Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Batman
Hasankeyf’te "Kadim Şehirler Yolu Projesi" hayata geçirildi
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:54:58
Batman ve Şırnak Valilikleri tarafından Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) bünyesinde hayata geçirilen "Kadim Topraklar Projesi" Hasankeyf’te düzenlenen tanıtımla açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Batman Valisi Ekrem Canalp, Şırnak Valisi Birol Ekici’nin de katıldığı törenle Şırnak ve Batman illerini kapsayan, İpek Yolu eksenli tematik rota resmen hayata geçirildi. Bakan Şimşek, bölgenin binlerce yıllık medeniyet birikimine dikkat çekerek, projenin sıradan bir etkinlik olmadığını, bu coğrafyayı tarihi, kültürü ve hikayesiyle dünyaya yeniden tanıttıklarını söyledi. Roma’dan Bizans’a, Artuklu’dan Selçuklu ve Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu toprakların dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olduğunu belirten Şimşek, "Batman, son yıllarda önemli gelişim kaydetti. İlin nüfusu 660 bini aştı ve büyükşehir olma yolunda ilerliyor. AK Parti hükümetleri döneminde kente yaklaşık 90 milyar liralık kamu yatırımı yapıldı. Devam eden projeler ise 28 milyar lira büyüklüğünde. Geçmişte tek fabrikayla sınırlı olan üretim kapasitesi bugün 20 binden fazla istihdama ulaştı. Yeni OSB projeleriyle birlikte Batman, daha fazla göç alması gerekiyor" dedi. Türkiye’nin turizmde küresel başarı elde ettiğini değerlendiren Şimşek, ülkenin 2002’de 20’nci sıradayken bugün turist sayısında dünyada 4’üncü sıraya yükseldiğini söyledi. Geçen yıl 64 milyon turist ve 65 milyar doların üzerinde gelir elde edildiğini anımsatan Şimşek, "Ancak bu büyüme bölgelere eşit dağılmadı. Güneydoğu Anadolu, turizmden henüz yeterince pay alamadı. Bölgeye gelen yabancı turist oranı düşük, kalış süresi de kısa. Bölgedeki güvenlik ortamının iyileşmesiyle turizm hızla gelişecek. Genç nüfus da ekonomik büyüme açısından büyük avantaj sundu. Güneydoğu ve Doğu Anadolu, önümüzdeki 10 yılda Türkiye’nin büyüme motoru olacak. Göbeklitepe, Nemrut Dağı, Ani Harabeleri, Mardin taş evleri, Midyat manastırları, Rumkale, Diyarbakır surları, Cudi Dağı. Bu zenginlik dünyada nadir bulunuyor. Turizm çeşitliliğinin artırılmasıyla bölge, cazibe merkezi haline gelecek" diye konuştu. Batman’da otel doluluk oranlarının yüzde 95 seviyesine ulaştığını açıklayan Şimşek, yatırımcılara çağrıda bulunarak bölgede özellikle nitelikli konaklama tesislerine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Şimşek, konuşmasının sonunda Batman Petrolspor’u 1. lige yükselmesi nedeniyle tebrik ederek, kulübün Süper Lig hedefinde de başarılı olmasını temenni etti. Bakan Şimşek, Batman-Şırnak rotasıyla başlatılan "Kadim Şehirler Yolu Projesi"nin ilerleyen dönemde genişletileceğini belirterek, bölgenin hem yerli hem yabancı turistler için güçlü bir destinasyon haline getirilmesinde kararlı olduklarını söyledi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:07
Gercüş’te nohut büyüklüğünde dolu yağdı
Batman’ın Gercüş ilçesinde nohut büyüğünde yağan dolu ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi. İlçede etkili olan dolu yağışı çevreyi beyaza bürüdü. Dolu yağışı, daha sonra yerini sağanağa bıraktı. Sağanak, bölgedeki tarım arazilerini ve su kanallarını da vurdu. Özellikle kırsal bölgelerde menfezlerin debisi yükselirken, bulanık sel suları büyük bir hızla akmaya başladı.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:32
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 50 adet yapay zeka atölyesinin açılışını gerçekleştirdi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Yunus Emre Anadolu Lisesi bünyesinde kurulumu tamamlanan 50 adet yapay zeka atölyesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış programında konuşan Bakan Şimşek, yapay zekanın günümüz dünyasında dönüştürücü bir güç olduğuna dikkat çekerek, bu alanda geri kalınması durumunda ciddi risklerin de ortaya çıkabileceğini ifade etti. Şimşek, "Yapay zeka dönüştürücü ama aynı zamanda eğer biz yakalayamazsak yıkıcı etkilere sahip çok kritik bir devrimdir. Özellikle ekonomide verimliliğin artırılmasında muazzam bir öneme sahiptir" dedi. Kurulan atölyelerin güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, benzer teknolojik imkanların diğer okullarda da yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Yapay zekanın yalnızca eğitimle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade eden Şimşek, öğretmenlerden başlayarak öğrenciler ve şehirdeki işletmelere kadar geniş bir kesimin bu teknolojiyi etkin kullanmasının önemine değindi. Şimşek, Türkiye’nin artık "yaşam boyu eğitim" dönemine girdiğini belirterek, "Artık eğitim sadece okul yıllarıyla sınırlı değil. Yapay zeka çağında herkesin sürekli kendini geliştirmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Yapay zekanın Türkiye’nin katma değer üretimini artıracağını ve rekabet gücünü yükselteceğini ifade eden Şimşek, yapılan yatırımın Batman ve ülke genelinde önemli katkılar sağlayacağını belirterek atölyelerin hayırlı olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılışa Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve il protokolü katıldı. Bakan Şimşek daha sonra İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde yapılan Devlet Tiyatrolarının açılışını gerçekleştirdi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:00
Batman’da mayıs ortasında soba kurdular
Batman’ın Sason ilçesinde sağanak ve dolu yağıyla beraber havaların soğuması üzerine kahvehane ve iş yerinde kaldırılan odun sobaları yeniden kuruldu. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde hissedilen soğuk hava nedeniyle vatandaşlar yeniden kışlık kıyafetlerini çıkardı. Kahvehanelerde kurulan sobaların etrafında toplanan esnaf ve vatandaşlar, mayıs ayında yeniden soba yakmanın şaşkınlığını yaşadı. Sason’da uzun yıllardır esnaflık yapan vatandaşlar, bahar geldi derken yeniden kışı yaşamaya başladıklarını, mayıs ayında soba yakmaya alışık olmadıkları bir durum oluğunu dile getirdi.
30 Haziran 2023 Cuma - 18:44
Batman’da girdiği suda kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Batman’da serinlemek için girdiği suda kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı.
30 Haziran 2023 Cuma - 11:56
Güvenlik kameraları incelendi, boğulmadıkları anlaşıldı
Batman’ın Sason ilçesinde gece saatlerinde suya girdikten sonra çıkamadıkları düşünülen üç çocuktan ikisi, 80 kilometre uzakta sağ bulundu.
30 Haziran 2023 Cuma - 02:29
Sason Çayı’na giren 3 çocuk kayboldu: 1 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı
Batman’da Sason Çayı’na girdikten sonra suda kaybolan 3 çocuktan birinin cansız bedenine ulaşıldı.
27 Haziran 2023 Salı - 13:06
Batman’da taşıdığı eşyalarla minibüsün üzerine adet kule kurdu
Batman’da minibüs üzerine eşyaları üst üste koyarak yerleştiren sürücü, adeta kule inşa etti.
27 Haziran 2023 Salı - 12:59
Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES, ülke ekonomisine 19 milyar katkı sağladı
Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) vizyon çalışması olan ve PKK’lı teröristlerin saldırılarına rağmen yapımı tamamlanan Türkiye’nin 70 yıllık hayali Ilısu Prof.
27 Haziran 2023 Salı - 12:28
Sıcaklığın 40 dereceyi aştığı Batman’da vatandaşlar mesire alanlarına akın etti
Batman’da 40 dereceyi aşan sıcaklıktan bunalan vatandaşlar serinlemek için mesire alanlarına akın edince, Sason’daki tarihi Sevek mesire alanı doldu taştı.
26 Haziran 2023 Pazartesi - 12:59
Batman’da hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı
Batman’da hafif ticari araç ve otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı.
25 Haziran 2023 Pazar - 15:33
Genç çiftin düğünü, kavga nedeniyle iptal oldu
Batman’da genç çiftin düğünü, çocuklar arasında başlayan ve büyüklerin de dahil olduğu kavga nedeniyle iptal edildi.
25 Haziran 2023 Pazar - 12:00
Batman’da iniş esnasında THY uçağına kuş çarptı
Batman Havalimanına iniş sırasında uçağın kanadına kuş çarptı.
24 Haziran 2023 Cumartesi - 14:28
Batman’da kurbanlıklar bayram öncesi pazara çıktı
Kurban bayramına sayılı günler kala Batman’da kurbanlıklar pazara çıktı.
24 Haziran 2023 Cumartesi - 11:56
Beşiri’de 3x3 basketbol turnuvası yapıldı
Beşiri Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Basketbol İl Temsilciliğinin organize ettiği 3x3 Streetball Sokak Basketbolunun final maçları yapıldı.
24 Haziran 2023 Cumartesi - 11:48
Oryantiringte Türkiye dereceleri geldi
Amasya ilinde yapılan Ferhat ile Şirin Türkiye Oryantiring şampiyonasında Batman Gençlik Spor Karması Türkiye dereceleriyle döndü.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder