Yerel Haberler
Denizli
Çameli’nin doğal güzellikleri GoTürkiye platformuna resmen girdi 16 Mart 2026 Pazartesi - 15:00:10 Denizli’nin doğasıyla büyüleyen ilçesi Çameli, sürdürülebilir turizm vizyonuyla uluslararası tanıtım ağında yerini aldı. GoTürkiye platformuna dahil edilen ilçe, artık dünyanın dört bir yanından gezginlere kapılarını dijital ortamda açıyor. Denizli’nin doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçesi Çameli, turizm alanında önemli bir başarıya daha imza attı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından yönetilen ve Türkiye’nin dijital turizm vitrini olarak bilinen GoTürkiye platformu, Çameli’yi resmi destinasyonları arasına dahil etti. Son yıllarda ekoturizm, yayla turizmi ve doğa sporlarıyla dikkat çeken ilçe, platformda "Sürdürülebilir Turizm Destinasyonu" kategorisinde yer aldı. Çameli; el değmemiş doğası, zengin kültürel mirası ve yöresel mutfağıyla artık hem Türkçe hem de İngilizce içeriklerle uluslararası gezginlere tanıtılıyor. GoTürkiye üzerinden hazırlanan içeriklerle birlikte Çameli’nin doğal rotaları, yaylaları, konaklama imkanları ve bölgeye özgü deneyimler dünyanın dört bir yanındaki turistlerin erişimine açıldı. Böylece küresel seyahat planları yapan ziyaretçiler, ilçenin sunduğu doğa ve kültür zenginliklerine tek tıkla ulaşabilecek. Çameli’nin uluslararası bir turizm platformunda yer alması, ilçenin tanınırlığını artırmanın yanı sıra bölge ekonomisine de önemli katkılar sağlaması beklenen bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Çameli Belediyesi ve turizm paydaşlarının yürüttüğü sürdürülebilir turizm çalışmaları sayesinde ilçenin, doğa turizmi alanında daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor. Bu gelişme sadece Çameli için değil, Denizli turizmi için de önemli bir adım olarak görülüyor. Doğal güzellikleri ve alternatif turizm potansiyeliyle dikkat çeken Çameli’nin, önümüzdeki dönemde uluslararası ziyaretçi sayısını artırması bekleniyor.
16 Mart 2026 Pazartesi - 12:37 Yaymanoğlu; "Denizli Organize Sanayi Bölgesini çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız" Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili ve yeni dönem Başkan Adayı Selim Yaymanoğlu, "Güçlü iş birliği, istişare ve dayanışma kültürü ile Denizli Organize Sanayi Bölgesini çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız" dedi. Denizli Organize Sanayi Bölgesinde önümüzdeki ay yapılacak genel kurul öncesi adaylığını açıklayan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Selim Yaymanoğlu, "Kıymetli sanayicilerimiz; 9 Nisan 2026 Perşembe günü yapılacak olan Denizli Organize Sanayi Bölgesi 25. Olağan Genel Kurulumuz şimdiden hepimize hayırlı uğurlu olsun. Denizli sanayisine büyük katkıları bulunan kıymetli sanayicilerimizle yapmış olduğumuz istişareler sonucunda, uzun yıllardan bu yana sınırları içinde üretim yapmaktan gurur duyduğum Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına aday olmaya karar verdim. Bugüne kadar Denizli Organize Sanayi Bölgemizin büyümesinde emeği olan herkese şükranlarımı sunarım" diye konuştu. "Denizli’nin gücü üretimdir" Hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Selim Yaymanoğlu, "Önceliğimiz Merhum Başkanımız Abdulkadir Uslu Beyefendinin başlattığı ve yönetim kurulumuzun devam ettirdiği projeleri en kısa zamanda ortak akılla tamamlayıp, Denizli Organize Sanayi Bölgemize kazandırmaktır. Denizli OSB Teknopark, İkinci Arıtma Tesisi, GES, Denizli OSB Meslek Yüksek Okulı ve Atıksu Geri Kazanım devam eden projelerimizdir. Arkadaşlarımızla birlikte şuna yürekten inanıyoruz ki; güçlü iş birliği, istişare ve dayanışma kültürü ile Denizli Organize Sanayi Bölgesini çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız. Denizli’nin gücü sanayicisidir. Denizli’nin gücü birliktir. Denizli’nin gücü üretimdir" ifadelerini kullandı.
Tavas’ta 132 rahvan at, Kızılca Pisti’nin tozunu atttırdı
04 Ağustos 2025 Pazartesi - 11:31 Tavas’ta 132 rahvan at, Kızılca Pisti’nin tozunu atttırdı Tavas Belediyesi tarafından düzenlenen Kızılca Rahvan At Yarışları, görsel bir şölene dönüştü. Binlerce kişinin takip ettiği yarışlar hem heyecanı hem de davul ve zurnalarla eğlence yaşattı. Denizli’nin Tavas İlçesi Kızılca Mahallesi’nde düzenlenen rahvan at yarışlarıyla Kızılca ve çevre mahallerdeki vatandaşlar keyifli bir hafta sonu yaşadı. Tavas Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Kızılca Rahvan At Yarışları bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından gelen yarışçıları ve meraklıları bir araya getirdi. Farklı kategorilerde düzenlenen yarışlarda 132 at kıyasıya yarışırken, seyirciler tribünlerde dakikalarca heyecanı yaşadı. Özellikle final koşusu, adrenalinin doruk noktası oldu. Ata yadigarı olan kültürün yaşatılması ve birlik ve beraberliğin atması için sosyal çalışmalarına devam edeceğini belirten Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, "Türkiye’nin dört bir yanından gelen yarışçıların katılımıyla gerçekleşen Geleneksel Kızılca Rahvan At Yarışları, büyük bir coşkuyla ve yoğun ilgiyle takip edildi. 132 atın kıyasıya mücadele ettiği yarışlar, Kızılca Yaka Mevkii’nde özel olarak hazırlanan parkurda yapıldı. Ayrıca bu güzel organizasyona katkı sunan tüm paydaşlarımıza, Kızılca Rahvan Atlı Spor Kulübü’ne, Kızılca Mahalle Muhtarımız Sn. İsmail Yeniavcı’ya, yarış komitesine ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Kültürümüzü yaşatmaya, geleneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Yarışlar sonunda 10 farklı kategoride dereceye giren at sahiplerine altın, kupa ve para ödülleri takdim edildi.
Çameli Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor
04 Ağustos 2025 Pazartesi - 11:05 Çameli Belediyesi araç filosunu güçlendirmeye devam ediyor Denizli’de Çameli Belediyesi araç filosuna daha da güçlendirerek bir aracı daha filosuna kattı. Yakın zamanda yapımının başlanacağı makine parkıyla ilgili ile de güzel haberleri paylaşacağını duyuran Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Bu sadece bir başlangıç! Yeni makineler geldikçe makine parkımızın tanıtımını ve lansmanını da gerçekleştireceğiz" dedi. Çameli Belediyesi, hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Denizli’nin Çameli ilçesinde, Çameli Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla filosuna yeni bir kepçe ekledi. Araç filosuna daha da güçlendireceklerini belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Bu sadece bir başlangıç! Yeni makineler geldikçe makine parkımızın tanıtımını ve lansmanını da gerçekleştireceğiz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi. "Yeni araç ve makinelerimizin de katılımıyla filomuzu daha da güçlendireceğiz" Çameli Belediyesi araç filosuna daha da güçlendireceğini ifade eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Çameli Belediyesi olarak araç filomuza kattığımız yeni kepçemiz ilçemize hayırlı olsun. İlk etapta filomuza dahil olan bu iş makinemizin ardından, önümüzdeki günlerde yeni araç ve makinelerimizin de katılımıyla filomuzu daha da güçlendireceğiz" diye konuştu. "Yeni makineler geldikçe makine parkımızın tanıtımını ve lansmanını da gerçekleştireceğiz" Yakın zamanda yapımına başlanacak makine parkı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Arslan, "Kepçemizin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yakın zamanda yapımına başlayacağımız makine parkıyla ilgili de güzel haberleri sizlerle paylaşacağız. Bu sadece bir başlangıç! Yeni makineler geldikçe makine parkımızın tanıtımını ve lansmanını da gerçekleştireceğiz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Uzay meraklıları, Beyağaç Topuklu Yaylası’nda gökyüzünün derinliklerini keşfediyor
03 Ağustos 2025 Pazar - 13:36 Uzay meraklıları, Beyağaç Topuklu Yaylası’nda gökyüzünün derinliklerini keşfediyor Denizli’nin Beyağaç ilçesinde bulunan bin 700 rakımlı Topuklu Yaylası’nda düzenlenen 5’inci Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği katılan binlerce gökyüzü meraklısını ağırlıyor. Denizli’de Beyağaç Belediyesi öncülüğünde Valilik, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), ADM Elektrik Dağıtım ve Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği’nin iş birliğinde Gök Bilimci Prof. Dr. Ethem Derman’ın adını düzenlenen Beyağaç-Topuklu Yaylası Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği binlerce gökyüzü meraklılarını 5’inci kez bir araya getirdi. Bin 700 rakıma sahip Türkiye’nin en karanlık noktalarından olan Topuklu Yaylası’nda gerçekleştirilen etkinliğe yurt genelinde yaklaşık binlerce kişi katıldı. Önceki yıllara oranla katılım sayılarında ciddi artış gözlemlenen şenlikte gökyüzü meraklıları için unutulmaz anlar yaşandı. Astrofotoğrafçılık uzmanları gökyüzünde birbirinden özel kareleri yakalarken, misafirlere ise gökyüzünü anlatıldı. Etkinlikle "Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı" statüsünü almaya bir adım daha yaklaşan Beyağaç Topuklu Yaylası, ulusal ve uluslararası düzeyde bilinirliğinin artması ve yöre halkının sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlandı. Gözlem alanında, profesyonel ve amatörlerden oluşan yaklaşık 50 gökbilimcinin getireceği teleskoplarla, ülkemizin en karanlık bölgelerinden biri olan Topuklu Yaylasında, tüm katılımcılara açık olarak, bir yandan gökyüzü gözlemi yapılırken, bir yandan da gök cisimlerinin fotoğrafları çekildi. Etkinlikte, özellikle astronomi alanında uzman hocalar tarafından sunumlar ve çocuklara yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Işıklandırmadan uzak ve yaklaşık bin 600 metre rakımda yer alan, verimli gökyüzü gözlemlerinin yapılabildiği ender bölgelerden biri olan Topuklu Yaylası’nda, SQM cihazlarıyla yapılan gök parlaklığı ölçümlerinde oldukça iyi değerler elde edildi. "Topuklu yaylasında sadece karanlığı vaat ediyoruz" Katılımcılara Topuklu Yaylasında sadece karanlık vaat ettiklerini ifade eden Profesör Doktor Ethem Derman, "Burada Beyağaç Belediye Başkanımız bizleri güzel şekilde ağırlıyor Beyağaç Kaymakamımız güvenliğimiz sağlıyor onlara çok teşekkür ederim. Burada sizlere sadece gök yüzünü veriyoruz. Yıldızları görmeyi, bulutsuları görmeyi vaat ediyoruz. Teleskoplarla onları seyrederken aya bakarken çok güzel şeyler göreceksiniz ve çok keyif alacaksınız. Gökyüzünü izlemek sizleri dertlerinizden uzaklaştıracak. Sizlerden isteğim birbirinizi sevin sakın kavga etmeyin birbirinizi kırmayın" dedi. "Topuklu Yaylasının Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı olması Türkiye için çok önemli" Topuklu Yaylasının Türkiye için çok önemli nokta olduğu ifade eden Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, "Topuklu Yaylasındaki karanlık derecesi Türkiye genelinde çok nadir bulunan yer. 21.80 derecelik karanlık ölçümüne sahip bu değer Türkiye’nin hiçbir noktasında alınmamış bir değer. Eğer burası Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı statüsü kazanırsa Türkiye’nin ilk gökyüzü gözlem parkı olacak. Şuanda yapılan çalışmalarda Topuklu Yaylası Beyağaç Belediyesinden alınarak özel şirketlere ihale edilmesi planlanıyor. Bizler buna müsaade etmeyeceğiz. Topuklu yaylası bizlere atalarımızdan kalan bir mirastır. Topuklu Yaylası Beyağaç’ındır ve böyle kalacak. Bizler Beyağaç Belediyesi olarak Astro Bilim için ne gerekiyorsa yapamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Uzay meraklıları Beyağaç Topuklu Yaylasında gökyüzünün gizli derinliklerini keşfediyor
03 Ağustos 2025 Pazar - 13:32 Uzay meraklıları Beyağaç Topuklu Yaylasında gökyüzünün gizli derinliklerini keşfediyor Denizli’nin Beyağaç ilçesinde bulunan bin 700 rakımlı Topuklu Yaylasında düzenlenen 5’inci Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği katılan binlerce gökyüzü meraklısını ağırlıyor. Gökyüzü meraklılarının yıldızları keşfettiği etkinlikte birbirinden güzel yıldız ve gezegen kareleri yakalandı. Beyağaç-Topuklu Yaylası Türkiye’nin en karanlık noktalarından olan bölgeyi "Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı" statüsüne bir adım daha yaklaştı. Denizli’de Beyağaç Belediyesi öncülüğünde Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), ADM Elektrik Dağıtım ve Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği’nin iş birliğinde Gök Bilimci Prof. Dr. Ethem Derman’ın adını düzenlenen Beyağaç-Topuklu Yaylası Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği binlerce gökyüzü meraklılarını 5’inci kez bir araya getirdi. Bin 700 rakıma sahip Türkiye’nin en karanlık noktalarından olan Topuklu Yaylası’nda gerçekleştirilen etkinliğe yurt genelinde yaklaşık binlerce kişi katıldı. Önceki yıllara oranla katılım sayılarında ciddi artış gözlemlenen şenlikte gökyüzü meraklıları için unutulmaz anlar yaşandı. Astrofotoğrafçılık uzmanları gökyüzünde birbirinden özel kareleri yakalarken, misafirlere ise gökyüzünü anlatıldı. Etkinlikle "Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı" statüsünü almaya bir adım daha yaklaşan Beyağaç Topuklu Yaylası, ulusal ve uluslararası düzeyde bilinirliğinin artması ve yöre halkının sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlandı. Gözlem alanında, profesyonel ve amatörlerden oluşan yaklaşık 50 gökbilimcinin getireceği teleskoplarla, ülkemizin en karanlık bölgelerinden biri olan Topuklu Yaylasında, tüm katılımcılara açık olarak, bir yandan gökyüzü gözlemi yapılırken, bir yandan da gök cisimlerinin fotoğrafları çekildi. Etkinlikte, özellikle astronomi alanında uzman hocalar tarafından sunumlar ve çocuklara yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Işıklandırmadan uzak ve yaklaşık bin 600 metre rakımda yer alan, verimli gökyüzü gözlemlerinin yapılabildiği ender bölgelerden biri olan Topuklu Yaylası’nda, SQM cihazlarıyla yapılan gök parlaklığı ölçümlerinde oldukça iyi değerler elde edildi. "Topuklu yaylasında sadece karanlığı vaat ediyoruz" Katılımcılara Topuklu Yaylasında sadece karanlık vaat ettiklerini ifade eden Profesör Doktor Ethem Derman " Burada Beyağaç Belediye Başkanımız bizleri güzel şekilde ağırlıyor Beyağaç Kaymakamımız güvenliğimiz sağlıyor onlara çok teşekkür ederim. Burada sizlere sadece gök yüzünü veriyoruz. Yıldızları görmeyi, bulutsuları görmeyi vaat ediyoruz. Teleskoplarla onları seyrederken aya bakarken çok güzel şeyler göreceksiniz ve çok keyif alacaksınız. Gökyüzünü izlemek sizleri dertlerinizden uzaklaştıracak. Sizlerden isteğim birbirinizi sevin sakın kavga etmeyin birbirinizi kırmayın" dedi. "Topuklu Yaylasının Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı olması Türkiye için çok önemli" Topuklu Yaylasının Türkiye için çok önemli nokta olduğu ifade eden Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, "Topuklu Yaylasındaki karanlık derecesi Türkiye genelinde çok nadir bulunan yer. 21.80 derecelik karanlık ölçümüne sahip bu değer Türkiye’nin hiçbir noktasında alınmamış bir değer. Eğer burası Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı statüsü kazanırsa Türkiye’nin ilk gökyüzü gözlem parkı olacak. Şuanda yapılan çalışmalarda Topuklu Yaylası Beyağaç Belediyesinden alınarak özel şirketlere ihale edilmesi planlanıyor. Bizler buna müsaade etmeyeceğiz. Topuklu yaylası bizlere atalarımızdan kalan bir mirastır. Topuklu Yaylası Beyağaç’ındır ve böyle kalacak. Bizler Beyağaç Belediyesi olarak Astro Bilim için ne gerekiyorsa yapamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (HA-MB-
Peygamber Efendimizin doğum yılı ve 16 Türk devletini temsil eden Gökyüzü Anıtı beğeni topladı
02 Ağustos 2025 Cumartesi - 11:47 Peygamber Efendimizin doğum yılı ve 16 Türk devletini temsil eden Gökyüzü Anıtı beğeni topladı Dünyanın en karanlık noktalarından Beyağaç Topuklu Yaylasında 5. kez düzenlenen gökyüzü gözlem etkinleri kapsamında açılışı yapılan, 3 metre yüksekliğindeki ve Peygamber Efendimizin doğum yılına işaret ‘Gökyüzü Anıtı’, tarihteki 16 büyük Türk devletini temsil eden anlamıyla büyük beğeni topladı. Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Beyağaç Belediyesi, Kalebey Yerel Eylem Grubu Derneği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) iş birliğinde gerçekleştirilen 5. Topuklu Yaylası Ethem Hoca ile Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri yurt içi ve yurt dışından binlerce gökyüzü tutkununun katılımıyla başladı. Gece yapılan birinci gün gözlemi öncesi Beyağaç Demokrasi Meydanına belediye tarafından yaptırılan ‘Gökyüzü Anıtının’ açılışı yapıldı. Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, Astronom Prof. Dr. Ethem Derman, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, Denizli ve Muğla’dan gelen konuk belediye başkanları, protokol üyeleri ve Beyağaçlılar katıldı. "Peygamber Efendimizin doğum yılına işaret ediyor" Topuklu Yaylasında düzenlenen "Ethem Hoca ile Gökyüzü Gözlem Etkinliği" kapsamında gökyüzünün büyüsüne tanıklık etmek için bir araya geldiklerini belirten Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, "Bu yıl gökyüzü gözlem etkinliğimizi daha da anlamlı kılan özel bir sembolü ilçemize kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. İlçemizin kalbinde yükselen ‘Gökyüzü Anıtı’, yalnızca estetik bir yapı değil; aynı zamanda kültürümüzün, tarihimizin ve bilimsel bakışımızın güçlü bir yansımasıdır. Sekizgen kaidesi, Selçuklu sanatında önemli bir yere sahip olan sekiz köşeli yıldızı simgelerken, aynı zamanda yer ile gök arasındaki kozmik dengeye vurgu yapmaktadır. 301 santimetre yüksekliğinde ve 270 santimetre genişliğindeki hilal formu, toplamda 571 sayısıyla Peygamber Efendimizin doğum yılına işaret etmektedir. Hilalin iki cephesine yerleştirilen 16 yıldız, Türk tarihindeki 16 büyük Türk devletini temsil etmektedir. Anıtın üst bölümünde yer alan Ay, Yıldızlar ve Satürn gezegeni, gök bilimi ile kültürel hafızamızı bir araya getirerek bu eseri sadece bir yapı olmaktan çıkarıp anlam yüklü bir simgeye dönüştürmektedir. Beyağaç’ta gökyüzüne iz bırakmak isteyen herkesi bu eşsiz eseri görmeye davet ediyoruz" dedi. Beyağaç’a kazandırılan ve göğe uzanan anlam yüklü bu güzel eser için Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün ve emeği geçen herkesi tebrik eden Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık ise "Bilimi, tarihi ve kültürel mirasımızı bir araya getiren Gökyüzü Anıtı, sadece bir heykel değil; geçmişimizden geleceğe kurulan sembolik bir köprü. Selçuklu sanatında önemli bir motif olan sekizgen kaide, hem tarihi bir referans hem de yer ile gök arasındaki kozmik dengeyi simgeliyor. Anıtın yüksekliği olan 301 santimetre ile genişliği 270 santimetre toplamda 571 sayısını oluşturuyor; bu da Peygamber Efendimizin doğum yılına gönderme yapıyor. Hilalin iki yüzüne yerleştirilen 16 yıldız, Türk tarihindeki 16 büyük devleti temsil ediyor. Üst bölümde yer alan Satürn gezegeni ise, anıta gök bilimiyle evrensel bir perspektif katıyor. Tüm bu detaylar, bu anıtı özel ve anlamlı kılıyor. Bizler de bu güzel açılışta yer almaktan büyük onur duyduk. Gökyüzüne bakmayı seven herkesi bu eşsiz eseri yerinde görmeye davet ediyorum" diye konuştu.
Yörüklerin develerde göçü Denizli’de canlandırıldı
02 Ağustos 2025 Cumartesi - 09:43 Yörüklerin develerde göçü Denizli’de canlandırıldı Denizli’de develerle yapılan Yörük göçü, kıl çadırlar, geleneksel ikramlar ve eğlencelerle geçmişin izleri bugüne taşındı. Yörük ruhunun yeniden canlandırıldığı etkinlik beğeni topladı. Denizli Efeleri Yörükleri Derneği, geçmişin izlerini günümüze taşıyan özel bir etkinliğe imza attı. Yenişehir Mahallesi Merkez Park’ta düzenlenen organizasyon, geleneksel Yörük göçüyle başladı. Develerle gerçekleştirilen göç canlandırması, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Yenişehir Mahalle Muhtarlığı ve halkın katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, kurulan kıl çadırlarla Yörük yaşamı yeniden canlandırıldı. Atlar, develer, geleneksel kıyafetler ve halk oyunları eşliğinde ziyaretçiler, zaman tüneline girdi. Yörük kültürünün vazgeçilmez tatları olan aşure, keşkek, nohutlu pilav, kar pekmezi, şerbet gibi ikramlar etkinlik alanında hayır amacıyla sunuldu. Özellikle çocuklar için kurulan oyuncak parkı ise ailelerin yoğun ilgisini gördü. Kıl çadırda İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun okuduğu dua ile başlayan etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Mustafa Yalıbir, "Denizli’mizin kültürel zenginliğini hep birlikte yaşamak ve yaşatmak için bu etkinliği hazırladık. Gelecek nesillere miras bırakmak istediğimiz Yörük kültürünü yaşatmak için günlerdir emek verdik. Herkesin çok mutlu olduğu, kültürüne sahip çıktığı muhteşem bir gece oldu. Etkinlik için parkın içinde dört farklı bölgeye kıl çadırlarımızı kurduk. Halkımızın yoğun ilgisiyle etkinliğimizi sorunsuz tamamladık. Bize destek olan etkinliğimize katılarak bize güç veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. Etkinliğe AK Parti İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Merkezefendi İlçe Müftüsü Osman Güneş, PAÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok, Prof. Dr. Türkan Erdoğan, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkan Yardımcısı Osman Kabalay gibi isimlerin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve mahalle sakini olmak üzere yaklaşık 14 bin kişi katıldı.