Yerel Haberler
Balıkesir
22 Mayıs 2026 Cuma - 20:40 Kuzey Ege’de trafikte 9 günlük bayram tatili yoğunluğu başladı Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından, tatilcilerin Kuzey Ege’deki turizm merkezlerine akını erken başladı. Ulaşım ağlarının kesişim noktası olan Balıkesir’in Edremit ilçesinde, akşam saatlerinden itibaren kilometrelerce uzayan araç konvoyları oluştu. Bakanlar Kurulu kararıyla Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasını fırsat bilen binlerce vatandaş, mesai bitiminin ardından yollara döküldü. İstanbul, Bursa, İzmir ve Çanakkale gibi metropollerden yola çıkan tatilciler, Kuzey Ege’nin incisi konumundaki turizm beldelerine yöneldi. Yoğun akışın ilk saatlerinde, bölgenin en kritik geçiş noktası olan Balıkesir’in Edremit ilçesinde trafik durma noktasına geldi. Kritik kavşaklarda uzun kuyruklar oluştu Akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren araç yoğunluğu, özellikle Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde yer alan Akçay tatil merkezi kavşağında kilitlenmelere yol açtı. İstanbul ve Bursa yönünden gelen araçların da Çanakkale ve İzmir bağlantı yollarına katılmasıyla birlikte kavşakta uzun araç kuyrukları ve konvoylar meydana geldi. Sürücüler tampon tampona ilerlemekte güçlük çekerken, bölgedeki oteller ve yazlık sitelere giden bağlantı yollarında da araç yoğunluğu tavan yaptı. Yoğunluğun hafta sonu katlanarak artması bekleniyor Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ve ilçe zabıta ekipleri alarma geçti. Trafik polisleri, Akçay ve sinyalizasyonun yoğun olduğu diğer stratejik kavşaklarda manuel müdahalelerle akışı hızlandırmaya çalışıyor. Yetkililer, yoğunluğun hafta sonu itibarıyla en üst seviyeye ulaşacağını öngörüyor. Sürücülerin aşırı hızdan kaçınmaları, emniyet kemerlerini takmaları ve takip mesafelerine dikkat etmeleri yönünde uyarılar peş peşe yapılıyor.
22 Mayıs 2026 Cuma - 13:54 Gençliğin üreten gücü Burhaniye’de sergilendi Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Burhaniye Gençlik Festivali çerçevesinde, Burhaniye İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Sergisi, Burhaniye Ayşe Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ek Binası’nda gerçekleştirilen törenle açıldı. Açılış programına Burhaniye Kaymakamı Cumali Atilla, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, İl Millî Eğitim Müdürü Selahattin Kal, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Özen ile Burhaniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Bora Zihni katıldı. Protokol üyeleri tarafından gerçekleştirilen açılışın ardından sergi alanları ziyaret edilerek öğrencilerin hazırladığı çalışmalar yakından incelendi. Öğrenciler tarafından hazırlanan projeler hakkında bilgi alan protokol üyeleri, gençlerin üretkenliğini, tasarım becerilerini ve sanatsal çalışmalarını takdirle karşıladı. İlçedeki tüm ortaokul ve liselerin katılım sağlayacağı sergide; Harezmi Eğitim Modeli uygulayan 9 okulun proje çalışmaları da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Teknoloji, tasarım ve disiplinler arası öğrenme anlayışıyla hazırlanan çalışmalar, öğrencilerin araştırma, üretme ve problem çözme becerilerini yansıttı. Öte yandan, Ayşe Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Hasan Çoban Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" projesi kapsamında "Herkesin Bir Mesleği Olmalı" anlayışı doğrultusunda hazırladıkları meslek tanıtım çalışmaları da sergide yer aldı. Öğrencilerin meslekî farkındalıklarını artırmayı amaçlayan çalışmalar, ziyaretçilerden ilgi gördü. Gençlerin bilgi, beceri ve yeteneklerini ortaya koyduğu sergi, iki gün boyunca ziyaretçilere açık olacak. Burhaniye Gençlik Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, eğitim, teknoloji, sanat ve meslekî gelişimi bir araya getirerek gençlerin üretken dünyasına ışık tuttu.
Sındırgı’da vatandaşlar yeni yılın ilk sabah namazında buluştu
01 Ocak 2024 Pazartesi - 12:41 Sındırgı’da vatandaşlar yeni yılın ilk sabah namazında buluştu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yüzlerce vatandaş yeni yılın ilk gününde sabah namazında buluştu. Sındırgı Belediyesi, müftülük ve STK’lar işbirliği ile yeni yılın ilk gününde sabah namazı buluşması gerçekleşti. Şerif Paşa camiinde gerçekleşen sabah namazı buluşmasında Kur’an-ı Kerim tilaveti, vaaz, ilahiler ve tesbihat sonrası eller şehitler ve Gazze’deki insanlık dramı için semaya açıldı. Güzel bir katılım ile yeni yıla güzel bir başlangıç olduğunu belirten İlçe Müftüsü Sami Türkel “Misakımızı yeniledik, Rabbimize olan bağlılığımızı yine namazımızla ifade ettik, sohbetler yapıp zikirler ve dualarla taçlandırdık. Rabbim kabul eylesin, yeni yılımızı tüm ülkemize, vatanımıza, ümmeti Muhammed’e hayırlara vesile olsun inşallah” dedi. Bir yılın daha geride kaldığını, ömürden bir sayfanın daha kapandığını belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “Yeni bir sayfaya Bismillah dedik. Bu gün, 1 Ocak 2024. Rabbim kalan ömrümüzü geçmiş ömrümüzden daha hayırlı ve bereketli eylesin. İslam alemine, Gazze’ye, Doğu Türkistan’a huzur, barış ve özgürlük versin. Rabbim bereketimizi daim eylesin diyerek hepinizin 2024 yılını tebrik ediyor, kutluyorum. Rabbim huzurla, barışla yaşamayı nasip etsin inşallah” sözlerine yer verdi. Namaza gelen vatandaşlara sivil toplum kuruluşları ve Sındırgı Belediyesi tarafından çorba ikram edildi. İlçe müftülüğü tarafından her Cuma günü farklı camilerde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmalarının devam edeceği belirtildi.
Burhaniyeli vatandaşlar Büyükşehirden kaldırım istedi
01 Ocak 2024 Pazartesi - 12:21 Burhaniyeli vatandaşlar Büyükşehirden kaldırım istedi Burhaniye ilçesinde, Ören Mahallesindeki Altınyol caddesinde yaya kaldırımı olmaması kazalara davetiye çıkarıyor. Vatandaşlar Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden kaldırım istedi. Ören Mahallesinin en hareketli güzergahlarından olan Altınyol Caddesinde kaldırım olmaması tepkilere neden oldu. Caddeyi kullanan yayalar Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden kaldırım istedi. Günde birkaç defa Altınyol Caddesini kullandıklarını anlatan emekli bankacı Mustafa Karabayık, marangoz Hamdi Mengi ve inşaat ustası Kemal İşi, kaldırım olmamasının kazalara davetiye çıkardığını söylediler. Altınyol caddesinin Ören’i Akçay’a bağlayan yolda yer aldığını anlatan inşaat ustası Kemal İşi, “Bu cadde yıllar önce Akçay’a kadar sıcak asfalt kaplandı. Caddede trafik çok fazla. Kaldırım olmadığı için insanlar asfalta çıkıyor. Buda çok tehlike oluşturuyor. Buraya kısa zamanda kaldırım yapılmalı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan ilgi bekliyoruz” dedi. Caddeden Ören camisine gidip geldiklerini anlatan emekli bankacı Mustafa Karabıyık da, “Sürekli buradan gelip gidiyoruz. Ayakkabı dayanmıyor. Sonra böyle kaldırımsız cadde Ören’e yakışmıyor. Kaldırım yapılmasını bekliyoruz” dedi. Marangoz Hamdi Mengi ise, “Ören Mahallesi yoğun ilgi gören bir yer. Burası da trafiği yoğun bir cadde. Onun için kaldırım çok önemli” dedi.
Balıkesir Kent Konseyi ortak akılla yoluna devam ediyor
01 Ocak 2024 Pazartesi - 10:02 Balıkesir Kent Konseyi ortak akılla yoluna devam ediyor Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hiçbir beklentisi olmadan gönüllü olarak Balıkesir için çalışan kent konseyi üyelerine teşekkür ederek 20 ilçenin birbirinden güç alarak daha da güçlendiğini söyledi. Balıkesir Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Dünyada, Balıkesir kadar hızlı bir araya gelip, bu kadar faaliyeti yapabilen başka bir şehir olmadığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Her alanda, sürekli komisyonları çalışan, meclisleri karar alan, her yere ufuk ve ilham veren bir yapıda çalıştılar. Kent Konseyi’ne gelen vatandaşlarımız gönüllü geliyorlar. Hiçbir beklentisi olmadan sadece şehirde doğru işler yapılsın, gençler huzurlu olsun, yaşlılarla ilgilenelim, engelliler rahat olsun mantığıyla çalışılıyor. Vefa işi başka bir şey" dedi. “Kişinin derdi, davasıdır. Bizim de tek derdimiz, tek davamız; kadim şehir Balıkesir oldu” diyerek konuşmasına başlayan Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı, "Bütün şehir birlikte; inançla, tutkuyla, 100 yıllık bir gururla dertlendik. Bu güne kadar Kent Konseyi’nin varlık sebebi olan hemşehrilik hukuku, kent aidiyeti hepimizin önceliği oldu" diye konuştu. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ise, “Bu şehri; sevginin, muhabbetin, kardeşliğin en üst düzey yaşandığı bir şehir olarak görüyorum. Salondaki kalabalık da o çok güzel Kuvayı Millîye şehri unvanını yansıtıyor” dedi. Protokol konuşmalarının ardından Balıkesir’in kültürüne, sanatına, gastronomisine önemli katkıları olan isimlere ’Kent Şükran Beratı’ takdim edildi. Gündeme gelen tüm konular, Balıkesir Kent Konseyi üyelerinin oy birliğiyle onaylandı.
Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yılbaşı uygulaması
01 Ocak 2024 Pazartesi - 09:17 Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yılbaşı uygulaması Balıkesir’in Edremit ilçesinde Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yılbaşı gecesi 284 personelin katılımıyla huzur uygulaması düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı gecesinde halkın güvenliğini sağlamak amacıyla geniş çaplı bir uygulama düzenledi. Yapılan operasyon dahilinde oteller, umuma açık işyerleri, eğlence mekanları ve meydanlarda gerçekleştirilen denetimlerde toplamda 923 kişi sorgulandı. Uygulama neticesinde aranan 4 şahıs yakalanırken, umuma açık işyerlerinde yapılan denetimlerde ise 4 işletmeye 5727 sayılı kanuna muhalefet ve 1 işletmeye 4733 sayılı kanuna muhalefet suçlarından işlem uygulandı. Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı gecesi trafik kontrollerini de sıklaştırarak toplamda 239 araç sorgusu gerçekleştirdi. Bu kontroller sonucunda alkollü araç kullanan 8 sürücüye, ehliyetsiz sürücü 4 olmak üzere toplam 56 araç sürücüsüne ve plakaya toplamda 147 bin 23 TL cezai işlem uygulandı ve 4 araç trafikten men edildi. Sıkı denetim ve kontrollerin devamında ise Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gece boyunca 6 kişiye ruhsatsız tabanca ve ruhsatsız tüfek bulundurmaktan işlem uyguladı. Yılbaşı gecesi meydana gelen ateş etme olaylarına karışan şahısların üzerinden ise 4 adet ruhsatsız tüfek ve 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Edremit Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, "Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, sadece yılbaşı gecesi değil; her gün 24 saat esasına göre, kanunlara ve hukuka bağlı kalarak, mesai kavramı gözetmeksizin meydana gelen ve gelebilecek olaylarla alakalı olarak Edremit halkının huzur, güven ve sukünetini sağlamak amacıyla görevinin başındadır" denildi. Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı operasyonu, halkın güvenliği adına etkili bir önlem olarak değerlendirildi.
Balıkesir’de 6 aranan şahıs yakalandı
31 Aralık 2023 Pazar - 20:24 Balıkesir’de 6 aranan şahıs yakalandı Balıkesir’de polis ekipleri il genelinde yaptıkları ’Asayiş ve Trafik uygulamasına 96 ekip ve 243 personelin katıldı. Uygulamada 3 bin 385 şahsa kimlik sorgulaması yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 6 şahıs gözaltına alındı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri "Milli Güvenlik, genel sağlık ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine" yönelik olarak; Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde Açık alkol satış ve sunum yapan tüm içkili yerler, Dernek ve Kurum Lokalleri, Sosyal Tesisler, Kafe, Kafeterya, Kahvehane, Kıraathane, Elektronik Oyun Yerleri ve "Mahalle, Cadde, Sokak, Meydan, Alan gibi Yerler" ile Trafiğin yoğun olduğu farklı hareket noktalarında olmak üzere Merkez ve tüm İlçelerin katılımı ile il genelinde 96 ekip 243 personelin katılımıyla yapılan Asayiş ve Trafik Huzur Uygulamasında; 3 bin 385 şahıs sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan 4 şahıs gözaltına alındı. 374 Umuma Açık yer, Park, Bahçe, Meydan, Alan, Metruk yerler denetlenmiş ve kontrol edilmiş, 1 şahıs hakkında Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama Suçundan Adli işlem, 5 şahsa Kumar Oynama suçundan 20.275 TL tutarında idari para cezası, 1 şahsa Kapalı Alanda Tütün Mamülleri Tüketme" suçundan 617 TL tutarında idari para cezası, 1 şahsa Kimlik Bildirmeme suçundan 617 TL tutarında idari para cezası, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 10 adet kartuş elde edildi. Trafik Yönünden yapılan kontrollerde bin 345 araç denetlenirken, 168 Araç sürücüsüne 278 bin 826 TL tutarında idari para cezası uygulandı ve 24 Araç trafikten men edildi.