Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Burdur
Burdur’da jandarmadan 54 metrekarelik dev Türk bayrağı
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 21:12:46
Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından Karadağ Tepesi’nde 54 metrekarelik dev Türk bayrağı açıldı. Burdur Valiliği koordinesinde Karacaören Baraj Gölü’nde düzenlenen festival, doğa ve spor tutkunlarını bir araya getirdi. Etkinlikte doğaseverler, baraj çevresindeki yaklaşık 6 kilometrelik parkurda yürüyüş gerçekleştirdi. Karacaören Baraj Gölü’nde düzenlenen kano, yelken, SUP board ve laser yarışlarına ise 250 sporcu katıldı. Festivalde en dikkat çeken anlarından biri Burdur İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ve gönüllü iki vatandaşın gerçekleştirdiği Karadağ Tepesi’ne zirve tırmanışı oldu. Bölgenin en yüksek noktasına çıkan grup, zirvede 54 metrekarelik dev Türk bayrağını dalgalandırdı.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 12:52
Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 yaralı
Burdur’da otomobilin sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu elektrik direğine çarptığı kazada sürücü yaralandı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Burdur - Fethiye kara yolunda Kent Ormanı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Y.Ö. (88) idaresindeki 15 HT 441 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ilk olarak refüja çıktı. Otomobil ardından elektrik direğine çarparak devrildi. Kazada otomobil sürücüsü Y.Ö. yaralanırken kaza ihbarı üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 09:21
Burdur’da evde yangın paniği
Burdur’un Yeşilova ilçesinde bir evde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın, dün Yeşilova ilçesi Koyunlarçeşme Mahallesi’nde bulunan bir evde çıktı. Edinilen bilgiye göre, İ.E.’ye ait evde henüz bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine adrese itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından yangın büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında etkilenen kimse olmazken evde maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
17 Mayıs 2026 Pazar - 11:33
39 yıldır korunan ve sadece bilim insanlarına hizmet veren orman
Burdur’un Bucak ilçesinde bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) ekiplerince koruma altında tutulan Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı, baharın gelişiyle birlikte adeta renk cümbüşüne büründü. Dünyada yalnızca belirli bölgelerde görülen Anadolu Sığla Ağacı’na ev sahipliği yapan alan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için gelen misafirlerini ağırladı. Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Kargı köyü sınırlarında yer alan Sığla Ormanı Tabiatı Koruma Alanı, dünyada ender rastlanan Anadolu Sığla Ağacı (Liquidambar orientalis) türünün yaşam alanları arasında bulunuyor. Türkiye’de yalnızca Burdur ve Muğla’da doğal yayılış gösteren bu özel orman, sahip olduğu endemik yapı nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü Burdur Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 gün 24 saat korunuyor. Burdur-Isparta-Antalya sınırlarının kesişim noktasında, Aksu Çayı yatağı kenarında ve Karacaören I Baraj Gölü mansabında bulunan alan, eşsiz ekosistemi ve izole yapısı nedeniyle 27 Temmuz 1987 tarihinde "Tabiatı Koruma Alanı" ilan edildi. Toplam 83,82 hektarlık alanı kapsayan bölgeye yalnızca bilimsel ve akademik çalışmalar kapsamında özel izinle giriş yapılabiliyor. Baharın etkisiyle yeşil tonlarına bürünen ormanda oluşan manzara havadan dron ile görüntülendi. Anadolu Sığla Ormanı sadece Fethiye ve Bucak’ta Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Gökhan Albayrak, "83 hektar alanımız 1987 yılında koruma alanı ilan edilmiştir. Toplamda burada 6 bin metrekare sığla ağacımız mevcuttur. Sığla ağaçlarımızın burada koruması ve dışarıdan etkilerden korumak amaçlı sadece biz bilimsel çalışma amacıyla açıyoruz. Buraya girmek isteyen arkadaşlarımız bize başvuru yapıyorlar. Biz de bu onayları sadece bilimsel çalışma için yapıyoruz. Dışarıdan gelenler bizim koruma ekiplerimiz ile beraber çalışma yapıyorlar. Sığla ormanı dünyada, Güney Kore ve Amerika’da mevcuttur, Anadolu Sığla Ormanı ise sadece Fethiye ve Bucak’ta bulunuyor. Sığla ağacı parfümeri sanayide kullanıyordu ama şu an için ülkemizde sığla yağı üretimi yapılmamaktadır. Bunun temel sebebi ise sentetik ürünler çoğaldığı için artık sığla ağaçları sadece korunuyor" dedi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde koruma altına alınan Sığla Ormanını yürüyüşü yapan gençler ise essiz doğanın tadını çıkardıklarını belirterek doğanın korunması gerektiğini hatırlattı.
18 Mayıs 2020 Pazartesi - 09:50
Başkan Ercengiz’den engelli Rıza’ya sürpriz
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, bozuk engelli aracını tamir ettirdiği engelli Rıza Büyükkaya’ya büyük mutluluk yaşattı.
17 Mayıs 2020 Pazar - 14:15
ABD’den gelen 349 Türk vatandaşı Burdur ve Isparta’ya yerleştirildi
ABD’de bulunan 349 Türk vatandaşı, korona virüs önlemleri kapsamında Türkiye’ye getirildi.
16 Mayıs 2020 Cumartesi - 18:57
Benzin hortumu patlayan otomobil alev aldı
Burdur’da benzin hortumu patlayan araç alev aldı.
16 Mayıs 2020 Cumartesi - 18:45
Burdur Karaaliler Ovasına 5 bin bıldırcın bırakıldı
Bucak İlçesi’ne bağlı Karaaliler Köyünde Köy Muhtarlığı süne ve çekirge gibi tarım ürünlerine zarar veren canlılarla mücadele için yeni bir uygulama başlattı.
16 Mayıs 2020 Cumartesi - 09:59
Burdur’da İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı başlıyor
Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in girişimleriyle sonuçlanan Burdur Belediyesi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı başlıyor.
16 Mayıs 2020 Cumartesi - 09:51
Burdur Valisi: "Lavanta ile Salda Gölü birleşecek"
Burdur Valisi Hasan Şıldak, Lavanta Yolu Projesi kapsamında sona gelinen "Lavanta Tanıtım Merkezi’nde" incelemede bulundu.
15 Mayıs 2020 Cuma - 13:30
DSİ, Burdur’da sulama sezonunun başladığını duyurdu
DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız, Burdur’da 13 Mayıs tarihinde başlayan 2020 yılı sulama sezonunda toplam 196 bin 817 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıkladı.
15 Mayıs 2020 Cuma - 08:53
Başkan Ercengiz’den berberlere destek
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, 11 Mayıs’ta iş başı yapan berber, kuaför ve güzellik salonlarını ziyaret etti, belediye tarafından hazırlanan gıda yardım kolileriyle de destek verdi.
14 Mayıs 2020 Perşembe - 21:05
Vali Şıldak’tan sağlık personeline teşekkür ziyareti
Burdur Valisi Hasan Şıldak, sağlık yöneticileri ve Devlet Hastanesi Covid-19 servisinde görev yapan personelle bir araya geldi.
14 Mayıs 2020 Perşembe - 20:59
Burdur’da sokakta maske zorunluluğu getirildi
Burdur’da vatandaşların evlerinin ve iş yerlerinin dışında bulundukları bütün ortamlarda maske takmaları zorunlu hale getirildi.
14 Mayıs 2020 Perşembe - 16:40
Burdur Valisi Şıldak: "Kurallar uymayanlara etkili ceza uygulanacak"
Burdur Valisi Hasan Şıldak, son günlerde dışarıdaki yoğunluğun, hareketliliğin hissedilir şekilde arttığının görüldüğünü vurgulayarak, salgın nedeniyle alınan tedbirlere uymayanlara etkili olarak idari para cezası yaptırımı uygulanacağını belirtti.
14 Mayıs 2020 Perşembe - 16:13
Burdur Valisi, engelli vatandaşları tek tek ziyaret etti
Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Burdur’daki engelli bireyleri ziyaret etti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder