Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Denizli
Merkezefendi Belediyesinin gönül sofrası Akkonak Mahallesi’ne kurulacak
10 Mart 2026 Salı - 16:04:21
Merkezefendi Belediyesi, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu mahalle iftarlarıyla yaşatmaya devam ediyor. 12 Mart Perşembe günü Akkonak Mahallesi’nde kurulacak gönül sofrasına tüm vatandaşları davet eden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Ramazan’ın huzurunu ve paylaşmanın güzelliğini birlikte yaşayacağımız iftar soframıza tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi. Ramazan ayında farklı mahallelerde iftar düzenleyen Merkezefendi Belediyesi, geleneğine devam ediyor. Ramazan ayında vatandaşları iftar sofralarında buluşturan Merkezefendi Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek mahalle iftarları Akkonak Mahallesi Akkonak Açık Pazar Yeri’nde yapılacak. İftar sofrası, 12 Mart Perşembe günü Akkonak Mahallesi Akkonak Açık Pazar Yeri’ne (Akkonak Mahallesi Muhtarlığı Yanı) kurulacak. Başkan Doğan’dan iftara davet Aynı sofrayı paylaşmanın, dayanışma duygusunu pekiştireceğini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Mahalle iftarlarımızı Akkonak Mahallemizde kuracağız. Kuracağımız gönül sofralarında hemşehrilerimiz ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşayacağız. Birlik ve beraberliğin önemli olduğu bu dönemde, aynı sofrayı ve duyguları paylaşmak Ramazan ayını daha anlamlı hale getiriyor. Ramazanın huzurunu, paylaşmanın güzelliğini yaşayacağımız iftar soframıza tüm hemşehrilerimiz davetlidir" dedi.
10 Mart 2026 Salı - 15:29
Çamelili sporcu Denizli şampiyonu oldu
Çameli Arıkaya Ortaokulu öğrencisi Sultan Akyol, Okul Sporları Atletizm İl Şampiyonası’nda 800 metre yarışında birinci olarak Denizli şampiyonu oldu. 3-4 Mart 2026 tarihlerinde Denizli Albayrak Atletizm Sahası’nda düzenlenen Okul Sporları Atletizm İl Şampiyonası’nda Çameli Arıkaya Ortaokulu öğrencisi Sultan Akyol büyük bir başarıya imza attı. 800 metre yarışında rakiplerini geride bırakan Sultan Akyol, Denizli İl Birincisi olarak hem okulunu hem de Çameli ilçesini gururlandırdı. Şampiyon sporcuya hediyesi Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan tarafından takdim edildi. Gerçekleştirilen ziyarette İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Metin Dağlı da yer aldı. Belediye Başkanı Cengiz Arslan, başarılı sporcuyu tebrik ederek Sultan Akyol’a eğitim ve spor hayatında başarılarının devamını diledi.
10 Mart 2026 Salı - 15:17
Denizli OSB Başkanı Baltalı ; "Denizli OSB ile ilgili büyük hayallerimiz var"
Denizli OSB Başkanı Derya Baltalı, Nisan ayında yapılacak seçimlerde yeniden aday olduğunu açıkladı. Baltalı, Milli Teknoloji Atölyesi, Teknopark, ikinci arıtma tesisi ve GES gibi büyük projelerle Denizli OSB’nin üretim gücünü artırmaya devam edeceklerini söyledi. Başkanlık döneminde Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde pek çok önemli projeye imza atan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte önemli ‘ilk’lere imza atan Denizli OSB Başkanı Derya Baltalı; "Görev süremiz boyunca bölgemizin üretim gücünü artıracak önemli projeleri başlattık. Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın vizyonu doğrultusunda hayata geçireceğimiz Milli Teknoloji Atölyesi Projesi, Denizli OSB Teknopark Projesi, Dünya Bankası finansmanlı ikinci arıtma tesisi projesi, GES projesi, Pamukkale Üniversitesi - Denizli OSB Meslek Yüksekokulu ve atıksu geri kazanım projesi gibi yatırımlarla bölgemizin geleceğini planlıyoruz. İnşallah bu büyük projelere yeni projeler ekleyerek yolumuza devam edeceğiz’’ dedi. Başlattıkları büyük projelerin tamamlanması ve Denizli OSB’nin gelişiminin kararlılıkla sürmesi için Nisan ayında yapılacak Denizli OSB seçimlerinde yeniden aday olduğunu ifade eden Başkan Derya Baltalı, bu süreçte kendisine tam destek veren tüm üyelere teşekkür etti. Derya Baltalı, "Denizli sanayisinin gücüne güç katmak için projelerimizle yola devam ediyoruz’’ dedi.
10 Mart 2026 Salı - 13:24
Merkezefendi’de kardeşlik köprüsü kuruluyor
Denizli’de "Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin" düsturuyla hareket eden Merkezefendi Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Merkezefendi Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazırlanan bin adet gıda yardım kolisini din görevlilerine teslim etti. Denizli’de "Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin" düsturuyla hareket eden Merkezefendi Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Merkezefendi Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine unutmadı. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hazırlanan bin adet gıda yardım kolisini din görevlilerine teslim edildi. Merkezefendi Müftülüğü’ne bağlı Meska Evleri Camii’nde düzenlenen törene, Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Osman Güneş ve çok sayıda din görevlisi katıldı. "Hayırsever vatandaşlarımızın emanetlerini sizlerin vasıtasıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" Törende konuşan Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Bu yıl ‘Beklenen Sensin, Kardeşlerini Unutma’ şiarıyla yola çıkarak iyilik paketi faaliyetimizin üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Peygamber Efendimiz’in ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadis-i şerifi gereğince, hayırsever vatandaşlarımızın emanetlerini sizlerin vasıtasıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu iyilik paketlerinin hazırlanmasından dağıtım aşamasına kadar emeği geçen tüm görevlilerimize, ilçe müftümüze ve özellikle hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. "İhtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bin adet gıda kolisinin dağıtımına başlıyoruz" Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Osman Güneş ise konuşmasında, "Her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, din görevlilerimiz aracılığıyla hayırseverlerden toplanan bağışlarla gıda yardım kolileri hazırlıyoruz. Bu yıl da bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bin adet gıda kolisinin dağıtımına başlıyoruz. Bu hayır faaliyetine destek veren ve emeği geçen tüm hayırseverlerimize ve din görevlilerimize teşekkür ediyorum" dedi. Tören, Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun yaptığı dua ile sona erdi. Hazırlanan yardım kolileri, din görevlileri aracılığıyla ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere teslim edildi.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 14:50
Amatör Spor Haftası başlıyor
Amatör sporlara ilginin artırılması ve her yaştan bireyin spora teşvik edilmesi hedefiyle her sene kutlanan Amatör Spor Haftası, bu yıl 6-11 Ekim 2025 tarihleri arasında kutlanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Gençliğin Enerjisi Sporun Birleştirici Gücüyle Buluşuyor" sloganıyla kutlanacak Amatör Spor Haftası başlıyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de 6-11 Ekim tarihleri arasında kutlanacak hafta boyunca Amatör sporların yaygınlaştırılması ve bu alanda farkındalığın artırılması için hafta boyunca düzenlenecek olan organizasyonlar, spora gönül verenleri bir araya getirerek, amatör spora olan ilgiyi pekiştirmeyi amaçlıyor. Amatör sporlara dikkat çekmek için 08 Ekim Çarşamba günü saat 17.30’da Valilik önünden başlayarak 15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü düzenlenecek. Bando eşliğinde gerçekleşecek yürüyüşe protokol üyeleri, amatör sporcular ve her yaştan vatandaş katılabilecek. Yürüyüşün ardından, meydanda kurulan alanda branş tanıtımları ve sporcu gruplarının gösterileri gerçekleşecek. Hafta boyunca turnuvalar yapılacak Amatör Spor Haftası kapsamında hafta boyunca birçok spor branşında turnuvalar düzenlenecek. Satranç, Okçuluk, Masa Tenisi, Oryantiring, Voleybol, 3x3 Basketbol, Ayak Tenisi, Hemsball gibi farklı spor dallarında etkinlikler olacak. İlçelerde Gençlik Spor İlçe Müdürlükleri aracılığıyla haftanın önemine ilişkin faaliyetler yapılacak. Sporu her yaş grubuna yaymayı hedeflediklerini belirterek amatör sporların bu alanda en önemli güç olduğunun altını çizen Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan, "Amatör sporlar, sporun kalbidir. Bu alandaki emek ve özveri; gençlerimizin gelişiminde, disiplin kazanmalarında ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerinde büyük rol oynuyor. Biz de bu ruhu desteklemek için tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz" dedi.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 14:29
Esnafın tabutu Denizli Büyükşehir Belediyesinin önüne bırakıldı
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Caddesinde hayata geçirilen ‘Otobüs Yolu’ projesinden şikayetçi olan esnaf ve vatandaşlar, "İstiklal Caddesi esnafı ruhuna el Fatiha’ yazılı tabut ve siyah çelenkle büyükşehir belediyesine yürüdü. Tabutu belediyenin girişine bırakan esnaf, kapanmaya başlayan işyerlerine dikkat çekti. CHP’li Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Caddesinde hayata geçirilen ‘Otobüs Yolu’ projesinden şikayetçi olan ve bugüne kadar tüm çabalarına rağmen Denizli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslerini duyuramayan esnaf ve vatandaşlar, sıra dışı bir eyleme imza attı. "İstiklal Caddesi Esnafı Ruhuna El Fatiha" yazılı bir tabut hazırlayan İstiklal Caddesi esnafı, "Ne ondanız, ne bundanız. Vergi mükellefi esnafız" yazılı pankart ve siyah çelenkle birlikte büyükşehir belediyesine kadar yürüdü. "Denizli uyuma esnafına sahip çık", "Esnaf burada, Başkan nerede" sloganlarıyla yürüyen esnaf ve vatandaşlar, tabut ve siyah çelengi belediyenin girişine bıraktı. Park yeri sıkıntısı nedeniyle işleri azalan esnaf, kısa sürede 3 iş yerinin kapandığı ve çok sayıda esnafın işletmesini satılığa çıkardığını iddia ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’ndan ekmek mücadelesi veren esnafın sesini duymasını talep etti. "Hiçbir şey örtüşmüyor, yol daha da kötü oldu" Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu uygulamanın yanlış olduğunu ve bu sıkıntıları o caddenin vatandaşları ve esnafın anlayacağını dile getiren İstiklal Caddesi esnafının temsilcisi olan Erkan Atak, "Burada toplanma amacımız herhangi bir kurum kuruluşa karşı gelmek değildir. İstiklal caddesinde yapılmış olan uygulamanın düzeltilmesi istiyoruz. Burada sadece esnaf yok vatandaşlar da yer alıyor. Yapılan uygulama bunlara göre 4 dakika zaman kazandıracakmış. Hiçbir şey örtüşmüyor. Biz otobüs şoförleriyle, dolmuş şoförleriyle konuşuyoruz bu uygulamanın doğru olmadığını söylüyorlar. Buradaki amacımız herhangi bir kamu kuruluşuna karşı karşıya gelmek değil. Esnaf olarak maddi ve manevi olarak kaybediyoruz. Burası daha fazla şeritli olsa sıkıntı yok ama 4 şeritli yolda trafik daha da sıkıntıya sokuyor. Burada sadece esnaf değil vatandaşlarla tepkili. Esnafa gelip bir şeyler alamıyor, müşteriler. Esnaf, dükkana mal taşımak için 300 metre ileriye park ediyor, tabi park yeri bulabilirse. Ardından ise o ağırlıkları 300 metre taşıyor. Bu derdi esnaf ve vatandaşlar bilir" diye konuştu. "Dolmuş ve otobüsler yarış yapıyor, birbirlerini solluyorlar" Otobüsler ve dolmuşlar kendine ayrılmış yollarda hız yarışı yaptıklarını ve devamlı birbirlerine solladıklarını dile getiren Erkan Atak, "Otobüsler, kendine ayrılmış yolda gitmeleri gerekiyor. Çok hızlı gidiyorlar, ayaklarını gazdan çekmiyorlar. Madem bu uygulama ulaşım için yapıldı. Dolmuş otobüsler orada birbirleriyle yarış yapıyor. Birbirlerini solluyorlar. Trafik tamamen kötüleşiyor" dedi. Atak, Başkan Çavuşoğlu’na "Denizli’nin bel kemiği olan caddelerden birisi olan İstiklal Caddesi bitiyor, esnaf ölüyor. Biz birine karşı gelmek istemiyoruz, sadece yanlış olan uygulamanın düzeltmesini istiyoruz" sözleriyle seslenerek, yanlıştan biran önce dönülmesini talep etti.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 14:27
DTO, 53 kişilik heyetle Almanya Anuga 2025 Gıda Fuarında
Dünya gıda sektörünün en büyük ve en prestijli buluşması olarak kabul edilen Anuga Gıda ve İçecek Fuarı, bu yıl "Sürdürülebilir Büyüme ve Gıda Teknolojilerinde Yenilik" temasıyla binlerce profesyoneli Almanya’da bir araya getirdi. Denizli Ticaret Odası (DTO), 53 kişilik heyetle Anuga 2025’e katılarak Denizli’yi temsil etti. DTO üyesi iş insanlarından oluşan Denizli fuar heyeti, gıda teknolojilerindeki son yenilikleri, üretim trendlerini ve uluslararası pazar dinamiklerini yerinde inceledi. Heyet, aynı zamanda fuar süresince Denizli’nin gıda sektöründeki potansiyelini de uluslararası düzeyde tanıttı ve çok sayıda iş bağlantısı kurdu. Bu yılki Anuga Gıda ve İçecek Fuarı’nda, Denizli’den 17 firma, kendi ürün ve markalarıyla yer aldı. Bu firmalar; kuruyemiş, baklava, baharat, tarım ürünleri ve gıda teknolojileri alanlarında Denizlili üreticilerin üretim gücünü ve yenilikçi yaklaşımını uluslararası platformda sergiledi ve yurt dışındaki görünümünü güçlendirdi. Yurt dışı fuarlara katılımlarının Denizli’nin ihracat potansiyelini güçlendirmede ve firmaların uluslararası rekabet gücünü artırmada büyük rol oynadığını vurgulayan Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, "Fuarlara katılım, üreticilerimizin dünya pazarlarında görünürlüğünü artırıyor ve yeni iş bağlantıları yapmalarının kapısını aralıyor. DTO olarak üyelerimizin bu tür organizasyonlara katılmalarını her zaman destekliyoruz. Talep oldukça dünyanın dört bir tarafındaki en önemli organizasyonlara en geniş heyetle gitmeye çalışıyoruz. Organizasyonlarımız büyük ilgi görüyor, teşekkür ediyoruz" dedi. 4-8 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen Anuga 2025’te, bu yıl 312’si milli katılım, 101’i de bireysel katılım olmak üzere toplam 413 Türk firmasının standı yer aldı. Türkiye, fuarın en geniş katılım gösteren ülkelerinden biri oldu. Denizlili firmalar da göz kamaştıran modern stantlarıyla dikkat çekerek ön plana çıktı. DTO’dan, fuara katılan firmalarımıza, başarı dileği ile destek geldi Fuardaki stantları ziyaret eden Denizli iş insanları heyetine eşlik eden DTO Başkan Yardımcısı Hasan Aracı, Denizli’den fuara giderek stant açan 17 firmanın, Türkiye’nin gıda sektöründeki kalitesini ve çeşitliliğini başarıyla temsil ettiğini söyleyerek teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Aracı, "Denizli’miz, tekstil ve benzeri endüstri alanlarında olduğu gibi gıda sektöründe de büyük bir potansiyele sahip. Anuga 2025, bu potansiyelimizi uluslararası pazarlarda sunmak adına üyelerimize önemli bir fırsat sundu. Katılıp da stant açan firmalarımızla gurur duyduk. Denizli markalarının dünya pazarında daha güçlü bir yer edinmesi için DTO olarak desteğimizi sürdüreceğiz. Bize bu imkanı sağlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Uğur Erdoğan ile yönetimimize ve meclis üyelerimize teşekkür ederiz" dedi. DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Aracı, DTO Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Önal ve Hasan Kocabay’ın da yer aldığı bir heyet ile, fuar alanındaki Denizlili firmaları ziyaret ederek başarı diledi; fuar ve sektörleri ile ilgili fikirlerini dinledi. DTO’nun Anuga 2025 fuar ziyareti organizasyonu, yalnızca üyelerine bir fuar ziyareti imkanı sağlamadı, aynı zamanda Denizli’ye de uluslararası iş birliği, teknoloji paylaşımı ve pazar genişletme fırsatı sundu. Denizli Ticaret Odası’nın öncülüğünde gerçekleştirilen geniş katılım, şehrin gıda ihracat potansiyelini artırma yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Anuga 2025’te odak, sürdürülebilirlik ile alternatif gıdalar oldu Bu yılki fuarda özellikle alternatif protein kaynakları, sürdürülebilir üretim modelleri, sağlıklı beslenme trendleri ve yenilikçi gıda teknolojileri öne çıktı. Anuga Alternatives olarak adlandırılan yeni fuar alanında, bitki bazlı ve çevre dostu üretim çözümleri büyük ilgi gördü. Denizli heyeti, bu alanlarda yapılan sunumları ve seminerleri yakından takip ederek, dünyadaki sektörel gelişmeleri bölgesindeki üreticilere aktarabilmek adına önemli bir donanım edindi.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 13:58
Başkan Çavuşoğlu, Denizli TARFU 2025’de üreticilerle buluştu
Bizim Medya Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Ege Bölgesinin en büyük buluşmalarından birisi olan Denizli Tarım Fuarını (TARFU) 2025 ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu üreticilerle bir araya geldi. Türkiye’nin tarım ve hayvancılık sektöründeki en önemli buluşmalarından biri olan Denizli Tarım ve Hayvancılık Fuarı (TARFU) 2025, Bizim Medya Fuarcılığın ev sahipliğinde on binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Denizli EGS Park Fuar Alanında 5 gün boyunca yoğun ilgiyle devam eden Denizli TARFU 2025, çiftçilik yapan veya hobi amacıyla torakla uğraşan tüm vatandaşları, tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren 100’ü aşkın firmanın ürünleriyle buluşturdu. Fuarın son gününde Denizli TARFU 2025’i ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, üreticiler ve katılımcı firma temsilcileriyle bir araya geldi. Fuardaki stantları tek tek dolaşıp başarı dileyen Başkan Çavuşoğlu, Bizim Medya Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanları Birol Karataş ve Şevket Balım’den etkinlik hakkında bilgiler aldı. Ziyareti için Başkan Çavuşoğlu’na teşekkür eden Bizim Medya Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Birol Karataş, "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli Tarım Fuarı’nı ziyaret ederek üreticilerimiz ve katılımcı firmalarla bir araya geldi. Şehrimizin tarım ekosistemine katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür eder, bir sonraki fuarda görüşmeyi dileriz. Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun sahadaki varlığı, üreticiye güven, fuarımıza güç kattı" dedi.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 13:48
Denizli sağanak yağışa karşı uyarıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli’de 7 Eylül Salı günü 12.00 ile 22.00 arasında kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, "Kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır" ifadeleri yer aldı.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 13:33
Husumetlisi yerine yanında çalışan mermer ustasını öldürdü
Denizli’de plakasız kamyonetle takip ettiği aracın önünü kesen saldırgan, araçtan inen 3 kişiye tüfekle rastgele ateş etti. Husumetli olduğu ileri sürülen müteahhit yerine, onun yanında çalışan mermer ustasını öldürüp 2 kişiyi yaralayan zanlı, saklandığı prefabrik evde yakalandı.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 11:53
Küçük Enver’in biyonik kol hayaline kavuşması için kampanya başlatıldı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde montunu çıkartırken kolunu traktörün miline kaptırarak kaybeden 11 yaşındaki Enver Kadir İlhan’ın yeniden koluna kavuşması için yardım kampanyası başlatıldı. Denizli’nin Acıpayam İlçesi Suçatı Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl yaşanan olayda 11 yaşındaki 6. sınıf öğrencisi Enver Kadir İlhan, iftar programının ardından temizlik için mahalleliye yardım etmek istedi. Eline aldığı süpürge ve faraş ile temizlik çalışmalarına yardım eden İlhan, terleyince üzerindeki montu çıkartarak, alanda çalışır halde bulunan traktörün arkasına asmak istedi. Üzerindeki montunu çıkartırken bir anda traktörün miline takılan montu minik Enver’in kolunun kopmasına neden oldu. Yaşanan olayın ardından sol kolu ampute olan minik Enver, eski günlerine dönmek için yeni bir mücadeleye başladı. İlhan ailesinin 4 çocuğundan biri olan Enver’in yeniden koluna kavuşması için hastane hastane dolaşan aile, biyonik kol ile Enver’in yeniden koluna kavuşabileceğini öğrendi. Bunun için mücadele eden ise bu kez de maddi sıkıntıyı aşamadı. Biyonik kol için gerekli olan 2 milyon TL için destek bekleyen aile Acıpayam Kaymakamlığının izniyle yardım kampanyası başlattı. "Hayırseverlerin desteklerin bekliyoruz" Enver’in koluna kavuşarak arkadaşları gibi oynamasını ve sağlığına kavuşmasını isteyen anne Sultan ve baba Murat İlhan, "Geçtiğimiz yıl yaşanan talihsiz bir olay ile Enver sol kolunu kaybetti. Oğlumuzun başına gelen bu olayın ardından hayatımız adeta karardı. Yaptığımız araştırmalar sonucunda oğlumuzun ampute olan kolunun biyonik kol ile eskisi gibi hareket edebileceğini öğrendik. Biyonik kol ile birlikte Enver, eskisi gibi olacak ve işlerini rahatça görebilecek. Bunun için 2 milyon TL’ye ihtiyaç var. Bir yardım kampanyası başlattık ve herkesin desteğini bekliyoruz" dedi. Enver Kadir’e yardım etmek isteyenler, Kaymakamlık onaylı yardım hesabı olan TR37 0006 4000 0013 2250 9142 18 numaralı hesaba bağış yapabilecekleri bildirildi.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 11:40
Avrupa şampiyonu Goalball Milli Takımında Denizli damgası
Goalball Avrupa Şampiyonasında erkek ve kadın milli takımları Avrupa Şampiyonu oldu. Denizlili sporcular Şeydanur Kaplan ve Ceren Yılman ile Teknik Direktör Hüseyin Atmaca’nın yer aldığı Kadın Milli Takımımız final maçında İsrail’i 10-3 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Son 3 Paralimpik Oyunlarını şampiyonlukla kapatan Goalball Kadın Milli Takımı, Avrupa sahnesinde de üstünlüğünü bir kez daha kanıtladı. Finlandiya’da 01-05 Ekim 2025 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Şampiyonasını hem kadınlarda, hem de erkeklerde Türk Milli Takımı altın madalya ile tamamladı. Milli takımda Denizli’den üç isim var Denizli’den Goalball Kadın Milli Takımında Paralimpik Şampiyonluğu yaşayan Şeydanur Kaplan, genç sporcu Ceren Yılman ve Teknik Direktör Hüseyin Atmaca yer aldı. Tüm maçlarını farklı bir şekilde kazanarak finale gelen Milliler, finalde İsrail ile karşılaştı. İsrail’i farklı geçen milliler altın madalyaya uzandı Final maçı 5 Ekim Pazar günü 17.00’de oynandı. Türkiye ve İsrail takımlarını karşı karşıya getiren maçta Millilerimiz sahadan 10-3 galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu. Ay-yıldızlı kadınlar, sergiledikleri oyun ve yazdıkları destanla Türk sporuna unutulmaz bir gurur daha yaşattı. Erkeklerde Türkiye final maçında Ukrayna’yı 4-3 yenerek şampiyon oldu. "Ülkemize bu anlamlı şampiyonluğu hediye ettiğimiz için çok mutluyuz" diyen Kadın Milli Takım Teknik Diretörü Hüseyin Atmaca, birlik beraberlik, azim ve motivasyonun başarıyı getirdiğini söyledi. Şampiyonluk sonrası gözyaşlarına hakim olamayan Atmaca, kendilerine inanan destek olan herkese teşekkür etti. Goalball branşında Milli Takımlardan sevindirici haberler almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan, elde edilen başarıdan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Kadın Milli Takımında bulunan Denizlili sporcular ile Teknik Direktör Hüseyin Atmaca ve tüm takımı kutlayan Erdoğan, millilerin bu branşta Dünyanın en iyisi olduğunu bir kez daha kanıtladığını sözlerine ekledi.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 10:36
DSO Başkanı Kasapoğlu: "Denizli KOBİ’leri ile güçlü bir şehir
Denizli Sanayi Odası (DSO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’nun katılımıyla KOBİ’lere yönelik "Destek ve Dönüşüm" başlıklı toplantıya ev sahipliği yaptı. Denizli iş dünyasının yoğun katılım gösterdiği programda, KOSGEB’in yeni dönem stratejileri ve destek programları paylaşılırken, sanayicilerin beklenti ve önerileri doğrudan dile getirildi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu; Denizli’nin KOBİ’leri ile güçlü bir şehir olduğunu belirterek, yıllık yaklaşık 5 milyar dolarlık ihracatta KOBİ’lerin katkısını vurguladı. Bu nedenle KOSGEB’in verdiği desteklerin ve teşviklerin Denizli için ayrı bir önem ifade ettiğini belirtti. KOBİ tanımında yapılan değişikliği değerlendiren Başkan Kasapoğlu, yıllık net satış hasılatı veya mali bilanço üst sınırının 500 milyon TL’den 1 milyar TL’ye çıkarılmasının, daha fazla işletmenin desteklerden faydalanmasının önünü açtığını ifade etti. Kasapoğlu: "KOSGEB-DSO iş birliği KOBİ’lere yeni kapılar açıyor" DSO Başkanı Kasapoğlu, Denizli sanayisinin üretim kapasitesini artırma ve yeni pazarlara açılma hedeflerinde KOSGEB desteklerinin kritik önem taşıdığını vurgulayarak, sanayi işletmelerimizin büyük çoğunluğunu oluşturan KOBİ’lerin üretim, istihdam ve ihracatta stratejik bir rol üstlendiğini belirtti. Salondaki yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kasapoğlu, son dönemde Denizli’nin KOSGEB desteklerinden önemli ölçüde daha fazla yararlandığını belirterek, bu artışta KOSGEB ile Denizli Sanayi Odası iş birliğiyle yürütülen çalışmaların ve DSO bünyesinde kurulan Hibe İnovasyon Teşvik (HİT) Ofisi’nin yönlendirmelerinin etkili olduğunu ifade etti. Kasapoğlu ayrıca, Temmuz 2025’te faaliyete geçen Denizli Model Fabrika için KOSGEB desteklerinin yeniden devreye alınmasının önemine vurgu yaparak, KOSGEB ile iş birliği kapsamında DSO bünyesinde kurulması planlanan KOSGEB Temsilcilik Ofisi’nin yeni ve önemli bir adım olacağını belirtti. İbrahimcioğlu: "KOSGEB’in Yeni Vizyonu: Yalın, Erişilebilir ve Dijital" KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu konuşmasında, kurumun yeni dönem vizyonunu paylaşarak, stratejilerini "destek ve dönüşüm" yaklaşımıyla yeniden şekillendirdiklerini belirtti. "KOSGEB olarak vizyonumuzu ‘yalın, erişilebilir ve dijital’ bir kurum olmak üzerine kurduk" diyen İbrahimcioğlu, destek mekanizmalarını sadece başlangıç aşamasında değil, işletmelerin tüm işleyiş süreçlerinde yanlarında olacak şekilde tasarladıklarını ifade etti. İbrahimcioğlu, proje bazlı yatırım planları ve konjonktürel destek modelleriyle işletmelere daha kapsamlı hizmet sunduklarını belirterek, Denizli’nin KOSGEB Destek Programlarından en etkin yararlanan illerden biri olduğuna dikkat çekti. Denizli’ye sağlanan destek 150 milyondan 800 milyona çıktı KOSGEB’in Denizli ekonomisine sağladığı desteğin son dönemde artış gösterdiğini belirten İbrahimcioğlu, 2024 sonu itibariyle sağlanan desteğin toplam desteğin 150 milyon TL olduğunu bu yılın sadece ilk 9 ayında Denizli sanayicisine ve tüccarına sağlanan destek miktarının 480 milyon TL’ye ulaştığını ifade etti. İbrahimcioğlu, buna ek olarak finansmana erişim mekanizmaları ile 300 milyon lira yatırım kredi finansmanı kullanımına destek olunduğunu belirtti. Yeni dönem desteklerine ilişkin yaptığı detaylı sunum ile KOSGEB’in gelecek vizyonunu ve stratejisini katılımcılarla paylaşan Başkan İbrahimcioğlu, katılımcıların destek programlarına ilişkin sorularını da ayrıntılı olarak yanıtladı.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 10:15
Denizli’de araca silahlı saldırı: 1 ölü, 2 yaralı
DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bir otomobile düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı. Olay, sabah saat 09.45 sıralarında Merkezefendi ilçesine bağlı Yenişafak Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; seyir halinde olan bir otomobile yaklaşan kamyonetten inen şüpheli, içeridekilere rast gele ateş etti. Gerçekleşen saldırı sonucu otomobilde bulunan bir kişi öldü, iki kişi de yaralandı. Yaralı yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edilirken, polis ekipleri aracını bırakarak kaçak firari şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.
06 Ekim 2025 Pazartesi - 09:52
Ateşle yapılan temizlik yangına neden oldu
DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Buldan ilçesinde bir yazlığın bahçesindeki kuru otların temizlenmesi için yakılan ateş yangına neden oldu. Olay, Buldan ilçesine bağlı Bursa Mahallesi Sabuncu mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; bölgede bulunan yazlık bir konutun bahçesindeki otların temizlenmesi için ateş, kontrolden çıkınca yangına neden oldu. Çıkan yangına Buldan Orman İşletme Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri müdahale etti. Bölgede yaşayan vatandaşların da destek verdiği çalışmalar sonucunda, çıkan yangın ormanlık alana ulaşmadan söndürüldü.
04 Ekim 2025 Cumartesi - 23:05
Aracından inip oturduğu bankta intihar etti
Denizli’de otomobilinden inip yol kenarındaki banka oturan bir kişi, silahla kendini vurarak intihar etti. Olay, Merkezefendi ilçesi Çakmak Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 20 AYB 66 plakalı otomobili ile seyir halindeyken aracını sağa çekip yol kenarında bulunan banka oturan C.A (48), yanında bulunan silahla intihar etti. Silah sesini duyan çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen sağlık ekiplerinin kontrollerinin ardından C.A. olay yerinde hayatını kaybettiği belirledi. Haberi alıp olay yerine gelen C.A’nın yakınları gözyaşı döktü. C.A’nın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder