Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Denizli
Yıkım firmasından açıklama: "Tüm tedbirlerimizi aldık, yıkım ruhsatımız mevcut"
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 16:24:06
Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bir binanın yıkımı sırasında çevreye moloz parçalarının savrulmasıyla gündeme gelen olayın ardından, yıkımı gerçekleştiren firmadan açıklama geldi. Akkonak Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde yürütülen yıkım çalışmasına ilişkin yıkım firması tarafından yapılan açıklamada, "Yıkım işlemi öncesinde gerekli tüm tedbirlerimiz alınmıştır. Çalışmalarımız, ilgili mevzuatlara uygun şekilde ve resmi yıkım ruhsatı çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Yaşanan durum anlık bir gelişmeden ibaret olup, ekiplerimiz tarafından hızlıca müdahale edilmiştir. Çevre güvenliğini riske atacak bir ihmal söz konusu değildir" denildi.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 14:55
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı
Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıya göre, kent genelinde yağışların 3 Mayıs 2026 saat 12.00’den itibaren başlayarak 4 Mayıs 2026 saat 12.00’ye kadar etkili olması bekleniyor. Yapılan değerlendirmelerde yağışların yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olabileceği belirtildi. Meteoroloji, kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel ve su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı görülen bölgelerde buzlanma ve don olayı ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 09:17
Güvenlik önlemleri alınmadan yapılan bina yıkımı tehlike saçtı
Merkezefendi ilçesinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadan gerçekleştirilen bina yıkımı sırasında kopan moloz parçaları çevreye savruldu. Vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atan olay sonrası zabıta ekipleri cezai işlem uyguladı.
01 Mayıs 2026 Cuma - 20:32
Tavas’ta emeğin bayramı sofrada kutlandı; Başkan Tatıl’tan anlamlı buluşma
Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, şehrin temizliğinden ve bakımından sorumlu olan saha personeliyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Kamu hizmetinin aksamaması adına normal şartlarda resmî tatillerde de vardiyalı olarak çalışan belediye işçileri, bu yıl Başkan Tatık’ın özel hassasiyetiyle bayramı sahada değil, kurulan gönül sofrasında kutladı. Belediyecilik hizmetlerinin 7/24 esasına dayalı olması nedeniyle bayram günlerinde bile görev başında olan temizlik ve saha personeli için bu yıl farklı bir uygulama hayata geçirildi. Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, "Hizmet bir şekilde yürür ama kırılan gönüller onarılamaz" anlayışıyla, bayramın asıl sahibi olan işçilerin dinlenmesi ve onurlandırılması için saha çalışmalarına ara vererek personeliyle sofra başında buluştu. "Biz büyük bir aileyiz" Öğle saatlerinde gerçekleşen buluşmada, protokol kurallarını bir kenara bırakarak işçilerin yanına oturan Başkan Kadir Tatık, personeliyle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Tavas’ın her sokağında emeği olan işçilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Tatık, belediye çalışanlarının birer "personel" olmanın ötesinde, Tavas’ın geleceğini inşa eden birer aile ferdi olduğunu vurguladı. Bu anlamlı buluşma, belediye koridorlarında ve sahada hakim olan "Gönül Belediyeciliği" anlayışının en somut örneği olarak kayda geçti. Tavas’ı daha güzel bir yarın için çalışan işçilerin bayramını yürekten kutlayan Başkan Tatık; "Bizim anlayışımızda işçi, sadece işi yapan değil; bu şehre hayat veren, onu ayakta tutan asli güçtür. Bugün 1 Mayıs; yani bu şehrin her sokağında izi olan, gecesini gündüzüne katan işçi kardeşlerimin günü. İstedik ki, her gün bizim için ter döken mesai arkadaşlarımız, bu özel günü çalışarak değil, bir nebze de olsa nefes alarak geçirsinler. Bizim için en büyük proje, çalışanımızın yüzündeki tebessümdür. Ekmeğini helalinden kazanan, Tavas’ı daha güzel bir yarın için ilmek ilmek dokuyan tüm işçi kardeşlerimin bayramını yürekten kutluyorum. İyi ki varsınız" dedi.
07 Ekim 2024 Pazartesi - 11:15
Merkezefendi Kent Tiyatrosu’nun yeni oyunu izleyiciyle buluştu
DENİZLİ(İHA) – Merkezefendi Kent Tiyatrosu tarafından ilk kez sahnelenen "Palyaço Dodo’nun Okyanus Sirki" isimli çocuk tiyatro oyununa tiyatro severler ve minikler yoğun ilgi gösterdi. Merkezefendi Kent Tiyatrosu, hem yetişkinler için hem de minikler için oyunlarını sahnelemeye devam ediyor. Merkezefendi Kent Tiyatrosu oyuncularının oynadığı "Palyaço Dodo’nun Okyanus Sirki" isimli tiyatro oyunu tiyatro severler tarafından büyük ilgi gördü. Tiyatro oyuncuları sergiledikleri performanslar ile minikleri ve aileleri kahkahaya boğdu. Miniklerin keyif alarak izlediği oyunda doğaya saygı, çevre temizliği, dostluk ve arkadaşlık gibi değerleri eğlenerek öğrendi. Keyifli anların yaşandığı, tiyatro oyunu seyirciler tarafından tam not aldı. Oyun sonunda tiyatro ekibi, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
07 Ekim 2024 Pazartesi - 10:38
Denizli Büyükşehirde hedef 1 milyon metrekare beton parke taşı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun göreve başlamasından bu yana kent genelinde 263 bin metrekare beton parke taşı döşemesini tamamladı. Acil ihtiyaç olan mahallelere beton parke taşı döşeme işleminin devam edeceğini belirten Başkan Çavuşoğlu, “Hedef 1 milyon metrekare beton parke taşı” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun göreve gelir gelmez 19 ilçe ve bağlı mahallelerinde ihtiyaç olan bölgelerde başlattığı beton parke taşı döşemesi tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda 1 Nisan’dan bu yana kent genelinde 263 bin metrekare beton parke taşı döşeme işlemlerinin tamamlandığı ifade edildi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kısa süre içerisinde ihtiyaç olan mahalle ve bölgelere yatırımlarının süreceği ve 2025’in ilk çeyreğine dek 1 milyon metrekare beton parke taşı döşeme işleminin tamamlanacağı kaydedildi. Halkımızın konfor ve mutluluğu için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu Denizli halkının daha rahat, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için her alanda gayret ettiklerini ifade ederek, acil ihtiyaç olan yerlerde beton kilit parke taşı döşemelerinin hız kesmeden sürdüğüne dikkati çekti. Başkan Çavuşoğlu, vatandaşların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade ederek, “İstiyoruz ki şehrimizin her köşesinde halkımızın neye ihtiyacı varsa koşalım ve o talepleri yerine getirelim. İmkanlarımız doğrultusunda her türlü ihtiyaca yanıt vermeye gayret ediyoruz. Acil ihtiyaç olan bölgelerde hızlı bir şekilde aksiyon alıp, halkımızın talebine olumlu bir şekilde yanıt veriyoruz. Halkımızın konfor ve mutluluğu için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hedef 1 milyon metrekare beton parke taşı” ifadelerini kullandı.
06 Ekim 2024 Pazar - 14:53
Uğur Işılak, Babafest’te unutulmaz bir gece yaşattı
Denizli’nin Babadağ ilçesinde 6. BabaFest’in ikinci gününde Grup Dar Sokak ve Uğur Işılak’ın sahne aldığı festival gecesi yoğun ilgi ve coşkusuyla son buldu. Babadağ ilçesinde düzenlenen 6. BabaFest ve 5. Off-Road gösterisinin ikinci gününde, birbirinden değerli sanatçılar şarkılarıyla ve performanslarıyla yoğun ilgiyle karşılandı. Festivalin ikinci gününde Grup Dar Sokak ve Uğur Işılak’ın sahne aldığı festival gecesi coşkuyla sonlandı. Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, gece sonunda sahnede açıklamada bulundu. Başkan Kumral, “Hiçbir teknolojik yardım almadan tamamen el yapımı olan minyatür dokuma tezgahları ile sergimize büyük katkı sağlayan Abdullah Yurtsever’e plaketini takdim ettik. Festivalimizde bizleri yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamımız Fahrünnisa Şükran İlter, Önceki dönem Milletvekilimiz Mehmet Yüksel, Baklan Belediye Başkanımız Yusuf Gülsever, İlçe Başkanımız Fatih Karakurt, İlçe Kadın Kolları Başkanımız Fatma Erdoğan, iş insanlarımız, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve hemşehrilerimize teşekkür ederiz” dedi.
06 Ekim 2024 Pazar - 12:52
Denizli AK Parti’de 8. Olağan Kongre Süreci ilçelerden başlıyor
DENİZLİ(İHA) – AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, 8. Olağan Kongre sürecinin ilçe kongreleriyle 12 Ekim‘de Sarayköy ilçesinden başlayacağını duyurdu. AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, ilçe ziyaretleri çerçevesinde AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı, Denizli İl Koordinatörü Aydın Milletvekili Ömer Özmen ile Çardak, Bozkurt, Çivril, Kale, Beyağaç, Serinhisar ve Acıpayam ilçelerini ziyaret etti. Başkan Güngör, kongre takviminin 12 Ekim Cumartesi günü saat 14:00’da Sarayköy ilçesinden başlatılacağını duyurdu. Başkan Güngör, “Kongrelerimiz şimdiden Denizlimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti Denizli Teşkilatımız birlik beraberlik ve kardeşlikle yoluna devam edecek. Durmak yok yola devam” dedi.
06 Ekim 2024 Pazar - 11:59
İkinci Seçil Erzan vakasında mağdur sayısı 900, vurgun ise 200 milyon avroya yaklaştı
Denizli’de ’ikinci Seçil Erzan’ vakası olarak adlandırılan, gurbetçi ve yabancıların hedef alındığı dolandırıcılık olayında mağdur sayısının 900, vurgunun ise 200 milyon avroya yaklaştığı iddia edildi. Ponzi dolandırıcılık sistemi olarak adlandırılan, MASAK raporuna göre kara para aklama da olabileceği değerlendirilen ve şu ana kadar 48 şikayetin oluştuğu davada gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı. Şatafatlı yaşamlarıyla dikkat çeken şebekenin yurt dışına kaçan 3 firari şüphelisinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
05 Ekim 2024 Cumartesi - 22:40
Babadağ’ın zengin tarihine ışık tutan fotoğraflar 6. BabaFest’te görücüye çıktı
DENİZLİ (İHA) – Denizli Babadağ’da devam eden 6. BabaFest’te ilçenin tarihine ışık tutan fotoğraf sergisi ve yazar İsmail Yılmaz söyleşisi büyük beğeni topladı. Denizli’nin Babadağ ilçesinde devam eden 6. BabaFest ve 5. Off-Road Gösterilerinin ikinci gününde “Babadağ’ın Tarihine Işık Tutan Fotoğraflar” sergisi ziyarete açıldı. Tüm Denizlilileri bu anlamlı fotoğrafları görmeye davet eden Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, “Babadağ’ın zengin tarihine ışık tutan fotoğrafların sergisini açtık. Bu fotoğraflar ilçemizin hikayesini anlatan anılarla dolu. Sergimize uğrayarak geçmişle bağ kurabilir, Babadağ’ın tarihini daha yakından keşfedebilirsiniz. Hepinizi Necip Ağa Sokağına bekliyoruz” dedi. Serginin ardından Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen yazar İsmail Yılmaz imza günü ve söyleşisi büyük ilgi gördü. Başkan Murat Kumral, bu etkinlikte yaptığı konuşmasında; “Festivalimizin ikinci gününde Atatürk İlkokulu’nda harika bir söyleşi ve kitap imza günü gerçekleştirdik. Moderatörlüğünü Doğan Değirmenci’nin üstlendiği etkinlikte, kıymetli yazarımız İsmail Yılmaz bizlerle eserini ve yaşam hikayesini bizlerle paylaştı. Moderatörümüze, sevgili yazarımıza ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.
05 Ekim 2024 Cumartesi - 21:53
Kayıp liseli kız polise teslim oldu
Denizli’de 4 gün önce kaybolan 16 yaşındaki lise öğrencisi genç kızın, kayıp haberlerinin ardından polis karakoluna giderek teslim olduğu belirtildi. Pamukkale ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde ikamet eden lise 10. Sınıf öğrencisi Canan Zeybek (16), Çarşamba günü evden okula gidiyorum diyerek çıktı. Akşam okuldan eve dönmeyen genç kızdan bir daha haber alınamadı. Ailenin tüm armalarına rağmen ulaşılamayan genç kız için kayıp ihbarından bulunuldu. Lise öğrencisi Canan Zeybek, basında yer alan kayıp haberlerinin ardından Denizli Otobüs Terminalinde bulunan polis karakoluna giderek teslim oldu. Genç kız daha sonra Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak, Yenişehir’de bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Kızlarının bulunduğu bilgisi verilen aile, kızlarını almak için Çocuk Şube Müdürlüğüne hareket etti.
05 Ekim 2024 Cumartesi - 21:38
Denizli’de yasak ırk köpekler uygun şartlarda bakılıyor
Denizli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğal Yaşam Parkında yasak ırk köpeklerin uygun şartlarda bakıldığı, hayvanların strese girmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi. Denizli Büyükşehir Belediyesinden yapılan konuyla ilgili yapılan açıklamada; Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Doğal Yaşam Parkıyla ilgili son günlerde sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Açıklamada, "Sosyal medya üzerinden bir süredir Denizli Büyükşehir Belediyemize yönelik bir takım asılsız iddialar üzerinden yıpratma ve karalama kampanyası yürütülmektedir. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde koruma altına alınan yasak ırklı köpeklerin kaldığı bölüm ve sağlıkları hakkında sosyal medya üzerinden gerçeğe ve hukuka aykırı olarak sistemli bir şekilde bilgi kirliliğine sebebiyet verecek şekilde paylaşımlar yapılmaktadır. Yasak ırklı köpeklerimiz sağlık kontrolleri ve bakım şartlarına uygun olarak bakılmakta ve resmi kurumlar tarafından düzenli olarak kontrol edilerek tüm bilgileri kayıt altına alınmaktadır. Yasak ırklı köpeklerimizin sürekli demir parmaklıklar ardında kalmaması ve strese girmemeleri için personel tarafından günlük olarak bahçeye çıkarılmaktadır. Söz konusu görüntüler daha önce idaremiz personelleri tarafından suistimal ve karalama amaçlı çekilmiş videolardır. Bu birimlerimizde çalışma disiplinine uymayan personeller tespit edilerek işlerine son verilmiştir. Merkezimizde bulunan yasak ırklı köpeklerin kaldığı alanlar ve öldü olarak gösterilen yasak ırklı köpeğimizi şeffaflık ilkemize dayanarak sizinle paylaşıyor ve bu bölümü görmek isteyen herkesi merkezimize davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
05 Ekim 2024 Cumartesi - 21:11
Çorbalı festival daveti
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde bu yıl 3.’sü yapılacak tarhana festivaline davet için bin kişilik çorba ikramı yapıldı. Acıpayam ilçesine bağlı Dodurga Mahallesi’nde bu yıl 20 Ekim Pazar günü 3’cüsü yapılacak olan ‘Dodurga Tarhana Festivaline’ tüm Denizli halkını davet edildi. Geleneksel Dodurga Tarhana Festival için Kayhan Mahallesi’nde bin kişilik top tarhana hazırlandı. Hazırlanan tarhana davetlilere ve vatandaşlara ikram edildi. Tarhana pekmez, yoğurt ya da tereyağı eşliğinde ikram edildi. Top tarhana yapımı ve tanıtımı için yapılan etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Marım’da katıldı. Düzenleme komitesi üyesi Yüksel Şan, mahallelerinde 5 asırdan bu yana kadınlar tarafından kışlık çerezlik top tarhana ve toz tarhana yapıldığını söyledi. Tarhana Festivaline Acıpayam’ın 56 mahallesinden üreten kadınların ücretsiz stant açabileceklerini vurgulayan Şan “Belediye öncülüğünde gerçekleştirilen proje ile Acıpayam’ın 56 Mahalleden üretim sağlayan üreticilerin festivalde yerlerini alıp ürettikleri ürünleri satışa sunmalarını istiyoruz. Ayrıca sürpriz konuklarımızda olacak stantlarda yerlerini alan kadın girişimciler ürettikleri ürünleri satışa sunacak. Dernek olarak meşhur Dodurga tarhanasının patentini almak için çalışma başlattık” dedi.
05 Ekim 2024 Cumartesi - 20:56
Liseli genç kızdan haber alınamıyor
Denizli’de okula gidiyorum ayrıldığı evine bir daha geri dönmeyen 16 yaşındaki lise öğrencisi genç kızdan 4 gündür haber alınamıyor. Pamukkale İlçesi, Karşıyaka Mahallesi’nde ikamet eden lise 10. Sınıf öğrencisi Canan Zeybek (16) Çarşamba günü evden okula gidiyorum diye çıktı. Akşam okuldan eve dönmeyen genç kızdan bir daha haber alınamadı. Ailenin tüm armalarına rağmen ulaşılamayan genç kız için, kayıp ihbarından bulunuldu. Polisin arama çalışması başlattığı Canan Zeybek için aile Denizlili vatandaşlardan yardım bekliyor. Aile, kızlarını görenlerin polise veya 0 543 870 24 55 nolu telefona haber vermelerini istedi.
05 Ekim 2024 Cumartesi - 17:30
Denizli’de Filipinli kadın Müslüman oldu
Filipinler vatandaşı Bethzaıda Mojar Kondo, Çivril İlçe Müftülüğünce düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müslüman olmak istediğini belirterek Çivril İlçe Müftülüğüne müracaat eden Filipinler vatandaşı Bethzaıda Mojar Kondo için "İhtida Merasimi" düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde Çivril İlçe Müftüsü Muhammet Çörekçi, İslam dini hakkında bilgiler verdi. Akabinde Bethzaıda Mojar Kondo, şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Müftü Çörekçi, merasim sonunda Bethzaıda Mojar Kondo’ya Beyza ismini vererek "İhtida Belgesi" ile birlikte Kur’an-ı Kerim ve çeşitli dini yayınlar hediye etti. Tören sonrası değerlendirme yapan Çivril Müftüsü Muhammed Çörekçi mutlu ve duygusal bir gün yaşadıklarını ifade ederek “Bugün hem çok mutlu hem de duygulu bir gün yaşadık. Müslüman olmak istediğini belirterek Müftülüğümüze müracaat eden Filipinli Bethzaıda Mojar Kondo için "İhtida Merasimi" düzenledik. Sevinç Gözyaşları içinde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Bethzaıda Mojar Kondo Beyza ismini aldı. Kendisine Meal, İlmihal ve İhtida Belgesi takdim ettik” dedi.
05 Ekim 2024 Cumartesi - 14:04
Paravan şirketle 83 milyonluk vurgun yapan 2 şüpheli tutuklandı
Denizli’de paravan şirketle farklı ülkelerde yaşayan 48 mağdur şahsı toplamda 83 milyon TL dolandıran 6 şüpheli şahsın 3 zanlısı yakalanmış diğer 3 zanlısı için de yurtdışında bulunduğu öğrenilmiştir. Adli makamlara sevk edilen 2 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliğince yürütülen soruşturma dosyası kapsamında, 2020-2023 yılları arasında ülkemiz ve yurt dışında yaşayan Türk ve yabancı uyruklu şahıslara, paravan şirket sahiplerinin basın ve yayım araçlarını kullanarak kendilerine yatırım (hisse senedi, coin, ve benzeri finansal araçlar) yapıp yüksek kazanç sağlayabileceklerini vadederek Türkiye, Fransa, Belçika, İsviçre ve Yeni Zelanda ülkelerinde yaşayan 48 mağdur şahsı toplamda 2 milyon 109 bin 272 Euro, 600 bin TL ve 80 bin İsviçre Frangı dolandıran 6 şüpheli şahıs yapılan banka hesap incelemeleri ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu neticesinde tespit edildi. Yapılan operasyonlar ve aramalar sonucunda, 1 adet kuru sıkı tabanca, 2 adet telefon, 5 adet laptop, 2 adet tablet, 4 adet flash bellek, 2 adet harici hard disk ele geçirildi. . Soruşturma dosyası kapsamında Denizli’de ikamet ettiği tespit edilen 3 şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alınması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik 3 Ekim 2024 günü yapılan eş zamanlı operasyonda 3 şüpheli şahıs yakalandı, 3 şüpheli şahsın ise yurtdışında bulunduğu anlaşıldı. Nitelikli dolandırıcılık suçundan adli makamlara sevk edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder