Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Batman
Kozluk’ta 4006 Bilim Fuarına yoğun ilgi
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:00:57
Batman’ın Kozluk ilçesinde TÜBİTAK tarafından desteklenen 4006 Bilim Fuarı, yoğun katılımla Yanıkkaya İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Türkiye Maarif Modeli kapsamında düzenlenen fuarda; geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan bilimsel çalışmalar, teknolojik tasarımlar, sanatsal tablolar, akran zorbalığı, atık malzemelerin geri kazandırılması ile öğrenci, veli ve öğretmen iş birliği gibi güncel konular ele alındı. Öğrencilerin hazırladığı projeler ve görseller fuara katılan vatandaşların ilgisini çekti. Fuar, Ümit Fırat Böçkün ve öğrenciler tarafından açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı. Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli oyunlar ve etkinlikler sergilendi. Etkinlikte ayrıca bölgeye özgü geleneksel "donuk" yemeği de katılımcılara ikram edildi. Okul bahçesinde kurulan büyük kazanda, nohut ve buğday karışımından yapılan yöresel yemek odun ateşinde pişirilerek misafirlere dağıtıldı. Okulun Müdür Yardımcısı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Reşit Demir, fuarda geleneksel kültürü sürdürmeye çalıştıklarını belirterek, öğrencilerin tamamen atık malzemeler kullanarak hazırladığı eserlerle toplumsal olaylara dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmeni Meral Şahin de, savaşların yol açtığı acılara dikkat çeken tablolar hazırladıklarını ifade ederek, sergide yer alan çalışmaların tamamının geri dönüşüm malzemelerinden oluşturulduğunu kaydetti. Velilerden İnayet Kartal, okul aile iş birliği kapsamında etkinliğe destek verdiklerini belirterek, "Biz veliler olarak fuara katılarak bölgemizde sevilen donuk yemeğini pişirdik ve öğrenci ile misafirlerimize ikram ettik" dedi.
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 13:28
Göçerlerin zorlu yolculuğu dronla görüntülendi
Mardin’in Nusaybin ilçesindeki kışlaklarından ayrılan göçerlerin Van, Bitlis ve Erzurum’daki yaylalara yolculukları dronla görüntülendi. Mardin ve Nusaybin’deki kışlaklardan ayrılan çıkan göçerler, hayvan sürüleriyle birlikte Batman’ın Gercüş ilçesi üzerinden Van, Bitlis ve Erzurum’daki serin yaylalara doğru yüzlerce kilometrelik zorlu yolculuğu sürdürüyor. Binlerce hayvanın yeşil meralar ve kıvrımlı kara yolları üzerindeki uzun soluklu yürüyüşü, dron kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Havadan çekilen görüntülerde, sürülerin doğa içindeki ahenkli hareketi adeta görsel bir şölene dönüştü. Ortaya çıkan bu renkli manzaralar, bir yandan yolculuğun ne kadar meşakkatli olduğunu gösterirken, diğer yandan bölgedeki mevsimsel değişimin ve binlerce yıllık bir geleneğin en somut belgesi niteliğini taşıyor. Yaylacıların bu zorlu ama estetik yolculuğu, bölge tarım ve hayvancılık kültürünün ayrılmaz bir parçası olmaya devam ediyor. Yaklaşık 3 ay sürecek yolculuğun meşakkatini Kürtçe anlatan Fatma Göçer, hem sürücülerden hem de arazi sahiplerinden anlayış beklediklerini söyledi. Göçer, "Yaşamımız her geçen gün zorlaşıyor. Kara yolunda şoförlerin kornasıyla, arazide ise tarla sahiplerinin tepkisiyle karşılaşıyoruz. Biz sadece ata mesleğimizi sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 13:23
Kışlıklardan çıkan göçerlerin zorlu yolculuğu böyle görüntülendi
Mardin’in Nusaybin ilçesindeki kışlaklarından çıkan göçerlerin Batman’ın Gercüş ilçesindeki yolculukları dronla görüntülendi. Mardin ve Nusaybin’deki kışlaklardan yola çıkan göçerler, hayvan sürüleriyle birlikte Batman’ın Gercüş ilçesi üzerinden Van, Bitlis ve Erzurum’daki serin yaylalara doğru yüzlerce kilometrelik zorlu yolculuğu devam ediyor. Binlerce hayvanın yeşil meralar ve kıvrımlı kara yolları üzerindeki uzun soluklu yürüyüşü, dron kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Havadan çekilen görüntülerde, sürülerin doğa içindeki ahenkli hareketi adeta görsel bir şölene dönüştü. Ortaya çıkan bu renkli manzaralar, bir yandan yolculuğun ne kadar meşakkatli olduğunu gösterirken diğer yandan bölgedeki mevsimsel değişimin ve binlerce yıllık bir geleneğin en somut belgesi niteliğini taşıyor. Yaylacıların bu zorlu ama estetik yolculuğu, bölge tarım ve hayvancılık kültürünün ayrılmaz bir parçası olmaya devam ediyor. Yaklaşık 3 ay sürecek yolculuğun meşakkatini Kürtçe anlatan Fatma Göçer, hem sürücülerden hem de arazi sahiplerinden anlayış beklediklerini söyledi. Göçer, "Yaşamımız her geçen gün zorlaşıyor. Kara yolunda şoförlerin kornasıyla, arazide ise tarla sahiplerinin tepkisiyle karşılaşıyoruz. Biz sadece ata mesleğimizi sürdürmeye çalışıyoruz" dedi.
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 13:06
Piknikte akrep sokan kadın hastanelik oldu
Batman’ın Gercüş ilçesinde piknikte akrep sokan kadın hastanelik oldu. Edinilen bilgilere göre, Gercüş ilçesi Yolağzı Mahallesi’nde ailesiyle birlikte açık havada piknik yapan S.K. (46), ayağında aniden gelişen şiddetli bir acı hissetti. Durumu fark eden yakınları, yaptıkları kontrolde talihsiz kadını bir akrebin soktuğunu belirledi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan S.K., Gercüş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan kadının sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi.
07 Kasım 2023 Salı - 14:23
3 ilde silah kaçakçılığı operasyonunda 8 şüpheli gözaltına alındı
Batman merkezli 3 ilde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda 8 şüpheli gözaltına alındı. Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince silah kaçakçılığının men ve takibine yönelik çalışma yürütüldü. Batman merkezli Mersin ve Ankara’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 8 şüpheli yakalandı. Bu kişilerin bulundukları adreslerdeki aramalarda; 3 adet tabanca, 39 adet şarjör, 759 adet namlu, 2 adet 9 milimetre fişek, 7 adet 7,65 milimetre fişek, 1 adet spiral makinası, 3 adet matkap, 2 adet mengene, 1 adet namlu yerleştirmek üzere yapılmış döküm tabla, 1 adet CNC makinası ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
07 Kasım 2023 Salı - 13:29
Hasankeyf, 3 şampiyonanın finaline ev sahipliği yapacak
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 11-12 Kasım tarihlerinde ilk kez Hasankeyf’te gerçekleştirilecek Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası konularında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bilgilendirme toplantısında Vali Canalp’e Belediye Başkan Yardımcıları Metin Gürbüz ve Ali Eraslan, Hasankeyf Kaymakamı M. Ali İmrak ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke eşlik etti. “Hasankeyf’te turizmi eski haline tekrar kavuşturacağız” Toplantıda konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, Hasankeyf turizmini eski haline kavuşturacaklarını söyledi. Canalp, “11 -12 Kasım, Cumartesi- Pazar günü, Batman’ın incisi Hasankeyf ilçemizde Türkiye’deki su sporları ile ilgili 3 şampiyonluğu beraberce gerçekleştireceğiz. Bunlar su jeti flayboard ve motosurf şampiyonluklarının finali Hasankeyf ilçemizde yapılacak. Malumlarınız, Hasankeyf ilçemiz kültürel özellikleriyle, kültür turizmi ile ön plana çıkmış bir ilçemizdir. Şu anda barajdan sonra, yeni imkanlarla, mağaralarla, yeni turistik imkanlarla, turizmi tekrar eski haline kavuşturmaya çalışmış olduğumuz bir ilçemizdir. Bu çerçeve içerisinde. Hafta sonu yapacağımız bu sporları etkinliğiyle beraber Hasankeyf’imize kültür turizminin yanı sıra yeni boyutları da eklemek istiyoruz. Eklemek istediğimiz bu yeni boyutlardan bir tanesi de Hasankeyf’i sporları açısından Türkiye’de önemli bir merkez haline getirebilme projesidir. Bu çerçevede nasıl ki hafta sonu bu şampiyonlukların finallerini yapıyorsak, mart ayı içerisinde de ekstrem sporlarının şampiyonasını gene Hasankeyf ilçemizde yapacağız. Bu şekilde Hasankeyf’te su sporlarıyla ilgili şampiyonlukları yaparken aynı zamanda Hasankeyf’imize de kurumsal bir alt yapı vermemiz gerekiyor. Bu altyapıyı da verebilmek için de Hasankeyf ilçemizde şu anda su sporları merkezimizin İl Özel İdaresi üzerinden projesinin ihale ettik. Özel bir firmamız hali hazırda Hasankeyf sporları merkezinin projesini şu anda hazırlıyor. Bu proje bittiği zaman arkasından da uygulama işini uygulaması sporları merkezinin uygulamasını da gerektiği inşa faaliyetlerini de bitirdiğimiz zaman Hasankeyf’imizde bundan sonra Türkiye’de su sporlarıyla ilgili pek çok şampiyonluğun yapılabileceği bir merkez, bir ilçe haline getireceğiz. Sporların dışında Hasankeyf’imizdeki turizmi eski haline tekrar kavuşturabilmek için yapmış olduğumuz başka işler de var, başka projeler de var. Bunları da sizlerle kısaca paylaşmak isterim. Bunlardan bir tanesi şahap vadimizdir. Şahap Vadimizde biliyorsunuz çok sayıda doğal mağaramız var. Doğal mağaralara ziyaretçilerimizin güzel bir ortam içerisinde görebilmelerine imkan sağlayabilmek için yakın zaman içerisinde inşallah 2-3 aylık bir periyot içerisinde, muhtemelen de 2024’ün Ocak ay içerisinde Şahap Vadimizi hizmete açacağız. Burada kafeteryalarımız olacak, su kanalı olacak, su kanalı üzerindeki köprülerimiz olacak. Büyük kayalar üzerine oturma bankları olacak, gezi alanlarımız olacak. Çevre aydınlatması olacak. Doğal mağaralarını bu şekilde vatandaşlarımıza şahap vadisi üzerinden görme imkanı sağlayacağız. Aynı zamanda bir trekking parkuru üzerinden şahap vadisi üzerinden yamaç külliyesine de vatandaşlarımız bir doğa yürüyüşüyle ulaşma imkanı ve bu vadi üzerinden de Hasankeyf’i de, barajı da, doğal güzellikleri de görme imkanına kavuşmuş olacak. Vadiye bu şekilde gidemeyen vatandaşlarımız için, araçla ulaşım imkanı, karasal imkanı da sağlanmak olacağız. Bunun dışında Üçyol’da, şu anda mağara otellerimizi yakın zamanda inşallah hizmete açacağız. Buradaki mağara otellerimizi de hizmete açtığımız zaman da Hasankeyf’teki konaklama imkanlarında öyle bir katkı sağlayacağız. Bu Üçyol’daki mağara otellerinin dışında halihazırda şu anda imar işlemlerinin yapmış olduğumuz gene bir kaya otel ve bungalov evler projemiz vardır. Bu da yaklaşık 50 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak. Bu da Hasankeyf’in konaklama imkanlarını bu şekilde ilave konaklama imkanlarını arttırmış olacağız. Yapmış olduğumuz projeler bir tanesi gençlik merkezidir. Hasankeyf’imize de inşallah da gençlik merkezimizin de gene aynı şekilde proje ihalesi yapıldı. Şu anda gençlik merkezi üzerinde de bir proje firmamız projesi üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Bir başka yapmış olduğumuz uygulama, Midyat taşından, bir doğal taştan öğretmen evi inşa etmektir. İnşallah da bu projeler Hasankeyf’teki konaklama imkanlarımızı artırmış olacaktır. Hasankeyf merkezimizin dışında, Suçeken köyümüzün civarındaki günübirlik tesisler kurmayı hedefliyoruz. Bunun içerisinde de sahil yolu olacak, yürüyüş yolu olacak, oturma grupları olacak, piknik alanları olacak. Vatandaşlarımızın da hem Ilısu barajını, doya doya yaşamalarına, özellikle de yaz döneminde, sonbahar- ilkbahar dönemlerinde buraları yoğun bir şekilde kullanılabilmelerine imkan sağlayacak. Hasankeyf ile ilgili bu projeyi de inşallah yakın zamanda hayatiyet kazandırma imkânımız olacaktır. Ben bu şampiyona süresi boyunca Cumartesi ve Pazar günü Batman belediyemiz, Batman merkezden otobüs seferleri düzenleyecektir. Hem Batmanlıları hem de çevre ilerden vatandaşlarımızı, Türkiye’deki bütün vatandaşlarımızı, bu heyecanlı sporları izlemeye davet ediyorum” dedi.
07 Kasım 2023 Salı - 11:54
Siirt’teki kazada hayatını kaybeden anne ve 5 çocuğu yan yana defnedildi
Siirt’in Kurtalan ilçesinde meydana gelen otomobil yangınında hayatını kaybeden anne ve 5 çocuğunun cenazesi yan yana defnedildi. İlçenin Gözpınar köyü mevkiinde Mehmet Yaşar idaresindeki 72 KA 229 plakalı otomobil, kontrolünden çıkarak devrildi. LGP’li olduğu öğrenilen otomobil bir süre sonra alev aldı. Olayda, anne Aynur Yaşar (32) ile çocukları Beritan Delila (15), Viyan (14), Bahoz (11), Rodi(5) ve Cudi(6) yanarak hayatını kaybetti. Kazadan yaralı olarak kurtulan sürücü ise ambulansla hastaneye kaldırılmıştı. Cenazeler, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilerek 03.00 sularında Batman’ın Kozluk ilçesinin Kumlupınar köyü Kocabey mezrasında gözyaşları içinde yan yana toprağa verildi. Altı çocuklu 8 kişilik aileden o gün köyde anneannesinin yanında kalan Nuarin Yaşar isimli 11 yaşındaki çocuk ile aracı kullanan baba Mehmet Yaşar kurtuldu. Cenazeye katılan baba, güçlükle ayakta kaldığı görüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
07 Kasım 2023 Salı - 10:33
Batman’da ambulans ile patpat çarpıştı: 1 yaralı
Batman’da ambulans ile elektrikli patpatın çarpışması sonucu, patpat sürücüsü yaralandı. Alınan bilgiye göre, Batman Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ait 72 EL 639 plakalı hasta nakil ambulansı Batman Güney Çevreyolu’nda çimento taşıyan elektrikli patpatla çarpıştı. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralı patpat sürücüsü, olay yerinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Batman Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan olay yerine giden gazeteciler, hem yaralıyı almaya gelen ambulans sürücüsü hem de kaza yapan ambulansın sürücüsünün tepkisiyle karılaştı. Ambulans sürücüsü, çekim yaparak kazayı haberleştirmeye çalışan gazeteciye “Ne çekiyorsun kardeşim, çekme” diyerek çekimi engellemeye çalıştı. Gazetecinin “Gazeteciyim işimi yapıyorum” demesine rağmen, kaza yapan ambulansın sürücüsü ise, “Neymiş gazeteciymiş, gel ambulansı açayım içindekileri de çek” diyerek tepki gösterdi.
06 Kasım 2023 Pazartesi - 16:37
Batman’da yabancı uyruklu 98 kişi İl Göç İdaresine gönderildi: 2 şüpheli tutuklandı
Batman İl Jandarma Komutanlığınca, Kaçakçılık, Organize ve Narkotik suçlarla mücadele kapsamında il genelinde düzenlenen “Huzur” operasyonlarında yabancı uyruklu 98 kişi sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine gönderildi. "Göçmen Kaçakçılığı" suçundan gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Batman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, jandarma ekiplerinde ekim ayında "huzur" operasyonları çerçevesinde düzenlenen 131 operasyonda 156 kişi yakalandı. Operasyonlar çerçevesinde yakalanan, Afganistan, Suriye ve bazı Afrika ülkesi vatandaşlarının aralarında olduğu 98 yabancı uyruklu kişi, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine gönderildi. Operasyonlarda 1 adet kalaşnikof piyade tüfeği, 4 tabanca ve bunlara ait mermiler, 964 gram esrar, 4 gram eroin, 109 adet uyuşturucu hap, 26 gram metamfetamin, 5 bin 285 adet kaçak sigara, 58 adet kaçak cep telefonu, 541 adet bronz sikke, 50 adet tarihi oldukları değerlendirilen obje ele geçirildi. Trafik kontrollerinde ise 23 bin 593 araç kontrol edilirken bin 51 sürücüye idari para cezası kesildi, 171 araç ise trafikten men edildi. "Göçmen Kaçakçılığı" suçundan gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.
06 Kasım 2023 Pazartesi - 16:02
Batman’da sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan 4 şüpheli tutuklandı
Batman’da sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığı tespit edilip gözaltına 8 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Alınan bilgilere göre, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 8 kişi yakalandı. İstihbarı çalışmalar sonucunda oto kiralama şirketi adı altında bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen ve ilk etapta tespiti yapılan 16 mağdur şahsı toplamda 110 bin 516 lira TL maddi zarara uğrattıkları belirledikleri şüphelileri yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerden 4’ü tutuklandı. 1’i adli kontrol, diğerleri emniyetten serbest bırakıldı.
05 Kasım 2023 Pazar - 19:42
'Bomba var' muhabbeti yaptılar!
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Batman’a giden Anadolujet uçağı, iki yolcunun “bomba” muhabbeti nedeniyle yaklaşık 10 saat sonra havalandı.
05 Kasım 2023 Pazar - 15:03
Batman’da 15 katlı binada yangın
Batman’da 15 katlı binanın 11. katındaki bir dairede çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu söndürüldü. Yangın, Belde Mahallesi’nde bulunan bir sitede 15 katlı binanın 11. katındaki bir dairede çıktı. Edinilen bilgilere göre, daireden çıkan dumanı gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, dairedekileri tahliye ederek yangını uzun uğraşlar sonrası kontrol altına alarak söndürdü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, dairede maddi hasar oluştu. Yangının çıkış nedeninin, hazırlanacak rapor sonrası belirleneceği kaydedildi.
05 Kasım 2023 Pazar - 14:58
Hafif ticari araç dereye yuvarlandı, sürücüyü itfaiye ekipleri kurtardı
Batman’ın Beşiri ilçesinde dereye yuvarlanan hafif ticari aracın sürücüsü, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
05 Kasım 2023 Pazar - 14:54
Batman’da 15 katlı binada yangın çıktı
Batman’da 15 katlı binanın 11. katındaki bir dairede çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangın, Belde Mahallesi’nde bulunan bir sitede 15 katlı binanın 11. katındaki bir dairede çıktı. Edinilen bilgilere göre, daireden çıkan dumanı gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, dairedekileri tahliye ederek yangını uzun uğraşlar sonrası kontrol altına alarak söndürdü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, dairede maddi hasar oluştu. Yangının çıkış nedeninin hazırlanacak rapor sonrası belirleneceği kaydedildi.
05 Kasım 2023 Pazar - 12:32
Batman’da itfaiye ekiplerinden ’tavuk kurtarma’ operasyonu
Batman’da arazi temelinde mahsur kalan tavuklar, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşı sonucunda kurtarıldı. Alınan bilgilere göre, İpragaz Mahallesi’nde yaşayan vatandaş, tavuklarını ve horozunu göremeyince çevreyi aradı. Tavuklarının evinin ilerisinde bulunan yaklaşık 6 metre yükseklikteki duvardan boş araziye indiğini ve geri çıkamadıklarını fark eden vatandaş, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri yönlendirildi. Ekipler, uzattıkları merdiven yardımıyla 6 metrelik duvardan boş araziye inip, tavukları mahsur kaldığı yerden kurtararak sahibine teslim etti.
04 Kasım 2023 Cumartesi - 15:14
Minik öğrencilerinden LÖSEV’e destek
Batman’da minik öğrenciler ’LÖSEV Hayattır Hayatına Sahip Çık’ sloganıyla yaptıkları etkinlikte dövizler hazırlayarak kalpli maske taktı. Batman Mimar Sinan Ana Okulu yönetimi tarafından organize edilen etkinlikte LÖSEV’e dikkat çekmek ve Lösemili Çocuklar Haftası’nda farkındalık oluşturmak için öğretmen ve öğrenciler maske taktı. Maske takan öğrenciler daha sonra okulun bahçesinden açtıkları pankartlarla dışarı çıkıp slogan atarak yürüyüş düzenledi. Yapılan etkinlik ile ilgili konuşan Mimar Sinan Ana Okulu Müdürü Mehmet Eşref Çiftçi, "Çocuklarımız ile birlikte okul öncesi öğrencileri ile birlikte etkinliğimizin amacı LÖSEVE dikkat çekmektir. Bir farkındalık oluşturmak amacıyla öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte öyle bir etkinlik yapma kararı aldık. LÖSEVLİ çocuklarımıza bir nebze olsa yardımcı olabilmek ve dikkat çekebilmek amacıyla böyle bir etkinliği birlikte hazırladık. Çocuk yaş gruplarımız 3 ile 4 yaşında olan çocuklarımızla eğitim yapıyoruz. Çocuklarımız ile birlikte bu bilinci şimdiden oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Maskelere kalp takarak ve pankarta çocukların izlerini bırakarak burada bir ekinlik yapmaya çalıştık. Okulumuz ile birlikte toplumsal anlamda bir farkındalık yapmak amacıyla böyle bir çalışma yaptık” dedi. Batman Mimar Sinan Ana Okulu Ana Sınıf Öğretmeni Mihriban Başaran ise bu yıl LÖSEMİ haftasına dikkat çekmek amacıyla belirlenen turuncu renkle ilgili bir tema olarak kalp temasını seçtiklerini söyledi. Başaran, "Miniklerimiz turuncu kalpler yapıştırarak ve pankartımıza el izlerini bırakarak LÖSEMİ haftasında farkındalık yaptık. Minik öğrencilerimizle yürüyüş yaparak dikkat çekmeye çalıştık” diye konuştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder