Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Çanakkale
Antik kent, düğün fotoğrafı çektirmek isteyen çifte doğal fotoğraf stüdyosu oldu
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 10:07:51
Çanakkale’de bir çift düğün fotoğrafları için Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti’nde bulunan Athena Tapınağı’nı seçti. Tarihi dokusuyla mest eden Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti, oldukça özel ve romantik anlara ev sahipliği yaptı. Balıkesir’in Burhaniye ilçesinden gelen Serpil ve Ahmet çifti, hayatlarının en özel gününü ölümsüzleştirmek için antik dünyanın en etkileyici duraklarından biri olan Athena Tapınağı’nı seçti. Güneşin ve tarihin harmanlandığı Assos’un eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşen dış çekimlerde, Serpil ve Ahmet çiftinin mutluluğu objektiflere yansıdı. Burhaniye’den bu özel çekim için yola çıkan çift, antik kentin dev sütunları ve uçsuz bucaksız maviliğini düğün albümlerinin en güzel fonu haline getirerek ölümsüzleştirdiler. Arkeolojik kalıntıların arasında el ele poz veren çift, "Sadece bir fotoğraf çektirmek değil, bu tarihi atmosferin enerjisini de yanımızda taşımak istedik. Burhaniye’den buraya gelmek bizim için unutulmaz bir yolculuk oldu" dedi.
01 Mayıs 2026 Cuma - 20:18
Ayvacık’ta otomobil uçuruma yuvarlandı, sürücü yaralandı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 50 metrelik uçurumdan yuvarlanan otomobil sürücüsü yaralandı. Edinilen bilgiye gör, Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinden Küçükçetmi köyüne seyir halinde olan Ayşe E. idaresindeki 10 AF 119 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 50 metrelik uçurumdan yuvarlandı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, ambulans, jandarma ekipleri sevk edildi. Sürücü Ayşe E. ekiplerin titiz çalışması sonucunda sıkıştığı yerden kurtarıldı. Ardından sedye ve halat yardımıyla yola çıkarıldı. Yaralı sürücü sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Jandarma kazayla ilgili inceleme başlattı.
01 Mayıs 2026 Cuma - 15:41
Çanakkale’den Küresel Sumud Filosu’na destek sesleri yükseldi
Çanakkale’de Küresel Sumud Filosu’na İsrail güçleri tarafından uluslararası sularda yapılan saldırı protesto edildi. Çanakkale’de Tacettin Arslan Camisi önünde cuma namazı çıkışı toplanan onlarca kişi, Filistin ve Türk bayraklarıyla, Küresel Sumud Filosu’na İsrail güçleri tarafından uluslararası sularda yapılan saldırıyı protesto etti. Filistin’e Destek Platformu tarafından yapılan açıklamada, "7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşananlar, insanlığın ortak hafızasında derin bir yara olarak durmaya devam etmektedir. Bu süreçten itibaren ortaya çıkan tablo, temel insani değerlerin ağır şekilde ihlal edildiği bir duruma dönüşmüştür. Sivillerin hedef haline geldiği, yaşam alanlarının daraldığı ve insani yardımın dahi tartışma konusu yapıldığı bir ortamdan söz ediyoruz. Bugün burada dile getirdiğimiz konu, bu sürecin yeni bir halkasıdır. Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na İsrail güçleri tarafından uluslararası sularda yapılan saldırı, açık biçimde kabul edilemez bir müdahaledir. Gece saatlerinde insansız hava araçları ve çeşitli elektronik sinyal kesme faaliyetleriyle, insani yardım taşıyan sivil girişimin güvenliğinin olumsuz etkilendiği ve katılımcıların baskı ve yönlendirmeye maruz kaldığı yönünde bilgiler kamuoyuna yansımıştır. Uluslararası sularda seyrüsefer özgürlüğü, tüm devletlerin ve sivil girişimlerin ortak güvencesi altındadır. Bu ilkenin ihlal edilmesi, uluslararası düzenin temelini zedeleyen bir yaklaşımdır. Küresel Sumud Filosu, Gazze’de yaşanan insani felakete dikkat çekmek ve bölgeye temel insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkmıştır. Bu tür girişimlerin hedef alınması, insani yardım faaliyetlerini suç gibi gösteren bir anlayışın ortaya çıktığını göstermektedir. Bu durum, kabul edilmesi mümkün olmayan bir noktadır. Buradan açık şekilde ifade ediyoruz: Bu hukuk tanımaz eyleme karşı uluslararası toplum sessiz kalmamalıdır. Ortak bir tutum alınması, uluslararası sistemin tutarlılığı açısından bir zorunluluktur. Filoda yer alan vatandaşlarımızın ve diğer yolcuların durumu yakından takip edilmektedir. Sürecin her aşaması dikkatle izlenmekte ve gerekli adımlar atılmaktadır. Bugün burada ortaya konan duruş, daha geniş bir çerçevede, insan onurunu, adaleti ve temel hakları savunan bir yaklaşımın ifadesidir. Gazze’de yaşanan insani krizin derinleşmesine seyirci kalınmaması gerektiği açıktır. Bu tür gelişmeler karşısında uluslararası toplumun sorumluluk üstlenmesi, insani değerlerin korunması açısından hayati önemdedir" ifadelerine yer verildi.
01 Mayıs 2026 Cuma - 10:39
Karabiga’nın özel ismi Ali Fahri’nin gözlerinde yeniden umut ışığı
Karabiga’da yaşayan özel gereksinimli Ali Fahri Koyun, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi’nin girişimleriyle Bursa Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Gerçekleştirilen operasyonun ardından iyileşme sürecine giren Ali Fahri, ailesiyle birlikte Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi’yi ziyaret ederek teşekkürlerini iletti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, ailenin mutluluğu ve Ali Fahri’nin yüzündeki umut dolu ifade yüreklere dokundu. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Ahmet Elbi, "Karabiga’mızın güzel yürekli evladı Ali Fahri kardeşimizin gözlerine yeniden ışık olmasına vesile olmak bizim için büyük bir mutluluk. Onun sağlığına kavuşması, hayata daha aydınlık bakması her şeyden kıymetli. Ailesinin samimi ziyareti bizleri çok duygulandırdı ancak asıl teşekkür, Ali Fahri’nin yeniden umutla bakan gözlerinde saklı" ifadelerini kullandı. Başkan Elbi, dayanışma ve gönül belediyeciliğinin önemine vurgu yaparak, "Bizler her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Rabbim Ali Fahri’ye sağlık ve şifa versin, mutluluğu daim olsun" dedi.
24 Temmuz 2022 Pazar - 16:19
Çanakkale’de kaza sonrası çıkan yangın kontrol altında
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde trafik kazasının ardından çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
24 Temmuz 2022 Pazar - 16:01
’Filme Gel’ çekimleri Çanakkale’den başladı
Bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalarla isminden sıkça söz ettiren başarılı yönetmen İhsan Taş, yeni sinema filmi ’Filme Gel’in çekimlerine Çanakkale’de Başladı.
24 Temmuz 2022 Pazar - 15:29
Çanakkale’de kaza yapan araç orman yangınına neden oldu
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde kaza yapan bir araç, orman yangınına neden oldu.
24 Temmuz 2022 Pazar - 14:59
Çanakkale’de çiftçi cemiyeti düzenlendi
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde çiftçi cemiyeti düzenlendi.
23 Temmuz 2022 Cumartesi - 17:43
Çanakkale’deki orman yangını kontrol altında
Çanakkale’nin Ezine ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
23 Temmuz 2022 Cumartesi - 16:43
Çanakkale’de orman yangını
Çanakkale’nin Ezine ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.
23 Temmuz 2022 Cumartesi - 16:34
51. Deniz Kuvvetleri Kupası’nda yarışmacılar Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yaptı
Çanakkale (İHA) – ’Bir yarış, iki boğaz, iki deniz’ sloganıyla düzenlenen 51.
23 Temmuz 2022 Cumartesi - 14:16
Uluslararası Atlı Dayanıklılık yarışmaları Çanakkale’de düzenleniyor
Türkiye’nin yanı sıra Katar, Dubai ve Lübnan’dan katılan 150 binici Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde düzenlenen Uluslararası ve Ulusal Atlı Dayanıklılık yarışmalarında yarışıyor.
23 Temmuz 2022 Cumartesi - 11:46
Sahil Güvenlik, 7 ayda Yunanistan’ın geri ittiği 698 kaçak göçmeni kurtardı
Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’nde yasa dışı göçmen kaçaklığına karşı mücadele eden Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, 7 ayda Yunan unsurlarınca geri itilip, ölüme terk edilen 698 kaçak göçmeni kurtardı.
23 Temmuz 2022 Cumartesi - 11:42
Altınkum sahilinde kaybolan Işıktaş’ın cansız bedeni yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulundu
Balıkesir’in Edremit ilçesi açıklarında motor arızası nedeniyle sürüklenen, ardından batan teknede kaybolan 2 kişiden Hasan Hüseyin Işıktaş’ın cansız bedeni Çanakkale’nn Ayvacık ilçesi Kayalar köyü açıklarında sürüklenirken bulundu.
22 Temmuz 2022 Cuma - 20:28
Çanakkale’de anız yangını
Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Durali köyü yakınlarında çıkan anız yangını büyümeden söndürüldü.
22 Temmuz 2022 Cuma - 20:10
Çanakkale açıklarında 19 düzensiz göçmen kurtarıldı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 19 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder