Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Batman
Batman’da 14 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 14:00:38
Batman’da 14 yıl hapis cezası bulunan şahıs, jandarma ekiplerince yakalandı. Jandarma ekipleri, gerçekleştirdiği operasyonda "bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan hakkında 14 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.İ. gözaltına alındı. Yakalanan şahıs, jandarmadaki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:54
Hasankeyf’te "Kadim Şehirler Yolu Projesi" hayata geçirildi
Batman ve Şırnak Valilikleri tarafından Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) bünyesinde hayata geçirilen "Kadim Topraklar Projesi" Hasankeyf’te düzenlenen tanıtımla açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Batman Valisi Ekrem Canalp, Şırnak Valisi Birol Ekici’nin de katıldığı törenle Şırnak ve Batman illerini kapsayan, İpek Yolu eksenli tematik rota resmen hayata geçirildi. Bakan Şimşek, bölgenin binlerce yıllık medeniyet birikimine dikkat çekerek, projenin sıradan bir etkinlik olmadığını, bu coğrafyayı tarihi, kültürü ve hikayesiyle dünyaya yeniden tanıttıklarını söyledi. Roma’dan Bizans’a, Artuklu’dan Selçuklu ve Osmanlı’ya kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu toprakların dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri olduğunu belirten Şimşek, "Batman, son yıllarda önemli gelişim kaydetti. İlin nüfusu 660 bini aştı ve büyükşehir olma yolunda ilerliyor. AK Parti hükümetleri döneminde kente yaklaşık 90 milyar liralık kamu yatırımı yapıldı. Devam eden projeler ise 28 milyar lira büyüklüğünde. Geçmişte tek fabrikayla sınırlı olan üretim kapasitesi bugün 20 binden fazla istihdama ulaştı. Yeni OSB projeleriyle birlikte Batman, daha fazla göç alması gerekiyor" dedi. Türkiye’nin turizmde küresel başarı elde ettiğini değerlendiren Şimşek, ülkenin 2002’de 20’nci sıradayken bugün turist sayısında dünyada 4’üncü sıraya yükseldiğini söyledi. Geçen yıl 64 milyon turist ve 65 milyar doların üzerinde gelir elde edildiğini anımsatan Şimşek, "Ancak bu büyüme bölgelere eşit dağılmadı. Güneydoğu Anadolu, turizmden henüz yeterince pay alamadı. Bölgeye gelen yabancı turist oranı düşük, kalış süresi de kısa. Bölgedeki güvenlik ortamının iyileşmesiyle turizm hızla gelişecek. Genç nüfus da ekonomik büyüme açısından büyük avantaj sundu. Güneydoğu ve Doğu Anadolu, önümüzdeki 10 yılda Türkiye’nin büyüme motoru olacak. Göbeklitepe, Nemrut Dağı, Ani Harabeleri, Mardin taş evleri, Midyat manastırları, Rumkale, Diyarbakır surları, Cudi Dağı. Bu zenginlik dünyada nadir bulunuyor. Turizm çeşitliliğinin artırılmasıyla bölge, cazibe merkezi haline gelecek" diye konuştu. Batman’da otel doluluk oranlarının yüzde 95 seviyesine ulaştığını açıklayan Şimşek, yatırımcılara çağrıda bulunarak bölgede özellikle nitelikli konaklama tesislerine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Şimşek, konuşmasının sonunda Batman Petrolspor’u 1. lige yükselmesi nedeniyle tebrik ederek, kulübün Süper Lig hedefinde de başarılı olmasını temenni etti. Bakan Şimşek, Batman-Şırnak rotasıyla başlatılan "Kadim Şehirler Yolu Projesi"nin ilerleyen dönemde genişletileceğini belirterek, bölgenin hem yerli hem yabancı turistler için güçlü bir destinasyon haline getirilmesinde kararlı olduklarını söyledi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:07
Gercüş’te nohut büyüklüğünde dolu yağdı
Batman’ın Gercüş ilçesinde nohut büyüğünde yağan dolu ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi. İlçede etkili olan dolu yağışı çevreyi beyaza bürüdü. Dolu yağışı, daha sonra yerini sağanağa bıraktı. Sağanak, bölgedeki tarım arazilerini ve su kanallarını da vurdu. Özellikle kırsal bölgelerde menfezlerin debisi yükselirken, bulanık sel suları büyük bir hızla akmaya başladı.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:32
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, 50 adet yapay zeka atölyesinin açılışını gerçekleştirdi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Yunus Emre Anadolu Lisesi bünyesinde kurulumu tamamlanan 50 adet yapay zeka atölyesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış programında konuşan Bakan Şimşek, yapay zekanın günümüz dünyasında dönüştürücü bir güç olduğuna dikkat çekerek, bu alanda geri kalınması durumunda ciddi risklerin de ortaya çıkabileceğini ifade etti. Şimşek, "Yapay zeka dönüştürücü ama aynı zamanda eğer biz yakalayamazsak yıkıcı etkilere sahip çok kritik bir devrimdir. Özellikle ekonomide verimliliğin artırılmasında muazzam bir öneme sahiptir" dedi. Kurulan atölyelerin güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Şimşek, benzer teknolojik imkanların diğer okullarda da yaygınlaştırılması gerektiğini belirtti. Yapay zekanın yalnızca eğitimle sınırlı kalmaması gerektiğini ifade eden Şimşek, öğretmenlerden başlayarak öğrenciler ve şehirdeki işletmelere kadar geniş bir kesimin bu teknolojiyi etkin kullanmasının önemine değindi. Şimşek, Türkiye’nin artık "yaşam boyu eğitim" dönemine girdiğini belirterek, "Artık eğitim sadece okul yıllarıyla sınırlı değil. Yapay zeka çağında herkesin sürekli kendini geliştirmesi gerekiyor" şeklinde konuştu. Yapay zekanın Türkiye’nin katma değer üretimini artıracağını ve rekabet gücünü yükselteceğini ifade eden Şimşek, yapılan yatırımın Batman ve ülke genelinde önemli katkılar sağlayacağını belirterek atölyelerin hayırlı olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılışa Batman Valisi Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve il protokolü katıldı. Bakan Şimşek daha sonra İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde yapılan Devlet Tiyatrolarının açılışını gerçekleştirdi.
04 Mart 2023 Cumartesi - 12:44
12 bin 500 depremzede Batman’a göç etti
Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeden büyük göç devam ediyor.
03 Mart 2023 Cuma - 09:45
Dikilen tekstil ürünleri ve üretilen sıvı sabunlar deprem bölgesi Malatya’ya gönderildi
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından depremzede vatandaşlara çeşitli yardımların yapıldığı Batman Üniversitesinde, tekstil atölyelerinin bağışladıkları kumaşlarla gönüllüler tarafından dikilen tekstil ürünleri ve üniversitede üretilen sıvı sabunlar, depremin etkilediği illerden olan Malatya’ya gönderildi.
02 Mart 2023 Perşembe - 16:13
Peynir bidonunda 400 bin TL’lik uyuşturucu çıktı
Batman’da bir otobüs firmasıyla gelen çuvalın içerisinde bulunan gıda maddelerinin arasına gizlenen, piyasa değeri 400 bin TL olan 2 kilo metamfetamin ele geçirildi.
02 Mart 2023 Perşembe - 13:23
Batman’da patenli gençler ölümle dans ediyor
Batman’da paten yapan iki gencin trafikteki tehlikeli hareketleri cep telefonu kameralarına yansıdı.
01 Mart 2023 Çarşamba - 13:57
Deprem çalışmalarına destek veren personele teşekkür belgesi verildi
Batman Üniversitesi Rektörü Prof.
01 Mart 2023 Çarşamba - 13:43
Batman’da güpegündüz yaşanan hırsızlık saniye saniye kameraya yansıdı
Batman şehir merkezinde gündüz vakti bir iş yerine giren hırsız, mağaza sahibinin iş yerinin arka tarafında olmasını fırsat bilip kasadan para çaldı.
01 Mart 2023 Çarşamba - 13:36
Batman’da İkarus ve Maya’dan uyuşturucu tacirlerine darbe
Batman’da uyuşturucu tacirlerini narkotik köpeği İkarus ve Maya yakaladı.
01 Mart 2023 Çarşamba - 09:26
Kozluk’ta depremzede çocuklar doyasıya eğlendi.
Batman’ın Kozluk ilçesinde gençlik ve spor müdürlüğü tarafından depremzede ailelerin çocuklarına yönelik moral ve motivasyon etkinliği düzenlendi.
28 Şubat 2023 Salı - 13:50
Fırsatçılık yapan kasaplara tepki
Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimizi ve bunu fırsat bilerek et fiyatında fahiş artışta bulunanlara tepki gösterdi.
28 Şubat 2023 Salı - 12:51
Kıbrıs gazisi, 8 yılık emeğini depremzedelere bağışlıyor
Batman’ın tanıtımına katkı sunan Kıbrıs gazisi maket sanatçısı Selahattin Cihan, 8 yıl emek harcadığı maketlerin gelirini depremzedelere ve öğrencilere bağışlayacağını söyledi.
28 Şubat 2023 Salı - 00:44
Batman’da mahalle sakinleri uyuşturucu satıcılarına karşı ayaklandı
Batman Petrolkent Mahallesi’ndeki vatandaşlar uyuşturucu satıcılarına karşı ayaklandı.
27 Şubat 2023 Pazartesi - 17:20
Batman Üniversitesi erasmus+ başvuruları için iş birliği protokolleri imzaladı
Batman Üniversitesi akademisyenleri öncülüğünde kurulan Batman Akademik ve Sosyal Aktiviteler Derneği (BASAD), Siirt Üniversitesi ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ile AB Erasmus+ Projeleri için iş birliği protokolleri imzalandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder