Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Çanakkale
Çanakkale’de geçen yıl orman yangınlarından etkilenen 39 üreticiye 2 bin kovan dağıtıldı
09 Nisan 2026 Perşembe - 20:08:56
Çanakkale ilinde 2025 yılında meydana gelen orman yangınlarında zarar gören arıcılara kovan temini projesi çerçevesinde kovan teslim töreni gerçekleştirildi. Çanakkale Valiliği öncülüğünde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen Çanakkale ilinde 2025 yılında meydana gelen orman yangınlarında zarar gören arıcılara kovan temini projesi kapsamında kovan teslim töreni gerçekleştirildi. Proje çerçevesinde 39 üreticiye toplam 2 bin kovan dağıtımı yapıldı. Törene Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, il protokolü, sivil toplum kuruluşları ve üreticiler katıldı.
09 Nisan 2026 Perşembe - 15:40
Başkan Elbi’den Karabiga’ya müjdeler peş peşe geldi
Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, şehrin gelişimi, ihtiyaçları ve geleceğe yönelik projeleri kapsamında Ankara’da bir dizi önemli görüşme gerçekleştirdi. Başkan Elbi, Karabiga’ya enstitü kurulması gibi yeni yatırım müjdelerini halkla paylaştı. Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in eşlik ettiği ziyaretlerde, Karabiga’ya değer katacak yatırımlar ve projeler ilgili kurumlarla istişare etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, TOKİ Başkanlığı ve İller Bankası nezdinde gerçekleştirdikleri görüşmelerde Karabiga’nın öncelikli ihtiyaçlarını ve devam eden yatırımları masaya yatırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yapılan görüşmelerde, ihale süreci tamamlanan Şeremetdere Köprüleri Yenileme Projesinin ilerleyişi ele alınırken, İller Bankası Genel Müdürlüğü’nde Karabiga’da devam eden yatırımlar ve yeni projeler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda ise Genel Müdür ve ilgili daire başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Karabiga’da hizmet veren Zihinsel Engelli Bakım Merkezi’nin ikinci etabının yapılmasına yönelik süreç görüşüldü. TOKİ Başkanlığı ile yapılan temaslarda ise Karabiga’daki konut projeleri ve yeni yerleşim alanlarına yönelik planlamalar gündeme geldi. Bölge açısından büyük önem taşıyan Güney Marmara Yüksek Teknoloji Enstitüsü Projesinin de Karabiga’da hayata geçirilmesi için önemli adımlar atıldı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in öncülüğünde, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu’nun desteğiyle YÖK nezdinde gerekli görüşmelerin yapıldı. Projenin detayları, Karabiga Belediyesi ile üniversite arasında kısa süre içinde imzalanacak protokolle kamuoyuna duyurulacak. Öte yandan Ankara temasları kapsamında ayrıca Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Mehmet Daniş’i ziyaret eden Başkan Elbi, Karabiga ve bölgeye yönelik çalışmaların son durumu hakkında bilgi vererek, yeni dönem projeleri üzerine istişarelerde bulundu. Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Ankara çıkarmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Karabiga’mızın gelişimi, ihtiyaçları ve yarınları için yerel ve genel uyumuyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimiz adına gerçekleştirdiğimiz her görüşmede önemli kazanımlar elde ediyoruz. Takip ettiğimiz çalışmaların yanı sıra yeni proje ve yatırımların müjdesini veriyoruz. Karabiga için durmadan, yorulmadan çalışmaya, üretmeye ve yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Tüm süreçlerde desteklerini esirgemeyen AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’e şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ederim" dedi.
09 Nisan 2026 Perşembe - 15:33
Bugün saat 10:14’te Çanakkale mahreciyle servis edilen "Gelibolu’da eski kaymakamlık binası konuk evi olacak" başlıklı haberde yer alan bazı kareler kaynağından iptal edilmiştir. Özür diler, haberde an itibariyle mevcut bulunan fotoğrafın kullanılması hus
Bugün saat 10:14’te Çanakkale mahreciyle servis edilen "Gelibolu’da eski kaymakamlık binası konuk evi olacak" başlıklı haberde yer alan bazı kareler kaynağından iptal edilmiştir. Özür diler, haberde an itibariyle mevcut bulunan fotoğrafın kullanılması hususunu abonelerimizin dikkatine sunarız.
09 Nisan 2026 Perşembe - 13:43
Ayvacık’ta villa yangını
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bir villada çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Ayvacık ilçesine bağlı Behram köyü Kadırga Koyu’nda bulunan Çakıl Sitesi’ndeki bir villada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Yangın sonrasında villada büyük hasar oluştu.
22 Ekim 2023 Pazar - 09:56
Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 44 kaçak göçmen kurtarıldı
Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk kara sularına geri itilerek ölüme terk edilen 44 kaçak göçmen kurtarıldı.
22 Ekim 2023 Pazar - 09:55
Ayvacık açıklarında 19 kaçak göçmen yakalandı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, hareket halindeki durdukları lastik bot içinde Afganistan uyruklu 19 kaçak göçmen yakaladı. Ayvacık açıklarında Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-8) tarafından lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen olduğu tespit edildi. Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri Ayvacık ilçesi açıklarında lastik bot içinde kaçak göçmenler olduğu tespit edilmesi üzerine harekete geçti. Bölgeye giden Sahil Güvenlik Gemisi ‘TCSG-84’ hareket halindeki durdurdukları lastik bot içinde 19 kaçak göçmen yakaladı. Kaçak göçmenler Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakolu’na getirildi. Kaçak göçmenler buradaki işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.
21 Ekim 2023 Cumartesi - 18:54
Çanakkale Boğazı’nda dökme yük gemisi elektrik arızası yaptı
Çanakkale Boğazı’ndan geçen 223 metre uzunluğundaki ‘Navios Sagittarius’ isimli dökme yük gemisi elektrik arızası yaptı. Gemi, kılavuz kaptan ve römorkör refakatinde Karanlık Liman bölgesine götürülerek demirletildi. Bulgaristan’dan Mısır’a giden ‘Panama’ bayraklı 223 metre uzunluğundaki ‘Navios Sagittarius’ isimli dökme yük gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçişi sırasında Burhanlı önlerinde elektrik arızası yaptı. Gemi kaptanının durumu telsizle Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne bildirmesi üzerine bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne (KEGM) bağlı ‘Kurtarma-5’ ve ‘Kurtarma-13’ römorkörleri sevk edildi. Boğazı geçecek diğer gemiler arıza hakkında bilgilendirildi. Gemi, kılavuz kaptan ve römorkör refakatinde Karanlık Liman bölgesine götürülerek demirletildi.
21 Ekim 2023 Cumartesi - 16:40
Ayvacık’ta yakalanan 2 organizatör tutuklandı
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ayvacık ilçesinde düzenlenen kaçak göçmen operasyonunda yakalanan 2 organizatör tutuklandı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kaçak göçmen ve organizatörler göz açtırmıyor. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Ayvacık ilçesi Körüktaşı köyü Kestanbol Kaplıcaları mevkiinde kaçak göçmen operasyonu düzenlendi. Operasyonda 17 FP 673 plakalı bir araç içinde Afganistan uyruklu 9 kaçak göçmen ile organizatörler Ö.A. ve R.T. yakalandı. Araç el konularak yedi emin otoparkına çekildi. Gözaltına alınan organizatörler Ö.A. Ve R.T, jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
21 Ekim 2023 Cumartesi - 15:11
Biga’da İstiklal Caddesi trafiğe açıldı
Çanakkale’nin Biga ilçe Belediyesi’nin ilçe merkezinde yer alan İstiklal Caddesi’nde başlattığı altyapı ve üstyapı çalışmalarında sona gelindi. Biga Belediyesi’nin ilçe merkezinde yer alan İstiklal Caddesi’nde başlattığı altyapı ve üstyapı çalışmalarında sona gelindi. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, caddenin kullanımına açıldığını ve cadde üzerindeki tüm yenilikleri vatandaşlara duyurdu. 30 Ağustos’ta başlayan bu önemli çalışma sürecinde şu ayrıntılar dikkat çekti. Altyapı çalışmalarında cadde boyunca kanalizasyon hattı yenilendi. 108 abonenin kanalizasyon bağlantıları değiştirilmiş ve parsel bacaları oluşturuldu. Yağmursuyu hatları yer altına alınmış ve ızgara sistemleri yenilendi. Kanalizasyon kapakları ve yağmursuyu ızgaraları modernize edildi. Su temininde caddenin çok büyük bir kısmında 225 mm temiz su ana hattı inşa edildi. Sadece İstiklal Caddesi’nde bulunan aboneler için 90 mm temiz su hattı ve abone bağlantıları yapıldı. 63 tatlı su çeşmesinin hattı yenilenmiş ve 120 abonenin temiz su bağlantıları güncellendi. Üstyapı çalışmalarında yol ortasında 4600 m2 özel desen beton parke taşı kullanıldı. Tretuvarlarda 2500 m2 karo döşenmiş ve caddenin büyük bir kısmına siyah mineralli bordür eklendi. Engelli inişleri için özel imalat rampalar oluşturuldu. Bu önemli proje, İstiklal Caddesi’ni altyapı ve üstyapı açısından modernize ederek vatandaşların kullanımına sunuldu. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, cadde esnafı başta olmak üzere tüm Bigalılara sabrı ve desteği için teşekkür etti.
21 Ekim 2023 Cumartesi - 10:23
(Özel) 108 yıl önce Çanakkale’de cephede Mehmetçike böyle moral verilmiş
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Doç. Dr. Barış Borlat, Çanakkale Savaşları sırasında cephe gerisinde askerin moral ve psikolojisini düzeltmek için tiyatro oynandığını söyledi. Kahraman Mehmetçik 108 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek ’Çanakkale Geçilmez’ Destanı’nı yazdı. 108 yıllık haklı gurur içinde Çanakkale savaşlarında cephede verilen bağımsızlık mücadelesinin yanı sıra cephe gerisinde de kahraman Mehmetçiğin moralini ve psikolojisini düzeltmek için birçok faaliyet yürütüldü. Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Çanakkale Savaşları sırasında günde 2 bin ile 3 bin arası şehit ve yaralının olduğu bir ortamda, cephe gerisinde askerin moralini ve psikolojisini düzeltmek için tiyatro oynandı. Tiyatro oyununun yanı sıra halat çekme oyunu ve askerlerin kendi aralarındaki çeşitli yarışmalarla savaş ortamından uzaklaşması sağlandı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesindeki arşivde, kütüphane de Çanakkale Cephesi esnasındaki askerlerin tiyatro yaptıklarına dair arşive, görsellerin yer aldığını belirten AÇASAM Müdürü Doç. Dr. Barış Borlat, Çanakkale Savaşları sırasında cephe gerisinde askerin moral ve psikolojisini düzeltmek için tiyatro oynandığını söyledi. Çanakkale Cephesindeki Kara Muharebeleri 25 Nisan 1915 gününde başladığını kaydeden Doç. Dr. Barış Borlat, “25 Nisan gününde başlayan Kara Muharebeleri içerisinde kısa zamanda hızla şehit ve yaralı sayıları artmıştır. Hatta kimi günlerde 2 bin, 3 binden fazla yaralının ve şehitlerin geldiği görülmektedir. İşte böyle bir savaş ortamı içerisinde muharebeden, muharip sınıftaki askerlerin psikolojisini, moralini düzeltmek amacıyla özellikle cephe gerisinde birçok faaliyet yürütülmüştür. Bunlardan özellikle askerin cephe gerisinde değişik oyunlar oynayarak bir anda olsa savaşın sıcaklığı içerisinden çıkartılmış olduğunu söyleyebiliriz. Bunun haricinde askerler halat çekme oyunları ve kendi aralarında yarışmalar yapmışlar. Ama belki de daha enteresan olan ise askerin cephe gerisinde tiyatro oynamıştır. İlginç bir durumdur. Çünkü şunu varsayın muhabereniz şartları içerisinde yanında ve etrafınızdaki, muhabere arkadaşlarınız, silah arkadaşlarınız günden 3 bin, 4 bin kayıp verilen bir ortamın bir savaşın sıcaklığı içerisinde siz cephe gerisinde aynı zamanda psikolojisini, moralini de sağlam tutmak zorundasınız. Yoksa muharebe etme azmini, savaşma azmini daha fazla devam ettiremezsiniz. İşte bunun içinde cephenin gerisindeki kimi alanlarda örneğin bunlardan bir tanesi Yıldız Tabyası, bu bölge içerisinde askerlere bir tiyatro sahnesi kurulmuş. Askerler kendi aralarında tiyatrodaki, müsameredeki rollerini paylaşmışlar, ezberlerini yapmışlar ve bir nebze de olsa kendi silah arkadaşlarının savaşın içerisindeki o anda moralini düzeltmek amacıyla tiyatro yapmışlardır. Ancak daha önemli şeylerden bir tanesi ise bizlerin bugüne kadar aslında tarihsel süreçte gerçekliğini bildiği bu tiyatro olayıyla ilgili ilk defa Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Çanakkale Cephesi esnasındaki askerlerin tiyatro yaptıklarına dair arşive, görsellere ulaşmışlardır. Aslında böylece Çanakkale Cephesinde askerlerimizin tiyatro yaptığı o özel, önemli anlara ait fotoğraflar, görseller günümüzde kamuoyuna ulaşmıştır. Bugün ise Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesindeki arşivde, kütüphane de insanlar tarafından görebilmekte ve kullanılabilmektedir” dedi.
21 Ekim 2023 Cumartesi - 09:29
Ayvacık’ta 9 kaçak göçmen ile 2 organizatör yakalandı
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ayvacık ilçesinde düzenlenen kaçak göçmen operasyonunda Afganistan uyruklu 9 kaçak göçmen ile 2 organizatör yakalandı. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kaçak göçmen ve organizatörler göz açtırmıyor. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Ayvacık ilçesi Körüktaşı Köyü Kestanbol Kaplıcaları mevkiinde kaçak göçmen operasyonu düzenlendi. Operasyonda 17 FP 673 plakalı bir araç içinde Afganistan uyruklu 9 kaçak göçmen ile organizatörler Ö.A. ve R.T. yakalandı. Araç el konularak yedi emin otoparkına çekildi. Gözaltına alınan organizatörler organizatörler Ö.A. Ve R.T’nin jandarmadaki işlemleri devam ediyor. Yakalanan 9 kaçak göçmen ise jandarmadaki işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilecek.
21 Ekim 2023 Cumartesi - 09:29
Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 35 kaçak göçmen kurtarıldı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen lastik bot içinde 35 kaçak göçmen kurtarıldı. Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. “Sahil Güvenlik botları ‘TCSG-6’ ve ‘TCSG-905’ tarafından Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilerek ölüme terk edilen lastik bot içindeki 35 kaçak göçmen kurtarıldı. Kaçak göçmenler işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.
20 Ekim 2023 Cuma - 19:03
Bayramiç’te tarlada bulunan 10 yaşındaki çocuğun kafasında ve vücudunda oluşan eziklere bağlı öldüğü tespit edildi
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Tülüler köyünde iddiaya göre tarlada ölü bulunan 10 yaşındaki Mehmet Sıddık G’nin kafa bölgesi ve vücudunda eziklere bağlı olarak hayatını kaybettiği belirlendi. Tarla çalışanları ve görgü tanıklarının mülakat ve ifadeleri doğrultusunda, iddiaya göre, babası H.G’nin kullandığı aracın üzerinden geçmesi sonucu öldüğü değerlendirilen olayda baba jandarma tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından H.G adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen H.G adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bayramiç ilçesine bağlı Tülüler köyünde iddiaya göre, 15 Ekim Pazar günü saat 17.00 sıralarında İ.A’ya ait kapya biber tarlasında işçi olarak çalışan H.G ve R.G çiftinin oğlu Mehmet Sıddık G, tarlada ölü bulundu. Hastaneye götürülen Mehmet Sıddık G’nin hayatını kaybetti belirlendi. 16 Ekim Pazartesi günü Mehmet Sıddık G’nin cenazesi Bayramiç’te çarşı camiinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Jandarma özel ekip kurdu Tarlada ölü bulunan Mehmet Sıddık G’nin kafa bölgesi ve vücudunda eziklere bağlı olarak öldüğü tespit edildi. Olayın ardından Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT), İstihbarat, İlçe Jandarma Komutanlığı, Olay Yeri İnceleme ekibinden oluşan özel ekip kuruldu. 15 Ekim Pazar gününden itibaren olayın aydınlatılması için jandarmada kurulan özel ekip, geniş çaplı inceleme başlattı. Saha çalışması, kamera kayıtları ve GPRS kayıtları incelendi. Tarlada çalışan işçilerin yanı sıra o bölgedeki bütün diğer tarla çalışanlarının mülakat ve ifadeleri tek tek alındı. Görgü tanıkları, tarla çalışanlarının ifadeleri doğrultusunda iddiaya göre Mehmet Sıddık G’nin üzerinden geçen tarladaki 34 NA 3069 plakalı aracı, babası H.G’nin kullandığı ileri sürüldü. Jandarma tarafından baba H.G gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen H.G adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
20 Ekim 2023 Cuma - 18:07
Bayramiç’te tek katlı boş ev yanarak kullanılamaz hale geldi
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde tek katlı boş evde çıkan yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında ev kullanılamaz hale geldi. Yangın, saat 16.30 sıralarında Tepecik Mahalesi Atatürk Caddesi’nde tek katlı evde nedeni henüz belli olmayan bir şekilde yangın çıktı. Evden alev ve dumanlar çıktığını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerini müdahalesinin ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında boş ev kullanılamaz hale geldi.
20 Ekim 2023 Cuma - 16:37
Baja Troia Türkiye yarışlarında 2 araç takla attı
Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen Avrupa Cross-Country Baja Kupası’nın beşinci ve son ayağı olan Baja Troia Türkiye’nin Helen 1 etabında iki araç takla attı. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından düzenlenen Avrupa Cross-Country Baja Kupası’nın beşinci ve son ayağı olan Baja Troia Türkiye’nin Helen 1 etabı yarışlarında iki araç takla attı. Baja Troia yarışının bugünkü Helen 1 etabında 626 numaralı araç ile yarışa katılan Pilot Atilla Baybara ve Co-Pilot Cüneyt Göktürk’ün araçları takla attı. Durumları iyi olduğu öğrenilen yarışçılar, takla attıktan sonra yarışa devam ederek, servis alanına ulaştılar. Pilot Andreetto Flippo ve Co-Pilot Francesco Proietti ile yarışan 621 numaralı araç da Helen etabında takla attı. Co-Pilot Francesco Proietti mide bulantısı şikayeti ile sağlık ekipleriyle görüşürken, pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
20 Ekim 2023 Cuma - 16:24
Başkan Makas’tan Dünya Gazeteciler Günü mesajı
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü vesilesiyle yazılı olarak mesaj yayımladı. Başkan Makas, mesajında şu ifadelere yerdi: "Kamuoyunu anında bilgilendirmeyi amaçlayarak, dünyanın dört bir yanında gerçekleşen gelişmeleri tarafsız ve doğru kaynaklara dayanarak bizlere aktaran, büyük bir özveriyle çalışan gazetecilerimiz önemli bir görev ifa etmektedirler. Gazetecilerimiz, milletimizin hak ve menfaati açısından şartlar ne olursa olsun toplumsal sorumluluk şuuruyla vazifelerini en iyi ve doğru şekilde icra etmektedirler. Gece gündüz, mesai mefhumu gözetmeden zorlu koşullar altında görevlerini özveri ile gerçekleştiren gazetecilerimiz kendilerinden yüksek ölçüde fedakarlık göstermektedir. Demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle yaptıkları haberlerle milletimizin gözü kulağı olan gazetecilerimize minnettarız. Başta şehrimizin gazetecilerine teşekkür ediyor, 21 Ekim Gazeteciler Bayramını kutluyor ve meslek hayatlarında başarılar diliyoruz. Görevleri başında hayatlarını kaybeden gazetecilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder