Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bolu
Yolcu midibüsü ile yakıt yüklü tır çarpıştı: 3 yaralı
21 Mayıs 2026 Perşembe - 21:32:30
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan yakıt yüklü tır ile yolcu midibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı. Kaza, Mudurnu ilçesi Taşkesti Beldesi Çamyurdu köyü mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Akyazı istikametine seyir halinde olan Turgay Y. idaresindeki 27 AOE 380 plakalı yakıt yüklü tır, yağışın da etkisiyle viraja girdiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıktı. Savrulan tır, karşı şeritten gelen ve Akyazı-Taşkesti seferini yapmakta olan Fehmi Y. yönetimindeki 54 AHD 823 plakalı yolcu midibüsü ile çarpıştı. Midibüs şoförü araçta sıkıştı Çarpışmanın şiddetiyle midibüs sürücüsü Fehmi Y. araç içerisinde sıkışırken, kazada toplam 3 kişi yaralandı. Çevredeki diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye kaza kırım ekipleri, araçta sıkışan sürücü Fehmi Y.’yi bulunduğu yerden kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 19:50
Bolu’da tam kapasiteye ulaşan barajda kontrollü su tahliyesi
Bolu’nun Mengen ilçesinde bulunan Köprübaşı Barajı’nda doluluk oranının yüzde 100’e ulaşmasının ardından kontrollü su tahliyesine başlandı. Mengen ilçesinde etkili olan yağışların ardından Köprübaşı Barajı’nda su seviyesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Bunun üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hazırlanan işletme planı kapsamında barajdan kontrollü su tahliyesine başlandı. Mengen Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "DSİ yetkililerince yapılan planlama doğrultusunda, Köprübaşı Barajı’nda su seviyesinin güvenli işletme sınırlarında tutulabilmesi amacıyla kontrollü su tahliyesi çalışmalarına devam edilmektedir. Daha önce saniyede 40-45 metreküp debide kontrollü su bırakımı gerçekleştirilen barajda, bugün de dolu savaktan saniyede 25 mekreküp saniye debide su kontrollü olarak bırakılacaktır" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Mengen Kaymakamlığı, su tahliyesinin kontrollü biçimde yürütüldüğünü vurgulayarak özellikle dere yatakları ile su kenarlarında bulunan vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 19:41
Bolu’da tam kapasiteye ulaşan barajda kontrollü su tahliyesi
Bolu’nun Mengen ilçesinde bulunan Köprübaşı Barajı’nda doluluk oranının yüzde 100’e ulaşmasının ardından kontrollü su tahliyesine başlandı. Mengen ilçesinde etkili olan yağışların ardından Köprübaşı Barajı’nda su seviyesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Bunun üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hazırlanan işletme planı kapsamında barajdan kontrollü su tahliyesine başlandı. Mengen Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "DSİ yetkililerince yapılan planlama doğrultusunda, Köprübaşı Barajı’nda su seviyesinin güvenli işletme sınırlarında tutulabilmesi amacıyla kontrollü su tahliyesi çalışmalarına devam edilmektedir. Daha önce saniyede 40-45 metreküp debide kontrollü su bırakımı gerçekleştirilen barajda, bugün de dolu savaktan saniyede 25 mekreküp saniye debide su kontrollü olarak bırakılacaktır" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Mengen Kaymakamlığı, su tahliyesinin kontrollü biçimde yürütüldüğünü vurgulayarak özellikle dere yatakları ile su kenarlarında bulunan vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. (YGZ-EÖ-
21 Mayıs 2026 Perşembe - 18:05
Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Demirkol, Türkiye’nin yerli ultrason üretimine başlayacağını duyurdu
Bolu’da öğrencilerle buluşan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde geldiği son noktayı anlattı. Yerli ultrason üretimine başlanacağını ve gelecek yıl 700 cihazın Sağlık Bakanlığı’na teslim edileceğini açıklayan Demirkol, ayrıca 5G teknolojisi kullanılarak İstanbul’daki cerrahların Muş’taki bir hastaya uzaktan robotik böbrek ameliyatı gerçekleştirdiğini duyurdu. Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, Bolu’da düzenlenen "İhtisas Akademi 26" programında öğrencilerle buluştu. Türkiye’nin ultrason cihazı üretiminde, kanser ve lenfomalarda nokta atışı tedavi yapan CAR-T sisteminde hem de yenilikçi tedavilerde gelinen son noktayı aktaran Demirkol, dün 5G teknolojisiyle sağlık alanında yapılan başarılı bir tedaviden bahsetti. Programda İhtisas Akademi’nin sinevizyon gösterisi de izletildi. "Türkiye kendi ultrasonunu üretmeye başlıyor" Türkiye’nin kendi ultrason cihazını üretmeye başlayacağını ve önümüzdeki yılda 700 adet ultrason cihazının Sağlık Bakanlığı bünyesine kazandırılacağını açıklayan Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, "Artık sağlık alanında kendi kalp akciğer pompamızı yapıyoruz. 2 hafta önce Sayın Bakanımızın hem Kore hem de Çin firmasıyla imzalamış olduğu anlaşma gereği, artık Türkiye kendi ultrasonunu üretmeye başlıyor. Böylelikle önümüzdeki yılda 700 tane ultrasonu Sağlık Bakanlığına bu protokol yapılan firmalar teslim edecekler. Şu anda CAR-T (Kimerik Antijen Reseptörü T-hücre) sistemi dediğimiz, özellikle lösemi ve lenfomalarda nokta atışı tedavi yapan CAR-T çalışması Ankara Etnik Şehir Hastanesi’mizde başladı. Bu sistem Türkiye’de ve dünyada gelecek 10 yılın en önemli kanser tedavilerinden biri olacak. Hem ultrasonda hem CAR-T’de hem de yenilikçi tedavilerde Türkiye, üreten sağlık olarak özellikle savunma sanayiinde aldığımız yolun çok daha ötesine gitmeyi hedefliyor" dedi. 5G teknolojisiyle uzaktan böbrek ameliyatı yapıldı Türkiye’nin yeni geçtiği 5G teknolojisi sayesinde uzaktan başarılı bir böbrek ameliyatı yapıldığını aktaran Demirkol, "Dün Muş Devlet Hastanesi’nde İstanbul Üniversitesi’ndeki hocalarımızın 5G teknolojisiyle İstanbul’dan Muş’a bağlanarak robotla başarılı bir böbrek ameliyatı yapması sağlandı. Türkiye’nin dört bir yanında, özellikle Türkiye’nin gelişen teknolojisinde, 5G teknolojisiyle bu uzaktan telecerrahi işlemlerini artırarak devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu. Programa Yatırım Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Fidan, BAİBÜ Rektör yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
05 Nisan 2024 Cuma - 17:19
Polis, motosikletlerin girmesi yasak olan caddede göz açtırmıyor
Bolu’da polis ekipleri, kurallara uymayan onlarca motosiklet sürücüsüne göz açtırmadı. Kask takmayan ve girilmesi yasak olan İzzet Baysal Caddesi’ne giren sürücüler cezadan kaçamadı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İzzet Baysal ve Cumhuriyet Caddesi’nde şok uygulama yaptı. Motosikletlerin girmesinin yasak olduğu İzzet Baysal Caddesi’ne giren motosiklet sürücülere 690 lira para cezası kesildi. Cadde üzerinde kurallara uyan motosiklet sürücüleri ise motosikletlerini stop ederek ellerinde taşıdı. Bayram öncesinde kalabalık olan caddede ayrıca kasksız motosiklet kullanan sürücülere de 690 lira para cezası uygulandı. Ayrıca araç trafiğinin yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi’nde de uygulama yapan polis ekipleri, motosiklet sürücülerini denetledi. Kasksız, plakasız, ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücüler cezalardan nasibini aldı. Ekiplerin bayram boyunca kent genelinde önlemleri sıkılaştıracağı öğrenildi.
05 Nisan 2024 Cuma - 17:17
Polis, motosikletlerin girmesi yasak olan caddede göz açtırmıyor
Bolu’da polis ekipleri, kurallara uymayan onlarca motosiklet sürücüsüne göz açtırmadı. Kask takmayan ve girilmesi yasak olan İzzet Baysal Caddesi’ne giren sürücüler cezadan kaçamadı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İzzet Baysal ve Cumhuriyet Caddesi’nde şok uygulama yaptı. Motosikletlerin girmesinin yasak olduğu İzzet Baysal Caddesi’ne giren motosiklet sürücülere 690 lira para cezası kesildi. Cadde üzerinde kurallara uyan motosiklet sürücüleri ise motosikletlerini stop ederek ellerinde taşıdı. Bayram öncesinde kalabalık olan caddede ayrıca kasksız motosiklet kullanan sürücülere de 690 lira para cezası uygulandı. Ayrıca araç trafiğinin yoğun olduğu Cumhuriyet Caddesi’nde de uygulama yapan polis ekipleri, motosiklet sürücülerini denetledi. Kasksız, plakasız, ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücüler cezalardan nasibini aldı. Ekiplerin bayram boyunca kent genelinde önlemleri sıkılaştıracağı öğrenildi. (EÖ-
05 Nisan 2024 Cuma - 16:42
Onlarca esnaf, Ramazan ayının son Cuma’sında ellerini semaya açtı
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde asırlardır süren esnaf duası, Ramazan ayının son Cuma gününde de yapıldı. Onlarca esnaf ellerini semaya açarak, işlerinin hayırlı ve bereketli olması için dua etti. Bolu’nun tarihi ilçesi Mudurnu’da 700 yılı aşkın süredir devam eden tarihi esnaf duası bu haftada gerçekleştirildi. Tarihi Mudurnu Çarşı’sında yapılan esnaf duası cuma namazı öncesinde onlarca esnafın katılımıyla yapıldı. Onlarca esnaf ramazan ayında işlerinin hayırlı ve bereketli olması için ellerini semaya açtı. Ramazan ayının son Cuma gününde Kadir Gecesi günü olması sebebiyle dua eden esnaflar, geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşadı.
05 Nisan 2024 Cuma - 14:25
Tanju Özcan: "İnşallah 7. mazbatamı Bolu’dan değil, Ankara’dan alacağım"
Bolu’da Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 53 bin 881 oy alarak ikinci kez Belediye Başkanı seçilen CHP’li Tanju Özcan, mazbatasını törenle aldı. Törende konuşan Başkan Özcan, "İnşallah 7. mazbatamı Bolu’dan değil Ankara’dan alacağım" dedi. Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 53 bin 881 oy ile en yakın rakibine 24 bin 510 oy fark atan Tanju Özcan, ikinci kez Bolu Belediye Başkanı seçildi. Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde Tanju Özcan için mazbata töreni düzenlendi. Törene Özcan’ın yanı sıra yeni seçilen CHP’li belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda partili de katıldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan mazbatasını Bolu Merkez İlce Seçim Kurulu Başkanı Abdülkadir Müjde’den aldı. "İnşallah 7. mazbatamı Bolu’dan değil Ankara’dan alacağım" Mazbatasını aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Özcan, "Bu benim 6. mazbatam. Önce onu ifade edeyim. 4 kez bu şehre hizmet etmek için milletvekili olarak seçilmiştim. 2. kez de belediye başkanlığı görevini üstlendik. Böylece Bolu Seçim Kurulundan aldığım 6. mazbatam bu. İnşallah 7. mazbatamı Bolu’dan değil Ankara’dan alacağım. Bu süreçte her daim yanımda duran örgütümüze, il başkanımıza, ilçe başkanımıza, değerli çalışma arkadaşlarıma ve tüm Bolu halkına şükranlarımı arz ediyorum. İnşallah 2. dönemde hep birlikte daha güzel bir Bolu inşa edeceğiz" dedi.
05 Nisan 2024 Cuma - 14:01
Jandarma yolcu kılığında otobüsleri denetledi
Bolu İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların güvenle seyahat etmelerini sağlamak amacıyla yolcu taşımacılığı yapan araçları denetledi. Bolu’nun Mudurnu ilçesinde jandarma ekipleri Ramazan Bayramı öncesinde denetimlerini sıkılaştırdı. Ekipler tarafından şehrin giriş ve çıkış noktalarında trafik kontrol noktaları kuruldu. Ayrıca otobüslerde sivil kıyafetli ve yolcu olarak seyahat eden trafik personeli, şoförleri seyir halindeyken cep telefonu kullanımı, emniyet kemeri ve trafik kuralları konusunda gözlemledi. Denetim yapılan otobüs kontrol noktasında durdurularak araçta yolculuk yapan sivil kıyafetli jandarma personeli, yolculara kendisini tanıttıktan sonra uyarılarda bulundu. Kurallara uyan otobüs şoförüne teşekkür eden jandarma personeli, yolcuların da kemer takması gerektiğini ifade etti.
05 Nisan 2024 Cuma - 10:28
7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi 25 Nisan’da başlıyor
Doğum konusunda Türkiye’nin en önemli kongresi olma iddiasını taşıyan “Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi”nin 7’ncisi, bu sene 25-28 Nisan tarihleri arasında Bolu Koru Hotel’de gerçekleştirilecek. Doğasında Doğum Derneği tarafından bu alanda çalışmaları bulunan birçok bilimsel derneğin desteğiyle düzenlenecek kongre, doğum ekibinin bir parçası olan tüm sağlık profesyonellerini bir araya getirecek. 4 gün sürecek olan kongrede doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da yer alacak. Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, kongre ile ilgili şunları söyledi: “Bu kongrenin bilimsel programını hazırlarken Türkiye’de doğum üzerine yıllarca çok emek vermiş akademisyenler ile pratik deneyimleriyle öne çıkmış çok önemli isimleri buluşturmaya çalıştık. Sadece ülkemizdeki değil, 4 gün boyunca farklı ülkelerden de kongreye katılan 24 uluslararası, toplam 148 bilim insanının bir araya gelerek, doğum konusundaki tecrübelerini genç meslektaşlarımızla paylaşmasını planladık. Bu çok değerli bir paylaşım. Unutmamak gerekir ki, ülkemizde doğum artık bir halk sağlığı sorunudur. Sistemdeki yanlışlıklar, uygulamalardaki sıkıntılar milyonlarca kadının doğum şekillerini, doğum süreçlerini olumsuz etkilemektedir. Doğasında Doğum Derneği olarak 2017 yılından bu yana başta Sağlık Bakanlığımız ve meclisimiz olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri dernekler ile birlikte ülkemizdeki doğumları iyileştirmek, güzelleştirmek üzerine büyük bir çaba gösteriyoruz. Konunun bilimsel yönü kadar toplumsal, sosyal ve politik yönünü de önemsiyoruz. Ülkemizde giderek artan sezaryen oranları ile yıllar içinde doğum eğitiminde ciddi eksiklikler oluşmaya başladı. Genç meslektaşlarımız eğitim edinme ve tecrübe geliştirme noktasında zorlanıyorlar. Ülkemizin geçmişte çok iyi bir çizgide olduğuna inandığım doğum becerisi yüksek sağlık profesyoneli kaynağını, bu yanlış uygulamalar sonucunda kaybetmeye başladık. Yıllar içinde mesleki becerilerin daha da zayıflaması, gelecekte kadınlarımızın yeni yeni sıkıntılar yaşamasına neden olacaktır. İşte konuyu bir halk sağlığı problemi olarak görmemizin temel nedeni budur. Bizlere düşen görev genç hekimlerimizin ve ebelerimizin eğitimlerine katkı sağlamak, mesleki beceri ve tecrübelerine destek vermektir. İşte tam da bu misyon ile Doğasında Doğum Derneği ülkemizin en önemli doğum kongresini düzenlemektedir. Her yıl kongrenin akademik ve pratik çizgisini daha da yukarıya çekmek için azami dikkat gösterilir. Zaten derneğimizin kuruluş motivasyonu da tamamen bu bakış açısıdır.” 4 gün boyunca bilimsel programın doktorların başta ebeler olmak üzere tüm doğum ekibiyle birlikte aynı salonu paylaşacakları şekilde organize edildiğini ifade eden Prof. Dr. Biri, “Doğum ekip işidir. Ülkenin tüm doğum iş yükünün ve hukuksal sorumluluğunun tek başına hekimlerin sırtına yüklenilmesi doğru bir politika değildir. Takibi sadece hekimlerin yapmasının mümkün olmadığı bu fizyolojik sürecin detaylı bir planlama çerçevesinde ’bir doğum ekibi’ tarafından yürütülmesi hem ülkemizdeki vajinal doğum oranlarının artmasını hem de anne adaylarının doğum sürecini daha huzurlu geçirmelerini sağlayacaktır” dedi. 25-28 Nisan tarihleri arasında Bolu’da düzenlenecek 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nde tüm doğum profesyonellerinin mesleki streslerinden arınacakları bir sosyal program da hazırlandı. Hem öğretici hem de dinlendirici ve eğlenceli olması planlanan kongre için internet sayfası üzerinden kayıt başvurusu yapılabilecek.
04 Nisan 2024 Perşembe - 20:11
Onlarca öğrenci iftarda bir araya geldi
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen iftar programında onlarca öğrenci bir araya geldi. Düzenlenen iftar programında Kaymakam Ayhan Kalaycıoğlu, BAİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı ve çok sayıda öğrenci bir araya geldi. Rektör Alişarlı, Mudurnu ilçesinde öğrenim gören öğrencilerle sohbet edip sorunlarını dinledi. Ramazanın huzurlu ve bereketli geçmesini temenni eden Rektör Alişarlı, öğrencilerin sorunlarının en kısa zamanda giderileceğini dile getirdi. Kaymakam Kalaycıoğlu ve Rektör Alişarlı öğrencilerle sohbetin ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
04 Nisan 2024 Perşembe - 16:05
Muhtarlıktan belediye başkanlığına
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde Mudurnu Belediye Başkanı seçilen Doğan Onurlu mazbatasını aldı. "Mudurnu’ya borcumuz var" diyen Onurlu, "5 yıl önce mahalle muhtarıydık, Allah belediye başkanlığı nasip etti. Artık her mahalleye hizmet edeceğiz" dedi. Mevcut Belediye Başkanı Necdet Türker’e 284 fark atarak bin 113 oy alan CHP’nin adayı Doğan Onurlu, yeni belediye başkanı seçildi. Doğan Onurlu, bugün ilçe adliyesine giderek mazbatasını aldı. Mazbata töreninin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Doğan Onurlu, "Sokaklarında gençliğimizin, çocukluğumuzun geçtiği ilçemize borcumuz var. Artık borcumuzu ödemek istiyoruz. 5 yıl önce mahalle muhtarıydık, Allah belediye başkanlığı nasip etti. Artık her mahalleye hizmet edeceğiz" dedi.
04 Nisan 2024 Perşembe - 14:07
Aylık 30 bin lira maaşı var, çırak yetişmiyor
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan pideleri yapan 28 yıllık usta Feridun Yaşayan, “Şu anda bu mesleğe hiç heves eden yok. Yeni nesil çalışmak istemiyor. Fırın ustasının günlük maaşı bin lira civarında. Aylık 30 bin lira yapıyor” dedi.
04 Nisan 2024 Perşembe - 14:04
Uyuşturucu taciri otobüste yakalandı
Bolu’da jandarma ekipleri tarafından yolcu otobüslerine yönelik yapılan denetimler çerçevesinde bir yolcunun üzerinde ve eşyalarında 3 kilo 80 gram skunk maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yolcu otobüslerine yönelik Anadolu Otoyolu’nda denetim gerçekleştirildi. Denetim noktasında durdurulan bir yolcu otobüsünde narkotik köpeği destekli aramalar gerçekleştirildi. Bir yolcunun eşyalarına gelince tepki veren narkotik köpeğinin işaret ettiği noktayı ekipler detaylı bir şekilde aradı. Yolcunun eşyalarında yapılan aramalar neticesinde 3 kilo 80 gram skunk maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1 yolcu gözaltına alındı.
04 Nisan 2024 Perşembe - 14:00
Bayram öncesinde ekipler göz açtırmıyor
Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı öncesinde alışveriş merkezleri, gıda, bayramlık ürün satışı yapan perakende işletmeler, marketlerde fiyat etiketi, kasa-raf fiyatı uyumsuzluğu ve haksız fiyat artışına yönelik göz açtırmıyor. Ramazan Bayramı öncesinde Bolu’da Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri haksız fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. Denetim ekipleri tarafından özellikle alışveriş merkezlerinde geniş çerçevede denetim yapıldı. Ekipler gıda, bayramlık ürün satışı yapan perakende işletmeler, marketlerde fiyat etiketi, kasa-raf fiyatı uyumsuzluğu ve haksız fiyat artışına yönelik göz açtırmayarak gerekli yaptırımları uyguluyor. Bolu Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bu çerçevede, vatandaşlarımız karşılaştıkları şikayetlerini "ALO175" Tüketici Hattına, Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemine (HFA) veya yazılı olarak Ticaret İl Müdürlüğüne bildirebilir. Bu süreçte, işletmelerimizin, mevzuata uyum sağlama ve vatandaşları mağdur etmeme noktasında gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini, aksi halde, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gerekli yaptırımların uygulanacağını ifade etmek isteriz” ifadelerine yer verildi.
03 Nisan 2024 Çarşamba - 16:27
Polis memuru sevenlerini yasa boğdu
Mengen İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polis memuru İsmail Elmas, aort damarı ameliyatı sonrasında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle polis memuru son yolculuğuna uğurlandı. Mengen İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde uzun yıllar görev yapan İsmail Elmas, geçtiğimiz günlerde rahatsızlanmasının ardından hastanede tedavi altına alındı. Polis memuru İsmail Elmas, hastanede gördüğü tedavinin ardından aort damarından ameliyat oldu. Ameliyattan çıkan Elmas, tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. İsmail Elmas için Bolu İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Elmas’ın naaşı Türk Bayrağı’na sarılmış şekilde Emniyet Müdürlüğü’nün önüne getirildi. Burada yapılan tören sonrasında Elmas’ın cenazesi memleketi Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Meydancık köyüne gönderildi. Cenaze töreninde İsmail Elmas’ın ailesi ve arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder