Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Çanakkale
Karabiga yaz sezonuna hazır
17 Mayıs 2026 Pazar - 10:06:40
Karabiga Belediyesi, yaz sezonu öncesinde sahil bölgelerinde hazırlık çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, meclis üyeleri ve belediye ekipleriyle birlikte Palmiye Plajı ile Kadınlar Hamamı Plajı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek son durumu değerlendirdi. Saha incelemeleri kapsamında bölgede faaliyet gösteren balıkçılar ve vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Elbi, hemşehrilerin görüş, öneri ve taleplerini dinledi. Yaz sezonu öncesinde sahillerde yürütülen düzenleme, çevre iyileştirme ve konfor artırıcı çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü belirtildi. Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi yaptığı açıklamada, "Karabiga’mızı yaz sezonuna en güzel şekilde hazırlamak için sahadayız. İnşallah Palmiye ile Kadınlar Hamamı plajlarımızı birbirine bağlayarak tam sahil projemizi tamamlıyoruz. Temiz, geniş ve ışıklandırılmış bir plaj ile daha güzel bir kullanım sunacağız. Bu kapsamda Meclis üyelerimiz ve ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı yerinde takip etmek ve hemşehrilerimizin görüşlerini birebir dinlemek için sahadayız. Çünkü biz Karabiga’yı masa başında değil, halkımızla omuz omuza, istişareyle yönetiyoruz. Daha modern, daha konforlu ve daha güzel bir Karabiga için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Karabiga Belediyesi, yaz aylarında binlerce vatandaşın ve misafirin ağırlanacağı sahil bölgelerinde hazırlıklarını planlı ve programlı şekilde tamamlıyor.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:08
Çanakkale’de ’Boğazın Minik Çobanları’ yarışması
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Kaymakamlığın düzenlediği ’Boğazın Minik Çobanları’ projesinde minikler ödüllerine kavuştu. Lapseki Kaymakamlığı, kırsal yaşam kültürünü canlandırmak ve çocukları üretimin merkezine almak amacıyla ’Boğazın Minik Çobanları’ projesini hazırladı. Hayvancılık kültürünü gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen proje, kapsamlı bir kültür aktarımı ve bilinç inşası olarak öne çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ’Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek’ yaklaşımı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ’Köklerden Gelen Miras: Aile’ vizyonundan ilham alan proje, kırsaldan kente göç ve geleneksel mesleklerin terk edilmesi gibi önemli sorunlara somut bir çözüm sunmayı amaçladı. Proje kapsamında 6-12 yaş arası toplam 46 çocuk, kendi yetiştirdikleri veya bakımını üstlendikleri kuzu ve oğlaklarla yarışmaya katıldı. İlçedeki Millet Bahçesi’nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yarışma programında konuşan Lapseki Kaymakamı Cafer Ekinci, "Boğazın Minik Çobanları projemizi hazırlarken, Tarım ve Orman Bakanlığımızın yürüttüğü ‘Kırsalda Bereket, Küçükbaşa Destek’ projesinden ve Milli Eğitim Bakanlığımızın ‘Köklerden gelen miras; aile’ projelerinden ilham aldık. Bakanlıklarımızın kırsal üretimi güçlendirmeyi, hayvancılığı teşvik etmeyi ve üretim kültürünü canlı tutmayı, aile mesleklerinin çocuklarımızla devamını hedefleyen bu vizyonunu; çocuklarımızın dünyasına dokunacak sosyal ve kültürel bir projeyle buluşturmak istedik. Çünkü inanıyoruz ki üretimin sürdürülebilirliği yalnızca desteklerle değil; o üretim kültürünü sevecek, yaşatacak ve geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirmekle mümkündür. "Boğazın Minik Çobanları" projesi de tam olarak bu anlayışla hazırlanmıştır. Çocuklarımızın hayvan sevgisini öğrenmesi, üretim kültürünü tanıması, sorumluluk duygusu kazanması ve ata mesleklerimizle yeniden bağ kurması amaçlanmıştır. Çünkü biliyoruz ki üretimden uzak kalan toplumlar zamanla köklerinden de uzaklaşır. Bizler ise çocuklarımızın toprağı tanıyan, emeğe saygı duyan, doğayı seven bireyler olarak yetişmesini istiyoruz" dedi. Konuşmanın ardından minik çobanlar oğlak veya kuzularıyla gösteri yürüyüşü yaptı. Jürinin puanlaması sonucunda 100 tam puanla Kangırlı köyünden Defne Nur Toygur 1’inci, Taştepe köyünden 96 puanla Miray Cengiz 2’nci, Lapseki merkezden katılan 95 puan alan Selim Ayaz Selçuk ise 3’üncü oldu. Dereceye girenlerin ödülünü Lapseki Kaymakamı Cafer Ekinci verdi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:25
Keçiağılı köyünde geleneksel köy hayrı düzenlendi
Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Keçiağılı köyünde düzenlenen geleneksel köy hayrı 2 bin kişinin katılımı ile yapıldı. Çan ilçesine bağlı Keçiağılı köyünde öğle namazı öncesinde köy camiinde Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif tilaveti yapıldı. Kılınan namazın ardından köy meydanında 2 bin kişiye pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Köy muhtarı Bekir Bulan, "Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz köy hayrımıza katılan tüm misafirlere teşekkür ederim" dedi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 11:43
Lise öğrencilerinden sulak alan temizliği
Çanakkale’de lise öğrencileri Çardak Sulak Alanında kuş gözlemi ardından çevre temizliği gerçekleştirdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 2. Bölge Müdürlüğü Çanakkale İl Şube Müdürlüğü ‘Tabiat Turizmi’ etkinlikleri çerçevesinde lise öğrencileriyle birlikte Mahalli Öneme Haiz Çardak Sulak Alanında kuş gözlemi gerçekleştirildi. Kuş gözlemi ardından sulak alan etrafında çevre temizliği yapıldı.
01 Şubat 2021 Pazartesi - 20:29
Gelibolu-Lapseki feribot seferleri yeniden başladı
Çanakkale’de olumsuz hava koşulları nedeniyle Gelibolu-Lapseki hattında geçici süreyle askıya alınan feribot seferleri yeniden başladı.
01 Şubat 2021 Pazartesi - 19:28
Çanakkale Boğazı çift yönlü gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı, görüş mesafesinin azalmasından dolayı çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.
01 Şubat 2021 Pazartesi - 17:35
Çanakkale’de lodos deniz ulaşımını etkiliyor
Çanakkale’de olumsuz hava koşulları nedeniyle, Gelibolu-Lapseki hattındaki feribot seferleri geçici süreyle durduruldu.
01 Şubat 2021 Pazartesi - 17:28
6. günde de çalışmalara ara verildi
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, işe gitmek için yola çıktıkları otomobilin baraj suyuna kapılması sonucu kaybolan Mürsel Meracıoğlu’nu (40) arama çalışmaları, altıncı gününde de bir sonuç vermedi.
01 Şubat 2021 Pazartesi - 15:13
Çanakkale’de dev dalgalar evlere ulaştı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde akşam saatlerinde etkisini artıran lodos fırtınası nedeniyle oluşan dev dalgalar, sahil şeridini aşarak evlere kadar ulaştı.
01 Şubat 2021 Pazartesi - 12:18
Şiddeti lodos fırtınası arama faaliyetlerini olumsuz etkiliyor
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, işe gitmek için yola çıktıkları otomobilin baraj suyuna kapılması sonucu kaybolan Mürsel Meracıoğlu’nu (40) arama çalışmaları, altıncı gününde bölgede etkili olan lodos fırtınasına rağmen aralıksız devam ediyor.
01 Şubat 2021 Pazartesi - 11:53
Ayvacık’ta şiddetli lodos etkili oluyor
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde şiddetli lodos etkili oluyor.
01 Şubat 2021 Pazartesi - 11:48
Şiddetli lodos etkili oluyor, feribotlar beşik gibi sallanıyor
Çanakkale’de şiddetli fırtına deniz ulaşımını aksatıyor.
01 Şubat 2021 Pazartesi - 11:37
Ayvacık’taki arama kurtarma çalışmalarına ÇOMÜ’den destek
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde baraj sularına kapılan 2 kişinin arama kurtarma çalışmalarına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü de katkı sundu.
01 Şubat 2021 Pazartesi - 10:59
Çanakkale’de suya kapılan Mürsel Meracıoğlu için 6. gününde devam ediyor
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde otomobilin baraj suyuna kapılması sonucu kaybolan Mürsel Meracıoğlu için 5.
01 Şubat 2021 Pazartesi - 10:25
İzmir’deki deprem Çanakkale’de de hissedildi
İzmir’de meydana gelen 5,1 şiddetindeki deprem Çanakkale’de de hissedildi.
31 Ocak 2021 Pazar - 18:04
Çanakkale’de arama kurtarma çalışmalarına 5’nci gününde ara verildi
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, otomobille baraj sularına kapılan şahsın arama çalışmalarına havanın kararmasıyla birlikte 5’nci gününde ara verildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder