Yerel Haberler
Bilecik
Bilecik’te minibüs ödeme sorunu büyürken, belediyeden bir açıklama gelmedi 16 Mayıs 2026 Cumartesi - 13:48:01 Bilecik Belediyesi’nin şehir içi toplu taşımada uygulanmak üzere yaptığı Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS) ihalesinin mahkeme tarafından ’Hukuka Uygun Bulunmadığı’ gerekçesiyle iptal edilirken, konu hakkında belediyeden bir açıklama yapılmadı. Bilecik Belediyesi’nin 17 Aralık 2024 tarihinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında gerçekleştirdiği ’10 yıl süre ile Elektronik Ücret Toplama Sistemi Kurulması, Yönetilmesi ve İşletilmesi İşi’ ihalesine karşı Sınırlı Sorumlu Bilecik Şehir içi Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Tuncay Güler tarafından ihalenin ’Hukuka Uygun Bulunmadığı’ iddiasıyla dava açıldı. Eskişehir 2. İdare Mahkemesi ’Belediye tarafından yapılan uyuşmazlık konusu ihale kapsamında belediye otobüslerinin elde edeceği taşıma bedelinin de aktarılacağı havuzdan yükleniciye ödeme yapılacak olması, havuzda biriken paraların Belediye’nin kullanımında olan bir kaynak niteliğinde olması söz konusu olduğundan işin mahiyeti itibarıyla salt gelir getirici bir işlemden ziyade harcama yapmak suretiyle temin edeceği hizmet alımı niteliği bulunması karşısında, ihalenin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre yapılması gerekmekte iken 2886 sayılı Kanun’a tabi olarak yapılması nedeniyle dava konusu işlemlerde hukuka uygunluk bulunmamaktadır’ diyerek ihalenin iptaline karar verdi. "Kartlı biniş uygulamasına devam edilmesi mahkeme kararına aykırılık oluşturacak ve suç teşkil edecektir" Şehir İçi Özel Halk Otobüsleri Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Tuncay Güler yaptığı yazılı açıklamada, "Bilecik Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışmaktayız. Bizler bu gayretle çalışmalarımızı sürdürürken, bazı mercilerin almış olduğu yanlış kararlar sonucunda konunun yargıya intikal ettirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Bilecik Belediyesi’nin, araçlarımızda nakdin kaldırılarak EÜTS sistemine geçilmesine dair ihalesi, mahkemece mevzuata aykırı bulunarak iptal edilmiştir. Anayasamızın 2 ve 138’inci maddeleri uyarınca mahkeme kararlarına uymak herkesin görevidir. Bu nedenle, araçlarımızda 16 Mayıs 2026 tarihinden itibaren kartlı binişler geçerli olmayacak ve yalnızca nakit binişler kabul edilecektir. Mahkemece iptal edilen kartlı sistem üzerinden bazı şirketlerin ticari kazanç sağlaması ve sistemin hukuken iptal edilmesi sebebiyle, kartlı biniş uygulamasına devam edilmesi mahkeme kararına aykırılık oluşturacak ve suç teşkil edecektir. Açıklanan bu hukuki nedenlerle, vatandaşlarımızın belirtilen tarihten itibaren nakit biniş ücreti ile seyahat edebilecekler" dedi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 13:45 Bilecik U12 Gençler Ligi’nde 1299 Bilecikspor Kulübü farklı kazandı Bilecik U12 Gençler Ligi’nde A, B ve C gruplarında ikici hafta geride kalırken, 1299 Bilecikspor Kulübü, Vezirhanspor’u 4-1’lik farklı skorla mağlup etti. Bilecik U12 Gençler Ligi’nde A,B ve C gruplarında ikici haftasında oynanan 6 müsabakada fileler 34 kez havalandı. A Grubu’nda ligin ikinci haftasında oynanan müsabakalarda Vitraspor, Gölpazarıspor deplasmanından 7-0’lık skorla dönerken, Osmanelispor kendi evinde Lefkebirlik Spor’a 5-1 yenildi. Ligde 2’de 2 yapan Lefkebirlik Spor ve Vitraspor 6’şar puanla liderliği paylaşırken, Osmanelispor ve Gölpazarıspor ligde henüz puanla tanışamadı. 1299 Bilecikspor Kulübü farklı kazandı B Grubunda 4 Eylülspor, Ertuğrulspor deplasmanından 9-0’lık skorla galibiyet alırken, 1299 Bilecikspor Kulübü kendi evinde Vezirhanspor karşısında 4-1 kazandı. Ligde 2’de 2 yapan 4 Eylülspor 6 puanla liderliğe yükseldi ve 3’er puanlı 1299 Bilecikspor Kulübü ile Vezirhanspor lideri takip etti. Söğütspor bu haftayı BAY geçerken Ertuğrulspor ve Söğütspor henüz puanla tanışamadı. Bilecik Futbol Akademispor kendi evinde kaybetti C Grubu’nda ise, ligin flaş takımı Bozüyük Gücüspor, Bilecik’te Bilecik Futbol Akademispor’u 1-0’lık skorla yendi. Pazaryerispor kendi evinde Bilecik Gençlerbirliği Spor’u 5-0 mağlup ederek 3 puanla tanıştı. Ligde 2’de 2 yapan Bozüyük Gücüspor 6 puanla liderliğe yükselirken 3’er puanlı Bilecik Futbol Akademispor ve Pazaryerispor lideri takip etti. Bilecik Gençlerbirliği Spor ise ligde henüz puan alamadı.
Bozüyük’te yarı final heyecanı dev ekranda izlendi
09 Ağustos 2024 Cuma - 12:33 Bozüyük’te yarı final heyecanı dev ekranda izlendi Bozüyük’te Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın 2024 Paris Olimpiyatlarındaki yarı final mücadelesi Bozüyük Belediyesi tarafından kurulan dev ekranda izlendi. Bozüyük Belediyesi, A Milli Kadın Voleybol Takımının İtalya ile karşılaşacağı maç için Cumhuriyet Meydanı’na dev ekran kurdu. Canlı olarak izlenen maçı Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, eşi Merih Bakkalcıoğlu, Belediye Meclis ve encümen Üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Nermin Nalbantoğlu, Bozüyük Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı ve voleybolsever Bozüyüklüler büyük bir heyecanla izledi. Maç öncesinde alandaki yerlerini alan sporseverlerin kalbi bu akşam A Milli Kadın Voleybol Takımı için attı. 3-0’lık mağlubiyetle tamamlanan maçın sonucu sporseverleri üzerken Filenin Sultanları 10 Ağustos Cumartesi günü Brezilya ile bronz madalya maçına çıkacak. Maçın ardından açıklama yapan Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu A Milli Kadın Voleybol Takımı ile gurur duyduklarını belirterek “Mücadeleniz yeter.. Ayağınıza taş değmesin.. A Milli Kadın Voleybol Takımımızın yarı final mücadelesini Cumhuriyet Meydanı’na kurduğumuz dev ekranda değerli hemşehrilerimizle birlikte izledik. Filenin Sultanlarına verdikleri mücadele ve yaşattıkları heyecan için teşekkür ediyor, bronz madalya mücadelelerinde başarılar diliyorum.” dedi.
Kent mobilyaları geldiği yere geri gönderildi
09 Ağustos 2024 Cuma - 11:55 Kent mobilyaları geldiği yere geri gönderildi Bilecik’te 31 Mart yerel seçimi öncesinde Bayırköy Belediyesi’nden getirilerek, okul ve cami bahçelerine konulan oturma masaları ve banklar, Bayırköy Belediyesi’ne teslim edildi. 31 Mart yerel seçimleri sürecinde belde belediyesinden il belediyesine getirilen ve siyasi kampanya için kullanılması planlanan kent mobilyaları Bilecik Belediyesi tarafından Bayırköy Belediyesine teslim edildi. Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından üretilen yeni kent mobilyalarının şehirde yerini almasının ardından bank ve masalar Bayırköy Belediyesine teslim edilirken aynı zamanda bu tür iş birliklerinin artarak devam edeceği de açıklandı. “Hem Bilecik halkı hem Bakırköy halkının hakkı olan hizmetleri alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz!” Konuya dair bir açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı; “31 Mart yerel seçimlerinde güzel bir seçim süreci atlattık. Ancak bazı olumsuz durumlarla da karşılaştık. Bilecik Belediyesinin atlattığı usulsüzlük ve karanlık bir dönem olan 75 günlük süreçte sanki Bilecik Belediyesinin ekip ve ekipmanı yokmuşçasına Bayırköy’den Bilecik’e kent mobilyaları getirildi. Bayırköy halkının mallarını Bilecik’e getirerek siyasi kampanyalarında kullanmak istediler. Ancak bu yakışıksız hareketin karşılığını hem Bayırköy halkı hem de Bilecik halkı sandıkta çok güzel bir şekilde verdi. Bizler de göreve geldikten sonra Bayırköy halkının kent mobilyalarını Bayırköy belediyemize iade ettik. Yerlerine kendi atölyemizde öz imkânlarımızla ve kendi ekibimizle ürettiğimiz kent mobilyalarımızı koyduk. Halen de şehrimizi kent mobilyaları ile donatmaya devam ediyoruz. Aykut Başkanımızla da her zaman iletişim halindeyiz. Her alanda işbirliğini sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Bilecik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü atölyelerinde son bir yıl içinde üretimi yapılan 250 bank ve 100 adet piknik masası da başta dinlenme ve piknik alanları olmak üzere sokak ve cadde kenarları, okul ve cami bahçelerinde vatandaşların kullanımına sunuldu.
Safi Çimento Fabrikası’nın saldığı duman köylüleri canından bezdirdi
09 Ağustos 2024 Cuma - 11:10 Safi Çimento Fabrikası’nın saldığı duman köylüleri canından bezdirdi Bilecik’te üretim yapan Safi Çimento Fabrikası’nın bacasından ara ara çıkan duman ve maden sahasından çıkan kamyonların oluşturduğu toz, köylüleri canından bezdirdi. Köylüler fabrikanın ara ara bacalarından tozlu dumanın salındığı iddia ederek, bunu çektikleri videolarla ispatlamaya çalışıyorlar. Çukurören Köyü Muhtarı Muhittin Dündar, ortaya çıkan toz ve dumanın 160 yıl önce Türkiye’ye gelen göçmenlerin yanlarında getirdiği ata tohumlarıyla başlayan tescilli ’Çukurören Biberi’nin üretimi tehlikeye soktuğu söylemişti. Valilik harekete geçti İHA’nın haberinin ardından 13 Haziran günü Bilecik Valisi Şefik Aygöl hemen bölgeye giderek incelemeler yaptı. Aygöl, İl Özel İdare Genel Sekreteri Seda Bayrakçı ve Köy Muhtarı Muhittin Dündar ile Safi Çimento Fabrikası yetkileri ile bir araya geldi. Çukurören köyünde vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Aygöl, o gün çevredeki fabrikalardan dolayı köy yolunun tozlanması konusunda yolun yeniden yapılmasını ve çeşitli konuların çözülmesi konusunda gerekli talimatları vermişti. Aradan geçen 2 ayın ardından yollarda bir gelişme olmadığını söyleyen köylüler, validen bu konuda yardım istediler. "Çiftçi mağdur, biberler kuruyor" Köy halkından Fahrettin Sünetci, fabrikanın saldığı duman sonrası cep telefonun o anları kayıt yaparak, "Çukurören Köyü kahvenin önü. Safi Çimento yine duman saçmaya devam ediyor. Çiftçi mağdur, biberler kuruyor. Yetkilileri göreve davet ediyorum" dedi.