Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bartın
BARÜ ailesi geleneksel iftar programında buluştu
09 Mart 2026 Pazartesi - 08:12:40
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) akademik ve idari insan kaynağı ile aileleri geleneksel iftar programında bir araya geldi. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesi’nde ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun paylaşıldığı bir iftar programı düzenlendi. Üniversite personeli ve ailelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen geleneksel iftar programında BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, iftar öncesi masaları dolaşarak misafirlerle sohbet etti. Program İlahiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Murat Mirzaoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Rektör Akkaya bir konuşma yaparak BARÜ ailesiyle iftar sofrasında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendiren özel bir zaman olduğunu belirten Rektör Akkaya, "Göreve geldiğimiz günden bu yana BARÜ’de bir gelenek hâline gelen bu iftar sofrasında sizlerle ilk kez bir aradayız. Ramazan ayı paylaşmanın, dayanışmanın, sabrın ve kardeşliğin en güçlü şekilde hissedildiği özel bir aydır. Aynı hedefler doğrultusunda emek vermek ve aynı kurumun çatısı altında omuz omuza çalışmak, ramazan ayının bizlere hatırlattığı en önemli değerlerden biri olan birlik ve beraberliği daha da anlamlı kılmaktadır. Değerli akademik ve idari personelimizin özverili çalışmaları sayesinde Üniversitemiz eğitimde, bilimde ve topluma katkı noktasında her geçen gün daha ileriye gitmekte, adından söz ettiren çalışmalara imza atmaktadır. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde de hep birlikte bilimsel üretimi artıran, öğrencilerine değer katan ve güzel Bartın’ımıza katkı sağlayan daha güçlü bir Bartın Üniversitesi’ni birlikte inşa edeceğiz" dedi.
07 Mart 2026 Cumartesi - 16:32
BARÜ öğrenci kulüplerinin yenilikçi projelerine ÜNİDES’ten destek
Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrenci kulüplerinin 6 projesi, Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında destek almaya hak kazandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gençlerin gelişimine yönelik kapsayıcı, uygulanabilir ve sürdürülebilir projeleri destekleyen Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı’nın (ÜNİDES) 6’ncı dönem başvuru sonuçları açıklandı. ÜNİDES programı kapsamında Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrenci kulüplerinin yenilikçi ve toplumsal fayda odaklı 6 projesi desteklenme başarısı gösterdi. BARÜ’de faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinden Gönüllülük Kulübü’nün "Start in Bartın (Start-B): Genç Girişimciler Eğitim ve Ideathonu", Siber Güvenlik ve Akıllı Sistemler Kulübü’nün (SİBERAS) "Pixel Craft: Oyun Teknolojilerinde Yapay Zekâ Hackathonu" başlıklı projeleri ulusal kapsamda desteklenen projeler arasına ismini yazdırdı. Bartın Dezenformasyonla Mücadele Kulübü’nün "Hakikat Ötesi Çağda Gerçeklik: Algoritmalar ve Biz", Bartın Üniversitesi Havacılık ve Uzay Kulübü’nün "Göklerin Genç Öncüleri: Roket ve İHA Atölyesi", Görsel Sanatlar Kulübü’nün "Mini Mini Minyatürler: Köy Okullarında Geleneksel Sanatla Buluşma", Yönetim Bilişim Sistemleri Topluluğu’nun "10. Ulusal Yönetim Bilişim Sistemleri Öğrenci Zirvesi" projeleri ise yerel kapsamda destek aldı. ÜNİDES’in gençlerin yetkinliklerini geliştirmesi ve farklı alanlarda deneyim kazanmaları açısından önemli katkılar sağladığını ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, projeleri desteklenmeye hak kazanan öğrenci kulüplerini ve akademik danışmanlarını tebrik etti.
07 Mart 2026 Cumartesi - 16:31
BARÜ Edebiyat Fakültesinin adı "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" oldu
Bartın Üniversitesi (BARÜ) bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Edebiyat Fakültesi yeniden yapılandırılarak "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" oldu. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Yükseköğretimdeki değişim ve dönüşüm sürecine yenilikçi çalışmaları doğrultusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) değerlendirmelerinin ardından Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6 Mart 2026 tarihli 11003 sayılı karar ile BARÜ Edebiyat Fakültesinin adı "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" olarak değiştirildi. Edebiyat Fakültesi altındaki bölümler yeni adıyla İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecek. "Fakültemizin öğrencilerimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yükseköğretimdeki değişim ve dönüşüm sürecine uyum sağlamak amacıyla yenilikçi çalışmaları sürdürdüklerini belirterek "Üniversitemizin insan ve toplum odaklı gelişimine katkı sunacak önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. İlerleyen süreçte çağın değişen koşullarına uyum sağlayan yeni akademik programlarla fakültemizin daha güçlü bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz. Bu süreçteki destekleri dolayısıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere YÖK üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak yeni adıyla faaliyetlerini sürdürecek fakültemizin üniversitemize, öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
05 Mart 2026 Perşembe - 06:40
Çocuklar ile protokol iftar sofrasında buluştu
Bartın’ın Ulus ilçesinde oruç tutan çocuklar ve ilçe protokolü, Kızılay tarafından düzenlenen iftar sofrasında buluştu. Türk Kızılayı Bartın Şubesi tarafından Ulus ilçesindeki bir otelde, oruç tutan çocuklar için iftar programı düzenlendi. İftara Kaymakam Fırat Kadiroğlu, eşi Ebru Kadiroğlu, Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, eşi Remziye Uzun, Kızılay Bartın Şubesi Başkanı Nihat Yalçın, ilçe protokolü ve çocuklar ile aileleri de katıldı. Çocuklar ve aileleri ile yakından ilgilenen Kaymakam Kadiroğlu, öğrencilere eğitim hayatlarında gayretli olmaları, büyük hedefler belirlemeleri ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu. Çocuklara çocuklara çeşitli hediyelerde veren Kaymakam Kadiroğlu, konuşmasında ise Ramazan ayının müstesna gününde düzenlenen bu anlamlı programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Belediye Başkanı Uzun ise, programda haylazlık yapan ve ağlayan bir çocuğu ise Ulus Çınarspor atkısı vererek sakinleştirdi. Uzun, programa katılan tüm çocuklara atkı hediye etti. Yapılan duaların ardından iftar edilirken, program dağıtılan hediyeler ve günün anısına çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.
12 Ağustos 2024 Pazartesi - 12:56
BARÜ, bilim diplomasi ağını genişletmeye devam ediyor
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) uluslararasılaşma hedefi çerçevesinde araştırma, bilgiyi paylaşma ve kültürlerarası etkileşimi artırmak için Kolombiya’da çeşitli temaslarda bulunuldu. Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanlarında önemli ilerlemelerle başarıların elde edildiği Bartın Üniversitesinde (BARÜ), Türkiye’nin nitelikli temsili ve kurumsal kapasitenin artırılması doğrultusunda adımlar atılmaya devam ediliyor. 65 farklı ülkeden öğrencileri olan ve 32 ülkeden 130 üniversite ile iş birliğine giden BARÜ’de bu kazanımların sürdürülebilir bir şekilde geleceğe aktarılması hedefleniyor. Bu kapsamda BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş, Kolombiya’da çeşitli temaslarda bulundu. Ülkenin önde gelen üniversitelerinde BARÜ’nün vizyon projeleri ve odak çalışma alanları hakkında sunumların yapıldığı ziyaretlerde, muhtemel iş birliği alanları üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi. BARÜ heyeti, Kolombiya temasları kapsamında Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Bogota Koordinatör Yardımcısı Mehmet Can Gümüş’ü de ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaretlerde, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinin en önemli bileşenlerinden olan Kolombiya’nın yükseköğretim alanında Türkiye ile yapacağı ortak çalışmaların önemine değinildi. BARÜ’nün uluslararasılaşma stratejilerini ilerletme yönündeki kararlılığını aktaran Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, göstermiş oldukları gayretlerden dolayı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş’e teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kolombiyalı mevkidaşı ile 2022 yılı Mayıs ayında imzaladığı ortak bildiriyi de hatırlatan Rektör Uzun, “Yüksek düzeyli iş birliği konseyi mekanizması sayesinde iki ülke arasındaki ilişkiler üst düzeye çıkarılmış ve stratejik ortaklık seviyesine yükseltilmiştir. Bu noktada bizler de Yükseköğretim Kurulumuzun liderliğinde ülkemizin stratejilerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Uluslararasılaşma stratejilerimizi adım adım ilerleterek bilim diplomasisi ağımızı genişletiyoruz. Böylece tüm bileşenlerimizin yetkinliklerini artırmalarını hedeflerken kurumsal kapasitemizi de yükseltiyoruz. Bu düşüncelerle daha iyiye ulaşma doğrultusundaki kıymetli destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar ile YÖK üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
07 Ağustos 2024 Çarşamba - 15:43
BARÜ’nün projesiyle kültürel miras dijital teknolojiler ile geleceğe aktarılacak
Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Avrupa Birliği Erasmus+ tarafından desteklenen projesiyle arkeolojik kültürel mirasın geleceğe aktarımında dijital teknolojiler kullanılacak. Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ile Sanat Tarihi Bölümü tarafından birlikte yürütülen proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından koordine edilen Avrupa Birliği Erasmus+ KA220-HED Yükseköğretimde İş Birliği Ortaklıkları Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. BARÜ’nün “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” başlıklı ihtisaslaşma alanındaki çalışma konularını da kapsayan "Arkeolojide Kültürel Mirası Belgelemek ve Sunmak İçin Modern Araçlar" adlı projede disiplinlerarası bir planlamayla ilerlenecek. Böylece yeni teknolojik gelişmelerle beraber birçok alanda kullanılan yapay zekâ temelli uygulamalarla dijitalleşmenin, arkeoloji alanında da etkin bir şekilde kullanılması ve kültürel mirasın korunması sağlanacak. Türkiye ile birlikte Bulgaristan, Makedonya ve Hırvatistan’dan kurumların iş birliğiyle 250 bin Euro bütçe desteği alan projede BARÜ Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünden Doç. Dr. Ahmet Altay, Doç. Dr. Lale Özdemir Şahin ve Arş. Gör. Hasan Öztürk ile Sanat Tarihi Bölümünden Prof. Dr. Şahin Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Bora çalışmalar yürütecek. Bu kapsamda tarihi ve kültürel miras niteliğinde olan arkeolojik eserlerin korunması ve yaşatılması noktasında modern uygulamalar ve araçlar kullanılarak gelecek nesillere aktarılması sağlanacak. Arkeolojide yeni gelişmelerle birlikte bilimsel entegrasyonunun önemine değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak bölgemizden başlayarak ülkemizin kalkınmasına değer katmak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtisaslaşma alanımızı kapsayan bir dizi çalışmayla birlikte elde ettiğimiz tecrübeleri daha geniş bir çerçevede kullanarak disiplinlerarası iş birlikteliklerine dönüştürüyoruz. Bunun en somut örneklerinden biri olan bu projeyle de kültürel mirasımızı koruma ve geliştirme noktasında önemli akademik çalışmalar yaparak, akıllı teknolojiler vasıtasıyla tarih ve kültür varlıklarının geleceğe aktarılmasına yönelik gayret göstereceğiz. Bu noktada yürütecekleri çalışmalar dolayısıyla öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Kurumsal ilerleyişimize sundukları katkılar için Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Birgül Koçak Oksev’e teşekkür ediyorum. Uluslararası projelerdeki iş birliği stratejileri dolayısıyla Türkiye Ulusal Ajansı Başkanımız Sayın İlker Astarcı ile kıymetli teşvikleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
05 Ağustos 2024 Pazartesi - 19:59
Kestiği ağacın altında kalan işçi öldü
Bartın’ın Ulus ilçesinde kestiği ağacın altında kalan orman işçisi hayatını kaybetti. Olay, Bartın-Karabük arasında bulunan Büyükdüz mevkisinde meydana geldi. Halil Tezel (54) isimli işçi, ormanda çalıştığı sırada kestiği ağacın altında kaldı. Tezel’i gören arkadaşları durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Tezel’in hayatını kaybettiği belirlendi. İncelemelerin ardından talihsiz işçinin naaşı morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
01 Ağustos 2024 Perşembe - 11:15
Ormanlardaki esrarengiz yıkımın ağır bilançosu belli olmaya başladı
Batı Karadeniz’in Bartın, Zonguldak ve Karabük illerinin sınırlarında bulunan orman arazilerinde son 8 ayda yaşanan esrarengiz yıkımın ağır bilançosu belli olmaya başladı. İlk tespitlerde fırtına ve yağış nedeniyle 400 bin metreküp ağacın devrildiği yada hasar gördüğü belirlendi. Sebebi henüz bilinmeyen olayda hasar gören ağaçların ülke ekonomisine kazandırılması için yürütülen çalışmalara da hız verildi. Batı Karadeniz Bölgesi’nde 2023 yılının kasım ayından 2024’ün Haziran ayına kadar süren 8 aylık dönemde bölgenin ormanlık arazilerinde esrarengiz bir olay yaşandı. Kalın ve metrelerce uzunluğundaki kayın, köknar ve karaçam türündeki ağaçların devrilmesi üzerine bölgede başlatılan araştırma ve hasar tespit çalışmalarında ağır bilanço da ortaya çıkmaya başladı. Yapılan ilk araştırmalarda aşırı yağışlar, fırtına ve hortumlar gibi doğa olaylarından kaynaklandığı belirlenen ağaç devrilmesi ve dal kırılmaları olaylarının ise en fazla görüldüğü bölgeler ise, Zonguldak’ın Alaplı, Devrek ilçeleri ile ve Dirgine bölgesi, Bartın’ın Ulus ilçesi, Karabük’ün Yenice ilçesi ve Büyükdüz ile Eğriova bölgeleri olarak belirlendi. Ormanlardaki yıkım 400 bin metreküpü aştı Toplamda 133 bin 531 hektar ormanın bulunduğu Bartın, 201 bin 521 hektar orman alanına sahip Zonguldak ve 287 bin 761 hektar ormanın bulunduğu Karabük’te devam eden hasar tespit çalışmalarında şuana kadar devrilen ve kırılan ağaç miktarının 400 bin metreküp olarak belirlendi. Hasar gören ağaç miktarının devam eden tespit çalışmaları ile birlikte daha da artmasından endişe ediliyor. Kumluca ormanlarındaki hasarlar havadan görüntülendi En yoğun ağaç devrilmelerin görüldüğü Bartın’ın Ulus ilçesindeki ormanlık alanlarda yapılan ilk tespitlerde yaklaşık 107 bin metreküplük orman emvalinin zarar gördüğü tespit edildi. Ulus ilçesinde ise en fazla hasarın görüldüğü Kumluca Beldesi’nde ise devrilen ağaçlar, İhlas Haber Ajansı tarafından havadan görüntülendi. Havadan ve karadan yapılan çekimlerle, ormanda yaşanan tahribat gözler önüne serildi Ulus’ta 107 bin metreküp hasar tespit edildi Jandarma Mezarlığı olarak adlandırılan ve yaklaşık 1400 metre rakımda bulunan ormanlık alanda Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt da inceleme yaptı. Başkan Bozkurt, bölgede yıkılan ağaçların tespiti, temizlenerek Orman Bölge Müdürlüğü depolarına taşınması çalışmalarını yerinde gördü. Yapılan araştırma ve hasar tespit çalışması ile ilgili bilgileri de paylaşan Başkan Bozkurt, "Ulus, Kumluca, Türkiye’nin en fazla orman emvalinin üretildiği bir bölge. Şuan Kumluca Sökü Jandarma Mezarlığı olarak adlandırılan orman bölgesindeyiz. Bu sene maalesef ciddi anlamda bir fırtınaya maruz kaldı. Geçen sene bölgemizde üretilen orman emvali 103 bin metreküptü. Yıkılan ağaçlar nedeniyle bu sene şuana kadar 107 bin metreküp orman emvali tespit edildi. Etrafımızda çok ciddi bir ağaç yıkımı var" dedi Bilim adamların çalışmalarına orman işletmeleri de destek veriyor İlk tespitlerde sebebi fırtına olarak belirlenen yıkım ve kırımların kesin nedeni ile hasarın boyutunun tespiti ve hasarlı ağaçların ekonomiye kazandırılması için çalışma yürütüldüğünü belirten Başkan Bozkurt, Ulus ilçesinde bilim adamları ve uzmanların yürüttüğü çalışmalara bölgede bulunun 14 orman emvali üretim kooperatifi ile yaklaşık 600 orman işçisinin de destek verdiğini kaydetti. Bozkurt, "Bunların bir an önce ülke ekonomisine kazandırılması gerekiyor. Bölgemizde 14 orman emvali ve üretim kooperatif var. Şuanda 500-600 civarında orman emvali üretiminde çalışan orman işçisi var. Bir an önce devrilen ağaçların ormandan temizlenmesi ile ilgili yoğun bir çalışma yürütülüyor" ifadelerini kullandı Sebebi henüz tespit edilemedi, bilanço artabilir Mustafa Bozkurt. henüz sebebi tespit edilemeyen yıkımlarda bilançonun daha da artabileceğini ifade ederek, "Çok ciddi bir yıkım var. Belki tespit edilen mevcut rakamlar biraz daha da artacak. Çünkü tüm orman temizlendikten sonra net bir hasar tespit edilebilecek. Bölgedeki araştırmacılar, sebebi belirleme ve hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Bilimsel çalışmalar çalışmalar sürüyor. Yıkımların sebebi konusunda henüz net, bilimsel bir tespit yok. Genelde bölgemizde devrilen köknar ağacı. Gördüğümüz ağaçların tamamı sağlam ağaçlar. Çürük belirtisi olan ağaçlar değil, tamamen sağlam ağaçlar bunlar. Ancak devrilen ağaçların gerektiği gibi kök salamadığı görülüyor, sanırım birbirine vurduğunda diğerini de etkilemiş. Bizim görebildiğimiz bu kadar" diye konuştu.
31 Temmuz 2024 Çarşamba - 12:22
Direksiyon başında kalp krizi geçiren doktor son yolculuğuna uğurlandı
Bartın’da direksiyon başında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Aile Hekimi Dr. Arif Sururi Durkan, dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Bartın-Zonguldak karayolunda aracıyla seyir halinde bulunan Akçamescit Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Aile Hekimi Dr. Arif Sururi Durkan, direksiyon başında kalp krizi geçirdi. Yol kenarındaki reklam tabelasına çarparak durabilen aracın sürücüsü Dr. Arif Sururi Durkan, kaldırıldığı Bartın Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Dr. Durkan için bugün Bartın İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde helalleşme programı düzenlendi. İl protokolü, sağlık müdürlüğündeki idareci, yönetici ve çalışanlar ile Dr. Durkan’ın yakınlarının katıldı. Programın ardından ise Dr. Durkan’ın cenazesi Bartın Halatçıyaması Mezarlığı’nda dualarla defnedildi.
31 Temmuz 2024 Çarşamba - 11:02
Başkent EDAŞ Bartın’da bakım ve yatırımlarını sürdürdü
Başkent EDAŞ, Bartın’da kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2024 yılının ilk 6 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini sürdürdü. Elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlar ile gerçekleştiren Başkent EDAŞ, Bartın’da yılın ilk 6 ayında müşteri ve çözüm odaklı yaklaşımı sayesinde önemli çalışmalara imza attı. Başkent EDAŞ, Bartın’da hizmet verdiği 1.526 trafo ve 7 bin 473 kilometre hat uzunluğunda sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü. Daha aydınlık bir Bartın için Merkez, Amasra, Kurucaşile ve Ulus’ta 1.307 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Başkent EDAŞ ekipleri, bölgede 13 pano ile 25 trafo ve 26 dağıtım merkezi de elden geçirdi. Ayrıca kentte 289 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı. Şirket, sektörün değişen dinamiklerine odaklanarak faaliyetlerini insan, çözüm ve inovasyon odağında sürdürmeye devam ediyor. Bartın’da hizmet verdiği 150 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 20 kilometrelik yeni kablo döşeyen Başkent EDAŞ ekipleri, kentte 455 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 15 elektrik panosu ile 5 trafo montajı da tamamlandı. Söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamları ile Başkent EDAŞ 2024 yılının ilk 6 ayında koymuş olduğu hedefleri gerçekleştirdi. Müşteri odaklı yaklaşımla 7/24 hizmet sunan Başkent EDAŞ, baskentedas.com.tr, Başkent 186 Mobil Uygulaması, 0(312) 186 00 00 numaralı WhatsApp İhbar Hattı ve 186 numaralı Müşteri Hattı’ndan tüm müşterilerinin soru ve sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya devam ediyor. Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin Toroslar EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte elektrik dağıtımındaki 3 şirketinden biri olan Başkent EDAŞ, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bartın, Kastamonu, Zonguldak ve Karabük illerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin Bartın’da bakım ve yatırım çalışmaları sürecek.
29 Temmuz 2024 Pazartesi - 20:07
Ahşap ev alevlere teslim oldu
Bartın’ın Ulus ilçesinde iki katlı ahşap ev yanarak kullanılamaz hale gelirken, anne ve kızının yardımına komşuları yetişti. Olay, ilçeye bağlı Çerde köyünde meydana geldi. Hüseyin Yıldız’a ait iki katlı ahşap evin bacasında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevleri fark eden köylüler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirirken, evde bulunan Fatma Yıldız (86) ve kızı A.Y. ile ahırdaki hayvanların yardımına komşuları yetişti. İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Tamamen yanan ahşap ev kullanılmaz hale gelirken, yangının çıkışı ile ilgili inceleme başlatıldı.
29 Temmuz 2024 Pazartesi - 19:47
Ahşap ev alevlere teslim oldu
Bartın’ın Ulus ilçesinde iki katlı ahşap ev yanarak kullanılamaz hale gelirken anne ve kızının yardımına komşuları yetişti. Olay, ilçeye bağlı Çerde Köyünde meydana geldi. Hüseyin Yıldız’a ait iki katlı ahşap evin bacasında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevleri fark eden köylüler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirirken evde bulunan Fatma Yıldız (86) ve kızı A.Y. ile ahırdaki hayvanların yardımına komşuları yetişti. İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Tamamen yanan ahşap ev kullanılmaz hale gelirken yangının çıkışı ile ilgili inceleme başlatıldı. (RB-
29 Temmuz 2024 Pazartesi - 13:32
Minibüs ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Bartın’da kontrolden çıkan otomobil ile bir minibüs çarpıştı. Kazada 1’i ağır 6 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Kurtköy mevkisinden Bartın istikametine seyreden 24 yaşındaki Ö.A. idaresindeki otomobil, yoldan çıkarak karşı istikametten gelen 55 yaşındaki A.P. yönetimindeki minibüs ile çarpıştı. Kazada otomobil sürücü ağır yaralanırken, minibüste bulunan 5 kişinin ise hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Otomobil sürücüsü Ö.A.’nın yola serilen mıcır nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybettiği ileri sürülürken, kazaya karışan minibüsün ise köy servisi olduğu belirtildi.
29 Temmuz 2024 Pazartesi - 13:31
Minibüs ile çarpışan Tofaş hurdaya döndü: 6 yaralı
Bartın’da kontrolden çıkan otomobil ile bir minibüs çarpıştı. Feci kazada 1’i ağır toplam 6 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre Kurtköy mevkisinden Bartın istikametine seyir eden 24 yaşındaki Ö.A idaresindeki otomobil, yoldan çıkarak karşı istikametten gelen 55 yaşındaki A.P. idaresindeki minibüs ile çarpıştı. Kazada otomobil sürücü ağır yaralanırken, minibüste bulunan 5 kişinin ise hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Otomobil sürücüsü Ö.A’nın yola serilen mıcır nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybettiği ileri sürülürken, kazaya karışan minibüsün ise köy servisi olduğu belirtildi.
28 Temmuz 2024 Pazar - 20:13
Bakan Tunç: "TBMM’de milletvekillerimiz dünyaya bir demokrasi dersi verdi"
Bartın’da keşkek festivaline katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde ayakta alkışlandığını hatırlatarak, "Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayıp o suçu tasvip edenlere karşı, o kongrede ayağa kalkan kongre üyelerine karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üyeleri, milletvekillerimiz bir karara imza atarak o kararı kınadılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekillerimiz dünyaya bir demokrasi dersi verdi" dedi.
28 Temmuz 2024 Pazar - 20:03
Bakan Tunç: "TBMM’de milletvekillerimiz dünyaya bir demokrasi dersi verdi"
Bartın’da keşkek festivaline katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD kongresinde ayakta alkışlandığını hatırlatarak "Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayıp o suçu tasvip edenlere karşı o kongrede ayağa kalkan kongre üyelerine karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üyeleri, milletvekillerimiz bir karara imza atarak o kararı kınadılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekillerimiz dünyaya bir demokrasi dersi verdi" dedi. Bartın’ın Ulus ilçesi Drahna Vadisi Köklü köyü Dağbahçe mesire alanında düzenlenen festivalde 6 bin kişiye keşkek dağıtıldı. Batı Karadeniz’in ünlü sanatçısı Ramazan Çelik, 2 saatlik sahne performansıyla davetlilere unutulmaz anlar yaşattı. Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katıldığı festivale, yöresel malay çorbası ve keşkek ikram edildi. Festivalde konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uzun bir aradan sonra bu güzel organizasyonda bir araya gelen herkesi tebrik etti ve şöyle devam etti: "Yıllar sonra yine bu güzel organizasyonda birlik beraberliğin en güzel örneğini bugün burada veriyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyoruz. Bu güzel organizasyona katkı sunan burada çok değerli sponsor var. Başkanımız başta olmak üzere destek veren BARFED yönetimimize emeği geçen herkese huzurlarınızda çok çok teşekkür ediyoruz. Keşkek bir vesile. Önemli olan bir araya gelmek. Kültürümüzü burada genç kuşakları çocuklarımıza aktarmak ve birlik beraberliğimizi, dayanışmamızı, kardeşliğimizi daha da kuvvetlendirmek için buradayız. İnşallah uzun yıllar devam eder." "Türkiye 22 yıl önceki Türkiye değil" Bakan Tunç, Bartın’da son yıllarda yapılan yatırımlara değinerek şunları söyledi: "Türkiye’miz tabii yirmi iki yıl önceki Türkiye değil. Yirmi iki yıl öncesini de hatırlıyoruz, bugünü de hatırlıyoruz. Nereden nereye geldiğimiz, ne büyük eserlere kavuştuğumuz ortada inşallah gelecekte o eseri de memleketimize kazandırmanın gayreti içerisinde oluruz. Bartın’ımız son yıllarda çok önemli eserlere sahne oldu. Üniversitesinden öğretiminden, ilkokulundan lisesine varıncaya kadar çok sayıda eğitim kurumunu bartına kazandırdık. Altyapı projelerini kazandırdık. Yine Bartın’ımızda dört tane baraj kazandırdık. Sel tehlikesinden batına koruyabilmek için bunları gerçekleştirdik. Genç Için spor tesisleri beldelerimizden, ilçelerimizden il merkezine varıncaya kadar hep bunları gerçekleştirdik. Yolcu limanımızdan tutun da karayollarımızın, duble yolların tünellerine varıncaya kadar organize sanayi bölgemizde yeni fabrikaların getirilmesine ve arttırılmasına varıncaya kadar yıllardır batılımız göç verdi. Ama iki bin yediden itibaren artık nüfusu azalan değil, nüfusu artan iller konumuna geçtik" "Maalesef bu soykırımı uluslararası kuruluşlar önleyemedi. Etkisiz kaldı" Tunç, Filistin’de yaşananlara değinerek, uluslararası kuruluşların etkisiz kaldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu duruma sürekli dikkat çektiğini vurguladı. Bakan Tunç, "Tabii biz burada huzur içerisinde, kardeşçe vakit geçirebilirken maalesef dünyada bir haykırım gerçekleşiyor. Dünyanın gözü önünde; Filistin’de 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 40 binden fazla insan şehit edildi. Bunun yirmi bine yakını kadın ve çocuklardan oluşuyor. Maalesef bu soykırımı uluslararası kuruluşlar önleyemedi. Etkisiz kaldı. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu her defasında ifade ediyor. Uluslararası kuruluşların; dünyanın sorunlarına, insanların sorunlarına cevap veremediğini hep söylüyor. Dünya beşten büyüktür. Uluslararası sistem bir revizyona tutulmalıdır derken hep bugünlere işaret ediyor ve etmeye de devam ediyor" şeklinde konuştu. "Milletvekillerimizle, meclisimizle de gurur duyuyoruz" Bakan Tunç, İsrailli yöneticilerin Uluslararası ceza Mahkemesi Başsavcısı’nın yakalama kararına rağmen Amerikan kongresinde konuşma yaptığını ve ayakta alkışlandığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef 7 Ekim’den bu yana uluslararası adalet divanının İsrailli yöneticiler hakkında verdiği tedbir kararına rağmen soykırım devam ediyor. Mahkeme kararı Uluslararası adalet divanının kararı uygulanmıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı’nın yakalama kararı çıkardığı bir kişi Amerika’nın kongresinde konuşma yaptırılıyor ve maalesef ayakta alkışlanabiliyor. İşte o ayakta alkışlayanlar o bebek katilinin suçuna ortak olanlardır. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tarihi bir karara imza atıldı. Amerika Birleşik Devletleri’nin kongresinde o soykırımı alkışlayanlar, soykırım suçlusunu ayakta alkışlayıp o suçu tasvip edenlere karşı o kongrede ayağa kalkan kongre üyelerine karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin üyeleri, milletvekillerimiz bir karara imza atarak o kararı kınadılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekillerimiz dünyaya bir demokrasi dersi verdi. İnsan hakları dersi verdi. Biz milletvekillerimizle, meclisimize de gurur duyuyoruz. Türkiye olarak dünyada adaleti, hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz inşallah. Birlik beraberliğimizi kuvvetlendirmeye devam edeceğiz." "Kalkınma hamleleriyle ülkemizi daha da ileriye taşıyacağız" Önümüzdeki dört yılın seçimsiz bir dönem olacağını hatırlatan Bakan Tunç, ekonomik sıkıntıların hızlı bir şekilde aşılacağını belirtti. Tunç, " Önümüzde dört yıl seçimsiz geçecek bir dönem var. İnşallah bu dönemi o etrafımızdaki savaşlardan kaynaklanan, pandemiden kaynaklanan, 6 Şubat’ta karşılaştığımız dünya tarihinin en büyük depreminden kaynaklanan ekonomik sıkıntıları, hızlı bir şekilde aşacağız. Nasıl 2002’de enflasyonu çift haneli devralmıştık. Batan bankaların dönemini hatırlıyoruz. Emekli maaşının dahi ödenemeyeceği günleri, IMF’den 1,5 milyar dolar alabilmek için nasıl tavizler verdiğimiz günleri hatırlıyoruz. O sıkıntılı günlerden biz ülkemizi çıkardık. Şimdi inşallah önümüzdeki dört yıllık süre içerisinde seçimsiz geçecek, istikrar içerisinde geçecek bu dönemde o enflasyonun artışından etkilenen vatandaşlarımızı, emeklimizi, işçimizi, memurumuzu, alım gücünü artıracak şekilde politikalarımıza inşallah devam edeceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Ülkemizi yine istikrarlı kalkınma hamleleriyle kalkındırmaya devam edeceğiz. Altyapısından üst yapısına varınca kadar hemşerilerimizin şehirde, köyde daha müreffeh yaşayabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önce ’insan’ demeye devam edeceğiz. Hep bugüne kadar 22 yıldan bu yana önce insan dedik. İnsanını güçlendirmemiz lazım. Eğitime önem vermemiz lazım. Sağlığa önem vermemiz lazım. Sosyal politikalara önem vermemiz lazım dedik ve insanımızı güçlendirmek için çalıştık" şeklinde konuştu. Festival, katılımcıların büyük ilgisi ve coşkusuyla sona erdi. Etkinlik, yöresel yemeklerin tadılması ve yapılan konuşmalarla devam etti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder