Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Çanakkale
Karabiga yaz sezonuna hazır
17 Mayıs 2026 Pazar - 10:06:40
Karabiga Belediyesi, yaz sezonu öncesinde sahil bölgelerinde hazırlık çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, meclis üyeleri ve belediye ekipleriyle birlikte Palmiye Plajı ile Kadınlar Hamamı Plajı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek son durumu değerlendirdi. Saha incelemeleri kapsamında bölgede faaliyet gösteren balıkçılar ve vatandaşlarla da bir araya gelen Başkan Elbi, hemşehrilerin görüş, öneri ve taleplerini dinledi. Yaz sezonu öncesinde sahillerde yürütülen düzenleme, çevre iyileştirme ve konfor artırıcı çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü belirtildi. Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi yaptığı açıklamada, "Karabiga’mızı yaz sezonuna en güzel şekilde hazırlamak için sahadayız. İnşallah Palmiye ile Kadınlar Hamamı plajlarımızı birbirine bağlayarak tam sahil projemizi tamamlıyoruz. Temiz, geniş ve ışıklandırılmış bir plaj ile daha güzel bir kullanım sunacağız. Bu kapsamda Meclis üyelerimiz ve ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı yerinde takip etmek ve hemşehrilerimizin görüşlerini birebir dinlemek için sahadayız. Çünkü biz Karabiga’yı masa başında değil, halkımızla omuz omuza, istişareyle yönetiyoruz. Daha modern, daha konforlu ve daha güzel bir Karabiga için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Karabiga Belediyesi, yaz aylarında binlerce vatandaşın ve misafirin ağırlanacağı sahil bölgelerinde hazırlıklarını planlı ve programlı şekilde tamamlıyor.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:08
Çanakkale’de ’Boğazın Minik Çobanları’ yarışması
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Kaymakamlığın düzenlediği ’Boğazın Minik Çobanları’ projesinde minikler ödüllerine kavuştu. Lapseki Kaymakamlığı, kırsal yaşam kültürünü canlandırmak ve çocukları üretimin merkezine almak amacıyla ’Boğazın Minik Çobanları’ projesini hazırladı. Hayvancılık kültürünü gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen proje, kapsamlı bir kültür aktarımı ve bilinç inşası olarak öne çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ’Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek’ yaklaşımı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ’Köklerden Gelen Miras: Aile’ vizyonundan ilham alan proje, kırsaldan kente göç ve geleneksel mesleklerin terk edilmesi gibi önemli sorunlara somut bir çözüm sunmayı amaçladı. Proje kapsamında 6-12 yaş arası toplam 46 çocuk, kendi yetiştirdikleri veya bakımını üstlendikleri kuzu ve oğlaklarla yarışmaya katıldı. İlçedeki Millet Bahçesi’nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yarışma programında konuşan Lapseki Kaymakamı Cafer Ekinci, "Boğazın Minik Çobanları projemizi hazırlarken, Tarım ve Orman Bakanlığımızın yürüttüğü ‘Kırsalda Bereket, Küçükbaşa Destek’ projesinden ve Milli Eğitim Bakanlığımızın ‘Köklerden gelen miras; aile’ projelerinden ilham aldık. Bakanlıklarımızın kırsal üretimi güçlendirmeyi, hayvancılığı teşvik etmeyi ve üretim kültürünü canlı tutmayı, aile mesleklerinin çocuklarımızla devamını hedefleyen bu vizyonunu; çocuklarımızın dünyasına dokunacak sosyal ve kültürel bir projeyle buluşturmak istedik. Çünkü inanıyoruz ki üretimin sürdürülebilirliği yalnızca desteklerle değil; o üretim kültürünü sevecek, yaşatacak ve geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirmekle mümkündür. "Boğazın Minik Çobanları" projesi de tam olarak bu anlayışla hazırlanmıştır. Çocuklarımızın hayvan sevgisini öğrenmesi, üretim kültürünü tanıması, sorumluluk duygusu kazanması ve ata mesleklerimizle yeniden bağ kurması amaçlanmıştır. Çünkü biliyoruz ki üretimden uzak kalan toplumlar zamanla köklerinden de uzaklaşır. Bizler ise çocuklarımızın toprağı tanıyan, emeğe saygı duyan, doğayı seven bireyler olarak yetişmesini istiyoruz" dedi. Konuşmanın ardından minik çobanlar oğlak veya kuzularıyla gösteri yürüyüşü yaptı. Jürinin puanlaması sonucunda 100 tam puanla Kangırlı köyünden Defne Nur Toygur 1’inci, Taştepe köyünden 96 puanla Miray Cengiz 2’nci, Lapseki merkezden katılan 95 puan alan Selim Ayaz Selçuk ise 3’üncü oldu. Dereceye girenlerin ödülünü Lapseki Kaymakamı Cafer Ekinci verdi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:25
Keçiağılı köyünde geleneksel köy hayrı düzenlendi
Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Keçiağılı köyünde düzenlenen geleneksel köy hayrı 2 bin kişinin katılımı ile yapıldı. Çan ilçesine bağlı Keçiağılı köyünde öğle namazı öncesinde köy camiinde Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif tilaveti yapıldı. Kılınan namazın ardından köy meydanında 2 bin kişiye pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Köy muhtarı Bekir Bulan, "Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz köy hayrımıza katılan tüm misafirlere teşekkür ederim" dedi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 11:43
Lise öğrencilerinden sulak alan temizliği
Çanakkale’de lise öğrencileri Çardak Sulak Alanında kuş gözlemi ardından çevre temizliği gerçekleştirdi. Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 2. Bölge Müdürlüğü Çanakkale İl Şube Müdürlüğü ‘Tabiat Turizmi’ etkinlikleri çerçevesinde lise öğrencileriyle birlikte Mahalli Öneme Haiz Çardak Sulak Alanında kuş gözlemi gerçekleştirildi. Kuş gözlemi ardından sulak alan etrafında çevre temizliği yapıldı.
27 Ocak 2021 Çarşamba - 15:29
Biga Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 3 bin 552 lira oldu
Biga Belediyesi ve Biga Kent Hizmetleri A.
27 Ocak 2021 Çarşamba - 15:11
Kocabaş Çayı taştı, tarlalar su altında kaldı
Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Hurma köy ile Durali köyleri arasından geçen Kocabaş Çayı yağan yağmur ve karın ardından taşarak tarım alanlarını kapladı.
27 Ocak 2021 Çarşamba - 14:42
Çanakkale’de baraj sularına kapılan araç ve 2 kişinin arama çalışmaları devam ediyor
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, ciple baraj sularına kapılan biri kadın, 2 kişinin arama çalışmaları devam ediyor.
27 Ocak 2021 Çarşamba - 11:16
Ayvacık Barajı’na araç düştü iddiası ekipleri harekete geçirdi
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesindeki Ayvacık Barajı’na bir aracın düştü ihbarı yapılması üzerine sağlık ve güvenlik birimleri olay yerine gönderildi.
26 Ocak 2021 Salı - 18:36
65 yaşındaki adam evlenme vaadiyle 35 bin TL dolandırıldı
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde 4 yıl önce eşini kaybeden 65 yaşındaki Ali Güven, eski bir arkadaşının eşinin aracılığıyla tanıştığı Gülay Ş.
26 Ocak 2021 Salı - 15:30
Çanakkale’de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Çanakkale’de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 1 kişi tutuklandı.
26 Ocak 2021 Salı - 15:08
Çanakkale’de 4 define şüphelisi yakalandı
Çanakkale’de, define aradığı öne sürülen 4 şüpheli gözaltına alındı.
26 Ocak 2021 Salı - 12:57
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Makas mazbatasını aldı
AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, bugün mazbatasını aldı.
26 Ocak 2021 Salı - 12:57
Çanakkale’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 239 bin 658 oldu
Çanakkale’de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı 2020 Aralık ayı sonu itibarıyla 239 bin 658 oldu.
25 Ocak 2021 Pazartesi - 18:07
Çanakkale’de 6 milyon değerinde denizyıldızı fosilleri ele geçirildi
Çanakkale’de, polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri toplam 6 milyon lira olan denizyıldızı fosilleri ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.
25 Ocak 2021 Pazartesi - 17:37
Jandarmadan kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimi
Çanakkale’de 226 kadına, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda eğitim verildi.
25 Ocak 2021 Pazartesi - 15:18
Çanakkale’de dev dalgalar evlere ulaştı
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde akşam saatlerinde etkisini artıran lodos fırtınası nedeniyle oluşan dev dalgalar, sahil şeridini aşarak evlere kadar ulaştı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder