Yerel Haberler
Bursa
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 17:40 Uluslararası Orhan Kemal Karikatürleri Sergisi Osmangazi’de açıldı Osmangazi Belediyesi tarafından "Orhan Kemal Yılı" etkinlikleri kapsamında düzenlenen, 35 ülkeden karikatür sanatçılarının hazırladığı 50 özel eserden oluşan "Uluslararası Orhan Kemal Karikatürleri Sergisi", sanatseverlerle buluştu. Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde açılan sergide, dünyanın 35 farklı ülkesinden karikatür sanatçılarının hazırladığı 50 özel eser ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Karikatürist Mustafa Yıldız tarafından dünyanın farklı ülkelerindeki karikatür sanatçılarına Orhan Kemal temalı eserler hazırlamaları için çağrı yapıldı. Yapılan çağrıya 35 ülkeden 137 çizer katılarak yaklaşık 200 eser üretti. Bu eserler arasından seçilen 50 Orhan Kemal karikatürü, Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Orhan Kemal Karikatürleri Sergisi" kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Dünyaca ünlü karikatüristlerin hazırladığı ve ilk kez Osmangazi’de sanatseverlerle buluşan eserler, 16-31 Mayıs tarihleri arasında Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde ziyaret edilebilecek. "Böyle uluslararası bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz" Bu yılın Osmangazi Belediyesi tarafından "Orhan Kemal Yılı" olarak ilan edildiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, "Böyle uluslararası bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Orhan Kemal bize sıradan insanın ağır trajedisini sergiliyor. Karikatür ise bize bir başka gözle hicvi sergiliyor. Aslında karikatürdeki komik, aynı zamanda ağır bir trajedidir. Bu nedenle Orhan Kemal’in öyküleriyle karikatürler bir anlamda aynı yolda buluşuyor. Değerli karikatür sanatçıları, Orhan Kemal’e dışarıdan bir gözle bakarak başka Orhan Kemal yüzleri sunmuş. Herkesi bu sergiyi ziyaret etmeye davet ediyorum." şeklinde konuştu. "200 eserden 50 tanesini sergiledik" Yaptığı çağrıya 35 ülkeden 137 karikatüristin katılarak yaklaşık 200 eser ürettiğini belirten karikatürist Mustafa Yıldız, "Orhan Kemal’i anlatan bir sergi açmak istedik. Sergimizin uluslararası olmasına karar verdik ve bu doğrultuda bir duyuru yaptık. Yapılan çağrıya 35 ülkeden 137 çizer katılarak yaklaşık 200 eser üretti. Biz de bu eserlerden 50 tanesini seçerek Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Orhan Kemal Karikatürleri Sergisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunduk. Bu sergi ilk kez Osmangazi’de düzenleniyor." ifadelerini kullandı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, Karikatürist Mustafa Yıldız ve sanatseverler birlikte sergiyi gezdi.
Bursa’da düzenlenen Kış Festivali, yoğun katılım nedeniyle trafik ve ulaşımda aksamalara neden oldu
18 Ocak 2026 Pazar - 19:41 Bursa’da düzenlenen Kış Festivali, yoğun katılım nedeniyle trafik ve ulaşımda aksamalara neden oldu Bölge halkının yanı sıra çevre ilçe ve mahallelerden gelen çok sayıda vatandaşın katıldığı festivalde müzik etkinlikleri ve sosyal aktiviteler ilgi görürken, festival alanına ulaşımın zorlaşması dikkat çekti. Özellikle köy yollarının dar olması ve araç yoğunluğu nedeniyle trafikte zaman zaman adeta felç yaşandı. Festival alanında görüşlerini dile getiren vatandaşlardan biri, etkinliği çok beğendiklerini belirterek, "Festival alanı gerçekten çok güzel. Müzikler, ortam, eğlence çok keyifli. Biz iki kişi geldik ve çok beğendik. Bu tür festivallerin devam etmesini istiyoruz. Ancak trafik çok zor şartlarda ilerledi, buraya gelmek oldukça sıkıntılı oldu" dedi. Bir diğer vatandaş ise ulaşım konusunda daha planlı bir organizasyon yapılabileceğini ifade ederek, "Şu an itibarıyla köyde trafik adeta felç durumda. Daha organize olunabilirdi. Araçlar köy girişinde belli noktalara bırakılıp, servislerle alana ulaşım sağlanabilirdi. Böylece bu yoğunluk yaşanmazdı" diye konuştu. Alaçam Mahallesi sakini olduğunu belirten bir vatandaş da benzer sorunların yaz aylarında yapılan şenliklerde de yaşandığını dile getirerek, "Ben bu köylüyüm ve bu sıkıntıları her yıl yaşıyoruz. Özellikle yaz şenliklerinde de aynı problemler oluyor. Belediye başkanımız ve yetkililer bu konuya biraz daha eğilir, daha düşünceli davranırsa burası çok daha güzel bir hale gelir" ifadelerini kullandı. Festival alanının yıllardır kullanılan ve çevre düzenlemesi yapılmış bir alan olduğunu söyleyen bir başka vatandaş, "Burası alışık olduğumuz bir alan, yıllardır geliyoruz. Çevre düzenlemesi yapılmış, eskisine göre daha da güzel olmuş. Alan geniş ve çok güzel, sivil toplum kuruluşlarının yaptığı etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Sorun alan değil, ulaşım" dedi. Trafik sorununun köy içinde değil, köy girişinden festival alanına kadar olan dar yolda yaşandığını belirten bir diğer katılımcı ise, "Köy içinde trafik çok yoğun değil ama köy girişinden buraya kadar olan yol dar. Araçların burada birikmesi aksamaya neden oldu. İlerleyen dönemlerde bu konuda çalışma yapılacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. Kestel Belediye Başkanı ise daha önce yaptığı açıklamada, festivalin ani bir kararla 3 gün gibi kısa bir sürede organize edildiğini, yaşanan aksaklıkların farkında olduklarını ve ulaşım başta olmak üzere eksikliklerin en kısa sürede giderileceğini belirtmişti. Yaşanan yoğunluğa rağmen Alaçam Kış Festivali gün boyunca devam ederken, vatandaşlar organizasyonun geliştirilerek sürdürülmesini talep etti.
Kazada hayatını kaybeden İnegöllü iş adamı Sedat Taç toprağa verildi
18 Ocak 2026 Pazar - 18:50 Kazada hayatını kaybeden İnegöllü iş adamı Sedat Taç toprağa verildi Bursa’nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden İnegöllü iş insanı Sedat Taç, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Dün saat 21.00 sıralarında Bursa-Ankara kara yolu İnegöl girişinde Sedat Taç (46), 26 ACL 757 plakalı otomobilini yakıtı bitince yol kenarına çekerek, aracın dışında beklemeye başladı. Bu sırada aynı yönde seyreden Tamer D. (21) yönetimindeki 16 DZ 410 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarında bekleyen Sedat Taç’a ve sol şeritte seyir halinde olan Makedonya uyruklu Mustafov Beazit (50) yönetimindeki GE 0464 AC plakalı tıra çarptı. Kazada Sedat Taç ile hafif ticari aracın sürücüsü Tamer D. yaralandı. Ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Sedat Taç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden Sedat Taç için bugün İshakpaşa Camii’nde ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Taç’ın cenazesi, Mahmudiye Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Burhan Serbest, CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, eski Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İnegöllü iş adamı gözyaşlarıyla toprağa verildi
18 Ocak 2026 Pazar - 18:24 İnegöllü iş adamı gözyaşlarıyla toprağa verildi Bursa’nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden İnegöllü iş insanı ve mobilyacı Sedat Taç (46), gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Bursa-Ankara karayolu üzeri İnegöl girişinde meydana geldi. Bursa’dan İnegöl’e seyir halinde olan Sedat Taç yönetimindeki 26 ACL 757 plakalı otomobilin yakıtı bitti. Aracını yol kenarına çeken sürücü, aracın dışında beklemeye başladı. Bu sırada aynı yönde seyreden Tamer D. (21) yönetimindeki 16 DZ 410 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarında bekleyen Sedat Taç’a ve sol şeritte seyir halinde olan Makedonya uyruklu Mustafov Beazit (50) yönetimindeki GE 0464 AC plakalı TIR’a çarptı. Kazada, 26 ACL 757 plakalı otomobilin sürücüsü Sedat Taç ile 16 DZ 410 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü Tamer D. yaralandı. Çarpmanın etkisiyle karayolu bir süre trafiğe kapandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralanan Sedat Taç, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden Sedat Taç için bugün ikindi namazına müteakip İshakpaşa Camii’nde cenaze namazı kılındı. Taç’ın cenazesi, Mahmudiye Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Burhan Serbest, CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Alinur Aktaş, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.