Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Balıkesir
Edremit Belediyesi engellilerin yanında
12 Mayıs 2026 Salı - 17:11:18
Edremit Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destek çalışmalarını sürdürüyor. Engelliler Haftası dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4 adet tekerlekli sandalye hediye edildi. Edremit Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen destek çalışması kapsamında, belediye, Kent Konseyi ve hayırseverlerin katkılarıyla temin edilen tekerlekli sandalyeler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. Altınkum Mahallesi’nde Edremit Kent Konseyi Engelli Meclisi Üyesi Gülesi Zor Altınkum Mahallesi Muhtarı Gaye Üzeren, Edremit Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Utku Yılmaz ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Güngör Güneş tarafından tekerlekli sandalyeler sahiplerine teslim edildi.
12 Mayıs 2026 Salı - 16:45
Edremit Belediyesi güçleniyor
Edremit Belediyesi, mali disiplini sağlayarak ekonomik yapısını güçlendirmesinin ardından yatırımlarına hız verdi. Belediye, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla araç filosuna 3 adet semi treyler, 2 camlı van araç, 1 otobüs ve 1 kamyonet kazandırdı. Özellikle yeni semi treyler sistemi sayesinde çöp taşımada büyük tasarruf sağlanacak. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Eminkuyu’daki belediye şantiyesinde yeni araçları yerinde inceledi. Başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürlerinin de katıldığı incelemelerde belediyenin hizmet altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar değerlendirildi. Göreve geldikten sonra belediyede mali disiplini sağlayan Edremit Belediyesi, bütçe dengesini güçlendirerek öz kaynaklarıyla yatırımlarını sürdürmeye başladı. Yeni araç yatırımlarıyla birlikte belediyenin hizmet gücü artırılırken, özellikle çöp taşımada uygulanacak yeni sistemle ciddi ekonomik tasarruf elde edilmesi hedefleniyor. Belediye bünyesine katılan 3 yeni semi treyler sayesinde günlük ortalama 250 ton atık daha hızlı ve ekonomik şekilde Havran Katı Atık Aktarma İstasyonu’na taşınacak. Daha önce 6 kamyonla gerçekleştirilen taşıma işlemi artık tek bir semi treyler ile yapılabilecek. Yaz aylarında günlük çöp miktarının 500 tona kadar ulaştığı Edremit’te, yeni sistem sayesinde hem yakıt tüketimi azalacak hem de zaman kaybının önüne geçilecek. Ayrıca 2 camlı van araç, 1 otobüs ve 1 kamyonette belediyenin araç filosuna dahil edildi. Yeni araçlarla birlikte belediyenin saha hizmet kapasitesi de güçlendirilmiş oldu. Temizlik, ulaşım ve teknik hizmetlerde kullanılacak araçların özellikle yaz sezonunda artan nüfus yoğunluğuna daha hızlı hizmet verilmesine katkı sağlaması bekleniyor. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada Başkan Ertaş, "Araç filomuza kazandırdığımız yeni semi treylerler ile günlük çöp taşıma kapasitemizi ciddi ölçüde artırdık. Daha önce 6 kamyonla taşınan atıkları artık tek bir semi treyler ile taşıyabiliyoruz. Yaz aylarında günlük çöp miktarının 500 tona kadar çıktığını düşündüğümüzde, bu sistem sayesinde hem zamandan hem de yakıttan büyük tasarruf sağlıyoruz" dedi. Sadece çöp taşıma alanında değil, belediyenin genel hizmet kapasitesinde de güçlenmeye devam ettiklerini belirten Ertaş, "2 camlı van araç, 1 otobüs ve 1 kamyoneti de filomuza dahil ettik. Güçlü ekipman, güçlü altyapı demektir. Artık kendi ayakları üzerinde duran bir belediye anlayışıyla; laf değil iş üreterek, mazeret değil çözüm ortaya koyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yol çalışmalarımızda kararlıyız, sahadayız ve hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Şehrimiz için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Her şey daha güzel bir Edremit için" ifadelerini kullandı.
12 Mayıs 2026 Salı - 16:41
Milletvekili Canbey’den dünya şampiyonlarına tebrik: "Türkiye Yüzyılı’nı bu gençler inşa edecek"
AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, Antalya’da düzenlenen 18. Uluslararası MEBROBOT Yarışması’nda dünya birinciliği ve dünya ikinciliği elde ederek tarihi bir başarıya imza atan Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, teknoloji ve havacılık alanında dünya çapında ses getiren Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek, şampiyon öğrencilerin sevincine ortak oldu. TÜBİTAK tarafından düzenlenen 18. Uluslararası MEBROBOT Yarışması’nda "RC Sabit Kanat Uçak" kategorisinde dev rakiplerini geride bırakan genç kâşifler, projelerini Milletvekili Canbey’e tanıttı. 505 takım arasından zirveye çıktılar Toplam 25 ülkenin katılım sağladığı ve 505 takımın kıyasıya mücadele ettiği yarışmanın en zorlu kategorilerinden birinde Edremitli gençler kürsüyü kimseye bırakmadı. Yarışmada dünya 1.’si olan "Şehit Hamdi Bey İHA Takımı" ile dünya 2.’si olma başarısı gösteren "Kocaseyit İHA Takımı" üyelerini tek tek tebrik eden Canbey, gençlerin milli teknoloji hamlesine sunduğu katkının önemine değindi. "Gökyüzüne iz bırakan gençler" Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Dr. Mustafa Canbey, teknoloji üreten gençlerle gurur duyduklarını ifade ederek şunları söyledi: "Teknoloji üreten, gökyüzüne iz bırakan gençlerimizle bir araya geldik. 505 takım arasından dünya birincisi ve ikincisi olarak ülkemize ve Balıkesir’e büyük gurur yaşatan evlatlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Azimleri, disiplinleri ve milli teknoloji vizyonumuza kattıkları değer çok kıymetli. Türkiye Yüzyılı’nı; üreten, geliştiren ve hayal kurmaktan vazgeçmeyen bu gençlerimiz inşa edecek." Okul idarecileri ve danışman öğretmenlerle de görüşen Canbey, İHA teknolojileri üzerine çalışan öğrencilerin çalışma ortamlarını inceledi. Gençlerin milli savunma ve havacılık alanındaki azimlerinin desteklenmeye devam edeceğini vurgulayan Milletvekili Canbey, başarılı öğrencilere ve ailelerine teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
12 Mayıs 2026 Salı - 16:36
2026 Deniz Küreği Endurance ve Beach Sprint Türkiye Kupası heyecanı Ayvalık’ta başlıyor
2026 Deniz Küreği Endurance ve Beach Sprint Türkiye Kupası heyecanı Ayvalık’ta başlıyor. Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda Türkiye’nin dört bir yanından gelecek yaklaşık 40 takım ve 700 sporcu, dört gün boyunca Sarımsaklı’nın mavi sularında kürek çekecek. Deniz Küreği Endurance ve Beach Sprint Türkiye Kupası ilk kez Ayvalık’ta düzenlenirken, organizasyon gençler, büyükler ve masterlar kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışlarla büyük bir spor şölenine sahne olacak. Endurance yarışlarının ilk günü 14 Mayıs Perşembe, ikinci günü ise 15 Mayıs Cuma günü yapılacak. Beach Sprint yarışları ise 16 Mayıs Cumartesi ve 17 Mayıs Pazar günleri gerçekleştirilecek. Yarışlar Sarımsaklı Vilayetler Evi önünde düzenlenecek, alanda kurulacak tribünler ve izleme noktalarıyla vatandaşlar organizasyonu yakından takip edebilecek. Tüm halkı bu büyük heyecana davet eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık’ın spor turizminde önemli bir adım attığını belirterek şunları söyledi: "Türkiye’nin en önemli su sporları organizasyonlarından birine ilk kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Ayvalık’ın doğal güzellikleri ve eşsiz denizi, sporcularımıza unutulmaz bir atmosfer sunacak. Dört gün boyunca kentimizde büyük bir hareketlilik yaşanacak. Tüm yurttaşlarımızı Sarımsaklı sahiline davet ediyoruz. Sporun birleştirici gücünü hep birlikte yaşayacağız." Organizasyon boyunca yarışlar her gün saat 09.00 ile 16.00 arasında canlı yayınlanacak. Yarışlar, TRT Spor Yıldız ile Türkiye Kürek Federasyonu YouTube sayfasından sporseverlerle buluşacak. Organizasyona; Türkiye Kürek Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi destek veriyor.
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 10:26
Balkan Şampiyonası ödül töreni ören sahilinde yapıldı
2024 TVF U20 Kulüpler Türkiye Şampiyonası Voleybol Kadınlar ve Erkekler plaj voleybolu Balkan şampiyonası Ödül Töreni Balıkesir’in Burhaniye ilçesi Ören Plajı’nda yapıldı. Yunanistan, Moldova, Romanya, Sırbistan, Hollanda, Finlandiya ve Türkiye olmak üzere birçok ülkenin katılımıyla uluslararası platformda düzenlenen takımlar arası voleybol maçları da halka açık olarak Ören Sahilde gerçekleştirildi. Kazananların kupa ve madalya ile ödüllendirildiği şampiyona ödül törenine; Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban’da katıldı. Yapılan ödül töreninde, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban, Burhaniye Gençlik Spor İlçe Müdürü Aslan Alparslan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Burç Özoğuz, TVF Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mengüç, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Uğur Baysal ve BVA Teknik Delegesi Tosho Stoyonov tarafından ödüller dereceye giren takımlar ile buluşturuldu.
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 10:10
Ege Ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği ilk encümen toplantısı yapıldı
Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği’nin yeni döneminde ilk encümen toplantısı Başkan Ali Kemal Deveciler liderliğinde gerçekleşti. Yapılan seçimlerde Birliğin Encümen Üyesi olarak seçilen; Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Didim Belediye Başkanı Hatica Gençay, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Kaynaş ve Birlik Başkanı Ali Kemal Deveciler ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Çevreci Belediyecilik anlayışı ile yapılması gerekenlerin değerlendirildiği görüşmede kararlar alındı. Yapılan toplantının ardından Birlik Başkanı Ali Kemal Deveciler; “Yeni dönemin tüm belediyeler için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum, çevreci belediyecilik adına tüm üye belediyelerimiz ile birlikte ortak bir çalışma programı çerçevesinde buluşarak projelerimizi durmadan geliştirerek çevreci belediyecilik kapsamında çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
13 Mayıs 2024 Pazartesi - 10:07
Edremit ve Batı Lesvos Belediyeleri kardeş şehir olma yolunda
Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Yunanistan’ın Batı Lesvos Belediye Başkanı Taksarchıs Verros’u konuk etti. Karşılıklı iş birliği ve kardeş kent ilişkileri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Özel bir program için Türkiye’ye gelen Midilli Adası’nın Batı Lesvos Belediye Başkanı Taksarchıs Verros Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Yardımcısı Cavit Cebeci ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. Görüşme sırasında konuk Başkan Verros ve ekibi, yeni dönem için Edremit’e hayırlı olsun dileklerini iletti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede iki belediye arasında kardeş şehir olma fikri üzerine yapılan görüşmeler ise olumlu bir şekilde karşılandı. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Karşı komşumuz Batı Lesvos Belediye Başkanı Taksarchıs Verros ve ekibini kentimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduk. İki kent arasında kardeş şehir olma fikri, kültürel ve sosyal ilişkilerimizi güçlendirecek önemli bir adımdır. Bu görüşmenin ardından işbirliği ve dostluk adına daha pek çok adım atmayı umuyoruz" dedi. Batı Lesvos Belediye Başkanı Taksarchıs Verros, ev sahipliği için teşekkür etti. Görüşmenin her iki tarafta da memnuniyet oluşturduğunu belirterek kardeş şehir olma yolunda atılan bu adımın gelecekteki işbirliklerinin temelini oluşturacağı ifade etti.
12 Mayıs 2024 Pazar - 11:50
Alteylül’de temizlik ekipleri 24 saat sahada
Altıeylül Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların daha rahat ve temiz ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için ilçede kurulan üstü kapalı ve açık semt pazarlarının temizliği gerçekleştiriyor. Altıeylül Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri günlük ve haftalık yapmış oldukları planlamalar doğrultusunda kırsal ve merkez mahallelerde temizlik faaliyetlerini sürdürüyor. Altıeylül’de her mahallede, her sokakta ve her caddede Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri gece-gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yapılan haftalık ve günlük planlamalar doğrultusunda da temizlik faaliyetlerini sürdürürken; ilçe de bulunan üstü kapalı ve açık semt pazarlarının da temizliğini gerçekleştiriyor. Altıeylül Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kırsal ve merkez mahallelerde aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar arasında konteyner yıkama, pazar temizliği ve ilaçlanması, camilerin tuvaletlerinin bakımı ve çöplerin düzenli bir şekilde toplanması gibi faaliyetlerde bulunuyor.
12 Mayıs 2024 Pazar - 11:48
Balıkesir’de geleneksel çiftçi hayrı yüzlerce vatandaşı buluşturdu
Burhaniye ilçesinde, geleneksel çiftçi hayırları başladı. Dün, kırsal Dutluca mahallesinde düzenlenen hayırda dualar yapılırken, etli pilav ve ayran ikramı yapıldı. İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca mahallesinde düzenlenen geleneksel çiftçi hayrı yüzlerce vatandaşı biri araya getirdi. Mahalle camiinde okunan mevlidin ardından köy kadınlarının hazırladıkları etli pilav ve ayranlar köy meydanında toplanan vatandaşlara ikram edildi. Hayır geleneğinin çok eskilere dayandığını kaydeden Muharrem Kaya, “Bugün köyümüzde köy hayrı ve yağmur duamızı yaptık. Bunun tarihi çok eskilere dayanır. Anadolu’nun çok yerlerinde bu şekilde hayırlar yapılır. Dualar yapılır. Pilavlar ikram edilir. Bizde bugün köyümüzde aynı şekilde dualarımızı yaptık. Misafirlerimize pilav ikramı yaptık. Pandemi döneminde biraz ara verilmişti. Bu sene gene başladık. Bu şekilde devam edecek” dedi.
12 Mayıs 2024 Pazar - 09:38
Başkan Ahmet Akın, Anneler Günü’nü kutladı
Anneler Günü dolayısıyla eşi Arbil Akın ile birlikte Türk Anneler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zekiye Seferbey ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Anne yoksunluğunu çok iyi bilen biri olarak tüm evlatlara annelerinin kıymetini bilmesini ve onlara bol bol sarılmasını nasihat ediyorum” dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, eşi Arbil Hanımla birlikte Türk Anneler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Zekiye Seferbey ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek sevginin mimarı, sevgilerini evlatlarına ve etrafındaki her canlıya en güzel şekilde yansıtan tüm kadınların adına her birinin ‘Anneler Günü’nü kutladı. Annelerin her biriyle yakından ilgilen ve sohbet eden Başkan Ahmet Akın ile eşi Arbil Hanım, anneler ve evlatları için çalışan Türk Anneler Derneği’nin her zaman yanında olduklarını söyledi. ‘Anneler en büyük güç kaynağıdır’ Merhametini, sınırsız sevgisini, şefkatini evlatlarına ve etrafındaki her canlıya en güzel şekilde yansıtan tüm kadınların ‘Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Ahmet Akın “Annelik; değeri hiçbir zenginlikle ölçülemeyen, dünyadaki en yüce duygudur. Bu dünyada iyiliğe ve güzelliğe dair ne varsa annelerimiz olduğu için vardır. Sonsuz sabır, şefkat, merhamet ve iyiliğin sembolü olan anneler; benzersiz özverileri, sınırsız sevgileri ile her yaşta insan için en büyük güç kaynağıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’da da gördüğümüz gibi bir anne bir milletin gidişini değiştirebilir.” dedi. ‘Bu güzel şehrin tüm anneleri, benim annem oldular’ Anne ve babasını erken yaşta kaybettiğini dile getiren Başkan Ahmet Akın, “Bu yüzden de siyasete başlarken her zaman ‘Balıkesir, benim ailem’ dedim. Bu güzel şehrin tüm anneleri, benim annem oldular. Anne yoksunluğunu çok iyi bilen biri olarak tüm evlatlara annelerinin kıymetini bilmesini ve onlara bol bol sarılmasını nasihat ediyorum. Rahmetli canım annemi, bu özel günde büyük hasretle anıyorum; hayatını kaybeden tüm annelerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün annelerimizin önünde saygıyla eğiliyor ve tüm annelerimizin, anne adaylarının Anneler Günü’nü gönülden kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
12 Mayıs 2024 Pazar - 02:41
Kuryeler ’Ata Emre’ için kornalarını çaldı
Balıkesir’de motokuryeler, üniversite eğitimini sürdürürken bir zincir restoranda kuryelik yapan ve götürdüğü bir sipariş sonrasında defalarca kez bıçaklanarak öldürülen Ata Emre Akman (20) için kornalarını çaldı. Balıkesir’de bir zincir restoranda kurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman, önünü kesen E.Ö. tarafından öldürüldü. Balıkesir’de faaliyet gösteren motosikletli kuryeler, Akman’ın öldürülmesiyle ilgili eylem yaptı. Balıkesir Hacıilbey Mahallesinde Şadırvan mevkiinde toplanan motosikletli kuryeler, Balıkesir sokaklarında kısa süreli tur attı. Grup adına konuşan Fatih Uçarcı şunları söyledi: “Bu akşam burada Ata Emre Akman kardeşimiz için toplandık. Dün akşamcı acı haber bizi fazlasıyla derinden yaraladı. Biz herhangi bir siyasi parti ya da her hangi bir markaya mensup değiliz. Burada birlik beraberlik açısından bir şeyler yapalım istedik. Kuryeliğin zorluklarını göstermek istedik. Umarım sesimizi bir nebze duyurabilmiş olabiliriz. Davulun sesi bazen uzaktan kolay gelebiliyor. Ama nitekim işin içine girdiğinizde, tamam evimize ekmek götürebiliyoruz ama çok zor şartlar altında çalışıyoruz ve önemsenmiyoruz. Bizi düşünmüyor ve hor görüyorlar. Umarım bu hepimize ders olur ve güzel günler yarınlar ülkemiz için hayırlara vesile olur. Allah yardımcımız olsun” dedi. Şehrin caddelerinde kornalarına basarak tur atan kuryeler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
11 Mayıs 2024 Cumartesi - 21:18
Balıkesir’de hakkında 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
Balıkesir’in Edremit ilçesinde Asayiş Büro ekiplerinin yaptığı çalışmada hakkında 10 yıl 1 ay 13 hapis cezası bulunan bir kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Edinilen bilgiye göre, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince ilçe genelinde aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda hakkında "Kasten Yaralama ve Basit Yaralama" suçlarından toplamda 10 yıl 1 ay 13 gün kesilmiş hapis cezası bulunan Y.K. (53) yakalanarak gözaltına alındı. Y.K. adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
11 Mayıs 2024 Cumartesi - 19:20
Teknik Direktör Can Cangök gözyaşları arasında uğurlandı
Balıkesirspor’un efsane kaptanlarından ve teknik direktör olarak da görev yapan Can Cangök (64) hayatını kaybetti. Zağnos Paşa Camisi’nde kılınan cenaze namazına yüzlerce Balıkesirli ve sporseverler katıldı. Uzun yıllar futbolcu olarak formasını giydiği Balıkesirspor’da teknik direktör olarak da görev yapan Can Cangök (64), geçirdiği ani rahatsızlık sonucunda hayatını kaybetti. Balıkesirspor’un eski kaptanlarından, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Balıkesir Şubesi Başkanı Can Cangök’ün cenazesi, ikindi namazı sonrası Zağnospaşa Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası ardından Çınarlıdere Mezarlığı’nda toprağa verildi. Can Cangök’ün cenazesine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Susurluk eski Belediye Başkanı Nurettin Güney, ASFK Başkanı Metin Mengüç, Balıkesirspor Başkanı Nedim Öner ve yönetim kurulu üyeleri ile eski Balıkesirspor Kulüp Başkanları Kemal Büyükakın, Rafet Çetinel, Tuna Aktüek, Feyyaz Çiftçi, Kadir Dağlı, Ümit Arslan, amatör spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile cenaze namazı kılındı. Cenazeye katılanlar oğlu Orçun Cangök, abisi Günay Cangök’e aile bireylerine baş sağlığı dileklerini iletti.
11 Mayıs 2024 Cumartesi - 16:53
Moto kuryelik yapan öğrenciyi hunharca öldüren şüpheli tutuklandı
Balıkesir’de sabaha karşı pizza siparişini teslim etmek için bir eve gelen moto kurye siparişini teslim ettikten sonra sokakta karşılaştığı şüpheli tarafından defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından adliyeye çıkartılan 17 yaşındaki şüpheli tutuklanırken, hayatını kaybeden gencin ise Balıkesir Üniversitesi’nde öğrenci olduğu ve 5 gün önce pizza dağıtım işine başladığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Balıkesir Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümü öğrencisi olan ve kuryelik işinde çalışan Ata Emre A. (20), merkez Karesi ilçesinde sipariş götürdüğü noktada henüz bilinmeyen bir nedenle E.Ö.’nün (17) bıçaklı saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçaklanan Ata Emre A, olay yerinde hayatını kaybetti. Ata Emre’nin ailesinin Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşadığı ve çocuklarının ölüm haberi ile büyük acı yaşadığı öğrenildi. İddiaya göre, alkollü olduğu öğrenilen E.Ö. ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Daha sonra saklanan zanlı E.Ö. ile babası O.Ö. polis ekiplerince gözaltına alındı. E.Ö. ve babası O.Ö. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkartılan şüphelilerden baba serbest bırakılırken, şüpheli ise tutuklanarak Kepsut Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Şüphelinin olay anına ait bir şey söylemediği öğrenildi. Şüpheli E.Ö.’nün kasten yaralama ve tehdit suçları gibi 6 ayrı suçtan kaydının bulunduğu belirtildi. Öğrenci iken pizza dağıtım işinde çalışan Ata Emre A.’nın cenazesi ise memleketi olan Bursa’nın Kemalpaşa ilçesine gönderildi. Gencin, 5 gün önce işe girdiği belirtilirken mesai arkadaşları yorumda bulunmak istemedi.
11 Mayıs 2024 Cumartesi - 16:20
Başkan Ahmet Akın: Belediye şirketlerinden tek kuruş almayacağım
Basın mensuplarıyla bir araya gelerek mevcut yönetim anlayışı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, belediye şirketlerinin tümünün yönetim kurulu başkanının kendisi olduğunu bu görevle ilgili de huzur hakkı da dâhil olmak üzere hiçbir şekilde tek kuruş maaş almayacağının altını çizdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, şehrin farklı noktalarında görev yapan yaklaşık 250 basın emekçisiyle bir araya gelerek mevcut yönetim anlayışı, hizmetleri gerçekleştirmekteki yol haritası ve çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Konuşmasına basın mensuplarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’in her noktasında yerel basının, gerçek anlamda çok güçlü ve etkin olduğunu söyledi. ‘Birlik ve beraberlik içinde olacağız’ “Memleketimizi daha çok tanıtmak için daha farklı kitlelere anlatmak için sizlere ihtiyacımız var” ifadelerine yer veren Başkan Ahmet Akın “Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman birlik, beraberlik içinde olacağız sizlerle. Bunun için de çalışmalarımızı yapıyoruz. Balıkesir üzerinde basının sorunlarıyla ilgili arkadaşlarımla defalarca görüştüm. Sorunlarınızı tek tek çözeceğiz. Yıllarca basın mensubu arkadaşlarımızla hep, iyi ilişkiler içinde oldum. Burada tüm siyasi görüşlerden gazeteci arkadaşlarımız var. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak asla ve asla particilik yapmam. Benim derdim hizmet etmek” dedi. ‘Belediye hizmetlerimiz aksamadan sürüyor’ Seçimin ardından geçen süreçte tamamen açık ve şeffaf bir sistem kurmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ahmet Akın “Çözüm konusunda bize inanın ve güvenin. Çünkü başkan olarak benim derdim; Balıkesirli hemşehrilerimin bana verdiği bu 5 yıl süreyi layıkıyla ve adabıyla hizmetlerle tamamlamak. Bunun üzerine de çalışmalarımız var. Belediye hizmetlerimizin tamamı aksamadan sürüyor” dedi. ‘Muhtarlarımızı yepyeni bir sistemle tanıştıracağız’ Önceliğinin kırsal bölgeler olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Akın “Ulaşım konusunda yüzlerce mahallemizin yollarında sıkıntı var. Köylerimiz bomboş. Oraların yeniden canlanması, hayatın içinde olması ve büyükşehrin ne olduğunu hissetmesi için seferberlik başlattım. Bunu en basit olan yerden, tarla yollarından başlattım. Bu çiftçilerimiz için çok önemli. 4 milyon dekarlık alanın, yaklaşık 1 milyon dekarlık alanını tamamladık. Mezarlık temizliği, bakım onarımlarını yapıyoruz. Ulaşım ve yol yapımın da dâhil olduğu birçok hizmeti ana hatlarıyla çalışıyoruz. Bununla ilgili izleme birimleri kurduk, muhtarlarımızı yepyeni bir sistemle tanıştıracağız. Her gün en az bir ilçenin muhtarlarıyla bir araya geliyorum, muhtarlarımızın hizmetlerinin daha kolay ulaşılabilmesi için. Teknolojinin verdiği imkânları sonuna kadar kullanacağız” dedi. ‘Cumhuriyet köyleri kuracağız’ Muhtarlarla kol kola çalıştığını belirten Başkan Ahmet Akın “Cumhuriyet köyleri kuracağız. Büyük köylerimiz var. Şamlı ve Pamukçu mesela. Pamukçu belde olabilecek bir yer fakat nüfusu az. Ovaköy, Balıklı, merkeze yakın olmalarına rağmen standart olarak çok gerideler. Buralara hız verdik. Her mahallemizde oyun parkımız, kadınlarımız için hanımevleri açacağız. Orada psikolojik destek, eğitimler ve doktor bulunacak. Hizmetler ücretsiz olacak. Kreşlerle ilgili de yerlerimizi belirledik. Mevcut imkânlarımıza bakıyoruz. Onları da hızlıca hayata geçireceğiz. Balıkesir’de sosyal hayat konusunda sıkıntı var. Merkezimiz sadece Zağnospaşa Camisi etrafına toplanmış. Orayı yaymak hedefim, bu konuda da çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Nerelerin asfaltlanacağıyla ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Hangi köylerde nelere ihtiyaç var belirledik. Altyapıyla ilgili uzman bir ekiple beraber çalışarak projeler üretmeye başladık. Haşereyle mücadele çalışmaları devam ediyor” dedi. Belediye şirketlerinden maaş almayacak Belediye şirketlerinin tümünün yönetim kurulu başkanının kendisi olduğunu ve liyakatle yöneteceklerini vurgulayan Başkan Ahmet Akın, bu görevle ilgili de huzur hakkı da dâhil olmak üzere hiçbir şekilde tek kuruş maaş almayacağının altını çizdi. ‘Tek Amacım, Balıkesir aileme hayırlı evlat olmak’ Basın mensuplarının dertleri ve sıkıntılarını da en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyleyen Başkan Ahmet Akın “Balıkesir benim ailem. Tek amacım, aileme hayırlı evlat olmak. Bu çok önemli görevi bana veren Balıkesir Aileme, 5 yıl boyunca hizmet etmek için yola çıktım. Allah, mahcup etmesin” diye konuştu.
11 Mayıs 2024 Cumartesi - 14:33
Balıkesir’de trafik kazası: Tırın dorsesi otomobili biçti
Balıkesir’in Gönen ilçesinde tır ve otomobilin karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Gönen ilçesi, Hacıvelioba Mahallesi, Balya-Gönen Karayolu üzerinde çift taraflı trafik kazası meydana geldi. M.Z.E. (47) hakimiyetindeki 63 ACA 432 plakalı tırın arka kısmına takılı 63 NB 396 plakalı dorsesi, kayarak karşı istikamette seyir halinde olan F.A. (36) idaresindeki 06 TTH 90 plakalı otomobile çarptı. Kazanın ardından olay yerine jandarma, itfaiye ve 112 acil servis ekipleri yönlendirildi. Kazada araç içinde sıkışan sürücü F.A. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarıldı. F.A. ve araçta yolcu olarak bulunan M.A (64) ile S.I (43) ambulansla Gönen Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tır şoförü M.Z.E. ise kazada yara almadı. Kazada yaralananların hayati tehlikesi olmadığı belirtildi. Meydana gelen kaza ile ilgili tahkikata başlandığı bildirildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder