Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bolu
87 yaşında hafız oldu
17 Mayıs 2026 Pazar - 19:16:19
Bolu’da düzenlenen "Hafız Kal" Türkiye Finali’nde, 87 yaşındaki hafız İbrahim Demir’e hafızlık belgesi takdim edildi.
17 Mayıs 2026 Pazar - 16:28
Bolu’da derede mahsur kalan çiftçi kurtarıldı
Bolu’nun Gerede ilçesinde su seviyesi yükselen dereden traktörüyle geçmeye çalışırken mahsur kalan çiftçi, ekipler tarafından kurtarıldı. Olay, Gerede ilçesine bağlı Süllertoklar köyünde akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Y.O. idaresindeki traktör, dereden geçiş yaptığı sırada suyun debisinin yükselmesi nedeniyle ilerleyemedi. Kısa sürede suyun yükselmesiyle traktörün kabin kısmı su altında kaldı ve sürücü araçta mahsur kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu bulunduğu yerden güvenli şekilde çıkarılan sürücünün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Su içerisinde kalan traktör ise daha sonra çekici yardımıyla dereden çıkarıldı.
17 Mayıs 2026 Pazar - 16:26
Genç üsteğmen kalp krizine yenik düştü
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde karakol komutanı olarak görev yapan 27 yaşındaki Jandarma Üsteğmen Oğuzhan Varol, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Mudurnu’da yaklaşık 3 yıldır görev yapan Konya doğumlu Jandarma Üsteğmen Oğuzhan Varol, sabah saatlerinde rahatsızlandı. Durumun fark edilmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Varol, ambulansla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan genç üsteğmen, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Üsteğmen Oğuzhan Varol için Bolu merkezde tören düzenleneceği, ardından cenazesinin defnedilmek üzere memleketi Konya’nın Beyşehir ilçesine uğurlanacağı öğrenildi.
17 Mayıs 2026 Pazar - 14:54
Bu çayın fiyatını içen belirliyor
Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde 85 yıldır hizmet veren tarihi kahvehanede tüp, elektrikli ısıtıcı ve deterjan kullanılmıyor. Çayın sadece odun ateşinde demlenip, bardakların elenmiş odun külüyle yıkandığı işletmede müşteriler içtikleri çayın ücretini kendileri belirliyor. Yeniçağa ilçesine bağlı Eskiçağa köyünde, Zonguldak-Ankara kara yolu üzerinde bulunan çay ocağı, yarım asrı aşan süredir aynı geleneksel yöntemlerle hizmet veriyor. Emekli şoför İsmail Demir, 1980 yılında babasından devraldığı mesleği yaşatmaya devam ediyor. Ormandan topladığı çam, meşe ve köknar odunlarıyla sabahın erken saatlerinde ocağı yakan Demir, köy halkının yanı sıra güzergahı kullanan sürücülere de hizmet sunuyor. 85 yıllık işletmede kurulduğu günden bu yana tüp veya elektrikli ısıtıcı kullanılmıyor. "Çay parası sorulmaz" Kurulduğu günden bu yana kimyasal deterjanın girmediği dükkanda çay bardakları, ocaktan alınan ve ince elenen kül ile yıkanıyor. Mesleği babasından devraldığını belirten İsmail Demir, "Burası babamın yeri. 85 yıldır bu işi yapıyoruz. Sabahleyin ateş yanar, akşama kadar odun ateşinde çay ayarlanır. Zonguldak, Bartın, Kurucaşile, Cide, Ankara illerine gitmek isteyen müşterimiz hiç eksik olmaz. Bizde çay fiyatı aranmaz. İster alırız, ister almayız; isteyen verir, isteyen vermez. Burada kimseye çay parası sorulmaz. 5 lira veren de olur, 10 lira, 15 lira, hatta 50 lira veren de olur; biz onu geri çevirmeyiz. Temizlikte de deterjan kullanmayız. Ocak külü çok temizdir; elediğimiz o toz külle bardakları ovaladığımızda pırıl pırıl parlar" dedi. "Bu tadı ve samimiyeti başka yerde bulamazsınız" Mekanın 67 yaşındaki daimi müşterilerinden köyün eski muhtarı Ramazan Karaduman, "Burası önemli bir yol üstü. Zonguldak, Bartın, Amasra gibi turistik beldelere gidenlerin uğrak noktası. Ben annemden doğdum doğalı bu kahvehanede odun ateşinde çay yapılır. Başka yerlerde, Karadeniz sahillerinde de odun ateşinde çay içtim ama buradaki tadı alamazsınız. Bu nostaljik havayı, kahveci arkadaşımızın insanları sıcak karşılamasını, candan ve samimi davranmasını başka hiçbir kahvehanede görmedim" ifadelerini kullandı.
02 Temmuz 2024 Salı - 14:32
Bolu’da can pazarı: 2 ölü, 3 yaralı
Bolu’da D-100 kara yolunda 4 aracın karıştığı kazada, 2 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı. Kazaya karışan otomobillerden biri ortadan ikiye bölündü.
02 Temmuz 2024 Salı - 12:37
Uyuşturucu tacirleri kovalamacayla yakayı ele verdi
Bolu’da polisten kaçan şahsın kullandığı otomobil duvara çarpıp kaza yaptı. Kaza yapan otomobilden kaçmaya çalışan şahıslar kıskıvrak yakalanırken şahısların kaçtığı esnada evin bahçesine attıkları 85,56 gram uyuşturucu ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Bolu Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri TEM Otoyolu Ankara istikameti üzerinde, durumundan şüphelendiği bir otomobili durdurmak istedi. Otomobil sürücüsü polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Otoyolda araçların arasından makas atarak şehir merkezine doğru kaçmaya devam eden şüpheli araç, yaşanan kovalamaca sonunda durmaları yönünde defalarca ikazda bulunulmasına rağmen durmayarak Çivril Mahallesinde bir evin duvarına çarparak durdu. Otomobilin içinde bulunan şahıslar yaya halde kaçmaya çalıştığı sırada polis ekiplerince etkisiz hale getirilerek yakalandı. Şahısların kaçmaya çalıştığı esnada, duvarına çarptıkları evin bahçesine bir cisim attıklarının görülmesi üzerine bahçe kontrol edildiğinde, şeffaf poşete sarılı halde 85,56 gr ağırlığında metamfetamin maddesi ele geçirildi. Konu ile ilgili A.Ü. ve M.Ç. isimli şahıslar hakkında uyuşturucu madde ticareti suçundan işlem yapılan şahıslar çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
02 Temmuz 2024 Salı - 02:16
TEM’in Bolu geçişinde 2 yolcu otobüsü çarpıştı: 15 yaralı
TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde 2 yolcu otobüsünün çarpışması neticesinde meydana gelen kazada 15 kişi yaralandı.
01 Temmuz 2024 Pazartesi - 19:39
Yayla evi küle döndü
Bolu’da Koçumlar köyü yaylasında bulunan tek katlı ahşap ev çıkan yangında küle döndü. Yangın, Gerede ilçesine bağlı Koçumlar köyünün yaylasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yayla evinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın tüm evi sardı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler tarafından alev alev yanan ev küle döndü.
01 Temmuz 2024 Pazartesi - 11:59
Bolu itfaiyesi 677 olaya müdahale etti, 23’ü asılsız çıktı
Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2024’ün ilk 6 ayında 677 olaya müdahale etti. İhbar hattına ise 23 asılsız ihbar düştü. Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 2024 yılının ilk 6 ayının çalışma raporunu yayımladı. 2024 yılının ilk yarısında önemli olaylara müdahale eden Bolu İtfaiyesi, birçok facianın önüne geçti. İtfaiye ekipleri 6 ay içerisinde 68 personelle 677 olaya müdahale etti. 311 mahsur kalma ve kurtarma olayına çıkış yapıldı. 118 denetim gerçekleştirerek, 4 bin 260 kişiye eğitim verdi. 310 yangın ve 56 trafik kazasına müdahale etti. 118 noktada ise denetim gerçekleştirdi. İtfaiye Müdürlüğü’ne gelen ihbarların 23’ü de asılsız çıktı.
01 Temmuz 2024 Pazartesi - 11:37
5 kişinin bulunduğu otomobil tıra arkadan çarptı, burunları bile kanamadı
TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde tıra arkadan çarpan otomobil hurdaya döndü. Kazada, otomobilde bulunan 5 kişi yara almadan kurtuldu. Kaza, TEM Otoyolu Abant gişeleri mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara’dan İstanbul’a seyir eden Tahir A. idaresindeki 54 ZK 432 plakalı otomobil aynı istikamete seyir eden Arif Ş. idaresindeki 31 AJS 289 plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Kazada hurdaya dönen otomobilde bulunan 5 kişi kazayı burunları bile kanamadan atlattılar. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Otomobilde bulunan kişilerin sağlık kontrolleri yapıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
01 Temmuz 2024 Pazartesi - 10:42
36 yıllık asker arkadaşları bir araya geldi
Konya Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığında 1988-1990 yılları arasında askerlik yapan 53 arkadaş, 2017 yılından bu yana her yıl bir asker arkadaşının yaşadığı şehirde bir araya geliyor. Feryadi Altıner, “Arkadaşlarımızla şimdi gönül birliği yaparak bir araya geliyoruz” dedi. 1988-1990 yılları arasında Konya Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığında Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelerek 53 arkadaş aynı bölükte askerlik yaptı. Aradan geçen 29 yılın ardından 2017 yılında Feryadi Altıner, askerlik arkadaşı ile karşılaştı. Eskileri yad eden ikili asker arkadaşlarını tekrar bir araya toplama kararı aldı. Uzun uğraşlar neticesinde bölükte bulunan 53 arkadaş sosyal medya uygulamasında bir araya toplandı. 2017 yılında Konya’da ilk kez bir araya gelen askerlik arkadaşları 7 yıldır farklı şehirlerde bir araya gelerek eskileri yâd ediyor. Zaman zaman buluşmalara işinden dolayı katılamayan kişiler olsa da 53 kişinin gönül birlikteliği 36 yıldır sürüyor. Son olarak Bolu’da bir araya gelen ekip, Gölcük Tabiat Parkı’nı ve şehrin birçok noktasını gezdi. Bolu’daki asker arkadaşlarının çalıştığı dükkanı ziyaret eden vatandaşlar sohbet ederek hatıralarını tazeledi. Kendi aralarında kişi başı ücret belirleyen ekip, kasaya toplanan parayla gittikleri şehirde harcamalarını yapıyor. Feryadi Altıner, “1988 yılında askerliğimizi Konya’da yaptık. Bağlantılarımız koptu. Hepimiz birbirimizden koptuk. 2017 yılında tesadüfen bir arkadaşımı gördüm. Öylelikle bir yola çıktık. 53 tane asker arkadaşımıza ulaştık. Şimdi her yıl bir vilayette asker arkadaşımızı ziyaret ediyoruz. Bizim bu yaptığımız gönül birliği hareketi. Arkadaşlarımızla şimdi gönül birliği yaparak bir araya geliyoruz” dedi.
01 Temmuz 2024 Pazartesi - 00:41
Kontrolden çıkan otomobil duvara çarptı: 1 ölü
Bolu-Mudurnu yolunda kontrolden çıkan otomobilin duvara çarptığı kazada, sürücü ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
30 Haziran 2024 Pazar - 16:10
Halter şampiyonası Türkiye’de ilk defa bir ilçede gerçekleştirildi
Bolu’nun Gerede ilçesinde Türkiye’de ilk defa bir ilçede gerçekleştirilen ve şimdiye kadar yaklaşık 600 kişi ile en yoğun katılımın sağlandığı Halter Minikler Ferdi ve U15 Türkiye Şampiyonası başladı. Türkiye Halter Federasyonu’nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan ve Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Halter Minikler Ferdi ve U15 Türkiye Şampiyonası gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk defa bir ilçede gerçekleştirilen ve şimdiye kadar yaklaşık 600 kişi ile en yoğun katılımın sağlandığı organizasyon, Bolu’nun Gerede ilçesinde başladı. Şampiyonaya, 42 ilden toplam 600 sporcu, antrenör, idareci ve hakem katıldı. Gerede Kaymakamı Fatih Kaya, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, THF Başkanı Talat Ünlü, THF Genel Sekreteri İsa Ayan, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Muzaffer Akdoğan, Bolu Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek, Gerede Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü Haydar Çetinkaya, İlçe protokolünün katılımları ile hediye dağıtımını yaparak, sporculara madalyalarını takdim ettiler.
30 Haziran 2024 Pazar - 15:32
Hacet Bayramı’nda büyük coşku
Bolu’da Çepni köyünün geleneksel Hacet Bayramı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Mudurnu’da geleneksel Hacet Bayramı etkinlikleri devam ediyor. Bölgedeki bayram etkinliği Çepni köyünde yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Köylülerin birlik ve beraberlik içinde olduğu Hacet Bayramı için günler öncesinden hazırlıklar başladı. Kurulan kazanların içerisine yaklaşık 450 kilogram ağırlığında kavurma kaynatıldı. Çepni köyündeki etkinliğe katılan binlerce kişiye kazan kazan kavurma ve pilav dağıtıldı. Etkinliğe MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir katılarak vatandaşlarla sohbet ederek güreş müsabakalarını izledi. “Hemşehrilerimizle birlikte olmaktan biz de mutluluk duyuyoruz” Hacet Bayramı’na katılan MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, “Çepni ismi ile Türk boylarının isimlerinden kültürel anlamda da çok manalı köyümüz bizim geleneğimizi kültürümüzü yaşatan vatandaşlarımıza hemşehrilerimize muhtarımıza teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bu bayramda hemşehrilerimizle birlikte olmaktan biz de mutluluk duyuyoruz” dedi. “Hacet Bayramlarına iştirak edemediğimiz köylerimize muhtarlarımıza af diliyoruz” Bayramlara katılmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, “Mudurnu’muzun tarihi kültürel değerlerinden biri olan Hacet bayramında bugün de Çepni köyünde birlikteyiz. Çepni köyündeki hacet bayramına vatandaşlarımıza birlikte idrak edeceğiz. Hacet demek vatandaşın bolluk ve bereket için yaz aylarında hasat zamanı tarlalarından ürün alabilmek için Allah’a hamd ederek Allah’a açmış oldukları elleriyle yapmış oldukları bir dua. Çepni köyünde hep birlikte duamızı yaptık tabii 70 tane köyümüz var her köyümüz kendi gelenek ve göreneklerine göre Hacet bayramlarını yapıyorlar. Bizlerde Gönül ister ki bunların hepsine gidebilsek fakat bazen yapılan bayramlar aynı günde farklı köylere de denk geldiği için bu kapsamda gelemediğimiz Hacet Bayramlarına iştirak edemediğimiz köylerimize muhtarlarımıza af diliyoruz” diye konuştu. “450 kilogram bulgur, 700 kilogram et ve 3 bin ayranla misafirlerimizi bekliyoruz” Mudurnu Çepni Köyü Muhtarı Rahmi Çelebi, “Her yıl olduğu gibi geleneksel Çepni Köyü Hacet Bayramı başladı. Şu anda yaklaşık 450 kilogram bulgur, 700 kilogram et ve 3 bin ayranla misafirlerimizi bekliyoruz. Güzel bir bayram geçirmek için elimizden geleni yaptık bu geleneği sürdürmek için. Yüzyıllardır devam ediyor ve devam edecek. Emeği geçen komşuların hepsine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
30 Haziran 2024 Pazar - 15:18
Farkındalık oluşturması amacıyla cami tuvaletlerini temizlediler
Bolu’da 2 arkadaş, örnek olması ve farkındalık oluşturması amacıyla cami tuvaletlerini temizledi. Bolu’da cami tuvaletlerinin temizliğini zaman zaman Bolu Belediyesi, cami imamları ve gönüllü vatandaşlar yapıyor. Bolu şehir merkezinin biraz uzağında kalan cami tuvaletlerinde ise kirlilik yaşanabiliyor. Mahmut Alan ve Sinan Çetin, farkındalık olması hedefiyle temizlik malzemelerini kaptıkları gibi kirli olan cami tuvaletlerinde soluğu aldı. İki arkadaş fırça, paspas ve yüzey temizleyici yardımıyla kirli halde bulunan birkaç caminin temizliğini yaptı. Şehir merkezinde temiz olan cami tuvaletlerini de gezmeyi ihmal etmeyen iki arkadaş, mahallenin muhtarlarını arayarak tebrik etti. “Fırsat buldukça cami tuvaletlerini temizliyorum” Arkadaşıyla birlikte tuvaletleri temizleyen Mahmut Alan, “Merkezden biraz uzaktaki camilere gittiğimizde genelde cami tuvaletlerinin pis olduğunu görüyoruz. Şehir merkezinde çok yok. Üst tarafta namaz kılıyoruz ama alt taraf pis. Vatandaşımız bu konudan şikayetçi ama yine bu konu vatandaşımızın sorumluluğunda. Sonra da hocalarımızın sorumluluğunda. Ben aracımda fırça, paspas ve yüzey temizleyici ile geziyorum. Fırsat buldukça cami tuvaletlerini temizliyorum" dedi.
30 Haziran 2024 Pazar - 14:57
Cami tuvaletlerinin kirliliğine dikkat çekmek için tuvaletleri temizlediler
Bolu’da 2 arkadaş, cami tuvaletlerinin kirliliğine dikkat çekmek için ellerine aldıkları temizlik malzemeleri ile kirli olan tuvaletleri temizledi. Bolu’da cami tuvaletlerinin temizliğini zaman zaman Bolu Belediyesi, cami imamları ve gönüllü vatandaşlar yapıyor. Bolu şehir merkezinin biraz uzağında kalan cami tuvaletlerinde göze çarpan kirlilik vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu. Mahmut Alan ve Sinan Çetin cami tuvaletlerindeki kirliliğe dikkat çekmek için farkındalık olması hedefiyle temizlik malzemelerini kaptıkları gibi kirli olan tuvaletlerde soluğu aldı. İki arkadaş fırça, paspas ve yüzey temizleyici yardımıyla kirli halde bulunan birkaç caminin temizliğini yaptı. Şehir merkezinde temiz olan cami tuvaletlerini de gezmeyi ihmal etmeyen iki arkadaş, mahallenin muhtarlarını arayarak tebrik etti. “Fırsat buldukça cami tuvaletlerini temizliyorum” Arkadaşıyla birlikte tuvaletleri temizleyen Mahmut Alan, “Merkezden biraz uzaktaki camilere gittiğimizde genelde cami tuvaletlerinin pis olduğunu görüyoruz. Şehir merkezinde çok yok. Üst tarafta namaz kılıyoruz ama alt taraf pis. Vatandaşımız bu konudan şikayetçi ama yine bu konu vatandaşımızın sorumluluğunda. Sonra da hocalarımızın sorumluluğunda. Buraya gelen cemaat 15 dakika erken gelse, ben aracımda fırça, paspas ve yüzey temizleyici ile geziyorum. Fırsat buldukça cami tuvaletlerini temizliyorum. Hocalarımız her Cuma para topluyor. Vatandaşın tepkisini çekiyor. Para toplanılma işine ben karşıyım ama madem toplanıyor her ay 1 defa caminin kendisi için para toplanılmalı. Arkadaşlar bunun görevliye ihtiyacı yok. Cemaatin temizlemesi de gerekir. Ben bugüne kadar hiç yayınlamamıştım böyle bir şeyi. Ama örnek teşkil etmesi için böyle bir şey yaptık” dedi. (EÖ-RFK
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder