Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Burdur
Yayınladığı video ile saldırı olacağını iddia eden şahısa ev hapsi cezası
23 Nisan 2026 Perşembe - 15:55:56
Burdur’un Bucak ilçesinde çektiği video ile sosyal medya üzerinden evleneceği kadını kendisine teslim edilmesini isteyen şüpheli, aksi takdirde büyük saldırı olacağını söyleyen şahıs çıkarıldığı mahkemece tarafından ev hapsi ile cezalandırıldı. Edinilen bilgiye göre, H.E. (46) yaşındaki şahıs sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile tarih vererek evlenmek istediği kadının kendisine teslim edilmesini, aksi takdirde büyük saldırı olacağı tehdidinde bulundu. H.E. ayrıca videoda, "Ben size söylüyorum bu sizi son uyarışım. Bir daha uyarmıyorum. Partnerlerimi durduramıyorum. Mayıs’ın 22’sine kadar haber bekliyorum. Eğer evlenecek olduğum kadını teslim etmezseniz saldırı büyük olacak. Ben size diyorum. Ne jandarma dinlerim ne de polis" ifadelerini kullandı. Paylaşımın tespitinin ardından harekete geçen Bucak İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından bahse konu şahıs kısa süre içerisinde tespit ederek gözaltına alındı. Buradaki ifadesinin tamamlanmasının ardından H.E., Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Sahsın adli dengesinin yerinde olup olmadığına yönelik incelemenin devam ettiği öğrenilirken bahse konu şahıs çıkarıldığı mahkemece ev hapsi ile cezalandırıldı.
23 Nisan 2026 Perşembe - 12:50
Kutlamaya katılan minik kız hem ağladı hem oynadı
TBMM’nin açılışı 106’inci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Kutlama törenine halk oyunları gösterisinde küçük kızın hem oynaması hem de ailesini göremediği için ağladığı anlar kameraya yansıdı. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 106‘inci yıl dönümü sebebiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Burdur’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Merkez Kapalı Spor Salonunda yapılan etkinliklerde programda açılış konuşmasını İl Milli Eğitimi Müdürü Mehmet Necmeddin Dinç gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından öğrenciler tarafından müzik ve şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi gerçekleşti. Kutlama töreninde Şirinevler Anaokulunun hazırladığı etkinlik sırasında bir öğrenci, kalabalık tribünden takip eden veli ve diğer öğrenciler arasında ailesini göremediği için ağlamaya başladı. Küçük kız hem halk oyunları gösterisine devam ederken hem de ağladı. Miniğin ağlamasına rağmen, kendisine öğretilen hareketleri eksiksiz yapmaya gayret ettiği de görüntülere yansıdı. Gösterinin bitmesinin ardından ise salondaki yerlerine geçen öğrencilerden küçük kız ailesine kavuştu.
23 Nisan 2026 Perşembe - 09:41
Yayınladığı videoyla, evlenmek istediği kadını teslim etmezlerse saldırı yapacağını söyledi, gözaltına alındı
Burdur’un Bucak ilçesinde çektiği video ile sosyal medya üzerinden evleneceği kadını kendisine teslim edilmesini isteyen şüpheli, aksi takdirde büyük saldırı olacağını söyleyince jandarma tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, H.E. (46) yaşındaki şahıs sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile tarih vererek evlenmek istediği kadının kendisine teslim edilmesini, aksi takdirde büyük saldırı olacağı tehdidinde bulundu. H.E. ayrıca videoda, "Ben size söylüyorum bu sizi son uyarışım. Bir daha uyarmıyorum. Partnerlerimi durduramıyorum. Mayıs’ın 22’sine kadar haber bekliyorum. Eğer evlenecek olduğum kadını teslim etmezseniz saldırı büyük olacak. Ben size diyorum. Ne jandarma dinlerim ne de polis" ifadelerini kullandı. Paylaşımın tespitinin ardından harekete geçen Bucak İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından bahse konu şahıs kısa süre içerisinde tespit ederek gözaltına alındı. Buradaki ifadesinin tamamlanmasının ardından H.E., Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Sahsın adli dengesinin yerinde olup olmadığına yönelik incelemenin devam ettiği bildirildi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 17:46
Burdur’da inşaat halindeki apartmana zarar veren şahıslar yakalandı
Burdur’da inşaat halindeki apartmana girerek kapıyı keserle parçalayan, takılmamış lavabo bataryalarına zarar veren 3 şahıs, polis ekipleri tarafından yakalandı. Olay, 20 Nisan’da Menderes Mahallesi Şehit Sefa Sokak üzerine bulunan bir inşaatta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, inşaat halindeki apartmana giren kimliği belirsiz şahıslar ilk olarak apartman kapısını tekme atarak açtı. Dairelerin kapılarını keserle parçalayan şahıslar, takılmamış lavabo bataryalarına zarar verdi. Şahıslar kayıplara karışırken, durumu fark eden işçilerin ihbarı üzerine adrese polis ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından yapılan çalışma neticesinde apartmana girdiği belirlenen Ö.K., B.T. ve H.A. isimli şahıslar yakalandı. Şahıslar hakkında "konut dokunulmazlığının ihlali ve mala zarar verme" suçlarından adli işlem yapıldı.
13 Aralık 2024 Cuma - 09:43
Burdur’da sokakta oluşan göçük 4 eve zarar verdi, 1 ev çökme tehlikesi nedeniyle mühürlendi
Burdur’da eski dere yatağı üzerinde bulunan asfalt yolda göçük oluşması nedeniyle şebeke suyu patladı. Göçüğün yanında bulunan 4 evde çatlaklar oluşarak zarar görürken 1 ev çökme tehlikesi nedeniyle mühürlendi.Olay, 10 Aralık Salı günü Burdur merkez Fevzi Çakmak Mahallesi 23023 Sokak ile 23024 Sokak kesişiminde meydana geldi. Eski dere yatağı üzerinde bulunan asfalt yolda bir anda göçük oluştu. Göçük nedeniyle yan tarafta bulunan 4 evde büyük çatlaklar oluşurken şebeke suyunda yaşanan patlama nedeniyle bir evin bodrum katı ve bahçesi sular altında kaldı. Ev sahiplerinin bildirmesi üzerine olay yerine gelen Burdur Belediyesi ekipleri oluşan patlağı tamir ederken duvarlarında çatlak oluşan 4 evden biri çökme tehlikesi nedeniyle mühürlendi.İki katlı evinde büyük maddi zarar oluşan ev sahiplerinden Ayşegül Karabiber (68) yaptığı açıklamada, " Salı günü sabah bir anda benim mutfaktaki fayanslarım patlamaya başladı. Önce bir duvar sonra diğeri derken 3 duvarıma sıçradı. Ne oluyor? demeye kalmadan torunum evin yan tarafında yolun çöktüğünü gördüğünü söyledi. O an biz hemen belediyeyi aradık. Fayanslar patlayıp göçüğü de görünce yolla ilgili bir sorun olduğunu düşündük. Belediye geldi demeye kalmadan yan bahçede suyun fışkırdığını gördük. Orada bir kuyu vardı o çöktü. O kuyu yaklaşık 10 metre derinlikteydi ama ağzına kadar su ile doldu ve bahçeye taştı bir anda. Herhalde yolda patladı oradan buraya geldi. Çünkü belediye suyu kestikten sonra sular çekildi. Belki de birkaç gündür akıyordu patlaktan azar azar o günde yol çökünce alttaki borulara baskı uyguladığından iyice kötü oldu" dedi4 ev zarar gördü biri mühürlendiZemin kayması nedeniyle kendi evi ve komşularının evinde oluşan çatlakların tehlike oluşturduğunu ve bir evin mühürlendiğini belirten Karabiber, "Daha sonra komşumu aramam üzerine komşum geldi. Belediye ekipleri de gelip evleri inceledikten sonra onun evini mühürlediler bana da evde durma kayma nedeniyle camlar patlayabilir dediler. Zaten evdeki kapıların hiçbiri kapanmıyor. Yarın bilirkişi gelip inceleme yapacak. Onlar ne yapılması gerekeni söyleyecekler. Bir an önce buraların onarılmasını istiyoruz" dedi.Burdur Belediyesi İmar Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, sokağın eski bir dere yatağı üzerinde bulunmasından dolayı toprağın yumuşak olması nedeniyle bir zemin kaymasının meydana geldiği, bu kayma nedeniyle şebeke suyu alt yapısında bir zarar oluştuğu ve bu yüzden bir patlama yaşandığı, zarar gören evlerden birinin de güvenlik nedeniyle mühürlendiği öğrenildi. Bölgeye gelen AFAD ekipleri ise mahallede inceleme yaparak olayın nedeni hakkında araştırma başlattı.
13 Aralık 2024 Cuma - 01:30
Kafeteryada çıkan baca yangını paniğe neden oldu
Burdur’da bir kafeteryada sobaya atılan odunların bacayı tutuşturması nedeniyle çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Yangın, saat 00.00 sıralarında Burdur merkez Burç Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı binada meydana geldi. Edinilen bilgilere göre üç katlı binanın zemin katında bulunan bir kafeteryada sobaya atılan odunların bacayı tutuşturması nedeniyle yangın çıktı. Yangını görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri caddeyi trafiğe kapatarak güvenlik önlemi alırken itfaiye ekipleri çatıya çıkarak yangına müdahale etti. Müdahale sonrası yangın söndürülürken herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
12 Aralık 2024 Perşembe - 18:35
Burdur’da sokakta oluşan göçük 4 eve zarar verdi, 1 ev çökme tehlikesi nedeniyle mühürlendi
Göçüğün yanında bulunan 4 evde çatlaklar oluşarak zarar görürken 1 ev çökme tehlikesi nedeniyle mühürlendi.
10 Aralık 2024 Salı - 23:53
Burdur-Antalya karayolunda devrilen tırda sıkışan sürücü yaralandı
Burdur-Antalya karayolunda kontrolden çıkan tır devrildi. Kazada araçta sıkışarak yaralanan sürücü, itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kaza, saat 22.45 sıralarında Burdur-Antalya karayolu Çatağıl köyü yol ayrımında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Antalya’dan Burdur istikametine seyir halinde olan Ertan Ö. (48) idaresindeki 31 AHZ 516 plakalı hurda demir yüklü Mercedes marka tır, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada araçta sıkışan sürücü Ertan Ö. yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla araç içinde sıkıştığı yerden çıkarılan sürücü Ertan Ö. sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Ertan Ö.nün hayati tehlikesi bulunmazken kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.
10 Aralık 2024 Salı - 16:33
Burdur’da kaçak kazı şüphelisi yakalandı
Burdur’da kaçak kazı yapan 1 şüpheli yakalanırken tarihi değer taşıdığı değerlendirilen objeler ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 5 Aralık’ta yapılan operasyonda kaçak kazı yaptığı tespit edilen M.K. isimli şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen M.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda 104 sikke, 2 ok ucu, 3 obje, 1 bilezik, 2 dedektör ve 1 dedektör kulaklığı ele geçirildi.
10 Aralık 2024 Salı - 16:11
Burdur’da üzerinde uyuşturucu ile yakalandı
Burdur’da jandarma tarafından üzerinde uyuşturucu madde ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 7 Aralık’ta savcılık koordinesinde yapılan operasyonda, S.K. isimli bir şüphelinin üzerinde 15 gram eroin, 1 adet sentetik ecza, 3 kullanma aparatı ele geçirildi. Gözaltına alınan ve hakkında adli işlem yapılan S.K. sevk edildiği adli mercilerce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
10 Aralık 2024 Salı - 14:22
Kontrolden çıkan otomobil iş yerine daldı
Burdur’un Gölhisar ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan otomobil, bir iş yerine daldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, Burdur’un Gölhisar ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Meydanda süratli bir şekilde seyreden sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen Peugeot marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak savrulup bir iş yerine girerek durabildi. Olayda araç sürücüsü yara almazken iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde otomobilin süratli bir şekilde ilerlerken kontrolden çıktığı görüldü.
10 Aralık 2024 Salı - 13:18
Kafedeki yangın paniğe neden oldu
Burdur’un Gölhisar İlçesinde, Cumhuriyet Meydanında bulunan bir kafede çıkan yangın, büyük paniğe yol açtı. Burdur’un Gölhisar İlçesi, Çeşme Mahallesi Cumhuriyet Meydanında bulunan kafede otomatik kapının elektrik tesisatında çıkan yangın kafenin dumanlar içinde kalmasına neden oldu. Çalışanların kendilerini ve müşterileri hızlıca tahliye edilmesinin ardından 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile durum kontrol altına alınarak yangın söndürüldü. Olay anında müşterilerle dolu olan kafede herhangi bir kimsenin yara almaması ve dumandan etkilenmemesi ise teselli kaynağı oldu. Kafede maddi hasar meydana geldi.
08 Aralık 2024 Pazar - 13:18
Park halindeki kamyona çarpan alkollü sürücü hurdaya dönen araçtan hafif yaralı olarak çıktı
Burdur’un Gölhisar ilçesinde gece saatlerinde seyir halindeyken park halindeki kamyona vuran alkollü sürücü hurdaya dönen otomobilde hafif şekilde yaralandı. Kaza saat 23.10 sıralarında Burdur’un Gölhisar ilçesi Konak mahallesi Demokrasi Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Kamil S.(48) idaresindeki 48 HT 718 plakalı Tofaş otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak park halindeki 15 SD 659 plakalı kamyona çarptı. Çarpmanın etkisiyle Tofaş otomobil hurdaya dönerken sürücü Kamil S. hafif şekilde yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Gölhisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kamil S.’nin 2.18 promil alkollü olduğu öğrenilirken hurdaya dönen otomobil çekici yardımıyla otoparka çekildi. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı
06 Aralık 2024 Cuma - 21:54
Jandarmanın uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 6 şüpheli tutuklandı
Burdur İl jandarma komutanlığı ekipleri tarafından kasım ayında yapılan kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 41 şüpheliden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 1-30 kasım tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılıkları ile koordineli olarak, Kaçakçılık ve Narkotik Suçlarla Mücadeleye yönelik yapılan planlı çalışmalar sonucu icra edilen 24 operasyonda gözaltına alınarak hakkında adli işlem yapılan 41 şüpheliden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Düzenlenen operasyonlarda 60 gram eroin, 2 gram kubar esrar, 1 gram metamfetamin, 3 gram bonzai, 51 adet sentetik ecza, 1 elektronik terazi, 6 adet kullanma aparatı, 66 adet senet, 3 adet cep telefonu, 1 adet tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 3 adet pompalı tüfek, 1 adet mühimmat, 25 litre viski, 135 paket sigara, 33 adet elektronik sigara, 11 adet elektronik cihaz, 1 adet dedektör, 10 adet muhtelif kazı malzemesi ele geçirildi.
06 Aralık 2024 Cuma - 21:54
Durdurulan araçtan uyuşturucu çıktı, 3 şüpheli tutuklandı
Burdur’da polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 2 Aralık’ta yapılan çalışmalar sonucunda il merkezinde durdurulan bir araçta uyuşturucu ele geçildilldi. Araçta bulunan F.A., A.K., L.Ü. isimli 3 şüpheli şahıs, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçu kapsamında adli işlem yapılarak adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şahıslar Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yapılan çalışmalarda yaklaşık 670 kullanımlık sentetik kannabinoid enjekte edilmiş kağıt parçası, 0.85 gram esrar, 1 adet kullanımı kontrole tabi hap ele geçirildi.
06 Aralık 2024 Cuma - 21:52
Burdur’da kaçak içki operasyonu
Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak alkol şişesi ele geçirildi. Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 3 Aralık’ta Cumhuriyet Başsavcılıkları ile koordineli olarak, Kaçakçılık Suçlarla Mücadeleye yönelik yapılan planlı çalışmalar sonucu yapılan operasyonda ikametinde çok sayıda kaçak alkol şişesi ele geçirilen R.S. isimli şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda 400 litre el yapımı şarap, 25 litre el yapımı bira, 5 litre el yapımı rakı, 1 adet şişe kapatma aparatı, 150 adet boş bira şişesi, 250 adet bira kapağı ele geçirildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder