Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Çanakkale
Bu çiçeğin dikeni yok ama koparmasının bedeli ağır: 699 bin 245 TL para cezası kesiliyor
12 Mayıs 2026 Salı - 12:16:45
Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Kalafat köyündeki Nilüfer Gölü’nde koruma altındaki nilüfer çiçeklerini koparanlara, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermekten 699 bin 245 TL ceza kesiliyor. Biga ilçesine bağlı Kalafat köyündeki Nilüfer Gölü, eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Gölü, ekoturizme kazandırmak amacıyla bölgede bir orman parkı ve mesire alanı oluşturuldu. 2 dönüm büyüklüğündeki Nilüfer Gölü, eşsiz güzelliğiyle bölge turizmine katkı sunarken, ’Lotus çiçeği’ olarak da adlandırılan nilüfer çiçekleri gelenlerin ilgisini çekiyor. Sapı yaklaşık 1 metreyi bulan nilüfer, suyun dibindeki çamurda kökleniyor, yeşil yaprakların içinden aydınlık ile buluşuyor. Nilüfer çiçeklerinin tohumunun Amazon ormanlarından göçmen kuşlar aracılığıyla taşındığı ve bu sayede oluştuğu düşünülüyor. Geceleri kapanıp suyun altına giren nilüferler, güneşin doğuşuyla birlikte yeniden yüzeye çıkınca eşsiz bir manzara oluşturuyor. Mayıs ayı başında açmaya başlayan nilüferler, kasım ayının son günlerine kadar güzelliğiyle ziyaretçilerini karşılamaya devam ediyor. Biga Kaymakamlığı, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla, 2 dönüm büyüklükteki gölün çevresinde yer alan 10 dönümlük alan, orman parkı ve mesire yeri haline getirildi. Doğa harikası Nilüfer Gölü, geçtiğimiz yıllarda susuz kaldığı için kuruma tehlikesi yaşamış, 880 metre uzunluğunda bir hat çekilerek göle su verilmişti. Düzenli olarak su takviyesi yapılan göl, kurumaktan kurtarıldı ve eskisi gibi yeşillenen yaprakların arasından açan nilüfer çiçekleriyle ziyaretçilerin beğenisini toplamaya başladı. Nilüferleri koparanlara 699 bin 245 TL ceza kesiliyor Öte yandan, mayıs ayı başında açmaya başlayan nilüfer çiçekleri, kasım ayının son günlerine kadar ziyaretçilere görsel şölen sunmayı sürdürüyor. Yaz-kış var olan, büyük yeşil yapraklar arasında bugünlerde açan beyaz renkli nilüferler, güzelliğiyle ilgi görüyor. Gölü görmeye gelen ziyaretçiler, manzaradan etkileniyor. Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, koruma altındaki nilüferleri koparanlara, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermekten 699 bin 245 TL ceza kesiliyor.
12 Mayıs 2026 Salı - 12:15
Bu çiçeğin dikeni yok ama koparmasının bedeli ağır: 699 bin 245 TL para cezası kesiliyor
Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Kalafat köyündeki Nilüfer Gölü’nde koruma altındaki nilüfer çiçeklerini koparanlara, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermekten 699 bin 245 TL ceza kesiliyor. Biga ilçesine bağlı Kalafat köyündeki Nilüfer Gölü, eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Gölü, ekoturizme kazandırmak amacıyla bölgede bir orman parkı ve mesire alanı oluşturuldu. 2 dönüm büyüklüğündeki Nilüfer Gölü, eşsiz güzelliğiyle bölge turizmine katkı sunarken, ’Lotus çiçeği’ olarak da adlandırılan nilüfer çiçekleri gelenlerin ilgisini çekiyor. Sapı yaklaşık 1 metreyi bulan nilüfer, suyun dibindeki çamurda kökleniyor, yeşil yaprakların içinden aydınlık ile buluşuyor. Nilüfer çiçeklerinin tohumunun Amazon ormanlarından göçmen kuşlar aracılığıyla taşındığı ve bu sayede oluştuğu düşünülüyor. Geceleri kapanıp suyun altına giren nilüferler, güneşin doğuşuyla birlikte yeniden yüzeye çıkınca eşsiz bir manzara oluşturuyor. Mayıs ayı başında açmaya başlayan nilüferler, kasım ayının son günlerine kadar güzelliğiyle ziyaretçilerini karşılamaya devam ediyor. Biga Kaymakamlığı, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla, 2 dönüm büyüklükteki gölün çevresinde yer alan 10 dönümlük alan, orman parkı ve mesire yeri haline getirildi. Doğa harikası Nilüfer Gölü, geçtiğimiz yıllarda susuz kaldığı için kuruma tehlikesi yaşamış, 880 metre uzunluğunda bir hat çekilerek göle su verilmişti. Düzenli olarak su takviyesi yapılan göl, kurumaktan kurtarıldı ve eskisi gibi yeşillenen yaprakların arasından açan nilüfer çiçekleriyle ziyaretçilerin beğenisini toplamaya başladı. Nilüferleri koparanlara 699 bin 245 TL ceza kesiliyor Öte yandan, Mayıs ayı başında açmaya başlayan nilüfer çiçekleri, Kasım ayının son günlerine kadar ziyaretçilere görsel şölen sunmayı sürdürüyor. Yaz-kış var olan, büyük yeşil yapraklar arasında bugünlerde açan beyaz renkli nilüferler, güzelliğiyle ilgi görüyor. Gölü görmeye gelen ziyaretçiler, manzaradan etkileniyor. Çanakkale Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, koruma altındaki nilüferleri koparanlara, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek ve zarar vermekten 699 bin 245 TL ceza kesiliyor. (HÇ
12 Mayıs 2026 Salı - 09:36
Çanakkale’de yavru arı bolluğu arı üreticilerinin yüzünü güldürdü
Çanakkale’de yavru arı bolluğu, arı üreticisinin yüzünü güldürdü. Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyünde yaşayan Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi Ahmet Emin Demir, bu sezon arı yavrularının bol olduğunu belirtti. Demir, arı yavrusundaki bolluğun balda da olmasını beklediklerini söyledi. Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliği üyesi Ahmet Emin Demir (61), "Kaz Dağları’nın kuzey bölgesinde yaklaşık bin 500 - bin 600 rakımları arasında üretiyoruz. Kısmet olursa bal sezonunu dağda geçireceğiz. Şu an arı üretme safhasındayız. Bu yavru arıları kovana elimle koyarım hiç ısırmazlar. 100 kovan arıdan her gün 5-6 oğul çıkıyor. Bunları yeni kovanlara koyuyoruz. Bereketli bir sezon olacak. Şu an arı üretme safhasındayız. İnşallah bal da alacağız, oğul aldığımız gibi" dedi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:15
Çanakkale’de yaralı halde bulunan 5 kuş DKMP ekipleri tarafından sağlığına kavuşturuldu
Çanakkale’de Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü ekipleri yaralı halde bulunan; 2 kumru, 1 kerkenez, 2 kaya güvercini kuşunun tedavilerinin tamamlanmasının ardından doğal yaşam alanıyla yeniden buluşturdu. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 2. Bölge Müdürlüğü Çanakkale İl Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından; sağ gözünden yaralı halde bulunan 1 kumru, bitkin halde bulunan yavru 1 kumru, Lapseki’de insan müdahalesi sonucu uçma telekleri zarar gören genç 1 kerkenez, zayıf ve bitkin halde bulunan 2 kaya güvercini tedavileri için koruma altına alındı. Kuşların beslenmeleri ve sağlık kontrolleri, uzman ekipler tarafından titizlikle gerçekleştirildi. Gerekli tedavi süreçlerinin ardından sağlığına kavuşan kuşlar DKMP Çanakkale Şube Müdürlüğü ekiplerince doğal yaşam alanına salındı. Çanakkale DKMP Müdürlüğü tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında: "Yaban hayatının sürdürülebilirliği için doğal işleyişe müdahale edilmemesi gerektiğini hatırlatır; duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza ve süreçte görev alan personelimize teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.
24 Haziran 2021 Perşembe - 19:05
AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım: “Şehir hastaneleri yüzünden haksız yere çok eleştirildik”
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından, İÇDAŞ Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Tacettin Aslan’a, girişimcilik alanında verilen fahri doktora tevcih törenine katıldı.
24 Haziran 2021 Perşembe - 11:00
Çanakkale’de gümrük kaçağı cep telefonu operasyonu
Çanakkale’de gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda, farklı marka ve modellerde gümrük kaçağı olduğu tespit edilen 46 adet cep telefonu ele geçirildi.
24 Haziran 2021 Perşembe - 10:54
Vali Aktaş, Nilüfer Gölü ve Abdiağa trekking alanında
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Biga ilçe ziyaretinde Nilüfer Gölü ve Abdiağa Trekking parkurunda incelemelerde bulundu.
24 Haziran 2021 Perşembe - 10:41
Çanakkale’de bu hafta sonu Nüfus Müdürlüğü açık olacak
Çanakkale’de, hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün açık olacağı bildirildi.
23 Haziran 2021 Çarşamba - 18:30
AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım Çanakkale’ye geliyor
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım bir dizi programlara katılmak için Çanakkale’ye geliyor.
23 Haziran 2021 Çarşamba - 18:28
Biga’da aniden çıkan fırtına çatı uçurdu
Çanakkale’nin Biga ilçesinde aniden çıkan fırtına nedeniyle 4 katlı bir apartmanın çatısı uçtu.
23 Haziran 2021 Çarşamba - 17:02
Çan’da ilaçlama çalışmaları devam ediyor
Çanakkale’nin Çan ilçesinde sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları devam ediyor.
23 Haziran 2021 Çarşamba - 16:05
Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda Kanlıdere Şehitliği için imzalar atıldı
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasında Kanlıdere Şehitliği’nin yapımı için işbirliği protokolü imzalandı.
22 Haziran 2021 Salı - 16:42
AK Parti’li Turan: “Çanakkale’de yatırım yapılmayan tek köy kalmayacak”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gökçeada’da bu yıl içerisinde yapılacak olan KÖYDES projelerinin müjdesini verdi.
22 Haziran 2021 Salı - 11:21
Başkan Makas, Kızılcahamam Kampına katıldı
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın düzenlediği İl Başkanları Çalıştayı için Kızılcahamam Kampına katıldı.
22 Haziran 2021 Salı - 11:15
Bozcaadalı işletmecilerden ’denizlerimiz temiz’ mesajı
Kuzey Ege’nin turizm cenneti olarak bilinen Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde müsilaj (deniz salyası) kısa süreli görülmesi tedirginlik oluşturdu.
21 Haziran 2021 Pazartesi - 18:08
Çanakkale traktör ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde traktör ile otomobil çarpıştı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder