Yerel Haberler
Diyarbakır
Diyarbakır’da 43 yaşındaki kadının karnından 35 santim boyutunda miyom çıkartıldı
25 Mart 2025 Salı - 11:01 Diyarbakır’da 43 yaşındaki kadının karnından 35 santim boyutunda miyom çıkartıldı Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde karın ağrısı, kanama ve kansızlık şikayetleri ile hastaneye başvuran 43 yaşındaki kadının karnından 35 santim boyutunda miyom çıkartıldı. Çermik ilçesinden 4 çocuk annesi 43 yaşındaki kadın, bir yıldır devam eden şiddetli karın ağrısı ve intrauterin kanama şikayetleriyle Çermik Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğine başvuruda bulundu. Yapılan muayene ve tetkikler sonrası rahminde iyi huylu miyom tespit edilen hastanın karnında büyüyen 35 santim boyutundaki miyom başarıyla çıkartıldı. Başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirten Op. Dr. Abdurrahman Sengi, hastanın uzun süredir yaşam kalitesini bozan miyomu tamamen çıkardıklarını söyledi. Sengi, "43 yaşındaki hastamız yaklaşık bir yıldır devam eden şiddetli kanama ve intrauterin kanama şikayetleri ile Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniğimize başvurdu. Yaptığımız görüntüleme sonucu hastamızın rahminde yaklaşık 35 santim boyutlarında bir miyom tespit ettik. Hastamıza gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan ve miyomun kötü huylu bir kitle olmadığını tespit ettikten sonra ameliyat kararı aldık. Yaklaşık 1,5 saat süren ameliyat sonucu hastanın uzun süredir yaşam kalitesini bozan miyomu tamamen çıkardık. İki gecelik bir hastane yatışı sonrası hastamızı şifa ile taburcu ettik" dedi.
Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bayramın ilk üç günü için rezervasyonlar doldu
24 Mart 2025 Pazartesi - 13:00 Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bayramın ilk üç günü için rezervasyonlar doldu Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Ramazan Bayramı öncesinde şu ana kadar beklenen yoğunluk olmazken ilk üç gün için ise rezervasyonlar doldu. Ramazan Bayramına sayılı günler kalırken Diyarbakır Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bir önceki yıllara göre şu ana kadar beklenen yoğunluk yaşanmadı. Otogardaki firma yetkilileri, özellikle bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günlerine ait seferlerin dolduğunu, ancak diğer tarihlerde yer olduğunu belirti. Seyahat acenteleri, bu durumun vatandaşların bayram tatilini farklı şekillerde planlamasından kaynaklanabileceğini söyledi. Bazı yolcuların bayram öncesi veya sonrasını tercih ettiği, bazılarının ise uçak seferlerine yöneldiği kaydedildi. Otobüs şoförü Fırat Karakaş, bayram yoğunluğunun bu sene az olduğunu söyledi. Karakaş, "Geliş ve gidişlerde yoğunluk azdır. 10 ila 15 kişiyle gidip geliyoruz. Bayram günü ve bayrama 2 gün kala biraz yoğunluk var. Bayramdan sonrada bir hafta kadar yoğunluk var, otobüsler dolu, ondan sonra işler duracak" dedi. Otobüs muavini Selim Ertem ise şu an bir yoğunluğun olmadığını ifade ederek, "Maalesef boş gidip geliyoruz. Bu bayram yolcu sayısı az. Şu an biraz dolu çok şükür ama tabi bunların çoğu rezerv olduğu için. Çoğu ya iptal ediyor, ya da kendi özel araçlarıyla gidiyorlar. Veya yetişemiyorlar, başka sebepler oluyor" şeklinde konuştu.
Yumurta tembelliği ve sperm düşüklüğü 18 yıl çocuk sahibi olmamaya neden oldu
24 Mart 2025 Pazartesi - 11:59 Yumurta tembelliği ve sperm düşüklüğü 18 yıl çocuk sahibi olmamaya neden oldu Van’dan Diyarbakır’a gelerek Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer’den tedavi alan çift, yumurta tembelliği ve sperm düşüklüğü sorununun ortadan kalmasıyla 18 yıl sonra çocuk müjdesi aldı. Van’da yaşayan Refika-Ergin İnci çifti, çocuk sahibi olmak için uzun yıllar aldıkları tedaviler başarısız sonuçlandı. Tavsiye üzerine Diyarbakır’a Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer’in yanına gelen çifte, yumurta tembelliği ve sperm düşüklüğü teşhisi konuldu. İnci çifti, aldıkları eksozom, akupunktur, fitoterapi ve PRP tedavileriyle 18 yıl sonra çocuk sahibi olacakları haberini aldı. Prof. Dr. Hakan Çoksüer, hastanın daha önce başka merkezlerde hem tüp bebek, hem de aşılama tedavileri aldığını ama başarısız sonuçlandığını söyledi. Çoksüer, "Bize geldiler, hem yumurta rezervi zayıftı, hem de sperm açısından sorun vardı. PRP, eksozom, akupunktur tedavisi ve sonrasında fitotarepi verdik. Sonrasında tüp bebek tedavisine başladık. İlk geldiklerinde umutsuzdu, şimdi umut var. Eksozom, yumurtası zayıf olan kişilerde yumurtaları güçlendirmek için yaptığımız uygulama. Rahim duvarı zayıf olan kişilerde yaptığımız bir uygulama. Onu da Refike ablamıza yaptık. Akupunktur ise bağışıklık istemini güçlendirmek için ve stresi azaltmak için yaptık. Fitoterapi ise daha çok yumurtaların aktivitesini artırmak için yaptık. Ve artık hastamız gebelik kesesini gördü. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi. İnci çifti ise Hakan Çoksüer ve ekibine çok teşekkür ettiklerini söyledi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personeli şehit aileleri ile iftarda buluştu
24 Mart 2025 Pazartesi - 11:32 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personeli şehit aileleri ile iftarda buluştu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2025 Aile Yılı kapsamında verdiği talimatlarla bakanlık merkez teşkilatında görevli yöneticileri, bakanlığın hizmet modellerinden yararlanan vatandaşlar ile şehit ve gazi ailelerini ziyaret etmek üzere 81 şehirde görevlendirdi. Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne gelen Destek Hizmetler Daire Başkan Yardımcısı Erhan Özdemir ile Diyarbakır heyeti 2017 yılında şehit olan Uzman Onbaşı Bilal Dicle’nin ailesiyle iftarda buluştu. 2025 Aile Yılı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı merkez teşkilatında görevli yöneticiler, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatlarıyla 81 kentte görevlendirildi. Görevlendirilen yöneticiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmet modellerinden yararlanan vatandaşlar, şehit ve gazi ailelerini evlerinde ziyaret ediyor. Bu kapsamda, Diyarbakır’a görevlendirilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı Erhan Özdemir ve beraberindeki heyet, 2017 yılında mesaiye gitmek üzere evinden çıkarken bölücü terör örgütleri mensupları tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Bilal Dicle’nin ailesini ziyaret ederek birlikte iftar yaptı. Ziyarete Destek Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı Erhan Özdemir’e Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Burhanettin İncedursun ve Şube Müdürü Şehmus Sırlı eşlik etti. Erhan Özdemir şehit ailesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın selamlarını ileterek, şehidin ailesiyle yakından ilgilendi. Devletin her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanlarında olduğunu vurgulayan Özdemir, şehit ailelerinin milletin gönlünde müstesna bir yerlerinin olduğunu söyledi.
Ramazan Bayramına sayılı günler kala Diyarbakır’da tatlı telaşı
23 Mart 2025 Pazar - 10:15 Ramazan Bayramına sayılı günler kala Diyarbakır’da tatlı telaşı Ramazan Bayramına sayılı günler kala Diyarbakır’da tatlıcılar üç vardiya sistemine geçerek tatlı siparişlerini yetiştirmeye çalışıyor. Bayrama sayılı günler kentte tatlıcılarda yoğun mesai başladı. Tescilli kadayıfı ve soğuk baklavası en çok tercih edilen Diyarbakır’da, siparişlere yetişmek için büyük firmalarda üretim üç vardiya şeklinde yapılıyor. Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, her zamanki gibi Ramazan yoğunluğu olduğun söyledi. Gastronomi bölgesi olunması dolayısıyla Diyarbakır’ın bir tatlı şehri olduğuna inandıklarını belirten Elaldı, özellikle bayramlarda bunu katlatarak sürdürdüklerini kaydetti. Elaldı, en iyisini en ucuza politikasıyla bayağı bir taleple karşılaştıklarını belirterek, "Türkiye geneli bir yoğunluğumuz var. İstanbul’da 8 yerimiz var. Diyarbakır’da 18 yerimiz var. Batman’da bir franchisemiz var. İstanbul’dan bölgeye müthiş bir siparişimiz var. Şimdiden Diyarbakır’a müthiş bir siparişimiz var. Özelikle lotuslu soğuk baklava talebi bayağı var. Zaman zaman üçer vardiyaya çıkararak bu siparişlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi. Bir kilo baklavayı bin, bin 200, bin 300, bin 500 liraya çıkarılmasını fiyat politikalarıyla kırdıklarını dile getiren Elaldı, "Biz bu fiyat politikasını kırıyoruz. Bizde halen fıstıklı baklava 500-600 liraya satıyoruz. Fiyatı ucuz bulup isteyen içinde başka maddelerin olduğunu iddia eden olursa da bunu tahlile götürebilirler. Ufak bir şeyde bütün sorumluluk firma olarak kabul ediyoruz. Fiyatına, her zamanki politikamız. Az kazanıp çok satarak yine kazanıyoruz" diye konuştu. Elaldı, ısrarla merdiven altı yerlerden alışveriş yapılmaması uyarısında bulunarak, "Merdiven altı firmalara rağbet etmesinler. İfşa edilen markalara bakıyoruz, çekirdek, bezelye daha neler neler içine bırakılarak 100-200 liraya satılan baklavalar var. Biz, bin, bin 500 lira demiyoruz. 500-600 liraya en iyisini ucuza satmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Gündüz: "Çözümü sokakta aramak çapulcuların işi"
23 Mart 2025 Pazar - 09:31 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Gündüz: "Çözümü sokakta aramak çapulcuların işi" 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Abbas Gündüz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in halkı sokağa çağırmasına tepki göstererek, "Çözümü sokakta aramak çapulcuların işi" dedi. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Abbas Gündüz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in halkı sokağa çağırması, hem bir siyasi sorumsuzluk hem de büyük bir talihsizlik olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin bugün sokak siyasetiyle, kaos çağrılarıyla anılması, bu partiye ve onun tarihine ihanet olduğunu belirten Gündüz, sokakta çözüm aramak, kargaşa çıkarmak, insanları provoke etmek çapulcuların ve devlet düşmanlarının işi olduğunu ifade etti. Gündüz, Özgür Özel ve onun peşinden gidenler bilmelidir ki, milletin bu tür kaos oyunlarına gelmeyecek, devletin huzurunu bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğini belirterek, "Türk polisi, Türk yargısı ve güvenlik güçlerimiz, hukukun gereğini yerine getirecek güçtedir. Herkes aklını başına almalı, ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik bu tehlikeli söylemlerden vazgeçmelidir. Devlet konuşmaz, devlet tereddüt etmez, devlet yeri ve zamanı geldiğinde dünya ne der diye düşünmeden gereğini yapar" dedi.