Yerel Haberler
Denizli
Denizli’de pet shoplara eğitim desteği verdi 22 Nisan 2026 Çarşamba - 16:29:47 Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayvan haklarının korunması ve pet satış yerlerinin mevzuata uygun şekilde faaliyet göstermesini sağlamak amacıyla bir eğitim programına imza attı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı Veterinerlik Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Ev Hayvanı Satışı Yapanlara Yönelik Eğitim", Sokak Hayvanları Tedavi, Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi. Eğitim programına Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi İlknur Sadıç Gül, Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Mehmet Ordu, Denizli Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Özkaya ile sertifika almak isteyen vatandaşlar katıldı. Programın açılışında konuşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri Şube Müdür Vekili Uzm. Veteriner Hekim Elvan Alkaya, katılımcılara Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ardından alanında uzman isimler tarafından kapsamlı sunumlar gerçekleştirildi. Eğitim kapsamında İlknur Sadıç Gül tarafından "Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi" ile "Ev Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin; Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma ve Denetleme Yönetmeliği" hakkında bilgiler aktarılırken, Mehmet Ordu tarafından "CITES Sözleşmesi ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu" ele alındı. Şahin Özkaya ise "Hayvan Ekolojisi, Hayvan Davranışı, Hayvan Bakımı ve Beslenmesi" konularında katılımcıları bilgilendirdi. Eğitim sonunda programa katılan 29 kişiye sertifikaları verildi Söz konusu eğitim 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında pet satış yerlerinin ruhsatlandırılması, mevzuata uygun işletmelerin teşvik edilmesi ve merdiven altı hayvan satışlarının önlenmesi amacıyla düzenlendi. Eğitime katılan 29 kişiye sertifikaları verildi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 15:46 Denizli sanayisinin ara eleman ihtiyacı eski hükümlülerle karşılanacak Denizli’de eski hükümlülerin topluma kazandırılması ve sanayide nitelikli iş gücü olarak istihdam edilmesi amacıyla imzalanan iş birliği protokolü kapsamında eğitim alacak yükümlüler, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde iş başı yapacak. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Organize Sanayi Bölgesi Çalışma ve İş Kurumu, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol 22 Nisan 2026 tarihinde düzenlenen törenle hayata geçirildi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığında gerçekleştirilen imza törenine; Cumhuriyet Başsavcı Vekili Çağlar Dilek, Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Çağrı Çeliktaş, Denetimli Serbestlik Müdürü Serkan Güler ve Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Turan katıldı. Protokol kapsamında Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) ihtiyaç duyduğu meslek dalları öncelikli olarak belirlenecek. Hedef kitleye yönelik özel eğitim programları, Denizli OSB bünyesindeki Denizli OSB Teknik Koleji (DOSTEM) üzerinden uzman eğitmenlerce yürütülecek. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan kişiler, mesleki yetkinlik belgelerini alarak iş gücü piyasasına dahil olma hakkı kazanacak. Devletin sunduğu işbaşı eğitim programları ve istihdam teşvikleri sayesinde, mesleki eğitimini tamamlayan eski hükümlülerin sanayi tesislerindeki uygun kadrolara yerleştirilmesi süreci hızlandırılacak. Bu sayede hem hükümlülerin iş bulma süreci kolaylaşacak hem de sanayicinin ara eleman ihtiyacı karşılanmış olacak. İmza töreninde yapılan ortak açıklamada, projenin temel odağının eski hükümlülerin sosyal ve ekonomik rehabilitasyonu olduğu vurgulandı. Kurumlar arası eş güdüm sayesinde yükümlülerin üretken bireyler olarak topluma adaptasyonlarının hızlandırılması ve Denizli’nin yerel kalkınma vizyonuna katkı sunulması hedefleniyor.
Denizli’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı kongrenin hazırlıkları başladı
03 Ocak 2025 Cuma - 10:25 Denizli’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı kongrenin hazırlıkları başladı AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 10 Ocak’ta yapılacak AK Parti Denizli İl Teşkilatı 8. Olağan Kongresinin planlamalarına başladıklarını belirtti. AK Parti Denizli İl Teşkilatı 8. Olağan Kongresi, 10 Ocak 2025 Cuma günü AK Parti Genel Başkanı – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Dokuzkavaklar Hasan Güngör Spor salonunda yapılacak. AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Osman Özpek, Merkezefendi İlçe Başkanı Duygu Canbaz ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte salondaki planlamaları yerinde yaptı. Yapılacak kongrede aday olmayacağını açıklayan Başkan Güngör, bu kararını “Bize düşen bu bayrak değişimini birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde gerçekleştirmek olacaktır” söyleriyle kamuoyuna duyurmuştu. Kongrenin ardından görevini devredecek olan Güngör, “AK Parti Denizli İl Kongremiz 10 Ocak 2025 Cuma günü AK Parti Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Dokuzkavaklar Hasan Güngör Spor salonunda yapılacaktır. 8. Olağan İl Kongremizi yapacağımız Hasan Güngör Kapalı Spor Salonunda teşkilatımızla birlikte planlamalarımızı yaptık. Milletin adamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şereflendireceği buluşmada, tüm hemşerilerimiz davetlimizdir” dedi.
300 yıllık sarnıç zamana karşı direniyor
03 Ocak 2025 Cuma - 10:06 300 yıllık sarnıç zamana karşı direniyor Denizli’nin Tavas ilçesinde eski Muğla yolu üzerinde bulunan yaklaşık 300 yıllık tarihi su sarnıcının bakımsızlıktan yıkılmaya başladığı belirtildi. Denizli’de araştırmacı yazar İbrahim Afatoğlu, yaklaşık 300 yıl insanların su ihtiyacını karşılayan Tavas ilçesi sınırlarından geçen eski Denizli - Muğla yolu üzerindeki su sarnıcının bakımsızlıktan yıkılmaya başladığına dikkat çekti. Eski yol üzerinde bulunan ‘Abbakbir’ olarak anılan sarnıç hakkımda bilgiler verem İbrahim Afatoğlu, “Abbakbir sarnıcı 300 yıllık bir sarnıç. 300 yıldır Denizli’den Muğla’ya, Muğla’dan Denizli’ye giden yolcuların su ihtiyacını karşılamış. Eskiden şebeke suları olmadığı zamanlarda kullanılan ama günümüzde artık ihtiyaç olmadığı için bu sarnıç bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş. Tabi bu 300 yıllık tarihi bir yapıdır bu. Bu yapılar korunması gerekiyor. Tavas da bu şekilde 60 kadar sarnıç vardır. Bir rivayet vardır tarihte bu sarnıçların yapılması konusunda. Kanuni Sultan Süleyman Rodos seferine giderken bu Denizli Muğla yolundan geçmiş. Ordusunun su ihtiyacını karşılamak için bu sarnıçlardan Mimar Sinan’a yaptırdığı söyleniyor. Tabi bu rivayet doğru mu eğrimi bilmiyoruz ama en azından 300 yıllık insanların su ihtiyacını karşılamış olan bu sarnıçların korunması gerekiyor. Bu gün bu sarnıç yıkılacak yarın diğer 60 tanesi de aynı şekilde yıkılacak. Bu sarnıçlar tarihi değeri olduğu için kültürel değeri olduğu için yaban hayatına faydası olduğu için korunması gereken tarihi yapılardır. Özellikle bunları Aydın Kültür Varlıkları Bölge Kurulu tescil etmeli” dedi. Tarihi eser niteliğindeki bu sarnıçların restore edilmesi gerektiğini belirten Afatoğlu, “Eğer bir yıl içinde daha bu sarnıç restore edilmezse bakım onarım tamir yapılmazsa 300 yıllık tarihi sarnıç yıkılıp gidecek. Bu sarnıcı tamir edip, sahip çıkmalıyız. İnşallah 300 yıllık bu su sarnıcının kurtarılması için gerekli adımlar atılır” diye konuştu.
Ragaib Kandilinde camiler dolup taştı
03 Ocak 2025 Cuma - 09:40 Ragaib Kandilinde camiler dolup taştı Denizli’de Regaib Kandili nedeniyle Delikliçınar Yeni Camide mevlit programı gerçekleştirildi. Program Denizli Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun yaptığı dua ile sona erdi. Denizli’de üç ayların başlangıcı Regaib Kandili nedeniyle il müftülüğü tarafından Delikliçınar Yeni Camide mevlit programı gerçekleştirildi. Yatsı namazından önce başlayan programda Denizli Müftüsü Abdullah Pamuklu vaaz verdi. Müftü Pamuklu, “Bu yıl itibariyle 2025 yılının ilk günleri aynı zamanda üç ayların da başlangıcına tevafuk etmektedir. Zamanı değerli kılmanın en güzel örneklerinden biri olan duayı, namazı, orucu ve Regaib gecesini bu yıl peş peşe hep birlikte yaşıyoruz. Allâh-u Teala, mekanlar içinde mukaddes mekânlar; zamanlar içinde de mukaddes zamanlar yaratmıştır. İşte o mukaddes zamanlardan biri de üç aylar diye bilinen; Receb, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Üç ayların faziletine dair Peygamberimizden nakledilen rivayetlerin yanı sıra dinî kültürümüzde özel bir yeri olan Reğaib, Mi‘rac, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda yer alması üç ayların önemini daha da artırmıştır. Peygamber Efendimiz bu ayların başlaması ile şu şeklinde dua eder ve nafile oruç tutardı. ‘Allah’ım, bize Receb ve Şaban’ı mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır’ demek, içinde bulunduğumuz Recep ayı, bizi Ramazana hazırlayan bir mevsimin-programın ilk adımı olmaktadır. Kameri aylarının yedincisi olan Receb, haram aylardan olmakla beraber aynı zamanda üç ayların ilkidir. Üç aylar, Rahmân olan Allah’ın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı aylardır. Dinimizde ayrı bir değeri olan üç ayların, kişide insanî özelliklerin olgunlaşmasında ve iradenin kontrol altına alınmasında rolü büyüktür. Üç aylar sevdiğimiz şeylerden Allah yolunda infak etme, akrabayı gözetme şeklinde ikram ve ihsanı ihtiyaç sahibiyle buluşturma günlerdir. Hatalarımızı gözden geçirmenin en güzel fırsatlarından biri de bu gecelerdir. Bu aylar Rabbimizin bizlerden istediği Nasuh tevbesi için en ideal zamanlardır’ dedi. Yatsı namazının ardından Kuran’ı Kerim okundu, ilahi gurubu tarafından ilahiler seslendirildi. Kandil programı Denizli Müftüsü Abdullah Pamuklu’nun yaptığı dua ile sona erdi.
200 milyonluk yeni araçları tanıtan Başkan Çavuşoğlu’ndan Denizli’ye raylı sistem müjdesi
02 Ocak 2025 Perşembe - 15:30 200 milyonluk yeni araçları tanıtan Başkan Çavuşoğlu’ndan Denizli’ye raylı sistem müjdesi Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek için araç filosuna 38 yeni araç daha ekledi. 2025 yılında kapalı ve akıllı duraklardan ulaşım master planına, bilimsel temelli filo yönetim sisteminden sesli uyarı sistemlerine uzanan pek çok yeniliği Denizli ile buluşturacaklarını belirten Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Bu şehri hep beraber daha güzel, kalıcı ve daha iyi yarınlara ulaştıracağımıza olan inancım tamdır” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi şehir içi toplu ulaşımda kullandığı araç filosuna 38 yeni araç daha ekledi. Bu kapsamda, yeni otobüslerin tanıtım programı Delikliçınar Meydanı’nda düzenlendi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Başkanvekili Ali Marım, Genel Sekreter Bülent Bozbaş, Ulaşım AŞ Genel Müdürü Mithat Tüzüner ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi bir süre otobüsleri inceleyip bilgi alan Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, vatandaşlarla da sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada, tüm hemşehrilerinin yeni yılını tebrik ederek, mutluluklar diledi. Başkan Çavuşoğlu, göreve geldikleri günden bu yana ulaşımda yaşadıkları sorunların farkında olduklarını ifade ederek, ekip arkadaşları ile birlikte bu sorunun çözülmesi için gece gündüz demeden gayret ettiklerini söyledi. Şehir içi ulaşımda toplam 250 araca sahip olduklarını, 150 aracın 10 yaş ve üzerinde, 70 aracın ise 7 yaş ve üzerinde olduğunu, geçmişten gelen özellikle bakım sorunları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşadıklarını belirten Başkan Çavuşoğlu, “An itibariyle 40’tan fazla aracımız da sefere çıkamayacak durumda. Bizler bir çaba içerisindeyiz. Her gün şehrimizin insanlarının en sağlıklı ve en konforlu şekilde ulaşımlarını sağlaması noktasında mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi. “Her türlü imkanımızı seferber ediyoruz” Bu şehrin her kuruşu sahip çıkacaklarını ifade eden Başkan Çavuşoğlu, “ Biz bu şiarla bu duruşumuzu ve çalışmamızı sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bugün 38 araçla filomuzu yeniliyoruz. Hepinizin de malum olduğu üzere 11 milyarın üzerinde borç ile devraldığımız bu belediyede aynı zamanda da bahanelere değil, yatırıma yönelik davranışlarımızı sürdüreceğiz. Bu yatırımın maliyeti 200 milyon lira. Şehrimizdeki insanlarımızın konforlu yolculuğa ulaşması için her türlü imkanımızı seferber edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. Başkan Çavuşoğlu, ulaşım filosuna kazandırılan 38 araçtan, 18’inin minibüs tarzında olduğunu söyledi. Özellikle daha az tercih edilen saatlerde bu araçların kullanılarak hem tasarruf sağlanacağı, hem de hızlı ve güvenli ulaşımı sürdüreceklerini ifade eden Başkan Çavuşoğlu, “Yüzde 40 yakıt tasarrufuyla artık daha konforlu ve daha hızlı küçük bir araçla bu hizmeti vereceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Çavuşoğlu, raylı sistemle ilgili merak edilenleri anlattı Raylı sistem konusunda bilgilendirmelerde bulunan Başkan Çavuşoğlu, “Bu şehrin en önemli ihtiyaçlarından birinin raylı sistem olduğunu biliyoruz. Bu konuda seçim öncesinde de, şu anda da aynı inanç ve düşüncede olduğumuzdan kimsenin şüphe etmesini istemiyorum. Ulaşım Master planımızın içerisinde maalesef hazırlanmış bir raylı sistem bulunmamaktadır. Yani bu belediyeyi bugüne kadar yönetenler ulaşım noktasında bir raylı sistemi hiç düşünmemişler, kayda dahi almamışlar. Şimdi yeniden Ulaşım Master planı çalışması içerisine giriyoruz. Ulaşım Master planının içerisine raylı sistemi yerleştirdikten sonra raylı sistemin güzergahlarını belirleyeceğiz, sonra da bunun fizibilite çalışmalarına başlayacağız. Daha sonraki süreci yatırım dosyasının Cumhurbaşkanlığı Yatırım programına dahil edilmesi için Cumhurbaşkanlığı’na sunacağız. Bu yatırımın maliyetinin karşılanması için de dış finansman girişimine geçeceğiz” diye konuştu.