Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bolu
Öğrenciler çoksesli koroda yeteneklerini keşfediyor
07 Mayıs 2026 Perşembe - 10:30:34
Bolu’da 47 ortaokul öğrencisi, müzik aleti ve dış ses kullanmadan sadece kendi seslerini kullandığı bir çoksesli koro oluşturdu. 3 yıldır aralıksız çalışmalarına devam eden çok sesli koro ekibi, Türkiye genelindeki birçok yarışmadan ödüllerle döndü. Bolu 100. Yıl Ortaokulu’nda müziğe gönül veren 47 öğrenciden oluşan çoksesli koro ekibi, başarılarıyla okulunu temsil ediyor. Koroda, ekipman ve dış ses kullanmayan öğrenciler yeteneklerini gösteriyor. ‘Harmoni 100’ adıyla çalışmalarını sürdüren koro, katıldığı yarışmalarda elde ettiği derecelerle okuluna ödüller kazandırmaya devam ediyor. Okulun müzik öğretmeni ve koro şefi Ceyda Bakkalbaşı öncülüğünde yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösteren koro, öğrencilerin müzikal yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlıyor. ‘Harmoni 100’ korosu, önümüzdeki günlerde İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek çoksesli çocuk korosu yarışmalarına katılmaya hazırlanıyor. Koroda yer alan öğrenciler, bu çalışmalar sayesinde müziğe olan ilgilerinin arttığını ifade etti. "Türkiye’de çok sesliliğe doğru bir evrimleşme var" Ülke genelinde yaş fark etmeksizin tüm insanların korolara dahil olmak istediğini belirten müzik öğretmeni Ceyda Bakkalbaşı, "5 yıldır okulda görev yapıyorum. Son 3 yıldır da okulumuzda koro faaliyetleri yürütmekteyiz. Koronun adı ‘Harmoni 100’, okulumuzda 100. Yıl isminin olması nedeniyle öğrencilerimizle beraber böyle bir isim belirledik. 3 yıldır Bolu 100. Yıl Ortaokulu olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Elimizden geldiğince yurt içinde yapılan festivallere katılım sağlamaya çalışıyoruz. Bu sene 11’incisi düzenlenen Sansev Uluslararası İstanbul Çoksesli Korolar Festivali’nde 7 Mayıs Perşembe günü sahnede olacağız. Türkiye Korolar Şenliği, bu sene 26’ncısı düzenleniyor. Türkiye’de çok sesliliğe doğru bir evrimleşme var. Bir hareket var. İnsanlar koroya katılmak istiyor" dedi. "Koro benim stres atma sebebim oldu" Koronun stres attırdığını aktaran 6. sınıf öğrencisi Işıl Kılıç, "Ben ilkokuldayken müzikle çok ilgilenmezdim. Öğretmenim bize çalgı çalmayı öğretmeye çalışırdı ama ben çok uğraşmazdım. Ortaokula başladığımdan beri Ceyda hocam sayesinde koroyu ve müziği çok sevmeye başladım. Bundan sonra hayatımı müziğe göre şekillendirmek istiyorum. Beyin cerrahı olmak istiyorum ama müziği bırakmak istemiyorum. Notlarıma çok takılan bir insandım, koro benim stres atma sebebim oldu" şeklinde konuştu. "Ben de Ceyda hocam gibi müzik öğretmeni olmak istiyorum" Müziğin hayatını etkilediğini ve müziğe karşı ilgi duymaya başladığını ifade eden 8. Sınıf öğrencisi Sümeyye Sevgili, "Ben iki yıldır koroya geliyorum. Müzik hayatımı daha çok etkiledi. Koronun hayatıma daha iyi bir yönü oldu. Müzikle daha çok iç içe oldum. Lisede güzel sanatlara geçmeme etki edecek. Daha sonra da müzikle ilgilenmeyi düşünüyorum. Ben de Ceyda hocam gibi müzik öğretmeni olmak istiyorum" diye konuştu.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 10:23
Öğrenciler çoksesli koroda yeteneklerini keşfediyor
Bolu’da 47 ortaokul öğrencisi, müzik aleti ve dış ses kullanmadan sadece kendi seslerini kullandığı bir çoksesli koro oluşturdu. 3 yıldır aralıksız çalışmalarına devam eden çok sesli koro ekibi, Türkiye genelindeki birçok yarışmadan ödüllerle döndü. Bolu 100. Yıl Ortaokulu’nda müziğe gönül veren 47 öğrenciden oluşan çoksesli koro ekibi, başarılarıyla okulunu temsil ediyor. Koroda, Ekipman ve dış ses kullanmayan öğrenciler yeteneklerini gösteriyor. ‘Harmoni 100’ adıyla çalışmalarını sürdüren koro, katıldığı yarışmalarda elde ettiği derecelerle okuluna ödüller kazandırmaya devam ediyor. Okulun müzik öğretmeni ve koro şefi Ceyda Bakkalbaşı öncülüğünde yaklaşık 3 yıldır faaliyet gösteren koro, öğrencilerin müzikal yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlıyor. ‘Harmoni 100’ korosu, önümüzdeki günlerde İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek çoksesli çocuk korosu yarışmalarına katılmaya hazırlanıyor. Koroda yer alan öğrenciler, bu çalışmalar sayesinde müziğe olan ilgilerinin arttığını ifade etti. "Türkiye’de çok sesliliğe doğru bir evrimleşme var" Ülke genelinde yaş fark etmeksizin tüm insanların korolara dahil olmak istediğini belirten müzik öğretmeni Ceyda Bakkalbaşı, "5 yıldır okulda görev yapıyorum. Son 3 yıldır da okulumuzda koro faaliyetleri yürütmekteyiz. Koronun adı ‘Harmoni 100’, okulumuzda 100. Yıl isminin olması nedeniyle öğrencilerimizle beraber böyle bir isim belirledik. 3 yıldır Bolu 100. Yıl Ortaokulu olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Elimizden geldiğince yurt içinde yapılan festivallere katılım sağlamaya çalışıyoruz. Bu sene 11’incisi düzenlenen Sansev Uluslararası İstanbul Çoksesli Korolar Festivali’nde 7 Mayıs Perşembe günü sahnede olacağız. Türkiye Korolar Şenliği, bu sene 26’ncısı düzenleniyor. 6 Nisan Cumartesi günü de Ankara’da sahnede olacağız. Türkiye’de çok sesliliğe doğru bir evrimleşme var. Bir hareket var. İnsanlar artık koroya yetişkinler de dahil olmak üzere koroya katılmak istiyor" dedi. "Koro benim stres atma sebebim oldu" Koronun stres attırdığını aktaran 6. sınıf öğrencisi Işıl Kılıç, "Ben ilkokuldayken müzikle çok ilgilenmezdim. Öğretmenim bize çalgı çalmayı falan öğretmeye çalışırdı ama ben çok uğraşmazdım. Ortaokula başladığımdan beri Ceyda hocam sayesinde koroyu ve müziği çok sevmeye başladım. Bundan sonra hayatımı müziğe göre şekillendirmek istiyorum. Beyin cerrahı olmak istiyorum ama müziği bırakmak istemiyorum. Notlarıma çok takılan bir insandım, koro benim stres atma sebebim oldu" şeklinde konuştu. "Ben de Ceyda hocam gibi müzik öğretmeni olmak istiyorum" Müziğin hayatını etkilediğini ve müziğe karşı ilgi duymaya başladığını ifade eden 8. Sınıf öğrencisi Sümeyye Sevgili, "Ben iki yıldır koroya geliyorum. Müzik hayatımı daha çok etkiledi. Koronun hayatıma daha iyi bir yönü oldu. Müzikle daha çok iç içe oldum. Lisede güzel sanatlara geçmeme etki edecek. Daha sonra da müzikle ilgilenmeyi düşünüyorum. Ben de Ceyda hocam gibi müzik öğretmeni olmak istiyorum" diye konuştu.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 21:25
Boşanma aşamasındaki eşinin evine tabancayla ateş açtı
Bolu’da boşanma aşamasındaki eşinin ikametine gelen şahıs, tabancayla 2 el ateş ederek kayıplara karıştı. Polis ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 17:30
Tanju Özcan’ın şantaj davasında ifadesi ortaya çıktı: "Eşime karşı bir özür borcum vardır"
İçişleri Bakanlığı tarafından Bolu Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve farklı bir dosyadan tutuklu bulunan Tanju Özcan’ın hem müşteki hem de sanık sıfatıyla yargılandığı şantaj davasındaki ifadesi ortaya çıktı. Basına kapalı gerçekleştirilen ikinci celsede SEGBİS aracılığıyla savunma yapan Özcan, hakkındaki suçlamaları reddederek, "Müşteki ile aramda 2024 yılından bu yana birkaç defa mesajlaşmalar gerçekleşmiştir. Mesajlaşmalarda TCK’ya aykırı bir suç yoktur ancak eşime karşı bir özür borcum vardır" dedi. Geçtiğimiz şubat ayında Tanju Özcan’ın Mehmet Eren Akgüney hakkında şantaj iddiasıyla bulunduğu suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada 13 sayfalık iddianame, Bolu 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 28 Şubat’ta Akgüney gözaltına alınıp tutuklanırken, Tanju Özcan da farklı bir dosya olan "icbar suretiyle irtikap" kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hazırlanan iddianamede, Özcan’ın belediye personeli Öznur Ç.’ye gönderdiği mesajların kadının eski sevgilisi Mehmet Eren Akgüney’in eline geçtiği; Akgüney’in bu mesajlar karşılığında Özcan’dan 20 milyon lira, lüks otomobil ve oto yıkama tesisi talep ettiği belirtildi. Şantaja aracılık ettikleri iddiasıyla Boluspor Kulüp Başkanı Erdal Bayrak ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ekrem Serin de dosyada yer aldı. Aynı dosyada Öznur Ç.’ye yönelik eylemleri ve makam odasındaki sözleri nedeniyle Tanju Özcan’ın da "şantaj" suçundan 3 yıla kadar hapsi isteniyor. Duruşma basına kapalı gerçekleşti Bolu 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gizlilik kararı olmamasına rağmen hakimin talimatıyla basına kapalı görülen davanın ikinci duruşmasında Tanju Özcan’ın verdiği ifade ortaya çıktı. Farklı bir dosyadan tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılan Özcan, savunmasında kendisine yönelik ortaya atılan iddiaları siyasi kumpas olarak değerlendirirken, Öznur Ç. ile mesajlaşmalarının yapay zeka ile üretildiğini öne sürdü. Tanju Özcan, yaşanan durumlardan dolayı eşine özür borçlu oluğunu da ifade etti. "Dünyada ilk kez yaşanan hukuki süreç" Sürecin başında şantaj suçlamasıyla bizzat kendisinin suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Özcan, "Şu ana kadar şantaj suçundan suç duyurusunda bulunan müştekinin, aynı soruşturma kapsamında aynı suçlama ile sanık pozisyonuna düştüğü ilk kez görülmüştür. Tarafıma yöneltilen şantaj suçlamasını kesinlikle kabul etmiyorum. Böyle bir suçu işleyen birinin aynı suçlama ile başkaları hakkında şikayette bulunması hayatın olağan akışına aykırıdır. İddianameye bakarak hakkımda dava açılmasına sebep olan konu, Öznur’un ’Seni Eren’e karşı korumam için bundan sonra benimle birlikte olmak zorundasın’ şeklindeki beyanıdır. Buradaki isnat açık bir iftiradır" dedi. "Siyasi hasmımın telkiniyle iftira attı, şoförümün nikahı iptal oldu" İlk duruşmada Öznur Ç.’nin verdiği ifadesinde, "Narven Termal Kasaba’ya beni Tanju Özcan’ın şoförü götürdü. Orada alkol alırken Tanju Özcan’la birlikte olduk. Birlikte olduğumuz esnada yanımızda şoförü de vardı ve bizi izledi" sözlerine ilişkin konuşan Özcan, "Mazeretim sebebiyle katılamadığım geçen duruşmada Öznur, vekilliğini üstlenmiş rakip partinin ilçe başkanı olan siyasi hasmımın telkinleri ile ifadesine iğrenç iftiralar eklemiştir. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Öznur’un iftiraları sonucunda şoförümün mayıs ayında yapılacak nikahı bu çirkin iftira yüzünden iptal edilmiştir. İddiaları ile bir yuva kurulmasını engelleyen Öznur Ç. ve böyle bir ifadeyi vermesi için kendisini ikna edenleri Allah’a havale ediyorum" diye konuştu. "Araştırılan şantaj değil, evlilik birliğime sadakatim" Sızdırılan mesajların itibar suikastı amacıyla kullanıldığını savunan Özcan, şöyle devam etti: "Bu davanın açılmasını birileri istedi. Çünkü burada amaç cezalandırılmam değil, mesaj içerikleri marifetiyle yıllarca emek vererek elde ettiğim konumun yerle bir edilmesiydi. Savcılık tarafından evlilik birliğime sadakat görevimi yerine getirip getirmediğim araştırılmıştır. Müşteki ile aramda 2024 yılından bu yana birkaç defa mesajlaşmalar gerçekleşmiştir ancak yine de benim konumumdaki birinin müştekiye mesaj göndermesi doğru bir davranış olmamıştır. Mesajlaşmalarda TCK’ya aykırı bir suç yoktur ancak eşime karşı bir özür borcum vardır" diye konuştu. "TCK’da ahmaklık suçu varsa cezalandırılmayı kabul ediyorum" Süreç içerisinde Adalet Bakanı Akın Gürlek’i arayıp durumu anlattığını belirten Özcan, "Hak etmediğim bir şekilde bu sözde mesaj kayıtları ve ifadeler ulusal basına servis edilerek ciğeri beş para etmez insanların ağzına sakız olmuştur. Eylemime uyan suç şantaj olmamakla birlikte eğer TCK’da ahmaklığın suç olduğunu tanımlayan bir suç var ise bu suçtan cezalandırılmamı isabetli görüyorum. Bu süreçte bir hata daha yaptım. Sanıklar hakkındaki şikayetimden sonra bazı arkadaşlarımın telkinleri ile Adalet Bakanı Akın Gürlek’i aradım. Süreci sayın bakana kısaca özetledim. Kendi sürecim hakkında torpil talep etmedim. Ancak bu yaptığımın çok büyük bir hata olduğunu, adeta güdülmek istenen kuzu gibi kendimi teslim ettiğim sonucuna vardım. İrtikap suçundan dolayı tutuklanmamdan beklenilen itibar kaybı gerçekleşmediği için bu şantaj davası açılmıştır" şeklinde konuştu. "Yapay zeka kullanıldı" Hakkındaki iddiaları reddederek beraatını talep eden Özcan, "Sanıklar hakkında şikayetçi olduğum için pişmanım. Beni bu süreçten zararlı çıkacağım konusunda uyarmışlardı. Sanıkları tebrik ediyorum, zira Türkiye’nin mevcut hukuk düzenini benden daha iyi anladıklarını gördüm. Gelinen noktada şikayet etmek yerine pazarlık ederek şantajın gereğini yerine getirmemiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Müşteki Öznur ile aramızda geçtiği iddia edilen mesaj kayıtlarının yapay zeka veya başkaca bir yöntem ile yapıldığını düşünüyorum. Tarafıma gelen aramalar Gürcistan numarası üzerinden yapılıyordu. Suçsuzum ve beraatımı talep ediyorum" dedi.
06 Nisan 2025 Pazar - 22:18
Bakan Uraloğlu, Bolu Dağı Bakım ve İşletme Şefliği’ni ziyaret etti
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Bakım ve İşletme Şefliği’ni ziyaret etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin en yoğun geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı’ndaki Bolu Dağı Bakım ve İşletme Şefliği’ni ziyaret etti. Bakan Uraloğlu, Bolu Tünel Merkezi’nde anlık olarak bayram tatili dönüşünde olan sürücülerin trafik akışlarını takip etti. Tünelde ve karayollarında yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden de bilgi alan Uraloğlu, trafik güvenliğini artırmak için talimatlar verdi. Bakan Uraloğlu, 7/24 görevi başında çalışan Karayolları görevlilerine teşekkür ederek, işletme şefliğinden ayrıldı.
06 Nisan 2025 Pazar - 14:42
Bayram tatilinin son gününde doğanın tadını çıkardılar: "Aynı resimlerdeki gibi kartpostallık"
Ramazan Bayramı tatilinin son gününde Bolu’nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda tatilciler doğayla iç içe vakit geçirdi. "Bolu’nun incisi" olarak tabir edilen kent merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Gölcük Tabiat Parkı, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son gününde ziyaretçilerini ağırladı. Tatilcilerin bayram tatili boyunca yoğun ilgi gösterdiği Gölcük Tabiat Parkı, tatilin son gününde tatilcilerle doldu. Tabiat parkında turistler doğayla baş başa keyifli anlar yaşadı. Muhteşem manzara karşısında ziyaretçiler fotoğraf çektirerek manzaranın tadını çıkardı. İstanbul’dan gelen Semih Yakupçebioğlu, "Çok beğendim, çok güzel. Hem doğasıyla hem de temizliğiyle harika bir yer. İmkanı olan herkes gelsin, görsün burayı. Bu doğa harikası kaçırılmaz, betonarmelerden çıkalım" dedi. Ailesiyle birlikte ilk kez Gölcük Tabiat Parkı’na gelen Adem Yakupçebioğlu ise, "Çok güzel buldum burayı. Aynı resimlerdeki gibi kartpostallık. Doğayla iç içe güzel" diye konuştu.
06 Nisan 2025 Pazar - 13:37
Bolu otogarında bayram dönüşü denetimi
Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde polis ekipleri tarafından yolcu ve sürücülere yönelik bilgilendirme ve denetim çalışması gerçekleştirdi. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son gününde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini sürdürüyor. Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yapılan uygulamada polis ekipleri, otobüsleri tek tek kontrol ederek sürücülere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Yolcular da emniyet kemeri kullanımı konusunda bilgilendirildi. Denetimlerin yanı sıra, otobüslerin içine giren ekipler bilgilendirme yaptı. Terminalde bulunan vatandaşlara da megafonla anonslar yapılarak, dikkatli ve güvenli yolculuk konusunda uyarılarda bulunuldu. Emniyet yetkilileri, bayram dönüşlerinde yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla denetimlerini sürdüreceği öğrenildi.
06 Nisan 2025 Pazar - 12:56
Bayram tatilinin son gününde ulaşım rahat sağlanıyor
TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son gününde tatilciler akıcı yoğunluk oluşturdu. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili bugün bitiyor. Memleketlerine veya tatil beldelerine giden vatandaşlar Ramazan Bayramı’nın 3. gününde geri dönüş yolculuğuna başlamıştı. Günlerdir TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde tatilciler zaman zaman yoğunluk oluşturdu. Tatilin son gününde yola çıkan vatandaşlar TEM’in Bolu geçişinden İstanbul’a dönüş yolculuğunu rahatlıkla sağlıyor. Yoğun akıcı trafiğin akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.
05 Nisan 2025 Cumartesi - 19:56
Traktörle motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Bolu’da traktörle motosikletin çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Kaza sonrası traktör sürücüsü kayıplara karıştı. Kaza, Çaydurt bölgesindeki Yuva köyü yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy istikametinde seyreden Görkem G. yönetimindeki 14 GG 281 plakalı motosiklet ile karşı yönden gelen traktör çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü ve arkasında oturan Yusuf Özdemir yolda savruldu. Kazanın ardından kimliği bilinmeyen traktör sürücüsü, traktörüyle birlikte olay yerinden uzaklaştı. Yoldan geçen başka sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan motosiklet sürücüsü Görkem G., hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Yusuf Özdemir’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Özdemir’in cansız bedeni hastane morguna kaldırıldı. Motosiklet sürücüsünün durumunda ağır olduğu öğrenildi. Kaza sonrası kayıplara karışan traktör sürücüsünün bulunması için jandarma ekipleri çalışma başlattı.
05 Nisan 2025 Cumartesi - 17:18
Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 çocuk yaralandı
Bolu’da otomobil ile motosikletin karıştığı trafik kazasında 2 çocuk yaralandı. Kaza, Tabaklar Mahallesi Ali Rıza Tekemen Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İ.P. idaresindeki 37 AJ 667 plakalı otomobil, valilik istikametine seyreden S.Ş. (17) yönetimindeki 14 ACY 232 plakalı motosikletle çarpıştı. Meydana gelen trafik kazasında motosiklette bulunan S.Ş ve S.A. (17) yola savrularak yaralandı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar ambulansla İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
05 Nisan 2025 Cumartesi - 17:03
TEM Otoyolu’nda cip alev alev yandı
TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde seyir halindeki bir cip alev alev yandı. Alev topuna dönen araçta büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, yangın anı cep telefonu kameralarına yansıdı. Olay, öğle saatlerinde TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde Gerede ilçesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bolu istikametine ilerleyen plakası öğrenilemeyen cip, motor bölümünden dumanlar yükselmesinin ardından bir anda alev aldı. Sürücü aracı emniyet şeridine çekerek kendini dışarı attı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm aracı sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sebebiyle cip kullanılamaz hale geldi. Yangın anı ise çevredeki sürücüler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde aracın alev alev yandığı ve yoğun duman yükseldiği görüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
05 Nisan 2025 Cumartesi - 16:46
Otomobille çarpışan ticari araç yola devrildi: 3 yaralı
Bolu’da dönel kavşakta otomobil ile çarpışan hafif ticari araç, yolda yan yattı. Devrilen araç içerisindeki 3 kişi sıkışarak yaralandı. Kaza, Tepecik Mahallesi Ahmet Baysal Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İtfaiye bulvarı istikametinde seyreden M.E.Ç. idaresindeki 14 DU 604 plakalı Fiat marka otomobil, Ahmet Baysal Bulvarı’ndaki dönel kavşaktan dönmeye çalışan B.Y. yönetimindeki 67 TZ 641 plakalı hafif ticari araç ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hafif ticari araç yola devrildi. Araç içerisinde bulunan B.Y., B.K. ve E.K. araç içerisinde sıkışarak yaralandı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, araçta sıkışan yaralıları kısa sürede araçtan çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. Kazada yaralanan vatandaşlar ambulanslarla şehir merkezindeki hastanelere sevk edildi. Otomobil sürücüsü M.E.Ç. kazayı yara almadan atlattı. Devrilen hafif ticari araç çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırılırken, iki araçta da maddi hasar oluştu. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
05 Nisan 2025 Cumartesi - 14:28
Türkiye Emekli Subaylar Derneği 41 yaşında: "TSK’nın sesi ve kulağı durumundayız"
Bolu’da Türkiye Emekli Subaylar Derneğinin (TESUD) 41. kuruluş yıl dönümü nedeniyle tören gerçekleştirdi. Türkiye Emekli Subaylar Derneğinin (TESUD) 41. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Anıt Park’ta tören gerçekleştirildi. Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bolu Şube Başkanı Emekli Piyade Kıdemli Binbaşı Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner, tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene, Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, Garnizon Komutan Vekili Tank Komando Kıdemli Albay Cavit Nartop, Emekli Astsubaylar Derneği üyeleri, Muharip Gaziler Derneği, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. "Biz emekli subaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sesi ve kulağı durumundayız" Dernek kuruluşunu ve amaçlarını dile getiren Ahmet Şerafettin Yamaner, "Cumhuriyetin kazanımlarına, ulusal bütünlüğümüze ve egemenliğimize, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine, Atatürk ilke ve devrimlerine, Atatürk’ün düşünce sistemine ve manevi şahsiyetine yapılacak her türlü saldırı ve ihlallere karşı kamuoyunu doğru yönlendirmek için yasal her türlü reaksiyonu göstermeyi millî bir görev addetmek ve bu kapsamda gerekli çalışmaları ve faaliyetleri en etkin şekilde yürütmektir. Vatan, ulus ve bayrak sevgisini yüceltmek, üyelerinin yasalardan doğan hak ve menfaatlerini gözetmek ve geliştirmek, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, zor durumda olanlara yardım etmek görevimizdir. Bolu’da biz emekli subaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sesi ve kulağı durumundayız" ifadelerini kullandı. Tören, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
05 Nisan 2025 Cumartesi - 12:25
Trafikte geri geri giden sürücü tehlike saçtı: 20 bin lira ceza kesildi
Bolu’da Anadolu Otoyolu’nda akan trafikte geri geri giden otomobil görenleri hayrete düşürdü. Trafiği tehlikeye atan şahsa 20 bin 701 lira ceza kesildi. Bolu’da bayram trafiği dönüşü Anadolu Otoyolu’nun Yeniçağ gişelerinde Ankara istikametine seyreden sürücü ve plakası öğrenilemeyen otomobil, yan yola girişi kaçırdı. Sürücü trafiğin yoğun akıcı olduğu esnada otoyolda aracıyla geri geri manevra yaptı. Trafiği tehlikeye düşüren sürücü, 40 metre geri geri gittikten sonra yan yola girdi. O anlar başka bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Öte yandan Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, trafiği tehlikeye düşüren söz konusu otomobil sürücüsüne 20 bin 701 lira cezai işlem uygulandığını belirtti.
04 Nisan 2025 Cuma - 16:40
Bolu’da yabancı uyruklu vatandaşlar denetlendi
Bolu’da göçmen ve yabancı uyruklulara yönelik denetim gerçekleştirildi. Vizesi biten ve kimlik belgesi geçersiz olan kişilere işlem yapıldı. Bolu İl Göç İdaresi ve İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İzzet Baysal Caddesi üzerinde yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik denetim gerçekleştirildi. Uygulama noktasında ekiplerce 2 saatte yaklaşık 100 kişi denetlendi. Kimlik denetimleri sonrası İl Göç İdaresi mobil kontrol aracında pasaport kontrolünde vizesi biten, kimlik belgesi geçersiz olan, ikamet izni biten yabancı uyruklu vatandaşlar hakkında işlem yapıldı. Denetimlerin devam edeceği öğrenildi.
04 Nisan 2025 Cuma - 16:39
Yabancı uyruklu vatandaşlar tek tek denetlendi
Bolu’nun en işlek caddelerinden biri olan İzzet Baysal Caddesi’nde göçmen ve yabancı uyruklulara yönelim denetim gerçekleştirildi. Vizesi biten ve kimlik belgesi geçersiz olan kişilere işlem yapıldı. Bolu İl Göç İdaresi ve İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İzzet Baysal Caddesi üzerinde uygulama noktası oluşturuldu. Polis ekipleri tarafından cadde üzerinde yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik denetim gerçekleştirildi. Polis ekipleri tarafından kimlikleri kontrol edilen kişilerin, İl Göç İdaresi’nin mobil kontrol aracında pasaport kontrolü yapıldı. Vizesi biten, kimlik belgesi geçersiz olan, ikamet izni biten yabancı uyruklu vatandaşların gerekli işlemleri yapıldı. Ekipler tarafından 2 saatte yaklaşık olarak 100 kişi denetlendi. Bolu İl Göç İdaresi ve İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin denetimlerine devam edeceği öğrenildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder