Yerel Haberler
Balıkesir
Bandırmaspor-Adanaspor maçının ardından
24 Aralık 2023 Pazar - 17:58 Bandırmaspor-Adanaspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 17. haftasında Bandırmaspor, evinde Adanaspor’la mücadele etti. Maçın ardından teknik sorumlular basın toplantısı düzenledi. Bandırmaspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, "Bu maçın daha evvelden ilk yarısını izleyip bu şekilde biteceğini söyleselerdi aklımızın ucundan bile geçmezdi. Belki de 10-20 yılda olan bir şey başımıza geldi. Kendi evimizde maalesef 2-0’dan 3-2 mağlup olduk. Bu bizim adımıza çok üzüntü verici bir durum. Taraftarımızın böyle şeyler yaşamaması gerekiyor, onlardan özür diliyorum. Bütün sorumluluk bana ait. Rakip üç defa geldi ve üçü de gol oldu. Demek ki bir şeyleri eksik yaptık, onları da tamamlamak benim işim. Allah’ın izniyle ikinci devreye daha iyi hazırlanıp daha iyi bir takım haline gelmek zorundayız" ifadelerini kullandı. Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan da ilk yarı takımın oynadığı oyundan memnun olmadığını belirtti. Kaplan, ikinci yarı iyi bir dönüş yaptıklarını ifade ederek, "İkinci yarı hem pozisyonlar bulduk hem de vermedik ve ikinci yarı kalecimizin kurtardığı penaltı maçın dönüş noktası oldu. Kazandığımız için mutluyuz, geçen hafta kötü bir maç oynadık ve kaybettik. Bandırma gibi bir takıma deplasmanda 3 gol atıp kazanmak bizim adımıza sevindirici bir durum. Bütün oyuncularımı kutluyorum, aslında biz iyi bir takımız ama sezon başını iyi geçirmediğimiz için fizik olarak sıkıntılar yaşıyoruz. İnşallah ikinci yarı daha bir Adanaspor izleteceğiz. Galibiyeti hem başkanımıza hem de taraftarlarımıza armağan ediyorum. Maçın ikinci yarısında mükemmel bir oyun oynayan oyuncu grubumun anlından öpüyorum, yürekten kutluyorum. Adanaspor olarak 19 puanla ilk yarıyı bitirdik, inşallah ikinci yarıda yapacağımız takviyelerle daha iyi bir takım izleteceğiz" diye konuştu.
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - Adanaspor: 3
24 Aralık 2023 Pazar - 16:21 Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - Adanaspor: 3 Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Bandırmaspor, sahasında karşılaştığı Adanaspor’a 3-2 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 19. dakikada Jozefzoon ile Adanasporlu Evren’in ceza sahası içinde mücadelesinde Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy, VAR’ dan gelen uyarıyla Evren’in topa eli ile müdahale ettiğini söyleyerek penaltı noktasını gösterdi. 21. dakikada penaltı atışını kullanan Emirhan Aydoğan, meşin yuvarlağı kalecinin yanından ağlarla buluşturdu. 1-0 45+1. dakikada Haris, ceza sahası içinde Evren’in müdahalesi ile yerde kaldı. Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy, VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını işaret etti. 45+6. dakikada penaltı atışını kullanan Emirhan Aydoğan, kalecinin üstünden topu ağlarla buluşturdu. 2-0 46. dakikada Adanaspor ceza sahası içinde Lukaku, Haris’in ayağına bastı. Hakem Abdullah Buğra Taşkınsoy, penaltı noktasını gösterdi. 47. dakikada topun başına geçen Emirhan Aydoğan’ın penaltı atışını Kaleci Ahmet Said ayağı ile kurtardı. 53. dakikada Adanaspor’lu Fatih Kurucak’ın ceza sahası içine ortaladığı topa Metehan dokunduve top ağlarla buluştu. 2-1 55. dakikada Adanaspor atağında Burhan Tuzun topu kaleci Akın’ın üzerinden aşırtarak durumu filelerle buluşturdu. 2-2 69. dakikada Harun’un kullandığı korner sonrası Burhan Tüzün, topu kale sahası üzerinde bulunan Joseph Oberlın’e gönderdi. Oberlin’in vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-3 Hakemler: Abdullah Buğra Taşkınsoy, Mehmet Kapluhan, Hasan Hüseyin Tetik Bandırmaspor: Akın Alkan, Harris (Rahmetullah Berişbek dk. 60), Edson Andre Sitoe, Sergen Piçinciol, Mucahit Albayrak, Mehmet Özcan (Emre Batuhan Adıgüzel dk. 79), Levent Ayçiçek (Doğan Can Davas dk. 60), Emirhan Aydoğan (Mustafa Çeçenoğlu dk. 66), Cebio Soukou (Metehan Mimaroğlu dk. 60), Marc Jozefzoon, Moussa Kalılou Djıtte Yedekler: Ioannıs Gkelıos, Taha Batuhan Yayıkcı, Mustafa Saymak, Metehan Mimaroğlu, , Yusuf Erdem Gümüş, Mert Çelik Teknik Direktör: Taner Taşkın Adanaspor: Ahmet Said Kıvanç, Kubilay Aktaş (Devran Şenyurt dk. 84), Metehan Altunbaş (Dımıtrı Joseph Oberlın dk. 62), Harun Alpsoy, Hakkı Türker, Jordan Zacharıe Lukaku Menama Mokelenge, Fatih Kurucuk, Evren Korkmaz, Mehmet Feyzi Yıldırım, Check Oumar Diakite, Burhan Tüzün (Ferhat Katipoğlu dk. 72) Yedekler: Arda Akbulut, Batuhan Yılmaz, Erıc Ayuk Mbu, Hıdır Aytekin, Serhat Kot, Cem Güzelbay, Hakan Eroğlu Teknik Direktör: Mustafa Kaplan Goller: Emirhan Aydoğan (dk. 21 pen. ve 45+6 pen.) (Bandırmaspor), Metehan (dk.55), Burhan Tüzün (dk. 55), Dımıtrı Joseph Oberlın (dk. 70)(Adanaspor) Sarı kartlar: Moussa Djitte, Emre Batuhan Yayıkçı, Sergan Piçinciol (Bandırmaspor) Evren Korkmaz, Lukaku, Fatih Kurucuk, Devran Şenyurt) (Adanaspor)
Bandırma’da El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri Başladı
24 Aralık 2023 Pazar - 12:59 Bandırma’da El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri Başladı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Belediyesi ve Bandırma Kent Konseyi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri” başladı. Bandırma Belediyesi ve Bandırma Kent Konseyi iş birliği ile gerçekleştirilen “El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri” Bandırma Belediyesi’ne ait eski belediye binasının altındaki pasajda 7 gün devam edecek alışveriş günleri görkemli bir açılışa sahne oldu. Açılışa Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, Başkan Yardımcısı Aydın Yağar, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda hayata katılımlarını artırmak için çalışmalarını sürdüren Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Belediyesinin 30 Aralık tarihine kadar el emeği göz nuru takı-tasarım, ev aksesuarı,yiyecek ve hediyelik eşyaların yer alacağı stantlar, yılbaşına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Alışveriş günleri 7 gün boyunca sürecek olup, kadınların evlerinde ürettikleri el emeği, göz nuru birçok ürünün satışa sunulduğu “El Emeği Yılbaşı Alışveriş Günleri” eski belediye binası kapalı çarşıda gerçekleşti. Ekonomik özgürlüklerini sağlamak ve aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen kadınlara Bandırma Belediyesi, Bandırma Kent Konseyi büyük destek sağlıyor. Açılışta konuşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve etkinliğin organizatörü İpek Çetinkuş, sözlerine "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganıyla başladı. Çetinkuş, "El emeği alın teri ile büyütüldük. El emeği alın teri ve vefa bizim hayatımızın bir parçası olacak." dedi. Tosun “ Artık alışveriş günleri gelenek haline geldi. Biz de emekten yana sizlerin yanında olduk. 250 kadınımızın da iş hayatına katılımını sağladık. İki kreş yaparak kadınlarımızın çocuklarını bırakacağı yerler oluşturduk ve kadınları iş hayatına kazandırdık. Olabildiğince bu etkinliklerde sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Bandırma’yı ortak akılla yönetiyoruz, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Gelinen noktada bu etkinlikte 100’e yakın kadınımız stant açtı. Artık kadınlarımız alanlara sığmıyor. Kadınlarımız üretiyor, çalışıyor. Sizlerin her zaman hizmetkârıyız." dedi. Festivalde gıda ve el işi gibi, birbirinden farklı kategoride 100 stant açıldı. Kadın El Emeği Festivali, 24 Aralık- 30 Aralık tarihleri arası, Bandırma Belediyesi’ne ait eski belediye binasının altındaki pasajda 7 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.
Burhaniye’nin renkli kahvehanesine yoğun ilgi
23 Aralık 2023 Cumartesi - 12:55 Burhaniye’nin renkli kahvehanesine yoğun ilgi Burhaniye ilçesinde, Mevlüt Çalışkan’ın işlettiği kahvehane, dekoru ve duvarlarındaki ilginç yazılarla ilçenin en renkli işletmesi olurken, ilgi odağı haline geldi. Öğretmenler Mahallesi Muammer Aksoy Caddesinde yer alan kahvehanede yer alan Yeşilçam Sanatçılarının fotoğrafları ve çayla ilgili özlü güzel sözler ilgi çekerken, kış ayları ile birlikte yanan soba da ilgiyi artırdı. Yıllarca ilçede fırıncılık yaptıktan sonra 70 yaşından sonra kahvehane açmaya karar veren Mevlüt Çalışkan, çay demlemede de iddialı olduğunu söyledi. Çalışkan, Yeşilçam’dan çok değerli sanatçıların gelip geçtiğini, yeni neslin bunlardan bi haber olduğunu ve onların unutulmaması ve ilçede değişik bir tarz oluşturmak için işyerini sanatçılarının fotoğrafları ve çayla ilgili özlü sözlerle donattığını anlattı. Kış aylarının gelmesi üzerine kurulan soba kahvehaneyi ısıtırken, işletmeye olan ilgiyi da artırdı. Çayı çok sevdiğini anlatan emekli elektrikçi Ramazan Şevik, “Ben sık sık buraya geliyorum. Çok renkli bir mekan. Çayı da çok güzel” dedi. İnşaat ustası Kemal İşi de, “Yolumuz bu tarafa düşünce Mevlüt ustanın çayını içmeden geçemiyorum. Hem esnaflığı iyi hem de iyi çay yapıyor” dedi. Asker emeklisi Mustafa Dirlik ise, “Burası farklı bir mekan. Çocukluğumuzda filmlerini izlediğimiz sanatçıların fotoğrafları duvarları süslüyor. Herkes burasını görmeli” dedi.
Malta Parkı projesi hızla şekilleniyor
23 Aralık 2023 Cumartesi - 12:39 Malta Parkı projesi hızla şekilleniyor Bandırma Belediyesi’nin 100 bin metre kare alan üzerinde inşa ettiği ve bölgenin mevcut en büyük projesi olan “Malta Parkı ve Yaşam Alanı Projesi” hızla şekilleniyor. Yeşil alanların şehir planlamasındaki önemi her fırsatta dile getiren ve iki adet seyir terası başta olmak üzere, bu anlayışla birçok projeyi Bandırma’da hayata geçiren Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, bölgenin en büyük projesini de kente kazandırıyor. 100 bin metre kare alanı kaplayan, Malta Parkı ve Yaşam Alanı Projesi’nde sona yaklaşılıyor. Projenin, Mart Ayı’na kadar tamamlanması planlanıyor. Kafeteryalar, göletler, bisiklet parkuru, yürüyüş yolları, spor alanları, çocuk parkları ve amfitiyatro gibi çok sayıda ayrı birimden meydana gelen Malta Parkı ve Yaşam Alanı Projesi ile kente nefes aldıran, doğayla iç içe ve modern bir rekreaktif alan oluşturulması hedefleniyor. Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, projenin hızla yükselmeye devam ettiğini ifade ederek, “Malta Parkı ve Yaşam Alanı Projesi, kentteki yaşam kalitesini arttıracak, hem şehir sakinlerinin doğayla buluşmasını sağlayacak hem de çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik edecek olan projemiz her anlamda geniş bir kesimine hitap edecek ve Bandırmalı hemşerilerimizin rahatça zaman geçirebileceği, güvenli ve eğlenceli alanlar sunacak. Bandırma’nın sosyal hayatını zenginleştiren bir merkez olarak tasarladığımız projemizi, Mart Ayı’na kadar tamamlamayı planlanıyoruz,” dedi.
Burhaniye Belediyesi hem evleri hem de gönülleri ısısıtıyor
23 Aralık 2023 Cumartesi - 11:39 Burhaniye Belediyesi hem evleri hem de gönülleri ısısıtıyor Burhaniye Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte, ihtiyaç sahibi haneleri kış mevsimlerinde yaptığı yakacak yardımları ile ısıtmaya başladı. Her sene olduğu gibi bu sene de yakacak yardımlarını sürdüren Burhaniye Belediyesi, ihtiyaç sahiplerinin evlerini ısıtmaya başladı. İlçe genelinde tespit edilen yaklaşık 800 haneye ortalama 10 bin çuval odun yardımı yapılmaya başlandı. Yazın ilçe genelinde Belediye tarafından yapılan budama ve sökümlerinden çıkan odunları şantiyede sobalara sığacak şekilde keserek çuvallayan belediye ekipleri ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar ulaştırıyor. Burhaniye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Belediyeye bağlı kurulan komisyon ve mahalle muhtarları tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan yakacak yardımlarında ortalama 10 bin çuval odunu dağıtmaya başladı. Belediye ekiplerince ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülen odunlar, hanelerin bacalarını tüttürerek, evleri ısıtıyor. Sosyal Belediyecilik anlamında ihtiyaç sahiplerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, kış aylarında ihtiyaç olarak en çok yakacağın önemli olduğunu ve her hanenin bacasını tüttürmek için yakacak yardımlarına önem verdiklerini belirtti. Başkan Deveciler, “Kentimizde yaşayan her bir ihtiyaç sahibi aile bizim önceliğimizdir. Elimizde olan her şeyi paylaşıyoruz. Halkımızın, Burhaniyeli vatandaşlarımızın daha mutlu daha huzurlu yaşaması için ihtiyacı olan her kesime yakacak, yemek, giyecek ve eğitim yardımlarımızı sürdüreceğiz” dedi.
(Özel) Coğrafi işaretli Havran Mandalinası hasat ediliyor
23 Aralık 2023 Cumartesi - 09:34 (Özel) Coğrafi işaretli Havran Mandalinası hasat ediliyor Bu yıl coğrafi işaret alarak tescillenen Havran Mandalinası için hasat mevsimi tatlı bir telaş ile başladı. Balıkesir’in Havran ilçesinde başlayan hasatta bu yıl 200 bin ton mandalina hasadı hedefleniyor. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, 200 bin ağacın hasat edileceğini bildirdi. İnce kabuklu, lezzetli ve sulu Havran Mandalinası Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un önderliğinde yapılan çalışmalar ile coğrafi işarete kavuştu. Aralık ayı başında başlayan ve ocak ayı sonuna kadar süren mandalina hasadında yaklaşık 200 bin ağaç hasat edilecek. 7 bin hektar alanda yapılan mandalina hasadı hakkında bilgi veren Havran Tarım, Orman İlçe Müdürü Mehmet Emre Çakan "Havran’ ımızın tadıyla, kokusuyla milli serveti olan mandalina bahçelerimizde bir sabah hasadındayız. Havran’ ımızın mandalinası yaklaşık 7 bin dekar araziyle ve 200 bin civarında ağacımızla bir milli servet olarak körfezimizi süslüyor. Havran, coğrafi işaretli mandalinası ince kabuğuyla, kokusuyla, lezzetiyle ve sulu haliyle ön plana çıkıyor ve dikkat çekiyor.”dedi. Coğrafi işaretli Havran Mandalinası’nın hasadının devam ettiğini ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy “Arazilerimizde, tarlalarımızda mandalina hasat döneminde bereketli bir yıl olmasını öncelikle diliyoruz. 7 bin dektarlık 200 bin ağacı bulunan yaklaşık 20 bin ton mandalina çıkan bu arazilerimizde hasadımızın bereketli olmasını öncelikle üreticilerimize temenni ettiğimizi belirtiyoruz.” Dedi. 2023 yılında Havran Mandalinası’ın coğrafi işaret aldığını ifade eden Başkan Ersoy “Coğrafi işaretini Havran Mandalinası’nı 2023 yılında tescil ettik. Evet, coğrafi işaret nedir? Coğrafi işaret ürünü kalitesidir, ürünün özelliğidir. Havran Mandalinası da şu anda coğrafi işaretli bir ürün olarak tescillenmiştir. Havran Mandalinası biraz önce tarım ilçe müdürümüzün ifade ettiği gibi ince kabuk olması, çekirdeksiz olması ve enfes lezzetiyle, suyuyla çok ön plana çıkmaktadır.”dedi. Havran Mandalinası olmak üzere bölgede ürüt çeşitliliğini ve rekoltesinin artırılması için çalışmalar aralıksız devam ettiklerini ifade eden Emin Ersoy “Evet, Havran Ovası bereketli bir ovamız. Sulama olayını da Devlet Su İşlerimizin yapmış olduğu projeyle biz Havran ve BASKİ Genel Müdürlüğümüzce ortak yaptıkları projeyle inşallah önümüzdeki yıllarda daha da genişleteceğiz. Mandalina hasadını ve rekoltesinde Havranda üst seviyelere çıkartmak için mücadele ediyoruz. 2 bin hektar Havran Ovasında sulama kapasitesinin artırılması için projelerimizi imzalandık. Sulama kapalı sistem sulama içinde devreye alacağız.” Dedi.