Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Çorum
Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş bir araya geldi
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 20:13:57
Çorum’da düzenlenen Aile Festivali’nde, yüzlerce aile ve çocuklar bir araya geldi. Gün boyu süren programda çocuklar doyasıya eğlenirken, aileler de birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Çorum’da Valilik ve Belediye tarafından düzenlenen Aile Festivali’nde yüzlerce vatandaş Millet Bahçesi’nde bir araya geldi. "Aileyle Köklenen, Nüfusla Güçlenen, İstikbale Yükselen Türkiye" ve "Biz Büyük Bir Aileyiz" sloganlarıyla gerçekleştirilen festival, ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmesi amacıyla organize edildi. Festival alanında gün boyu süren etkinliklerde renkli görüntüler oluştu. Programda çocuklara ve ailelere yönelik birçok etkinlik düzenlendi. Minikler; yüz boyama, jimnastik parkuru, mini parkur yarışmaları, saksı boyama ve fide dikimi gibi etkinliklerle doyasıya eğlendi. Çocuklara özel hazırlanan "Çocuk Marangozluk Atölyesi" de festivalin en fazla ilgi gören alanları arasında yer aldı. Engelli çocuklar ve aileleri için oluşturulan resim atölyesinde ise çocuklar sanatla buluştu. Festivalde el sanatları atölyeleri, anı duvarı resim köşesi, balon şovları ve değerler eğitimi maskot gösterileri de renkli görüntüler oluşturdu. Program kapsamında Çorum Belediyesi Gençlik Spor Oyunları’nın ödül töreni de yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. "Ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli" Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, festivalin aile bağlarının güçlenmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Bugünkü etkinlik, aile bağlarının güçlenmesi, aile bireylerinin bir araya gelip kaynaşması anlamında çok kıymetli olmuştur. Dijital dünyanın hayatın her alanına girdiği bir dönemde ailelerin birlikte vakit geçirebilmesi çok kıymetli. Bu etkinlik de ona hizmet edecek" dedi. "Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım" Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da güçlü aile yapısının güçlü toplum için önemli olduğunu ifade etti. Başkan Aşgın, "Güçlü bir aileye sahip olmak, aile bağlarımızın güçlü olması, annelerimizin, babalarımızın ve evlatlarımızın huzurlu olması belki de İHA kadar, SİHA kadar, savunma sanayi kadar, belki ondan da daha kıymetli ve önemli. Güçlü olabilmemiz için nüfusumuzun artması lazım. Güçlü olabilmemiz için yaşı gelen evlatlarımızın evlenmesi lazım. Güçlü olabilmemiz için ailemizin güçlü olması lazım. Milletimizin de devletimizin de temeli ailedir, güçlü ailedir. Onun için bu etkinlikler kıymetli ve önemli" diye konuştu. "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışı" Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın ise sağlıklı nüfus yapısına dikkat çekerek, "Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü Türkiye anlayışıyla hazırlanan bu vizyon belgesi; aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi, sağlıklı nüfus yapısının sürdürülebilirliği ve kuşaklar arası dayanışmanın artırılmasını temel hedef olarak ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 19:00
Türk Yıldızları’ndan Aile Festivali’nde görsel şölen
Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları, Çorum’da düzenlenen Aile Festivali kapsamında gerçekleştirdiği gösteri uçuşuyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:14
Alaca’da lise öğrencileri kıyasıya mücadele etti
Çorum’un Alaca ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen liseler arası spor turnuvalarında dereceye giren okullar belli oldu. Alaca Belediyesi ile Alaca Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde organize edilen liseler arası turnuvalar, öğrencilerin kıyasıya mücadelelerine sahne oldu. Gençlerin sporla iç içe bir hafta geçirmesini sağlayan futbol, voleybol ve satranç branşlarındaki müsabakalarda bazı kategorilerde şampiyonlar netleşti. Turnuvalar kapsamında yeşil sahalarda, futbol branşının şampiyonluk ipini Şehit Nedim Tuğaltay Lisesi alırken Sağlık Meslek Lisesi ise turnuvayı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Kızlar voleybol kategorisinde de başarılı performansını parkeye yansıtan Şehit Nedim Tuğaltay Lisesi, bu branşta da şampiyonluğa ulaşarak turnuvada çifte kupa sevinci yaşadı. Voleybol müsabakalarının ikincisi ise Alaca Fen Lisesi oldu. Turnuvalarda dereceye giren okullara kupa ve ödüllerinin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde takdim edileceği öğrenildi.
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 00:59
Çorum FK taraftarları yarı final galibiyetini coşkuyla kutladı
Çorum FK’nın Bodrum FK’yı mağlup ederek Süper Lig yolunda finale yükselmesini taraftar coşkuyla kutladı. Trendyol 1. Lig play-off yarı finali rövanş maçında Çorum FK evinde Bodrum FK’yı 2-0 yendi. Bu sonuçla adını finale yazdıran Çorum FK, Esenler Erokspor ile karşılaşacak. Galibiyetin ardından Çorum FK taraftarları galibiyet kutlaması yaptı. Şehir merkezinde konvoyla şehir turu atan taraftarlar, daha sonra meşaleler ve marşlar eşliğinde galibiyeti kutladı.
17 Eylül 2024 Salı - 20:07
Tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı
Çorum’un Alaca ilçesinde tır ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Alaca-Yozgat karayolunda meydanında geldi. Edinilen bilgilere göre, Semih K. yönetimindeki 60 BR 540 tır Zile Kavşağında Yiğit Alper Y. yönetimindeki 34 KEA 955 plakalı hafif ticari araç ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle tır refüje çıkarken kavşakta bulunan trafik lambalarını yıktı. Kazada sürücülerden Yiğit Alper Y. ve yanında bulunan Mehmet Göktuğ A. yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza anı güvenlik kamerasında Zile Kavşağında meydana gelen kaza bölgedeki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerle kavşakta bulunan trafik lambalarının çalışmadığı görüntülere yansırken, tır ve ticari aracın çarpışmanın etkisiyle savruldukları görüldü. Kazanın ardından yoldan geçen sürücülerin kazazedelerin yardımına koştuğu kameralara yansıdı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
17 Eylül 2024 Salı - 19:57
Tır ve hafif ticari araç böyle çarpıştı: 2 yaralı
Çorum’un Alaca ilçesinde çalışmayan trafik lambaları nedeniyle tır ile hafif ticari aracın çarpışması soncu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Alaca-Yozgat karayolunda meydanında geldi. Edinilen bilgilere göre, Semih Kuzu yönetimindeki 60 BR 540 tır Zile Kavşağı’nda Yiğit Alper Y. yönetimindeki 34 KEA 955 plakalı hafif ticari araç ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle tır orta refüje çıkarken kavşakta bulunan trafik lambalarını yıktı. Kazada sürücülerden Yiğit Alper Y. ve yanında bulunan Mehmet G.A. yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza anı güvenlik kamerasında Zile Kavşağı’nda meydana gelen kaza bölgedeki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerle kavşakta bulunan trafik lambalarının çalışmadığı görüntülere yansırken, tır ve ticari aracın çarpışmanın etkisiyle savruldukları görüldü. Kazanın ardından yoldan geçen sürücülerin kazazedelerin yardımına koştuğu kameralara yansıdı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
17 Eylül 2024 Salı - 19:40
Çorum, Antalya 13. Yöresel Ürünler Fuarı’nda tanıtılacak
Antalya’da düzenlenecek olan 13. Yöresel Ürünler Fuarı öncesi hazırlıklar sürüyor. 9-13 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacak olan 13. Yöresel Ürünler Fuarına (YÖREX) Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Yöresel Ürünler Fuarında (YÖREX) Çorum’u en iyi şekilde tanıtmak üzere fuar sürecince yapılacak tanıtım çalışmaları, fuarda yer alacak yöresel ve coğrafi işaretli ürünler, katılım sağlayacak kurumlar, belediyeler, STK’lar ve firmalar hakkında bilgilendirmeler yapılarak görüş ve öneriler değerlendirildi. Fuar ve festival gibi etkinliklerin tanıtım açısından önemli olduğunu vurgulayan Vali Zülkif Dağlı, YÖREX Fuarı’na Çorum’daki ilgili tüm paydaşların destekleri ile katılım sağlayarak kentin tanıtımına katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Toplantıda güzel bir sinerji oluştuğunu, ilin tanıtımına katkı sağlamak için ekip ruhu içerisinde güzel fikirler ortaya çıktığını belirten Vali Dağlı, Valilik koordinasyonunda belediyeler, kurumlar ve STK’larla ile iletişim ve iş birliği içerisinde gerekli tüm hazırlıkların yapılarak YÖREX Fuarı’nda Çorum’u ulusal düzeyde en iyi şekilde tanıtacaklarını ifade etti. Toplantıya, Vali Yardımcıları Muhammed Gürbüz, Cengiz Nayman, İskilip Belediye Başkanı İsmail Çizikçi, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Bektaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.
17 Eylül 2024 Salı - 19:33
Çorum İl Müdürü Aydın, aile ve sosyal hizmetler müdürlüğüne bağlı kurumları denetledi
Çorum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile birlikte kuruluşlarda verilen hizmetin kalitesinin artırılması amacıyla Huzurevleri, Engelsiz Yaşam Merkezi, Çocuk Koordinasyon Merkezi (ÇEKOM), Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), Sosyal Hizmetler Müdürlükleri (SHM) ve Çocuk Evleri Sitelerine habersiz denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde yürütülen çalışmalar ve verilen hizmetlerden faydalanan bireyler ile ilgili detaylı bilgi alındı. Denetimler de engelli ve yaşlı bireylere yönelik bakım hizmetleri, çocuklara yönelik koruma ve bakım programları her yaştan vatandaşımıza yönelik verilen hizmetler ve çalışmalar değerlendirildi. Denetimler sırasında kuruluşların fiziksel şartları, hijyen standartları, personel yeterlilik durumları ve sunulan hizmet kalitesi incelendi. Denetimler sonrasında kuruluş personelleri ile toplantılar yapılarak personellere, vatandaşlarımıza ve hizmet sunduğumuz bireylere verilen hizmet kalitesinin artırılması, hizmet alan herkesin memnuniyetini önemseyen anlayışımızın katlanarak devamlılığının sağlanması konusunda bilgilendirme ve rehberlik yapıldı. İl Müdürü Sahit Aydın personellerin talepleri ve önerileri dinleyerek personellere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. İl Müdürü Aydın, özellikle hassas gruplara verilen hizmetlerin sürekli olarak iyileştirilmesi, vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunulması için kuruluşlara yerinde ve ani denetimlerin devam edeceğini, bu sayede eksikliklerin daha hızlı tespit edilerek, anında müdahale edilebileceği ve hizmet standartlarının yükseltilerek devamlılığının sağlanacağını ifade etti.
17 Eylül 2024 Salı - 19:18
Vali Dağlı: "Bize emanet olan öğrencilerimizin huzur ve güvenliğini sağlamak en önemli görevimiz"
Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum’da eğitim ve öğrenim gören üniversite öğrencilerinin hepsinin birer emanet olduğunu belirterek, “Bize emanet olan öğrencilerimizin huzur ve güvenliğini sağlamak en önemli görevimiz” dedi. Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleştirildi. 2024-2025 akademik öğretim döneminde alınacak güvenlik tedbirlerinin masaya yatırıldığı toplantıda; Hitit Üniversitesi ve üniversiteye bağlı yükseköğretim kurumlarında, yurtlarda, üniversite içerisinde ve çevresinde alınacak güvenlik önlemleri, öğrencilerinin n barınma ve ulaşım sorunun giderilmesi için kurumların yapılacakları çalışmalar görüşüldü. Geleceğin teminatı olan gençlerin daha güvenli ve huzurlu bir eğitim öğretim yılı geçirmesi için gereken bütün tedbirlerin tüm kurumlarımızla birlikte alındığını açıklayan Vali Dağlı, gençlerin barınma ve beslenme hizmetleriyle beraber ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine, akademik gelişimlerine katkı sağlamak, milli manevi ve insani değerleri tanımalarına yardımcı olmak amacıyla “Kredi ve Yurtlar Akademi” faaliyetleri kapsamında eğitim, sosyal, kültürel, sportif ve gönüllülük faaliyetleri de gerçekleştirildiğini kaydetti. KYK yurtlarına yerleştirme oranının yüzde 100 olduğunu ve hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını belirten Vali Dağlı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için ilk yerleştirmeleri Türkiye genelinde 1. sırada tamamladıklarını ifade etti. Toplantıda, yurtların genel durumları, kapasite ve disiplin işlemleri, emniyet ve güvenlik gibi konularda ilgili kurumlar tarafından yapılan sunumların ardından öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitim almalarını ve huzurlu bir şekilde yurtlarda barınmalarını sağlamak, ihtiyaç ve taleplerini gidermek amacıyla Valilik koordinasyonunda kampüsler, yurtlar, üniversiteler, öğrencilerin genel olarak bulunduğu güzergah ve alanlarda dahil olmak üzere yapılan çalışmalar ve denetimler gözden geçirildi. Toplantıya Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Naim Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, Vali Yardımcıları Muhammed Gürbüz, Cengiz Nayman, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, Gençlik ve Spor İl Müdür V. Hüseyin Şahin, İl Müftü Yardımcısı Adem Aygül ve ilgili kurum yöneticileri katıldı.
17 Eylül 2024 Salı - 18:50
Vali Dağlı: "Bağımlıkla sonuna kadar mücadele etme kararlılığındayız"
Çorum Valisi Doç. Dr.Zülkif Dağlı, “Bağımlıkla sonuna kadar mücadele etme kararlılığındayız” dedi. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, başkanlığında toplandı. Gençleri ve gelecek nesilleri en başta uyuşturucu olmak üzere tütün, alkol ve teknoloji bağımlılığından korumak amacıyla gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurul Toplantısı’nda bağımlılıkla mücadelede gelinen noktayı değerlendirilirken karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. Toplantının bağımlılıkla mücadelede yeni stratejiler geliştirilmesinde daha etkili adımlar atılmasına vesile olacağına inandığını dile getiren Vali Dağlı, özellikle yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu süreçteki rolüne dikkat çekerek, onların desteği ve iş birliği ile bağımlılıkla mücadelede daha başarılı sonuçlar elde edileceğine dikkat çekti. Tüm kurum ve kuruluşların gelişen, değişen şartlar karşısında yeni programlarla, yeni projelerle bağımlılıkla mücadeleyi sürdürmelerinin gerekliliğini vurgulayan Vali Dağlı, bu konuda tüm kurumların birbiri ile uyumlu ve koordineli bir şekilde çalışmasının önemli olduğunu ifade etti. Bağımlılığın, sadece bireylerin değil, ailelerin ve toplumların da geleceğini tehdit eden ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna işaret eden Dağlı, “Bu nedenle, bağımlılıkla mücadele, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu mücadelede, kamu kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve toplumun her kesiminin iş birliği ve koordinasyonu büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı. Bağımlılıkla mücadelede en önemli unsurlardan birinin de eğitim olduğuna vurgu yapan Vali Dağlı, “Gençlerimize ve ailelerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları yaparak, bağımlılığın zararlarını ve bu konuda nasıl korunabileceklerini anlatmalıyız. Okullarımızda ve diğer eğitim kurumlarımızda bu konuda düzenli seminerler ve etkinlikler düzenlemeliyiz. Ayrıca, bağımlılıkla mücadelede görev alan sağlık çalışanlarımızın ve kolluk kuvvetlerimizin eğitimine de önem vermeliyiz. Onların bilgi ve becerilerini sürekli güncelleyerek, daha etkili müdahalelerde bulunmalarını sağlamalıyız” şeklinde konuştu. Ayrıca, bağımlılıkla mücadelede ailelerin rolünün de çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Dağlı, ailelerin, çocuklarının davranışlarını yakından takip ederek, onlara destek olmalarını ve gerektiğinde profesyonel yardım almaktan çekinmemeleri gerektiğini, aile içi iletişimi güçlendirerek, çocuklarımızın ve gençlerimizin sorunlarını daha erken fark ederek onlara zamanında müdahale edebileceklerini sözlerine ekledi. Vali Dağlı’nın konuşmasının ardından İl Koordinasyon Kurulu üyesi kurumlar gerçekleştirmiş oldukları faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yaptı. Toplantıda; bağımlılıkla mücadele konusunda yapılacak faaliyet, proje, etkinlik ve eğitim çalışmaları görüşülerek karara bağlandı.
17 Eylül 2024 Salı - 18:41
Çorum sanayiinde kadın eli iş birliği protokolü imzalandı
Çorum Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğinde hayata geçirilecek "Çorum Sanayiinde Kadın Eli" projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Çorum Valiliği’nde gerçekleştirilen törende, protokol Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle tarafından imzalandı. Törene ayrıca OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tuğba Purtul Kılıç da katıldı. ’Kadınlar iş dünyasında güçleniyor’ Protokol, Çorum’da kadın girişimciliğini ve kadın istihdamını güçlendirmeye yönelik faaliyetlerin hayata geçirilmesi ile yeni iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla koordinasyonu sağlamayı hedefliyor. İş birliği protokolüyle birlikte Çorum’da sanayiye kadın eli değecek. Kadınların mesleki beceriler kazanarak iş dünyasında daha aktif roller üstlenmesi ve ekonomide güçlü bir yer edinmesi için atılan bu adım, Çorum’un ekonomik kalkınmasına büyük bir ivme kazandıracak. ’CNC operatörlüğü ile kadınlar sanayide güçleniyor’ Protokol kapsamında yürütülecek çalışmaların ilki ihracata dayalı üretim yapan Çorum’da “CNC Operatörlüğü Eğitimi” olacak. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İşgücü Piyasası Araştırma Raporu ve OKA Çorum Yatırım Destek Ofisi’nin saha ziyaretleri ışığında planlanan bu eğitim, Eylül ayında kadınlara yönelik olarak başlayacak. CNC Operatörlüğü Eğitimi ile hem Çorum sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak hem de kadınların kayıtlı istihdam oranının artırılması hedefleniyor. ’Kadın girişimciliği ve kadın istihdamı teması’ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, kadınların iş gücüne daha aktif katılımını sağlamak ve iş dünyasında liderliklerini desteklemek amacıyla 2024 ve 2025 yılı çalışma temasını “Kadın Girişimciliği/Kadın İstihdamı” olarak belirledi. Kalkınma Ajansları, bu tema çerçevesinde sağladıkları proje destekleri ve danışmanlık hizmetleriyle kadınların iş gücündeki, toplumsal yaşamda ve girişimcilik ekosistemindeki rollerini güçlendirmeyi hedefliyor. ’Kadın istihdamında Çorum’un yükselen başarısı’ 2012 yılında Çorum’da yüzde 21 olan kayıtlı kadın istihdamı, 2023 yılında yüzde 37’ye yükseldi. Bu artış, Çorum’u Türkiye genelinde kadın istihdamında 37. sıradan 26. sıraya taşıdı. On İkinci Kalkınma Planı doğrultusunda, 2028 yılına kadar kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 40’a, kadın istihdam oranının ise yüzde 36’ya ulaşması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda, kadınların ihtiyaç duyulan alanlarda mesleki beceri kazanmaları ve iş gücüne daha fazla katılım sağlamaları kritik öneme sahip.
17 Eylül 2024 Salı - 16:43
Vali Dağlı: "Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor"
Çorum’da polis ve jandarma ekiplerince son bir haftada gerçekleştirilen denetimlerde 48 bin 349 kişinin GBT’si sorgulandı, çeşitli suçlardan aranan 13 kişi cezaevine gönderildi ve çok sayıda silah ile uyuşturucu madde ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların huzuru, güveni ve kamu düzenini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 9-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen faaliyetlerin sonuçlarını sosyal medya hesabından açıkladı. Suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Vali Zülkif Dağlı, "Çorumumuzun huzur ve güvenliği için Emniyet ve Jandarmamızla birlikte suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir" ifadelerini kullandı. Polis ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği asayiş uygulamaları kapsamında 48 bin 349 şahsın GBT’si sorgulandı ve 26 yoklama kaçağı yakalandı. Bu süreçte 274 şüpheliye işlem yapılırken, 13 kişi tutuklandı. Denetimlerde 14 tabanca, 8 av tüfeği, 193 adet fişek ve 92 av tüfeği kartuşu ele geçirildi. Polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen 479 olayın 417’si aydınlatıldı. Trafik uygulamalarında ise 124 farklı noktada bin 96 personelin katılımıyla 23 bin 516 araç ve 868 motosiklet kontrol edildi. Bu denetimlerde 2 bin 84 sürücüye alkollü araç kullanmaktan işlem yapılırken, 242 araç trafikten men edildi. Ayrıca 35 sürücünün ehliyeti iptal edildi. Uygulamalarda hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 32 kişi yakalandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele çalışmaları kapsamında 1 elektronik sigara, 3 radar tespit cihazı ele geçirildi. Narkotik suçlarla mücadelede ise 795 gram skunk maddesi, 130 gram bonzai, 218 gram esrar ve 413 adet sentetik ecza, 78 adet ectasy maddesi ele geçirildi. Bu denetimlerde 42 şahsa işlem yapılırken, 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
17 Eylül 2024 Salı - 15:45
Hitit eserleri Güney Kore’de
Güney Kore’nin Gimhae şehri ve başkent Seul’de sergilenmek üzere Çorum’dan gönderilen Hitit eserleri Güney Kore’ye ulaştı. 7 Ekim’de açılacak sergi Güney Kore’de heyecanla bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Belediyesi, Gimhae Belediyesi ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi arasında geçtiğimiz aylarda protokol imzalanmıştı. Protokol kapsamında Hititlere ait 212 parça eser sergilenmek üzere Gimhae Müzesi’ne ulaştırıldı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum’un kültürel hayatına ve turizmine katkı sağlayacak çok önemli işbirliğine imza atıyoruz. Çorum’da, Hattuşaş, Boğazkale, Alacahöyük’te ve Çorum Müzemizdeki arkeolojik eserler 7 Ekim - 2 Şubat tarihleri arasında, Güney Kore’nin Gimhae şehrindeki ulusal müzede, ardından Güney Kore’nin başkenti olan Seul’de sergilenecek” dedi.
17 Eylül 2024 Salı - 15:44
Çorum’da “BİZ” projesi başladı
Çorum’da okula yeni başlayan öğrenciler ve ailelerine bu süreçte yardımcı olmayı amaçlayan “Bilinçli İlerleme Zamanı” projesi başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında yapılan işbirliği kapsamında BİZ projesi çerçevesinde okula yeni başlayan öğrencilerin okul ortamına ve öğretmenlerine alışmasını sağlamak, oyunlar ve etkileşimli etkinlikler ile kaygılarını azaltmak, aile ilişkilerini güçlendirmek, ailelerin öğretmenlerle tanışması ve iletişim kurması için fırsatlar sunmak, farklı kültürlerden gelen öğrencilerin ve ailelerinin bir araya gelerek kaynaşmalarını sağlamak, velilere çocuklarının eğitimi konusunda rehberlik etmek için ilkokula başlayan öğrencilere ve ailelere yönelik faaliyetler yapılması planlandı. Eğitime ilk kez adım atan çocuklar ve ailelerine yardımcı olmayı amaçlayan proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sahit Aydın ve her iki kurumda görevli uzmanlar Adnan Menderes İlkokulu 1.sınıf öğrenci velileri ile bir araya geldi. Programda velilere yönelik sinema, söyleşi ve tiyatro gösterileri yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, ailenin eğitim sürecine etkin katılımının eğitim öğretim çalışmalarının etki ve kalitesini arttıracağını, öğretmen-öğrenci-veli iletişiminin güçlü olmasının eğitime büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
17 Eylül 2024 Salı - 13:36
Hitit Üniversitesi’ni 6 akademisyen dünya ligine taşıdı
Hitit Üniversitesi’nden “Dünya’da En Etkili Bilim İnsanları-202” listesine 6 öğretim üyesi girme başarısı gösterdi. Edinilen bilgilere göre, Prof. Dr. John P.A. Ioannidis tarafından, yaklaşık 7 milyon bilim insanının kariyer performansı SCOPUS veri tabanı kullanılarak ilk yüzde 2’lik dilime giren yaklaşık 220 bin bilim insanının yer aldığı liste dün açıklandı. 2023 yılına göre, ilk yüzde 2’lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi belli olurken, söz konusu liste “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki (Sadece 2023 yılı)” olarak iki ayrı kategoride oluşturuldu. Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada 217 bin 97 bilim insanı içerisinde Türkiye’den bin 172 kişi listeye girdi. Türkiye’den listeye İstanbul Teknik Üniversitesi 72 akademisyenle birinci sıradan girerken, 47 akademisyenle ODTÜ ve 44 akademisyenle Hacettepe Üniversitesi takip etti. Bilim insanlarının 2023 Yıllık Etki olarak yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada ise 223 bin 152 bilim insanı içerisinde Türkiye’den bin 518 kişi listeye girebildi. Türkiye’den listeye İstanbul Teknik Üniversitesi 66 akademisyenle birinci sıradan girerken onu 47 akademisyenle Hacettepe Üniversitesi ve 46 akademisyenle Fırat Üniversitesi takip etti. Hitit Üniversitesinden ise “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde son 4 yıldır olduğu gibi yine Prof. Dr. Vedat Deniz ve Prof.Dr. Bülent Kabak’ın yanı sıra Doç.Dr. Seyfi Şevik de girerek sayı 3 kişiye çıktı. Hitit Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Vedat Deniz, Dünyada “Mining&Metallurgy” bilim dalında 34 bin 322 bilim insanının yer aldığı yüzde 2’lik bu listede 232’ci sırada yer alırken, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Kabak ise “FoodScience” bilim dalında 84 bin 371 bilim insanının yer aldığı listede 558’ci sırada, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Doç. Dr. Seyfi Şevik “Energy” bilim dalında 313 bin 936 bilim insanının yer aldığı listede 5 bin 626’cı sırada yer aldı. Ayrıca, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde Prof. Dr. Vedat Deniz (232/34322) yüzde 0.68’lik dilime girerken, Prof. Dr. Bülent Kabak (558/84371) yüzde 0.66’lık dilime girerek kendi bilim alanlarında ilk yüzde 1’lik dilimin içine girerek önemli bir başarıya imza attılar. Sadece 2022 yılına ait yayınların atıf verilerine göre sıralandığında “Yıllık Etki” kategorisinde ise Prof. Deniz, Prof.Kabak ve Doç.Dr. Şevik dâhil Hitit Üniversitesinden toplam 6 akademisyen sıralamaya girdi. 2023 yıllık etkide; Prof. Dr. Vedat Deniz 34 bin 322 kişide 376’cı, Prof.Dr. Bülent Kabak 84 bin 371 kişide 472’ci, Doç. Dr. Seyfi Şevik 313 bin 936 kişide bin 759’cu, Prof. Dr. Sinan Çalışkan 143 bin 311 kişide 2 bin 838’ci, Prof. Dr. Cengiz Baykasoğlu 143 bin 311 kişide 2 bin 914’cü ve Prof. Dr. Gülay Yılmazel (333 bin 256 kişide 6 bin 482’ci sırada yer aldı.
17 Eylül 2024 Salı - 11:15
Erik ağacı aynı yıl ikinci defa çiçek açtı
Küresel iklim değişikliğinin etkileri her geçen gün artarken, mevsimler arasındaki geçiş süreleri de her yıl uzamasının sonucu olarak meyve ağaçları zamansız çiçek açmaya ve yılda iki defa meyve vermeye başladı. Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Karaoğlu köyünde erik ağacı aynı yıl içinde ikinci çiçek açtı. Erik ağacının dalları bembeyaz çiçek açarken, ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını anlatan vatandaşlar, "Bu yıl birincisini yedik, bu ikinci çiçek açışı. Erik bunda da olacak. Bugüne kadar böyle çiçek açtığını hiç görmedik" şeklinde konuştular.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder