Yerel Haberler
Bilecik
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 11:34 Kırklar Tepesi’nde Hıdırellez geleneğini yaşatmak için sabahın ilk saatinde bir araya geldiler Bilecik’te vatandaşlar, Kırklar Tepesi’nde düzenlenen etkinliklerle Hıdırellez geleneğini sürdürdüler. Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllardan itibaren geleneksel olarak hazırlanan program kapsamında sabah namazı öncesinde bir araya gelen Bilecikliler, Hıdırellez geleneğini yaşatıyorlar. Uzun yıllardır süregelen Hıdırellez geleneği için Cumhuriyet Mahallesi Kırklar Tepe’sindeki Kırklar Camisinde bir araya gelen vatandaşlar, cami bahçesinde dua ettiler, sabah namazı ve şükür namazını kıldılar. Belediye Başkan Yardımcısı Bilen Gökten de etkinlikte vatandaşlara çay ve simit ikram edildi.Kimi vatandaşlar dileklerine göre gül ağacının dibine para ve benzeri eşyaları gömerken, kimileri de tebeşirle ev, araba veya beşik resmi çizerek dileklerinin gerçekleşmesini umdular. ‘’Hıdırellez’in gelişiyle birlikte herkes dileğinin gerçekleşmesi için buraya geliyor’’ Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Cem Çevik, "Şu anda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kırklar Mevki’sinde bulunan Kırklar Camisinin önündeyiz. Hıdırellez’in gelişini her yıl olduğu gibi bu yıl da burada karşılıyor ve dualar ediyoruz. Herkes dileğinin gerçekleşmesi için dua ediyor. Buraya gelen vatandaşlar iyi dilek temennilerini, umutlarını ve geleceğe dair isteklerini gerek duayla gerek, toprağın altına dileğini yazıp gömmek suretiyle gerçekleştiriyor. Kimisi de taşlarla istediği araba ve evin resmini çizmeye çalışıyor. Kimisi de duasında sağlıklı bir hayata yer veriyor veya Allah’tan eş, iş ya da araba istiyor. Belediye çalışanları da bu güzel geleneğe katkı amacıyla burada bulunuyor ve bu geleneğin yaşatılmasına destek veriyor. Kısacası burada güzel bir anı yaşıyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Bilecikli erkekler ‘Kadına Karşı Şiddete Hayır’ demek için yürüdü
25 Kasım 2024 Pazartesi - 14:36 Bilecikli erkekler ‘Kadına Karşı Şiddete Hayır’ demek için yürüdü Bilecik Belediyesi çalışanı erkekler ‘Kadına Karşı Şiddete Hayır’ demek için ellerinde dövizlerle yürüdü. Erkekleri Atatürk Parkı’ndan karşılayan kadınlar erkekleri ayakta alkışladı. Belediye bahçesinde bir araya gelen Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çalışanlar hep birlikte Atatürk Parkı’na doğru yürüyüş yaptı. Ellerinde; ‘Kadına karşı şiddete hayır’ içerikli mesajların olduğu dövizleri taşıyan çalışanlar, Atatürk Parkı’nda devam eden programa katıldı. ‘’Kadına karşı şiddete karşı hep birlikte hayır diyoruz’’ Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, ‘’Kadına karşı şiddete karşı hep birlikte hayır diyoruz’’ ifadelerini kullanarak şunları söyledi. ‘’Bugün, kadına karşı şiddetle mücadele günü. Belediyedeki erkek ve kadın çalışanlarımız güçlü bir yürüyüş yaptık. Ellerindeki pankart ve dövizlerde bugüne dikkat çekecek mesajlar yazılı. Bu farkındalığa tüm kadınlarımız erişmek zorunda. Ne yazık ki bu yüzyılda hala şiddetle karşı karşıya kalan kadınlar var. Bizler bunlarla mücadele etmek durumundayız. Nasıl ki Mustafa Kemal Atatürk, bizlere seçme ve seçilme hakkı verdi. Bugün burada Türkiye’de hak sahibi ve söz sahibiyken geçtiğimiz yıllarda Bilecik’te de kadına şiddet olaylarını çok fazlaca gördük. Artık istiyoruz ki şiddet görmeyelim artık istiyoruz ki ölmeyelim. Bizim gücümüz başkasının üzerinde sınanmasın, denenmeyelim. Burada çok sayıda erkek çalışanımız var. Çünkü bu konuda en büyük desteği verecek olan onlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir’ Tüm şiddet mağduru kadınlarımızı rahmetle anıyorum. Bir kez daha saygıyla hatırlıyoruz." Başkan Subaşı alandaki kadınlara siyah inci dağıttı Etkinlik kapsamında ayrıca Atatürk Parkı üzerindeki alanda kadınlara üzerinde ‘’Siyah inci gibi benzersiz ve güçlü olan her kadın için; saygı, sevgi ve güven dolu bir yaşam dileğiyle’ mesajının yazılı olduğu siyah inciler dağıtıldı.
Bilecik’te 7. Olağan İlçe Gençlik Kolları Kongreleri tamamlandı
25 Kasım 2024 Pazartesi - 14:01 Bilecik’te 7. Olağan İlçe Gençlik Kolları Kongreleri tamamlandı AK Parti Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Volkan Demiröz, birlik ve beraberlik içinde, daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek, "Bilecik’te ’Gençliğinle Geleceğe Yön Ver’ sloganıyla yola çıktığımız 7. Olağan İlçe Gençlik Kolları Kongrelerimiz gençlerimizin dinamizmini ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi" dedi. AK Parti Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Volkan Demiröz, il genelinde 7. Olağan İlçe Gençlik Kolları Kongrelerinin tamamlandığı söyledi. Demiröz, "AK Parti Gençlik Kolları olarak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için büyük bir sorumluluk taşıdığımızın bilincindeyiz. Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda ’Gençliğinle Geleceğe Yön Ver’ sloganıyla yola çıktığımız 7. Olağan İlçe Gençlik Kolları Kongrelerimiz, gençlerimizin dinamizmini ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Bu kongrelerde, gençlerimizle bir araya gelerek, ülkemizin ve ilçelerimizin geleceği için önemli kararlar aldık. Birlik ve beraberlik içinde, daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Eğitim, istihdam, çevre ve sosyal sorumluluk projeleri gibi birçok alanda gençlerimizin aktif rol almasını sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştirdik. Bu projelerle, gençlerimizin yeteneklerini ve potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca, gençlerimizin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek için düzenli olarak toplantılar ve etkinlikler düzenliyoruz. Bu çerçevede İl Gençlik Kolları Başkanlığım sürecinde gelmiş geçmiş en büyük gençlik hareketini oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Gençlik kolları olarak, sadece bugünün değil, yarının da liderlerini yetiştirmek için çalışıyoruz. Gençlerimizin, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olmaları için onlara gereken tüm desteği sağlamaya devam edeceğiz. Birlikte, daha aydınlık ve güçlü bir Türkiye için el ele vererek çalışacağız. Bu vesileyle, gençlik kollarımızın tüm üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Hep birlikte, daha güzel yarınlara ulaşmak için kararlılıkla ilerleyeceğiz" dedi.
Bozüyüklü milli taekwondocunun hedefi 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na katılmak
25 Kasım 2024 Pazartesi - 10:45 Bozüyüklü milli taekwondocunun hedefi 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na katılmak Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşayan ve 7 yaşından beridir taekwondo sporu ile uğraşan milli sporcu Altuğ Gesge, 2025 Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olmayı ve daha sonrasında 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na katılmayı hedeflediğini söyledi. Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan taekwondo branşı ile 7 yaşında tanışan Altuğ Gesge, çıktığı bir çok müsabakada başarılı sonuçlar aldı. Üç Türkiye şampiyonluğu bulunan ve 2028 yılında yapılacak olan Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na katılmayı hedefliğini söyleyen genç sporcu, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu. 7 yaşından beri taekwondo sporuyla uğraştığını aktaran Altuğ Gesge, "Taekwondoya Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne kayıt olarak başladım. Toplamda 3 Türkiye şampiyonluğum bulunuyor. İlkini okullar arasında elde ettim. İkincisini federasyonun yaptığı şampiyonlukta elde ettim. Federasyonda elde ettiğim şampiyonluktan sonra Güney Kore Dünya Şampiyonası’na katıldım. Orada madalya alamadım. Okullar arası birinciliğimle Bahreyn’de düzenlenen ISF Gymnasia 2024 Oyunları’nda üçüncü olarak ülkemi temsil ettim. Bundan sonraki hedefim 2025 Avrupa Şampiyonası, sonrasında Allah izin verirse 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na katılmayı hedefliyorum" diye konuştu. Taekwondo antrenörü Gökalp Yıldız ise yaklaşık 10 yıldır Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan taekwondo branşına katılan sporcuları eşi Hanife Yıldız ile birlikte yetiştirmeye çalıştıklarını anlattı. Halen yaklaşık 400 sporcularından 16’sının milli olduğunu belirten Yıldız, "Altuğ da bu sporculardan birisi ve bu sene çok büyük başarılara imza attı. Toplam 3 tane Türkiye şampiyonluğu var. Bu Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra bu sene Güney Kore’ye dünya şampiyonasına gitti. Güney Kore’de yenildik ama arkasından Bahreyn’de olan liseler arası gençlik oyunları vardı. Orada üçüncü oldu. Altuğ’la hedeflerimiz çok büyük. Çünkü kendisi okulda da çok başarılı. Hem akademik olarak hem de spor olarak ben Altuğ’un çok iyi yerlere gideceğine inanıyorum. Öncelikle hedefimiz seneye yapılacak olan Avrupa şampiyonasında birincilik kazanmak. Gençlerde bir senemiz daha var. Onda da dünya şampiyonluğu elde etmek istiyoruz ve topladığımız puanlarla da ileride Allah nasip ederse 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları’na katılmak istiyoruz" dedi.