Yerel Haberler
Batman
Batman’da bir ilk: 71 yaşındaki hastaya biyolojik aort kapak ameliyatı yapıldı 14 Mayıs 2026 Perşembe - 18:40:33 Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalp ve damar cerrahisi alanında kentte ilk kez biyolojik aort kapak replasmanı ameliyatı gerçekleştirildi. Başarılı operasyonla 71 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, 71 yaşındaki Besna Gökhan’ın aort kapağı biyolojik kapakla değiştirildi. İleri yaş grubundaki hastalar için önemli avantajlar sağlayan yöntem sayesinde hastanın ömür boyu yoğun kan sulandırıcı ilaç kullanma zorunluluğu ortadan kaldırıldı. Yaklaşık 4-5 saat süren ameliyatın ardından hastanın 4 gün yoğun bakımda takip edildiği, daha sonra servise alındığı öğrenildi. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğu ve kısa süre içerisinde taburcu edileceği belirtildi. Operasyonu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet İbrahim Balkaya, biyolojik kapağın Batman’da ilk kez uygulandığını belirterek, "Hastamızın yaşı nedeniyle biyolojik kapak takma kararı aldık. Ameliyatımız yaklaşık 4-5 saat sürdü. Yoğun bakım sürecinde hastamızı 4 gün takip ettik. Herhangi bir sorun yaşanmadı. Şu an tüm değerleri gayet iyi. Hastamızda nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayeti kalmadı. Her şey yolunda giderse yarın taburcu edeceğiz" dedi. Hasta yakını Şükrü Gökhan ise doktorlara teşekkür ederek, "Annem ameliyattan önce nefes darlığı çekiyordu, hareket edemiyordu ve çok halsizdi. Doktorlarımız başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. Şu an durumu çok iyi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Batman Üniversitesi’ne öğrencilerden yoğun ilgi
24 Ekim 2023 Salı - 12:14 Batman Üniversitesi’ne öğrencilerden yoğun ilgi Batman Üniversitesi’nin 2023-2024 yılında öğrenci sayısı 16 bin 262’ye çıkarak, doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Türkiye’de 2 Ekim itibarıyla üniversitelerde 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başladı. Batman Üniversitesi de eğitim ve öğretim yılına başlayan üniversitelerden bir tanesi. Türkiye’nin her tarafından öğrencilerin geldiği Batman Üniversitesi, bu yıl öğrenci kapasitesi olarak tam anlamıyla dolmuş durumda. Yüzde 99,93’e ulaşan doluluk kapasitesine ulaştıklarını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “2023-2024 eğitim ve öğretim yılına 2 Ekim’de başladık. Ciğerparelerimizi kucakladık. Üniversite kampüsü öğrenciler ile güzel. Biz öğretim üyeleri olarak öğrencilerle bir aradayken çok mutluyuz. Batman Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 16 bin 262 sayısına ulaştı. 73 programa merkezi sınav sistemiyle öğrenci alıyoruz. Bunların büyük bir kısmı yüzde 100 ve üstü dolu. Mesela diş hekimliği fakültesi bölümümüzde YÖK 30 kontenjan belirlemiş durumda bir de okul birinciliği kontenjanı olmak üzere toplamda 30 artı 1 yani yüzde yüzün üzerinde lisans programlarımızda doluluğumuz var. Ön lisans ile bunları birleştirdiğimizde Batman Üniversitesi’nin bu seneki doluluk oranı yüzde 99,93’e ulaştı ve yüzde 100’e dayandı. Biz burada eğitim bilimciler olarak öğrencilerimizin ve gençlerimizin kampüste vakit geçirmeleri, bir üniversite kültürü ile kültürlenmeleri, sosyal faaliyetlerde bulunmaları, sportif faaliyetlerde bulunmalarının imkanını ve altyapısını sağlıyor olmanın onurunu yaşıyoruz. Batman Üniversitesi’nin diş hekimliği, bilgisayar mühendisliği, turizm ve sağlık gibi çeşitli bölümlerine özellikle Batman’dan ve güneydoğudan değil ülkemizin dört bir tarafından, 7 bölgemizden öğrenciler akın etmekte, bu da bizi onurlandırmakta ve gururlandırmaktadır” dedi.
Batman Üniversitesi’ne öğrencilerden yoğun ilgi
24 Ekim 2023 Salı - 12:13 Batman Üniversitesi’ne öğrencilerden yoğun ilgi Batman Üniversitesi’nin 2023-2024 yılında öğrenci sayısı 16 bin 262’ye çıkarak doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Bütün Türkiye’de 2 Ekim itibari ile üniversitelerde 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başladı. Batman Üniversitesi de eğitim ve öğretim yılına başlayan üniversitelerden bir tanesi. Türkiye’nin her tarafından öğrencilerin geldiği Batman Üniversitesi, bu yıl öğrenci kapasitesi olarak tam anlamıyla dolmuş durumda. Yüzde 99,93’e ulaşan doluluk kapasitesine ulaştıklarını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “2023-2024 eğitim ve öğretim yılına 2 Ekim’de başladık. Ciğerparelerimizi kucakladık. Üniversite kampüsü öğrenciler ile güzel. Biz öğretim üyeleri olarak öğrencilerle bir aradayken çok mutluyuz. Batman Üniversitesi’nde öğrenci sayısı 16 bin 262 sayısına ulaştı. 73 programa merkezi sınav sistemiyle öğrenci alıyoruz. Bunların büyük bir kısmı yüzde 100 ve üstü dolu. Mesela diş hekimliği fakültesi bölümümüzde YÖK 30 kontenjan belirlemiş durumda bir de okul birinciliği kontenjanı olmak üzere toplamda 30 artı 1 yani yüzde yüzün üzerinde lisans programlarımızda doluluğumuz var. Ön lisans ile bunları birleştirdiğimizde Batman Üniversitesi’nin bu seneki doluluk oranı yüzde 99,93’e ulaştı ve yüzde 100’e dayandı. Biz burada eğitim bilimciler olarak öğrencilerimizin ve gençlerimizin kampüste vakit geçirmeleri, bir üniversite kültürü ile kültürlenmeleri, sosyal faaliyetlerde bulunmaları, sportif faaliyetlerde bulunmalarının imkanını ve altyapısını sağlıyor olmanın onurunu yaşıyoruz. Batman Üniversitesinin diş hekimliği, bilgisayar mühendisliği, turizm ve sağlık gibi çeşitli bölümlerine özellikle Batman’dan ve Güneydoğu’dan değil ülkemizin dört bir tarafından, 7 bölgemizden öğrenciler akın etmekte, buda bizi onurlandırmakta ve gururlandırmaktadır” dedi.
Yarışmada 1 milyon TL kazanan Rabia, Batman’da Kitap Fuarı’na katıldı
21 Ekim 2023 Cumartesi - 18:33 Yarışmada 1 milyon TL kazanan Rabia, Batman’da Kitap Fuarı’na katıldı Katıldığı yarışmada kazandığı 1 milyon TL’lik ödülle gündem olan Rabia Birsen Göğercin, Batman’da düzenlenen 6. Kitap Fuarı’na katıldı. Kim Milyoner Olmak İster Yarışması’nda büyük ödülü kazanan Rabia Birsen Göğercin, Batman’da devam eden 6’ncı Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali’ne katıldı. Vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanan Göğercin, “Batman Belediyesi ve Batman Valiliğinin daveti üzerine 6’ncı Kitap Fuarı için buradayım. Bu davetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Beni görmek için gelen Batman halkına da çok teşekkür ediyorum, ayaklarına sağlık. Çok güzel bir fuar olacağını düşünüyorum. Cumhuriyetin 100’ncü yılına özel temalı bir fuar. Bu yüzden hem bilgilendirici hem de Batmandaki genç nüfusa faydalı olacağını düşünüyorum” dedi. “Elimi Kaybettiğimde bakış açımı değiştirdim” Zorluklara karşı nasıl devam edebiliyorsun diye soran bir vatandaşa Rabia Birsen Göğercin, “Elimi kaybetmem benden fiziksel olarak sadece sağ elimi götürdü. Onun dışında ben hayatta çok farklı deneyimler kazandım, çok farklı olaylar yaşadım ve çok farklı bir bakış açısı kazandım. Elimi kaybettiğimde acımı değiştiremediğimden bakış açımı değiştirerek devam etmeye başladım. Çünkü Rabia Birsen Göğercin’i Rabia Birsen Göğercin yapan bir sağ el değildi, benim fikirlerimdi her zaman için. Değiştiremeyeceğim noktalar oldu. Hepimizin hayatta değiştiremeyeceği noktalar oluyor. Onlarla mücadele etmek yerine kabullenip devam etmeyi seçtim” diyerek cevap verdi.