Yerel Haberler
Çorum
Çorum FK sahibi ve oyuncusu Murat Yıldırım, futbolu bırakarak hisselerini devretti
02 Ocak 2024 Salı - 22:30 Çorum FK sahibi ve oyuncusu Murat Yıldırım, futbolu bırakarak hisselerini devretti Trendyol 1. Lig takımlarından Ahlatcı Çorum FK sahibi ve takım kaptanı Murat Yıldırım, hem futbolu bıraktığını, hem de şirket hisselerini devrettiğini açıkladı. Çorum FK Kaptanı Murat Yıldırım, yaptığı açıklamada takımdan ayrıldığını açıkladı. Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı açıklam, "Sevgili Çorumlular, 1.5 yıl önce zor zamanlarda, hayalimiz olan şampiyonluk serüveninde memleketimizin takımı ve marka değeri Çorum FK’yı; birlikteliği, fedakarlığı, azmi, geceyi gündüze katıp yol almayı, meşakkati, özveriyi ve başarıyı şiar edinerek devraldım. Bu süre zarfında büyük bir sorumluluk altına girdik. Elimizden geleni yapıp tedbirlerimizi hazırlıklarımızı hayallerimize uyguladık. Siz değerli hemşerilerimiz ve taraftarlarımızın istikrarlı desteğiyle beraber 56 yıl sonra şampiyonluk yaşadık. Takımımızı sürekli gelişen şampiyonluklara, yeni başarılara odaklı, dünü değil yarını düşünen bir Çorum FK’ya çevirdik" dedi. "Hisselerimi devrediyorum" ’Bir futbolcunun sahibi olduğu kulüpte oynayarak bu seviyede şampiyonluk yaşaması, Çorumlu kardeşinizin adını dünya futbol tarihine yazdırdı’ diyen Yıldırım, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Bundan sonra inşallah nice tarihler yazılır. Çorumlu’nun yaptığını kimse yapamaz. Allah’a şükürler olsun, bugünleri yaşadığım için. Sözümüzü tuttuk, sizlere mahcup olmadım, hamdolsun. Özel durumumdan dolayı sizlere veda ediyorum. Çorumluların emaneti olan Çorum FK’nın hisselerini yol arkadaşım Oğuzhan Yalçın’a devrediyorum. Çorum FK’dan futbolcu ve kaptan olarak ayrılıyorum, her zaman taraftarı olarak kalacağım. Bugünlerde beni destekleyen eşime, arkadaşlarıma, eniştem Ali Gürsoy’a, yönetimimize, bu günlere gelmemizde çok emeği olan CEO’m Abdulhamit Yıldız’a, aynı havayı soluduğum takım arkadaşlarıma, İdari Menajerim Burak Çalık’a, personelimize bizleri bu yolda destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Maddi manevi destek olan, bu günlere gelmemize sebep olan Muhsin Dere’ye ve Cantürk Alagöz Başkan’a en içten şükranlarımı sunuyorum. Bugün ayrılıyorum, kalben sizlerle beraber olacağım, inşallah ben de sizlerin kalbinde olurum. Hoşçakalın."
Millet bahçesindeki çalışmaları inceleyen Başkan Aşgın: "Proje büyük oranda tamamlandı"
02 Ocak 2024 Salı - 17:45 Millet bahçesindeki çalışmaları inceleyen Başkan Aşgın: "Proje büyük oranda tamamlandı" Çorum Belediyesi, yapımı devam eden Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi’nin çevresinde yol genişletme ve otopark çalışmalarında sona geldi. Hamit Kaplan Caddesi ve Bayındır 1. Sokak, 15 metre yol, 20 metre açık otopark alanı olarak düzenlendi. Genişletilen yolda asfalt çalışmaları başladı. Çorum Belediyesi’nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapımını sürdürdüğü yeni Millet Bahçesi projesi büyük oranda tamamlanırken, Çorum Belediyesi’nin de yol ve otopark düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Millet Bahçesi etrafındaki Hamit Kaplan Caddesi ve Bayındır 1. Sokak’ta asfalt çalışmalarına başladıklarını bildirdi. Hamit Kaplan Caddesi ve çevre yolunu geniş bir yol ile birleştirdiklerini ve Yüzüncü Yıl Millet Bahçesi’nin yan tarafına açık otopark alanı oluşturduklarını söyleyen Başkan Aşgın, “Millet Bahçemiz artık tamamlanmak üzere. Bölgedeki otopark sorununu çözüyoruz. Millet Bahçesi’ne gelen hemşehrilerimiz ve çevre sakinlerinin kullanabileceği bir otopark alanı oluşturduk. Ayrıca Bayındır Sokağı 15 metrelik yol ile genişlettik. Çevre yoluna kadar geniş bir yol ile bağlantısını sağladık. Gazi Caddesi ile Bayındır 1. Sokak arasına yeni bir yol açtık. Kaldırımlarımızı yeniliyoruz. Çorum Belediyesi olarak kendi ürettiğimiz kilit taşlarını döşüyoruz. Hummalı çalışmalarımız devam edecek. 2024 yılında da baharla birlikte şehrimizi asfaltla, kilit parke taşı ile güzelleştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Sungurlu’da kursiyerler Gazzeliler için giysi dikti
02 Ocak 2024 Salı - 13:28 Sungurlu’da kursiyerler Gazzeliler için giysi dikti Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak başlatılan "Biz Hep Yanınızdayız" temalı Gazze’ye giyecek yardımı kampanyası çerçevesinde, Sungurlu Halk Eğitimi Merkezi tarafından çocuk ve kadın giysileri başta olmak üzere her türlü kıyafeti içeren 30 adet yardım kolisi, Gazze’ye ulaştırılmak üzere hazır hale getirildi. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Kurum Müdürü Ayhan Keyvanoğlu, "Gazze’ye giyecek yardımı konusunda ne yapabiliriz diye aramızdaki iş birliği ve planlı çalışma konusunda usta öğreticilerimizle toplantı yaptık. Arkadaşlarımızın oldukça istekli oluşu ve gönüllü olarak çalışmalara katkı sunma çabaları bizleri fazlasıyla mutlu etti. Usta öğretici arkadaşlarımız, mesai kavramını bir kenara bırakıp, kursiyerleri ile birlikte işi sahiplenip fedakarca çalıştılar. Verilen görevleri en kısa sürede ve fazlasıyla yerine getirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu konuda maddi ve manevi destek olan yönetici arkadaşlarıma, personelimize ve özelikle belirtiyorum ki, usta öğreticilerimize ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi. Keyvanoğlu, “Kriz ya da acil durumlarda Halk Eğitimi Merkezi olarak tamamen kendi imkanlarımızla, yapabileceklerimizi test etmemiz ve hareket kabiliyetimizi görme açısından da oldukça faydalı olan Gazze’ye giyecek yardımı konusunda, özellikle çocuk ve kadın giysileri başta olmak üzere, her türlü kıyafeti içeren 30 adet yardım kolisi, Gazze’ye ulaştırılmak üzere hazır hale getirildi" şeklinde konuştu.