Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Denizli
Denizli’de hafriyat kamyonu devrildi: 1 ölü
28 Nisan 2026 Salı - 21:32:13
DENİZLİ (İHA) – Denizli’nin Çameli ilçesinde yağış sonrası kayganlaşan yolda devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, Ahmet Gencer idaresindeki 20 E 4360 plakalı kamyon, Fethiye–Çameli karayolu Kirazlıyayla Mahallesi mevkiine geldiğinde yağış sonrası kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Kamyon, yan dönerek yola devrildi. Aracın kabininde sıkışan sürücü ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan sürücü, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Devrilen kamyonun kaldırılması için çalışma başlatılırken, kazayla ilgili inceleme sürüyor.
28 Nisan 2026 Salı - 21:23
Denizli’de otomobil takla attı: 1 ölü, 4 yaralı
Denizli’nin Çivril ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 1’i ağır 4 kişi yaralandı. Kaza, Çivril-Uşak karayolu Cabar mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ahmet Tozan (27) idaresindeki 20 LC 222 plakalı otomobil, Çivril’den Uşak istikametine seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak takla attı. Orta refüjde duran araçta bulunan yolcular araç içinde sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Kazada araç sürücüsü Ahmet Tozan’ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralılardan biri ağır olmak üzere toplam 4 kişi ambulanslarla Çivril Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin daha sonra Uşak’a, bir diğerinin ise Denizli’deki bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Tozan’ın cenazesi Çivril Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre kontrollü olarak sağlanan trafik, aracın kaldırılmasının ardından normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
28 Nisan 2026 Salı - 16:50
Denizli Büyükşehirden "Sanat Güneşi" için vefa gecesi
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz ismi Zeki Müren’i, vefatının 30. yıl dönümünde düzenlenen muhteşem bir konserle andı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu, usta sanatçının dillerden düşmeyen eserlerini seslendirerek Denizlililere nostalji dolu bir gece yaşattı. "Sanat Şehri Denizli" vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin sanat güneşi Zeki Müren’i unutmadı. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda düzenlenen anma konserine, Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Marım, çok sayıda davetli ve sanatsever katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı, Şef Ahmet Nuri Çağdaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu, hazırladıkları özel repertuvarla dinleyicileri geçmişe götürdü. Seyirciden tam not Konser, usta sanatçının müzikal yolculuğunu yansıtan iki farklı konseptle sunuldu. Birinci bölümde, Zeki Müren’in eşsiz yorumuyla hafızalara kazınan ve Türk toplumunun ilk kez onun sesinden duyup bağrına bastığı klasik eserlere yer verildi. İkinci bölümde ise sanatçının sadece yorumcu değil, aynı zamanda usta bir besteci kimliğini ön plana çıkaran kendi besteleri icra edildi. Gecenin sonunda, koronun sergilediği performans ve Şef Ahmet Nuri Çağdaş’ın yönetimi sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı. Vefatının 30. yılında eserleriyle yeniden hayat bulan Müren’in hatırası, salonu dolduranlarla birlikte yad edildi. Marım: "Sanatçılarımızı yaşatmak görevimizdir" Kentin kültürel mirasına değer katan bu etkinliklerle sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceklerini belirten Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Marım, "Türk müziğinin mihenk taşlarından biri olan Zeki Müren’i, vefatının 30. yılında böylesine anlamlı bir organizasyonla anmaktan büyük onur duyuyoruz. Denizli, her zaman sanatın ve sanatçının kenti olmuştur. Kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak ve usta isimlerimizi yaşatmak en öncelikli görevlerimiz arasındadır. Bu eşsiz geceyi bizlere yaşatan şefimize ve koromuza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
28 Nisan 2026 Salı - 16:24
DTO Başkanı Erdoğan, "Artık ticaretin yeni dili dijitalleşmedir ve rekabetin yeni sahası e-ticaret olmuştur"
Ticaret Bakanlığı bünyesinde yürütülen Kültürel Miras Projesi kapsamında Denizli Ticaret Odası’nda düzenlenen E-ticaret Eğitimleri yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa bakanlık temsilcileri, sektör yöneticileri, girişimciler ve iş insanları katıldı. Ticaret Bakanlığı bünyesinde yürütülen Kültürel Miras Projesi kapsamında E-ticaret Eğitimleri, Denizli Ticaret Odası’nda (DTO) gerçekleştirildi. Yoğun katılımla düzenlenen programa Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye Ticaret Bakanlığı E-ticaret Daire Başkanı Çağatay Yasın Karaboğa, Pazarlama Satış Direktörü Enes Kuşçu, Pazarlama ve Satış Takım Lideri Hüseyin Soylu, Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer, Zeytinyağı Şirket Kurucusu Hatice Avcı, genç girişimciler ve iş insanları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, dijitalleşmenin hız kazandığı ve ticaretin sınır tanımadığı bir dönemde e-ticaretin işletmeler açısından artık tercih değil zorunluluk haline geldiğini söyledi. Türkiye’de e-ticaret hacminin son yıllarda büyük artış gösterdiğini belirten Erdoğan, resmi verilere göre 2024 yılında sektör hacminin yüzde 60’ın üzerinde artarak 3 trilyon liranın üzerine çıktığını, işlem sayısının ise 6 milyara ulaştığını ifade etti. 2025 yılı itibarıyla sektör büyüklüğünün 4,5 trilyon liraya yaklaşmasının beklendiğini kaydeden Erdoğan, "Artık ticaretin yeni dili dijitalleşmedir ve rekabetin yeni sahası e-ticaret olmuştur" dedi. E-ticaretin özellikle KOBİ’ler için yalnızca bir satış kanalı değil, aynı zamanda dünyaya açılan bir kapı olduğunu vurgulayan Erdoğan, Denizli gibi üretim gücü yüksek, tekstil ve sanayide markalaşmış bir şehir için bu dönüşümün kritik öneme sahip olduğunu dile getirdi. Eğitim programıyla üyelerin e-ticaret süreçlerini daha bilinçli, daha yetkin ve daha rekabetçi şekilde yönetmelerinin amaçlandığını belirten Erdoğan, marka yönetiminden lojistik süreçlerine kadar geniş kapsamlı eğitimlerin firmalara önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Denizli Ticaret Odası’nın 100. yılını geride bıraktığını hatırlatan Erdoğan, bir asırlık bilgi ve birikimi yeni dünyanın dinamikleriyle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Projenin yalnızca ticari bir dönüşüm olmadığını kaydeden Erdoğan, aynı zamanda kültürel mirasın dijital dünyada değer bulması açısından büyük fırsat sunduğunu ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından program, sunumlar ve eğitimlerle devam etti.
09 Kasım 2024 Cumartesi - 13:09
Zeytinyağı üretim ve satış yerlerinde denetimler devam ediyor
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde 04 ile 18 Kasım 2024 tarihleri arasında zeytin ve zeytinyağı denetimleri programları başladı. Bu kapsamda Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Denizli genelinde zeytin ve zeytinyağı üretim ve satış yerlerinde denetimlerini hız kesmeden devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde 04 ile 18 Kasım 2024 tarihleri arasında zeytin ve zeytinyağı denetimleri programları başladı. Denizli genelinde zeytinyağı üretimi amacıyla 7 adet zeytinyağı sıkım işletmesi faaliyet gösteriyor ve bunların 2 tanesi Tarım ve Orman Bakanlığın bünyesinde kurularak faaliyet gösteren Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak çalışan çiftçi kuruluşudur. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Tarım ve Orman Bakanlığın zeytin ve zeytinyağı üretim ve satış yerleri denetim programı kapsamında denetimlere başladı. Denizli’nin Kale ilçesinde, zeytinyağı sıkım faaliyetinde bulunan zeytin ve zeytinyağı üretiminde bulunan tesislere inceleme ve ziyarette bulunuldu. “Denizli’de geçen yıl 17 bin 753 ton zeytin ürünü elde ettik” 2024 üretim sezonunda, zeytin hasadıyla birlikte zeytinyağı üretiminin başladığını belirten Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar yaptığı açıklamalarda, "2023 yılında ilimiz genelinde 8 bin 614 hektar alanda 17 bin 753 ton zeytin ürünü elde ettik. Denizli ili zeytin üretimi bakımından ülkemizde 14. Ege bölgesinde 5. sırada yer almaktadır. İl genelinde zeytin olarak en çok Kale olmak üzere Buldan, Sarayköy ve Beyağaç ilçelerimizde, çeşit olarak en fazla Gemlik, bunun yanı sıra Manzallina, Yamalak Sarısı, Domat, Memecik zeytinleri üretilmektedir. İlimizde zeytinyağı üretim tesislerinin yıllık 10 bin 634 ton zeytinyağı üretim kapasitesi olup, geçen yıl bu tesislerde bin 217 ton zeytinyağı üretimi gerçekleştirilmiştir. İlimizin coğrafi yapısı ve iklim özellikleri bakımından üretilen zeytinyağının hoş, güzel bir aroması ve tadı vardır. Bu üretim sezonunun tüm üreticilerimize ve tesis sahiplerine hayırlı ve bereketli olmasını dilerim” dedi. İşletme yetkilileri ve zeytin üreticisi çiftçilerle görüşen İl Müdürü Şakir Çınar, zeytin ve zeytinyağı üretimi hakkında karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.
09 Kasım 2024 Cumartesi - 10:03
Başkan Erdoğan; “Atatürk, yolumuza ışık tutan rehberimizdir”
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 10 Kasım dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk yolumuza ışık tutan rehberimizdir. O’nun hedefleri doğrultusunda, daha güçlü ve büyük Türkiye için, milletçe var gücümüzle, el ele ve omuz omuza yürüyoruz” dedi. Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 86’ncı yıldönümü dolayısıyla, yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Erdoğan basın açıklamasında, Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ile Türk Milleti’ne kazandırdığı değerlerin, bir asrı geride bırakan Türkiye’nin geleceğini şekillendirdiğinin altını çizdi. Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Erdoğan’ın yayımladığı mesajda, “Atatürk, yalnızca Kurtuluş Savaşın kahramanı olarak değil, aynı zamanda modern Türkiye’nin kurucusu ve yenilikçi bir lider olarak da tarihe geçmiştir. O’nun kararlılığı, vizyonu ve halkına duyduğu derin güven, bağımsızlığımızın sembolü Türkiye Cumhuriyeti’nin sağlam bir temel üzerine kurulmasını sağlamıştır. Atatürk’ün en belirgin özelliklerinden biri de her alanda en iyiyi ve güzeli hedeflemesiydi. Eğitimden ticaret ve sanayiye, tarımdan sağlığa ve hukuka kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği reformlarla, Türkiye’yi bağımsız ve güçlü bir devlet haline getirmiştir. Milletimiz, O’nun öngördüğü hedefler doğrultusunda hep beraber yürüyerek hızla ilerlemiş ve gelişmiştir. O, o günden bugüne, yarınlarımıza ve yolumuza ışık tutan bir rehberdir. Atatürk’ün vefatı, bir devrin sona ermesi de değildir; O’nun fikirlerinin ölümsüzlüğe kavuştuğunu simgelemektedir. Bugün, yine O’nun yolunda ilerlemekteyiz; O’nun bize gösterdiği millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarma hedefimize, koşar adımlarla gitmekteyiz. Şunu iyi biliyoruz ki Türkiye’yi daha ileri taşımak, en büyük misyonumuz ve sorumluluğumuzdur. Bunun için, milletçe durmadan çalışmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, özlemle ve rahmetle anıyoruz” dedi.
08 Kasım 2024 Cuma - 20:10
Denizli’de metal fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı
Denizli’de metal ve izolasyon fabrikasında çıkan yangın ekiplerin yoğun çabası neticesinde kontrol altına alındı.
08 Kasım 2024 Cuma - 18:40
Metal fabrikasında çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı
Denizli’de metal ve izolasyon fabrikasında çıkan ve kentin tamamında görülebilen yangın kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin söndürme çalışmaları dron ile havadan görüntülendi. Merkezefendi ilçesi Sümer Mahallesi’nde metal ve izolasyon malzemeleri üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede fabrikayı saran alevler kentin her noktasında görülür hale geldi. Metrelerce yüksekliğe ulaşan yangınlara çok sayıda Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı personel müdahalede bulundu. Polis ekiplerin bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekiplerinin de tedbir amacıyla beklediği görüldü. Büyükşehir Belediyesine ait iş makinelerine çalışmalara destek verdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da bölgeye gelerek ekiplerden bilgi aldı. Ekiplerin yoğun uğraşları neticesinde yaklaşık 2 saatin sonunda alevler kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin söndürme çalışmaları dron ile havadan görüntülendi.
08 Kasım 2024 Cuma - 17:20
Başkan Çavuşoğlu’ndan 10 Kasım mesajı
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumhuriyetin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 86’ncı yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Başkan Çavuşoğlu mesajında Atatürk’e duyulan özlem ve minneti dile getirirken, O’nun bıraktığı miras olan Cumhuriyet’in korunmasının önemine vurgu yaptı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 86’ncı yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesaj yayımladı. Başkan Çavuşoğlu mesajında 10 Kasım’ın yalnızca bir yas günü olmadığını belirterek, “Bugün, Atatürk’ün fikirlerini, ülkemize kazandırdığı değerleri ve bağımsızlık mücadelesini daha derin anlamak ve onun izinde yürüme kararlılığımızı tazelemek için önemli bir gündür” ifadelerini kullandı. “Cumhuriyet kalesinin ebedi nöbetçileri olacağız” Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in dimdik ayakta olduğunu ve bu mirası gelecek nesillere taşımak için çaba gösterdiklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Bilimin, eğitimin ve barışın önemini vurgulayan, milletimize rehber olan Atatürk’ün izinden yürümek, onun emanetine sahip çıkmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyet, tüm zorluklara rağmen dimdik ayakta durmaktadır ve bizler bu Cumhuriyet kalesinin ebedi nöbetçileri olmaya devam edeceğiz. Unutmamalıyız ki, son dönemde yaşadığımız karanlık zamanlardan ancak ve ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının ışığı ile çıkabiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun.”
08 Kasım 2024 Cuma - 16:45
Denizli’de çakar ve siren tertibatlı araca 6 bin 439 lira ceza kesildi
DENİZLİ(İHA) – Denizli’de emniyet ekipleri, usulsüz çakar ve siren tertibatı kullanan sürücüye 6 bin 439 TL para cezası uygulandı. Aracın çakar sistemi ise söktürüldü. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 7 Kasım 2024 tarihinde Ankara Bulvarı üzerinde durumundan şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Yapılan denetimde, aracın yetkisi olmaksızın çakar ve siren tertibatı kullandığı belirlendi. Trafik güvenliğini tehlikeye atan ihlal nedeniyle sürücüye 6 bin 439 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, kurallara aykırı şekilde takılı olan çakar tertibatı aracın üzerinden söktürüldü.
08 Kasım 2024 Cuma - 16:37
Denizli’de inşaat malzemesi fabrikasında yangın
Denizli’de demir, çelik, inşaat ve izolasyon malzemeleri üretimi yapan fabrikada yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, Merkezefendi ilçesi Sümer Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, demir, çelik ve izolasyon malzemeleri üretimi yapan fabrikada kaynak yapımı sırasında yangın çıktı. Kısa sürede alevler fabrikayı sardı. Ara ara patlamaların yaşandığı bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken polis ekipleri ise bölgede güvenlik önlemi aldı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. Yangını çevredeki diğer yapılara sirayet etmemesi için yoğun çaba sarf ediliyor.
08 Kasım 2024 Cuma - 16:35
Denizli’de açılan tekstil fuarına yurtdışı dahil 60 firma stant açtı
DENİZLİ(İHA) – Denizli EGS Park Fuar Alanı’nda bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Denizli İplik, Kumaş, Tekstil Aksesuarları ve Teknolojileri Fuarı (PİKTECH 2024) uluslararası hale geldi. 20’si Yurt dışından, 3’ü Denizli’den, yurt genelinden katılım sağlayanlarla toplam 60 firmanın stant açtığı fuarın açılışını, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkan Yardımcısı Hasan Aracı ile protokol üyeleri yaptı. Denizli EGS Park Fuar Alanı’nda bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Denizli İplik, Kumaş, Tekstil Aksesuarları ve Teknolojileri Fuarı (PİKTECH 2024), Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkan Yardımcısı Hasan Aracı ile protokol üyelerinin katılımıyla açılış gerçekleştirildi. Aracı, DTO’da göreve geldiklerinde 4-5 civarında olan şehirdeki fuar sayısını 8-9’a kadar çıkarmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Aracı, açılışa katılan sektör temsilcilerine “Denizli olarak hedeflerimiz çok daha büyük. El birliğiyle, omuz omuza vererek yürüyecek, hep beraber daha da büyüyeceğiz” diye seslendi. 9 Kasımda kapanacak olan 5’inci Denizli İplik, Kumaş, Tekstil Aksesuarları ve Teknolojileri Fuarı (PİKTECH 2024), ziyaretçilerine kapılarını açtı. Fuarın açılışı için düzenlenen törende Termin Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Derya Gencay, ev sahibi sıfatıyla kısa bir hoş geldiniz konuşması yaptı. Gencay, geleneksel hale getirdikleri fuarlarıyla, katılımcıların ticaret hacmini genişletmeyi, bu sayede uluslararası ticaretin geliştirilmesini ve tekstilin başkenti Denizli’nin tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. “Denizli artık fuarlar şehri” Gencay’dan sonra kürsüye gelen DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Aracı da konuşmasında Denizli’yi sektörel ve geleneksel fuarlar şehri haline getirdiklerine dikkat çekti. Aracı, “Denizli’miz, bölgesinde hızla yükselen önemli ve büyük bir değerdir. Geleneksel hale gelen ve her yıl sayıları daha da artan fuarlarımız da bunun en önemli göstergelerinden biridir. Denizli Ticaret Odası’nda göreve geldiğimizde, bu şehirde sadece 4-5 fuar vardı; 8-9’a kadar çıkardık. Ayrıca, sadece son 3 yıla baktığımızda şunu görüyoruz ki, 2022’de, 4’ü yurt içi olmak üzere toplam 15 fuarda, 388 üyemizle yer aldık. Bu fuarlarda, sadece odamızın standında 28 bin ziyaretçi ağırladık. 2023’te de 12’si yurt dışında olmak üzere çeşitli branşlardaki uluslararası fuarlara, İşletme Geliştirme’nin ve odamızın desteğiyle 607 üyemiz katıldı. Bu yılki fuarlarımızın da 9’u yurt dışında ve odamızın organizasyonuyla, şu ana kadar 370 üyemizi, dünyanın dört bir tarafındaki sektörünün en büyüğü olan uluslararası fuarlara götürdük. Yine bu ay, üyelerimizden oluşan 25 kişilik bir kafile ile, Denizli tarihinde ilk kez Polonya’ya, Varşova Fast Textil Fuarı’na gideceğiz. Öte yandan, ticaretimiz de sanayimiz de geçmişe nazaran artık çok çeşitli ve güçlü; yabancı yatırımcıların da gözdesi. Şehrimizdeki yabancı sermayeli şirketleri, bizim dönemimizde 56’dan 406’ya çıkardık. Yelpazeyi de genişleterek 57 farklı ülkeye ulaştık” dedi. “PİKTECH Denizli fuarı, uluslararası hale geldi” Sözlerini “Bu arada, bugün burada açılışını gerçekleştirmekte olduğumuz bu fuarımız da her geçen yıl daha da büyüyor. Organizatörümüz, bu yıl da Denizli’yi geçen yıl olduğu gibi bu fuarda 60 firmayla buluşturacak. Bu kez stant açan firmaların 20’si yurt dışından; fuarımız, uluslararası bir hale geldi. Termin Fuarcılık’ı kutluyorum” diyerek sürdüren Aracı, DTO olarak fuar ve sektör çeşitliliğini artırmak için, büyük bir mücadele verdiklerini vurguladı ve “Bu sayede, ihracatımızı artırıyoruz. Görünen o ki 2024’ü geçen yılki ihracatın bir miktar üzerinde bir tutarla kapatacağız. Fuarımızın hayırlı ve bereketli olmasını, günlerinizin de güzel geçmesini diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Protokol üyeleri, firmaları yalnız bırakmadı Törende Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Av. Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da kısa birer konuşmaya yaparak fuarın hayırlı olmasını diledi. DTO’nun Denizli Teknik Tekstil Merkezi (DTTM) standı beğenildi Açış konuşmalarının ardından, fuar alanında stant açan firmalar ziyaret edildi. Fuarda Ticaret Alanı ile yer alan DTO’nun Denizli Teknik Tekstil Merkezi standı da büyük ilgi gördü. Merkezdeki uzmanlar, stanttaki ekranlar, ürün, makine ve maketler üzerinden, ziyaretçilerini ARGE çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgilendirdi. DTTM Sorumlusu Yüksek Tekstil Mühendisi Ozan Parer, DTO Başkan Yardımcısı Hasan Aracı ve beraberindeki heyete de merkezde neler yaptıklarıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.
08 Kasım 2024 Cuma - 15:47
Merkezefendi bahçe mobilyaları üretim merkezi faaliyete başladı
Merkezefendi Belediyesi tarafından ‘Bahçe Mobilyaları Üretim Merkezi’ projesi hayata geçirildi. Başkan Doğan, “Kendi mobilyalarımızı kendimiz üreterek tasarruf sağlıyor, belediye bütçemize katkıda bulunuyoruz” dedi. Merkezefendi Belediyesi, çevreye duyarlı projelerine bir yenisini daha ekleyerek, ilçenin dört bir yanına dış mekânlara uygun, dayanıklı, hafif ve bakımı kolay bahçe mobilyalarını modernize etmeye başladı. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın 60+1 projelerinin arasında yer alan ‘Bahçe Mobilyaları Üretim Merkezi’ projesi hayata geçirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün mobilya atölyesinde üretilen, dayanıklı ve bakımı kolay bahçe mobilyaları, dış mekanlara uygun malzemelerle hazırlanarak ilçedeki yeşil alan ve parklara monte ediliyor. Bu mobilyalar, vatandaşların konforlu bir ortamda dinlenip keyifli vakit geçirmesine imkan tanıyor. Merkezefendi Belediyesi, kendi bahçe mobilyalarını üreterek tasarruf sağlıyor ve belediye bütçesine katkı sunuyor. “Kendi mobilyamızı kendimiz üreterek, bütçemize katkı sağlıyoruz” Merkezefendi’de söz verilen bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Dış mekânlara uygun, dayanıklı, hafif ve bakımı kolay bahçe mobilyalarımızı kendi üretim tesisimizde üreteceğiz demiştik. Artık, kendi mobilyalarımızı Park Bahçeler Müdürlüğümüzün mobilya atölyesinde kendimiz üreterek tasarruf sağlıyor, belediye bütçemize katkıda bulunuyoruz. Ürettiğimiz bahçe mobilyalarımızı, yeşil alanlarımıza, parklarımıza monte ederek hemşerilerimizin rahat ve konforlu bir şekilde dinlenmesini ve vakit geçirmesini sağlıyoruz. Üreten bir Merkezefendi hedefiyle çıktığımız bu yolda, Merkezefendi’mizi güzelleştirmeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.
08 Kasım 2024 Cuma - 13:48
1600 yıllık altın takıları kuru fasulyenin içine sakladılar
Denizli’de jandarmanın düzenlediği operasyonda, Lidya dönemine ait 1600 yıllık altın küpeler, kolye ve saç iğnesiyle yakalanan 4 şüpheliden 2’si tutuklandı. İki ayrı araçla hareket eden şüphelilerin altın takıları kuru fasulye paketine sakladıkları belirlendi.
08 Kasım 2024 Cuma - 13:46
Merkezefendi’nin asansör periyodik kontrol protokolü 4 yıl daha uzatıldı
Merkezefendi Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi arasında asansör periyodik kontrol protokolü imzalandı. Başkan Doğan, “4 yıl önce imzalanan protokolümüzü tekrar yenileyerek ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi. Asansör Periyodik kontrol yönetmeliği gereğince Merkezefendi Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi arasında 4 yıllık protokole imza atıldı. Makine Mühendisleri Odası ile imzalanan 4 yıllık protokolün sona ermesiyle asansör periyodik kontrolleri, bugün imzalanan protokol ile Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’ne tekrar yetki verildi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Umut Cüneyt İyiol, arasında imzalanan 4 yıllık periyodik kontrol protokolü yürürlüğe girdi. “Hemşehrilerimizn güvenliği için çalışıyoruz” Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile imzalanan periyodik kontrol protokolün çok önemli olduğunu söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “4 yıl önce imzalanan protokolümüzü tekrar yenileyerek ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz. 4 yıl boyunca ilçe sınırları içerisinde bulunan asansörlerin periyodik kontrollerini Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile ortak çalışmalarla gerçekleştireceğiz. İlçe sınırları içerisinde hemşehrilerimizin güvenliği açısından tüm asansörler denetlenecek” ifadelerini kullandı.
08 Kasım 2024 Cuma - 13:43
MediaMarkt yeni mağazasını Denizli’de açtı
MediaMarkt, Türkiye’deki 102’nci mağazasını Denizli’de açtı. Türkiye genelinde mağaza açılışlarına devam eden markanın Denizli’deki yeni mağazasında, açılışa özel olarak düzenlenen kampanya, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Avrupa’nın önde gelen elektronik perakendecilerinden MediaMarkt, Türkiye’deki 102’nci mağazasını Denizli’de açtı. 1504 metrekarelik geniş satış alanına sahip olan, 17’si kadın 33 çalışanın istihdam edildiği mağazanın açılış töreni gerçekleşti. Son teknoloji ürünleri deneyimin ön planda olduğu mağazalarında tüketicilerle buluşturmaya devam eden markanın düzenlediği açılış töreni ilgiyle karşılandı. Açılış sonrasında kampanyalı ürünler talep görürken, Denizli Horizon Garden’da yer alan mağazanın geniş alanı ve kapsamlı son teknoloji ürün yelpazesi ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılandı. MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar, şunları söyledi: ’’Şirket olarak 2024 yılı boyunca mağaza açılışlarımıza hızlıca devam ederken Türkiye genelindeki satış alanımızı genişletiyor, ülkemizde kazandığımızı yine ülkemize harcıyoruz. Yerel istihdama katkı sunarken, kadın çalışan oranının her yeni mağazada en az yüzde 50 olmasına dikkat ediyoruz. Denizli mağazamızla birlikte Türkiye genelinde mağaza sayımızı 102’ye yükselttik. Bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da kararlılıkla genişletmeye devam edeceğimiz mağaza ağımızla, Telefon Kiralama gibi artı hizmetlerimizi ve MediaMarkt’ın benzersiz deneyim mağazacılığını Türkiye’nin farklı illerine taşımayı sürdüreceğiz.” Son teknoloji geniş ürün yelpazesini tüketicilere sunan markanın, Türkiye’nin farklı noktalarında mağaza açılışlarına devam edeceği açıklandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder