Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bingöl
Bingöl’de Engelliler Haftası programı
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 20:32:27
Bingöl’de Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen programda özel bireyler tarafından hazırlanan gösteriler büyük beğeni topladı. Engelliler Haftası kapsamında valilik koordinesinde, Karşıyaka Kapalı Spor Salonu’nda program gerçekleştirildi. Programda özel bireylerin hazırladığı folklor gösterileri, müzik dinletileri ve el emeği ürün sergileri katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Etkinlik kapsamında kurulan empati parkurunda ise engelsiz yaşam konusunda farkındalık oluşturuldu. Vali Cahit Çelik, özel bireylerin sosyal yaşamın her alanında aktif şekilde yer almalarının önemine dikkat çekerek, "Engelleri sevgiyle aştığımız ve hep birlikte engelsiz Bingöl hedefimize ulaştığımız günler temennisiyle bu özel programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
12 Mayıs 2026 Salı - 19:58
Bingöl’de Deprem Master Planı değerlendirmesi yapıldı
Bingöl’de Deprem Master Planı kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirilen programda, Bingöl Üniversitesi Enerji, Çevre ve Doğal Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kenan Akbayram tarafından yürütülen çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Programda; zemin ve jeofizik çalışmaları, sismik risk analizleri, deprem güvenli yerleşim alanları, afet lojistiği, sağlık hizmetleri, psiko-sosyal uyum, afet yönetimi ve deprem bilgi altyapısı gibi birçok başlık ele alındı. Bingöl’ün en büyük gerçeklerinden birinin deprem olduğunu belirten Vali Cahit Çelik, yapılan çalışmanın kent için önemli bir yol haritası oluşturduğunu söyledi. Çelik, "Bingöl’ün en büyük gerçeği depremdir. Deprem Master Planı kapsamında bilim insanlarımızın ortaya koyduğu çalışmalar, ilimizin afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelmesi adına ciddi bir yön çizmektedir. Toplanma alanlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok konuda öneriler sunuldu. Bu çerçevede Bingöl’ü depreme karşı daha dayanıklı hale getirmek için gerekli çalışmaları sürdüreceğiz" dedi. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir yürütülen çalışma kapsamında Bingöl merkez ilçesinin detaylı şekilde analiz edildiğini belirten Bingöl Üniversitesi Enerji, Çevre ve Doğal Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kenan Akbayram ise, "Bu master plan çalışmasında Bingöl’ün mikro bölgeleme çalışmaları gerçekleştirildi. Bunun yanında yapıların olası risklerinin belirlenmesi, daha deprem dayanımlı ve insan odaklı kent planlamasının nasıl yapılacağı konusunda çalışmalar yürütüldü. Ayrıca afet öncesi hazırlıkların psikososyal, ekonomik ve hukuki boyutları da ele alındı" diye konuştu. Akbayram, hazırlanan planın coğrafi bilgi sistemleri altyapısına entegre edileceğini belirterek, olası afet risklerinin yönetiminde kamu kurumlarına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
12 Mayıs 2026 Salı - 19:15
Bingöl’de trafik kazası: 6 yaralı
Bingöl’de meydana gelen trafik kazasında, 6 kişi yaralandı. Kaza, Bingöl-Muş karayolu Karan köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 12 ACG 816 plakalı araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampoldeki taşlara çarptı. Kazada, 6 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
12 Mayıs 2026 Salı - 13:59
Bingöl’de okullarda yangın ve tahliye uygulamaları yapıldı
Bingöl’ün Genç ilçesinde, öğrenci ve öğretmenlerin olası afet ve acil durumlara karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları başlatıldı. Genç Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Genç Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda, öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. Tatbikat kapsamında okul binaları kısa sürede tahliye edilirken, öğrencilere güvenli tahliye yöntemleri, yangına ilk müdahale teknikleri ve acil durumlarda doğru hareket tarzları hakkında bilgi verildi. İtfaiye ekipleri ayrıca yangın söndürme ekipmanlarının kullanımını da uygulamalı olarak gösterdi. Yetkililer, öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı daha bilinçli hale gelmesini amaçlayan çalışmaların belirlenen program dahilinde ilçedeki diğer okullarda da sürdürüleceğini ifade etti.
07 Aralık 2022 Çarşamba - 10:58
Bingöl’de ’Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ projesi
Bingöl’de ’Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ projesi toplantısı düzenlendi.
07 Aralık 2022 Çarşamba - 10:43
Bingöl’de öğrencilere trafik eğitimi verildi
Bingöl’de Jandarma personeli tarafından ilköğretim öğrencilerine trafik eğitimleri verildi.
06 Aralık 2022 Salı - 18:29
Bingöl’de bölücü terör örgütüne ait EYP imha edildi
Bingöl’de bir arazide, bölücü terör örgütü PKK’ya ait gömülü vaziyette bulunan El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edildi.
06 Aralık 2022 Salı - 15:11
Duyma kaybı yaşayan hasta, 8 yıl sonra stapes cerrahisi ile sağlığına kavuştu
Bingöl’de 8 yıldır duyma kaybı yaşayan hasta, endoskopik stapes cerrahisi ile sağlığına kavuştu.
06 Aralık 2022 Salı - 15:06
Bingöl Belediyesinden hummalı çalışma
Yeni belediye binasının yanındaki boş araziyi meydan yapma kararı alan Bingöl Belediyesi, hummalı bir çalışma başlattı.
05 Aralık 2022 Pazartesi - 11:24
Karlıova’da öğrenci servisi kız kardeşlere çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bir öğrenci servisi, yolun karşısına geçmek isteyen 2 kız kardeşe çarptı.
05 Aralık 2022 Pazartesi - 10:03
Okuldaki boş oda, öğrenciler için ’Hayal’ odasına dönüştürüldü
Bingöl merkeze bağlı Güveçli Köyü İlkokulunda bulunan ve kullanılmayan boş oda, öğretmenler ve personelin çabalarıyla öğrenciler için ’Hayal’ odasına dönüştürüldü.
04 Aralık 2022 Pazar - 13:31
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz: “Bingöl’de keşfedilen demir cevheri rezervi için ilk aşamada 550 milyon dolar yatırım öngörülüyor"
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Bingöl’de keşfedilen 300 milyon tonluk demir cevheri rezervi için ilk aşamada 550 milyon dolar yatırım yapılacağını ve doğrudan bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.
03 Aralık 2022 Cumartesi - 17:08
Bingöl’de 3 kalaşnikof ve patlayıcı madde ele geçirildi
Bingöl’de bölücü örgütüne ait toprağa gömülü vaziyetteki jelikan içerisinde 3 adet kalanikof, mermiler ve patlayıcı madde ele geçirildi.
03 Aralık 2022 Cumartesi - 10:30
Bingöl’de üniversite öğrencilerinden ’Farkındalık’ etkinliği
Bingöl’de Farkındalık Kulübü koordinesinde düzenlenen ’Farkındalık’ etkinliğinde, öğrenciler hem engelli bireylerle empati kurarak oyunlar oynadı hem de onlarla birlikte doyasıya eğlendi.
02 Aralık 2022 Cuma - 17:24
Engelli Fatih hayranı olduğu Demet Akalın ile telefonda görüştü
Bingöl’ün Genç ilçesinde yaşayan engelli Fatih Sanır’ın sanatçı Demet Akalın’a olan hayranlığını öğrenen Kaymakam Yusuf Kaptanoğlu, ikiliyi telefonda görüntülü görüştürdü.
02 Aralık 2022 Cuma - 14:50
Bingöl’de ‘empati yürüyüşü’ düzenlendi
Bingöl’ün Genç İlçe Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla empati yürüyüşüne katıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder