Yerel Haberler
Bolu
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 18:49 ’Bolu’nun babası’ İzzet Baysal anısına düzenlenen "Şükran Günleri" koşuyla başladı BOLU (İHA) – Bolu’ya eğitim ve sağlık alanında sayısız eser kazandıran merhum İzzet Baysal anısına bu yıl 37’ncisi düzenlenen "Şükran Günleri", vatandaşların ve sporcuların yoğun ilgi gösterdiği 3 kilometrelik halk koşusuyla start aldı. Bolu halkının gönlünde taht kuran ve "Bolu’nun Babası" olarak anılan, 93 yaşında vefat eden hayırsever iş insanı İzzet Baysal, adına düzenlenen etkinliklerle anılmaya devam ediyor. Şehirde 4 gün boyunca sürecek olan 37. İzzet Baysal Şükran Günleri’nin açılış programı, geniş katılımlı bir halk koşusu ile gerçekleştirildi. Yedigöller Gençlik Merkezi önünden başlayan koşuda katılımcılar, Dr. Akın Çakmakçı Bulvarı, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı ve Hürriyet Caddesi güzergahını takip ederek Anıtpark’ta bitiş çizgisine ulaştı. Yaklaşık 3 kilometrelik parkuru 11 dakikada tamamlayan Derya Kaman birinci olurken, Can Polat Yılmaz ikinci, Yusuf Kaan Çatalbaş ise üçüncü sırada yer aldı. "Gençleri teşvik etmek için geldim" Koşuyu birincilikle bitiren Derya Kaman gençleri teşvik etmek için geldiğini belirterek, "Bu organizasyonu düzenleyen İzzet Baysal Vakfına çok teşekkür ediyoruz. Artık Bolu’da bu tarz koşu etkinliklerinin daha fazla olmasını istiyoruz ki gençlerimizi spora yönlendirelim. Ben buraya birinci olmak için değil de, daha çok örnek olabilmek için geldim. Gençleri teşvik etmek için geldim. O yüzden de mutluyum. 3 kilometreyi 11 dakikada bitirdim" dedi. "Şükran günlerini coşkuyla yaşadık. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Cenker Göktaş ise yaşadığı coşkuyu aktarak, "37. İzzet Baysal Şükran Günleri kapsamında halk koşusunda ben de koştum. İzzet Baysal Bolu’nun babası. Bolu’ya birçok yatırım yaptı. Ben de onun okullarında okudum. Hastanelerine gittim. Biz de İzzet babamız için bugün halk koşusuna katıldık. Kendisi de bugün bu atmosferi, bu koşuyu görse gerçekten çok mutlu olurdu. Şükran günlerini coşkuyla yaşadık. İzzet babamız için bu koşuyu gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 14:26 Bolu merkezli 998 milyonluk dev siber vurgunda tutuklu sayısı 9’a yükseldi Bolu merkezli 5 ilde düzenlenen ve sosyal medya üzerinden 998 milyon liralık vurgunun ortaya çıkarıldığı dev siber dolandırıcılık operasyonunda adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6’sı daha tutuklandı. Soruşturma kapsamında toplam tutuklu sayısı 9’a yükselirken, firari 3 yabancı uyruklu şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi. Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Göynük ilçesinde 2 vatandaşın mağdur edilmesi üzerine başlatılan "bilişim sistemleri veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" soruşturması derinleşerek sürüyor. Bolu İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Ankara, Hakkari, Mardin ve Rize’de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda yakalanan 15 şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor. Daha önce adliyeye sevk edilen 3 şüphelinin tutuklanmasının ardından, bugün yeni bir gelişme yaşandı. 6 kişi daha cezaevine gönderildi Sosyal medya üzerinden vatandaşları ağlarına düşürerek 998 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlenen şüphelilerden 9’unun daha jandarmadaki sorgu işlemleri tamamlandı. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen zanlılardan 6’sı, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Alınan son kararlarla birlikte dev siber operasyonda tutuklu sayısı 9’a ulaşmış oldu. Yabancı uyruklu 3 şüpheli aranıyor Öte yandan, yürütülen titiz soruşturma kapsamında kimlikleri tespit edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan yabancı uyruklu 3 şüphelinin adreslerinde bulunamadığı öğrenildi. Yapılan incelemelerde söz konusu 3 şüphelinin yurt dışında oldukları belirlenirken, firari şahıslara yönelik hukuki sürecin ve yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Diğer şüphelilerin adli işlemlerinin ise devam ettiği öğrenildi.
Yangın faciasını korku dolu anları gözyaşlarıyla böyle kaydetti: "Ölmek üzereyiz"
25 Ocak 2025 Cumartesi - 16:02 Yangın faciasını korku dolu anları gözyaşlarıyla böyle kaydetti: "Ölmek üzereyiz" Bolu yangın faciasında ailesi ile birlikte kaldığı otelde mahsur kalan ve 17 yaşındaki kız kardeşini kaybeden Müge Karataşlı, otelde yaşadığı çaresizliğin görüntüsünü paylaştı. Görüntülerde Karataşlı’nın ölmek üzere olduklarını söyleyerek gözyaşlarına boğuldu. Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 51 kişinin yaralandığı yangın faciasında yeni bir video ortaya çıktı. Yangın faciasında kardeşi Özüm ve diş hekimi olan babası Macit Karataşlı ile otelde bulunan Müge Karataşlı, çektiği videoyu paylaştı. Kardeşinin ölümünden önce otelde mahsur kalma anlarını videoya çeken Müge Karataş, "Bolu Grand Kartal Otel’deyiz. Yangın çıktı, 8. katta mahsur kaldık. Bunu çekmek istedim, sanırım ölmek üzereyiz. Hayat güzeldi" diyerek gözyaşlarına boğuldu. "Yaşanan olayın etkileri zihnimden uzun yıllar gitmeyecek" Çektiği görüntüleri bu notlarla paylaşan Müge Karataşlı, "Öncelikle yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı ve sabır diliyorum. Bu trajedinin içinde canım kardeşimi, kıymetlimi kaybettik. Yaşanan olayın etkileri zihnimden uzun yıllar gitmeyecek. Bu olayın sorumlularına her hatırladığımda bin kere daha lanet okuyacağım, ki unutmak ne mümkün. Kime kızacağımız, kimden hesap soracağımızı bile bilmediğimiz bir olayın içindeyiz. Kardeşimin mutlu yaşadığı 17 yılın hatırına içimize su serpmeye çalışmaktan başka çaremiz yok. Ailem ve ben bu videoda gördüğünüz çaresizlikten hayatta kalmayı başardık. Bir çok yardımcı sebep ve şans sayesinde soluk alabiliyoruz. Bizi odasına çağıran hayatta kalmamıza vesile olan Başkent Kayak Okulu hocası Metin Güneş’e de sonsuz dualarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Tekrar yanımızda olup bize destek verenlere şükürler olsun. Sizin omuzlarınızda, arayanların, soranların desteğiyle acımızı hafifletmeye çalışıyoruz. Var olun" dedi. (FK-
Trendyol 1. Lig: Boluspor: 0 - Gençlerbirliği: 2
25 Ocak 2025 Cumartesi - 15:45 Trendyol 1. Lig: Boluspor: 0 - Gençlerbirliği: 2 Trendyol 1. Lig’in 21. haftasında Boluspor, sahasında karşılaştığı Gençlerbirliği’ne 2-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 11. dakikada Gençlerbirliği atağında Buğra’nın ceza sahası dışından vurduğu şut üst direkten döndü. 64. dakikada köşe vuruşunda ceza sahasına gönderilen topta ön direğe hareketlenen Metehan ağları havalandırdı. 0-1 70. dakikada Boluspor gole yaklaştı. Oğuz Kaan’ın ortasında Aleksic kafayı vurdu. Top az farkla auta çıktı. 86. dakikada sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada Gökhan’dan önce topa dokunan Fethi topu kendi ağlarına gönderdi. 0-2 Hakemler: Arda Kardeşler, Mehmet Şengül, Rıdvan Çelik Boluspor: Çağlar Akbaba, Enes Alıç, Onur Ulaş (Fethi Özer dk. 46), Işık Kaan Arslan, N. Oulare (Ali Ülgen dk. 90+2), Oğuz Güçtekin (İshak Karaoğul dk. 90+2), P. Mukairu, Jefferson, D. Lico, Berk Yıldız (Eren Erdoğan dk. 69), Hüsamettin Yener (Kosta Aleksic dk. 45) Yedekler:Onur Atasayar, Siraçhan Nas, Kubilay Anteplioğlu, V. İsgardarli, Anıl Koç Teknik Direktör: Ufuk Kahraman Gençlerbirliği: Erhan Erentürk, Matej Hanousek, Zan Zuzek, Sinan Osmanoğlu, Fıratcan Üzüm (Oğuzhan Berber dk. 90+5), Peter Etebo, Metehan Mimaroğlu (Mete Kaan Demir dk. 90+2), Rahman Buğra Çağıran (Ensar Kemaloğlu dk. 75), Mikail Okyar, Amilton (Samed Onur dk. 90+5), Moussa Djitte (Gökhan Altıparmak dk. 75) Yedekler: Orkun Özdemir, Yatabare, Çağrı Fedai, Umut İslamoğlu, Emirhan Ünal Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu Goller: Metehan Mimaroğlu (dk. 64) (Gençlerbirliği), Fethi Özer (dk. 86 k.k.) (Boluspor) Sarı kartlar: Oğuz Kağan Güçtekin, Enes Alıç, Jefferson (Boluspor), Sinan, Hanousek (Gençlerbirliği)
Bolu Baro Başkanı Barut’tan otel faciasına ilişkin açıklama: "Yemek yapıldığı esnada yangın çıkmış"
25 Ocak 2025 Cumartesi - 13:25 Bolu Baro Başkanı Barut’tan otel faciasına ilişkin açıklama: "Yemek yapıldığı esnada yangın çıkmış" Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin açıklama yapan Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, şüphelilerin ifadelerine göre yemek yapıldığı esnada yangının çıktığını söyledi. Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 51 kişinin yaralandığı yangına ilişkin gözaltına alınan 14 kişiden aralarında işletme sahibi Halit Ergül ile şirket genel müdürünün olduğu 9 kişi tutuklanmış, 1 kişi adli kontrolle serbest bırakılmıştı. Konuya ilişkin adliye önünde açıklama yapan Bolu Baro Başkanı Sinan Barut, "Bolu Kartalkaya’da meydana gelen faciadan dolayı tüm yurdumuza başsağlığı diliyorum. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmalar titizlikle yürütülmeye devam ediyor. Bugün yine bilirkişi heyeti hala otelde incelemelere devam ediyor. Akşam otel sahibi ve otel genel müdürü dahil 9 kişi tutuklandı. Bir kişi adli kontrolle salıverildi. Mevcut 4 kişi gözaltında. Onların da bugün adliyeye sevk edilecek. Soruşturma çerçevesinde bilirkişi raporu ile herhangi kusuru olan şüphelilerin de yine gözaltına alınacağı ve gözaltların da artacağına dair duyumlarımız var. Bu konuda soruşturma hala devam ediyor. Biz de Bolu Barosu olarak vefat edenlerin ve yakınlarının haklarının zayi olmaması için soruşturmayı bizzat takip etmekteyiz. Tüm şüpheliler hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermeden dolayı tutuklandı" diye konuştu. "Soruşturmada herhangi bir kısıt yok" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un korsan belge dediği bilirkişi raporunun sorulması üzerine Barut, “Biz o bilirkişi raporu hakkında daha önce rapor hazırlanıp hazırlanmadığı hakkında dosya içerisinde bir bilgiye sahip değiliz. Bir kısım şüphelilerin kusurlarına dair rapor verildi ama daha önce bir rapor olup olmadığını veya el çektirildiğini bilmiyoruz. Soruşturmada herhangi bir kısıt yok. 1-2 günlük yoğunluktan sonra tüm evrakları inceleyeceğiz" şeklinde konuştu. "Yemek pişirildiğinde yangın çıkıyor" İfadelerde, yangının ne sebeple çıktığına dair net bir bilgi gelip gelmediğinin sorulmasını üzerine Barut, “İfadelere göre ilk restoran kısmında yangın başlıyor, ardından yangın her tarafa yayılıyor. İfadelerden de biz de yangının restoran kısmından çıktığını düşünüyoruz. İfadelere göre restoranda yemek pişirildiğinde yangın çıkıyor, müdahale edilmeye çalışılıyor ama otelin yapısı itibari ile ve gerekli önlemlerin eksik olmasıyla yangın büyüyor. Bilirkişi raporunda her şey ortaya çıkacaktır. Bizim için şüphelilerin çok da ne dediğinin önemi yok. Önemli olan delillerin toplanması. Tutuklular Bolu T Tipi Cezaevine gönderildi" ifadelerini kullandı.
78 kişinin öldüğü otel faciasında tutuklanan elektrikçinin ifadesi ortaya çıktı
25 Ocak 2025 Cumartesi - 12:21 78 kişinin öldüğü otel faciasında tutuklanan elektrikçinin ifadesi ortaya çıktı Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin tutuklanan otel elektrikçisi Hüseyin Özer’in ifadesi ortaya çıktı. Özer, olay saatinde otelde olmadığını ancak çalışma arkadaşlarının kendisini arayarak restoranda yangın çıktığını, kendisinin sorumlu olmadığını söyledi. Ayrıca özer yangın alarm ve yangın koruma sistemi ile alakalı hiçbir teknik bilgisinin olmadığını ifade etti. Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 51 kişinin yaralandığı yangına ilişkin tutuklanan otel elektrikçisi Hüseyin Özer’in (52) ifadesi taya çıktı. Hüseyin Özer jandarmada verdiği ifadesinde, "Ben Grand Kartal Otel isimli işletmede elektrikçi olarak görev yapmaktayım. Grand Kartal Otel isimli işletmede 2 yıldan beridir sezonluk olarak çalışmaktayım. Birlikte çalıştığım ekip arkadaşlarım çalışmaya başladığımız günden günümüze kadar geçen süre zarfında bu otelin tüm elektrik arızalarını ve önlemlerini almaktayız. Biz bu oteli her yıl düzenli olarak aralık ayında açarız, mart ayında kapatırız. Biz her sezon başlangıcında bu otelin tüm elektrik ve periyodik bakımları ile ilgili tüm tedbirleri alırız ve açılışımızı ondan sonra yaparız" diye konuştu. "Tesis içerisinde 2 merdiven bulunmaktadır ancak bu merdivenlerin yangın merdiveni olup olmadığını bilmiyorum" Otelde konuya ilişkin tedbir olup olmadığı konusuna Özer, "Tesis içerisinde 2 merdiven bulunmaktadır ancak bu merdivenlerin yangın merdiveni olup olmadığını bilmiyorum. Otelimizde yangın dedektörleri bulunmaktadır ancak olay esnasında ben olay yerinde olmadığım için alarm sisteminin çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Olay öncesinde 20 Ocak tarihinde saat 21.30 sıralarında otelden çıkış yaparak Bolu merkezde bulunan ikamet adresime geldim. Akabinde 21 Ocak günü saat 03.30 sıralarında otelde barmen olarak çalışan Hüseyin isimli şahıs beni arayarak, ’Otelde restoranda yangın çıktı’ dedi. Ben de kendisine otelde olmadığımı, diğer elektrikçi arkadaşları aramasını ve benim de yönlendireceğimi söyledim. Daha sonra otelde olan Murat D. isimli ekip arkadaşımı arayarak otelde yangın çıktığını, acil müdahale etmeleri gerektiğini söyledim" şeklinde konuştu. "Arkadaşlarımdan yangının restoran kısmından çıktığını duydum" Yine ekip arkadaşı Bahadır Ö’nün de kendisini aradığını ve yangından bahsettiğini dile getiren Hüseyin Özer, "Ben de hemen bilgi işlem sorumlusu olan Altan T’yi arayarak onunla birlikte saat 03.50 sıralarında otele gitmek maksadıyla yola çıktık. Aynı gün saat 04.30 sıralarında olay yenine ulaştık. Ben olay yerine gittiğimde otelin komple yandığını gördüm. İnsanlar kendi çabalarıyla merdivenden indirilmeye çalışılıyordu. Ben de dumandan etkilendiğim için içeriye giremedim, dışarıda arkadaşlarıma yardım ettim. Yangının nereden çıktığını bilmiyorum ancak öğrendiğim kadarıyla restoran kısmında çıktığını duydum. Restoran bölümünde kimin çalıştığını da bilmiyorum. Daha önce otelde hiç yangın çıkmadı. Yangın alarm ve yangın koruma sistemi ile alakalı hiçbir teknik bilgim yoktur" dedi. "Ben sadece verilen görevleri yerine getiririm. Olay ile ilgili olarak hiçbir suçum yoktur" Otelin yangın sistemlerini dışarıdan taşeron firma üstlendiğini söyleyen Özer, "Meydana gelen bu olay ile ilgili olarak neden ifade verdiğimi bilmiyorum. Benim olay ile hiçbir alakam yoktur. Olay esnasında görevli değildim ayrıca yukarıda da belirttiğim gibi olay esnasında Bolu merkezdeydim. Ben sadece elektrikçiyim, benim teknik müdürüm Tahsin P. elektrik alanında yetkilidir. Ben sadece verilen görevleri yerine getiririm. Olay ile ilgili olarak hiçbir suçum yoktur. Üzerime atılı olan suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu. "Müvekkilim denetim yükümlüsü değildir" Özer’in avukatı ise "Müvekkilim elektronikçi değil elektrikçidir. Sadece elektrik, kablo tesisatı gibi basit işleri yapar. Müvekkilin çalıştığı aile şirketinde yaklaşık 500 kişi çalışmaktadır. Bu aile şirketinde bu işleri yapan toplamda 8 kişi vardır. Müvekkilim bu çalışanların arasında hiyerarşik sıralamada en alt basamakta yer almaktadır. Müvekkilimin başında müdür vardır. Müvekkilim buradaki kusurlu veya kusursuz sorumlulardan değildir. Denetim yükümlüsü değildir. Müvekkilim saat 08.00-17.00 arası çalışmaktayken olay esnasında müvekkilim evinde istirahatledir" şeklinde konuştu. "Gece vakti olay yerinde anlık tepki verebilecek bir gece bekçisi dahi yoktur" Yangının sebebinin belli olmadığını belirten Özer’in avukatı, "Belki mutfakta ocaktan, belki de doğal gaz kaynaklı yangın çıkmıştır. Müvekkil elektronik aksamdan, yangın sensörlerinden dahi sorumlu değilken bu kadar çalışanın arasından müvekkil ifadeye çağrılmıştır. Müvekkilin burada ifade vermesinin nedeni müdürünün komutana ifade ver diye yönlendirmesidir. Konuyla yakından uzaktan bir alakası yoktur. Müvekkilin vardiyasında olan bir olay değildir. Gece vakti olay yerinde anlık tepki verebilecek bir gece bekçisi dahi yoktur. Yangın merdivenleri dahi olmayan bir otelin asgari ücrete yakın bir maaş alan müdürlerinin talimatları dışında bir şey yapmayan, elektrikten kaynaklı olup olmadığı dahi belli olmayan bir yangından dolayı müvekkilim sorumlu tutulmamalıdır. Müvekkilim hacca, umreye dahi yurt dışına çıkmamıştır. Şehir dışına 3-4 yılda bir ancak Ankara’ya aile ziyaretine gitmiştir. Tek mal varlığı oturduğu evi ve bindiği arabasıdır. Bu sebeple kaçma şüphesi yoktur" ifadelerini kullandı. (FK-
Otel yangınına ilişkin 7 kişi daha tutuklandı
25 Ocak 2025 Cumartesi - 11:17 Otel yangınına ilişkin 7 kişi daha tutuklandı Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin işletme sahibi Halit Ergül ile şirket genel müdürü dün tutuklanmıştı. Bugün de 7 kişi daha tutuklanırken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 51 kişinin yaralandığı yangına ilişkin yeni gelişme yaşandı. Gözaltına alınan 14 kişiden işletme sahibi Halit Ergül ile şirket genel müdürü Emir Aras, dün tutuklanmıştı. Gözaltına alınan 14 isimler şöyleydi: İşletme sahibi Halit Ergül, şirket genel müdürü Emir Aras, otel müdürü Zeki Yılmaz, iş sağlığı güvenliği uzmanı Ece Kayacan, otelin aşçısı Faysal Yaver, mutfak çalışanları Yusuf Karahanlı, Fidan Kurç, Mehmet Gündüz, otelin elektrikçisi Hüseyin Özer, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun, itfaiye çalışanı İrfan Acar, otelin mimarı Ali Bilir, işletme müdürü Kadir Özdemir. 7 kişi tutuklandı Savcılıktaki sorguları sonrasında 8 kişi nöbetçi hakimliğe sevk edildi. İfadeleri sonrasında otel müdürü Zeki Yılmaz, otelin muhasebe müdürü Kadir Özdemir, aşçı Faysal Yaver, elektrikçi Hüseyin Özer ve mutfak çalışanları Mehmet Gündüz, Fidan Kurç ve Yusuf Karahanlı bugün tutuklandı. İş sağlığı güvenliği uzmanı Ece Kayacan ise ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Jandarmadaki gözaltıları devam eden 4 şüphelinin ise bugün adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.