Yerel Haberler
Diyarbakır
Salim Güran’ın ifadesi tamamlandı
07 Kasım 2024 Perşembe - 21:10 Salim Güran’ın ifadesi tamamlandı Narin Güran olayında hakim karşısına çıkan amca Salim Güran’ın ifade verme işlemi tamamlandı. Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanmıştı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün ilk duruşması başlayan davada tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar ile tanıklar mahkemeye getirildi. Sanık ve tanık avukatlarının da hazır bulunduğu mahkemede yargılanma başlandı. Sanıklardan Salim Güran’ın da ifade verme işlemi tamamlandı. Salim Güran ifadesinde, "2 buçuk 3 aydır bu adamla (Nevzat Bahtiyar) ile hiçbir iletişimim yok, olmadı. Arif’im araba olayından sonra hiç yan yana oturmadık. Yalan atmasın. Mısır etrafında gezdim 18.30 gibi. Telefon bana geldi. Kızım Gizem aradı. Baba dedi, Narin kaybolmuş. Gittim, baktım köy halkı hepsi oradan Başçavuşu aradım. Komutanım, kardeşimin kızı kaybolmuş dedim. Ses kaydı programını unutkanlık olduğu için indirmiştim. Ses kaydı programını silmedim, karışmadım, iptal etmedim. WhatsApp kayıtlarını, hayat kadınları ile görüşüyordum. Bu şerefsizliği yapmam. Alçak mıyım, namusuz muyum? Abimin namusuna laf getirmem. Cehennemin ateşinde yanacaksın, çık konuş. (Nevzat Bahtiyar) iftira atıyor, kendini kurtarmak için. Allah belasını versin, yalan arıyor. Ahırda kaleşnikof mermisi yakalandı, o yüzden WhatsApp mesajlarını sildim. WhatsApp grubundan, kadınların kavgalarından haberim yok. Nevzat’ı asla aramamışım. Kesinlikle cesedin olduğu yere gitmedim. Her yeri 2-3 defa arıyordum. Nevzat da aramalara katıldı. Arif’in evine, dereye (Eğertutmaz Deresi) gitmedim’’ dedi.
Mahkeme başkanından Yüksel Güran’a: ’’Salim ile ilişkiniz var mı’’
07 Kasım 2024 Perşembe - 17:18 Mahkeme başkanından Yüksel Güran’a: ’’Salim ile ilişkiniz var mı’’ Narin Güran davasında hakim karşısına çıkan anne Yüksel Güran, mahkeme başkanının ’’Salim ile ilişkiniz var mı’’ sorusuna, "Salim ile hiçbir alakamız yoktur’’ cevabını verdi. Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanmıştı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülmeye başlayan davada tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar ile tanıklar mahkemeye getirildi. Sanık ve tanık avukatlarının da hazır bulunduğu mahkemede yargılama başladı. Nevzat Bahtiyar ve Enes Güran’ın ardından anne Yüksel Güran ifade vermeye başladı. İfade sırasında mahkeme başkanının "Salim ile ilişkiniz var mı’’ sorusuna Güran, "Salim’le hiçbir alakamız yoktur. Ahıra girdiğimde oğlumun hiçbir şeyle ilişkisini görmedim, kesinlikle öyle bir şey yoktur. Çocuklarım akıllıdır. Salim kendi evinin reisidir. Nevzat, Salim’e iftira atmıştır Allah bilir’’ diyerek cevapladı. Mahkeme başkanının "Nevzat neden iftira atsın" sorusuna Yüksel Güran, "Nevzat, Allah’tan korkmuyor. Narin’in katilini istiyorum. Hayallerimizi yıktılar. Namusumu lekelediler. Kızıma gelinlik yerine kefen giydirdiler. Arif’in tırnağını değiştirmeyiz, Salim’le alakamız yok. Beni öldürün namusuma leke sürmeyin, Güran’lara leke sürmeyin. Salim, Kur’an-ı Kerim, evimize gelmemiştir. Çocuklarımızın psikolojisi bozulmuş’’ dedi.
TBB Başkanı Sağkan: "Mahkemede verilen cevaplar, yavaş yavaş somut gerçeğe ulaşılması konusunda bizlere umut veriyor"
07 Kasım 2024 Perşembe - 16:26 TBB Başkanı Sağkan: "Mahkemede verilen cevaplar, yavaş yavaş somut gerçeğe ulaşılması konusunda bizlere umut veriyor" Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Avukat Erinç Sağkan, “Avukatlar tarafından sorulan sorular, verilemeyen ve verilen cevaplar, tevil yolu bazı cevaplar aslında yavaş yavaş somut gerçeğe ulaşılması konusunda adımlar atıldığı noktasında da bizlere umut veriyor” dedi. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanmıştı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün ilk duruşması başlayan dava devam ederken, TBB Başkanı Erinç Sağkan, Narin Güran davasının mahkeme heyeti tarafından ara verilmesinin ardından Diyarbakır Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mahkemede yaşananları anlatan Sağkan, “Bugün, aylardır takip ettiğimiz davanın ilk duruşmasında Türkiye Barolar Birliği ve barolarımızın katılma taleplerini bu çerçevede mahkeme heyetine ilettik. Mahkeme heyeti tarafından Türkiye Barolar Birliği’nin ve barolarımızın katılma talepleri uygun görülmedi” dedi. Duruşma hakkında bilgi veren Sağkan, “Öğlene kadarki ilk kısımda 2 sanığın Nevzat Bahtiyar ve Enes Güran, ifadeleri alındı. Doğrudan sorguları tamamlandı. Öğleden sonraki kısımda da diğer sanıkların ifadeleri devam edecek. Anlayabildiğim kadarıyla Pazar günü dahil olmak üzere devam edecek bir duruşma süreci ile karşı karşıyayız. Öğlene kadar ki süreçte sanıkların ilk ifadeleri çerçevesinde ifadeler vermeye devam ettiklerini ve özelikle doğrudan çapraz sorgu şeklindeki sorgu usulüne karşı da beyanda bulunmaktan kaçındıkları her noktada “hatırlayamadıkları” şeklinde ifadelerde bulunarak ilk günden itibaren sürdükleri tutumu sürdürmeye devam ettiklerini hep birlikte çabaladık. Ancak avukatlar tarafından sorulan sorular, verilemeyen ve verilen cevaplar, tevil yolu bazı cevaplar aslında yavaş yavaş somut gerçeğe ulaşılması konusunda adımlar atıldığı noktasında da bizlere umut veriyor. Ancak diğer sanıkların da öğleden sonraki kısımda ifadelerinin alınmasına müteakip, tatmin edici cevaplara hep birlikte ulaşıp sizlerle paylaşma fırsatımız olacaktır düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: ’’Narin’i kim katlettiyse en ağır şekilde cezalandırılmalıdır’’
07 Kasım 2024 Perşembe - 13:01 HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: ’’Narin’i kim katlettiyse en ağır şekilde cezalandırılmalıdır’’ Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mersin Milletvekili Faruk Dinç, “Narin’i kim katlettiyse en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” dedi. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin tutuklu 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanmıştı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün ilk duruşması başlayan dava devam ederken, HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç adliye önünde açıklamalarda bulundu. Narin’in duruşmasına katıldıklarını belirten Dinç, ’’Duruşma halen bitmedi. Duamız ve temennimiz bu kızımıza kimin eli dokunduysa, kim ona zarar verdiyse ve kim onu katletmişse, arkalarında kim varsa hepsinin tek tek ortaya çıkarılması ve bunların en ağır bir şekilde cezalandırılmasıdır. Bu kızı kim katletti, bu günahsız katledilirken sırtında çantasıyla birlikte yerde yatacak şekilde katledildi. Bunu katleden, torbaya koyan ve suya bırakan kim varsa en ağır bir şekilde cezalandırılması gerekiyor. Biz de bunun takipçisi olacağız. Duamız ve temennimiz, bunları yapanlar hak ettikleri cezayı alacaklar. Bu sayede kamuoyunun vicdanı rahatlamış olacaktır. Narin artık Türkiye’ye mal olmuş bir kızdır. Hepimizin yüreğini dağlayan bir acısı var. İnşallah bu acı, katillerin aldığı ceza ile bir nebze de olsa hafifleyecektir’’ dedi. Dava, sanık ifadeleri ile devam ediyor.