Yerel Haberler
Diyarbakır
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:06 Dicle’de 23 Nisan etkinlikleri Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlama programı hükümet konağı bahçesinde Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Dicle İlçe Milli Eğitim Cihan Selçuk, Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Çelek sunma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Kutlama programı Dicle İlçe Stadyumunda düzenlenen birçok etkinliklerle devam etti. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programa Dicle Kaymakamı Mustafa Atış, Dicle Belediye Başkan Vekili Ağa Aydın, Dicle Cumhuriyet Başsavcsı Ramazan Bozkurt, Dicle İlçe Jandarma Komutanı Salih Yahya Koca, Dicle İlçe Emniyet Amiri Erdoğan Özkan, Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Selçuk, İlçe Sağlık Müdürü Fırat Köse, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Deniz Yıldırım, birçok kurum amiri öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı. Kutlama programında Dicle Kaymakamı Mustafa Atış ve beraberindeki protokol üyeleri tören alanındaki öğrencilerin ve halkın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Selçuk, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Törende birçok öğrenci tarafından şiir okundu, günün anlam ve önemini yansıtan gösteri ile etkinlikler yapıldı. Bilgi ve futbol turnuvasında derece giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüller verildi. Tören düzenlenen uçurtma şenliği ile sona erdi.
23 Nisan 2026 Perşembe - 14:03 Yerinde çözüm mobil ekipleri sahada: Sorunlar hızla çözüme kavuşturuluyor Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin kurduğu yerinde çözüm mobil ekipleri, kent genelinde tespit edilen sorunları ilgili birimlerle koordinasyon içinde hızla çözüme kavuşturarak vatandaşların yaşam kalitesini artırıyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü, kentteki sorunların daha hızlı çözüme kavuşturulması amacıyla yerinde çözüm mobil ekipleri kurdu. Kent genelinde vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışan ekipler, sahada tespit ettikleri sorunları ilgili kurumlarla koordinasyon içinde kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Yapılan çalışmalar kapsamında, yol, kaldırım, altyapı, çevre temizliği ve kent donatılarıyla ilgili birçok sorun yerinde tespit edilerek ilgili birimlere iletiliyor. Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan alanlarda çözüm doğrudan büyükşehir ekipleri tarafından sağlanırken, ilçe belediyelerinin yetki alanına giren konular ise ilgili ilçe belediyelerine bildirilerek iş birliği içerisinde gideriliyor. Ekiplerin koordineli çalışmaları sonucunda, bozulan yolların onarımı gerçekleştirilirken, kaldırım ve rögar kapaklarındaki sorunlar giderildi, hasar gören durak levhaları yenilendi. Ayrıca çevre temizliği kapsamında hafriyat ve çöp yığınlarının bulunduğu alanlar temizlenerek daha sağlıklı bir kent ortamı oluşturuldu. Bunun yanı sıra, farklı mahalle ve sokaklarda iletilen talepler doğrultusunda temizlik ve bakım çalışmaları da ilgili ilçe belediyeleri tarafından yerine getirildi. Yerinde Çözüm mobil ekiplerinin sahadaki aktif çalışmaları sayesinde, vatandaşlardan gelen talepler ve yerinde yapılan tespitler hızla değerlendirilerek sorunlara anında müdahale ediliyor.
23 Nisan 2026 Perşembe - 12:53 Diyarbakır’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı Diyarbakır’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 106. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park’ta düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, Atatürk heykeline çelenk sundu. Valilik önünde devam eden törende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin şiirler okuduğu, dans ve halk oyunları gösterisi ile müzik dinletisi sunduğu törende, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mesajı okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Sadoğlu yaptığı konuşmada, "Bugün sadece bir bayramı değil, milletimizin kendi kaderine sahip çıktığı, iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihi bir dönüm noktasını idrak ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışıyla birlikte yakılan istiklal meşalesi bugün bizlerin omuzlarında Türkiye 100 yılı hedeflerine doğru yol almaya devam ediyor. Tüm çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bayramımızın coşkusunun daim olmasını diliyorum. Sevgili çocuklar, bayramınız kutlu olsun" dedi. Törene Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Milletvekili Suna Kepolu Ataman, 7. Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili Albay Birol Danişman, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Burak Özkan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülay Kılıç, vali yardımcıları, kaymakamlar, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kulp’ta 10 yılın en yoğun kar yağışı: Araçlar kar altında kaldı
01 Ocak 2026 Perşembe - 12:22 Kulp’ta 10 yılın en yoğun kar yağışı: Araçlar kar altında kaldı Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde aralıksız süren yoğun kar yağışı, ilçe merkezi ve kırsal mahalle yollarını ulaşıma kapattı. Kar kalınlığı yer yer bir metreyi aşarken, ekiplerin çalışmaları yetersiz kalıyor. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde etkisi artırarak süren yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Dünden beri aralıksız yağan kar nedeniyle ilçe merkezi ve kırsal mahalle yolları ulaşıma kapanırken, araçlar adeta kar yığınları arasında kayboldu. İlçede sabah saatlerinde yapılan ölçümlerde kar kalınlığının merkezde 35-40 santimetreyi geçtiği, yüksek rakımlı kırsal mahallelerde ise yer yer 1 metreyi aştığı belirtildi. Kar yağışının yoğunluğu nedeniyle birçok noktada trafik akışı dururken, vatandaşlar araçlarını ve iş yerlerinin önlerini temizlemek için yoğun çaba sarf etti. Esnaf, sabah iş yerlerini açmakta güçlük yaşadı. Biriken karı küreklerle temizlemeye çalışan vatandaşlar, "Yıllardır Kulp’ta bu seviyede kar yağışı görmemiştik. Hayat tamamen durdu" ifadelerini kullandı. İlçe sakinleri, özellikle ara sokaklarda yaya olarak ilerlemenin bile zor hale geldiğini belirtti. Kulp Belediyesi ekipleri, ana arterler başta olmak üzere cadde ve mahalle yollarında kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Ancak yağışın etkisini sürdürmesi nedeniyle açılan yolların dakikalar içerisinde yeniden kapandığı bildirildi. Ekiplerin özellikle sağlık, güvenlik ve acil durum çağrılarına yönelik yolları öncelikli olarak ulaşılır kılmaya çalıştığı öğrenildi. Meteoroloji yetkilileri, bölgede kar yağışının gün içinde aralıklarla devam edeceğini, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Yoğun yağış sebebiyle ilçede hayatın kısmen durduğu ve Vatandaşlara zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları çağrısında bulunuldu.