Yerel Haberler
Çorum
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 11:13 1,2 tonluk kurbanlık 650 bin liraya alıcısını bekliyor Çorum’da kurbanlık hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftlikte, "Genco" adı verilen 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki tosun, 650 bin liraya alıcısını bekliyor. Çorum’da 12 senedir besicilikle uğraşan İbrahim Işık’ın 3 yıldır özenle beslediği ve "Genco" ismini verdiği tosun 1 ton 200 kilogram ağırlığıyla dikkat çekiyor. Günde 14 kilogram yemle beslenen kurbanlık tosun, günde 1 kilo 850 gram civarında kilo artışının olduğu söyleniyor. 650 bin lira fiyat biçilen "Genco", alıcısını bekliyor. Tosuna özel ilgi göstererek baktığını ifade eden Işık, "Genco"ya 3 yıl boyunca emek verdiğini söyledi. "Pazarlık sünnettir" Besi sürecinden bahseden Işık, "Genco şarole ırklı bir hayvan. Hem kilo olarak hem bakım olarak çok ilgi verdiğimiz bir hayvan. 1 yıl öncesinde hayvanlarımızı yaylaya çıkartıyoruz ve doğal besi yapıyoruz. Kurban Bayramı’na 10 ay kala hayvanları içeri alıyoruz. Yonca, yulaf, arpa besi yemiyle hayvanlarımızı besliyoruz. Gencomuza biz fiyat olarak 650 bin TL istiyoruz. Tabii pazarlık ikramı sünnettir. Gelince mal başında da pazarlığımız olur diye düşünüyoruz" dedi. "Bu kilolara 3 yılda ulaşıyoruz" Her hayvanın yüksek kiloya ulaşmadığını dile getiren Işık, "Öğünlerinde özel yem kullanıyoruz. Yemini özel olarak verdiğimiz için günlük 14 kilo yem tüketiyor. Sabah 7 kilo, akşam 7 kilo yem yiyor. Biz hayvanlarımızı ahıra alırken özellikle seçerek alıyoruz. Çünkü her hayvan aynı performansı göstermiyor. Gencomuzu 1 ton 200 kiloya çıkardık. Böylece kendi rekorumuzu yine kendimiz kırmış olduk. Diğer hayvanlara göre hem daha uzun yapılı hem de günlük 1 kilo 850 gram kilo alan bir hayvanımız. Bu da bizim ona gösterdiğimiz özen ve ilgiden kaynaklanıyor. Gerçekten çok ilgi isteyen hayvanlar. Kolay olmuyor. Sonuçta bu hayvan yaklaşık 3 yıldır ahırımızda. Bu kilolara 3 yılda ulaşıyoruz. Bir anda olacak bir kilo değil" diye konuştu.
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 09:58 Başkan Arslan:"Sporcularımızın modern bir alanda ter dökecek olması bizler için gurur verici" Çorum’un Alaca ilçesinde spor altyapısını güçlendirmek amacıyla yenilenen ilçe stadyumu, modern zeminiyle dikkat çekerken Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan, yapımı tamamlanan stadyumda incelemelerde bulundu. Alaca’da gençlere daha modern ve güvenli spor alanları sunmak amacıyla yürütülen altyapı çalışmaları devam ediyor. Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan, beraberinde MHP İlçe Başkanı İsa Duru ve Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda Kulüp Başkanı Oktay Yelkuvan ile birlikte yapımı tamamlanan ilçe stadyumunu ziyaret etti. Sahanın son durumu hakkında yerinde tespitler yapan heyet, İlçe Gençlik ve Spor Müdür Vekili Hüseyin Tokgöz’den gerçekleştirilen teknik çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. "Bugün geldiğimiz noktada gerçekten harika bir zemin ortaya çıktı" Stadyumun kazandığı yeni ve modern görünümden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Şerif Arslan, projenin hayata geçirilmesinde gerçekleştirilen Ankara temaslarının büyük rol oynadığını vurguladı. Başkan Arslan, "Ankara ziyaretimizde stadyum altyapısının yenilenmesine dair taleplerimizi ilgili makamlara iletmiştik. Bugün geldiğimiz noktada gerçekten harika bir zemin ortaya çıktı. Sporcularımızın sakatlık yaşamadan, modern bir alanda ter dökecek olması bizler için gurur verici" dedi. "Alaca Belediye olarak çevre düzenlemesi bizden" Stadın sadece zeminiyle değil, çevresiyle de bir bütün olarak ilçeye yakışır hale geleceğini söyleyen Arslan, "Alaca Belediyesi olarak çevre düzenlemesi konusunda üzerimize düşen ne varsa yapacak ve elimizden geleni ortaya koyacağız. Bu tesisin kazandırılmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Başta yavrularımız ve sporcularımız olmak üzere tüm hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.
Başkan Aşgın, öğretmenlerle bir araya geldi
24 Kasım 2024 Pazar - 10:38 Başkan Aşgın, öğretmenlerle bir araya geldi Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla eğtim kurumlarında görev yapan öğretmenler ile Çorum Belediyesi bünyesinde görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, emektar öğretmenler ve Çorum Belediyesi bünyesinde görev yapan öğretmenlerle buluştu. Başkan Aşgın, buluşmada öğretmenlerin gününü kutladı. Geceye AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatçı, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, AK Parti İl Başkanı Murat Günay, MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ve Çorum’da uzun yıllar görev yapan emektar öğretmenlerin yanı sıra, Çorum Belediyesi bünyesinde görev yapan öğretmenler katıldı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yaptığı konuşmada, öğretmenlerin fedakarlıklarına ve ülkenin geleceğini inşa etmedeki rollerine dikkat çekerek, “Bugünlere gelip şehrimize hizmet etme şerefine nail olmamızda emeği geçen tüm öğretmenlerimin ellerinden öpüyor, sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmelerini temenni ediyor; Hakk’a yürüyen öğretmenlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Geleceğimizi inşa eden, kalplere dokunan, sevgisiyle umut olan, bilgeliğiyle yol gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun” dedi.