Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Çankırı
Çankırı’da şehitler dualarla anıldı
26 Mayıs 2026 Salı - 18:05:58
Çankırı’da Kurban Bayramı arefesinde düzenlenen programda şehitler dualarla yad edildi. Çankırı Valiliği tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla Çankırı Şehitliği’nde program düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından şehitler için dua edildi. Programın ardından Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, protokol üyeleri ve vatandaşlar, şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı.
25 Mayıs 2026 Pazartesi - 23:36
Çankırı’da cezaevinden firar eden 2 şahıs yakalandı
Çankırı’nın Orta ilçesinde cezaevinden firar eden 2 hükümlü, polis ekipleri tarafından yakalandı. Edinilen bilgiye göre, A.Y. ve E.D. isimli hükümlüler tutuklu bulunduğu Orta Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan firar etti. Kayıplara karışan şahısların yakalanması için Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda yakalanan şahıslar, Gerede Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:22
Çankırı’da ihracat Nisan ayında 45 milyon 700 bin dolar oldu
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından verilen bilgiye göre, Çankırı’da 2026 yılı Nisan ayında ihracat 45 milyon 700 bin dolar oldu. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) ‘Dış Ticaret İstatistikleri’ni açıkladı. Paylaşılan verilere göre, 2026 yılının Nisan ayında Çankırı’dan yapılan ihracat 45 milyon 700 bin dolar oldu. Gerçekleşen ihracatın ISIC Rev4 ürün sınıflamasına göre dağılımı incelendiğinde ilk sırada 33 milyon 655 bin dolar ile "iç ve dış lastik imalatı" ürün grubu bulundu. Bu ürün grubunu 8 milyon 113 bin dolar ile "makarna, şehriye, kuskus vb. unlu mamullerin imalatı" ve 832 bin dolar ile "öğütülmüş hububat ve sebze ürünleri imalatı" ürün grubu takip etti. Nisan ayında Çankırı’dan ISIC Rev4 sınıflamasına göre 38 farklı ürün grubundan ihracat gerçekleşti. Nisan ayında Çankırı’dan 75 farklı ülkeye ihracat yapılmış olup ilk sırada 11 milyon 319 bin dolar ile Almanya yer aldı. En fazla ihracatın gerçekleştiği ikinci ülke 5 milyon 881 bin dolar ile Birleşik Krallık olurken üçüncü sırada 5 milyon 123 bin dolar ile Macaristan bulundu. Çankırı’nın 2026 yılı Nisan ayındaki ithalatı ise 15 milyon 852 bin dolar oldu. 36 farklı ürün grubunda gerçekleştirilen ithalatta ilk üç sırada, 3 milyon 411 bin dolar ile "tahılların (pirinç hariç), baklagillerin ve yağlı tohumların yetiştirilmesi" ürün grubu, 2 milyon 925 bin dolar "diğer çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerin yetiştirilmesi" ve 2 milyon 253 bin dolar ile "diğer özel-amaçlı makinelerin imalatı" ürün grubu yer aldı. Nisan ayında 32 farklı ülkeden Çankırı’ya yapılan ithalatta ise ilk sırada 3 milyon 778 bin dolar ile Rusya Federasyonu yer aldı. İkinci sırada 2 milyon 607 bin dolar ile Çin, üçüncü sırada 1 milyon 165 bin dolar ile Kotdivuar takip etti. Öte yandan, Nisan ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı Çankırı’da yüzde 288,3 oldu.
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:19
Çankırı’da el emeği eserler görücüye çıktı
Çankırı’da 18 Mayıs Müzeler Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen sergide eskiye dönük el sanatları ürünler vatandaşla buluştu. Çankırı’da, 18 Mayıs Müzeler Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen sergide çeşitli eskiye dönük el sanatları ürünler vatandaşla buluştu. Çankırı Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, geçmişten günümüze uzanan kültürel mirası yansıtan çok sayıda eser sergilendi. Sergide müzede bulunan tarihi eserlerin resmedildiği çizimler, seramik çalışmaları ve çeşitli el sanatları ürünleri ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Özellikle öğrenciler tarafından hazırlanan desen çalışmaları ve el emeği ürünler dikkat çekti. Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar, tarihi eserlerden ilham alınarak hazırlanan çalışmaları inceleme fırsatı buldu. "İki yıldır düzenli olarak bu etkinliğe katılıyoruz" Düzenli olarak etkinliğe katıldıklarını söyleyen Atatürk Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni iki yıldır düzenli olarak bu etkinliğe katılıyoruz. Bu yıl da farklı olarak desen çalışmalarıyla katıldık. Öğrenciler arkeoloji bölümünü gezdiler, ardından Şirin Zerey Koç, "Öğrencilerimizle birlikte çalışmaları atölye ortamında tamamladık. Dileyen öğrenciler karakalem, dileyen ise pastel boya ile çalıştı. Toplamda 22 eserimiz var. Bunlar müzedeki arkeoloji bölümü eserlerinden esinlenilerek yapıldı. Çocuklarımız kendi yorumlarını da katarak güzel çalışmalar ortaya çıkardı. Çalışmalarımızdan iki tanesi karakalem" dedi. "24 farklı seramik çalışmamı getirdim" 24 farklı sereini müzede sergildiğini söyleyen Iğdır Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Elçin Telli, "Çankırı Müzesi’ne 24 farklı seramik çalışmamı getirdim. Her biri iki kez fırınlandı ve 940 derecede pişirildi. Müzeler Günü kapsamında buraya geldim ancak sergim yaklaşık bir ay açık kalacak. Bu sergide üç farklı konuyu ele aldım. Küçük Ağrı Dağı, Büyük Ağrı Dağı ve İnandık Vazosu gibi ürünler yer alıyor. Burada okulları ve vatandaşları ağırlıyoruz. Katılımcılardan yoğun ilgi görüyoruz" diye konuştu. Çankırı Müzesi Müdürü Demet Göçer Yıldız ise "18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü nedeniyle müzemizde çeşitli etkinlikler yaptık. İnsanlarımız mutlu oldu, bizler de mutlu olduk" ifadelerini kullandı.
19 Haziran 2015 Cuma - 13:30
Çankırı'da 1200 Kişi Birlikte İftar Yaptı
Çankırı Belediyesi, Ramazan ayı boyunca düzenleyeceği mahalle iftarlarının ilk sofrasını TOKİ Tuzlu Bağları ve Yeniköy’de kurdu.Mahalle sakinlerinin katılımı ile gerçekleşen geleneksel sokak iftarlarının ilk gününde yaklaşık 1200 kişi aynı sofrada bir araya geldi.İftar buluşmalarının ilk gün hazırlığı sabah saatlerinde başladı. TOKİ Tuzlu Bağları ve Yeniköy’de kurulan masalar, itina ile iftar saati için hazırlandı. Hazırlık aşaması, yemek dağıtımı ve mutfak grubunda Ramazan ayı boyunca 160 kişi görevlendirildi. TOKİ Tuzlu Bağları ve Yeniköy’de yüzlerce vatandaşın rağbet gösterdiği iftar yemeğine; Belediye Başkanı İrfan Dinç ev sahipliğinde, Çankırı Milletvekilleri Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu da katıldı.Siyasilerle birlikte masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı İrfan Dinç, seçim öncesinde söz verdikleri gibi ilk iftarı TOKİ Tuzlu Bağlarında vatandaşlarla birlikte yaptıklarını ifade etti. Mazbatalarını alarak fiilen göreve başlayan Milletvekilleri Akbaşoğlu ve Filiz, birlik ve beraberlik mesajları vererek seçim sürecinde kendilerine destek verdikleri için tüm vatandaşlara teşekkür etti. Milletvekilleri, vatandaşların Ramazan ayını da kutladı.TOKİ Tuzlu Bağları ve Yeniköy’de mahalle sakinleri ile birlikte ilk iftarın yapılmasının ardından Ramazan ayının maneviyatı Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’nde düzenlenen ilahi ve ney dinletisi ile pekişti. Teravih Namazı’ndan sonra Çankırı Milletvekilleri Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ve TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç ile birlikte Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi’ne geçen Belediye Başkanı İrfan Dinç, vatandaşlarla birlikte ilahi ve ney dinletisine katıldı. İlahi ve ney dinletisi sırasında geleneksel kıyafetler giyinmiş bir görevlinin vatandaşlara şerbet ikram etmesi, unutulmaya yüz tutmuş Ramazan geleneklerini bir kez daha hatırlattı.
18 Haziran 2015 Perşembe - 17:18
Belediye Çöp Konteynerlerini Dezenfekte Ediyor
Çankırı Belediyesi, kent merkezinde bulunan 4 bin 500 çöp konteynerini ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.Yıl içerinde farklı zamanlarda ilaçlamalar yapan Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, çöp konteynerlerinin içinde oluşan, insan sağlığı ve çevre için zararlı birçok sinek ve haşerenin önüne geçebilmek için Çankırı kent merkezinde yer alan 4 bin 500 çöp konteynerini ilaçlayarak dezenfekte etmeye başladı.Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk gelmesi sebebi ile açık havada mahalle iftarlarına başlayan Belediye, havaların ısınmasıyla oluşabilecek koku ve bakterileri önlemek için çöp konteynerlerini düzenli olarak ilaçlayacak. Şehir merkezindeki binlerce çöp konteynerlerinin ilaçlandığı uygulamada; karasinek ve diğer haşerelerden kaynaklanan salgın hastalıkların önlenmesi ve kentin daha temiz bir havaya kavuşturulması amaçlanıyor.Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarını tüm mahallelerde kesintisiz olarak sürdürecek.
18 Haziran 2015 Perşembe - 16:39
Çankırı Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı
Çankırı’dan milletvekili seçilen AK Parti Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz mazbatalarını aldı.Çankırı Adliyesi’ne gelen AK Parti Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz burada partililer tarafından karşılandı. Partilileriyle birlikte mazbataların verileceği salona gelen 2 milletvekili tebrikleri kabul etti. Daha sonra mazbata törenine geçildi. Muhammet Emin Akbaşoğlu mazbatasını Ağır Ceza Reisi Mevlüt Dönertaş’ın elinden alırken, Filiz’e mazbatasını İl Seçim Kurulu üyesi Mustafa Tosun takdim etti.Akbaşoğlu, mübarek Ramazan Ayı’nın ilk gününde mazbata almanın mutluğunu yaşadıklarını ifade ederek, kendilerine bu sevinci yaşatan destekçilerine teşekkür etti.Milletvekili Filiz de ülkenin huzuru ve mutluluğu için çalıştıklarını ifade ederek, "Önemli olan bizim milletvekilliğimiz değil, ülkenin huzuru. Ben önce ülkem, sonra partim, sonra şahsım diyorum. Ülkemde istikrar ve huzur olmayacaksa benim vekil olmamın emin olun hiçbir önemi yok" dedi.Daha sonra tebrikleri kabul eden yeni vekiller, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
16 Haziran 2015 Salı - 14:19
Çankırı'da Esentepe Kültür Merkezi İlk Meyvelerini Verdi
Çankırı Belediyesi’nin sosyal alanları genişletmek ve kadınları hayatın her aşamasında aktif halde görme anlayışı ile birkaç ay önce Esentepe Mahallesi’nde hizmete açılan Çankırı Belediyesi Esentepe Kültür Merkezi, ilk meyvelerini verdi.Merkez bünyesinde farklı disiplinlerde eğitim alan 80 kursiyerin iğne oyası, tel kırma, kurdele nakışı ve ev tekstili alanlarında ortaya çıkardığı el emeği ürünler, Esentepe Mahallesi sakinleri ile buluştu.Esentepe Kültür Merkezi kursiyerlerinin bilgi ve becerilerini sergiledikleri sergiye, bölge halkı da yoğun ilgi gösterdi.Serginin açılışına katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç, merkezde yaptıkları hizmetin aynısını Esentepe’ye de götürdüklerini belirterek, “Esentepe Kültür Merkezimiz de diğer mekanlarımız gibi kısa zamanda cazibe merkezi haline gelecektir. Yakın zamanda açtığımız merkezimize daha şimdiden bu kadar kursiyer ve üyenin ilgi göstermesi bunun en büyük kanıtıdır. Hizmet anlayışımızın merkez ile sınırlı olmadığını bizler eğitim çalışmalarımızda da ortaya koyduk.” dedi.Esentepe Kültür Merkezinin Esentepe Mahallesi sakinleri için büyük fırsat olduğunu da belirten Başkan Dinç, Esentepe’de yaşayan hanımların Merkezden aldıkları eğitimlerle emekleri, bilgi ve donanımlarındaki farkları daha şimdiden ortaya koyarak buraya yapılan yatırımların boşa çıkmadığını gösterdiklerini de vurgulayarak “Siz, merkezdeki hizmetlere ulaşamazsanız, biz o hizmetleri hünerli hanımların ayaklarına kadar getiririz.” ifadelerine yer verdi.Kursiyerlerin sertifika törenine katılan Milletvekili Hüseyin Filiz ise hem kursiyerleri tebrik etti hem de Çankırı’yı daha büyük hizmetlerle buluşturacaklarını belirtti.
15 Haziran 2015 Pazartesi - 15:51
Çankırı'da Bıçaklı Kavga: 2 Yaralı
Çankırı’da çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.Olay, Kızılırmak ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, E.I., Mahir G. ve İsmail K. arasında Kızılırmak ilçesinde bulunan Ada Park’ta henüz öğrenilemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce E.I., Mahir G. ve İsmail K.’yı bıçakla yaraladı.Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri yaralıları Çankırı Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenilirken, polis olaydan sonra kaçan E.I. yakalamak için soruşturma başlattı.
13 Haziran 2015 Cumartesi - 17:17
Çankırı'da Kaza: 5 Yaralı
Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 5 kişi yaralandı.Kaza, Ilgaz’a bağlı Aktaş Köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Ilgaz’dan Çankırı istikametine gitmekte olan Osman Dağlı yönetimindeki 18 DE 770 plakalı otomobil kontrolden çıktı. Şarampole yuvarlanan araçta bulunan Osman, Sevgi, Şerife, Ayşe ve İsmail Dağlı yaralandı. İlk müdahalesi vatandaşlar tarafından yapılan yaralılar Çankırı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
13 Haziran 2015 Cumartesi - 15:41
Çankırı'da Sel Tarım Arazilerine Zarar Verdi
Çankırı’da meydana gelen sel nedeniyle yaklaşık 2 bin dönüm tarım arazisi zarar gördü.Kızılırmak ilçesine bağlı Cacıklar köyü muhtarı Şevket Teke, aniden başlayan yağmur ve dolunun bir süre sonra sele dönüştüğünü anlattı.Yağmurun ardından araziden köye doğru sel geldiğini dile getiren Teke, "Yağmur ve dolunun oluşturduğu sel, yaklaşık 2 bin dönüm tarım arazisini vurdu. Buğday ve arpa ekili olan bu arazide sel nedeniyle ürünler tamamen gitti" dedi.Dolu yağışının köyün tarım arazisinin tamamında etkili olduğunu belirten muhtar Teke, 5 bin dönümlük ekili köy arazisinin neredeyse yarının yağıştan etkilendiğini kaydetti.Selin köyün kenar bölgesindeki yapılara da zarar verdiğini ifade eden Teke, "Köyün kullanılmayan okulu sel altında kaldı. Onun yanında bulunan köy çobanının kaldığı evi su bastı. Köy halkı elbirliğiyle çobanın ailesini traktör ve iş makineleri ile kurtardı. Bazı kümes hayvanları da sel dolayısıyla telef oldu. İnsan hayatının zarar görmemesi en büyük sevincimiz" diye konuştu.KÖY OKULU DA ZARAR GÖRDÜKöyün en büyük geçim kaynağının tarım olduğunu vurgulayan Teke, şöyle konuştu:"Köyümüz tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Ailemizin geçimini buradan sağladığımız için 1 yıl boyunca biz bu tarlardan çıkacak ürünü bekliyoruz. Geçen yıl çiftçiler kuraklık nedeniyle arazisinden beklediği verimi alamadı. Köyümüz resmi olarak da kuraklığa girmişti. Bu yılda çiftçiyi sel vurdu. Şimdi tüm umutlarımız selle birlikte gitti. Biz devletimizden bu konuda destek istiyoruz. Köy halkının ürününü ekmesi için bu güne kadar yaptığı borçlanmalar var. Bu borçlanmaların bizi en azından biraz da olsun rahatlatması için ertelenmesini talep ediyoruz."25 YILDIR İLKKöyde yaklaşık 25 yıl önce buna benzer bir selin yaşandığını hatırlatan Teke, "25 yıl sonra yeniden böyle bir sıkıntı ile karşılaştık. Yağmur, dolu ve sel nedeniyle arazi yollarımız da kullanılamaz hale geldi. Bu yolların da yeniden bakıma alınması gerekiyor" şeklinde konuştu.
13 Haziran 2015 Cumartesi - 11:36
Çankırı'da Kirazları Soğuk Vurdu
Yıllık ortalama bin ton kiraz üretiminin yapıldığı Çankırı’nın Eldivan ilçesinde kirazlar, soğuk hava ve yağışlar nedeniyle zarar görmeye başladı.Eldivan Kiraz Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Karatatar, ilçede yıllık yaklaşık bin ton kiraz üretildiğini belirterek, ilçenin en belirgin ürününün kiraz olduğunu ve bu nedenle her yıl kiraz festivali yapıldığını söyledi.Bu yıl kirazların bir bölümünün baharda dondan zarar gördüğünü belirten Karatatar, "Kirazlarda ilkbaharda bir erken don olayı meydana geldi. Don nedeniyle bazı kirazlar etkilendi. Düşük koddaki kirazları soğuk vurdu" dedi.Kirazlardaki kalitenin düşeceğini dile getiren Karatatar, "Bir aydır devam eden aşırı yağışlar kirazın bozulmasına sebep oluyor. Dallarda çatlamaya, çürümeye başladı. Havanın serin gitmesi, yağışlı olması kirazların olgunlaşmasını engelliyor. Evvelki senelerde 1 Haziran’da sanayi kirazlarını biz pazarlarken şuanda toplamaya bile başlayamadık. Kalite düşecek. Buna bağlı olarak fiyatlar biraz daha düşük olacak. Umarım, yağışlar dolayısıyla kirazlarımız daha fazla zarar görmez." şeklinde konuştu.Kirazın geç olgunlaşmasına bağlı olarak çiftçinin bundan olumsuz olarak etkilenebileceğini kaydeden Karatatar, "Kirazın geç olgunlaşacak. Kiraz mevsimi ile birlikte ramazan ayı da giriyor. İnsanlar gündüz kiraz tüketemeyecek. Bu da haliyle bir etkileşme yapar diye düşünüyorum" diye konuştu.
12 Haziran 2015 Cuma - 16:37
Eldivan Kiraz Festivali Başladı
Çankırı’nın Eldivan İlçesi’nde Hacı Murad-ı Veli’yi Anma, Kiraz Şenlikleri, Kültür ve Spor etkinlikleri başladı.İlçeye bağlı Seydi köyünde bulunan Hacı Murad-ı Veli Türbesi’nde Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla başlayan festival, etli pilav ikramıyla devam etti.Programda konuşan Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer, festivalin 23. gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.Eldivan’ı ve Hacı Murad-ı Veli’yi tanıtmak istediklerini belirten Gökçer, "Bugün başlattığımız etkinliklerimiz 3 gün devam edecek. Önce kiraz şenliklerimizi, sonra eğlencelerimizi ve baş tacımız Hacı Murad-ı Veli Hazretleri Türbesi’ni Çankırı’ya, Ankara’ya ve Türkiye’ye tanıtmak üzere yolumuza devam ediyoruz. Gününüz güzel, geleceğiniz aydınlık olsun" dedi.Festival kapsamında, eğlenceler, yağlı güreşler ve toplu sünnet töreni yapılacak.
10 Haziran 2015 Çarşamba - 15:45
Çankırı Belediyesi Engelli Vatandaşlara Umut Oluyor
Çankırı Belediyesi, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmek için 2010 yılında başladığı “Mavi Kapak Kampanyası” nı sürdürmeye devam ediyor.Sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında hayata geçirilerek tüm Türkiye’de hızla yayılan örnek projeyi devam ettiren Çankırı Belediyesi, engelli vatandaşlara umut oluyor. Çankırılıların yoğun ilgi gösterdiği kampanya kapsamında, belediye tarafından çevre ile ilgili seminerler verilen minikler de okulları adına adeta birbirleri ile yarışıyor.Son olarak Güneş İlkokulu öğrenci, öğretmen ve velilerinin yıl boyunca topladığı 450 kilogramlık mavi kapağı teslim alan Belediye, 83 yaşındaki diyaliz hastası ve felçli Sultan Baş’ı tekerlekli sandalye’ye kavuşturdu.Güneş İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Muzaffer Derelli, kapakları toplayarak hem çevreye karşı duyarlılıklarını hem de engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına sorumluluk bilincini göstermeyi hedeflediklerini belirtti.Derelli, “Öğrencilerin büyük bir heyecanla bir yıl boyunca birbirleri ile yarışırcasına topladıkları mavi kapakların tesliminin ardından Belediye tarafından temin edilen tekerlekli sandalye’yi çocuklar adına Sultan Baş annemize hediye ediyoruz.” diyerek hasta yakınına teslim etti.Derelli, çevreyi korumak ve engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak adına duyarlılık ve bilinç oluşturduğu için Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkürlerini iletti.Çocukların sergilediği duyarlı ve örnek davranışlardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk’de, okul yönetimine, öğretmenlere, velilere ve büyük duyarlılık gösteren öğrencilere teşekkür ederek Güneş İlkokulu’nu Teşekkür Belgesi ile ödüllendirdi.
08 Haziran 2015 Pazartesi - 16:44
Çankırı'da Trafik Kazası: 2 Yaralı
Çankırı’da direksiyon hakimiyetini kaybederek çaya uçan araçtaki anne ve kızı kurtarıldı.Olay, Buğday Pazarı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Sevgi Çiftçi idaresindeki 18 AB 203 plakalı araç direksiyon hakimiyetini kaybederek yoldan çıktı. Yol kenarında bulunan yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki çaya uçan araçta bulunan Sevgi Çiftçi ve 5 yaşındaki kızı Esma Çiftçi yaralandı.Yaralılar, Çankırı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, hurdaya dönen araç çekici yardımıyla çaydan çıkartıldı.Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.
08 Haziran 2015 Pazartesi - 15:03
Çankırı'da Orman İnşaatı-Transportu Ve Teknolojileri Çalıştayı
Transportu ve Teknolojileri Çalıştayı 5 Haziran 2015 Cuma günü Ilgaz Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.Kastamonu Üniversitesi genel Sekreteri Mehmet Gemalmazoğlu ve Çankırı Karatekin üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Mustafa Çokyaman’ın da oturumlarını takip ettiği çalıştay 4 oturum şeklinde yapıldı.Oturum Başkanlıklarını Prof. Dr. Hulusi Acar, Doç. Dr. Halil barış Özer, Doç. Dr. Tolga Öztürk ve Doç. Dr. Selçuk Gümüş’ün yaptığı oturumlarda çalıştaya davetli akademisyenler Orman İnşaatı-Transportu Ve Teknolojileri alt başlıkları ile hazırladıkları sunumları katılımcılarla paylaştılar.Oturumların tamamlanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Çalıştay Başkanı Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kayhan Menemencioğlu katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etmesinin ardından çalıştay sonuç raporunun okunması ile çalıştay tamamlandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder