Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Çanakkale
Çanakkale’de Sumud Filosu’ndaki aktivistlere destek gösterisi
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 22:00:50
Çanakkale’de sabah saatlerinde İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Küresel Sumud Filosu için destek gösterisi düzenlendi. Küresel Sumud Filosu’na sabah saatlerinde İsrail askerleri tarafından saldırı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek için Çanakkale’nin İskele Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, Sumud Filosu’na destek sloganları attı. Grup adına basın açıklaması yapan Numan Yaşar, "Yine bugün Akdeniz’de uluslararası sularda, Gazze’de yıllardır süren İsrail ablukasını, insanlık dışı saldırıları, açlığı, soykırımı ve sistematik zulmü durdurmak, oradaki mazlumlara umut olabilmek için yola çıkan Sumud Filosu, haydut İsrail rejiminin korsan baskınına uğradı. Uluslararası sularda yapılan baskınlarla filoya bağlı teknelere aparheid rejimince el konuldu. Bu filo, sadece insani yardım taşıyan gemilerden ibaret değildir. Bu filo, 39 farklı ülkeden farklı dinlere mensup, farklı dilleri konuşan 500’e yakın vicdan sahibi aktivistin İsrail ve destekçilerinin zulmüne karşı duruşudur. Yapılan korsan müdahale, İsrail’in insani yardım girişimlerine yönelik ilk müdahalesi değildir. 2010 yılında uluslararası sularda Mavi Marmara gemisine yapılan ve 10 aktivistin şehit edilmesiyle sonuçlanan saldırıyı unutmadık. Önceki Sumud ve Özgürlük Filosu girişimlerine yönelik uluslararası sulardaki müdahaleler ile Vicdan ve Madleen gemilerine yapılan saldırıları unutmadık. Bu saldırılar, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi başta olmak üzere uluslararası hukuku ihlal etmekte, açıkça korsanlık ve terör niteliği taşımaktadır. İsrail’in barbarlığı sadece Akdeniz’le sınırlı değildir. Gazze’de bebekleri, kadınları, sivil yerleşim yerlerini, hastaneleri, okulları ve camileri bombalayan, Orta Doğu’yu kan gölüne çeviren bu insanlık dışı siyonist saldırganlığın sınırı yok" dedi.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:34
Gökçeada’da ’Orman Benim’ etkinliği
Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde Kaymakam Osman Acar’ın katılımıyla ’Orman Benim’ etkinliği gerçekleştirildi. Gökçeada Kaymakamlığı ile Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ’Orman Benim’ etkinliği, öğrenciler, kurum amirleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla Zeytinliköy Çınarlı mahallesi ormanlık alanında gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Gökçeada Kaymakamı Osman Acar, öğrencilerle birlikte ormanlık alanda çevre temizliği yaparak doğaya sahip çıkmanın önemine dikkat çekti. Çöp toplama etkinliği kapsamında özellikle pet şişe, cam şişe ve yangın riski oluşturabilecek atıklar ormanlık alandan temizlendi. Programda konuşan Kaymakam Osman Acar, yeşil vatanın korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Yeşil vatanımızı korumak için her türlü tedbiri almakta kararlıyız. Özellikle Gökçeada’mızın eşsiz orman varlığını muhafaza etmek ve yaz aylarında çıkabilecek orman yangınlarının önüne geçmek adına vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını önemsiyoruz. Ormanlarımızı temiz tutmak, doğaya sahip çıkmak ve çevre bilincini artırmak hepimizin ortak vazifesidir." Etkinlik boyunca öğrenciler çevre bilinci konusunda bilgilendirilirken, doğanın korunmasına yönelik farkındalık çalışmaları da gerçekleştirildi. Yetkililer, özellikle yaz mevsiminde ormanlık alanlara cam ve plastik atık bırakılmaması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:31
Bayramiç’te kitap festivali
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde Kaymakamlık koordinesinde düzenlenen kitap festivalinin bu sene 2’ncisi düzenlendi. Bu sene 2’ncisi düzenlenen Bayramiç Kitap Festivali ve İmza günleri başladı. Festival açılış programına Bayramiç Kaymakamı Emrah Bütün ve vatandaşlar katıldı. Bayramiç Öğretmenevi Bahçesi’nde gerçekleştirilen açılış programı kapsamında Kaymakam Bütün festival alanında yazarlar ve yayınevi temsilcileriyle sohbet etti. Emrah Bütün, kültürel etkinliklerin toplumun gelişimine katkı sunduğunu belirterek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:29
1915 Çanakkale Köprüsünde hayvan denetimleri
1915 Çanakkale Köprüsünde hayvan sevk kontrolleri aralıksız devam ediyor. Yaklaşan Kurban Bayramı sebebi ile Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hayvan hareketlerini kontrol altında tutmak ve halk sağlığını korumak adına 1915 Çanakkale Köprüsünde 7/24 esasıyla denetim gerçekleştiriyor. Üreticileri korumak, kaçak nakilleri engellemek ve salgın hastalıkların yayılmasını önlemek adına il müdürlüğüne bağlı veteriner hekimler tarafından denetimler aralıksız devam edecek. Denetimleri, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan yerinde inceledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında "Sayın bakanımızın direktifleri doğrultusunda tüketicimizin güvenilir gıdaya ulaşması ve hayvansal üretimimizin sürdürülebilirliği için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.
15 Kasım 2020 Pazar - 12:54
Biga’da ‘Su hayattır, su gelecektir’ proje çalışmalara başladı
Çanakkale’nin Biga ilçesinde Tevfik Emin Başarır İlkokulu yöneticileri, ‘Su hayattır, su gelecektir’ sloganıyla çalışmalara başladı.
14 Kasım 2020 Cumartesi - 16:33
Mısır savaş gemileri Çanakkale Boğazı’ndan geçti
Mısır Donanmasına ait 3 savaş gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçerek, Marmara Denizi’ne doğru yol aldı.
14 Kasım 2020 Cumartesi - 13:11
Ayvacık’ta sigara içilmesi yasak olan alanlar belli oldu
İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda toplanan Ayvacık İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçede sigara içilmesi yasak alanları belirledi.
14 Kasım 2020 Cumartesi - 11:50
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi üzerine açıklamalarda bulundu.
13 Kasım 2020 Cuma - 18:50
Çocukların ilk kitapları başkan Erdoğan’dan
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, her yıl Kasım ayının ikinci haftası kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla çocuklara kitap hediye etti.
13 Kasım 2020 Cuma - 13:46
Çanakkale’de sigara ve maske denetimleri
İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Çanakkale’de kalabalık olan sokak ve caddelerde sigara ile maske denetimleri gerçekleştirildi.
13 Kasım 2020 Cuma - 12:01
Alzheimer hastası kadını jandarma ekipleri buldu
Çanakkale’de kaybolan alzheimer hastası H.
12 Kasım 2020 Perşembe - 17:52
Çanakkale’de kamuya açık yerlerde sigara içme yasağı başladı
İçişleri Bakanlığı genelgesiyle, Çanakkale’de kalabalık olan sokak ve caddelerde sigara içme yasağı ile 65 yaş üstü vatandaşlara da sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.
12 Kasım 2020 Perşembe - 13:33
Ayvacık’taki okullardan İzmir’e 368 yardım kolisi
Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, 6 Şubat 2017 tarihinde deprem yaşayan ve okulları hasar görerek yeniden okullarına kavuşan Ayvacık’taki öğrencilerin aileleri, İzmir depreminde evleri hasar gören depremzedeler için 368 adet yardım kolisi topladı.
12 Kasım 2020 Perşembe - 09:22
Çan Belediyesi sokakta yapılacak değişiklik için sandık kurdu
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, bir sokakta yapılacak değişiklik için sandık kurdurup mahalle sakinlerinden ve esnaftan görüş alıyor.
11 Kasım 2020 Çarşamba - 17:46
Bayramiç’te 10 bin fidan toprakla buluştu
Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine 10 bin fidan dikildi.
11 Kasım 2020 Çarşamba - 17:35
Yenice’de halk pazarı iki hafta kurulmayacak
Çanakkale’nin Yenice ilçesinde Perşembe günü düzenlenen halk pazarının iki hafta süreyle yapılmayacağı açıklandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder