Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Çankırı
Asırlardır devam eden Osmanlı geleneği ihtiyaç sahiplerine umut oluyor
07 Mayıs 2026 Perşembe - 11:16:39
Çankırı’da Osmanlı döneminden kalan sadaka taşı, asırlardır devam eden geleneği yaşatarak ihtiyaç sahiplerine umut oluyor. Çankırı il merkezinde bulunan ve 17’nci yüzyıldan günümüze ulaşan Çivitcioğlu Medresesi’nde asırlardır devam eden gelenek yürekleri ısıtıyor. Medresenin inşa edildiği dönemde koyulan sadaka taşı, günümüzde de hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü olmaya devam ediyor. Medreseyi ziyaret eden vatandaşların sadaka taşına bıraktığı paralar, daha sonra görevliler tarafından tutanakla kayıt altına alınıyor. Gün sonunda toplanan sadakalar daha sonra kentteki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. "Günümüzde de bu sadaka taşına para atılıyor" Sadaka taşınının önemli bir yardımlaşma sistemi olduğunu dile getiren Medrese Görevlisi Burak Karaboğa, "Çivitçioğlu Medresesi, 1454 yılında Çivitçizade Mehmet Efendi tarafından 6 bin 500 kuruşa ihya edilmiş, müderris yetiştiren bir medresedir. Burada 26 öğrenci müderrislik eğitimi almıştır. Şu anda burası, Çankırı Belediyesi tarafından sanat ve kültür merkezi olarak kullanılmaktadır. Haftanın salı, çarşamba ve perşembe günleri ney, kaligrafi ve ebru kurslarının verildiği bir yapıdır. Medresenin içerisinde ayrıca bir sadaka taşı bulunmaktadır. Bu taş aslında bir yardımlaşma sistemidir. ‘Alan el, veren eli görmesin’ anlayışıyla tasarlanmıştır. İhtiyaç sahibi kişi yalnızca ihtiyacı kadarını alır, geri kalanını ise başka bir ihtiyaç sahibine bırakır. Günümüzde de bu sadaka taşına para atılmaya devam ediliyor" diye konuştu. "İhtiyaç sahiplerine ulaştığını biliyoruz" Osmanlı kültürünün yaşatılmaya devam edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Batıkan Yörükoğlu ise, "Bu geleneği bizler de mümkün mertebe devam ettirmeye gayret gösteriyoruz. Sadaka taşına bırakılan yardımların gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaştığını biliyoruz. Bu yüzden de bu geleneği yaşatmak için büyük bir özen gösteriyoruz" şeklinde konuştu.
05 Mayıs 2026 Salı - 13:12
Bakan Yardımcısı Serdar Çam: "Çankırı devletimize katma değer üretmektedir"
Çankırı’da konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, "Çankırı, ekonomik gelişmesiyle, turizmdeki potansiyeliyle, yapmış olduğu çalışmalarıyla hem kendine hem civarına hem de devletimize katma değer üretmektedir" dedi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, bir dizi ziyaret ve program için Çankırı’ya geldi. Bakan Yardımcısı Çam’ın Çankırı’daki ilk durağı Çankırı Valiliği oldu. Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş’ı makamında ziyaret eden Bakan Yardımcısı Çam, şeref defterini imzaladı. Kentteki çalışmalarla ilgili Vali Çakırtaş’tan bilgi alan Çam, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda parti teşkilatı ile bir araya gelen Çam, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çankırı’nın önemli bir şehir olduğuna vurgu yapan Bakan Yardımcısı Çam, "Çankırı tarihi, kültürel, manevi zenginlikleriyle, turizm potansiyeliyle, Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomisine, sanayisine, üretim kapasitesine katkılarıyla, bilimde, teknolojide insan kaynağı üretmesiyle en güzel, en kıymetli illerimizden bir tanesi. İnşallah bundan sonraki süreçte de dünyanın çeşitli sıkıntıları yaşanırken, başta bütün illerimiz olmak üzere Çankırı’mız da dünya ekonomisine, dünya ticaretine, dünyadaki bütün zorluklara katma değerini en güzel şekilde vermeye devam edecek" dedi. "Çankırı devletimize katma değer üretmektedir" Çankırı’nın ekonomik gelişmesinin devlete katma değer ürettiğini belirten Çam, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak sadece kendimize bir refah sağlamak, kendi imkanlarımızı geliştirmek üzere yaratılmış insanlar değiliz. Geçmişimizden gelen tarihi birikimlerimiz, medeniyet yürüyüşümüz ve kimliğimiz, bizim sadece kendimize faydayı değil, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir öğretinin devamını yansıtmaktadır. Bu, sadece kendi ülkemiz değil, bütün dünyaya yardım yapan, destek veren, dünyadaki sıkıntıları, savaşları bitirmeye çalışan, başta Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu çalışmalar olmak üzere bütün milletimizin kültür medeniyetine uygun bir şekilde, tasadduk medeniyetine uygun bir çabadır. Tasadduk sadece hayır ve hasenat değil, aynı zamanda ilmiyle, irfanıyla yapmış olduğu çalışmalarla paylaşmak demektir. Çankırı, ekonomik gelişmesiyle, turizmdeki potansiyeliyle, yapmış olduğu çalışmalarıyla hem kendine hem civarına hem de devletimize katma değer üretmektedir. İnşallah bu çalışmalar bundan sonraki süreçte daha da gelişerek artacak. Siyasi mücadelemiz ve başarılarınıza katkılarınızdan dolayı teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.
05 Mayıs 2026 Salı - 09:51
Çankırı’da aranan 52 şahıs yakalandı
Çankırı’da jandarma ve polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde hakkında yakalama kararı bulunan 52 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü ve Çankırı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, hakkında yakalama kararı bulunan 52 kişi yaralandı. Yakalanan şahıslardan 6’sı tutuklandı. Yakalanan 7 düzensiz göçmenin sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldı. Ekipler tarafından gerçekleştirilen 4 uyuşturucu operasyonunda ise 9 şahıs yakalandı. Operasyonlarda yapılan aramalarda 7 adet sentetik ecza hapı, 12 adet ecstasy hap, 10,87 gram esrar, 270,67 gram sentetik kannobinoid ele geçirildi. Trafik denetimleri kapsamında ise bin 233 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanırken, 93 araç trafikten men edildi.
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:22
Çankırı Valiliğinden Kurban Bayramı öncesinde "dolandırıcılık" uyarısı
Çankırı Valiliği’nden yapılan açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, yaşanabilecek dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Çankırı Valiliği tarafından yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla yapılan açıklamada, hayvan pazarlarında yaşanabilecek sahte para, dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı hayan sahipleri uyarıldı. Dolandırıcılık ve Hayvan hırsızlığı olaylarına karşı dikkatli olunması istenilen açıklamada, vatandaşların şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi istendi. Mahalle ve köy muhtarlarınada uyarılarda bulunulan açıklamada, "Vatandaşlarımızın alın teri ile yetiştirdiği hayvanların, dolandırıcı ve hırsızların eline geçmesini birlikte önleyelim. Bölgenizde, belgesiz hayvan nakline müsaade etmeyin. Sahte para, dolandırıcılık ve hayvan hırsızlığı olaylarına karşı dikkatli olun. Şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezine bildirin" ifadelerine yer verildi.
23 Mayıs 2022 Pazartesi - 11:16
ÇAKÜ’de TÜBİTAK 2237-B proje yazma eğitimi başarıyla tamamlandı
Çankırı Karatekin Üniversitesi Proje Destek Ofisi tarafından düzenlenen “Mühendislik ve Teknolojik Bilimler Alanında Proje Önerisi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi” üç gün süren teorik ve uygulamalı eğitimlerle sona erdi.
22 Mayıs 2022 Pazar - 10:50
Türkiye’nin ilk solo dağcısı 61. zirvesine Çankırı’da ulaştı
Türkiye’nin ilk solo dağcısı Erdek Cennet, ‘Anadolu Parsı‘ unvanını alabilmek için Çankırı’daki Ilgaz Dağı’nın 2587 rakımlı Büyük Hacet Tepesi’nin zirvesine tırmandı.
21 Mayıs 2022 Cumartesi - 16:01
“Kastamonu-Çankırı Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Sempozyumu”na büyük ilgi
Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen “Kastamonu-Çankırı Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Sempozyumu”nda 20 sözlü bildiri ve fuaye alanında 33 poster bildiri sunuldu.
20 Mayıs 2022 Cuma - 23:50
Polisten kaçan sürücü otomobille duvara çarptı: 2 yaralı
Çankırı’da polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan alkollü sürücü, otomobille duvara çarptı.
20 Mayıs 2022 Cuma - 01:02
İstiklal Yolu’nda şehitlere saygı yürüyüşü
Çankırı’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde, Kurtuluş Savaşı’nın en önemli noktalarından olan İstiklal Yolu’nda "Atatürk ve İstiklal Yolu Kahramanlarına Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.
19 Mayıs 2022 Perşembe - 16:31
Çankırı’da bir yılda 2 bin 47 trafik kazası meydana geldi
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Çankırı’da 2021 yılında 2 bin 47 trafik kazası meydana geldi.
19 Mayıs 2022 Perşembe - 15:38
19 Mayıs resim sergisi ile kutlandı
Çankırı’da, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde açılan ‘Ata’nın İzinde Gençlik Resim Sergisi’ vatandaşlardan büyük beğeni topladı.
19 Mayıs 2022 Perşembe - 13:59
Çankırı’da iki yıllık pandemi sürecinin ardından 19 Mayıs coşkusu
Çankırı’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 2 yıllık pandemi sürecinin ardından coşkuyla kutlandı.
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 19:23
Köylere dadanan hırsızlar yakayı ele verdi: 6 gözaltı
Çankırı’da gittikleri köylerdeki evlerden çok sayıda malzeme çalan 6 kişi gözaltına alındı.
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 16:32
Üniversite öğrencileri bu festivalde dondurmaya doydu
Çankırı’da düzenlenen Dondurma ve Gençlik Festivali’nde 10 binden fazla üniversite öğrencisine Maraş dondurması ikram edildi.
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 11:35
Eldivan Gençlik Festivali coşkuyla kutlandı
Çankırı’nın Eldivan ilçesinde düzenlenen "Eldivan Gençlik Festivali" düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 11:29
“Her Çocuk Sevgiyi Hak Eder” tiyatro oyununa büyük beğeni
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tiyatro ekibi tarafından hazırlanan Sağlık Bilimleri Fakültesi tiyatro ekibi tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder