Yerel Haberler
Denizli
Merkezefendi Belediyesinin gönül sofrası Akkonak Mahallesi’ne kurulacak 10 Mart 2026 Salı - 16:04:21 Merkezefendi Belediyesi, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu mahalle iftarlarıyla yaşatmaya devam ediyor. 12 Mart Perşembe günü Akkonak Mahallesi’nde kurulacak gönül sofrasına tüm vatandaşları davet eden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Ramazan’ın huzurunu ve paylaşmanın güzelliğini birlikte yaşayacağımız iftar soframıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi. Ramazan ayında farklı mahallelerde iftar düzenleyen Merkezefendi Belediyesi, geleneğine devam ediyor. Ramazan ayında vatandaşları iftar sofralarında buluşturan Merkezefendi Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek mahalle iftarları Akkonak Mahallesi Akkonak Açık Pazar Yeri’nde yapılacak. İftar sofrası, 12 Mart Perşembe günü Akkonak Mahallesi Akkonak Açık Pazar Yeri’ne (Akkonak Mahallesi Muhtarlığı Yanı) kurulacak. Başkan Doğan’dan iftara davet Aynı sofrayı paylaşmanın, dayanışma duygusunu pekiştireceğini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Mahalle iftarlarımızı Akkonak Mahallemizde kuracağız. Kuracağımız gönül sofralarında hemşehrilerimiz ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayacağız. Birlik ve beraberliğin önemli olduğu bu dönemde, aynı sofrayı ve duyguları paylaşmak Ramazan ayını daha anlamlı hale getiriyor. Ramazanın huzurunu, paylaşmanın güzelliğini yaşayacağımız iftar soframıza tüm hemşehrilerimiz davetlidir" dedi.
10 Mart 2026 Salı - 15:17 Denizli OSB Başkanı Baltalı ; "Denizli OSB ile ilgili büyük hayallerimiz var" Denizli OSB Başkanı Derya Baltalı, Nisan ayında yapılacak seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı. Baltalı, Milli Teknoloji Atölyesi, Teknopark, ikinci arıtma tesisi ve GES gibi büyük projelerle Denizli OSB’nin üretim gücünü artırmaya devam edeceklerini söyledi. Başkanlık döneminde Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde pek çok önemli projeye imza atan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte önemli ‘ilk’lere imza atan Denizli OSB Başkanı Derya Baltalı; "Görev süremiz boyunca bölgemizin üretim gücünü artıracak önemli projeleri başlattık. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın vizyonu doğrultusunda hayata geçireceğimiz Milli Teknoloji Atölyesi Projesi, Denizli OSB Teknopark Projesi, Dünya Bankası finansmanlı ikinci arıtma tesisi projesi, GES projesi, Pamukkale Üniversitesi - Denizli OSB Meslek Yüksekokulu ve atıksu geri kazanım projesi gibi yatırımlarla bölgemizin geleceğini planlıyoruz. İnşallah bu büyük projelere yeni projeler ekleyerek yolumuza devam edeceğiz’’ dedi. Başlattıkları büyük projelerin tamamlanması ve Denizli OSB’nin gelişiminin kararlılıkla sürmesi için Nisan ayında yapılacak Denizli OSB seçimlerinde yeniden aday olduğunu ifade eden Başkan Derya Baltalı, bu süreçte kendisine tam destek veren tüm üyelere teşekkür etti. Derya Baltalı, "Denizli sanayisinin gücüne güç katmak için projelerimizle yola devam ediyoruz’’ dedi.
10 Mart 2026 Salı - 13:24 Merkezefendi’de kardeşlik köprüsü kuruluyor Denizli’de "Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin" düsturuyla hareket eden Merkezefendi Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Merkezefendi Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazırlanan bin adet gıda yardım kolisini din görevlilerine teslim etti. Denizli’de "Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin" düsturuyla hareket eden Merkezefendi Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Merkezefendi Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine unutmadı. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazırlanan bin adet gıda yardım kolisini din görevlilerine teslim edildi. Merkezefendi Müftülüğü’ne bağlı Meska Evleri Camii’nde düzenlenen törene, Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Osman Güneş ve çok sayıda din görevlisi katıldı. "Hayırsever vatandaşlarımızın emanetlerini sizlerin vasıtasıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" Törende konuşan Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Bu yıl ‘Beklenen Sensin, Kardeşlerini Unutma’ şiarıyla yola çıkarak iyilik paketi faaliyetimizin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Peygamber Efendimiz’in ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadis-i şerifi gereğince, hayırsever vatandaşlarımızın emanetlerini sizlerin vasıtasıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu iyilik paketlerinin hazırlanmasından dağıtım aşamasına kadar emeği geçen tüm görevlilerimize, ilçe müftümüze ve özellikle hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. "İhtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bin adet gıda kolisinin dağıtımına başlıyoruz" Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Osman Güneş ise konuşmasında, "Her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, din görevlilerimiz aracılığıyla hayırseverlerden toplanan bağışlarla gıda yardım kolileri hazırlıyoruz. Bu yıl da bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bin adet gıda kolisinin dağıtımına başlıyoruz. Bu hayır faaliyetine destek veren ve emeği geçen tüm hayırseverlerimize ve din görevlilerimize teşekkür ediyorum" dedi. Tören, Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun yaptığı dua ile sona erdi. Hazırlanan yardım kolileri, din görevlileri aracılığıyla ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere teslim edildi.
Ahşap direkli ve kalem işi camiler beğeni topladı
08 Ekim 2025 Çarşamba - 11:47 Ahşap direkli ve kalem işi camiler beğeni topladı Denizli’nin Pamukkale ilçesinde düzenlenen ‘Ahşap Direkli Kalem İşi Camileri’ fotoğraf sergisi büyük beğeni topladı. Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, "Ahşap Direkli Kalem İşi Camilerimiz" konulu bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yaparak, bu nadide kültür miraslarını sanatseverlerle buluşturdu. Sergi tarihi camilerin estetik ve tarihi zenginliğini gözler önüne serdi. Halk Eğitimi Merkezi’nin ek binasında gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Serginin açılışında konuşan Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca, kalem işi sanatının önemine değinerek, "Camilerde kalem işi, yüzyıllarca yaşayan Türk boyu kaplamaları işlenmiştir" dedi. Sarıca, bu sanat dalında cennet ve cehennem tasvirleri, nizam terazisi, keşkül sancağı, tasarruf işlemeleri gibi birçok figürün işlendiğini ifade etti. Denizli İl Kültür Müdürü Hudaverdi Otaklı ise yaptığı konuşmada, "Kalem işi camiler her zaman ilgimi çekmiştir. İlimizde 15 tane tescilli kalem işi camisi var. Yeni Acıpayam Tavas Selke köyünde tespit edilen bir iki camimizin daha tescil işlemi tamamlanırsa, ilimiz bu alanda çok iyi bir yere gelecek" dedi. Otaklı, Türk-İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan ve 12., 18., 19. asırlarda inşa edilmiş bu camilerin genellikle ilçe merkezlerinden ziyade dağ başlarında ve köylerde inşa edilmiş olmasının dikkat çekici olduğunu ve bu bölgelerde cennet ve cehennem tasvirlerinin daha yoğun işlendiğini söyledi. Otaklı, "Kalem işi, kökeni 8-9. yüzyıl Türk Uygur sanatına dayanan, Türklerin göçleri ile birlikte Anadolu topraklarına taşınmış klasik bir süsleme sanatıdır. Sivil, dini ve askeri mimari yapıların iç ve dış mekanlarını süslemek için kullanılmıştır. Ahşap Direkli Kalem sanatının teknik ve malzemeleri ise; Geleneksel olarak, desenler önce kâğıda çizilir, iğnelenir ve kömür tozu ile yüzeye aktarılır. Daha sonra çeşitli boyalar ve fırçalar kullanılarak renklendirilir ve kontürlenir . Altın varak uygulamaları, bu sanatın önemli bir unsuru olmuştur. Sergi açılışı, konuşmaların ardından protokolün ve katılımcıların sergiyi gezerek eserlerdeki işçiliği yakından incelemesi ve hayranlıklarını ifade etmesiyle sona erdi. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitimi merkezleri, bu tür sergi ve workshop faaliyetlerine Mayıs ve Haziran ayları boyunca devam etmeyi planlıyor. Bu etkinlik, geleneksel Türk sanatlarının tanıtılması ve yaşatılması adına önemli bir adım olmuştur" dedi.
İsrail askerleri Milletvekili Ün’ün de bulunduğu Vicdan gemisine müdahale etti
08 Ekim 2025 Çarşamba - 09:01 İsrail askerleri Milletvekili Ün’ün de bulunduğu Vicdan gemisine müdahale etti İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı kırmak ve insani yardımları ulaştırmak için ‘Vicdan’ gemisiyle İtalya’dan yola çıkan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, bu sabah saatlerinde internet erişiminin kesilmesinin ardından İsrail askerlerinin gemiye müdahale ettiğini duyurdu. İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı kırmak ve insani yardımları ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na Tunus’tan katılamayan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, daha sonra İtalya’daki Otranto Limanı’ndan Akdeniz’e açılan "Vicdan" gemisi ile bu sabah saatlerinde Gazze açıklarındaki uluslararası karasularına ulaştı. Dün akşam bir video paylaşan Ün, bu sabah saat 06.00 sıralarında ise internet erişiminin kesilmesinin ardından İsrail askerlerinin gemiye müdahale ettiğini duyurdu. Saatler önce yaptığı son paylaşımda kendilerini bekleyen tehlikelere değinen Milletvekili Ün, "Bu vicdan yüklü gemiden çekmiş olduğum son akşam videosu olacak. Yarın sabah saatlerinde uluslararası sular olmasına rağmen İsrail’in adını sarı, turuncu, kırmızı hat olarak belirlediği, ‘tehlikeli hat’ dediği bölgede olmuş olacağız. Bizim bütün duamız ve bütün umudumuz o hatları geçip Gazze’ye ulaşmak, Gazzeli kardeşlerimizle kucaklaşmak. Yolculuk sırasında yaşadığımız tüm zorlukları dualarla aştık. Bu kutlu seferin tüm bereketi sizin dualarınız sayesinde oldu. Bu son akşam da sizlerden tekrar dua istiyorum. Biz bütün günümüzü duayla geçirdik, bu gece sabaha kadar da dua edeceğiz. Belki bu sayede o yollardan geçeceğiz ve Gazze’ye ulaşacağız. Bizleri umutla bekleyen evlatlarımıza, kardeşlerimize ve ablalarımıza sarılmak nasip olacak. Rabbim bizlere Gazzeli kardeşlerimizle kucaklaşmayı nasip etsin. Bu saatten sonra önce Allah’a, sonra sizlere emanetiz" ifadelerini kullandı.
Milletvekili Ün; "Gözaltılar uluslararası sularda hukuksuz olarak yapıldı"
07 Ekim 2025 Salı - 16:33 Milletvekili Ün; "Gözaltılar uluslararası sularda hukuksuz olarak yapıldı" İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı kırmak ve insani yardımları ulaştırmayı hedefleyen Küresel Sumud Filosuna destek için ‘Vicdan’ gemisiyle İtalya’da yola çıkan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, cuma günü Gazze karasularında olacaklarını açıkladı. İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı kırmak ve insani yardımları ulaştırmak için yola çıkan Küresel Sumud Filosuna Tunus’tan katılamayan Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ün, İtalya’dan Otranto Limanından Akdeniz’e açılan "Vicdan" gemisindeki yolculuğu devam ediyor. Olumsuz hava şartlarına rağmen yoluna devam eden gemide, sağlık çalışanları ve gazeteciler de bulunuyor. İsrail tarafından şehit edilen gazetecilerin isimlerinin yer aldığı ağaç resminin önünden seslenen Milletvekili Sema Silkin Ün, "Gazze’deki hukuksuz ablukayı kırmak için yola çıkan Vicdan Gemisinden herkese salam iletiyorum. Özgürlük Filosundan 3 gün önce hareket eden, 10 öncü teknemizle karşılaştık. Bizlerde gemimizden onlarla selamlaştık. Onlara coşkuyla moral vermeye çalışıyoruz. Yunan donanma botu biraz önce etrafımızda tur attı ve kaptanımızla irtibat kurdu. Teknede hangi milletten insanlar olduğu ve gemin kuyruk bayrağı hakkında bilgi aldı. Bize paralel şekilde bir süre takip etti" dedi. "Gözaltılar uluslararası sularda hukuksuz olarak yapıldı" Sumud Filosundaki aktivistlerin uluslararası sularda İsrail tarafından hukuk tanımaz bir şekilde alıkonulduğunu kaydeden Ün, "Alıkonulan arkadaşlarımız Cumartesi günü arkadaşlarımızın Türkiye’ye dönüşünü memnuniyetle takip ettik. İnşallah kalan arkadaşlarımızda Ürdün üzerinden memleketlerine kavuşacaklar. Türkiye’ye dönen arkadaşlarımızdan bir tanesinin yaptığı açıklama çok dikkat çekçiydi. Vatandaşın kendisini sorguya alan polisin Türkiye vatandaşı olması ve sorguyu Türkçe olarak yapması çok ilgi çekti. 10 Ekim 2023 tarihinde Meclis’te ilk kez bu konuyla ilgili bir gündem çalışması yapmıştım. Soru önergeleri vererek basın toplantıları düzenlemiştim. Türkiye Cumhuriyeti ve İsrail vatandaşlığını ortak şekilde taşıyan kişilerin, Gazze’de ki çocukları katleden insanların, soy kırım suçu işleyenlerin vatandaşlıktan çıkartılmalarıydı. Sonrasında meclisteki konuşmalarımda bunları tekrar tekrar ifade ettim. Sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Birçok parti de sonrasında kanun teklifi verdi ama bu teklifler hala mecliste bekliyor. Bu kanun teklifleri onaylanırsa biz itibar boşluğundan kurtulmuş olacağız. Türkiye pasaportlu hiç kimse Gazze’de insanlık suçu işleyemez. Kamuoyundan bu konuda daha fazla destek istiyorum" şeklinde konuştu.
DTO heyeti Berlin’de Denizli’nin üretim ve ihracat potansiyelini tanıttı
07 Ekim 2025 Salı - 14:34 DTO heyeti Berlin’de Denizli’nin üretim ve ihracat potansiyelini tanıttı Türk ve Alman iş insanları ile iki ülke arasındaki ticaretin artırılmasına yönelik Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası gerçekleştirilen toplantıda DTO Başkanı Uğur Erdoğan, "Amacımız, Denizli’nin üretim ve ihracat potansiyelini, Avrupa’da çok daha iyi ve etkin bir şekilde tanıtmaktır. DTO olarak üyelerimiz adına uluslararası iş birliği ağlarını genişletmeye de çalışıyoruz" dedi. Denizli Ticaret Odası (DTO) heyeti, Köln’deki Anuga Gıda ve İçecek Fuarı’nı ziyaretinin ardından Berlin’e geçti. Türkiye’de DTO’nun temsilciliğini yürüttüğü Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TD-IHK) ziyaret etti. Toplantı, Denizli Ticaret Odası (DTO) heyetinin Almanya ziyareti kapsamında yapıldı. TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu ile Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüşmeye, Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Devran Ayık ile Ticaret Müşaviri Mehmet Sefa Saral da katıldı. Toplantının ana gündeminde, Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi, iki ülke arasındaki iş hacminin ve iş birliğinin artırılması konuları yer aldı. Yeni iş fırsatları ile yatırım imkanlar hakkında bilgi aldılar TD-IHK yetkilileri toplantıda, Almanya’da bulunan iş fırsatları, yatırım imkanları, ortaklık modelleri ile girişimcilik süreçleri hakkında da kapsamlı bir sunumda bulundu. Denizli fuar heyetindeki DTO üyeleri, Almanya’da işletme kurma, ortaklık yapma ve yeni girişimlerde bulunma gibi farklı konularında ayrıntılı bilgilendirildi. "TD-IHK gibi bir paydaşımızın olması, bize güç ve güven veriyor" Toplantının sonunda ise iki kurum arasındaki iş birliği ile dostane ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik temenniler dile getirildi. TD-IHK yönetimine kendilerini ağırladıkları için teşekkür eden DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Aracı, "Burada sizin gibi bir paydaşımızın olması, bize güç ve güven veriyor. El birliği ile iki ülke arasındaki ticaretin arttırılmasına katkı koymanın yanında üyelerimiz arasında tecrübe ve bilgi aktarımının sağlanması gibi önemli bir görevi de yerine getiriyoruz. Üyelerimiz de bu sayede kıymetli bir imkana kavuştular; Türkiye’de Denizli Ticaret Odamızdan, Almanya’da da Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odamızdan her konuda rehberlik hizmeti ile yardım da alabiliyorlar" dedi. "Denizli’nin rekabet gücünü artıracak adımlar atıyoruz" Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Almanya organizasyonlarıyla ilgili değerlendirmesinde, Denizli iş dünyasının uluslararası pazarlardaki etkinliğini artırmak için üyelerine yeni kapılar açmak istediklerini vurguladı. Başkan Erdoğan, "Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalarla üyelerimiz, ihracatımızda önemli bir paya sahip olan Almanya’daki ticari yapıyı ve fırsatları da yerinde inceleme ve analiz etme imkanı buldu. Anuga Fuarı’nda edindiğimiz bilgiler, gıda sektöründe faaliyet gösteren diğer üyelerimize de yön verecektir. Ayrıca Berlin’de yaptığımız görüşmelerde de teknik iş gezileri ve ticaret heyetleri için iş birliği yapma kararı aldık. Amacımız, Denizli’nin üretim ve ihracat potansiyelini Avrupa’da daha iyi bir şekilde tanıtmaktır. Üyelerimizin uluslararası iş birliği ağlarını genişletmeye de çalışıyoruz. Denizli’mizin rekabet gücünü artıracak adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi. Ziyaret, plaket takdimi ile de sona erdi.
Minyatür dokuma tezgâhları el emeğinin serüvenine yolculuk yaptırdı
07 Ekim 2025 Salı - 14:03 Minyatür dokuma tezgâhları el emeğinin serüvenine yolculuk yaptırdı DENİZLİ (İHA) – Denizli’de Babadağlı el sanatları ustası Abdullah Yurtsever’in el işçiliği ile hazırladığı minyatür dokuma tezgâhlarından oluşan özel bir sergiyi sanatseverlerle buluşturdu. Dünyanın en küçük dokuma tezgâhlarının yer aldığı sergi, el emeği ve kültürün buluştuğu nadir örneklerden biri olarak nitelendirildi. Babadağlı el sanatları ustası Abdullah Yurtsever’in tamamen el işçiliğiyle ürettiği eserlerden oluşan "Minyatür Dokuma Tezgâhları" sergisi ziyarete açıldı. Açılışa Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, belediye başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dünyanın en küçük dokuma tezgâhlarının yer aldığı sergi, el emeği ve kültürün buluştuğu nadir örneklerden biri olarak dikkat çekti. Büyük beğeni toplayan sergide, el emeği ve kültürün tarihi yolculuğu sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanatçının yıllar süren özverili çalışmasıyla hazırlanan sergide, Babadağ’dan Uzakdoğu’ya, Arjantin’den Anadolu’ya kadar dünyanın farklı bölgelerinde kullanılan dokuma tezgâhlarının birebir minyatür modelleri yer alıyor. Hiçbir teknolojik yardım kullanılmadan, tamamen el işçiliğiyle hazırlanan bu eserler, dokuma kültürünün tarihi yolculuğunu gözler önüne seriyor.