Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Diyarbakır
Diyarbakır’da 40 yıldır halay davulu çalarak sahura uyandırıyorlar
14 Mart 2026 Cumartesi - 14:12:46
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde dede mesleği davulculuk yapan aile, halay davulu çalarak mahalleliyi sahura uyandırıyor. Çermik ilçesinde davul çalan aile, deden, babadan devraldıkları mesleği ramazan ayında da sürdürüyor. İlçede 03.00 sularında davullarını alan aile fertleri, vatandaşların sahura uyanması için oyun havaları çalarak mahalleleri geziyor. Davulcu Yılmaz Karaman, 40 yıldır bu işi yaptıklarını belirterek, "Eskiden telefon, saat yoktu. Bu bir gelenektir. Babadan kalmadır" dedi.
14 Mart 2026 Cumartesi - 13:51
Meteorolojiden 6 il için sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak ve Şanlıurfa için sağanak yağış uyarısında bulundu. Bölge müdürlüğünden yapılan açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre; bölgede bu gece saatlerinden itibaren Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt illerinin tamamında aralıklarla kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması beklenmekte olduğu belirtildi. Açıklamada, "Şırnak il genelinde ise kuvvetli sağanak yağış, yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, dolu hadisesi, heyelan, yıldırım, yükseklerde buzlanma ve don, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yerlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.
14 Mart 2026 Cumartesi - 12:21
Ramazan bayramı için Diyarbakır’ın tescilli ürünleri kadayıf ve soğuk baklavaya yoğun talep
Diyarbakır’da Ramazan bayramı için başta tescilli ürün kadayıf ve soğuk baklavaya yoğun talep olunca imalathanede vardiya sayısı üçe çıkartıldı. Ramazan bayramına sayılı günler kala Diyarbakır’da tatlıcılarda yoğunluk başladı. Tescilli kadayıf ve soğuk baklava, yoğun tercih edilen tatlıların başında geliyor. Kenttin 41 yıllık markası Hacıbaba Pastanelerinde ise yoğun taleplere yetişmek için vardiya sayısı üçe çıkartıldı. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, bölgenin, gastronomi bölgesi olduğunu, dolayısıyla tatlı bölgesi dediklerini söyledi. Ramazan ayı, bayram, birde tatlı kampanyalarıyla beraber çok yoğun ilgi olduğuna değinen Elaldı, halkın gösterdiği teveccühe de teşekkür etmek istediğini ifade etti. Elaldı, en iyisini en ucuza ezelden beri yürüttükleri bir şey olduğuna değinerek, "Kampanya ile beraber üretimimizde bayağı arttı. İki olan vardiyayı üçe çıkardık. Üç vardiya ile bayram hazırlığı ve siparişlere yetişmeye çalışıyoruz. Bir kilo bulguru bin 400 liraya veriyorlar. Çiğköftenin kilosu bin 400 lira olan bir yerde baklavayı 350, 400, 750 ya da 800 liraya veriyorum. Kampanyanın kalite ile hiç alakası yok. En iyisi, en ucuza. Ana sloganımız buydu. Biz, bunu devam ettiriyoruz" dedi. Sürümden kazanmaya çalıştıklarını belirten Elaldı, "Okulların tatil sürecine girdik, bayram arifesine de girdik. Türkiye’nin her yerinden bize sipariş var. Kadayıf ve soğuk baklava çeşidimiz olağanüstü bir şekilde Türkiye’nin her tarafından siparişlerimiz almışız" diye konuştu. Baklava bölümü şefi Ali Kaya ise bayram hazırlığının aylar önce başladığını dile getirdi. Çok yoğun talep olduğunu aktaran Kaya, "Siparişlerin yetişmesi için vardiyamız üçe çıktı. Yoğunluk olarak da istenen tescilli Diyarbakır kadayıfı, ve baklavada da soğuk baklava. Bunun yanında diğer klasik ürünlerimiz var. İndirimde olan cevizli baklavalarımız var, onlara talep çok yoğun" şeklinde konuştu.
14 Mart 2026 Cumartesi - 12:19
Ramazan bayramı için Diyarbakır’ın tescilli ürünleri kadayıf ve soğuk baklavaya yoğun talep
Diyarbakır’da Ramazan bayramı için başta tescilli ürün kadayıf ve soğuk baklavaya yoğun talep olunca imalathanede vardiya sayısı üçe çıkartıldı. Ramazan bayramına sayılı günler kala Diyarbakır’da tatlıcılarda yoğunluk başladı. Tescilli kadayıf ve soğuk baklava, yoğun tercih edilen tatlıların başında geliyor. Kenttin 41 yıllık markası Hacıbaba Pastanelerinde ise yoğun taleplere yetişmek için vardiya sayısı üçe çıkartıldı. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, bölgenin, gastronomi bölgesi olduğunu, dolayısıyla tatlı bölgesi dediklerini söyledi. Ramazan ayı, bayram, birde tatlı kampanyalarıyla beraber çok yoğun ilgi olduğuna değinen Elaldı, halkın gösterdiği teveccühe de teşekkür etmek istediğini ifade etti. Elaldı, en iyisini en ucuza ezelden beri yürüttükleri bir şey olduğuna değinerek, "Kampanya ile beraber üretimimizde bayağı arttı. İki olan vardiyayı üçe çıkardık. Üç vardiya ile bayram hazırlığı ve siparişlere yetişmeye çalışıyoruz. Bir kilo bulguru bin 400 liraya veriyorlar. Çiğköftenin kilosu bin 400 lira olan bir yerde baklavayı 350, 400, 750 ya da 800 liraya veriyorum. Kampanyanın kalite ile hiç alakası yok. En iyisi, en ucuza. Ana sloganımız buydu. Biz, bunu devam ettiriyoruz" dedi. Sürümden kazanmaya çalıştıklarını belirten Elaldı, "Okulların tatil sürecine girdik, bayram arifesine de girdik. Türkiye’nin her yerinden bize sipariş var. Kadayıf ve soğuk baklava çeşidimiz olağanüstü bir şekilde Türkiye’nin her tarafından siparişlerimiz almışız" diye konuştu. Baklava bölümü şefi Ali Kaya ise bayram hazırlığının aylar önce başladığını dile getirdi. Çok yoğun talep olduğunu aktaran Kaya, "Siparişlerin yetişmesi için vardiyamız üçe çıktı. Yoğunluk olarak da istenen tescilli Diyarbakır kadayıfı, ve baklavada da soğuk baklava. Bunun yanında diğer klasik ürünlerimiz var. İndirimde olan cevizli baklavalarımız var, onlara talep çok yoğun" şeklinde konuştu. (RK-Y)
04 Ağustos 2025 Pazartesi - 10:56
"Aile meclisi" kararıyla öldürülen Yasemin Budak’ın eşinden adalet çağrısı
Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde "aile meclisi" kararıyla akrabaları tarafından öldürüldüğü ileri sürülen Yasemin Budak’ın eşi Şenol Budak, firari 2 şüphelinin de yakalanmasını isterken, "adalet" çağrısında bulunarak tehdit edildiklerini öne sürdü. İlçenin kırsal Başalan Mahallesi’nde bir gencin dayısının kızını kaçırmasıyla aileler arasında husumet başladı. İddiaya göre, husumetle birlikte tehditler sonrası aile meclisi kararıyla 28 Haziran’da Yasemin Budak (45), evine girerken aile fertleri tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Budak, burada tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yasemin Budak’ın eşi Şenol Budak, eşinin ailesi tarafından katledildiğini ileri sürdü. Budak, "Amcasının çocukları, annesi ve babası, amcasının eşi aile meclisi kurarak, öncede de bizi tehdit ederek, eşimi ve beni öldüreceklerini söyleyerek ve sonunda yaptılar. Gece saat 24.00’te iki arabayla karşı köyden bizim köye geldiler. Eve girerken beraberdik. Yukarı çıktım, silah sesiyle birlikte aşağı indim, arabalarını gördüm. Rahmetli eşimin kardeşleri, amcasının çocukları, eşimi vurarak kaçtılar. Bu kadın cinayetidir, bilerek işlenen bir şeydir" dedi. Bu olayın birilerinin üzerine yıkılmaya çalışıldığını değerlendiren Budak, "Lütfen bize yardım edin. Bu bir kadın cinayetidir. Kendilerini aklamak için her türlü yola başvuruyorlar. Devletimiz şu anda 3 kişiyi yakalamış, 2 kişi de kaçak. Adım gibi emin o köyde onu saklıyorlar. Hala o canileri saklayan insanlar var" diye konuştu. "Bu adamlar kaçak kaldıkça bizde huzursuz kalıyoruz" diyen Budak, "Bir dakika arayla yukarı çıkmasaydım beni de vuracaklardı. Bu olay böyle kapanmasın. Eşimi suçsuz, sebepsiz öldürdüler. Hem de 10 yaşındaki çocuğumun gözü önünde. Rahmetli eşim çocuğu iterken onu vurmuşlar. Mesaj yolluyorlar. ‘kendi kızımızı öldürdük, onları da öldüreceğiz. Onlardan birini de öldürünce öyle teslim olacağız.’ Bunları gören, duyan varsa lütfen devletimize bildirsin" şeklinde konuştu. 28 Haziran’da kırsal Başalan Mahallesi’nde bir otomobil ile evin önüne gelen 2 kişi, silahlı saldırıda bulundukları evde Yasemin Budak hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin gözaltına alınan 3 kişi tutuklanmıştı. Firari 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
04 Ağustos 2025 Pazartesi - 10:42
Çocuk romatoloji uzmanı, çocuklarda geçmeyen eklem ağrısı ve şişkinliklere dikkat çekti
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Romatoloji Uzmanı Dr. Yasemin Demir Yiğit, romatizmal hastalıkların sadece yetişkinlerde değil, çocukluk çağında da görülebileceğine dikkat çekti. Dr. Yiğit, çocukların, yetişkinlerin küçük halleri olmadığını, onların tedavisi ve takibinin kendine özgü kurallara göre yapılması gerektiğini söyledi. Yiğit, eklemlerde geçmeyen şişlik, sürekli ağrı, hareket kısıtlılığı, ciltte döküntüler, uzun süren ya da tekrarlayan ateş durumlarında mutlaka bir çocuk romatoloji uzmanına başvurulması gerektiğini ifade etti. Çocuk romatolojisinin sadece kas ve eklem hastalıklarıyla değil, bağ doku, damar hastalıkları ve tekrarlayan ateş sendromlarıyla da ilgilendiğini belirten Yiğit, sık görülen bazı hastalıkları şöyle sıraladı: "FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi), PFAPA (tekrarlayan bademcik iltihabı), Behçet hastalığı, Juvenil Dermatomyozit (cilt ve kas tutulumu), Lupus (bağ dokusu hastalıkları) ve Vaskülitler (damar iltihapları)." Dr. Yiğit, "Sadece tahlil sonuçlarına bakarak tanı koymuyoruz. Hastanın hikayesi, muayenesi ve klinik bulguları çok önemli. Tanı koyarken diğer branşlarla da iş birliği içinde hareket ediyoruz. Çocuk Romatolojisi, detaylı ve titiz bir uzmanlık alanıdır. Aileler, çocuklarında yukarıdaki şikayetleri fark etmeleri durumunda vakit kaybetmeden bir çocuk romatoloji uzmanına başvurmaları gerekiyor" dedi.
04 Ağustos 2025 Pazartesi - 10:16
Diyarbakır’da sürücülere 12.00 ila 16.00 saatleri arasında araçların dışarı çıkartılmaması tavsiyesi
Diyarbakır’da mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava dalgasına karşın, uzmanından araçların hararet yapmaması için saat 12.00 ila 16.00 arasında dışarı çıkartılmaması uyarısı yapıldı. Kentte sıcak hava, 40 dereceler üzerinde seyrediyor. Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak hava dalgasında insanlar kadar araçlarda etkileniyor. Sıcak hava nedeniyle araçlar hararet yaparken, sanayi sitesinde bulunan ustalar, araçların da insanlar gibi saat 12.00 ila 16.00 arasında dışarıya çıkartılmaması tavsiyesinde bulundu. Merkez Yenişehir ilçesi 1’inci sanayi bölgesinde bulunan araç ustası Baver Mafrak, 16 yıldır bu işi yaptığını, sıcaklığın 45-50 derece gösterdiği bu günlerde saat 12.00 ile 16.00 arasında araçların çıkartılmaması tavsiyesinde bulunarak, mecbur olanların ise devirli kullanmaları gerektiğini söyledi. Mafrak, çok sıcak olduğu için aracın üst kapağı yanabileceğini, hararet yapabileceğine dikkat çekerek, "Özellikle radyatör suyunu kontrol edin, yokuşlarda klimanızı kapatın o şekilde çıkış yapın ve ondan sonra klimanızı açınki aracınız hararet kaldırmasın. Bir de sürekli gözünüz hararet ibresinde olsun" dedi. Arabası hararet yapan müşterilerden Yakup Yolcu, çekici yardımı ile servise geldiğini kaydetti. Yokuş çıkarken birden hararet yapıldığını aktaran Yolcu, "Göstergenin yükseldiğini gördükten sonra ustamızı aradım. Ustam hemen aracı sağa çekip beklememizi söyledi. Araç su eksiltmiş. Takibini yapmayı unuttuğum için, suyu kontrol etmediğim için böyle bir noksanlık gerçekleşti. Çekiciyle geldik ve gereken işlemleri ustamız yaptı" şeklinde konuştu. Müşterilerden Azad Demir ise havaların sıcak olmasından dolayı araçların hararet yaptığını, sıcaklıktan dolayı aracımın fanı bozulduğu, değiştirmeye getirdiğini söyledi.
03 Ağustos 2025 Pazar - 22:17
10 kişi yaralandı!
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde kahvede iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 10 kişi yaralandı.
03 Ağustos 2025 Pazar - 14:52
Diyarbakır’dan başlayıp Türkiye’nin birçok ilinde 17 bin insana ulaştılar
Diyarbakır’da 2020 yılında kurulan dernek, 5 yılda projeler kapsamında yaptıkları faaliyetlerle başta kadınlar ve dezavantajlı bireyler olmak üzere 17 bin kişiye ulaşıp çalışmalar gerçekleştirdi. Gençlik Derneği Genel Başkanı Mücahit Yılmaz, derneğin Diyarbakır merkezde kurulan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, 2020 yılında kurulduğunu söyledi. 5 yıldır İçişleri Bakanlığıyla aktif olarak projeler yürütmekte olduklarını belirten Yılmaz, Diyarbakır, Ankara, Sakarya, Batman, Şanlıurfa, Bitlis, Siirt, Mardin gibi illerimizde aktif olarak faaliyetler yürüttüklerini ifade etti. Hedef kitlelerinin 18 ila 40 yaş olduğunu aktaran Yılmaz, "Bunların yanı sıra uyuşturucu madde ile ilgili çalışmalarımız oldu. 7’den, 70’e herkesi kapsayan çalışmalarımız oldu. Atölyeler kurmaktayız, konferanslar vermekteyiz, yardım faaliyetleri yapmaktayız. Meslek edindirme ile ilgili faaliyetlerimiz mevcuttur. Bunun yanı sıra savunma sanatlarıyla ilgili faaliyetler yürütmekteyiz. Aynı zamanda etkili iletişim eğitimleriyle ilgili, stres yönetimi, psikolojik destek, meşru müdafaa ile ilgili çalışmalar, bilgisayar eğitim, ön muhasebe eğitimi ve bir takım dini değerler alanında da faaliyetler yürüten bir sivil toplum kuruluşuyuz" dedi. Yılmaz, bugüne kadar yaklaşık 7 bin 800 insana ulaştıklarını söyleyerek, "Bunların yüzde 80’i hanımefendiler oluşturmaktaydı. Son dönemde maddeye karşı bir savaş başlattık. Bununla ilgili de 9 ilimizde aktif olarak faaliyet yürüttük. Her ilimizde konferanslar, seminerler, etkinliklerle beraber aşağı yukarı 10 bini geçiyor. Bizim amacımız, milli ve manevi değerlere bağlı gençlik oluşumuna katkı sunmak. Bu minvalde birçok kurum ve kuruluşumuzla dirsek temasında bulunduk. Projeler aktif sonuç verince taşlayanlarda oluyor. Biz, bu taşlayanlara aldırış etmiyoruz. Onlar bizi durduramıyor, aksine daha çok hareketlendiriyor" ifadelerinde bulundu. Eğitmenlerden Hacı Yılmaz, bu projenin iletişim ayağında hizmet vermeye çalıştığını kaydederek, "Amacımız, insanların kendini iyi ifade etmesi. Slogan bir cümlemiz de var. Hiç kimse bizi anlamak zorunda değil. Biz, kendimizi anlatmak zorundayız. Projeye katılanların bunu başarması çok önemli bir noktadır" şeklinde konuştu. Proje katılımcısı Sevim Barut, "Mücahit hocanın çok güzel çalışmaları, projeleri var. Projelere bende katıldım. Her konuda çok başarılı bir şekilde sürdürülüyor" diye konuştu. Elif Keleş ise, "Mücahit yılmaz hocamızı tanıdım. Kendileri Türkiye genelinde bu projesinin uygulanmasını hem Türkiye olarak desteklememiz gerekiyor. Buna istinaden de, yaptığı projelerin arkasındayım, başarılar diliyorum" dedi.
03 Ağustos 2025 Pazar - 11:50
Sıcaklardan bunalan vatandaşlar klimalı ortamlarda sazlı türkülü zaman geçiriyor
Diyarbakır’da sıcakların artmasıyla birlikte çoğu vatandaş klimalı ortamlarda zaman geçirmeye çalışıyor. Bir grup arkadaş ise bu ortamı daha keyifli hale getirerek saz çalıp türkü söyleyip zaman geçiriyor. Merkez Yenişehir ilçesinde bir kıraathanede oturan vatandaşlar sıcak havalardan dolayı zaman geçirmek için saz çalıp, türküler söylüyor. Klimalı ortamları tercih eden vatandaşlar sıkılmamak için hobi olarak türküler seslendiriyor. Saz çalıp türkü söyleyen vatandaşlardan Ali Göktürk, can sıkıntısına, moral bozukluğuna karşı sohbet amaçlı saz çalıp meşk yaptıklarını söyledi. Göktürk, "Dışarıdaki havaların sıcaklığından ötürü sağ olsun arkadaşlar klimayı açıyor ortam serinliyor biz de bu serinlikte zaman geçsin diye müzik ziyafeti çekiyoruz. Eş, dost ile oturup saz çalıp, türkü söylüyoruz. Kendi aramızda vakit geçiriyoruz" dedi. 7 yıl önce profesyonel olarak saz çalıp, türkü söylediğini aktaran Göktürk, "Aksaklıklar oldu şu anda sosyal medyada paylaşımlar yapıyorum" diye konuştu. Vatandaşlardan Askeri Yalçın ise, sıcaklardan dolayı klimalı ortamlarda oturup zamanı geçirdiklerini söyledi. Yalçın, "Kardeşim Ali’nin güzel sesi ve sanatına gerçekten hürmet gösteriyoruz. Çok güzel bir sesi var. Bazen gelip onu dinleyip kafa dinliyoruz ve kendimize geliyoruz. Havanın sıcaklığı dışımızı yakıyor, onun söylediği türküler de içimizi yakıyor bazen de serinletiyor" ifadelerini kullandı.
02 Ağustos 2025 Cumartesi - 17:26
Aşevi’nde haftanın 5 günü 250 aileye sıcak yemek verilecek
Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde açılışı yapılan Aşevi’nde haftanın 5 günü 250 aileye sıcak yemek verilecek. Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Gülnur Gülerce, kamu kurum amirleri ile vatandaşların yoğun katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Aşevi’nde kazanlar kaynadı. Aşevi’nin açılışında konuşan Kaymakamak Erdoğan, Aşevi’nin sosyal devlet anlayışı ve dayanışma kültürünün örneklerinden biri olduğunu belirterek, Türkiye Jokey Kulübü (TJK) katkılarıyla hayata geçirilen bu anlamlı proje ile hafta içi 5 gün boyunca, ilçede bulunan 250 haneye ve 500’ün üzerinde vatandaşın evine sıcak yemek ulaştırılacağını söyledi. Erdoğan, "Aşevi’mizin faaliyete geçmesiyle birlikte, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzün sahadaki yansımaları daha da güçlenecek, ilçemizdeki dezavantajlı kesimlerin günlük yaşamlarına doğrudan katkı sağlanacaktır. Bu önemli hizmetin ilçemize kazandırılmasında büyük emek ve destekleri bulunan Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı’ya ve kıymetli çalışma arkadaşlarına içten şükranlarımı sunuyorum. Devletimizin sosyal sorumluluk ilkeleri doğrultusunda yardımlaşma, paylaşma ve birlik ruhuyla hareket ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
02 Ağustos 2025 Cumartesi - 11:10
Diyarbakırlı çocuklar yataktan kalkıp süs havuzuna koşuyor
Diyarbakır’da artan sıcaklık 40-45 dereceleri buluyor. Çocuklar sabahın erken saatlerinde uyanır uyanmaz süs havuzlarına akın ediyor. Sıcaklıklardan dolayı evde oturmanın zor olduğunu söyleyen aileler, çocukların da serinlemenin yollarını aradığını söyledi. Yataklarından kalkar kalkmaz Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi’ndeki tarihi Anzele Suyu’na koşan çocuklar girilmesi yasak ve tehlikeli olan süs havuzlarına akın ediyor. Yakup Kaçmaz, sıcaklıkların 45 derece olduğunu evde ya da dışarda sıcaktan dolayı oturulmadığını dile getirdi. Kaçmaz, "Çocuklarımızı sıcaklardan dolayı Anzele’ye getiriyoruz. Özellikle sabah erken saatlerde geliyoruz. Sabah olduğu için biraz sakindir, 1 saat sonra burası çok kalabalık oluyor. Sıcak olduğu için ve yakınlarda başka yerde olmadığından dolayı mecburen buraya getiriyoruz" ifadelerini kullandı. Çocuklardan Baran Yılmaz ise, sabah uyanır uyanmaz sıcak olduğu için buraya geldiğini ifade etti. Yılmaz, "Her gün geliyoruz çünkü çok sıcaktır" dedi.
02 Ağustos 2025 Cumartesi - 10:12
Diyarbakır OSB Başkanı Fidan: "Bu sürecin iyi gideceğine inanıyoruz. Hayırlı işler hızlı yapılır. Bu sürecin hızlandırılıp sonuca bağlanması lazım"
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan, "Terörsüz Türkiye" süreci yolunda, güzel bir süreç başladığını değerlendirerek, "Sürecin iyi gideceğine inanıyoruz. Hayırlı işler hızlı yapılır. Bu sürecin hızlandırılıp sonuca bağlanması lazım" dedi. OSB Başkanı Mustafa Fidan, "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı değerlendirmede, bir süreç başladığını, güzel bir süreç olduğunu söyledi. Bu süreçten umutlu olduklarını belirten Fidan, bu sürecin iyi gideceğine inandıklarını ifade etti. "Hayırlı işler hızlı yapılır. Bu sürecin hızlandırılıp sonuca bağlanması lazım. Bu da bizim bölge için müthiş olur" diyen Fidan, şöyle konuştu: "Yıllarca bizim bölgeye yatırımlar gelmedi. Geçmişte yaşanan sıkıntılardan dolayı. Bu son 8-9 yıla baktığımızda Diyarbakır, bana göre bölgenin ve Türkiye’nin en güvenli ve huzurlu şehri. Bayramlarda, gezilerde turist akını yaşıyoruz. Bunları gördüğümüz zaman hoşumuza gidiyor. Son 8 yılda huzur ve güven ortamından dolayı Diyarbakır’da aşırı bir yatırım talebi var. Süreçle beraber bu daha da hızlanacak." "STK olarak, Diyarbakır Organize Sanayi olarak da bu taşın altına elimizi koymaya hazırız, gövdemizi de koyarız" Yıllardır bir savaş yaşandığını, binlerce insanın öldüğünü kaydeden Fidan, "Tabloya şöyle bakıyorum, ölen kişi insan. Burada en çok ağlayan, analar. Savaşa harcanan bir maliyet var yıllardır. Bu artık, hedefimiz, düşüncemiz, fikrimiz bu olayın bittiğine doğru. Bu bütçe 4’te 1’i ülke sanayisine aktarılırsa inanın ülke şaha kalkacak. Pandemi geçirdik, pandemide üretimin ne kadar önemli olduğunu gördük. Üretirsek, fabrika sayılarını artırırsak, istihdamı artırırsak herkes işine bakar. Derdimiz, tasamız bu sürecin bir an önce bitmesi. STK olarak, Diyarbakır Organize Sanayi olarak da bu taşın altına elimizi koymaya hazırız, gövdemizi de koyarız. Yeter ki bu süreç bitsin" dedi. "Batıda artık sanayileşme sıkıntı, eleman bulup çalıştırmak sıkıntı" Fidan, batıdaki sanayiyi doğuya kaydırmanın müthiş bir şey olacağını belirterek, "Bu işe talibiz. Çünkü burada genç nüfusumuz var. Batıda artık sanayileşme sıkıntı, eleman bulup çalıştırmak sıkıntı. Ama burada çok şükür bu yok. Devletimizin verdiği teşvikler var. Diyarbakır’da 5. Etap çalışmaları başlarken 320’nin üzerinde başvuru vardı. Bakanlık bir sisteme geçti, her ay 120’nin üzerinde başvuru yapılıyor. Şu an aşırı bir talep var. Bu taleple beraber yakında inşallah Diyarbakır denildiği zaman turizm ve sanayi ile anılacak. Bizim de istediğimiz bu. Diyarbakır’ın da, Türkiye’de sanayi kentlerinde en üst sıralara getireceğimize inanıyoruz" diye konuştu. "Buralarda depremde batıya göre daha düşük durumdayız" Batıda şu anda deprem riski daha fazla olduğunu söyleyen Fidan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Sanayinin tamamı İstanbul’da gözüküyor. Bir İstanbul Türkiye’yi besler, ama bir Türkiye İstanbul’u besleyemez. Deprem risklerinden dolayı batıdaki sanayilerin doğunun çeşitli illerine yayıp Türkiye’nin üretim üssü yapılması lazım. Bizim buralarda depremde batıya göre daha düşük durumdayız deprem riski olarak. Onun için batıdan gelen sanayicileri devletimiz bu bölgede konuşlandırırsa hem Türkiye açısından, hem bölge açısından iyi bir şey olacağına inanıyoruz."
01 Ağustos 2025 Cuma - 16:10
Dicle Kaymakamı Atış, İlçe Emniyet Amiri Özkan ile birlikte esnafı ziyaret etti
Diyarbakır’ın Dicle İlçe Kaymakamı Mustafa Atış, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser Erdoğan Özkan ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi. Cuma namazı sonrası merkez çarşıya giden Kaymamam Mustafa Atış, esnaf ziyaretinde vatandaşlarla sohbet edip taleplerini dinledi. İlçede yeni göreve başlayan Kaymakam Atış’ın esnaf ile sohbet edip sorunlarını dinlemesi vatandaşların taktirini topladı. Vatandaşlar ve esnaf kaymakama yaşadıkları sorunları anlatarak çözüm için destek istedi. Çay içip sorunları dinleyen Kaymakam Atış ise ilçeye daha iyi hizmet etmek için sık sık vatandaş ve esnafla bir araya geleceğini söyledi.
01 Ağustos 2025 Cuma - 16:08
Selahaddin Eyyubi Bulvarı’nın bir kısmı asfaltlanarak hizmete açıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Selahaddin Eyyubi Bulvarı’nın 450 metrelik kısmını asfaltlayarak halkın hizmetine sundu. Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, kent merkezinde yürüttüğü yol yapım, bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Selahaddin Eyyubi Bulvarı’nın Şanlıurfa Bulvarı ile Ahmet Arif Caddesi arasındaki 1,1 kilometrelik kısmında yol düzenleme çalışmalarına 1 Temmuz’da başlayan ekipler, bulvarın Kantar Kavşağı’ndan başlayarak Fırat Bulvarı Kavşağı’na kadar olan 450 metrelik kısımda zemin iyileştirmeleri yaptı, eksik yağmur suyu ızgaraları döşeyerek hatlara bağladı. 1 asfalt kazıma makinesi, 1 greyder, 2 arazöz, 2 toprak silindiri, 20 kamyon, 3 finişer, 2 lastik tekerlikli silindir, 4 demir bandajlı silindir ve 1 distribütör makinesi ile 20 işçi çalıştığı asfaltlama çalışmalarında; yolun yağmur suyu ızgara altyapısı, alt temel serimi, temel serimi, bitümlü temel tabakasının serimi ve binder tabakasının serimi yapılarak bulvarın 450 metrelik kısmında asfalt çalışmaları tamamlandı. Yol işaret ve çizgilerinin de çekildiği yolun 450 metrelik kısmı trafiğe açılarak halkın hizmetine sunuldu. Asfalt çalışmalarının tamamlandığı kısmın bazalt kaldırım, peyzaj ve aydınlatma çalışmaları ise ilerleyen günlerde tamamlanıp vatandaşların hizmetine sunulacak. Ekipler, Selahaddin Eyyubi Bulvarı’nın Fırat Bulvarı Kavşağı ile Ahmet Arif Caddesi arasında kalan 650 metrelik kısmında ise yol yapım ve yenileme çalışması başlattı.
01 Ağustos 2025 Cuma - 15:30
Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde iş bırakma eylemi
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde çalışan Genç Sağlık Sendikası üyeleri, 2 günlük iş bırakma eylemi başlattı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi çalışanları 2 günlüğüne iş bıraktı. Sendika üyeleri adına açıklama yapan Genç Sağlık Sendikası İl Başkanı Ahmet Böçkün, özellikle ağız ve diş sağlığı hastaneleri, üniversite hastaneleri ve diş hekimliği fakültelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının personel eksikliğinden dolayı ciddi bir şekilde zorlandığını ve iş yükünü artık kaldıramaz hale geldiğini vurguladı. Sağlık alanında tasarrufun söz konusu olamayacağını dile getiren Böçkün, gerek kurumlar içinde gerekse Sağlık Bakanlığı nezdinde bu sorunun çözülmesi adına çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Böçkün, "Personel alımının ertelenmesi, çalışanlar üzerinde moral bozukluğuna neden oldu. Bu durumun artık hissedilmesi ve çözüme kavuşturulması gerektiğini çalışanlarımız dile getiriyor" dedi. Genç Sağlık Sendikası’nın ülke genelinde ağız ve diş sağlığı merkezlerinde aldığı 2 günlük iş bırakma ve iş yavaşlatma eylemi kararının Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde de uygulandığını belirten Böçkün, hasta mağduriyetini istemediklerini ancak mevcut şartların çalışanlar için sürdürülemez hale geldiğini söyledi. Böçkün, teşvik ödemelerinde yaşanan düşüşün çalışan motivasyonunu olumsuz etkilediğini belirterek, "Gün içinde alınan hasta sayısına dair bir kota uygulanmaması iş yükünü daha da artırıyor. Bu nedenle daha sağlıklı düzenlemeler, personel takviyesi ve çalışanların motivasyonunu artıracak adımlar atılmalı" şeklinde konuştu. Genç Sağlık Sendikası, ağız ve diş sağlığı çalışanlarının daha iyi koşullarda hizmet verebilmesi için yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder