Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Balıkesir
Balıkesir’de lodos denizi taşırdı, yollar göle döndü
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 11:46:41
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde etkili olan lodos nedeniyle deniz taştı, sahil kesimindeki cadde ve sokaklar suyla kaplandı. Burhaniye ilçesinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan lodosun hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaştı. Fırtınanın etkisiyle deniz taştı. Ören ve Öğretmenler mahallelerinde taşan su, plajı aşarak cadde ve sokakları kapladı. Sahil kesiminde yollar göle dönerken, sürücüler zor anlar yaşadı. Burhaniye Belediyesi ekipleri, deniz taşmasına karşı iş makineleriyle kumdan setler oluşturdu. Bazı sürücüler su dolan caddelere girmeyerek yollarını değiştirdi.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 10:02
Eğitimde yönetici yetiştirme programı Balıkesir’de başladı
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, Millî Eğitim Akademisi Başkanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen "Eğitim Kurumları Yönetici Yetiştirme Programı", 81 ilde eş zamanlı olarak başladı. Balıkesir’de gerçekleştirilen programın açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Selehattin Kal ve eğitim yöneticileri katıldı. Programın açılışı, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in çevrim içi bağlantıyla gerçekleştirdiği hitapla başladı. Bakan konuşmasında; eğitim yöneticiliğinin sadece idari süreçleri yürütmekten ibaret olmadığını, aynı zamanda eğitim kurumlarına yön veren güçlü bir liderlik sorumluluğu taşıdığını vurguladı. Eğitimde niteliğin artırılması, okul kültürünün güçlendirilmesi ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hedeflerine ulaşılmasında eğitim yöneticilerinin kritik bir rol üstlendiğini ifade etti. Bakanlık tarafından yürütülen program kapsamında; eğitim kurumu yöneticilerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, yönetim becerilerinin geliştirilmesi ve eğitim faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesi amaçlanıyor. 81 ilde uygulanacak programın yaklaşık 35 bin yönetici ve yönetici adayının katılımıyla üç aşamalı olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor. Balıkesir’deki açılış programında konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Selehattin Kal ise eğitim yöneticiliğinin önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: Eğitim yöneticiliği; sadece idari süreçleri yürütmek değil, aynı zamanda okullarımıza vizyon kazandırmak, öğretmenlerimize rehberlik etmek ve geleceğimiz olan evlatlarımızın yetişmesine liderlik etmektir. Bu yönüyle okul yöneticilerimiz, eğitim sistemimizin en önemli yapı taşlarından biridir." Programın yöneticilik becerilerini geliştireceğine, eğitim liderliği anlayışına katkı sunacağına ve okullardaki eğitim kalitesini daha da güçlendireceğine inandığını belirten Müdür Kal; teknoloji yönetimi, kriz yönetimi, insan ilişkileri, etik değerler ve iletişim becerileri gibi alanlarda kendini sürekli geliştiren eğitim yöneticilerine duyulan ihtiyacın her geçen gün arttığını ifade etti. 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu kapsamında hayata geçirilen program; hafta sonlarında yüz yüze ve mahalli hizmet içi eğitim faaliyetleri şeklinde uygulanacak. Eğitimler; "eğitim liderliği", "yönetim ve koordinasyon", "kültürel duyarlılık ve iş birliği", "yönetsel etik ve değerler" ile "kişisel ve mesleki gelişim" başlıklarını kapsayan 20 farklı ders ve toplam 64 saatlik içerikten oluşuyor. Program kapsamında yöneticilere; "Kurum Sağlığı ve Güvenliği ile Afet ve Kriz Yönetimi", "Eğitimde İnsan Hakları ve Demokrasi Kültürü", "Değer ve Gelişim Odaklı Personel Yönetimi", "Stres ve Duygu Yönetimi" ile "İkiz Dönüşüm: Eğitimde Teknoloji Yönetimi ve Çevre Bilinci" gibi güncel ve kapsamlı eğitimler verilecek. 16 Mayıs tarihinde başlayan birinci grup eğitimlerinin 14 Haziran 2026 tarihinde tamamlanması planlanırken; yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce tüm eğitim süreçlerinin tamamlanarak görevlendirilecek yöneticilerin görevlerine hazır hâle gelmeleri hedefleniyor.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 10:02
Çay Deresi ıslah edildi, sel ve taşkın riski azaldı
Balıkesir ve ilçelerinde son dönemde yapılan taşkın kontrol tesislerinin artması, bölgedeki taşkın risklerinin ortadan kaldırılmasında önemli rol oynayacak. Balıkesir il merkezini ortadan ikiye ayıran Çay Deresi ıslah edilerek, taşkın riski ortadan kaldırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Balıkesir ve ilçelerinde son dönemde yapılan taşkın kontrol tesislerinin artması, bölgedeki taşkın risklerinin ortadan kaldırılmasında önemli rol oynuyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta "Hayata geçirdiğimiz taşkın koruma tesisleri ile taşkın riskini azaltıyor, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini güvence altına alıyoruz. Oluşabilecek taşkınlardan korunma ve daha güzel bir çevre için taşkın tesislerimizin temizlik faaliyetlerine dikkat etmeliyiz. Dere yataklarına evsel ve hayvansal atıkların atılmaması, dere yatağının daraltılmaması ve müdahale edilmemesi hususunda tüm vatandaşlarımızın duyarlı davranması çok önem arz etmektedir" dedi. Balıkesir’in Karesi ilçesinde yürütülen "Çay Deresi 4. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı" kapsamında duvarlı kanal ve yaya köprülerine ilişkin imalatlar tamamlandı. Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projedeki son duruma ilişkin yaptığı açıklamada, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda sürdüğünü belirterek şu bilgileri paylaştı: "Toplam bin 272 metre uzunluğunda, il merkezinden geçen derenin ıslahı kapsamında; 2 bin 544 metre betonarme duvar imalatı ile birlikte 1 adet yol geçiş yapısı, 7 adet çelik kemer yaya köprüsü, 1 adet çelik düz yaya köprüsü, 2 adet betonarme yaya köprüsü, 6 adet engelli rampası ve 2 bin 544 metre uzunluğunda çift taraflı alüminyum döküm korkuluk, alüminyum aydınlatmalar ile ferforje korkuluk imalatları tamamlanmıştır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Karesi ilçesi taşkın riskine karşı daha güvenli hale gelecektir." Proje ile birlikte, yerleşim alanlarından geçen Çay Deresi’nin taşkın riskinin azaltılması, can ve mal güvenliğinin artırılması hedeflenirken; modern üstyapı unsurlarıyla bölgeye estetik ve fonksiyonel bir görünüm kazandırılması amaçlanıyor. Çalışmaların kalan kısımlarının da kısa sürede tamamlanması planlanıyor.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 09:55
Çerkes lider Girandük Berzeg mezarı başında anıldı
Eski Çerkesya (Soçi) Milli Meclisi ve Hükümeti son başkanı Hacı Girandük Berzeg için mezarının bulunduğu Manyas Tepecik Mahallesi’ndeki kabristanda anma programı gerçekleştirildi. 21 Mayıs 1864 Çerkes Sürgünü ve Soykırımını anma haftası kapsamında; Balıkesir Adige Çerkes Kültür Derneği, Dere Çerkes Güzelleştirme ve Kültür Derneği ve Orhanlı Çerkes Kültür Derneklerince yapılan anma programında Kafkas-Rus savaşlarında vatan savunması için şehit olanlar ile sürgün yollarında can veren Çerkesler için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Konuşmacılar Çarlık Rusyasının yayılmacılığına karşı 101 yıl süren Çerkes direnişinin mağlubiyet ile sonuçlanmasıyla, galip devletçe gerçekleştirilen sürgün ve soykırım sonucu, Çerkesya’da azınlık durumuna düşen ve dünyanın pek çok ülkesine dağılmış şekilde yaşam sürerken dilini, kültürünü yaşatmaya çalışan Çerkes toplumunun yaşadığı sorunlara, anavatan ile ilişkilerin önemine, sürgün ve soykırımın unutturulmayarak hafızalarda diri tutulması hususlarına değinildi. Programa AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Prof. Dr. Fethi Güngör, Bursa Kuzey Kafkasya Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kurucu üye ve önceki dönem başkanlarından Çerkes Kültür Derneği Zeki Çelik, Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Caner Zağlı, Marmara bölgesinde bulunan Çerkes dermek yöneticileri ve üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
18 Şubat 2024 Pazar - 12:46
Çalınan malzemeler için gittiler tarihi eser çıktı
Bandırma ilçesinde otodan hırsızlık yapan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlının tarif ettiği adreste yapılan aramada ise, tarihi eser olduğu değerlendirilen sikkeler ele geçirildi. Balıkesir’in Bandırma ilçesi Paşamescit Mahallesi ile Çınarlı Mahallesinde meydana gelen otodan hırsızlık olayının zanlısı M.Ü. (15) Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin takibi sonucu yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan sorgulamada otomobillerden çalınan eşyaların yerini öğrenen ekipler, O.C. (30) isimli şahsın ikametinde yapılan aramalar sonucunda hırsızlığa konu malzemeler bulunarak sahiplerine teslim edildi. İkamet içerisinde yapılan aramalarda ise çalınan malzemelerin yanı sıra tarihi eser olduğu değerlendirilen sikkeler ele geçirildi. Şüpheli O.C. (30) hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Muhalefetten işlem yapıldı.
17 Şubat 2024 Cumartesi - 13:30
Kuva-yi Milliye’nin önemli isimlerinden Kurtuluş Savaşı Kahramanı Şehit Hamdibey, şehit edilişinin yıl dönümünde anıldı
Kurtuluş Savaşı Kahramanı ve Kuva-yi Milliye’nin önemli isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey şehit edilişinin 104. yıl dönümünde Edremit ilçesinde adının verildiği meydanda anıldı. Mili mücadele döneminde Edremit ilçemizde iki yıla yakın görev yapan, Trakya yakasında Gelibolu yakınlarındaki Fransızlara ait Akbaş Cephaneliğini basarak buradaki mühimmat ve cephanenin Anadolu yakasına Kuvayı Milliye güçlerine taşınmasını sağlayarak tarihe Akbaş kahramanı olarak geçen milli mücadelenin önemli isimlerinden Köprülü Hamdibey’in şehit edilişinin 104. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. Edremit Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı Belediye Başkanlığı adına Atatürk anıtına çelenkler sunulduğu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşmaların yapıldığı törene; Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, protokol üyeleri, mahalle muhtarları, daire amirleri, siyasi parti yöneticileri, oda başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
17 Şubat 2024 Cumartesi - 13:25
CHP’li Bandırma Belediye Başkanı’ Tosun’un partisine isyanı
CHP’den aday olarak gösterilmedikten sonra kendisini partisinden bir kişinin dahi arayıp verdiği hizmetler dolayısıyla teşekkür etmediğini ifade eden Tolga Tosun, “Yedi eller aradı ama bizimkiler aramadı,” dedi ve ekledi; “Ben bölen, ayrıştıran, kaybettiren pozisyonda olmayacağım.” CHP’den Bandırma Belediye Başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen mevcut Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, sessizliğini bozdu. Bir basın toplantısı gerçekleştiren Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, partisindeki vefasızlıktan dolayı kırgın olduğunu dile getirdi. Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Biz 5 yıl boyunca başarılı bir şekilde hizmet ettik ama bir teşekkürü bile çok gördüler. Ahmet Akın, Ensar Aytekin ve Serkan Sarı bir kere arayıp teşekkür etmedi. Genel merkezimizden de arayan olmadı,” ifadelerinde bulundu. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Aday gösterilmediğim bu süreçte o kadar çok telefon aldım ki, herkes bu nasıl oldu diye soruyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, ben kendi işimde bile böyle çalışmadım. Neden mi? Çünkü burası hizmet makamı. Ben hep daha çok hizmet etmek için uğraştım. Bu konuda içim rahat. Bandırma’ya hizmet ettiğim için çok gururluyum ve mutluyum. Kimseye kızgın değilim. Sadece son 1 haftada üzüldüğüm noktalar oldu ve herkesin kafasında neden aday gösterilmediğimize yönelik sorular var. Çünkü bizim bağlı olduğumuz Balıkesir İl Başkanlığımızın 4 yıldır yaptırdığı anketlerde benim aleyhime bir durum yok. Bir sıkıntı yok. Memnuniyetle ilgili sıkıntı yok. Tabi ki bu süreçte sürekli olarak asparagas, karalama haberler yapıldı. En son ben de kendim bir anket yaptırdım. Ben ona göre aday olup olmamaya karar verecektim. Anket objektif olacaktı. Bunu özellikle istedim. Çünkü kaybedeceğim bir seçime girmek istemem, Bandırma’da CHP’ye kaybettiren adam olarak anılmak istemem. Anketten yüzde 58-65 civarında memnuniyet çıktı. Veriler böyle çıkınca ben de aday oldum. Ankara’ya hep gittik, geldik. Problem yok. Tabi ki her gelen genel başkan kendi ekibiyle çalışmak ister. Buna bir şey diyemezsin, çok doğal. Bu ekip işi ama benim kırıldığım nokta bunun bana söylenmesi lazımdı. Bize adaylığımız noktasında bir problem olmadığı söylendi. Bizimle çalışmak istemeyebilirsiniz ama bu söylenmeliydi. Ankara’ya gittik, geldik ama adaylığımız gelmedi. Hem Bandırma’da hem Ankara’da aleyhimize kampanya yürütüldü ama ben kimsenin arkasından iş çevirmedim. Her zaman herkesin yanında oldum. Ne istenirse onu yaptım. Yeri geldi abi, yeri geldi kardeş oldum. Hizmetlerimi gösterdim, kimseye saygısızlığım olmadı. Herkese hep destek olduk. Kırıldığım nokta şu. Bu iş bize söylenmediği gibi benim aday gösterilmediğim sonraki süreçte de bir kez bile aramadılar. Bir teşekkürü çok gördüler. Ahmet Akın, Ensar Aytekin ve Serkan Sarı bir kere arayıp teşekkür etmedi. Genel merkezimizden de arayan olmadı. Bizi arayıp emeklerimiz için bir teşekkür etmediler. Bunu bile çok gördüler. Bugün basın toplantım var diye dün akşam arayanlar oldu. 5 gündür kimseden ses çıkmamıştı. Dün akşam Ahmet Akın ve İl Başkanımız Erden Köybaşı aradı. Tek istediğim bir teşekkürdü. 5 günlük süreçte bir kişi aramadı. Aynı şey Tancan Barçın için de geçerli. Onu da aramamışlar. Bandırma’da bize destek olanların kalbi kırıldı. Bir de tabi ki Büyükşehir için yarışılacak. Benim kalbimi almanız gerekmez mi?" diye konuştu Kalbinin değer verilmemekten dolayı kırgın olduğunu kaydeden Tosun, "Dün Balıkesir’de bir toplantı yapıldı. Biri, "Tolga’nın kalbini almamız lazım" diye konuşmuş. Benim kalbim sadece değer verilmemekten kırık. Almak lazım ama neredesiniz? Ben kinci bir adam değilim, gönlüm alınır. Sorun değil. Dursun abi beni ilk gün arasaydı telefonu açardım. 5 yıl önce ben onu aramıştım ama telefonumu açmamıştı. Bir daha aramıştım, yine açmamıştı. Dursun abi, bizden randevu istediğini söylemiş. Bizden randevu istemedi. Hepsinin kaydı bizde var. İşler artık değişti. Belediyede hiçbir şey 2019’daki gibi değil. Randevu isteyen herkesin kaydı tutuluyor. Ses kaydı yapılıyor. Randevu isteyen kişinin hangi konu ile ilgili aradığı bile bana önceden bildiriliyor. Dursun abi, sana soruyorum bir kere aramak zor muydu? Sen benden randevu istesen, zaten ilk baş sen gelirdin. Randevu istemedi, aramadı. İnanır mısınız, acaba ben mi arayım Dursun abiyi diye bile düşündüm. Yedi eller aradı ama bizimkiler aramadı. Bizi, diğer partilerden de arayan oldu. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal benim çok yakın arkadaşım. O aradı, hatta teklifte de bulundu. Memleket Partisi’nden de aradılar ama benim öyle bir niyetim yok. Benim başka bir partiye gitme ya da bağımsız aday olma gibi bir niyetim yok. Bandırma’da iki seneden bu yana, alternatif ofis adı altında karalama kampanyası yürütülüyor. Ben başka partiye gideceğim diye tehdit etmem, kapalı kapılar ardında gizli anlaşmalar yapmam. Size kaybettiririz demem. Ben CHP’nin neferiyim. Ben bölen, ayrıştıran, kaybettiren pozisyonda olmayacağım,” dedi.
17 Şubat 2024 Cumartesi - 11:54
Burhaniye’de eski yılların gaz lambaları ilgi gördü
Burhaniye ilçesinde, satışa sunulan gaz lambaları ve gemici fenerleri ilgi gördü. Elektriğin olmadığı yıllarda aydınlatma aracı olarak kullanılan gaz lambaları ve gemici fenerleri günümüzde de alıcı buluyor. Aşağı Çarşı Caddesindeki işyerinde 12 yıldan beri hizmet veren Cevat Büke, günümüzde de gaz lambaları ile gemici fenerlerinin alıcı bulduğunu söyledi. Gaz lambalarının elektriği olmayan çiftlik evlerinde kullanılmaya devam ettiğini anlatan Cevat Büke, ”Bazı vatandaşlar bunları nostalji yaşamak için alıyor. Bazıları da elektriğin olmadığı yayla evlerinde kullanıyor. Günümüzde gençler bunları bilmez. Elektriğin olmadığı yıllarda evleri bunlar aydınlatıyordu” dedi.
17 Şubat 2024 Cumartesi - 11:13
Kaymakam Odabaş, İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret edip brifing aldı
Balıkesir’in Edremit İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Değerlendirme Toplantısı, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş başkanlığında gerçekleştirildi. İlçe Jandarma Komutanlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda; güvenlik ve asayiş konuları başta olmak üzere alınması planlanan ilave tedbirler ve yürütülecek çalışmalar geniş kapsamlı olarak değerlendirildi. Toplantıda, 2023 yılında İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen asayiş olayları geniş şekilde analiz edilirken; 2024 yılında alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Ömer Koç ve İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri eşlik etti.
17 Şubat 2024 Cumartesi - 11:05
Karla kaplı Kazdaağları’nda yaban hayvanları için yem bıraktılar
Balıkesir’in Edremit ilçesi Kazdağları Milli Parkı’nda, Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Balıkesir Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) işbirliği ile yaban hayvanları için önemli bir destek ve koruma çalışması gerçekleştirildi. Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Balıkesir Şube Müdürlüğüne bağlı Kazdağı Milli Park Şefliği görevlileri ile İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) ekipleri, karla kaplı Kazdağları’nda yaban hayvanları için bin 470 rakımlı bölgeye yem bıraktı. Yaklaşık bir aydır karla kaplı Kazdağları’nda kış aylarında yiyecek sıkıntısı yaşayan yaban hayvanları ile kuş türlerinin zorlu şartlarda aç kalmasını önlemek ve yerleşim merkezlerine inmesinin önüne geçmek amacıyla yaban hayatına yem takviyesi yapıyor. Milli Park sınırları içerisinde kalan yaklaşık 1.5 metre kar kalınlığının bulunduğu dağlık araziye, karacalar için saman, kuşlar için de yem bırakıldı. Kış boyunca doğaya belirli aralıklarla yem bırakılmasının planlandığı şekilde devam edeceği öğrenildi. Doğa Koruma Milli Parklar (DKMP) Balıkesir Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) ekiplerinin işbirliği ile gerçekleştirilen bu önemli çalışma, doğal ekosistemlerin korunması, biyoçeşitliliğin sürdürülmesi ve yaban hayvanlarının popülasyonlarının korunması açısından büyük bir anlam taşıyor.
17 Şubat 2024 Cumartesi - 10:48
Baün botanik bahçesinde çiçekler açmaya başladı
Balıkesir Üniversitesi Botanik Bahçesinin Tematik bölümünde bulunan çiçekler açmaya başladı. Balıkesir Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan 20 hektarlık alanın Botanik Bahçesinde kurulan soğanlı bitkiler bahçesinde çiçekler açmaya başladı. Balıkesir Üniversitesi Botanik Bahçesinde Soğanlı Bitkiler Bahçesinde incelemelerde buluna Prof. Dr. Fatih Satıl şu açıklamalarda bulundu: BAÜN Kampüs’ün en hakim tepesi olan bu saha Botanik bahçesinin ilk tematik bahçesi özelliğinde. Ekim ayında dikimi gerçekleştirilen soğanlı bitkilerin tamamı tuttu. Şimdilerde Çiğdemler ve Kardelenler çiçek açtılar. Balıkesir’in meşhur Beyaz Zambakları yapraklandı, mayıs ayı gibi zambaklarla birlikte siklamenler, ters laleler ve diğer soğanlı türlerin çiçek açmasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıl içerisinde tıbbi ve aromatik bitki bahçesi projesi de hayata geçirildiğinde bu saha kampüsün en renkli alanı olacak.
17 Şubat 2024 Cumartesi - 10:18
Balıkesir Büyükşehir’den Sındırgı’ya 16 bin ceviz ve badem fidanı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü ve Sındırgı Belediyesi işbirliğiyle İlçe Tarım Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen törende, sisteme kayıt yaptıran çiftçilere 16 bin ceviz ve badem fidanı dağıtıldı. 1 dönüm ile 10 dönüm arazisi olan ve ilçe tarım müdürlüğüne belgeleri ile birlikte başvuran 114 kişiye yüzde yüz hibe destekli ceviz ve badem fidanı dağıtıldı. Ceviz yetiştiriciliğinde önde gelen yerlerden biri olan Sındırgı ilçesi coğrafi şartlar olarak da ceviz yetiştiriciliğine en uygun yerlerden birisi. Kaliteli ceviz ve badem üretimini arttırmak adına gerçekleşen projeden çiftçilerde oldukça memnun. Doğal şehir Sındırgı’da tarıma desteğin artarak devam edeceğini belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sındırgı’da tam 16 bin adet badem ve ceviz fidanı dağıttığı bir gün. Bizlerde Sındırgı’da halkımızla çiftçimizle ciddi manada onları sevindirecek bir iş yapıldı. Tam 114 tane kişi 1 ile 10 dönüm arasındaki arazilerine bugün ceviz ve badem fidanı aldılar. Tamamen hibe olarak dağıtıldı bu. Daha önceki yaptığımız projelerle tarıma desteğimiz hakikaten çok had safhada. Hem meraları ıslah ediyoruz, hem arı kovanı dağıtıyoruz. Hem de burada yem silajla alakalı destekler yani aslında çiftçiyi tarımı besleyecek ve Türkiye’yi doyuran il Balıkesir’i temsil eden işler yapıyoruz. Bizlerde göletlerle destek verip halkımız çiftçi olarak büyüsün toprakla hemhal olsun istiyoruz. Sındırgı’da 114 çiftçimize tam 16 bin meyve fidanı yani ceviz ve badem ağaçları hayırlı ve uğurlu olsun. Allah toplatmayı nasip etsin inşallah” dedi. Çiftçi Ömür Demircan, çocuklarına bırakmak için ceviz tarlası kuracağını belirterek, “Süreç çok kolay işledi. Çabuk ve kolayca geldi çabuk dağıtıldı. O yüzden memnunuz teşekkür ederim” şeklinde konuşurken, Mehmet Dönmez ise “Allaha şükür belediye başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız ceviz aşılarımızı dağıttı. Biz de ceviz bahçesi yapıyoruz. Yapacağız Allaha şükür. Onlar mani olacak biz de bu aşama da yapacağız yani. Tarlamız var tapulu 220 tane ceviz ağacı aldık. Yani verildi. Allah razı olsun başkanlarımızdan tarafından ilçe başkanlarımız tarafından verildi. Bizde bahçe sahibi olacağız“ dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak farklı projelerle tarım ve hayvancılık desteklerinin en üst düzeyde olduğunu belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından bugün Sındırgı’da fidan dağıtımındayız. Tabi biz bu fidanları Balıkesir genelinde kooperatiflerimizden aldık. Bu sene de ceviz ve badem fidanı dağıtalım dedik çiftçilerimize ve ilçe tarım müdürlüklerimiz vasıtası ile talepler topladık. Şu anda 1000 kişi talepte bulundu. Ve bu 1000 kişiye biz 100 bin ceviz 50 bin badem fidanı dağıtacağız inşallah Balıkesir genelinde. Sındırgı’ya 16.000 fidan dağıttık. 14 bini ceviz geri kalanda bin 600 badem olmak üzere 16.000 fidan dağıttık. İnşallah bol bereketli olur. Ürünlerinden de yemek nasip olur inşallah herkese amacımız Balıkesir’deki tarım sektörünü canlandırmak. Bu da meyveciliği de hareketlendirmiş oluyoruz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak. İnşallah çiftçilerimize bol bereketli olsun” dedi.
17 Şubat 2024 Cumartesi - 10:12
Zeytin yetiştiriciliği kursuna büyük ilgi
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezindeki(BAÇEM) 3. Zeytin Yetiştiriciliği kursu tamamlandı. 5 gün devam eden kursa değişik il ve ilçelerden 100 kişi katıldı. Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen 3.Zeytin Yetiştiriciliği kursu sona erdi. 5 gün boyunca, BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu ve bilim insanları ders verdi. Prof.Dr. Abdullah Soykan, Edremit Körfezi ve yakın çevresinin doğal arkeolojik tarihi ile kültürel kaynaklarını anlatırken, Prof.Dr. Sabriye Çelik Uğuz da, ekoloji, zeytin tarımı ve turizmi anlattı. Ziraat Yüksek Mühendisi Fikret Çapaş da budama konusunda bilgi verdi. Dr.Mücahit Kıvrak ise, zeytin bakım işlemleri ile zeytin hastalık ve zararlıları ilgili bilgiler verdi.. Ziraat Teknikeri Celil Şen ve Ziraat Mühendisi Fatih Şahin de, Zeytinde uygulamalı budama yöntemlerini anlattı. BAÇEM Müdürü Nazım Tanrıkulu ve Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Binbir de, zeytinde gübreleme konusunda bilgilendirdi. Kursiyerler, yöredeki işletmeleri de de ziyaret ederken, BAÇEM yetkileri ve akademisyenlere teşekkür etti..
16 Şubat 2024 Cuma - 18:21
Gönen’de uyuşturucu operasyonu
Balıkesir’in Gönen İlçesi’nde uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, uyuşturucu imalatı ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Gönen’de operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerin otomobilinde yapılan aramada, 39 adet extacy hap, 10 gram kubar esrar, 2 adet cep telefonu, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 1 adet kesici alet ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.
16 Şubat 2024 Cuma - 14:31
Balıkesir’de ‘Bir Adım Bin Umut’ projesi tanıtıldı
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Bir Adım Bin Umut projesi düzenlenen program ile tanıtıldı. Tanıtım töreninde Balıkesir genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceğe giren öğrencilere hediye verildi. Balıkesir Avlu Kongre Merkezi’nde düzenlenen tanıtım töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Program Balıkesir Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Erhan Tetik’in konuşması ile devam etti. Şube Müdürü Tetik, 2023 yılında projede yapılan çalışmaları anlattı. Müdür Tetik, Balıkesir’de ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören 9 bin 461 çocuk ve gençleri okullarında ziyaret edilerek genel güvenlik konularında bilgilendirme gerçekleştirdiklerini ifade etti. Şube Müdürü Erhan Tetik konuşmasında ayrıca şu ifadeler yer verdi; “Bir Adım Bin Umut projesi kapsamında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül ve Karesi ilçe Belediyelerinin destekleriyle Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz organizesinde; 3 bin 285 ayakkabı, 2 bin 266 Mont, 2 bin 274 eşofman, 956 satranç ve mangala takımı, 440 oyuncak, 240 hikâye kitabı ilk ve ortaokul öğrencilerimize hediye ettik. Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen; 81 İlk, Orta ve Lise Okullarında öğrenim gören öğrencilere düzeylerine göre drama ile gerçekleştirilen sosyal beceri eğitimi verildi. Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koordinesinde 100 engelli çocuk ve genç ile birlikte onlara refakat eden ailelerine yönelik Sinema Etkinliği düzenledik.” 2023 yılında Bir Adım Bir Umut Projesi kapsamında ayrıca yapılan faaliyetler; 78 çocuk ve gencimize Okçuluk Kursu, 112 çocuk ve gencimize Yüzme Kursu, 60 çocuk ve gencimize Tekvando Kursu, 40 çocuğumuza Halk Oyunları Kursu, 15 gencimize Asma Davul branşında, 81 çocuğumuza Gitar branşında, 40 çocuğumuza branşında, 42 çocuğumuza Keman branşında enstrüman kursları ve 40 engelli bireyimize yönelik koro alanında müzik kursu verildi. Program öğrencilerin halk oyunu ve müzik gösterimlerinin ardından ödül töreni ile devam etti. Vali İsmail Ustaoğlu; “13 bin 500 gencimize dokunduk” Ödül töreninde konuşan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, “İçişleri Bakanlığımızın 81 ilde yürütmüş olduğu Bir Adım Bir Umut projesinin etkinliğini gerçekleştirdik. İl Emniyet Müdürlüğümüzün Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ukdesinde projeye destek veren tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Bir yıl boyunca süren, ilimizde ki gençlere öğrencilerimize dokunan çok güzel bir proje oldu. Bu proje kapsamında il genelinde 13 bin 500 gencimize dokunduk. Bu sayede gençlerimize hem sosyal sorumluluk anlamında onlara belirli güzel alışkanlıkları edindirmek, onlara dokunmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlama adına çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi. Program ödüllerin verilmesi ve toplu fotoğraf çektirilmesi ile son buldu.
16 Şubat 2024 Cuma - 14:15
Marmara Denizi’nde kayıp mürettebatı arama çalışmaları sürüyor
Marmara Denizi’nde seyir halinde iken Karacabey açıklarında su alarak batan ‘BATUHAN A’ isimli kargo gemisinin kayıp mürettebatına ulaşmak için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Marmara Denizi’nde batan “BATUHAN A” isimli geminin kayıp 6 mürettebatına ulaşmak için tüm imkânlar seferber edildi. Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Sahil Yenice Mahallesi’nde toplanan TSK, AFAD, jandarma ve itfaiyeden oluşan ekipler gün boyunca aralıksız olarak arama-kurtarma çalışması yürütüyorlar. Hem denizden ve hem de havadan koordineli olarak çalışma yürüten ekipler, ayrıca karadan da denizi aralıksız olarak izleyerek görsel tarama yapıyorlar. Diğer yandan, Bandırma Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 2 botun da arama-kurtarma çalışmalarına katıldığı öğrenildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder