Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Çanakkale
Çanakkale’de yaralı halde bulunan 5 kuş DKMP ekipleri tarafından sağlığına kavuşturuldu
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:15:29
Çanakkale’de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekipleri yaralı halde bulunan; 2 kumru, 1 kerkenez, 2 kaya güvercini kuşunun tedavilerinin tamamlanmasının ardından doğal yaşam alanıyla yeniden buluşturdu. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 2. Bölge Müdürlüğü Çanakkale İl Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından; sağ gözünden yaralı halde bulunan 1 kumru, bitkin halde bulunan yavru 1 kumru, Lapseki’de insan müdahalesi sonucu uçma telekleri zarar gören genç 1 kerkenez, zayıf ve bitkin halde bulunan 2 kaya güvercini tedavileri için koruma altına alındı. Kuşların beslenmeleri ve sağlık kontrolleri, uzman ekipler tarafından titizlikle gerçekleştirildi. Gerekli tedavi süreçlerinin ardından sağlığına kavuşan kuşlar DKMP Çanakkale Şube Müdürlüğü ekiplerince doğal yaşam alanına salındı. Çanakkale DKMP Müdürlüğü tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında: "Yaban hayatının sürdürülebilirliği için doğal işleyişe müdahale edilmemesi gerektiğini hatırlatır; duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza ve süreçte görev alan personelimize teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 14:27
Çocuklar Çanakkale’nin derinliklerini keşfetti
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı bünyesindeki Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi ve Müzesi, atölyelerine bir yenisini daha ekledi. Yeni başlayan ’Su Altı Kaşifleri’ atölyesi, 8-12 yaş grubundaki çocukları denizin derinliklerinde saklı bir keşif yolculuğuna çıkarıyor. Özel olarak hazırlanan etkinlikte çocuklar, hem bilimsel bilgileri deneyimleyerek öğreniyor hem de Çanakkale’nin su altındaki tarihi mirasıyla tanışıyor. ’Su Altı Kaşifleri’ atölyesinde çocuklar bilimi, dalışı ve su altı tarihini deneyimleyerek öğrendi. Bilim, deney ve tarih odaklı olarak kurgulanan atölyede çocuklar; Çanakkale Boğazı’nın yapısını tanıdı ve akıntı sistemiyle ilgili bilgi edindi. Gemilerin nasıl yüzdüğünü ve bir denizaltının nasıl çalıştığını deneylerle öğrenen çocuklar, tarih ile iç içe kurgulanan bu atölyede Nusret Mayın Gemisi’nin görevlerini ve savaş sırasında üstlendiği kritik rolü keşfetti. Batıklarla tanışan çocuklar, günümüzde bu batıklara bir dalgıcın nasıl daldığını, dalış ekipmanlarının ne işe yaradığını, derinliklere indikçe renklerin nasıl kaybolduğunu ve su altındaki iletişimin nasıl sağlandığını gibi birçok bilgiyi de eğlenceli uygulamalarla deneyimledi. Aynı zamanda denizlerin bilinmeyen yönlerine dair önemli bir farkındalık kazandı. Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri ise Çanakkale’nin su altı tarihinin ele alındığı bölüm oldu. Çocuklar, Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı’nda bulunan batıkları harita üzerinden inceleyerek, çeşitli sebeplerle batan batıkları ve su altı mirasının izlerini keşfetme fırsatı buldu. Hazırlanan özel oyun kartları ile batıkların yerlerini bulan çocuklar, hem eğlendi hem de tarih ve coğrafya ile bağ kurdu. Atölye kapsamında gerçekleştirilen interaktif oyunlar, bulmacalar ve görsel panolar sayesinde çocuklar aktif katılım sağlayarak öğrenme sürecinin bir parçası oldu. Özellikle sualtı canlıları tanıma panosu ve batık bulma oyunu, çocukların ilgi gösterdiği etkinlikler arasında yer aldı. Programın sonunda çocuklara ’Sualtı Kaşifi’ kartları verilerek öğrendikleri bilgiler pekiştirildi. Çocuklar, bu kartların arka yüzünde yer alan afiş çalışması ile su altı mirasının korunmasına yönelik kendi mesajlarını ve sloganlarını oluşturdu. Uzmanlar, bu tür etkinliklerin çocukların bilimsel düşünme becerilerini geliştirdiğini, çevre bilinci kazandırdığını ve tarih ile bağ kurmalarını sağladığını belirtiyor. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığından yapılan açıklamaya göre yoğun ilgi gören ’Su Altı Kaşifleri’ atölyesinin önümüzdeki dönemlerde de devam etmesi planlanıyor.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 10:20
Şerbetli köyünde geleneksel köy hayrı düzenlendi
Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Şerbetli köyünde düzenlenen geleneksel köy hayrı 2 bin kişinin katılımı ile yapıldı. Çan ilçesine bağlı Şerbetli köyünde öğle namazı öncesinde köy camiinde Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif tilaveti yapıldı. Kılınan namazın ardından köy meydanında 2 bin kişiye keşkek, ayran ve tatlı ikram edildi. Köy muhtarı İsmail Aksoy, "Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz köy hayrımıza katılan tüm misafirlere teşekkür ederim" dedi. Hayır cemiyetine siyasi parti ilçe temsilcileri, Çan Muhtarlar Derneği Başkanı Turgay Şahin, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
10 Mayıs 2026 Pazar - 21:51
Gelibolu Triatlonu’nda ödüller sahiplerini buldu
Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde gerçekleştirilen 2026 Gelibolu Triatlonu’nda ödüller sahiplerini buldu. Türkiye Triatlon Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından 2026 Gelibolu Triatlonu’na start saat 07.30’da Tarihi Gelibolu Yarımadası Eceabat ilçesindeki Eski Jandarma Kampı’nda verildi. Triatlona farklı yaş gruplarından 200 sporcu katıldı. Yarışçılar 1,9 kilometre yüzme yarışının ardından, 90 kilometrelik bisiklet daha sonra 21 kilometrelik koşu parkurunun ardından zorlu parkuru tamamladı. Zorlu parkur bitti, ödüller sahiplerini buldu Yarışma sonunda 24 kategoride dereceye giren yarışmacılara ödülleri Eceabat Kaymakamı Kerem Yenigün, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Vekili Zülküf Memiş ile protokol üyeleri tarafından verildi.
21 Temmuz 2021 Çarşamba - 14:24
Kaymakam Göktaş’tan şehit ailesine bayram ziyareti
Çanakkale’nin Yenice Kaymakamı Musa Göktaş şehit ailesini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.
20 Temmuz 2021 Salı - 16:49
1915 Çanakkale Köprüsü’nde bayram müjdesi
Tamamlandığında ’dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü’ unvanına kavuşacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün iki kule arasındaki orta açıklığına ilk mega tabliye bloğunun montajı Kurban Bayramı’nın ilk günü yerleştirildi.
20 Temmuz 2021 Salı - 03:07
Bozcaada’da zıpkınla balık avlamak için denize giren kişi kayboldu
Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde zıpkınla balık avlamak için denize giren kişi kayboldu.
19 Temmuz 2021 Pazartesi - 14:19
Tatil cenneti Bozcaada’yı bu hale getirdiler
Kuzey Ege’nin tatil cenneti Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde bir grup sahilde ateş yakıp, içki içti.
19 Temmuz 2021 Pazartesi - 12:29
Başkan Öz hayvan pazarını ziyaret etti
Çanakkale’nin Çan ilçesinde Kurban bayramı öncesi canlı hayvan pazarı kuruldu.
19 Temmuz 2021 Pazartesi - 12:28
Lapseki’de kurbanlık hayvan pazarı kuruldu
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla küçük ve büyükbaş hayvan pazarı kuruldu.
19 Temmuz 2021 Pazartesi - 09:12
(Özel) Gece yarısı denizde yürüyerek yengeç avına çıktı
Çanakkale’de gece yarısı yürüyerek denizde dolaşan, bir elinde fener bir elinde kova yengeç avlayan adam görenleri şaşırttı.
18 Temmuz 2021 Pazar - 16:33
Çanakkale açıklarında sürüklenen yelkenli kurtarıldı
Çanakkale açıklarında arızalanan bir yelkenli tekne, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü botu tarafından yedeklenerek marinaya yanaştırıldı.
18 Temmuz 2021 Pazar - 11:38
O adada adım atacak yer kalmadı
Türkiye’nin önemli yaz turizm merkezlerinden olan Bozcaada’da bayram tatilinin ikinci günü adım atacak yer kalmadı.
17 Temmuz 2021 Cumartesi - 12:27
EDS’ler 23 Temmuz’da faaliyete geçiyor
Biga Belediyesi, Elektronik Denetleme Sistemi’nin (EDS) 23 Temmuz 2021 Cuma günü itibariyle faaliyete geçeceğini duyurdu.
17 Temmuz 2021 Cumartesi - 11:28
Başkan Makas: "Ailem hakkında iftira atanlarla ilgili yasal süreci başlattık"
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas’ın eşine dair yapılan iftira ve karalamayı, Çanakkale Valiliği bünyesinde yer alan İl Özel İdaresi de yaptığı açıklamayla yalanladı.
16 Temmuz 2021 Cuma - 19:27
Serinlemek için denize giren yaşlı adam boğuldu
Çanakkale’de serinlemek için denize giren yaşlı adam boğuldu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder