Yerel Haberler
Denizli
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:58 Mahallemde Maç Var’ın şampiyonu Tekkeköy-Gökpınar oldu Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen Mahallemde Maç Var turnuvasının final müsabakasında Tekkeköy-Gökpınar takımı, uzatma süresinin son dakikalarında bulduğu golle Yenişehir takımını 2-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından gençleri zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırmak, mahalleler arasındaki dayanışma ve bir araya gelme duygularını pekiştirmek amacıyla Mahallemde Maç Var turnuvası düzenlendi. Grup maçları, çeyrek ve yarı final maçlarının ardından Denizli Atatürk Stadı’nda final heyecanı yaşandı. Tekkeköy - Gökpınar ile Yenişehir takımları final müsabakasında karşı karşıya geldi. Finali Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 11. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Tamer Karayay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek, Denizli Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Denizlispor’un eski teknik direktörü Mesut Bakkal ve il protokolü katılım gösterdi. Maçın hakem triosunda ise FIFA kokartlı hakemlerden Bahattin Şimşek, Murat Tuğberk Curbay ve Gökhan Bilir yer aldı. Müsabakanın ilk yarısında karşılıklı goller bulan takımlar ikinci yarıda ise skor üretemedi. Uzatmalara giden mücadelenin bitimine saniyeler kala Tekkeköy- Gökpınar takımı, skoru 2-1 yapmayı başararak turnuvada şampiyonluğunu ilan etti. Final maçının ardından turnuvada derece elde etmeyi başaran takımlara madalya ve kupaları verildi. Turnuvayı 4. tamamlayan Sümer takımına madalya ve kupaları Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri tarafından verildi. 3. Sümer ise kupa ve madalyalarını 11. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Tamer Karayay ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek’in elinden aldı. Final müsabakasında 2-1 mağlubiyetle 2. olan Yenişehir de madalya ve kupasını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’ndan aldı. Turnuvada şampiyon olan Tekkeköy-Gökpınar ise Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un elinden aldığı kupayla kutlama yaptı. Ayrıca turnuvanın açılış ve final müsabakalarında görev alan FIFA kokartlı hakemler Ümit Öztürk ve Bahattin Şimşek ile Murat Tuğberk Curbay, Osman Gökhan Bilir ve Cihan Yurdakul’a da plaket verildi.
17 Mayıs 2024 Cuma - 09:30 Denizli’de su tarifelerinde yüzde 40’a varan indirim Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli halkına verdiği su tarifelerinde indirim sözünü yerine getirdi. DESKİ Genel Kurulu’nda alınan karar ile suda yüzde 40’a varan indirim yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’ndan bir müjde daha geldi. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda kent genelinde içme suyu ve atık su ücretlerinde yüzde 40’a varan oranda indirime gidecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, içme suyu ücretlerinde yapacakları indirimin müjdesini Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Mayıs Ayı Genel Kurul Toplantısı’nda verdi. Başkan Çavuşoğlu, yönetim değişikliği sonrası karşılaştıkları mali tablonun ağır olduğunu ancak verdikleri sözü yerine getirmek için içme suyu ve atık su ücretlerinde birinci kademede yüzde 30, ikinci kademede ise yüzde 10 indirime gideceklerini belirtti. "Verdiğimiz sözlerin arkasındayız" Başkan Çavuşoğlu konuşmasında, "Denizli halkının vicdanına sesleniyorum. Öyle bir ağır mali tablo ve bütçeyle karşılaştık ki, karşılaştığımız bu tabloya, ağır borç yüküne rağmen hiçbir sözümüzden vazgeçmeyeceğiz. Bu şehri yeniden kalkındıracağız. Yapılmayan hizmetleri de yapacağımızdan hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. Biz verdiğimiz sözlerin arkasında duracağız" dedi. 1 Haziran itibariyle "konut" abonelerinden birinci kademe 0-12 metreküp için uygulanan su ücreti 21 lira 797 kuruştan 15 lira 258 kuruşa, atık su ücreti 10 lira 895 kuruştan, 7 lira 629 kuruşa indirildi.
16 Mayıs 2024 Perşembe - 16:26 Merkezefendi’de 2 lansman, 1 ödül töreni bir arada Merkezefendi Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel olarak hazırlanan kitapların lansmanı ile resim ve öykü yarışmasının ödül töreni 18 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapılacak. Kültür ve sanatın merkezi Merkezefendi’de etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Merkezefendi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikler ile Merkezefendililer kültür ve sanatla iç içe oluyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel düzenlenen, Merkezefendi’de ikamet eden 14-18 yaş arası gençlerin katıldığı ‘Meşale Atatürk Gençliğinin Elinde’ ismiyle gerçekleştirilen resim ve öykü yarışmasının ödül töreni 18 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yapılacak. Yarışmada her iki branşta en başarılı üç katılımcıya bisiklet hediye edilecek. Eserler kitap haline getirildi Cumhuriyetin 100. yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ithafen, Merkezefendili gönüllü gençlerin katıldığı ‘Doğaçlama Şiir Atölyesinde’ Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Havva Ergür tarafından verilen eğitim sonucunda ortaya çıkan özgün şiirler Merkezefendi Belediyesi Kültür Yayınlarınca kitap haline getirildi. 22 öğrencinin emek verdiği şiir kitabının ve Merkezefendi Belediyesi Sanat Merkezi’nde verilen Akademik Resim Kursları’nda eğitim almış gönüllü gençlerin çizgi-roman türünde özgün çalışmalarının ve eskizlerinin yer aldığı ‘Çizgi Dünyalardan Genç Öyküler’ kitabının lansmanı da 18 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
19 Mayıs coşkusu Gençlik Konserleri ile başladı
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:11 19 Mayıs coşkusu Gençlik Konserleri ile başladı Denizli Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği Gençlik Konserleri başladı. Konserde halkın coşkusuna ortak olan Başkan Çavuşoğlu, “Artık Denizli’nin her sokağında, her köşesinde Cumhuriyet’in, bayramların daha coşkulu kutlandığı bir süreci hep beraber inşa edeceğiz” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kentte coşku içinde kutlanması için 5 farklı noktada düzenleyeceği Gençlik Konserlerinin ilki Zeytinköy Mahallesi Ticaret Borsası İlkokulu’nda yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuar sanatçısı Özgür Doğan’ın birbirinden güzel türkü ve şarkıları seslendirdiği konsere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar bayram sevincini doyasıya yaşadı. Programa katılarak vatandaşların coşkusuna ortak olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu özellikle çocuklar ve gençlerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Güzel bir haftada olduklarını belirten Başkan Çavuşoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı layıkıyla kutlayacaklarını kaydederek, “Artık Denizli’nin her sokağında, her köşesinde Cumhuriyet’in, bayramların daha coşkulu kutlandığı bir süreci hep beraber inşa edeceğiz” dedi. Cumhuriyet vurgusu Tüm hemşehrilerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Başkan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün hep beraber eğlenebiliyorsak, gülebiliyorsak, dosta düşmana karşı mutlu ve huzurlu bir ülkede yaşayabiliyorsak bunun bir mücadele süreci var. Bu mücadelenin en önemli mihenk taşlarından biri de 19 Mayıs’a giden o süreçtir. Bir çift mavi gözün çıkmış olduğu o yolculukta, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yol arkadaşları, silah arkadaşları, kendilerini değil gelecekteki nesilleri düşünerek ölümü göze alıp canlarını bu vatan uğruna vermekten çekinmediler. Ve diyoruz ki, bundan sonra dilimizin ucuyla değil yüreğimizin coşkusuyla ‘Cumhuriyet’ diyebileceğimiz ve bu Cumhuriyet’e inanarak sahip çıkacağımız inancıyla hepinizi saygıyla selamlıyorum, hoşça kalın, dostça kalın Allah’a emanet olun.” Gençlik Konserleri sürecek Gençlik Konserleri kapsamında 4 program daha düzenlenecek. 16 Mayıs Perşembe günü saat 21.00’de Denizli’nin sevilen müzik gruplarından Dar Sokak, Meska Hacı Ahmet Paralı İlköğretim Okulu’nda; 17 Mayıs Cuma günü saat 21.00’de Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçısı Ahmet Algün Fatih Mahallesi Adil Demireren Mustafa Musoğlu İlköğretim Okulu’nda; 18 Mayıs Cumartesi günü saat 21.00’de Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçısı Işıl Koç Akvadi TOKİ Pazar Yeri’nde; 19 Mayıs Pazar günü saat 21.00’de Türk pop müziğin sevilen isimlerinden Göksel, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda sahne alacak.
15 Mayıs coşkusu Denizli’yi sardı
16 Mayıs 2024 Perşembe - 09:52 15 Mayıs coşkusu Denizli’yi sardı Yunanlıların 15 Mayıs 1919’da İzmir’i işgal etmesinden kısa bir süre sonra Denizlililerin esarete baş kaldırdığı ve Milli Mücadele ateşini yaktığı tarihi gün 105 yıl sonra aynı heyecan ve coşkuyla yaşatıldı. Onbinlerce Denizlili Milli Mücadele yürüyüşüne katılırken Başkan Çavuşoğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Milli Mücadele ateşini yaktığı 15 Mayıs 1919 Milli Mücadele Günü, Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği programla kutlandı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda başlayan etkinliğe, Vali Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve ellerinde Türk bayrakları ile onbinlerce vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başlayan programda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve Denizli Sancağı eşliğinde onbinlerce Denizlili Atatürk Caddesi’ni takip ederek Kayalık Caddesi’ne buradan ise 105 yıl önceki gibi Bayramyeri Meydanı’na kadar yürüdü. Buradaki programda Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Halk Oyunları Topluluğu bir gösteri sundu. Başkan Çavuşoğlu’ndan teşekkür Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, davetlerine katılım sağlayan hemşehrilerine teşekkür ederek, Denizli’nin bir kez daha Cumhuriyete ve özgürlüğe olan aşkını ortaya koyduğunu belirtti. İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra Denizli’de yaşananları detaylarıyla anlatan Başkan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu tarih kolay yazılmadı. Bu meydan bu hale kolayca gelmedi. Bu meydan bütün zorluklar, bütün yokluklara rağmen ayağa kalkmış bir ulusun, geleceğe umutla bakan insanların birlikte dayanışmasıyla var oldu. Gelecekteki güzel hayatlar için ömürlerini kendilerini feda etmekten çekinmeyen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve şehitlerimiz sayesinde bugün buradayız.” Başkan Çavuşoğlu, Gazi’nin tarihe geçen o sözünü hatırlattı İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra Denizli’de Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Denizli’nin önde gelenlerin ve vatanseverlerin hızlı bir şekilde bir araya gelerek bu tarihi meydanda bir araya geldiğini vurgulayan Başkan Çavuşoğlu,“ Ellerinde Türk bayraklarıyla Denizli’nin farklı noktalarından bir araya gelenler bu meydana doğru akın etmeye başlıyor. Sadece Türk olanlar değil, aynı zamanda bu işgale karşı olan Ermeni yurttaşlarımız da, Rum yurttaşlarımız da bu meydanda bir araya geliyor. Müftü Ahmet Hulusi Efendi tarihe geçecek o konuşmasını yapıyor ve diyor ki, ‘Düşmana karşı elinizde bir silahınız yoksa dahi, yerden üç taş alarak düşman üzerine atmanız bile bir cihattır’ diyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk uzun süre sonra bu mücadele için tarihe geçen şu cümleyi kurmuştur, ‘Denizlilerin, Batı Cephesi’nde Yunan’a attığı tokat, Fransa’da Versay Sarayı’nı çınlatmıştır’ Onun için bugünün tarihi konusunda farklı görüşler olsa da, bizim görüşümüz bir tek şey vardır. Canlarını feda etmek pahasına bu meydanda toplananların önlerinde saygıyla eğilmek hepimizin boynunun borcudur. Sadece bugünden itibaren değil, dünde, bugünde ve yarında kendisi ve çıkarları için değil, halkının çıkarları için, çocuklarımızın geleceği için ben değil, biz diyebilen dostlarla beraber güzel bir Denizli ve Türkiye uğruna hep beraber yürümeyi diliyorum” ifadelerini kullandı. Denizli, bir kez daha Ata’sının yanında Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ise, Türk milletinin tarih boyunca başka milletlerin boyunduruğu altında yaşamadığına dikkati çekerek, Denizli halkının 15 Mayıs 1919’da Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde işgale, zulme ve haksızlığa karşı başkaldırdığını, uyanış fitilinin ateşlediğini söyledi. Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Çalınan 10. Yıl Marşı eşliğinde Türk bayrakları sallayan protokol vatandaşların coşkusuna ortak oldu.
TFF, PAÜ ile Hakem Akademisi konusunda işbirliği yaptı
16 Mayıs 2024 Perşembe - 09:24 TFF, PAÜ ile Hakem Akademisi konusunda işbirliği yaptı Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ülke genelinde nitelikli hakem ve hakem eğitimcilerinin yetiştirilmesi için kurularak çalışmalarını sürdüren “Hakem Akademisi” tarafından uygulanan eğitim sisteminin geliştirilmesi ve eğitimlerin daha fazla insana ulaştırılması amacıyla yapılan iş birliği protokollerinin imza törenine katıldı. Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ndeki Orhan Saka Konferans Salonu’nda düzenlenen imza törenine; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Arslan; iş birliği protokolünde yer alan; Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi temsilcileri; MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu; TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Kulüp Lisans İşleri ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay; TFF İcra Kurulu Üyesi, Süper Lig’den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Özmen ile TFF Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kocasert katıldı. “Hakem Akademisi güncel bir eğitim anlayışı ile kuruldu.” İmza töreninin açılışında konuşan TFF Başkanı Büyükekşi, şunları ifade etti: “Bugün burada, Türk futbolunda yine bir ilki sizinle paylaşmak için bir araya geldik. Hakem Akademisi ve Hakem Akademisi’nin üniversiteler ile iş birliği, Türk futboluna hayırlı uğurlu olsun. Günümüzde eğitim anlayışı gelişti ve değişti. Eski usul, eğitimcinin anlattığı, öğrencinin dinlediği eğitim anlayışı artık geride kaldı. FIFA ve UEFA da artık yetişkin eğitimi prensiplerini baz alan, öğrencinin merkezde olduğu uygulamalı eğitim anlayışını benimsedi. Hakem Akademisi de bu değişime uygun olarak güncel bir eğitim anlayışı ile kuruldu. Teknolojinin tüm imkânlarından yararlanan, hakemliği kural bilgisi ve pozisyon yorumlanmasının ötesine taşıyan interaktif bir eğitim anlayışı ile çalışmalarına başladı. Hakemlerin sahada liderlik becerilerine sahip olması gerektiğinden, yönetim modülleri, atletik performanslarının üst seviyede olması için atletik performansı arttıran eğitimler de güncel olarak Hakem Akademisi’nde veriliyor. Günümüzde dünyada hakem sayısında ciddi düşüş var. Yeni nesiller hakem olmak istemiyor. Hakemliği özendirecek çalışmalarla Hakem Akademisi, ‘Aday Hakem Kursları’ açarak kısa sürede hakem adaylarını hakemlik kariyerlerine başlattı. Hakem Akademisi kapsamında ‘Hakem Koçluğu Projesi’ ile Süper Lig hakemleri, hakem koçları ile maçlar sonrasında birebir çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Yönettikleri maçları hakem koçları ile değerlendiriyorlar. Bu sayede, maçlardaki performanslarını hem kendileri değerlendiriyor hem de hakem koçlarından tavsiyeler alıyorlar. Diğer taraftan, Hakem Akademisi’nde kurulan psikoteknik laboratuvarda hakemlerin yetenek, yetkinlik ve kişilik özelliklerini ölçme ve değerlendirme imkânı bulunuyor. Elde edilen bilimsel veriler terfilerde belirleyici olacak. Hakem Akademisi, hakem eğitimi, hakemlerin terfi sınavları, gözlemci, hakem koçu, hakem eğitimcisi, paydaşların eğitimi ve terfi sistemi gibi katmanlardan oluşuyor. Bugün de burada Hakem Akademisi ile üniversitelerimizin spor bilimleri fakültelerinin iş birliği protokolünü imzalıyoruz. Bu protokol kapsamında üniversitelerin içinde ‘Futbol Hakemliği Sertifika Programı’ açılacak. Böylelikle daha nitelikli hakem yetiştirme imkânına kavuşacağız. Üniversitelerimizin spor bilimleri fakültelerinin tesislerinden yararlanabileceğiz. Üniversitelerimizin akademik personelinin bu konu ile ilgili bilimsel çalışmalar yapmasına imkan tanıyacağız. Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakülteleri ile başlattığımız bu iş birliği yeni üniversitelerimizin katılımı ile devam edecek. Hakem Akademisi ve Hakem Akademisi’nin üniversiteler ile iş birliğinin hayata geçmesinde katkısı olan üniversitelerimize, Hakem Akademisi profesyonellerimize, yönetim kurulu üyelerimize ve TFF profesyonellerimize teşekkür ederim.” “TFF’nin öncülüğünde yürütülen bu projenin gelişmesine önemli katkılar sunmanın gururunu yaşıyoruz.” TFF Başkanı Büyükekşi’nin ardından bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Hakem Akademisi uhdesinde yer alan ‘Futbol Hakemliği Sertifika Programı’nın Türkiye Futbol Federasyonu ile üniversiteler iş birliğinde yürütülmesi adına düzenlenen bu imza töreninde yer almaktan dolayı üniversitem adına çok mutluyum. Bu proje kapsamında spor bilimleri fakültesinde öğrenim gören öğrencilerimize yönelik ‘Futbol Hakemliği Sertifika Programı’ yürütülerek Türkiye Futbol Federasyonu’nun hakemlik konusunda gerçekleştireceği birçok faaliyette iş birliği sağlanacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu’nun öncülüğünde yürütülen bu projenin gelişmesine ilk günden itibaren heyecanla ve titizlikle yaklaşarak önemli katkılar sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bu anlamda her iki kurumda da bu proje için emek sarf eden kişileri kutlamak istiyorum.” Rektör Kutluhan: “Futbolda ya da başka alanlarda ortaya çıkan sorunları çözmek için oldukça fazla kaynağımız var, yeter ki sabırlı olalım ve bilimi rehber edinelim.” Bu manada üniversitelerle iş birliğine açık bir tutum sergiledikçe Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi Bey’e ve TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Ahmet İbanoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Birlikte Türk futbol hakemliğini önemli bir noktaya taşıyacağımıza olan inancımızın tam olduğunu da belirtmek isterim. Bu vesileyle futbolun ve sporun diğer alanlarında da benzer iş birliklerine üniversite olarak açık olduğumuzu ve bunların artarak devam etmesi gerektiğini ifade ederek protokolün ülkemiz futbol camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum, saygılar sunuyorum.”
TRSM danışanlarının etkinliği yoğun ilgi gördü
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 16:26 TRSM danışanlarının etkinliği yoğun ilgi gördü Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) danışanları 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle hazırladıkları etkinlik yoğun ilgi gördü. Denizli Devlet Hastanesi TRSM danışanları Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi drama hocası Selahattin Onan ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanları tarafından hazırlanan müzik ve şiir konseri katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Programdan sonra Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ekrem Boran, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarının iş uğraş terapisi çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi hocalarının desteğiyle ortaya çıkardıkları resim, yağlı boyamalar ve el örgüsü ürünleri inceledi. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Denizli’de kamu hastanelerinde Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanesi’nde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bulunduğunu ve bu merkezlerde ağır ruhsal problemi olan hastalara toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde psikososyal destek hizmeti verildiğini belirtti ve şöyle devam etti: “ Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerimizde amacımız, ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların güçlendirilmesi ve toplumla bütünleşmesi için rehabilitasyon, psikososyal beceri kazandırma ve destekleme çalışmalarını yapmak, hastalık durumlarının takip ve tedavisini gerçekleştirmek, topluma ve hasta yakınlarına çeşitli eğitimler vererek hastalarımızı her yönden topluma kazandırmaktır. Bugüne kadar kamudaki 2 TRSM’de 2 bin 500 hastamıza ulaşıldı. Yine toplamda 1472 aktif kayıtlı danışanımız bulunmakta ve günlük yaklaşık olarak 70-75 danışan merkezlerimizden destek almaktadır. Bugün de 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarının hazırladığı etkinliğe katıldık. Danışanlarımızın söylediği şiir ve şarkılarla çok keyifli dakikalar geçirdik. Merkezimizde çalışan sağlık çalışanlarımıza ve danışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Denizlili Esma, Türkiye şampiyonu olarak Milli Takıma dahil oldu
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:59 Denizlili Esma, Türkiye şampiyonu olarak Milli Takıma dahil oldu DENİZLİ (İHA) – Denizli Yatağanlı sporcular, okul sporları dart müsabakalarına damga vurdu. Avrupa şampiyonu milli yıldız Esma Doğan, Türkiye şampiyonu olarak Milli Takıma katılma hakkı elde etti. Denizli’nin Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan’da 5 yıl önce öğretmenleri Hasan Can’ın sayesinde dart sporu ile tanışan öğrenciler büyük başarılar elde etmeyi sürdürüyor. Yatağanlı öğrenciler okul sporları dart branşında önemli başarılar elde etti. Daha önce Avrupa Şampiyonu olan Esma Doğan da genç kızlarda Türkiye şampiyonluğu elde etti. Yatağan’daki çeşitli okullardan yarışlara katılan öğrenciler yıldızlar ve gençler kategorilerinde kürsü gördü. Müftü Arif Akşit MTAL ve Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri Türkiye şampiyonluğu ve Türkiye dereceleri ile Denizli’nin gururu oldu. Müftü Arif Akşit MTAL öğrencileri Esma Doğan, Ceylin Ataş, Pınar Önay ve Elif Beyza Kuş genç kızlarda takım halinde Türkiye şampiyonluğu elde etti. Yatağanlı kızlar Uşak’taki bölge şampiyonasından sonra Erzurum’da katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda tüm rakiplerini geride bırakarak bu dereceyi elde etti. Şampiyonada antrenör Hasan Can, beden eğitimi öğretmeni Esra Yaykıran Türksever ve Okul Müdürü Gökhan Sökmen öğrencilerini yalnız bırakmadı. Yatağan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri Elifnur Aytin, Rümeysa Doğan, Fevziye Türkarslan ve Selma Doğan’dan oluşan yıldız kızlar takımı müsabakalarda büyük başarı göstererek takım halinde Türkiye ikincisi oldu. Yıldız erkeklerde ise Berkay Efe Kabak, Furkan Bilal Kurt, Hüseyim Kerem Aslankara ve Hüseyin Ertan’dan oluşan erkek takımı Türkiye dördüncülüğü elde etti. Her iki ekip de Denizli’deki müsabakalarda il birincilikleri elde etmiş daha sonra Uşak’taki bölge müsabakalarında derece görmüştü. Beden Eğitimi Öğretmenleri Duygu Hişil ile birlikte turnuvaya katılan öğrencileri Okul Müdürü İsmail Can da kutladı. Geçen yıl U16 Avrupa Yıldız Kızlar şampiyonu olan Esma Doğan turnuvada elde ettiği başarıları nedeniyle milli takım seçmelerini kazandı. Yıl içinde devam eden turnuvalarda elde ettiği dereceler ve puanlar ile Genç Kızlar Türkiye Şampiyonu unvanını elde eden Doğan, İspanya’da gerçekleşecek Avrupa Elektronik Dart Şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Şampiyon sporcunun dart sporu ile tanıştığında 5’inci sınıf öğrencisi olduğunu kaydeden antrenör Hasan Can; “5’inci sınıfta olmasına rağmen son derece çalışkan ve mücadele ruhu yüksek bir sporcu olarak dikkatimizi çekti. 5 Yıldır düzenli bir şekilde antrenman yapıyor ve son 3 sezon sonunda da Milli Takıma seçilmeye hak kazandı. Onunla gurur duyuyoruz. 5 yıllık emeğin karşılığını alıyoruz. Federasyonun tüm organizasyonlarına katılım gösterdik. Hem kulüpler hem de okul sporları formatlarında yarıştık. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün destekleri sayesinde dereceler gördük. Bu başarı emek ve ekip işidir. Öğretmen arkadaşlarım Murat Dirier, Yusufcan Korucu ve Murat Barut’un büyük katkıları oldu” ifadelerini kullandı. “Artık hayata daha hazırım” Türkiye ve Avrupa şampiyonu yıldız dartçı Esma Doğan ise “5 yıldır dart sporu yapıyorum. Bu süreçte 25 Türkiye derecesi elde ettim ve 6 kupa kazandım. Geçen yıl Avrupa şampiyonu oldum. Bu branşa öğretmenlerim sayesinde başladım. Hasan Can öğretmenim dartı bana öğretti ve her zaman yanımda oldu. Bana her zaman destek olan tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Dart sayesinde matematiğimi geliştirdim, stres ile baş edebilme özelliğimi geliştirdim. Artık hayata daha hazırım” dedi.