Yerel Haberler
Bolu
10 Mart 2026 Salı - 11:00 ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit: "Dosta güven, düşmana korku verecek önemli ürünlerimiz var" ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Yiğit, ROKETSAN’ın üretim ve tasarımlarının her geçen gün devam ettiğini belirterek, "Bizim de sürpriz etkisi oluşturacak ve dosta güven, düşmana korku verecek önemli ürünlerimiz var" dedi. ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkan Prof. Dr. Faruk Yiğit, kurumun yürüttüğü faaliyetlere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin roket ve füze teknolojilerinde dünya standartlarında üretim yaptığını belirten Prof. Dr. Faruk Yiğit, kamuoyunun henüz bilmediği sürpriz projelere imza attıklarını söyleyerek, vatandaşları yeni ürünlerle tanışmak üzere SAHA Expo’ya davet etti. "Bizim kamuoyuna açıkladığımız ve açıklayamadığımız ürünlerimiz var" Çeşitli etkinliklerle yeni ürünlerin lansmanının yapılacağını aktaran Yiğit, kamuoyuna açıkladıkları ürünlerin yanı sıra açıklamadıkları projelerin de bulunduğuna dikkati çekti. Yaklaşan fuar takvimine de değinen Yiğit, "Tabii ROKETSAN üretimlerine ve tasarımına her geçen gün devam ediyor. Bizim kamuoyuna açıkladığımız ve açıklayamadığımız ürünlerimiz var. Elbette her etkinlikte yeni ürünlerin lansmanı olacaktır. Önümüzde SAHA EXPO sergisi olacak, orada büyük bir ihtimalle bütün vatandaşlarımız ROKETSAN’ın yeni ürünleriyle de tanışma imkanı bulacaktır" dedi. "Savunma sanayi ürünlerinin en önemli etkinliği caydırıcı olması" Savunma sanayisi ürünlerindeki en önemli unsurun "caydırıcılık" olduğunu belirten Prof. Dr. Yiğit, "ROKETSAN, dünya standartlarında üretim yapan bir şirket. Çok hızlı büyüyen bir şirket ve bizim ürünlerimiz pek çok ülkede talep gören ve ihracatını yaptığımız ürünler. Dolayısıyla biz roket ve füze teknolojilerinde dünyanın gerisinde değiliz. Savunma sanayi ürünlerinin en önemli etkinliği caydırıcı olması. Caydırıcılığın da birinci olmazsa olmazı bilinmezlik. Bizim de sürpriz etkisi oluşturacak ve dosta güven, düşmana korku verecek önemli ürünlerimiz var. Bunları da üretmeye devam ediyoruz. Envanterde olanlarımız var, envantere girmek üzere olanlar var, üzerinde çalıştığımız projeler de var ve bu devam edecek" ifadelerini kullandı.
Ünlü isimler Bolu’ya hayran kaldı
20 Nisan 2025 Pazar - 14:16 Ünlü isimler Bolu’ya hayran kaldı Bolu’da bazı etkinliklere katılmak için gelen ünlü isimler Bolu’ya hayran kaldı. İnsanların çoğunun dünya güzelliklerini göremeden hayatını kaybettiklerini söyleyen Güven Kıraç, "Hiç kimse hiçbir yeri görmeden ölüyor" dedi. Bazı etkinliklere katılmak için gelen Türkiye’nin sevilen oyuncuları, Bolu’nun eşsiz doğasına hayran kaldı. Usta isimler Bolu’dan övgüyle bahsetti. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Levent Ülgen, Güven Kıraç, Nazife Aksoy ve Bekir Aksoy gibi tiyatro ve sinemanın usta isimleri, doğanın sanatla buluştuğu Bolu’da bulunmanın kendileri için büyük bir ilham kaynağı olduğunu dile getirdi. "Bolu başlı başına bir turizm cenneti" Bolu’nun turizm cenneti olduğunu dile getiren Levent Ülgen, "Gerçekten bir cennet etrafı, kasabanın içi. Çok keyifli. Göller bölgesi ayrı bir güzellik. Ben bayağı kamp yaptım. Zaten Bolu başlı başına bir turizm cenneti" ifadelerini kullandı. "Hiç kimse hiçbir yeri görmeden ölüyor" İnsanların çoğunun dünya güzelliklerini göremeden hayatını kaybettiklerini söyleyen Güven Kıraç, "Gezmek, dünyadaki en güzel işlerden bir tanesi. Bence insanlar gerçekten sadece gezmek için para kazansalar, hiç başka dertleri olmasa. Çünkü çok üzüldüğüm bir konudur bu benim. Yeri gelmişken söyleyeyim: Hiç kimse hiçbir yeri görmeden ölüyor. Biraz şanslı olanlar 10 ülke, 5 ülke, 20 ülke, çok şanslıysan 50 ülke görüyor. Onun dışında ama kimse, yani denizi görmeden ölenler var diyoruz ya. Yani hiç, daha denizi görmemiş. Kırsal bir yerde büyümüş. Ama aslında dünya çok güzel. Dünya bir sürü nimetlerle dolu. Yani dağlar, ovalar, göller, inanılmaz dünyanın nimetleri saymakla bitmez. Ve bunların çok azını görerek, bu hayattan geçiyoruz" ifadelerine yer verdi. "Bolu’nun önemini zaten anlatmaya gerek yok" Bolu’nun önemine değinen Bekir Aksoy, "Daha önce yemek programı yapmıştım. Bolu Mengen’de bir çekim yapmıştım. Gerçekten tabii. Yani çok önemli. Bu anlamda, gastronomi anlamında zaten eskiden biliyorsunuz, buradan geçerken, Ankara’ya gidilirken Bolu’da durulurdu. Yemek yenirdi. Bolu’nun önemini zaten anlatmaya gerek yok. Gerçekten, hem kayak merkezi, gastronomi merkezi, aynı zamanda Bolu insanı da farklı. Hem çok sıcak, çok samimi" dedi.
Bolu’da ormanlar küllerinden doğacak: 5 milyondan fazla fidan toprakla buluşacak
19 Nisan 2025 Cumartesi - 14:44 Bolu’da ormanlar küllerinden doğacak: 5 milyondan fazla fidan toprakla buluşacak Bolu’nun Göynük ve Gerede ilçelerinde geçtiğimiz yıl meydana gelen orman yangınlarında zarar gören binlerce hektarlık alanın yeniden ağaçlandırılması için hummalı çalışma yürütülüyor. Ekipler, 2026 yılına kadar toplam 5 milyon 350 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyor. Göynük ilçesi Bekirfakılar köyü kırsalında 15 Ağustos tarihinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak 3 bin 315 hektarlık ormanlık alanı küle çeviren yangının ardından bölgedeki tahribatın giderilmesi için çalışma başlatıldı. Hasar tespit sürecinin tamamlanmasının ardından yanan ağaçların sahadan çıkarılmasıyla birlikte ağaçlandırma faaliyetleri de hız kazandı. İlk olarak 11 Kasım’da 8 hektarlık alanda fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu yılın Nisan ayında 100 hektara karaçam tohumu ekildi. Sonbahar aylarında ise bin hektarlık bölümde dikim yapılması planlanıyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün planlamasına göre, Göynük’teki tüm yanık alanlar 2026 yılına kadar kademeli şekilde yeniden yeşillendirilecek. Bölgede toplam 4 milyon 900 bin fidanın toprakla buluşturulması bekleniyor. Gerede ilçesini etkileyen bir diğer büyük yangın ise 21 Ağustos’ta Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi sınırlarında başlayarak Gerede’ye kadar ilerlemişti. 22 saat süren mücadele sonunda söndürülen yangında 844 hektarlık alan zarar gördü. Bu alanın da bu yıl içerisinde ağaçlandırılması için hazırlıklar başladı. Gerede’deki yanık sahaya 450 bin fidan dikilerek bölgenin eski haline dönmesi sağlanacak. Ekipler, her 2 bölgede de toprak işlemeden fidan dikimine kadar tüm süreci titizlikle yürütüyor.
Bolu turizmi çökme noktasına geldi: Tüm kurumlar harekete geçti
18 Nisan 2025 Cuma - 10:53 Bolu turizmi çökme noktasına geldi: Tüm kurumlar harekete geçti Kartalkaya Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciası, Bolu’da turizm sektörünü bitme noktasına getirdi. Geçmiş Ramazan Bayramlarında doluluk oranları yüzde 90’larda olan otellerin, bu bayram yüzde 15’lere düşmesi kurumları harekete geçirdi. Tüm kurumların katılımıyla turizm çalıştayı düzenlendi. Bolu’nun en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Kartalkaya’da, 21 Ocak tarihinde Grand Kartal Otel’de çıkan ve 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangının ardından, kentte turizm sektörü adeta çöktü. Bölgedeki turizm faaliyetlerinde ciddi bir gerileme yaşanması üzerine bir turizm çalıştayı düzenlendi. Çalıştaya, Bolu Vali Yardımcısı Remzi Oğuz Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TSO Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Resul Deveci ve otel işletmecileri katıldı. Yılda yaklaşık 2 milyon turisti ağırlayan, 10 bin yatak kapasitesine sahip ve 7 bin kişiye istihdam sağlayan Bolu’da, yangın sonrası otel doluluk oranlarının yüzde 90 seviyelerinden yüzde 15’e kadar gerilediği belirtildi. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yapılan çalışma kapsamında, 200 otelde anket gerçekleştirildi. Anket sonuçlarından elde edilen 9 başlık, sektör temsilcilerinin ortak gündemi haline getirildi. "Yüzde 90 doluluk oranlarından yüzde 15’lere geriledik" Açılış konuşmasını yapan BTSO Başkanı Abdullah Alemdar, "Bolu 2 milyon turist ağırlayan bir kent. 10 bin yatak kapasitesiyle 7 bin kişiyi istihdam eden turizm sektörü Bolu ticaretinin yaklaşık yüzde 25’ini karşılıyor. Tabii ki yangından sonra Bolu’nun adının bu şekilde anılması, bir yanlışın bütün sektöre, bütün Bolu’ya cezalandırır şekilde gelmesine karşıyız. Biz en son Ramazan Bayramı’nda yüzde 90 doluluk oranlarından yüzde 15’lere geriledik. Konunun ne kadar acil ve ivedi olduğunu düşünerek bu toplantıyı düzenleme kararı aldık" dedi. "Zaman kazanmamız gerekiyor" Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın eksikler ve yapılması gerekenler konusunda 1 yıllık bir süre tanımasını önererek, "Bu konuda biraz zaman kazanmamız gerekiyor. Benim önerim, Turizm Bakanlığı konaklama yerleriyle ilgili riskleri tespit ederek, master planı hazırlamak için 1 yıl izin verirse bu süre içerisinde eksiklerimizi gidererek yürüyen süreçleri durdurabiliriz" diye konuştu.