Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bursa
Bursa’da hastanede yangın paniği
01 Mayıs 2026 Cuma - 19:13:04
Bursa’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer ek binasının ameliyathane kısmında yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, saat 18.00 sularında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer ek binasının ameliyathane bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD ve 112 ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürülürken, dumanın tahliye edilmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemeler sürüyor.
01 Mayıs 2026 Cuma - 18:41
Bursa’da hastanede yangın paniği
Bursa’da Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer ek binasının ameliyathane kısmında yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, saat 18.00 sularında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer ek binasının ameliyathane bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, AFAD ve 112 ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürülürken, dumanın tahliye edilmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemeler sürüyor.
01 Mayıs 2026 Cuma - 17:49
Başkan Vekili Biba’dan 1 Mayıs’ta görev başındaki emekçilere ziyaret
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde görevlerinin başında olan emekçileri yalnız bırakmadı. Günün ilk ziyaretini Hüdavendigar Kent Parkı’na gerçekleştiren Başkan Vekili Şahin Biba, burada Tarım Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Semih Polat ve park personeliyle bir araya geldi. Talep, öneri ve görüşleri dinleyen Başkan Vekili Biba, alın teriyle çalışan tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Terminalde yoğun mesaiye ziyaret Ardından Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne geçen Başkan Vekili Şahin Biba, BURULAŞ Terminal Hareket Memurluğu’nda BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar ve otobüs personeliyle buluştu. Bayram günü görevi başında olan çalışanlarla sohbet ederek özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başan Vekili Biba, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş ile birlikte terminalde seyahat hazırlığındaki vatandaşlarla da sohbet ederek hayırlı yolculuklar diledi. Terminaldeki zabıta noktasını da ziyaret eden Başkan Vekili Biba, ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Son olarak Ulaşım Dairesi Başkanı Rüştü Şanlı ile birlikte Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne giden yan yolda görev yapan ekipleri ziyaret eden Başkan Vekili Şahin Biba, yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek tüm saha emekçilerine iyi bayramlar diledi. Başkan Vekili Biba’dan esnaf ve çalışanlara teşekkür Program kapsamında terminal esnafını, taksi durağını ve otobüs bakım merkezini de ziyaret eden Başkan Vekili Biba, iş yerlerini tek tek gezerek esnafa hayırlı işler temennisinde bulundu. 1 Mayıs’ta mesai yapan esnaf ve çalışanlarla sohbet eden Başkan Vekili Biba, şehirde hayatın kesintisiz devam etmesi için emek veren tüm çalışanlara teşekkür etti.
01 Mayıs 2026 Cuma - 17:12
’’Bu araç benim’’ diyerek hırsızlık için girdiği araçtan inmeyen kadın tutuklandı
Bursa’nın Orhangazi ilçesinde, hırsızlık amacıyla girdiği otomobilin sahibine yakalanınca aracı "Bu araç benim" diyerek sahiplenmeye çalışan ve uzun süre araç içinden inmeyerek direnen genç kadın, gözaltına alınmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, dün akşam saatlerinde Hürriyet Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yalova’dan geldiği öğrenilen genç bir kadın, hırsızlık amacıyla gözüne kestirdiği bir otomobilin kapısını arka camdan müdahale ederek açtı ve içeri girdi. Yanında getirdiği anahtarla aracı çalıştırmaya çalışan zanlı, bu sırada araç sahibine suçüstü yakalandı. "Asıl hırsız sizsiniz" diyerek direndi Aracın içinden inmeyi reddeden kadın, araç sahibine ve çevredeki vatandaşlara, "Bu araç benim, asıl hırsız sizsiniz, kocam içeri bineyim diye kapıyı açık bıraktı" şeklinde iddialarda bulunarak uzun süre direndi. Araçtan inmemekte ısrar eden kadın ile araç sahipleri arasında zaman zaman arbede yaşandı. Üzerinden çok sayıda anahtar çıktı Olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alınan zanlının, Yalova’dan Orhangazi’ye hırsızlık yapmak amacıyla geldiği belirlendi. Genç kadının yapılan üst aramasında başka araçlara ait anahtarlar da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Orhangazi Adliyesi’ne sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
03 Mart 2026 Salı - 11:22
Gençler Nilüfer’de "İfade özgürlüğü" konuşuldu
Nilüfer’de gençlerin fikirlerini özgürce dile getirebildiği ve kent yaşamına aktif katılımını destekleyen Nilüfer Gençlik Programı buluşmasında, "ifade özgürlüğü ve gençlik" teması ele alındı. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Bir Bulut Olsam Derneği iş birliğinde düzenlenen Nilüfer Gençlik Programı, Pancar Deposu’nda gerçekleştirildi. "İfade Özgürlüğü ve Gençlik" temasıyla düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileri, hukukçu Mine Rena Kahramanoğlu ile bir araya gelerek ifade özgürlüğü kavramını tarihi ve güncel boyutlarıyla tartıştı. Programın ilk bölümünde gençlerin yer aldığı atölye çalışmaları yapıldı. Çeşitli oyunlar oynayan gençler gruplara ayrılarak kuklalar tasarladı ve hazırladıkları kısa gösterilerle ifade özgürlüğünü kendi bakış açılarıyla sahneledi. Ardından söyleşi bölümüne geçildi. Etkinliğe katılan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Emre Karagöz ve Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir de gençlerle bir araya gelerek onların soru ve taleplerini dinledi. Gençler hem merak ettikleri konuları sordu hem de kente dair öneri ve taleplerini dile getirdi. İfade özgürlüğünün tarihi gelişimi Etkinliğin söyleşi bölümünde Avukat Mine Rena Kahramanoğlu, ifade özgürlüğünün tarihi gelişiminden günümüz dijital dünyasına uzanan bir çerçeve çizdi. Antik Çağ’dan Fransız Devrimi’ne, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan anayasal haklara kadar uzanan süreçte özgürlük kavramının dönüşümünü anlatan Kahramanoğlu, "Düşünceler asla ölmez. Mücadelesi olmayanın hikayesi olmaz" sözleriyle gençlere cesaret ve bilinç çağrısında bulundu. İfade özgürlüğünün sınırsızlık anlamına gelmediğini de vurgulayan Kahramanoğlu, "Bir başkasının özgürlüğünün kısıtlandığı yerde sizin özgürlüğünüz sona erer. Eleştiri ile hakaret birbirinden farklıdır" diyerek özellikle sosyal medyada yapılan yanlışlara dikkati çekti. İçinde bulunduğumuz yapay zeka çağında ifade biçimlerinin dönüşümü üzerine değerlendirmelerde de bulunan Kahramanoğlu, gençlerin bilgili, sorgulayan ve cesur bireyler olarak hareket etmelerinin önemine işaret etti. Kahramanoğlu şunları söyledi: "Dünya değişiyor, özgürlükler farklılaşıyor, yapay zeka hayatımızı günden güne kolaylaştırıyor. Ama konfora tutunmak her zaman tehlikelidir. İfadelerin altını doldurmak zorundasınız. Tarih, coğrafya ve güncel her konuda bilgiyi edinmeli, araştırıp öğrenmelisiniz. Bilgiye erişmeden, onu anlayıp kavramadan gerçekten kendinizi doğru ifade edemezsiniz. Özgürlük sadece konuşma hakkı değil, konuştuğunuzun arkasında durabilmektir. Şunu da unutmayın, asla umutsuzluğa kapılmayın. Her çağda ifade ve özgürlükler kısıtlanmış ve susturulmuştur. Ama dünyaya örnek olmuş insanlar, liderler ile bu duvarlar yıkılmıştır."
03 Mart 2026 Salı - 11:22
Ramazan çocuklarla bir başka güzel
Ramazan ayının manevi atmosferi, çocukların neşesiyle daha da güzelleşiyor. İznik Milli İrade Meydanında pazartesi akşamları çocuklar birbirinden farklı etkinliklerde bir araya geliyor. İznik Belediyesi tarafından düzenlenen programlarda minik gönüller hem eğleniyor hem de eğlenirken öğreniyor. Geleneksel gösteriler, eğitici oyunlar ve çeşitli sürpriz etkinliklerle dolu programlar, çocukların yoğun katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleştiriliyor. Ailelerin de ilgiyle takip ettiği etkinlikler, Ramazan’ın birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiriyor. Ramazan ayı boyunca pazartesi akşamları gerçekleştirilen programlarla ilgili konuşan İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, "Ramazan aylarında geleneksel hale getirdiğimiz etkinliklerimizde miniklerimizin yüzlerindeki mutluluk gerçekten görülmeye değer. Onlar mutlu oldukça bizlerde mutlu oluyoruz. Ramazan ayının manevi atmosferinde onlara bu duyguları yaşatmak, eğlenirken öğrenmelerini de sağlamak gerçekten önemli. Minik yüreklerimizin bu neşesine gece boyunca süren etkinliklerde aileleri de ortak oluyor. Belediye olarak bizler ilçemizde Ramazan’ın birlik, beraberlik ve paylaşma ruhu duygusunu en iyi şekilde yaşatmak için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz" dedi.
03 Mart 2026 Salı - 11:20
Girişimci adayı öğrenciler işi mutfağında öğreniyor
‘Girişimci Kafası’ söyleşileriyle gençleri başarılı girişimcilerle buluşturan Osmangazi Belediyesi, bu kez üniversite öğrencilerini doğrudan üretimin merkezine taşıdı. Program kapsamında Mudanya Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü öğrencileri, Bursa TEKNOSAB’da faaliyet gösteren EPSA Yalıtım Fabrikası’nı ziyaret ederek girişimciliği yerinde deneyimleme fırsatı buldu. Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Girişimci Kafası’ söyleşisinde daha önce gençlerle bir araya gelen EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde fabrikanın üretim ve AR-GE bölümlerini gezdi. Gezi boyunca üretim süreçlerinden ihracata, pazarlama stratejilerinden girişimciliğin teknik detaylarına kadar pek çok konuda kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Öğrenciler, teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme imkanı bularak, iş dünyasının mutfağını yakından tanıdı. "Bu Projeler Çok Kıymetli ve Değerli" Osmangazi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Girişimci Kafası’ söyleşisinde gençlerle bir araya geldiğini ifade eden EPSA Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, üniversite-sanayi iş birliğinin öğrencilerin kariyer yolculuğunda büyük rol oynadığını vurguladı. EPSA Yalıtım’ın 30’dan fazla ülkeye ihracat yaptığını belirten Özdemir, sözlerinde şu ifadeleri kullandı: "Bu projeler çok kıymetli ve değerli. Hepimizin bir birimizden öğrendiği şeyler var. Öğrenciler daha yolun başında. Bu ziyaret onlar için çok güzel bir tecrübe ve bilgi birikimi olacaktır. Biz fabrikada ürettiğimiz ürünleri 30’dan fazla ülkeye ihracat yapmaktayız. Öğrencilere bu üretim tesisimizi gezdirerek üretim ve pazarlamanın inceliklerini burada anlatmaya çalıştık. Yapılan her katkı, üniversiteden sonraki hayatları için öğrencilere bir ışık oluyor. Ayrıca fabrikanın üretim tesislerini gezdirdik. İş hayatına başladıklarında pazarlayacakları ürünlerin hangi fabrikada hangi makinelerle üretildiğini gördüler. İhracat birimimiz bu ürünleri nasıl pazarladıklarını ve hangi ülkelere satış yaptıklarını anlattılar. Çok başarılı bir buluşmaydı. Öğrenciler çok büyük bir tecrübe kazandılar." "Çok güzel tecrübeler kazandık" Ziyaret kapsamında güzel tecrübeler edindiklerini belirten öğrenciler ise, "Osmangazi Belediyesi’nin öncülüğünde EPSA Fabrikası’nı ziyaret ettik. Fabrikanın üretim tesislerini gezdik. Burada bize üretim aşamasından ihracata kadar tüm aşamalarını detaylı bir şekilde anlatarak bizi bilgilendirdiler. Okulda sadece teorik olarak gördüğümüz konuları burada tecrübe edinme fırsatı bulduk. Bu da bize büyük bilgi birikimi sağlıyor. Bu ziyaret gerçekleştiği için çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.
03 Mart 2026 Salı - 11:19
Masada çalışanlarda ‘tenisçi dirseği’ riski
Halk arasında "tenisçi dirseği" olarak bilinen lateralepikondilit, sanılanın aksine sadece sporcuları değil; bilgisayar kullanıcılarından ev hanımlarına kadar geniş bir kitleyi tehdit ediyor. BURTOM Biyofiz Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kerime Savaş, günlük hayatta farkında olmadan yapılan tekrarlayıcı hareketlerin mekanik yüklenmelere neden olduğunu, bunun da tendonlardatarhribata neden olduğunu kaydetti. Uzm. Dr. Kerime Savaş, tenisçi dirseğini; dirsek bölgesine yapışan tendonların aşırı kullanımına bağlı olarak yıpranmasıyla oluşan ağrılı bir durum olarak tanımladı. Bu tabloya sadece spor aktiviteleri değil, günlük hayatta farkında olmadan yapılan birçok hareket de sebep olabiliyor. Mekanik yüklenmelere yol açan ve hastalığı tetikleyen unsurlara dikkat çeken Uzm. Dr. Kerime Savaş, şunları söyledi: "Mutfakta sık sık doğrama yapmak, bez sıkmak, ütü yapmak,Matkap veya makas gibi aletlerle çalışmak, bilgisayar kullanımı, El bileğinin sürekli sabit pozisyonda kalması, tendonların dolaşımını bozarak doku iyileşmesini geciktirir ve tedavi sürecini uzatır." Belirtilere karşı uyaran BURTOM Biyofiz Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Kerime Savaş, "Hastalığın en sık görülen şikayetleri şunlardır : Dirsek dış kısmında şiddetli ağrı ve hassasiyet.Ağrının el, bilek ve kola yayılması.Nesne kavramak veya sıkıştırmakla artan ağrı. Elde güçsüzlük hissi veya zayıf kavrama gücü.Özellikle sabahları ve aktivite sonrası şiddetlenen ağrı.İleri dönemlerde dirsek çevresinde sertleşme ve şişlik" diye konuştu. Tedavi Süreci ve Kritik 4-6 Hafta Eşiği Uzm. Dr. Savaş, tedavide başarı oranının yüksek olduğunu ancak burada da zamanlamanın kritik öneme sahip olduğunu belirterek, tedavi yöntemleri ve süreci hakkında şu bilgileri paylaştı: "Hastanın semptomları tetikleyen aktivitelerden kaçınması ve özel destekleyici bandajlar kullanması mekanik yükü azaltır. Ağrıyı azaltmak ve inflamasyonu kontrol altına almak için ilaç tedavisi uygulanabilir.Hastalığın iyileşmesinde fizik tedavi ve egzersiz önemli yer tutar. Fizik tedavi ajanları ve egzersizler ile tendon iyileşmesi yaklaşık 4-6 hafta sürer.Eğer sorun 4-6 hafta içinde tedavi edilmezse, ağrı kronik hale dönüşmektedir." Dr. Kerime Savaş, dirsek bölgesinde hissedilen ağrıların ihmal edilmemesi gerektiğini, erken müdahalenin yaşam kalitesini korumada esas olduğunu vurguladı.
03 Mart 2026 Salı - 10:08
Bursa’da 7 yaşındaki Gökçe son yolculuğuna uğurlandı
Bursa’da kalp ameliyatı sonrası enfeksiyon kaparak hayatını kaybeden 7 yaşındaki Gökçe Şentürk, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.Nilüfer ilçesinde yaşayan Zeynep ve Sinan Şentürk çiftinin küçük kızları Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Gökçe Şentürk için Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesi’ndeki Mihraplı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene küçük kızın ailesi, yakınları, öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Küçük kızın tabutu başında gözyaşı döken anne ve babayı yakınları teselli etmeye çalıştı.Yakın zamanda kalp ameliyatı geçirdiği ve ameliyat sonrası enfeksiyon kapması sonucu yaşamını yitirdiği öğrenilen Gökçe Şentürk’ün cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Gökçe’nin vefatı, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.
03 Mart 2026 Salı - 10:08
Halı sahada kalp krizi geçiren eski futbolcunun o anları ortaya çıktı
Bursa’da 3 gün önce halı sahada maç yaparken fenalaşarak hayatını kaybeden eski futbolcunun kalp krizi geçirdiği anın görüntüleri ortaya çıktı.Olay, 27 Şubat’ta akşam saatlerinde meydana geldi. Birçok profesyonel kulüpte top koşturan 51 yaşındaki Hakan Erken, arkadaşlarıyla halı saha maçına çıktı. Masterler Ligi’nde oynayan Erken, maç esnasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Erken’in ölümü sevenlerini yasa boğarken, maçta yaşananların görüntüleri ortaya çıktı. Vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerde sahanın ortasında fenalaşan Erken’in dizlerinin üzerine çöktükten sonra yere yığıldığı görüldü. Görüntülerde daha sonra arkadaşları koşarak futbolcunun yanına geldi.
03 Mart 2026 Salı - 09:53
Belediyesporlu Mine Türker’den Dünya Kupası’nda iki madalya
Bursa Büyükşehir Belediyesporlu sporcu Mine Türker, U23 Bocce Dünya Kupası’nda 2 gümüş madalya kazanarak göğsümüzü kabarttı. Geçtiğimiz yıllarda ülkemize ve Bursa’ya dünya üçüncülüğü ve Avrupa şampiyonluğu gururu yaşatan Bursa Büyükşehir Belediyesporlu Mine Türker, Fransa’nın Saint-Vulbas kentinde gerçekleştirilen Dünya Kupası’nı da boş geçmedi. Şampiyonada volo basamak branşında şampiyonluğu 1 puanla kaçıran Mine Türker, ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Belediyesporlu sporcu, volo röle branşında da ikinci oldu ve Dünya Kupası’nı 2 gümüş madalyayla tamamlayarak kentimize ve ülkemize büyük gurur yaşattı.
03 Mart 2026 Salı - 09:46
Bursa’da yol verme kavgası kamerada... Camı kırdı, 180 bin lira ceza yedi
Bursa'nın Osmangazi ilçesinde trafikte yol verme meselesi yüzünden çıkan tartışma şiddete dönüştü.
03 Mart 2026 Salı - 09:38
Bursa’da motosiklet sürücülerinin tehlikeli yolculuğu kamerada
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde ana yol üzerinde seyir halinde olan iki motosiklet sürücüsü, yaptıkları tehlikeli hareketlerle hem kendi canlarını hem de trafikteki diğer sürücülerin güvenliğini tehlikeye attı. Edinilen bilgiye göre, ana arterde ilerleyen iki motosiklet sürücüsü, trafikte akışı hiçe sayarak zaman zaman tek teker üzerinde ilerledi. Aşırı hız yaptığı görülen sürücülerin o anları çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde sürücülerin kontrolsüz hareketleri dikkat çekerken, yaşananla kazaya davetiye çıkardı.
02 Mart 2026 Pazartesi - 18:53
Bursa’da 7 yaşındaki Gökçe son yolculuğuna uğurlandı
Bursa’da kalp ameliyatı sonrası enfeksiyon kaparak hayatını kaybeden 7 yaşındaki Gökçe Şentürk, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Nilüfer ilçesinde yaşayan Zeynep ve Sinan Şentürk çiftinin küçük kızları Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Gökçe Şentürk için Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesi’ndeki Mihraplı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene küçük kızın ailesi, yakınları, öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Küçük kızın tabutu başında gözyaşı döken anne ve babayı yakınları teselli etmeye çalıştı. Yakın zamanda kalp ameliyatı geçirdiği ve ameliyat sonrası enfeksiyon kapması sonucu yaşamını yitirdiği öğrenilen Gökçe Şentürk’ün cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Gökçe’nin vefatı, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu.
02 Mart 2026 Pazartesi - 18:09
Halı sahada kalp krizi geçiren eski futbolcunun o anları ortaya çıktı
Bursa’da 3 gün önce halı sahada maç yaparken fenalaşarak hayatını kaybeden eski futbolcunun kalp krizi geçirdiği anın görüntüleri ortaya çıktı.
02 Mart 2026 Pazartesi - 16:50
Karacabey’de tek yön uygulaması başladı
Karacabey Belediyesi, kent içi ulaşımda düzeni sağlamak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir uygulamayı hayata geçirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurul kararı doğrultusunda, İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle Tavşanlı, Sırabademler, Gazi, Runguçpaşa ve Mecidiye mahallelerindeki bazı cadde ve sokaklarda tek yön trafik sistemine geçildi. Yeni düzenlemeyle dar sokaklarda yaşanan sıkışıklığın azaltılması, park sorunlarının önüne geçilmesi ve yaya güvenliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Uygulamanın, Karacabey’in uzun vadeli ulaşım planının önemli bir parçası olduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Karabatı, sistemin elde edilecek veriler doğrultusunda ilçe genelinde yaygınlaştırılacağını ifade etti. Karacabey Belediyesi, kent içi ulaşımda düzeni sağlamak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir uygulamayı hayata geçirdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen çalışma kapsamında, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurul kararı doğrultusunda belirlenen cadde ve sokaklarda tek yön trafik akışı sistemine geçildi. Belediye ekipleri ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği’nin saha incelemeleri ve teknik değerlendirmeleri sonucunda hazırlanan planlama çerçevesinde; Tavşanlı, Sırabademler, Gazi ve Runguçpaşa mahalleleri sınırlarında bulunan Şehit Kemal Köse Sokak, Mustafa Çorlu Sokak, 14 Eylül Caddesi, İsmail Hakkı Bilgin Caddesi ile 137. ve 84. Sokak’ta yön düzenlemesi yapıldı. Ayrıca Mecidiye Mahallesi 107. Sokak’ta (Bursa Caddesi ve Karacaahmet Caddesi istikameti) doğu-batı yönünde tek yön uygulamasına geçilmesine karar verildi. Tek yön uygulamasının yürürlüğe girmesiyle birlikte özellikle dar sokaklarda karşılıklı araç geçişlerinden kaynaklanan sıkışıklığın önüne geçilmesi, park kaynaklı sorunların azaltılması ve yaya güvenliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Tabelalar yerleştirildi Uygulama kapsamındaki cadde ve sokak girişlerine, Bursa Büyükşehir Belediyesi UKOME ekipleri ile Karacabey Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli trafik levhaları yerleştirildi. Sürücülerin yeni düzenlemeye uyum sağlaması için bilgilendirme çalışmalarının da sürdürüldüğü bildirildi. Yetkililer, uygulamanın ardından trafik yoğunluğunda gözle görülür bir azalma beklediklerini, geçişlerin daha düzenli ve akıcı hale geleceğini vurguladı. Elde edilecek veriler doğrultusunda sistemin ilçe genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. Karabatı: "Uzun vadeli ulaşım planımızın parçası" Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, tek yön uygulamasının Karacabey’in uzun vadeli ulaşım planının önemli bir ayağını oluşturduğunu vurguladı. Karabatı açıklamasında; "İlçemizde artan araç sayısı ve şehir içi hareketlilik, trafik düzenlemelerini zorunlu hale getiriyor. Amacımız hem sürücülerimizin hem de yayalarımızın daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânına kavuşmasını sağlamak. İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve UKOME ile koordineli şekilde bilimsel ve teknik veriler doğrultusunda adım atıyoruz. Bu uygulama, Karacabey’in gelecekteki ulaşım vizyonunun bir parçasıdır." dedi. Vatandaşlardan gelen talep ve önerileri de dikkate aldıklarını ifade eden Karabatı, trafik düzenlemelerinin aşamalı olarak sürdürüleceğini belirtti. Öte yandan yeni uygulamanın, şehir içi ulaşımda disiplinli ve güvenli bir trafik kültürünün oluşmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder