Yerel Haberler
Denizli
Merkezefendi’de Kısa Oyunlar Festivali sanat dolu anlara sahne oldu 30 Mart 2026 Pazartesi - 16:08:24 Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen Kısa Oyunlar Festivali, üç gün boyunca sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Başkan Doğan, "Kültür ve sanatla iç içe olmaya devam edeceğiz" dedi. Kültür ve sanat alanındaki çalışmalarına devam eden Merkezefendi Belediyesi tarafından Kısa Oyunlar Festivali düzenlendi. Üç günlük festivalde birbirinden güzel oyunlar sergilendi. Merkezefendi Belediyesi Yazarlık Kursiyerlerinin yazdığı ve Oyunculuk Kursiyerlerinin oynadığı oyunlar büyük beğeni topladı. Festival süresince sahnelenen oyunlar, hem amatör hem de profesyonel tiyatro ekiplerini aynı sahnede buluştururken, farklı temaları ve güçlü anlatımlarıyla izleyicilere keyifli anlar sundu. "Kültür ve sanatla iç içe olacağız" 2019 yılından itibaren kültür ve sanat alanında birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Merkezefendi’mizi kültürün ve sanatın merkezi haline getirme hedefiyle var gücümüzle çalışıyoruz. Bu alanda 7’den 70’e tüm vatandaşlarımız için etkinlikler gerçekleştiriyor, projeler hayata geçiriyoruz. Çünkü kültür ve sanat bizim olmazsa olmazımız. Her geçen gün daha da üstüne koyarak çalışıyoruz. Bu güzel ve keyifli festivalde sahne alan tüm tiyatro ekiplerimize ve onları yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum" diye konuştu.
30 Mart 2026 Pazartesi - 15:39 Denizli’de 1 Nisan itibariyle ekmek 17,50 TL, simit ise 20 TL’den satışa sunulacak Denizli’de Fırıncılar Esnaf Odası, esnafının artan maliyet baskıları sonrası fiyat düzenlemesinin gerçekleştiğini duyurdu. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, 200 gram ekmek 17,50 TL’den 100 gram simit ise 20 TL’den satışa sunulacak. Denizli Fırıncılar Esnaf Odası, un, enerji ve işçilik maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle ekmek ve simit fiyatlarında zorunlu bir fiyat düzenlemesine gidildiğini duyurdu. Oda tarafından yapılan açıklamada, fırıncı esnafının üretim gücünü korumak ve halkın kaliteli ekmeğe ulaşımını sürdürülebilir kılmak amacıyla yeni fiyatların belirlendiği ifade edildi. Fırıncı esnafının uzun süredir ciddi bir maliyet yükü altında olduğunu belirten Denizli Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Bekir Karadaban, üretimin devamlılığı için bu adımın atılmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, "Özellikle un, enerji, işçilik ve diğer tüm üretim giderlerinde yaşanan sürekli artışlar, ekmeğin arkasındaki emeği her geçen gün daha da ağırlaştırmaktadır. Sektörümüzün sürdürülebilirliği için çözüm odaklı adımlar atılmıştır" denildi. Yeni Tarife 1 Nisan’da Yürürlüğe Giriyor Alınan karara göre, Denizli il genelinde 1 Nisan 2026 Çarşamba günü itibarıyla yeni fiyat tarifesi şu şekilde uygulanacak: 200 gram ekmek: 17,50 TL, 100 gram simit: 20 TL. Oda yönetimi, vatandaşları usulsüz uygulamalara karşı dikkatli olmaya çağırarak, tarifesi olmayan satışlar veya eksik gramaj gibi durumlarla karşılaşılması halinde ilgili kurumlara bildirilmesini istedi. Şikayetlerin İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri, belediyeler ve fırıncılar odasına yapılabileceği belirtilirken, 0532 760 96 56 numaralı WhatsApp Şikayet Hattı’nın da aktif olduğu hatırlatıldı.
30 Mart 2026 Pazartesi - 13:36 Denizli’de halk oyunları şöleninde finalistler belli oldu Okul Sporları Halk Oyunları Yıldızlar Grup Şampiyonası, Denizli’nin ev sahipliğinde 28-29 Mart 2026 tarihlerinde Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda gerçekleşti. Yarışmaların ardından düzenlenen törenle dereceye giren ekiplere ödülleri takdim edildi. Okul Sporları Denizli’de birçok farklı branşta hız kesmeden devam ediyor. 2025-2026 faaliyet takviminde yer alan şampiyonanın açılışı, Cumartesi günü saat 11.00’de yapılan seremoniyle başladı. Açılışın ardından 10 ekibin katılımıyla Geleneksel Düzenlemesiz Dal yarışmaları gerçekleşti. Pazar günü ise yine 10 ekibin sahne aldığı Geleneksel Düzenlemeli Dal yarışmaları izleyicilerle buluştu. Yıldızlar Bölge Şampiyonası kapsamında sahne alan ekipler, jüri karşısında sergiledikleri performanslarla büyük beğeni topladı. Uyum, estetik ve sahne performansına göre yapılan değerlendirmeler sonucunda dereceye giren takımlar belirlendi. Sporcu aileleri ve sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda tribünler tamamen dolarken, ekipler alkış yağmuruna tutuldu. Program kapsamında, halk oyunlarının Denizli’de gelişimine katkı sağlayan Erdal Elçin ve Hüseyin Cansız’a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan tarafından plaket takdim edildi. Dereceye giren ekiplere ödülleri takdim edildi Şampiyonada iki gün boyunca gerçekleşen yarışmalar sonunda, Geleneksel Düzenlemesiz ve Geleneksel Düzenlemeli Dal’da dereceye giren ekipler ödüllerine kavuştu. Düzenlenen tören sonunda şampiyon ekiplere ödüllerini Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Erdoğan ve federasyon yetkilileri takdim etti. Yarışmalarda ilk üç sırayı elde eden ekipler illerini Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazandı. Dereceye giren okullar ise; Geleneksel Düzenlemesiz Dal’da 1’inci Denizli Hayırseverler Ortaokulu, 2’inci Isparta Nazmi Toker Ortaokulu, 3’üncü ise Manisa Mesir Şehit Hakan Acarkanlı Ortaokulu oldu. Geleneksel Düzenlemeli Dal’da ise 1’inci Konya Akşehir Atatürk Ortaokul, 2’inci Antalya Sultan Efe Ortaokulu, 3’üncü Burdur Şehit Akif Altay Ortaokulu oldu.
Eski eşini boğazını keserek öldüren zanlısı tutuklandı
14 Nisan 2025 Pazartesi - 11:04 Eski eşini boğazını keserek öldüren zanlısı tutuklandı Denizli’nin Pamukkale ilçesinde boşandığı 2 çocuğunun annesi Hatice Ünlü’yü boğazını keserek öldüren, erkek arkadaşının ise şah damarını kesen zanlı tutuklandı. Zanlı, çocuklarının eşyalarını almak için gittiği evde çifti görünce kendisini kaybettiğini iddia etti. Pamukkale ilçesine bağlı Kuşpınar Mahallesi Lise Caddesi’nde geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen olayda; Denizli Kocabaş Açık Cezaevinde hükümlü bulunan Mehmet Köseoğlu (42), cezaevinden izinli olarak çıktıktan sonra 4 yıl önce boşandığı eski eşi Hatice Ünlü’nün (42) yaşadığı eve gitti. Çocuklarının eşyalarını almak için apartmanın önünde bir süre bekleyen Mehmet Köseoğlu, Hatice Ünlü’nün erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Hasan Çalışkan (42) ile birlikte dışarıya çıktığı görünce öfkeye kapıldı. Çifte yanında bulunan bıçakla saldıran Mehmet Köseoğlu, Hatice Ünlü’nün boğazını bıçakla kestikten sonra Hasan Çalışkan’ı da bıçakla göğsünden ve boğazından yaraladı. Sokak ortasında kanlar içinde yere yığılan Hatice Ünlü, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Hasan Çalışkan’ın ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Saldırının ardından olay yerinden kaçan Mehmet Köseoğlu, polis ekiplerinin çalışmasıyla kısa sürede yakalandı. Polis karakolundaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet Köseoğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi. İfadesinde çocukların eşyalarını almak için eski eşinin yaşadığı eve gittiğini belirten Mehmet Köseoğlu’nun dışarıda beklerken çiftin birlikte dışarıya çıktığını görünce öfkeye kapıldığı, tartıştıklarını ve daha sonra kendisini kaybettiğini söylediği öğrenildi. Saldırıda hayatını kaybeden Hatice Ünlü cansız bedeni baba ocağı Denizli’nin Sarayköy ilçesine bağlı Sığma Mahallesine götürüldü. Ünlü’nün cenazesi kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.
Deriden yapılan eserler beğeni topladı
14 Nisan 2025 Pazartesi - 09:56 Deriden yapılan eserler beğeni topladı Denizli’de 63 kursiyer tarafından hazırlanan ürünlerin yer aldığı "Deri’nden İzler" temalı deri işlemeciliği ürünleri sergisi beğeni topladı. Denizli’de Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından kasım ayında deri işlemeciliği kursu açıldı. 63 kursiyere 6 ay boyunca deri işlemeciliğiyle ilgili eğitimler verildi. Kursiyerler tarafından eğitimde deriden yapılan çantalar, cüzdanlar, kemerler, ceketler, deri süs eşyaları, deri saat ve aksesuar "Deri’nden İzler" temalı sergi de sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ali Marım, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Çağlar, Pamukkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Uğur Çizmecioğlu, Merkezefendi Belediyesi Başkan Vekili Zeynep Elif Yağcı, davetliler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. "Anadolu da yüzyıllardır dericilik var" Serginin açılış konuşmasını Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca, "Cennet Yılmaz ve Server Cin öğretmenlerimizin öncülüğünde 63 kursiyerimizin ürünlerinden oluşan dericilik kursu sergimizi açmak için toplandık. Öncelikle bu serginin, kursumuza katılan kursiyerlerimizin emeklerinin ve öğrenim süreçlerinin bir yansıması olduğunu belirtmek isterim. Dericilik, yüzyıllar boyu hem sanatsal hem de ticari bir zanaat olarak önemli bir yer tutmuştur. Bu sergide, bu değerli zanaatın ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğunu, kadim Anadolu topraklarında insanımızın yüzyıllardır deri işlemeciliği ile uğraştığını biliyoruz. Günümüzde ise dericilik zanaatına modern bir bakış açısıyla yeniden şekillenmiştir. Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak kursumuzda, katılımcılarımız deri işçiliğiyle ilgili teorik bilgilerin yanı sıra, pratik beceriler kazandılar. El becerilerini geliştirerek, çeşitli deri ürünlerini tasarladılar ve ürettiler. Her bir parça, sadece bir ürün değil, aynı zamanda bir öğrenme sürecinin, bir emeğin ve bir tutkunun izlerini taşıyor." dedi. Usta öğreticiler ve kursiyerleri kutlayan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım ise "Pamukkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün böyle güzel etkinliklerini, sergilerini görüyoruz. Bugün de deri işlemeciliği ile ilgili çok güzel bir serginin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kursiyerlerimiz çok güzel ürünler çıkarmışlar, her birini kutluyorum. Belediye olarak bizler de böyle güzel işlere her zaman için destek oluyoruz. Emeği geçen herkesi kutluyor ve serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum"
Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı
13 Nisan 2025 Pazar - 22:48 Kardeşi ve yengesini miras için öldüren ağabey yakalandı Denizli’de miras kavgasında tüfekle kardeşini ve yengesini vurarak öldürüp kaçan şahıs, İHA ve iz takip köpekleri ile yapılan çalışmalar sonucu ormanlık alanda yakalandı. Olay, Acıpayam ilçesi Çiftlik Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bugün öğle saatlerinde iki kardeş arasında miras paylaşımı nedeniyle başlayan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Ş.A.A. (55) ile kardeşi Süreyya Acar (50) arasında sokakta başlayan tartışmaya Süreyya Acar’ın eşi Zennur Acar da dahil oldu. Tartışma sırasında öfkelenen Ş.A.A., evine giderek tüfeğini aldı. O sırada Süreyya Acar ve Zennur Acar, 20 KS 492 plakalı araçlarına binerek olay yerinden uzaklaşmak istedi. Tüfeğini alarak tekrar olay yerine gelen Ş.A.A., kardeşi Süreyya Acar ile eşi Zennur Acar’a tüfekle ateş etti. Acar çifti hayatını kaybederken, ağabey olay yerinden kaçtı. Tüfek seslerini duyan çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, 2 çocukları olduğu öğrenilen Süreyya ve Zennur Acar’ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Otomobilde hayatını kaybeden karı koca, olay yeri incelemelerinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay yerinden kaçan ağabey Ş.A.A.’nın ormanlık alanda saklandığını belirleyen jandarma ekipleri çalışma başlattı. Havadan İnsansız Hava Aracı (İHA) ve iz takip köpekleri ile ormanlık alan tarandı. İHA’nın yukarıdan verdiği koordinatlarla hareket eden Denizli İl Jandarma Komutanlığı Takip Timlerine ait köpeklerin karadan takibiyle şahsın yeri belirlendi. Jandarma ekipleri tarafından ormanlık alanda yakalanan Ş.A.A. gözaltına alındı. Güvenlik önlemleri altında kırsal mahalleden çıkartılan zanlı, sorgulanmak üzere karakola götürüldü.
Çiftçilerin cabası yetmedi, don tarım arazilerine büyük zarar verdi
13 Nisan 2025 Pazar - 13:39 Çiftçilerin cabası yetmedi, don tarım arazilerine büyük zarar verdi Denizli’nin Güney ilçesinde zirai don uyarısından sonra çiftçilerin sabaha kadar tarlaların saman balyası, tekerlek yakması işe yaramadı. Tarım arazilerinde yüzde 40 zarar oluştu. Denizli’de Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan zirai don uyarısı üzerine Güney ilçesinde tarlasındaki ürünlerini dondan korumak isteyen çiftçiler geceyi tarlalarında geçirerek saman balyası, lastik yakması işe yaramadı. Başta Güney ilçesi olmak üzere, Çivril, Baklan, Çal, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde yaşanan don olayı nedeniyle tarlalarda yaklaşık yüzde 40 zarar meydana geldi. İlçe tarım müdürlüklerine bağlı ekipler tarafından don zararının etkili olduğu üzüm bağlarında, arpa, buğday, anason ekili tarlalarda, kekik ve tütün fidanlıklarında inceleme yapıldı. TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, ‘Çivril, Acıpayam, Serinhisar başta olmak üzere ilimizde yaşanan don olayları nedeniyle zarar gören tüm üreticilerimize geçmiş olsun. Üreticilerimizin yaşanan don felaketi sonrasında kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi başta olmak üzere gereken her türlü destek verilmelidir’ dedi. Ekiplerle birlikte sahada zarar tespiti yapan Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil, ‘Son günlerde yaşanan olumsuz hava şartlarından etkilenen çiftçilerimiz büyük zarar gördü. Özellikle bağ alanlarında ciddi zararlar oluştu. Son yıllarda yüzü gülmeyen üreticilerimiz, bu tablo karşısında yine zor durumda. Gerekli çalışmalar ilgili kurumlar tarafından yapılarak, üreticilerimizin yaralarının sarılmasını bekliyoruz’ dedi.
Merkezefendi Belediyesi 1. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali başlıyor
12 Nisan 2025 Cumartesi - 17:24 Merkezefendi Belediyesi 1. Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali başlıyor Merkezefendi Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenecek olan 1.Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali 19-25 Nisan tarihleri arasında sanatseverler ile buluşacak. Başkan Doğan, "Sanat ve kültür alanında bugüne kadar yüzlerce etkinlik ve proje gerçekleştirdik. İlk kez gerçekleştirmekten büyük heyecan duyduğumuz bu güzel festivalimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz" dedi. Merkezefendi Belediyesi bünyesinde 2020 yılında kurulan ve bugüne kadar oynadığı yüzlerce oyun ile Denizlililerin beğenisi kazanan Merkezefendi Kent Tiyatrosu da etkinliklerini sürdürüyor. Birçok festivale ev sahipliği yapan Merkezefendi Belediyesi, bu kez bambaşka bir festivale ev sahipliği yapacak. Merkezefendi Kent Tiyatrosu’nun öncülüğünde 1.Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali düzenlenecek. Festival 1 hafta sürecek Merkezefendi’de ilk kez gerçekleştirilecek olan 1.Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali’nde 4 yabancı 7 yerli tiyatro ekibi sahne alacak. Şehirdeki çocukların ve gençlerin tiyatro ile bağ kurmaları sağlamak, katkılarıyla tiyatro sanatını tanıtmak ve sevdirmek, Farklı ülke insanlarını ve kültürlerini Merkezefendi’yle buluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek festivalde ilk perde 19 Nisan Cumartesi günü açılacak. Merkezefendi Kültür Merkezi’nde birbirinden farklı oyunların sergileneceği festival 25 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek. "Heyecan ile festival gününü bekliyoruz" Festivalin dolu dolu ve şölen havasında geçeceğini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Sanat ve kültür dolu bir etkinliğe daha imza atmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, sanatı ve kültürü toplumumuzun her kesimine ulaştırmak, ilçemizin kültürel zenginliğini daha da görünür kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yüzlerce etkinlik, konser, sergi, tiyatro oyunu ve atölye çalışmasıyla sadece sanat üretiminin değil, aynı zamanda toplumsal birlikteliğin de bir parçası olduk. İlk kez gerçekleştireceğimiz 1.Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali için hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. Heyecan ile festival gününü bekliyoruz. Şehrimizin dört bir yanından hiç tiyatroya gitmemiş veya gidememiş bireyleri tiyatroyla buluşturmak, kentin sanatsal ve toplumsal duyarlılığını artırmak için düzenleyeceğimiz festivalimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum" ifadelerini kullandı.