Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Çankırı
Çankırı’da metrekareye 41 kilogram yağış düştü
12 Mayıs 2026 Salı - 21:41:03
Çankırı’da su baskınlarına sebep olan sağanak yağışla ilgili yapılan açıklamada, metrekareye 41 kilogram yağış düştüğü ve kent genelinde toplam 583 su baskını ihbarı yapıldığı ifade edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli sağanak yağış uyarısının yapıldığı Çankırı’da etkili olan şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak sebebiyle ev, iş yeri ve yollarda su baskınları yaşandı. Yağışın ardından harekete geçen ekipler, su baskınlarının olduğu bölgelerde tahliye çalışması yaptı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, yaşanan su baskınlarına 331 personel, 57 iş makinesi, 30 motopomp ve 6 dalgıç pompayla müdahale edildiği ifade edildi. Ekiplerin gelen ihbarların yaklaşık yüzde 80’ine müdahale ettiği belirtildi. Metrekareye 41 kilogram olarak ölçüldüğü ifade edilirken, itfaiye ekiplerinin ise 75 ayrı su baskını olayına müdahale ettiği kaydedildi.
12 Mayıs 2026 Salı - 20:57
Çankırı’da yollar göle döndü, ev ve iş yerlerini su bastı
Çankırı’da etkili olan sağanak yağış sebebiyle ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli sağanak yağış uyarısının yapıldığı Çankırı’da etkili olan şiddetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak sebebiyle ev, iş yeri ve yollarda su baskınları yaşandı. Vatandaşlar su baskınlarının yaşadığı bölgelerde zor anlar yaşadı. Yağış ile birlikte harekete geçen ekipler, su baskınlarının olduğu bölgelerde tahliye çalışması yaptı. Su baskınlarının yaşandığı binalarda tahliye çalışması yaptıklarını söyleyen İtfaiye Eri Umut Kapdan, "Şehrimizde öğleden sonra meydana gelen su baskınlarına itfaiye ekiplerimizce müdahale edilmekte olup baskın yerlerinde büyük oranında çalışmalarımızı tamamladık. Su çekme işlemlerimiz hızla devam etmektedir, şu an bir sıkıntımız yoktur" dedi. Ercan Karabudak isimli vatandaş ise, "Aşırı yağıştan dolayı sitemizi su bastı, beş tane daireye su girdi eşyalar, parkeler hepsi göl oldu. Sağ olsun itfaiye ekipleri gelip suyu boşalttılar. İnşallah tekrar olmaz" diye konuştu Belediyeden uyarı Çankırı Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada ise vatandaşlar yaşanabilecek su baskınlarına karşı uyarılarak, "İlimizde şu anda yaşanan aşırı yağışların devam edeceği değerlendirilmekte olup sel ve su baskını riski bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın bodrum katlarda bulunan dairelerde ve iş yerlerinde dikkatli olmaları, mümkün olmadıkça bu alanlarda bulunmamaları önem arz etmektedir. Dere yatakları, su taşkını riski bulunan bölgeler ve eğimli alanlardan uzak durulması, araçların güvenli bölgelere çekilmesi ve yetkili kurumların yapacağı uyarıların takip edilmesi gerekmektedir. Tüm ekiplerimiz ve iş makinelerimiz sahada görev yapmakta olup olumsuzluklara karşı çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Can ve mal güvenliği açısından vatandaşlarımızın tedbirli olmaları önemle rica olunur" ifadelerine yer verdi.
12 Mayıs 2026 Salı - 16:10
Sumitomo Rubber AKO lastik fabrikası işçileri greve çıkacak
Çankırı’da bulunan Sumitomo Rubber AKO lastik fabrikası ile Petrol-İş Sendikası arasında yaklaşık 5 aydır süren toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılmaması sebebiyle grev kararı alındı. Türkiye’nin en büyük lastik üretim tesislerinden biri olan Çankırı’daki Sumitomo Rubber AKO lastik fabrikası ile Petrol-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesinde taraflar arasında anlaşma sağlanmaması sebebiyle grev kararı alındı. 7 Mayıs’ta alınan karar kapsamında anlaşmaya varılamazsa fabrika işçileri 2 Haziran’da iş bırakacak. Alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunan Petrol-İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topçu, ocak ayından beri devam eden görüşmelerde netice alamadıkları için grev kararını aldıklarını ifade etti. "Anlaşma olmazsa grev hakkımızı kullanacağız" 2024 yılında da işçilerin haklarını 43 süren grevle aldığını dile getiren Topçu, "Petrol-İş Sendikası ile Sumitomo arasında devam eden toplu iş sözleşmesi sürecimiz ocak ayında başladı. Ancak geçen süreçte ne yazık ki herhangi bir sonuç elde edemedik. 7 Mayıs tarihinde grev kararımızı aldık, işverene tebliğ ettik, ilan panolarına astık ve kamuoyuyla paylaştık. Grevimizi uygulayacağımız tarih ise 2 Haziran’dır. Bu tarihe kadar görüşmelerimiz devam edecek. Müzakereyle sonuç alınırsa masada anlaşacağız, aksi halde grev hakkımızı kullanacağız. 2024 yılında da aynı süreci yaşadık. Son ana kadar taleplerimize yanaşmadılar ve biz greve çıktık. 43 gün süren grevin sonunda da haklı taleplerimizi elde ettik" dedi. "İşverenin çalışanlarına reva gördüğü ücretler bizi bu noktaya getirdi" Taleplerinin firma tarafından karşılanmadığını söyleyen Topçu, "Yaşanan enflasyon ve kayıplarımızın telafisi için bir taslak oluşturduk. 14 Nisan’da arabulucu toplantımızı gerçekleştirdik. Ancak işveren, 6 aylık enflasyon oranının üzerine çıkmadı. İlk olarak yüzde 13-19 arasında teklif sundular, sonrasında yüzde 13’te kaldılar. Biz ise taslağımızdaki yüzde 33’lük talebi yüzde 25’e kadar esnetmemize rağmen işveren bunu da kabul etmedi. Bizim için grev bir amaç değil, araçtır. Ancak mecbur kalındığında kullanmaktan da çekinmeyiz. İşverenin gece gündüz emek veren çalışanlarına reva gördüğü ücretler bizi bu noktaya getirdi. Anadolu’da da grev yapılabileceğini biz gösterdik. 43 gün boyunca aslanlar gibi mücadele ettik. Biz masada anlaşmak istiyoruz ancak işveren mevcut kazanımlarımızı geriye götürmek istiyor. Üç ay boyunca ciddi bir teklif sunulmadı ve enflasyonun altında teklifler verildi. Bu anlayış devam ederse, 2 Haziran’da yeniden greve çıkacağız" dedi.
12 Mayıs 2026 Salı - 12:26
Çankırı’da aranan 57 şahıs yakalandı
Çankırı’da jandarma ve polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde hakkında yakalama kararı bulunan 57 kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü ve Çankırı İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 4 Mayıs-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, hakkında yakalama kararı bulunan 57 kişi yaralandı. Yakalanan şahıslardan 7’si tutuklandı. Yakalanan 9 düzensiz göçmenin sınır dışı edilmesi için işlem başlatıldı. Ekipler tarafından gerçekleştirilen 2 uyuşturucu operasyonunda ise 3 şahıs yakalandı. Operasyonlarda yapılan aramalarda 12 adet sentetik ecza hapı,2 gram esrar, 2,66 gram amfetamin, 5 gram kenevir tohumu, 7 bin 720 adet satışa hazır edilmiş makaron, 21 bin adet boş makaron, 14 kilogram tütün ele geçirildi. Trafik denetimleri kapsamında ise bin 117 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanırken, 108 araç trafikten men edildi.
28 Aralık 2020 Pazartesi - 15:25
Kısıtlamada araç yıkamak pahalıya patladı
Çankırı’da sokağa çıkma kısıtlamasında araç yıkayan 3 kişiye korona virüs tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle cezai işlem uygulandı.
27 Aralık 2020 Pazar - 19:23
Çankırı’da cadde ve sokaklar sessiz kaldı
Ülke genelinde uygulanmaya başlanan hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Çankırı’da uygulamalara devam edildi.
25 Aralık 2020 Cuma - 10:26
Covid-19’a karşı en etkili silahlardan biri: ’Güçlü bağışıklık’
Korona virüs salgını ve mevsimsel diğer hastalıklara karşı en güçlü silahlardan birinin güçlü bağışıklık sistemi olduğunu belirten Diyetisyen Aybüke Hallaç, nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.
23 Aralık 2020 Çarşamba - 11:33
Çankırı’da 22 gündür aranan kadından acı haber
Çankırı’da 22 gündür kendisinden haber alınamayan ve her yerde aranan 75 yaşındaki Sevim Yıldırım’ın cansız bedenine ulaşıldı.
21 Aralık 2020 Pazartesi - 13:30
Çankırı’da ruhsatsız tüfek ve tabanca ele geçirildi
Çankırı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda ruhsatsız tüfek ve tabanca ele geçirildi.
20 Aralık 2020 Pazar - 13:40
Korona virüs bunu da yaptırdı, online kız isteme merasimi
Çankırı’da yaşayan Özel ve Özkan aileleri, korona virüs salgını nedeniyle tedbirlere uyarak kız isteme merasimini çevrimiçi platformda gerçekleştirdi.
19 Aralık 2020 Cumartesi - 00:49
Covid-19 mücadelesinde 56 saatlik kısıtlama başladı
Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması başladı.
17 Aralık 2020 Perşembe - 16:17
Korona virüs sonrası satışlar patladı: ’Piyasada soba bulunmuyor’
Korona virüs sürecinin ardından vatandaşların kırsal bölgelere yönelmesi ve kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soba satışlarında gözle görülür artış meydana geldi.
15 Aralık 2020 Salı - 11:55
Jandarmadan şok baskın, hem Covid-19 hem de kumardan ceza yediler
Çankırı’da bir evde kumar oynadıkları belirlenen 14 kişiye Kabahatlar Kanunu’na muhalefet ve sosyal mesafe kuralını ihlalden toplam 32 bin 25 lira idari para cezası uygulandı.
14 Aralık 2020 Pazartesi - 15:36
Çankırı’da hafta sonu 20 kişiye ’kısıtlama ihlali’ cezası
Çankırı’da polis ekipleri tarafından pazar yerleri ve vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde denetimler yapıldı.
11 Aralık 2020 Cuma - 19:07
Kayıp yaşlı kadından 11 gündür iz yok
Çankırı’da 11 gündür kendisinden haber alınamayan 75 yaşındaki Sevim Yıldırım’ı arama çalışmaları sürüyor.
10 Aralık 2020 Perşembe - 21:31
Yük treninin çarptığı şahıs ağır yaralandı
Çankırı’da raylarda yürürken yük treninin çarptığı şahıs ağır yaralandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder