Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bursa
Bursa’da alkollü sürücü çarptığı yayayı bırakıp kaçtı
03 Mayıs 2026 Pazar - 07:13:46
Bursa’da alkollü bir sürücünün çarptığı yaya ağır yaralandı. Kazanın ardından olay yerinden kaçan sürücü, polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Kaza, saat 05.00 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Ulubatlı Hasan Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, G.U. idaresindeki 16 BTE 701 plakalı otomobil, karşıdan karşıya geçmek isteyen M.B. (46)’ye çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan M.B. yola savrulurken; sürücü G.U., aracını yaklaşık 100 metre ileride park ederek olay yerinden yaya olarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaçan sürücü, yaklaşık 500 metre ilerideki bir akaryakıt istasyonunda polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan kontrolde G.U.’nun 1.34 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ağır yaralanan M.B. ise sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastaneye kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 23:42
Merdivenlerden yuvarlanan 1 yaşındaki bebek yaralandı
Bursa’nın İnegöl ilçesinde merdivenlerden yuvarlanan 1 yaşındaki bebek yaralandı. Olay, saat 21.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Aytaşı Sokak üzerinde bulunan 3 katlı apartmanın 1. katında meydana geldi. Daha yeni yürümeye başlayan 1 yaşındaki G.Y., dairenin açık kalan kapısından çıkıp merdivene yöneldi. Merdivenden yuvarlanan çocuk yaralandı. Ailesi tarafından özel araçla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan bebeğin yapılan tetkikler sonucunda kafatasında kırık olduğu tespit edildi. Bebek, ambulansla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Olayla alakalı soruşturma başlatıldı.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 17:32
Haber alınamayan öğretmen evinde ölü bulundu
Bursa’nın İnegöl ilçesinde 46 yaşındaki öğretmen, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Olay, saat 14.00 sıralarında İnegöl ilçesi Kemalpaşa Mahallesi Şehit Nuri Gül Sokak’taki apartmanın dairesinde meydana geldi. Abdullahamid Han İmam Hatip Ortaokulu’nda görev yapan Fen Bilimleri öğretmeni Selma Kokoz’dan (46) bir süredir haber alamayan yakınları 112 ekiplerine durumu bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdiklerinde acı manzara ile karşılaştılar. Sağlık ekipleri yatağında hareketsiz yatan Selma Kokoz’un hayatını kaybettiği tespit etti. Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından öğretmenin cenazesi İnegöl Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazesi savcılık incelemesinin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 16:10
Bursa’da "Bıçak Festivali" coşkusu, ustalar hünerlerini sergiledi
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bıçak Festivali, yerli ve yabancı katılımcıların yoğun ilgisiyle başladı. Festival kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen bıçak ustaları el emeği ürünlerini sergilerken, festivale Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili, Şahin Biba, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe ve vatandaşlar stantlara büyük ilgi gösterdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, festival programında yaptığı konuşmada Bursa bıçakçılığının yüzyılların emeğini ve ustalığını taşıyan önemli bir zanaat olduğunu vurguladı. Festivalin amacının bu köklü mirası görünür kılmak ve dünyaya tanıtmak olduğunu ifade eden Binan, üç gün boyunca ziyaretçileri ağırlayacaklarını belirtti. Bu yıl "sürdürülebilirlik" temasıyla düzenlenen festivalde, teknolojiyle dönüşen bıçakçılık sektörü geniş bir çerçevede ele alınıyor. Yarışmalar ve atölye çalışmalarıyla Bursa bıçağının marka değerinin artırılması hedeflenirken, geri dönüşümden şef bıçağı yarışmasıyla zanaat ve çevre bilinci bir araya getiriliyor. Festival kapsamında düzenlenen uluslararası bıçak fuarında Rusya ve Almanya’dan gelen zanaatkarların yanı sıra Bursa başta olmak üzere Denizli, Eskişehir, Trabzon, Ankara, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, İzmir, Bilecik ve Balıkesir’den katılan ustalar yer aldı. Fuarda yaklaşık 100 profesyonel stant ziyaretçileri ağırlıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaşayan zanaatları koruma ve gelecek kuşaklara aktarma hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Binan, 2017 yılında açılan Bursa Bıçak Müzesi’nin bu alandaki önemli adımlardan biri olduğunu ifade etti. Ayrıca 2027 yılında Dünya Bıçak Başkentleri Birliği buluşmasının Bursa’da gerçekleştirilecek olmasının kente ayrı bir değer kattığını söyledi. Festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eden Binan, vatandaşları etkinliğin son günü olan 3 Mayıs’a kadar festivali ziyaret etmeye davet etti. Öte yandan, festival alanında kurulan stantlarda sergilenen el yapımı bıçaklar, ziyaretçilerden tam not alırken, etkinlik boyunca çeşitli gösteri ve atölye çalışmaları da düzenleniyor.
27 Şubat 2026 Cuma - 17:47
Bursa’da trafik kazası, 2 kişi yaralandı
Bursa’nın İnegöl ilçesinde hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Kaza, İnegöl-Domaniç karayolu Gündüzlü Mahallesi girişinde meydana geldi. Burak S. yönetimindeki 16 ASU 493 plakalı hafif ticari araç ile Hamza S. yönetimindeki 16 BPB 290 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçlar savruldu. Kazada, hafif ticari araçta bulunan Eda A. (24) ve Kumru A. (24) yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Jandarma Komutanlığı ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.
27 Şubat 2026 Cuma - 17:16
Uyuşturucu tacirleri kıskıvrak yakalandı
Bursa’nın İnegöl ilçesinde Narkotik Büro Amirliği ekipleri 2 uyuşturucu tacirini yakaladı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü İnegöl Büro Amirliği ekipleri şüphelendikleri 2 şahsı takibe aldı. Ekiplerce yakalanan 2 kişinin üst araması yapıldı. Abdullah T.(18) ve Cemil A.(20) üzerinde yapılan aramada 200 gram bonzai ile uyuşturucu gelirinden elde edildiği düşünülen 100 bin TL nakit para ele geçirildi. Şüpheliler sorgulamanın ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
27 Şubat 2026 Cuma - 17:14
Yıldırım’dan kadınlara e-ticaret eğitimi
Yıldırım Belediyesi, hayatın her alanında desteklediği kadınlara yönelik yeni bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Yıldırım Belediyesi, BEBKA Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında yürüttüğü, Kooperatifçilik Gelişim Merkezi Projesi faaliyetlerine devam ediyor. Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen proje kapsamında, girişimci kadınlara ücretsiz eğitimler veriliyor. Proje kapsamında kurumsallaşmaya yönelik ürün maliyetleri, fiyatlandırma stratejileri, verimlilik yönetimi, üretim planı, yönetim planı, pazarlama planı ve finansal plan konularında katılımcılara dersler veriliyor. Bu haftaki eğitimde ise kadın girişimci ve kooperatif üyelerine dijital pazarlama ve e-ticaret konularında bilgi verildi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha güçlü yer almalarını önemsediklerini belirterek, "Yıldırım Belediyesi olarak kadınlarımızı hayatın her alanında desteklemeye devam ediyoruz. Kadınların üretimde, istihdamda ve girişimcilikte daha fazla yer alması, şehirlerin kalkınmasına da doğrudan katkı sunmaktadır. Kadın emeğini güçlendiren her çalışmayı, Yıldırım’ın geleceğine yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Bu doğrultuda kadınlara yönelik desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz" dedi.
27 Şubat 2026 Cuma - 16:03
Başkan Erkan Aydın Ramazan Sokağı’nda vatandaşlarla buluştu
Osmangazi Belediyesi’nin Osmangazi Meydanı’nda kurduğu Ramazan Sokağı, her akşam düzenlenen etkinliklerle yoğun ilgi görüyor. Başkan Erkan Aydın’ın da vatandaşlarla bir araya geldiği programlarda, Karagöz orta oyununa kadar uzanan etkinlikler Ramazan’ın huzur ve bereketini meydanlara taşıyor. Osmangazi Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini kentin kalbi olan Osmangazi Meydanı’na taşıyarak her yaştan vatandaşı bir araya getiren kapsamlı etkinliklere imza atıyor. Özellikle çocuklar için hazırlanan Karagöz-Hacivat gölge oyunları, kukla gösterileri ve sahne performansları minik izleyicilere neşe dolu anlar yaşatırken, aileler de meydanda kurulan oturma alanlarında Ramazan’ın huzurunu birlikte paylaşma fırsatı buluyor. Meydan, ev sahipliği yaptığı etkinliklerle yalnızca bir program alanı değil; komşuluk bağlarının güçlendiği, selamlaşmaların arttığı ve dayanışma ruhunun hissedildiği bir buluşma noktası haline geliyor. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, kültürel değerlerin yaşatıldığı, dayanışma ve paylaşma duygularının güçlendiği Osmangazi Meydanı’nı ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Osmangazi Meydanı ve Üftade Meydanı’ndaki Ramazan Sokağı’na ilginin yoğun olduğuna işaret eden Başkan Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti: "Ramazan Sokağımızda 60 esnafımız yer alıyor. Her akşam konserler, Karagöz-Hacivat gösterileri ve orta oyunları gibi çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Ayrıca Üftade Meydanı’nda da bir diğer Ramazan Sokağımız bulunuyor. Bursalı ve Osmangazili hemşehrilerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Hava biraz soğuk olmasına rağmen katılım ve alaka oldukça güzel. Ramazan ayının tadını, bereketini ve huzurunu hep birlikte yaşıyoruz. Gündüz oruç tutarak nefsimize hakim oluyor, akşamları ise etkinliklerde bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Bunun yanı sıra bazı mahallelerimizde de orta oyunları sahneliyoruz. Amacımız, Ramazan ayını en güzel şekilde idrak ederek bayrama hep birlikte sağlık ve huzur içinde ulaşmak." Esnafı ziyaret ederek, hayırlı işler dileğinde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, vatandaşların fotoğraf isteklerini de geri çevirmeyerek, tümüyle yakından ilgilendi. Esnaf tarafından Başkan Aydın’a ziyareti sırasında ‘Aşk Bazıları İçin Memleketin Takımıdır’ yazılı Bursaspor tablosu hediye edildi. İftarın ardından giderek yoğunlaşan meydanda gerçekleştirilen etkinlikler, vatandaşları mutlu etti.
27 Şubat 2026 Cuma - 15:19
Özen ailesinin acı günü
AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in annesi Bahtişah Özen, hayatını kaybetti. Özen, Bursa Ulu Cami’de cuma namazını müteakip cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in annesi Bahtişah Özen, 73 yaşında hayatını kaybetti. Cenaze namazına siyaset, iş dünyası, güvenlik ve kamuda görevli üst düzey yetkili birçok kişi katıldı. Ulu Cami’nin avlusunu dolduran kalabalık, Özen ailesinin acısını paylaşırken, aile yakınları taziyeleri kabul etti. Duygu dolu anların yaşandığı cenaze namazının ardından Bahtişah Özen’in naaşı Baruthane Mezarlığı’na defnedildi.
27 Şubat 2026 Cuma - 14:14
Bursa’da dilencilere maneviyat operasyonu
Osmangazi Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, ramazan ayı münasebetiyle özellikle camileri mesken tutup, vatandaşların manevi duygularını sömürerek dilencilik yapanlara karşı operasyon düzenledi. Ramazan ayını fırsat bilen dilenciler, cami, kavşak, alt geçit ve insanların yoğun olduğu bölgeleri kendine mesken tuttu. Kimi kucağındaki çocuğu ile duygu sömürüsü yaparken, kimi ise elindeki mendili satmak bahanesiyle insanların duygularıyla oynadı. Vatandaşların duygularını sömürerek, dilencilik yapanlara karşı belirli aralıkla denetim yapan Osmangazi Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da, cuma saati vatandaşların yoğun olduğu bölgelere operasyon düzenledi. Çocuğu ve engelli bir yakını ile dilenen 3 kişi, ekipler tarafından bulunduğu yerden kaldırıldı. Üzerlerinden çıkan 300 liraya el konulurken, üzerlerinden çıkan paraya el konulurken kadına idari para cezası kesildi. Kadının hiç umursamadan gülmesi ise dikkatlerden kaçmadı.
27 Şubat 2026 Cuma - 13:58
Kayığa konunca gerçek ortaya çıktı
Türkiye’nin en özel dostluk hikayelerinden biri olan Yaren leylek ile Adem amca, bu yıl da bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde Eskikaraağaç’a yuvaya gelenin Nazlı olduğu sanılırken, Adem amcanın kayığına konmasıyla Nazlı değil, Yaren olduğu ortaya çıktı.
27 Şubat 2026 Cuma - 12:35
Marmarabirlik’ten 2025’te güçlü ve stratejik büyüme
Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı sektöründeki öncü kuruluşlarından Marmarabirlik, 2025 yılında hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarda güçlü ve dengeli bir büyüme performansı sergiledi. Birlik, bir önceki yıla göre satış miktarını yüzde 10, satış tutarını ise yüzde 30 artırarak yaklaşık 6,8 milyar TL net ciroya ulaştı. İhracatta ise tarihinin en yüksek dolar bazlı cirosuna erişilerek yaklaşık 35 milyon USD satış gerçekleştirildi. "2025, güveni pekiştirdiğimiz ve uzun vadeli stratejimizi netleştirdiğimiz bir yıl oldu" Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, 2025 yılını değerlendirirken yalnızca finansal büyümeye değil, kurumsal yapılanmaya da dikkat çekerek şunları söyledi: "2025 yılı bizim açımızdan sadece rakamsal büyümenin değil; tüm iş ortaklarımızla ve yurtiçi-yurtdışı ulusal ve yerel zincir marketlerle ilişkilerimizi güçlendirdiğimiz, sağlam temellere oturttuğumuz ve karşılıklı güven ilişkisini pekiştirdiğimiz bir yıl olmuştur. Uzun vadeli büyüme stratejilerimizi netleştirdiğimiz ve temellerini attığımız bir dönemde dahi satış miktarında yüzde 10, satış tutarında yüzde 30 artış sağlayarak 6,8 milyar TL ciroya ulaşmamız son derece kıymetlidir. Bu tablo, geleceğe daha güçlü ve daha kararlı bakmamızı sağlamaktadır." Yurtiçinde 81 ilde 70 bin satış noktası Yurtiçi organizasyon yapısının 2025 yılında daha da yaygınlaştığını belirten Yıldız, 81 ilde ulusal zincirler, geleneksel kanal, tüm yerel zincirler, marketler ve EDT kanalı dahil olmak üzere toplam yaklaşık 70 bin satış noktasına ulaşıldığını ifade etti. Yıldız sözlerine şu şekilde devam etti; "Ulusal zincirlerde milyon adetlik aktiviteler gerçekleştirdik ve daha fazla insert çalışmasında yer aldık. Büyükşehir belediyesi iştirakleri ile çalışmalarımızı artırdık. Özellikle bakliyat firmalarının hazırladığı kumanya kolilerinde yer alma oranımızı yükselttik. MSB ve Adalet Bakanlığı kantinlerindeki iş hacmimizi büyüttük. Tüm kanallarda yeni ürün listelemeleri yaparak raf payımızı ve satışlarımızı artırdık." Yıldız ayrıca, THY-DOCO ile iş birliğinin büyütüldüğünü ve tonaj ile ciro açısından en yüksek seviyeye ulaşıldığını vurguladı. İhracatta tarihi rekor: 68 ülkede 20 bin nokta İhracat kanalında 2025 yılı, Marmarabirlik tarihinin en yüksek dolar bazlı cirosuna ulaşılan yıl oldu. Toplamda 35 milyon USD satış gerçekleştirilirken, 68 ülkede yaklaşık 20 bin satış noktasına ulaşıldığını belirten Başkan Yıldız, "2025 yılında ilk kez Küba ve İspanya’ya ihracat gerçekleştirdik. Avrupa’daki etnik marketlerde sahip olduğumuz güçlü konumu, ulusal zincir marketlere de taşıdığımız bir yıl oldu. Bu kapsamda Almanya’da Lidl’in yanı sıra Kaufland ve Real; Hollanda’da Albert Heijn; Danimarka’da Bilka, Netto ve Coop 365; İsveç’te Lidl; Avusturya’da Lidl ve Etsan; Bosna-Hersek’te Bingo; ABD’de Walmart; Avustralya’da Coles ve Woolworths; Ukrayna’da Auchan, Novus, Fudkom, Silpo, Tavriya, Klass, Varus, Delikat, Ekonomplus ve Çudo; Özbekistan’da Korzinka gibi birçok zincire yeni girişler sağlandı. Mevcut zincirlerde ise ürün sayıları ve aktiviteler artırıldı" diye konuştu. Rusya pazarında stratejik derinleşme Rusya pazarının 2025 yılında ayrı bir stratejik başlık haline geldiğini belirten Yıldız, bu ülkede hem premium hem de yaygın perakende kanallarında güçlü bir yapılanma oluşturduklarını ifade etti. Yıldız, "Rusya pazarında yalnızca belirli zincirlerle değil, farklı segmentlerde konumlanan çok sayıda ulusal ve yerel perakende grubuyla iş birliklerimizi geliştirdik. Bu pazarda derinleşme stratejisi izliyoruz. Bu kapsamda Rusya’da X5 Group ve Azbuka Vkusa başta olmak üzere; Tvoydom, Metro, Magnolia, 7M, Sosedi, Klever, Toçka ve Yablaka zincirlerinde ürünler raflarda yer aldı. Rusya’da farklı tüketici segmentlerine uygun ürün portföyümüzle yaygın bir dağıtım ağı oluşturduk. Hem hacim hem de marka konumlandırması açısından önemli bir ivme yakaladık" dedi. Rus marketlerine Marmarabirlik imzası Rusya’nın önde gelen e-ticaret platformlarından Ozon’da haftalık 6 bin adet satışa ulaşarak oldukça önemli bir başarıya imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yıldız, "Ayrıca Rusya, Avrupa ve dünyada raftan düşüp yeniden çıkılan ve ilk defa girdiğimiz 16 farklı süper ve hipermarketin yaklaşık 7 bin şubesinde rafları doldurmanın haklı gururu içindeyiz" dedi. Yıldız ayrıca, tüm ihracat pazarlarında o ülke tüketicisinin tercihlerine uygun özel ürünler geliştirildiğini; farklı ambalaj ve gramaj seçenekleri ile kolay açılır-sergilenebilir koliler tasarlanarak raf görünürlüğünün güçlendirildiğini belirtti. Yurtdışında EDT kanalında ise Rus havayolu şirketleri olan Aeroflot, S7 Airlines, Pobeda ve Nordwind Airlines ile yürütülen görüşmelerin ürün listeleme aşamasına geldiği ifade edildi. 2026 stratejisi: Yurtdışı ulusal zincirlerde daha büyük pazar payı 2026 yılı hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldız, büyüme stratejisinin merkezine yurtdışı ulusal zincirleri aldıklarını belirterek, "2026 yılında en büyük pazar ve pay hedefimiz yurtdışı ulusal zincirlerdir. Yeni ülkeler ve yeni perakende satış noktaları hedeflenmiş olup görüşmelere başlanmıştır. Almanya’da Edeka ve İngiltere’de Tesco ile görüşmelerimiz devam etmektedir. Var olan ve yeni noktalarda tadım faaliyetlerimizi hızlandıracağız. TV reklamları ve sosyal medya mecralarında gerçekleştireceğimiz çalışmalarla yeni ve daha güçlü bir iletişim stratejisini hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı. Marmarabirlik, 2025 yılında sağlam temeller üzerine inşa ettiği büyüme performansını 2026 yılında daha da ileri taşıyarak hem yurtiçinde hem de küresel pazarlarda marka değerini ve pazar payını artırmayı hedefliyor.
27 Şubat 2026 Cuma - 12:26
Başkan Bozbey: "Herkesin söz sahibi olduğu bir kent inşa ediyoruz"
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kestel ilçesinde düzenlediği iftar programında konuşan Başkan Mustafa Bozbey, kimsenin ötekileştirilmediği, geride bırakılmadığı ve herkesin eşit, adil yaşayarak söz sahibi olduğu bir kent inşa ettiklerini söyledi. Sofralara bereket, gönüllere huzur getiren Ramazan ayı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği programlarla 17 ilçede dolu dolu yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan’ın ruhunu hissettirdiği iftar programları, Kestel ilçesiyle devam etti. Kestel Kapalı Pazar Alanı’ndaki programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Mustafa Bozbey, iftar öncesinde vatandaşlarla sohbet ederken, akşam ezanının okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sabrın, dayanışmanın ve paylaşmanın ayı olan Ramazan’da eşitlik, kardeşlik ve barış gibi duyguları yoğun bir şekilde hissettiklerini söyledi. Ramazan ayının manevi iklimine uygun bir şekilde yaşanması için iftar programları, iftariyelik dağıtımı ve Ramazan sokağı gibi birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Başkan Mustafa Bozbey, "Dayanışma varsa umut da vardır. Hiç kimsenin ötekileştirilmediği, hiç kimsenin geride bırakılmadığı herkesin eşit, adil yaşayarak söz sahibi olduğu bir kent inşa ediyoruz. Halkımızla yan yana olmak, düşüncelerini dinlemek ve ortak akılla karar almak bizim yönetim anlayışımızdır" dedi. Geçim şartlarının zorlaştığı bir dönemden geçtiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, "Dar gelirli ailelerin yükünün arttığını da biliyoruz. Bu nedenle sosyal desteklerimizi artırarak sürdürüyoruz. İlgili Bakanlığın belirlediği kriterlere uygun biçimde desteklerimizi sağlıyoruz. Hayırlı Ramazanlar diliyorum" diye konuştu. İftar yemeğinin ardından Kestel Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ve Kestel Taksi Durağı’nı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Mustafa Bozbey, teravih namazının ardından Kestel Merkez Vani Mehmet Camii’nde vatandaşlara tatlı ikramında bulundu.
27 Şubat 2026 Cuma - 11:29
Tornavidalı kar maskeli gaspçı kamerada
Bursa’nın Osmangazi ilçesinde tornavida kullanarak bir vatandaşın cep telefonunu gasp eden kar maskeli şüpheli polis tarafından yakalandı. Kar maskeli gaspçının tornavida ile korkuttuğu gencin elindeki cep telefonunu alıp kaçtığı anlar kameraya yansıdı.
27 Şubat 2026 Cuma - 11:24
29 yıl önceki 28 Şubat dramını gözyaşları içinde anlattılar
28 Şubat Post-modern darbe kapsamında okullara başörtülü alınmayarak görevden istifa ettirilen Bursa'nın İnegöl ilçesinde görevli kadın öğretmenler, 29 yıl önce yaşadıkları dramı gözyaşlarıyla anlattılar. Yıllar sonra görevlerine devam eden öğretmenler Sakine Zengin ve Vahide Coşkun, yaşadıkları dramı İhlas Haber Ajansı ile paylaştılar.
27 Şubat 2026 Cuma - 11:19
Başkan Bozbey, Bursa gönüllüleri ile buluştu
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği iftar programında ‘Bursa Gönüllüleri’ ile bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, hayal ettikleri Bursa’yı hep birlikte inşa ettiklerini söyledi. Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi’nde samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ramazan ayının huzur ve bereketini Bursa’ya gönül veren vatandaşlarla paylaşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu, Bursa Gönüllüleri ile birlikte hayal ettikleri kenti el ele, gönül gönüle ve omuz omuza inşa etmek için kararlılıkla çalıştıklarını söyledi. Ortak akıl, şeffaf yönetim, eşit söz hakkı ve Bursa sevgisiyle birlikte üretmeye, güçlü adımlarla geleceğe yürümeye devam edeceklerini anlatan Başkan Mustafa Bozbey, "Desteklerinizle tüm hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. Tüm sorunları hep birlikte çözme konusunda irademizi ortaya koyacağız. Ekonomik olarak zor günler geçiriyoruz. Bu süreçte sosyal desteklerimizi sürdürüyoruz. Bu destekleri İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği kriterler çerçevesinde veriyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istiyoruz" dedi. Bursa için mücadele eden Bursa Gönüllüleri’ne büyük değer verdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, Bursa’nın daha yaşanabilir bir kent olması için hassasiyet gösteren herkese teşekkür etti. Gösterilen özveri sayesinde Bursa’nın turizmden akıllı kent uygulamalarına kadar her alanda Türkiye’ye ilham verdiğini ve örnek olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, "Sivil toplum kuruluşları ve paydaşlarımızla iş birliği içerisinde yürüttüğümüz çalışmaların, kentimiz için ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bizler eşit, adil ve hesap verebilen bir kurum oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz yönetim modeli, Bursa’nın ileride de bu anlayışla yönetilmesini sağlayacak. Bursa Gönüllüleri’ni, kentin geleceğini şekillendirecek ve Bursa’nın geleceğine damga vuracak bir grup olarak görüyorum. Katkılarınızın Bursa’ya değer katacağına inanıyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum" diye konuştu. Bursa Gönülleri Sorumlusu Batuhan Dinç ise kent için yaptıkları çalışmaları anlatarak, her zaman kendilerine destek olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder