Yerel Haberler
Bingöl
Bingöl’de yaklaşık 15 bin kişi Gazze için yürüdü
01 Haziran 2024 Cumartesi - 19:01 Bingöl’de yaklaşık 15 bin kişi Gazze için yürüdü İsrail’in Gazze’yi işgali ve uyguladığı zulmü protesto etmek amacıyla Bingöl’de yaklaşık 15 bin kişi 6 kilometre boyunca yürüyerek Gazze’ye destek oldu. Bingöl’de İsrail’in Gazze’yi işgali ve uyguladığı zulmü protesto etmek amacıyla gönüllü STK platformları tarafından yürüyüş düzenlendi. “Bingöl Gazze Barış Programı” etkinliği çerçevesinde binlerce kişi, Genç Caddesi Ulu Camii önünde toplandı. Ellerinde Filistin bayraklarıyla yürüyüşe geçen yaklaşık 15 bin kişi, 6 kilometre boyunca yürüyerek kent parka vardı. Burada toplanan kalabalık Filistin ve Gazze’de hayatını kaybedenler için namaz kıldı. Ardından basın açıklaması düzenlendi. Gazze’ye destek yürüyüşüne katılan Hamas yetkililerinden Talal Nassar, “İşgal ile aramızdaki bu mücadelenin özetini bir nesil mücadelesi olarak belirtmemiz gerekir. Nasıl ki Selahaddin Eyyübi Filistin’i özgürleştirirken bir özgürlük nesli yetiştirilirken bugün bize de düşen bu nesli yetiştirmektir. Şeyh Ahmed Yasin bugün özgürlüğe katılan bu mücahitleri bu özgür ruhla tamamıyla Kur’an-ı Kerim ile alakası iyi olan Hz. Peygamber’i sünnetine bağlı bir şekilde yetiştirdi. O yüzden hepiniz görünüyorsunuz, cihat meydanında tüm sıkıntılara rağmen Allah’a hamd eksik olmuyor. Ve onlar bu şekilde Ahmedi Yasin’in yetiştirmiş bir nesil olarak bunları gösteriyorlar. O zaman bizim de Selahaddin’in yetiştirdiği gibi bir nesil yetiştirmemiz lazım. Çünkü bizimle işgal güçleri arasındaki terör devleti arasındaki savaş aslında bir nesil savaşıdır. Kendi neslimizi İslam dünyasında devam eden bu tür hareketleri işgalleri ortadan kaldıracak bir nesli yetiştirmekle sağlayabiliriz” dedi. Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Reşat Çınar, “Bugün burada Gazze için çok büyük bir yürüyüş oldu. Yaklaşık 15-20 bin gibi bir katılım oldu. Biz de Bingöl’den Gazze’ye selamlarımızı göndermiş olduk. Dualarımızı göndermiş olduk. Tabii ki de bu belki de yeterli değildir ama biz de elimizden geldiğince en iyi şekilde yapmaya çalıştık” şeklinde konuştu. Etkinlik yarın sabah namazına kadar devam edecek. Gece boyunca vatandaşlar parkta çadırlar kurarak Filistin ve Gazze’ye destek olacak.
Arı Ürünleri Tanıtım Ofisinde hem Bingöl balının satışı yapılıyor hem de yöresel kahvaltı imkanı sunuluyor
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:20 Arı Ürünleri Tanıtım Ofisinde hem Bingöl balının satışı yapılıyor hem de yöresel kahvaltı imkanı sunuluyor Bingöl Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Arı Ürünleri Tanıtım Ofisinde hem Bingöl balının satışları yapılıyor hem de vatandaşlara yöresel kahvaltı imkanı sunuluyor. Bingöl Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla açılışı yapılan Arı Ürünleri Tanıtım Ofisi, vatandaşlara arı ve arı ürünlerinin satışının yanında kahvaltı imkanı da sunuyor. Üniversiteye bağlı olarak faaliyetlerini yürüten tanıtım ofisinde bal, polen, propolis gibi ürünler kaliteli ve hijyenik bir şekilde vatandaşlara satışı yapılıyor. Tanıtım ofisinin yanında açılan kafetarya da ise yöresel kahvaltı çeşitlerinde vatandaşlar yararlanabiliyor. Arı ürünleriyle ilgili yapılan projelerin bir çıktısı olarak bu alanı hizmete sunduklarını belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi bölgesel kalkınma ve misyon farklılaşması alanında pilot üniversite. Tarım havza, tarım havzanın altında da arı ve arı ürünleri. İçinde bulunduğumuz alan aslında bu projenin bir çıktısı çünkü projeyle ilgili yaptığımız çalışmalarının biraz da görünen yüzünün olması lazım. Akademik çalışmalar yapılıyor, yayınlar yapılıyor bunların yanında da bir de bölgesel kalkınmaya yansımalarının yapılması gerekiyordu bundan dolayı da bir arı kompleksi oluşturuldu, atölyesi dahil her şey var orada” dedi. Tanıtım ofisinde üniversiteye ait ürünlerin yer aldığını belirten Rektör Çapak, “Bu yaptığımız çalışmalar neticesinde arılardan elde ettiğimiz ürünleri sergileyebileceğimiz bir alana da ihtiyacımız vardı, projemizin bir çıktısı olarak. Onun için Bingöl-Elazığ yol kenarında bir alan oluşturmuş olduk. Küçük bir alan ama işlevsel bir alan. Yoldan geçenlerin istirahat edebileceği bir alan. 50 metrekare bir alan içerisinde Bingöl Üniversite’mizin ürünleri var. Arı ve arı ürünleri var. Bal, polen, propolis gibi ürünlerimiz var. Bu ürünleri burada sergiliyoruz. Bunların türevleri var, 4 marka var üniversitenin. Bunların hepsini burada bulmak mümkün. Bir de bunun yanında kafetarya ortamı oluşturduk. Öğleye kadar yine Bingöl’ün yöresel ürünlerinden oluşan bir kahvaltı var. Dileyenlerin üniversite içinden, dışından, yolcuların istifade edebileceği bir alan” şeklinde konuştu. Bingöl-Elazığ karayolu Asri Mezarlığı karşısında bulunan alan haftanın her günü vatandaşlara hizmet veriyor.
Arı Ürünleri Tanıtım Ofisinde hem Bingöl balının satışı yapılıyor hem de yöresel kahvaltı imkanı sunuluyor
29 Mayıs 2024 Çarşamba - 13:59 Arı Ürünleri Tanıtım Ofisinde hem Bingöl balının satışı yapılıyor hem de yöresel kahvaltı imkanı sunuluyor Bingöl Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Arı Ürünleri Tanıtım Ofisinde hem Bingöl balının satışları yapılıyor hem de vatandaşlara yöresel kahvaltı imkanı sunuluyor. Bingöl Üniversitesi bünyesinde geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla açılışı yapılan Arı Ürünleri Tanıtım Ofisi, vatandaşlara arı ve arı ürünlerinin satışının yanında kahvaltı imkanı da sunuyor. Üniversiteye bağlı olarak faaliyetlerini yürüten tanıtım ofisinde bal, polen, propolis gibi ürünler kaliteli ve hijyenik bir şekilde vatandaşlara satışı yapılıyor. Tanıtım ofisinin yanında açılan kafetarya da ise yöresel kahvaltı çeşitlerinde vatandaşlar yararlanabiliyor. Arı ürünleriyle ilgili yapılan projelerin bir çıktısı olarak bu alanı hizmete sunduklarını belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi bölgesel kalkınma ve misyon farklılaşması alanında pilot üniversite. Tarım havza, tarım havzanın altında da arı ve arı ürünleri. İçinde bulunduğumuz alan aslında bu projenin bir çıktısı çünkü projeyle ilgili yaptığımız çalışmalarının biraz da görünen yüzünün olması lazım. Akademik çalışmalar yapılıyor, yayınlar yapılıyor bunların yanında da bir de bölgesel kalkınmaya yansımalarının yapılması gerekiyordu bundan dolayı da bir arı kompleksi oluşturuldu, atölyesi dahil her şey var orada” dedi. Tanıtım ofisinde üniversiteye ait ürünlerin yer aldığını belirten Rektör Çapak, “Bu yaptığımız çalışmalar neticesinde arılardan elde ettiğimiz ürünleri sergileyebileceğimiz bir alana da ihtiyacımız vardı, projemizin bir çıktısı olarak. Onun için Bingöl-Elazığ yol kenarında bir alan oluşturmuş olduk. Küçük bir alan ama işlevsel bir alan. Yoldan geçenlerin istirahat edebileceği bir alan. 50 metrekare bir alan içerisinde Bingöl Üniversite’mizin ürünleri var. Arı ve arı ürünleri var. Bal, polen, propolis gibi ürünlerimiz var. Bu ürünleri burada sergiliyoruz. Bunların türevleri var, 4 marka var üniversitenin. Bunların hepsini burada bulmak mümkün. Bir de bunun yanında kafetarya ortamı oluşturduk. Öğleye kadar yine Bingöl’ün yöresel ürünlerinden oluşan bir kahvaltı var. Dileyenlerin üniversite içinden, dışından, yolcuların istifade edebileceği bir alan” şeklinde konuştu. Bingöl-Elazığ karayolu Asri Mezarlığı karşısında bulunan alan haftanın her günü vatandaşlara hizmet veriyor. (MAÇ-YRT
12 Bingölspor, 2 aylık satışların gelirini Gazze’ye bağışlama kararı aldı
28 Mayıs 2024 Salı - 16:16 12 Bingölspor, 2 aylık satışların gelirini Gazze’ye bağışlama kararı aldı 12 Bingölspor Yönetimi, Bingöl Store’nun 2 aylık tüm satış gelirlerinin Gazze’ye bağışlanacağını açıkladı. 12 Bingölspor Yönetimi, Filistin ve Gazze’ye destek çağrısında bulundu. Yönetim tarafından yapılan açıklamada, “Bildiğiniz gibi İsrail savaş uçakları 26 Mayıs tarihinde Gazze şeridinin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş, çadır kentlerde yaşamlarını sürdüren sivil Filistin halkına karşı eşi benzeri görülmemiş bir katliam gerçekleştirmiştir. Yüzlerce masum çocuğun, kadının ve yaşlının uykularındayken böyle bir vahşete uğraması kalplerimizde derin bir yara açmıştır. Filistin’de yaşayan ailelerin her gün karşı karşıya kaldığı zorlukları bir an olsun düşünürsek, çatışmaların ortasında büyüyen çocuklar, sağlık hizmetlerine erişim sağlayamayan hastalar, yeterli gıdaya ulaşamayan aileler. Bu zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Filistin halkı bizim desteğimize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır. İsrail devletinin yapmış olduğu adeta bu soykırım sebebi ile Filistin’deki kardeşlerimiz, zorlu yaşam koşulları altında mücadele ederken, sevdiklerini kaybediyor ve temel insan haklarından mahrum kalıyorlar. Bu zorlu süreçte onlara destek olmak, elimizden geleni yapmak bizim için kaçınılmazdır. Unutmayalım ki insani yardım sadece maddi destekle sınırlı değildir. Aynı zamanda zulme uğrayanların sesini duyurmak, onların haklarını savunmak ve yaşadıkları zorlukları dünya kamuoyuna aktarmak da bizim sorumluluğumuzdur. Bu anlamda Bingölspor olarak öncelikle Bingöl Store’un 2 aylık tüm satışlarının Gazze’ye bağışlanacağını, bu vesileyle de tüm halkımızın kulübümüzün ürünlerini alarak desteklerini göstermelerini bekliyoruz. Kulüp yönetimi olarak da bundan sonraki süreçte elimizden gelen her türlü maddi manevi yardımın tarafımızca yapılacağını belirtir, 1 Haziran Cumartesi günü saat 15.00’te Ulucami önünden Kentpark’a yapılacak Gazze yürüyüşüne de kulüp olarak katılacağımızı bildirerek, tüm Bingöl halkını ve taraftarlarımızı bu onurlu yürüyüşe katılmaya davet ediyoruz” denildi.