Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bingöl
Bingöl’de trafik kazası: 8 yaralı
15 Mayıs 2026 Cuma - 00:26:58
Bingöl’de meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaralandı. Kaza, Bingöl-Erzurum karayolu Soğukçeşme mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, şarampole girerek taşlara çarpıp durabildi. Kazada, 8 kişi hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri olay yerinde kazayla ilgili inceleme yaptı.
14 Mayıs 2026 Perşembe - 13:34
Bingöl için sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Perşembe) öğle saatlerinden itibaren Bingöl il genelinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklenmektedir. Ulaşımda aksamalar, sel, dere taşkını ve su baskını, yüksek kesimlerde ani kar erimesi, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, heyelan, hortum riski oluşması muhtemel risklerdir. Oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir" denildi.
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 20:32
Bingöl’de Engelliler Haftası programı
Bingöl’de Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen programda özel bireyler tarafından hazırlanan gösteriler büyük beğeni topladı. Engelliler Haftası kapsamında valilik koordinesinde, Karşıyaka Kapalı Spor Salonu’nda program gerçekleştirildi. Programda özel bireylerin hazırladığı folklor gösterileri, müzik dinletileri ve el emeği ürün sergileri katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Etkinlik kapsamında kurulan empati parkurunda ise engelsiz yaşam konusunda farkındalık oluşturuldu. Vali Cahit Çelik, özel bireylerin sosyal yaşamın her alanında aktif şekilde yer almalarının önemine dikkat çekerek, "Engelleri sevgiyle aştığımız ve hep birlikte engelsiz Bingöl hedefimize ulaştığımız günler temennisiyle bu özel programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
12 Mayıs 2026 Salı - 19:58
Bingöl’de Deprem Master Planı değerlendirmesi yapıldı
Bingöl’de Deprem Master Planı kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirilen programda, Bingöl Üniversitesi Enerji, Çevre ve Doğal Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kenan Akbayram tarafından yürütülen çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Programda; zemin ve jeofizik çalışmaları, sismik risk analizleri, deprem güvenli yerleşim alanları, afet lojistiği, sağlık hizmetleri, psiko-sosyal uyum, afet yönetimi ve deprem bilgi altyapısı gibi birçok başlık ele alındı. Bingöl’ün en büyük gerçeklerinden birinin deprem olduğunu belirten Vali Cahit Çelik, yapılan çalışmanın kent için önemli bir yol haritası oluşturduğunu söyledi. Çelik, "Bingöl’ün en büyük gerçeği depremdir. Deprem Master Planı kapsamında bilim insanlarımızın ortaya koyduğu çalışmalar, ilimizin afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelmesi adına ciddi bir yön çizmektedir. Toplanma alanlarından sivil toplum kuruluşlarına kadar birçok konuda öneriler sunuldu. Bu çerçevede Bingöl’ü depreme karşı daha dayanıklı hale getirmek için gerekli çalışmaları sürdüreceğiz" dedi. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir yürütülen çalışma kapsamında Bingöl merkez ilçesinin detaylı şekilde analiz edildiğini belirten Bingöl Üniversitesi Enerji, Çevre ve Doğal Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kenan Akbayram ise, "Bu master plan çalışmasında Bingöl’ün mikro bölgeleme çalışmaları gerçekleştirildi. Bunun yanında yapıların olası risklerinin belirlenmesi, daha deprem dayanımlı ve insan odaklı kent planlamasının nasıl yapılacağı konusunda çalışmalar yürütüldü. Ayrıca afet öncesi hazırlıkların psikososyal, ekonomik ve hukuki boyutları da ele alındı" diye konuştu. Akbayram, hazırlanan planın coğrafi bilgi sistemleri altyapısına entegre edileceğini belirterek, olası afet risklerinin yönetiminde kamu kurumlarına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
22 Ekim 2022 Cumartesi - 11:59
Kaymakam Başar: “Okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteriyoruz”
Okul müdürleriyle bir toplantı gerçekleştiren Bingöl’ün Yedisu İlçe Kaymakamı Furkan Başar, “Okullarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteriyoruz, yeter ki öğrencilerimiz en iyi koşullarda eğitim ve öğretimlerini gerçekleştirsinler” dedi.
22 Ekim 2022 Cumartesi - 11:15
Solhan’da PKK saldırısında şehit olan 19 vatandaş kabirleri başında anıldı
Bingöl’ün Solhan ilçesinde 1992 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 19 vatandaş kabirleri başında dualarla anıldı.
22 Ekim 2022 Cumartesi - 11:06
Bingöl’de trafik denetimleri sürüyor
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, olası trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla trafik denetimleri devam ediyor.
21 Ekim 2022 Cuma - 18:26
Bingöl’de terör finans kaynağına ağır darbe: 6 milyon kök kenevir ele geçirildi
Bingöl’de jandarma tarafından terörün finansmanının önlenmesine yönelik icra edilen operasyonda, 404 kilogram kubar esrar ve 6 milyon kök kenevir ele geçirildi.
21 Ekim 2022 Cuma - 11:13
Milli Eğitim Müdürü Yücel, “Öğrencilerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz”
Okulları gezerek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, "Bize emanet edilen öğrencilerimizi nitelikli bir eğitim ile en iyi şekilde geleceğe hazırlamak için var gücümüz ile çalışıyoruz" dedi.
21 Ekim 2022 Cuma - 11:06
Öğrenciler, akranları için yardım etkinliği düzenledi
Bingöl’ün Genç ilçesinde lise öğrencileri, ihtiyaç sahibi akranları için yardım etkinliği düzenledi.
21 Ekim 2022 Cuma - 10:17
Karlıova-Erzurum karayolunda kar yağışı
Bingöl’ün Karlıova ilçesi ile Erzurum’u birbirine bağlayan karayolunda kar yağışı ve sis etkili oldu.
21 Ekim 2022 Cuma - 09:57
Kaymakam Başar, muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl’ün Yedisu ilçe Kaymakamı Furkan Başar, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek talepleri dinledi.
20 Ekim 2022 Perşembe - 12:49
Bingöl’de toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün süreyle yasaklandı
Bingöl Valiliği, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma gibi olayların 15 gün süreyle yasaklandığını bildirdi.
20 Ekim 2022 Perşembe - 10:32
Kaymakam Gürses, öğrencilerle bir araya geldi
Bingöl’ün Adaklı ilçe Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses, öğrencilerle bir araya geldi.
20 Ekim 2022 Perşembe - 10:16
“Öğrencilerin kötü alışkanlıklardan korunmaları için hep birlikte çalışacağız”
Bingöl’ün Yayladere Kaymakamı Mehmet Can İrdelp, “Öğrencilerin başarı grafiğinin yükseltilmesi için motivasyonlarının artırılması, çağın gelişimlerini takip edebilmeleri, her türlü olumsuzluklara karşı ve kötü alışkanlıklardan korunmaları için hep birlikte çalışacağız” dedi.
20 Ekim 2022 Perşembe - 10:05
Bingöl’de çıkan örtü yangını söndürüldü
Bingöl’ün Yayladere ilçesinde çıkan örtü yangını, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder