Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bolu
CHP Bolu Gençlik Kolları üyeleri Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının üstüne Özgür Özel’in fotoğrafını yapıştırdı
22 Mayıs 2026 Cuma - 01:10:25
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) son olağan kurultayının mahkeme kararıyla iptal edilmesi CHP Bolu Gençlik Kolları üyeleri tarafından tepkiye neden oldu. Gençlik kolları üyesi bir genç, parti binasında bulunan Kılıçdaroğlu fotoğrafının üzerine Özgür Özel’in fotoğrafını yapıştırdı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 36. Hukuk Dairesi, CHP kurultay davasında, Özgür Özel ile parti yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına, Kemal Kılıçdaroğlu ile yönetiminin görevi devralmasına karar verdi. CHP Bolu İl Başkanlığı’nda CHP Bolu Gençlik Kolları üyesi olduğu öğrenilen bir genç, parti il binasında bulunan ve eski genel başkanların portrelerinin yer aldığı panoya yöneldi. Gençlik kolları üyesi, panoda bulunan 7. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafının üzerini, yanında getirdiği Özgür Özel’in fotoğrafını yapıştırarak tamamen kapatarak tepki gösterdi.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 21:32
Yolcu midibüsü ile yakıt yüklü tır çarpıştı: 3 yaralı
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan yakıt yüklü tır ile yolcu midibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı. Kaza, Mudurnu ilçesi Taşkesti Beldesi Çamyurdu köyü mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Akyazı istikametine seyir halinde olan Turgay Y. idaresindeki 27 AOE 380 plakalı yakıt yüklü tır, yağışın da etkisiyle viraja girdiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıktı. Savrulan tır, karşı şeritten gelen ve Akyazı-Taşkesti seferini yapmakta olan Fehmi Y. yönetimindeki 54 AHD 823 plakalı yolcu midibüsü ile çarpıştı. Midibüs şoförü araçta sıkıştı Çarpışmanın şiddetiyle midibüs sürücüsü Fehmi Y. araç içerisinde sıkışırken, kazada toplam 3 kişi yaralandı. Çevredeki diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye kaza kırım ekipleri, araçta sıkışan sürücü Fehmi Y.’yi bulunduğu yerden kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 19:50
Bolu’da tam kapasiteye ulaşan barajda kontrollü su tahliyesi
Bolu’nun Mengen ilçesinde bulunan Köprübaşı Barajı’nda doluluk oranının yüzde 100’e ulaşmasının ardından kontrollü su tahliyesine başlandı. Mengen ilçesinde etkili olan yağışların ardından Köprübaşı Barajı’nda su seviyesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Bunun üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hazırlanan işletme planı kapsamında barajdan kontrollü su tahliyesine başlandı. Mengen Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "DSİ yetkililerince yapılan planlama doğrultusunda, Köprübaşı Barajı’nda su seviyesinin güvenli işletme sınırlarında tutulabilmesi amacıyla kontrollü su tahliyesi çalışmalarına devam edilmektedir. Daha önce saniyede 40-45 metreküp debide kontrollü su bırakımı gerçekleştirilen barajda, bugün de dolu savaktan saniyede 25 mekreküp saniye debide su kontrollü olarak bırakılacaktır" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Mengen Kaymakamlığı, su tahliyesinin kontrollü biçimde yürütüldüğünü vurgulayarak özellikle dere yatakları ile su kenarlarında bulunan vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 19:41
Bolu’da tam kapasiteye ulaşan barajda kontrollü su tahliyesi
Bolu’nun Mengen ilçesinde bulunan Köprübaşı Barajı’nda doluluk oranının yüzde 100’e ulaşmasının ardından kontrollü su tahliyesine başlandı. Mengen ilçesinde etkili olan yağışların ardından Köprübaşı Barajı’nda su seviyesi yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Bunun üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hazırlanan işletme planı kapsamında barajdan kontrollü su tahliyesine başlandı. Mengen Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, "DSİ yetkililerince yapılan planlama doğrultusunda, Köprübaşı Barajı’nda su seviyesinin güvenli işletme sınırlarında tutulabilmesi amacıyla kontrollü su tahliyesi çalışmalarına devam edilmektedir. Daha önce saniyede 40-45 metreküp debide kontrollü su bırakımı gerçekleştirilen barajda, bugün de dolu savaktan saniyede 25 mekreküp saniye debide su kontrollü olarak bırakılacaktır" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Mengen Kaymakamlığı, su tahliyesinin kontrollü biçimde yürütüldüğünü vurgulayarak özellikle dere yatakları ile su kenarlarında bulunan vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. (YGZ-EÖ-
07 Mart 2024 Perşembe - 14:47
Bolu’da 2 ayda 21 terör örgütü üyesine işlem yapıldı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, 2024’ün ilk 2 ayında DEAŞ, FETÖ ve PKK-KCK terör örgütleriyle bağlantısı olduğu tespit edilen 21 kişiye işlem yapıldığını açıkladı. Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında, Bolu İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Bolu İl Jandarma Komutanı Mehmet Avcı’nın katıldığı Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Erkan Kılıç, Bolu’da 2024 yılının ilk iki ayında yapılan operasyonları açıkladı. 2 ayda 86 operasyon Vali Kılıç, toplumun en büyük tehlikelerinden olan uyuşturucuya karşı verdikleri mücadeleyi anlattı. 2024 yılının ilk 2 ayını değerlendire Kılıç, "İçişleri Bakanlığı ve Valilik olarak önemli bir gündem maddemiz uyuşturucu konusu. Özellikle gençlerimizi, vatandaşlarımızı uyuşturucudan uzak tutma noktasında çok kararlıyız. Emniyet ve jandarmamız bu konuda gece gündüz çalışmalarını sürdürmektedir. 2024 yılının ilk 2 ayında kolluk birimlerimiz tarafından 86 operasyon gerçekleştirilmiş olup, 125 şüpheli yakalanmıştır. Bu şüphelilerden 12 şahıs uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklanmıştır. Bu 2 aylık dönemde 1 kilo 307 gram esrar, 109 gram skunk maddesi, 144 gram eroin, 13 gram kokain, 204 gram bonzai, 6 kilo 590 gram metamfetamin maddesi, 350 ectasy maddesi, 155 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi" dedi. Teröre geçit vermeyeceklerinin altını çizen Vali Kılıç, "İlimizde terör örgütlerine geçit vermemek anlamında çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 2024 yılının ilk 2 ayında 11 şahsa adli, 10 şahsa idari olmak üzere 21 şahsa DEAŞ, FETÖ ve PKK - KCK terör örgütleri kapsamında işlem yapılmıştır" ifadelerini kullandı. Kaçakçılık konusunda da önemli adımlar attıklarını ifade eden Kılıç, "Kaçakçılık ve organize suçlara bakıldığında mali kaçakçılık ve organize suçlar kapsamında ilimizde 39 operasyon gerçekleştirilmiş ve 48 şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. Kaçakçılık ve organize suçlar kapsamında 2024 yılının ilk iki ayında 6 tabanca, 570 paket sigara, 5 milyon 310 bin makaron, 90 fişek ele geçirilmiştir" diye konuştu. Göçmen kaçakçılığı için de bilgileri paylaşan Kılıç, "Hassas olduğumuz bir başka konu da göçmen kaçakçılığı konusu. 2024 yılında toplam 6 operasyon yapılmış, bu 6 operasyonda 6 organizatör yakalanmıştır. Yakalanan 17 düzensiz göçmenden 14’ü sınır dışı edilmiş olup, diğerleriyle ilgili olarak süreç devam etmektedir. 2022 yılında 13 organizatör, 381 düzensiz göçmen, 2023 yılında ise 22 organizatör ve 364 düzensiz göçmen yakalanmıştır" şeklinde konuştu.
07 Mart 2024 Perşembe - 14:03
Soyadı gibi kahraman
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 51 yaşındaki Fatma Kahraman, doğuştan engelli oğlu Can’a 25 yıldır özenle bakıyor. Ömrünü oğluna adayan fedakar kadın, "25 yıldır hiç yılmadım" dedi. Mudurnu’ya bağlı Alpagut köyünde yaşayan Fatma ve Şaban Kahraman çiftinin oğlu Can Kahraman (25), engelli olarak dünyaya geldi. Hastanede yapılan tetkiklerinde Can’a spastik engelli tanısı konuldu. Anne Fatma Kahraman ise tüm hayatını adeta çok kıymet verdiği oğlu Can’a adadı. Yürüyemeyen ve konuşamayan Can’ın tüm bakımlarını annesi yapıyor. Hiçbir zaman yılmayan, oğluna da sevgi ve şefkatle bakan anne Kahraman, arta kalan zamanlarında da köydeki işlerini hallediyor. Can ise yüzündeki tatlı gülümsemeyle tüm bakımlarını yapan annesinin bütün yorgunluğunu alıyor. 25 yıldır bir gün bile yılmadığını söyleyen Fatma Kahraman, "Oğlumla 25 seneden beri beraberiz. Bakmayanlar bilemez. Günümün çoğunu oğlumla geçiriyorum. Köyde yaşıyoruz. Ayrıca işler oluyor. Saat 12.00’ye kadar kahvaltı masasını bile toplayamıyorum. 25 yıldır hiç yılmadım. Yılmak ne demek? Geçen sene hastanede kalmıştı. Yokluğu bile bize zulüm oldu. Bizde bir imtihandayız. Bu imtihanı da geçebilirsek iyi. 25 yıldır sürekli hastanelerdeyiz" dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde engelli çocukları olan annelere seslenen Fatma Kahraman, "Engelli çocuklara çok iyi baksınlar. Onlarda biliyorlar zaten, çocuklarının sorunlarının farkındalar. Çekmeyen bilemez bunu. Allah bütün annelerin yavrularına sağlık, sıhhat versin" diye konuştu. Oğlunun aylık tedavi masrafının 7 bin lirayı bulduğunu söyleyen annenin tek isteği ise Can için evde bakım maaşı alabilmek.
06 Mart 2024 Çarşamba - 21:09
Kontrolden çıkan otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin şarampole yuvarlandığı kazada sürücüsü yaralandı. Kaza, Mudurnu-Akyazı kara yolunda Karapınarkavağı köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mudurnu istikametinde seyreden Bahadır K. idaresindeki 37 SP 555 plakalı otomobil, Karapınarkavağı köyü mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıktı. Otomobil, yaklaşık 20 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Bahadır K. yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan sürücü, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
06 Mart 2024 Çarşamba - 20:43
Eşiyle tartışınca annesinin evine sığındı: Dayısı tarafından yanlışlıkla vuruldu
Bolu’da eşiyle tartışan ve annesinin evine sığınan kadın, damadı vurmak isteyen dayısının silahından çıkan kurşunlarla yaralandı. Olay, saat 19.00 sıralarında Kültür Mahallesi Doktor Tevfik Atay sokakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eşi Selim Ş. ile tartışan Sevgi Ş. yan apartmanda yaşayan annesinin yanına gitti. Eşinin arkasından kayınvalidesinin evine giden Selim Ş. ile Sevgi Ş.’nin tartışması devam etti. Sevgi Ş’nin dayısı Mehmet Ali G. de tartışmaya dahil oldu. Mehmet Ali G. ile Selim Ş. arasında tartışmanın alevlenmesiyle, Mehmet Ali G., evde bulunan tüfeğini çıkardı. Dayı Mehmet Ali G., tüfekle Selim Ş.’ye ateş etti. Dayının silahından çıkan mermiler yeğeni Sevgi Ş.’ye isabet etti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı Sevgi Ş. ilk müdahalesinin ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
06 Mart 2024 Çarşamba - 15:43
Husumetlisini torununun gözü önünde öldürmüştü: "Eşim olmasa o beni öldürmüştü"
Bolu’da husumetlisinin otomobil ile üzerinden geçerek ölümüne sebep olan sanık savunmasında, "Üzerinden geçtiğimden haberim yok. Öldürmek gibi bir kastım yoktu. Eşim olmasa o beni öldürmüştü" dedi. Sultan köyünde 21 Ağustos’ta gece saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre İsmail Çetin (62), köy kooperatifi nedeniyle aralarında husumet bulunan İrfan B.’nin aracının önünü kesti. Otomobilinden inen Çetin, elindeki bıçağı İrfan B.’ye savurarak tehdit etti. İkili arasında yaşanan tartışmanın ardından İrfan B., otomobiline binip gaza basarak Çetin’in üzerinden geçti. İsmail Çetin, 3 yaşındaki torununun gözü önünde olay yerinde yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan İrfan B. ise tutuklandı. Öte yandan, İrfan B.’nin oğlunun başkan olduğu köy kooperatifinde İsmail Çetin’in denetçi olarak görev yaptığı, kooperatifteki hesaplar sebebiyle olaydan yaklaşık 6 ay önce iki aile arasında gerginlik başladığı ve zaman zaman tartıştıkları öğrenildi. İlk duruşma Tutuklu sanık İrfan B.’nin Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı. Duruşma salonunda ve adliye içinde polis ekiplerince önlem alındı. Salonda, Karabük’teki cezaevinden Bolu’ya getirilen İrfan B. ile yakınları, öldürülen Çetin’in ailesi ve avukatlar hazır bulundu. Duruşma önce adliye koridorunda iki grup arasında kısa süreli tartışma çıkarken, olay polis müdahalesiyle büyümeden son buldu. "Üzerinden geçtiğimden haberim yok" Savunması için söz hakkı verilen İrfan B., olay gecesi yaşananları anlatarak, "O akşam eşim ve akrabam ile pazardan dönerken İsmail Çetin aracıyla sürekli yanımdan geçerek önümüzü kesti. Benim İsmail ile hiçbir düşmanlığım yok. Daha önce de benim oğluma küfürler etti. O gecede aracımın yanına gelerek bana küfürler edip ’Seni buradan öldürmeden gitmeyeceğim’ dedi. Araçta bulunan eşim ve akrabamda Çetin’e gitmesini söyledi. Çetin, aracımın yanındaydı ve aracıma binerek gaza basıp gittim. Üzerinden geçtiğimden haberim yok. Öldürmek gibi bir kastım yoktu. Eşim olmasa o beni öldürmüştü" diye konuştu. "3 yaşındaki torunumun gözü önünde öldürdüler" İsmail Çetin’in eşi Aysel Çetin ise kooperatif sebebiyle sanık ile aralarında husumet olduğunu ifade ederek, "Oğlu kooperatif başkanıydı ve bunların açığını ortaya çıkardık. Eşime bu yüzden bunu kasten yaptılar. Eşimi kasten öldürdüler. 3 yaşındaki torunumun gözü önünde öldürdüler" dedi. Yargılama sırasında duruşma salonundan dışarıya çıkarken, sanığın yakınlarına "Ne bakıyorsunuz?" diye bağıran maktulün oğlu Emrah Çetin’e, "mahkeme düzenini bozmak" suçundan 2 gün disiplin hapis cezası verildi ve polis tarafından gözaltına alındı. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
06 Mart 2024 Çarşamba - 12:38
Çöp atanlardan bıktı, çareyi bu şekilde buldu
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde evinin önüne yaptırdığı çeşmenin etrafına atılan çöpleri toplamaktan bıkan bir vatandaş, bu duyarsızlığa ders vermek için çöplerden stant oluşturdu. Mudurnu’ya 40 çeşme yaptırdığı öğrenilen hayırsever, "Bir tane çeşmenin bana maliyeti 200 bin lira. Bu bana dokunmuyor ama buraya bir sigara izmariti atılması beni yıkıyor" dedi.
06 Mart 2024 Çarşamba - 09:24
Köylüler ekoturizmin iptali için ayaklandı
Bolu’da Piroğlu köyünde tarım arazisi vasfından çıkarılarak ekoturizm adı altında yapılaşmaya açılacak olan 23 bin 518 metrekarelik arsa için köylüler ayaklandı. Konuyu mahkemeye taşıyan köylüler, ekoturizm ruhsatının iptali için dava açtı. Bolu merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Piroğlu köyündeki 23 bin 518 metrekarelik tarım arazisinin, geçtiğimiz yıllarda İstanbul’da yaşayan bir vatandaşa satışı yapıldı. Ardından arazi ekoturizm yapılmak amacıyla yapılaşmaya açıldı. Alanın içinde köyün atık şu şebekesinin bulunması sebebiyle ekoturizme uygun olmadığı 10 yıl önce İl Özel İdaresi raporunda belirtildiği öğrenildi. 23 bin 518 metrekarelik alanın tarım arazisi vasfından çıkarılarak arsa vasfı kazanması köylülerin tepkisine sebep oldu. Ekoturizm için arsanın ruhsatına İl Özel İdaresi tarafından izin çıktığı, Köylülerin de Bolu İdare Mahkemesine ekoturizm ruhsatının iptali için dava açtığı bildirildi. Açılan davanın ardından köyde keşif çalışması başlatıldı. "Biz burada yapılacak ekoturizme karşıyız" Piroğlu Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Musa Yılmaz, "Bir vatandaş başvuru yaparak 2 parça araziyi tek tapu haline getirerek ekoturizm adı altında ruhsat almış. Bu ruhsat sürecinden muhtarın ve köy halkının haberi yok. Biz burada yapılacak ekoturizme karşıyız. Tarım yapıyoruz, hayvancılık yapıyoruz. Yeteri kadar suyumuz yok. Yolumuz dar. Ekoturizm şartlarını taşımıyor. Biz köylü olarak buna karşı çıkarak ruhsatı alan kişiye dava açtık. Keşif ekibi gelecek. Buranın 10 yıl önce tarım arazisi vasfını taşıdığına dair elimizde kayıtlar var. Ne değişti ki burası tekrar imara açıldı?" dedi. "Köyümüzü savunmak için elimizden geleni yapıyoruz" Bolu’nun bazı köylerinde de ekoturizm için çalışmalar başlatıldığını söyleyen Yılmaz, "Sadece burası değil, diğer köylerde de kimseye sorulmadan ruhsatlar verilmiş. Yenisefa köyünde de ekoturizm adı altında ruhsat alınmış. Çalışmalara başlanmış. O köylüler bu konuda bir şey dememişler ama biz kendi köyümüzü savunmak için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
05 Mart 2024 Salı - 17:26
"Bolu’nun Babasını" anarken gözyaşlarını tutamadı
Bolu’ya eğitim ve sağlık alanında 147 eser kazandıran iş adamı İzzet Baysal, vefatının 24. yılında dualarla anıldı. Anma töreninde gözyaşlarına hakim olamayan İzzet Baysal’ın yeğeni Ahmet Baysal, "Rahmetli amcam tüm varlığını karşılıksız Bolu’ya verdi" dedi. Bolu’ya eğitim ve sağlık alanında kazandırdığı çok sayıda tesisle halkın gönlünde taht kuran ve 93 yaşındayken hayatını kaybeden hayırsever iş adamı İzzet Baysal, vefatının 24. yıl dönümünde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy yerleşkesinde anıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı anma töreninde zaman zaman duygusal anlar yaşandı. "Rahmetli amcam tüm varlığını karşılıksız Bolu’ya verdi" Programda gözyaşlarına hakim olamayan Baysal’ın yeğeni ve İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Baysal, amcasını unutmayan Bolululara teşekkür etti. Baysal, "Ben hiç konuşmazdım. Bu kez teşekkür etmek için konuşmak istedim. Rahmetli amcam tüm varlığını karşılıksız Bolu’ya verdi. Karşılık beklememesine rağmen sevgili Bolulular ona çok şey verdiler. Örneğin bu anma töreni. İstanbul’da rahmetli eşim Solmaz Baysal ile rahmetli Vehbi Koç’un anma törenine davet edilmiştik. Davetle anma töreni oluyor ama İzzet Baysal’ın anma törenine bakın. Bütün Bolu akın ediyor. Bir yeğen için bundan daha büyük bir gurur olabilir mi? Çok teşekkür ediyoruz" dedi. Törende Bolu Valisi Erkan Kılıç, AK Parti Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, CHP Milletvekili Türker Ateş ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da hazır bulundu. İzzet Baysal kimdir Bolu’da 1907’de dünyaya gelen İzzet Baysal, 1949’da fabrika kurarak sanayiciliğe başladı. Türkiye’de döküm sanayisinin gelişmesinde öncü rolü oynayan Baysal, kentte İzzet Baysal Vakfını kurdu. Kurduğu vakıfla Bolu’ya adeta umut olan Baysal, kente eğitim ve sağlık alanında 147 tesis kazandırdı. Hayattayken kentin en işlek caddesine heykeli dikilen ve "Bolu’nun Babası" olarak tanınan Baysal, hayattayken Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile de ödüllendirildi. Baysal, 5 Mart 2000 tarihinde 93 yaşındayken vefat etti.
05 Mart 2024 Salı - 16:56
Bakan Yardımcısı Yılmaz, ilk kez Bolu’da açıkladı: “Meme kanserine erken teşhis için yapay zekaya verileri okutturuyoruz”
Bolu’ya gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Türkiye’de meme kanserine erken teşhislerde süreyi en aza indirmek için yapay zeka destekli modelle çalışma yürüttüklerini ilk kez açıkladı. Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, bir dizi temaslarda bulunmak için Bolu’ya geldi. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından Bolu’da 2023 yılında 30 bin kişinin üzerinde tarama yapıldığını açıklayan Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, daha fazla kişiye tarama yapılması için Bolu TSO’dan mobil kanser tarama tırı istedi. Meme kanseri konusunun açılması üzerine Bakan Yardımcısı Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. İlk kez Bolu’da konuyu dile getiren Yılmaz, Türkiye’de 6 Şubat tarihinden beri meme kanseri taramalarında Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen yapay zeka modeliyle çalıştıklarını açıkladı. “6 Şubat’tan beri teşhis için verileri yapay zekaya okutturuyoruz” Meme kanseri teşhislerinde süreyi en aza indirmek istediklerini belirten Sağlık Bakan Yardımcısı Yılmaz, "Türkiye’de günde 3 bin 500-4 bin kişi KETEM tarama programından geçiyor. Yaklaşık yüzde birlik bir oranla kadın, riskli olarak tespit ediliyor. Biz 6 Şubat’tan beri teşhis için verileri yapay zekaya okutturuyoruz. Bunu ilk defa burada açıklıyorum. Uzun süren teşhis süresini şu anda 6 güne düşürmüş durumda. Bunun devamında da çalışmalar sürüyor. Bizim hedefimiz toplam süreyi 25 güne düşürmek. Türkiye genelinde buna yönelik çalışmalarımız sürüyor. Bolu’da da geçen yıl 30 bin kişinin üzerinde tarama yapıldı. Bolu’da bir KETEM şubesi var. Ticaret Odası’ndan talebimiz, bir mobil tarama tırı istiyoruz” dedi. “Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekiplerin yapmış olduğu yapay zeka modeliyle çalışıyoruz” Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekiplerin tasarlamış olduğu yapay zeka modeliyle çalıştıklarını ifade eden Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, “Mevcutta kanser taramalarının okumasını 3 farklı kişi yapıyor. 3 farklı gözden bakılıyor. Birinin göremediğini diğeri görüyor ve bu da ciddi anlamda süreci uzatıyor. Şimdi biz birinci göz olarak yapay zekaya okutturuyoruz. Çok kısa süre içerisinde yapay zeka okuyor. Yüzde 94 oranında bir başarı sağladı. 6 Şubat’tan bu yana yapay zeka desteğiyle meme kanseri taramalarını yapmaya başladık. Tam başarı sağlayana kadar yaklaşık 3-5 ay daha yapay zeka üzerinde çalışmalarımız devam edecek. Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekiplerin yapmış olduğu yapay zeka modeliyle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan; Gerede Belediyesi, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Yeniçağa Kaymakamı, Yeniçağa Belediyesi, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz’ı, Bolu TSO Başkanı Abdullah Alemdar karşıladı.
05 Mart 2024 Salı - 16:34
Bakan Yardımcısı Yılmaz Bolu’da ilk kez açıkladı: “Meme kanserine erken teşhis için yapay zekaya verileri okutturuyoruz”
Bolu’ya gelen Sağlık Bakanı Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, Türkiye’de meme kanserine erken teşhislerde süreyi en aza indirmek için yapay zeka destekli modelle çalışma yürüttüklerini ilk kez açıkladı. Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, bir dizi temaslarda bulunmak için Bolu’ya geldi. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (Ketem) tarafından Bolu’da 2023 yılında 30 bin kişinin üzerinde tarama yapıldığını açıklayan Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, daha fazla kişiye tarama yapılması için Bolu TSO’dan mobil kanser tarama tırı istedi. Meme kanseri konusunun açılması üzerine Bakan Yardımcısı Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. İlk kez Bolu’da konuyu dile getiren Yılmaz, Türkiye’de 6 Şubat tarihinden beri meme kanseri taramalarında Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen yapay zeka modeliyle çalıştıklarını açıkladı. “6 Şubat’tan beri teşhis için verileri yapay zekaya okutturuyoruz” Meme kanseri teşhislerinde süreyi en aza indirmek istediklerini belirten Sağlık Bakan Yardımcısı Yılmaz, "Türkiye’de günde 3 bin 500-4 bin kişi KETEM tarama programından geçiyor. Yaklaşık yüzde birlik bir oranla kadın, riskli olarak tespit ediliyor. Biz 6 Şubattan beri teşhis için verileri yapay zekaya okutturuyoruz. Bunu ilk defa burada açıklıyorum. Uzun süren teşhis süresini şu anda 6 güne düşürmüş durumda. Bunun devamında da çalışmalar sürüyor. Bizim hedefimiz toplam süreyi 25 güne düşürmek. Türkiye genelinde buna yönelik çalışmalarımız sürüyor. Bolu’da da geçen yıl 30 bin kişinin üzerinde tarama yapıldı. Bolu’da bir KETEM şubesi var. Ticaret Odası’ndan talebimiz, bir mobil tarama tırı istiyoruz” dedi. “Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekiplerin yapmış olduğu yapay zeka modeliyle çalışıyoruz” Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekiplerin tasarlamış olduğu yapay zeka modeliyle çalıştıklarını ifade eden Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz, “Mevcutta kanser taramalarının okumasını 3 farklı kişi yapıyor. 3 farklı gözden bakılıyor. Birinin göremediğini diğeri görüyor ve bu da ciddi anlamda süreci uzatıyor. Şimdi biz birinci göz olarak yapay zekaya okutturuyoruz. Çok kısa süre içerisinde yapay zeka okuyor. Yüzde 94 oranında bir başarı sağladı. 6 Şubattan bu yana yapay zeka desteğiyle meme kanseri taramalarını yapmaya başladık. Tam başarı sağlayana kadar yaklaşık 3-5 ay daha yapay zeka üzerinde çalışmalarımız devam edecek. Sağlık Bakanlığı’na bağlı ekiplerin yapmış olduğu yapay zeka modeliyle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan, Gerede Belediyesi, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası, Yeniçağa Kaymakamı, Yeniçağa Belediyesi, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz’ı, Bolu TSO Başkanı Abdullah Alemdar karşıladı.
04 Mart 2024 Pazartesi - 16:04
Hatalı sollama kazaya sebep oldu: 1 yaralı
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde hatalı sollama yapan otomobile minibüsün arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Bolu istikametinde seyreden İsmail C. idaresindeki 14 LC 890 plakalı otomobil, aynı istikamette giden Melih A. yönetimindeki 10 HR 236 plakalı minibüsü sollamak istedi. Hatalı sollama yapan otomobile minibüs arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otomobil yolda ters istikamete döndü ve ağaca çarparak durabildi. Meydana gelen kazada otomobil sürücüsü İsmail C. yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralı, Mudurnu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
04 Mart 2024 Pazartesi - 13:36
Bisiklet hırsızı yakalandı
Bolu’da oyun parkından bisiklet çalan şüpheli yakalandı. Olay, Sağlık Mahallesi’nde bulunan bir oyun parkında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, parkın içindeki bisiklet kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalındı. Sahibinin fark edip ihbarda bulunması üzerine polis ekipleri harekete geçti. Polis ekipleri, bölgedeki kamera kayıtlarını inceledi ve şüpheli çaldığı bisikletle birlikte yakalandı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder